"Иран се надига, сега е наш ред": Протест на афганистанки в Кабул, талибаните стреляха във въздуха

С викове "Жена, живот, свобода!" близо 25 жени демонстрираха около четвърт час на пътя срещу сградата на мисията на Иран

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Краварите нали се изнесоха? На кой разчитат да ги спасява сега?

Е много бе. Цели 25. Е щом сте решили, че 25 представляват интереса и мнението на милиони. Сигурно е така. Макар тази американска логика, винаги ми е била странна. По странно съвпадение е правилна и справедлива, само и единствено ако съвпада с американската позиция. Малко като слаб немощен опит американските спящи клетки. Вероятно да тества за реакция се прави това.

Защо намесваш Америка сега? Жените се борят за свободата си

.....Абе иранците и авганистанците не са араби, ноо исляма не прощава......

Не е съвсем така, човече. Традиционния ислям е като всяка нормална религия. Християнството също си има своите кръстоностни походи и Инквизицията. Но се води нещо като миролюбива религия. Ама католическото е това. Което мрази Православието. Сигурно завист, защото Православието няма своята Инквизиция и няма свои кръстоносни походи. Може пък и името му да е правилното. Проблемът с исляма започва през 50-те миналия век, когато евреите се заемат да създадат своя еврейска секта в исляма. Това са уахабитите. Това са същите джихадисти. Религията е създадена в Саудитска арабия, управлявана по случайност от хора с еврейки произход. В съучастие с Великобритания. Идеята е била създаване на свои прокси войски, интернационални, поради това са на религиозни основи. Нещо като камикадзета. Под върховното командване само на един религиозен водач. През 70-80-те се налага в Северна Африка буквално с кланета. Ако откажеш да я изповядваш - просто ти режат главата. Буквално при това. И първо са почвали с имамите. Между другото съвсем по същия начин се е създавала сектата Украинци. В два лагера Теразини и Талергов. От си излизал или праведен Украинец. Или мъртъв. Когато Русия отслабна през 90-те, решиха андлосаксите, че е време да отхапят и те своето парче от СССР и да завладеят Кавказ. Тогава пуснаха там в Чечня прокси войските уахабити. На тях, първата работа беше да обезглавяват имамите на традиционния ислям. И да наагат религията на дивашката религия сектата на камикадзетата джихадисти. Ако помните карикатурите за пророка Мохамед. Избуханаха протести. В час от държавите, феновете на пророка бяха като обезумели диваци. А в Русия, Иран и още няколко, вече не помня, просто имаше мирни и тихи протести. Или ясно се видя къде е разделителната лини между сектата и традиционния ислям. Пиша това, щото тази тема се използва изключително манипулативно от еврейството в опитите да ни противопоставят на исляма за да почнем да се бием с араби и подобните им. А те кротко да си седят настрани и после леко да си разширяват териториите без особени усилия и разходи.

Ех афганци, това което бяхте преди 50 години, ако успеете да си го върнете и след 50 години пак ще е добре, но не ми се вярва.

Бе хубаво си бяха започнали да строят комунизЪма края на 70-те ☺

Ти си зомбиран комуняга и примитивен проруски тъпанар! Осъзнай го,признай си го и ще почувстваш как ще ти олекне.

Абе не схващаш ли, че го е-авам тоя горе. Ирония/сарказъм - виж в речника какво означават

Леле! Само ние още ли не сме се сбили? Хей! Опичайте си акъла, че само това ни липсва!