Иран отново е изпитал балистична ракета

Иран е извършил изпитателно изстрелване на балистична ракета от полигон, разположен източно от Техеран, съобщиха американски представители.

Обратно в новината

Коментари - Иран отново е изпитал балистична ракета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Терехан не се пише драги ми дир редакторе .....

Нищо нередно. Добра новина. Понеже американските политици са гадни и нагли и алчни - мислят, че Иран и Русия са страни от друга галактиката Андрномеда. Значи може САЩ да създаде Суадитска Арабия като супер милитаристична сила за чаршафосаните арабески сунити, а Русия не може да създаде от Иран велика персийска държава - шийти. Просто ще стане - САЩ + СА и Русия + Иран - така се появява баланс в този раййон на света. СА и Израел не обичат Иран - защото те са персийци и супернация, а обичат САрабия - защо? Защото суадитците са еврейско племе измислило и приела исляма и са си техни хора. Да сте чули СА да се заканва на Израел, дето са на една ръка разстояние. Та така, руснаците изграждат нов баланс в световната геополитика и тежко и горко на Щатите и сунитите. Все някога идва сметката и познайте кои ще я плати от третия път?! А между другото да припомня, че уахабитите са клон на сунитите и това дето става в Пазарджик го плаща не Иран и Русия, а САЩ и Суадитдска арабия. Мислете с главите си тропачи по клавиатурата. Не се надупвайте.

Бъркаш. Причината е, че СА са най-големия нетен износител на петрол, който се купува от САЩ, а Иран - нето на газ, какъвто изнасят и САЩ.

Доста по-сложно е. Проблемът на САЩ е, че Иран подкрепят Хизбула и то отявлено без да го крият. За тях това е терористична организация, за мен лично от морална гледна точка са прави. Не може един натрапник да ти дойде в къщата и да каже това е моята земя защото преди 3000 години сме дошли и сме се измили в реката отсреща. Та този натрапник е въоръжаван и подкрепян от САЩ. А Хизбула са подкрепяни от Иран. Лошото е, че както винаги и от двете страни го отнася цивилното население. А кой какъв е и дали се обичат СА и Израел може да се поспори. То ако става на въпрос евреите и палестинците са си направо братчеди но се мразят в червата. Едните са умишлено докарани до просешка тояга а другите всяка година им наливат безвъзмездно над 10 милярда долара само САЩ и Германия .