Иран се намесва в конфликта за Газа

Нажежените страсти около израелската блокада на ивицата Газа са достигнали кулминация, твърдят експерти, цитирани в руското издание "Комерсант".

Обратно в новината

Коментари - Иран се намесва в конфликта за Газа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво, ще стискам палци този път корабите с помощи да стигнат в Газа и да няма убити невинни. Израел такмо да разрещили вноса на сок и чипс, барво каква демокрация само!!!

Преди да почине баба Ванга е питала: падна ли Израел, падна ли. преди петнадесетина години беше абсурдна идея. А днес е по-реална. Тази държава няма нормален съсед и е в необявена война със всички. Ако тръгнат всички, едва ли нещо ще остане от тях.

Ами нали тръгнаха и се върнаха победени, въпреки помоща на СССР.Не четете, а си говорите глупости.Прочети си какво пишат пророците, а не кой-какво бил казал...

Ето сега е времето да се види кой,кой е.Кои са за тероризма и ислямизма и кои са против това ислямизма да продължава да се разширява в другите държави под заплахата на терора и насилието под баговидният предлог за хуманизъм.Само абсолютни задръстеняци не могат или не искат да прозрат и кажат истината.Надяваме се,обаче на здравите сили като,ЕС,САЩ,Русия,Япония а защо не и Китай да застанат на страната на свободата и демокрацията.

Лошото в случая, че държавата Израел няма нищо общо със свобода и демокрация. Трябва да избираме между ислямски и еврейски религиозни фундаменталисти. Кофти работа.

Ходи бачкай в Китай бе картоф.

"Свободата и демокрацията", така ли наричаш геноцида от страна на Израел. Някой май ти е промил мозъка. Добре поне, че има останали трезво мислещи хора. Изреал трябва да се сложат на мястото и да видят, че не могат да разиграват целия свят.

Израел има 2 задачи: 1. Да ликвидира Иран. 2. Да преобрази и направи от тоя торилник чиста и просперираща територия! Успех на евреите!

Да гледам какъв пердах ще ядят чалмите. Това не е за изпускане.Само ме е малко страх да не се взривят атомни бомби над Техеран, щото лъчевата болест е неприятна...но мисля, че конвенционалните оръжия ще свършат работа!

Това ще бъде най глупавия ход на Иран ако го направи,войната ще бъде крадка и ще даведе до разрушаването на цялата инфраструктура на Иран и икономически колапс на държавата,жалко за обикновените хора.

По добре Иран да го няма

Най-добре и Иран и Израел да ги няма!!!

Тъпите иранци толкова години не можаха да се справят с армията на Ирак та ще се опънат на Израел. Такъв бой ги чака, че ще го помнят поколения.

Е, `ние` нали докарахме камилите и камилоползващите на Дунава ... че и ежегоден фестивал спретнахме в морската ни столица на несъщесуващото им кино .... А от лудия и пияният бяга (са казвали предишните ни поколения) .

Май ще има "Аз го направих, защото ти после ме наби..."

Пълномащабна война между Иран и Израел не е възможна. Двете страни са на голямо разстояние една от друга, а и между тях е Ирак, контролиран от НАТО. Най-много да си разменят ракетни удари, да пращат самолети и да организират диверсионни и терористични акции. Ако американците останат неутрални, двете армии просто няма как да стигнат една до друга. Иран може да се опита да прати войски в Сирия и заедно със сирийците да нападне Израел...но е малко вероятно и операцията би имала слаби шансове за успех...

Ами то проблема е точно с ракетките и по-точно с това, което носят...

Много добре аргументирана позиция. Има и още нещо. Израел винаги досега е пердашил арабите въпреки че те са го нападали. Понякога започването на война с отбранителна операция си има своите предимства, особено ако операцията е добре планирана. А ако има нещо което Израел могат да правят, при това перфектно, това е планиране на операции. Като се отчете че в лицето на МОСАД Израел имат едно от най-добрите разузнавания в света, нещата полека-лека се изясняват. И все си мисля че САЩ нама да оставят Израел сам да се бори срещу цялата арабска сган.

Анго, в Ирак НЕ контролира НАТО и НАТО няма нищо общо с войната в Ирак.Там контролират само американците. Тези дни френския ТВ канал "France 24" коментира дали е възмогна война между Израел и Иран и достигна до извода, че е напълно възможно. НО това нас не ни засяга, най добре да си видим ДВОРА и да престанем да даваме американците да шетат в него. При един такъв конфликт от нашите американски военни бази супер модерно въоръжени и оборудвани ще излитат американо/израелски самолети за Иран и ние автоматично ставаме ВРАГ НА ИРАН ( и Афганистан) и попадаме под терористичния удар на "Ал Кайда" и иранските дългобойни( съветски) ракети! За това, ако сме умни трябва час по скоро да кажем ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ И ПРО ОТ БЪЛГАРИЯ!ideyazabulgaria.org

И да добавя- зад Израел стоят САЩ с неговите ежегодни огромни финансови и всякакви помощи за Израел. За това в един бъдещ конфликт с Иран , войната ще се води от тандема Израел /САЩ срещу Илан. Не случайна Борисов постави външен министър -възпитаник на Израел, и военен министър преминал школите на ЦРУ . Целта на Борисов е да получи подкрепата на САЩ за да управлява мандата си безоблачно.За сметка на малка Блъгария0 земя като човешка длан( е казал поета) без армия и без възможности за отбрана, само от една ракета на Иран или от един терористичен удар на Ал Кайда омже да изчезне от географията половин България-Националните предатели става все повече!Горко и жалко за Бъэлгария!

Дано най-накрая тия израелски задници да си седнат на четирибуквието....

Аз не знам дали Иран ще сложи Израел на мястото му, но знам много добре кого ще срещне иранският военен флот в средиземно море. На първо място това ще е 6-ти американски флот, ако въобще на иранските военни кораби бъде разрешено да преинат през Суецкия канал. Средиземно море е особена военна зона, и там много-много не се разрешава да се мота този или онзи с военен флот. Иран подкрепя тероризма, това е добре известно. И то отдавна. "хамас" и "Хизбула" са двете терористични движения, финансирани с ирански пари. Израел отдавна се е наточил на Иран и сао чака повод. Досега САЩ ги спираха, защото не искаха да се изостря обстановката. Но споследното развитие около ядрената програма на Иран на САЩ започна да им писва. И може да се очаква че при един конфликт ще се намесят. Още повече че те и сега имат сериозен плацдарм в Ирак. А знаейки за враждата между Иран и Ирак няма никак да е трудно на базата на националистически настроения да хвърлят Ирак срещу Иран. Иран си играе с огъня. Турция все пак е държава членка на НАТО и от нея не може да очаква подкрепа. като се имат пред вид настроенията на военните в Турция те по-скоро ще извършат военен преврат, отколкото да застанат на страната на Иран срещу САЩ. Русия в момента не е в кондиция да се намесва. Така че Иран го чака голям бой ако има неблагоразумиетъо да се меси там дето не му е работа.

САЩ също нямат желание да се замесват в конфликти. В момента Иран и С. Корея ще играят заедно и американците ще им е трудно да хвърлят усилия на две места едновременно. Да не говорим колко пари ще им струва. Нито Израел нито азиатските съседи на Корея са в единен отбранителен съюз с Европа така, че тя няма да се намеси.. и пак - пари недостигат. Общо взето по-добра ситуация за Иран няма да се случи скоро.

Дали САЩ ще са във конфликта или Израел е все едро, щото САЩ винаги стои зад всички военни конфликти започнати от Израел и го е подпомагал постоянно във всяка нещо! Не отдялайте Израел от САЩ! Не случайна Борисов постави външен министър -възпитаник на Израел, и военен министър преминал школите на ЦРУ . Целта на Борисов е да получи подкрепата на САЩ за да управлява мандата си безоблачно

Историята се повтаря. Малодушието и пасивното отношение спрямо агресора Израел ще предизвикат война за пореден път. Евреите, които контролират Израел от удобните си кресла в Сащ ще спечелят милиарди долари кървави пари. А "човечеството" ще стои и ще коментира на кръгли маси, докато войната не стигне техния праг...когато ще е прекалено късно. Честито на печелившите.

Ако се стигне до война, американците докато се застъпят, Израел няма да го има... като се замисля и нито една от държавите наоколо няма да ги има... Въпреки това съм за Иран. Израел вечно ненаказания агресор ще си получи заслуженото рано или късно.

Готин, аз пък си мисля, че докато САЩ се намеси, Иран и всички страни наоколо пълни с гадни ислямски фундаменталисти няма да ги има, какво ще кажеш на това ,а?

И ще се възцарят всеобща любов и щастие на света под благосклонният поглед на Аллах...

А така мислиш защото си тъпак. Израел не е агресор. Май не си запознат с историята. Точно арабите му организират войни. По принцип не обичам евреите, защото са мошенници, но в случай те си гледат интереса и се пазят, защото са сърбали попарата на арабеските. В програмите на арабите целта е заличаването на Израел от лицето на земята, докато изрелците не прокламират, (може би защото преценяват че не могат ;) таки декларации.

Дада, препоръчвам ти да ти пука повече за България, отколкото за Израел...

А може би ти си тъпака. Израел е завзел чужди територии още 1945 г. С терор и партизанска война. Още от тогава е агресор. От тогава до сега, палестинците си търсят правата и заитават земята си. А в резултат на 6 дневната война, Израел анексира, т.е ОТКРАДНА Голанските възвишения от Сирия и окупира Западния бряг. Преди да раздаваш епитети, по-добре ходи поучи малко, за да не се излагаш така.