Борисов пристигна в Иран - ще преговаря за реактори и газ

Министър-председателят Бойко Борисов и водената от него делегация пристигнаха на официално посещение в Ислямска република Иран, предаде снощи прватеник на БТА.

Обратно в новината

Коментари - Борисов пристигна в Иран - ще преговаря за реактори и газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1 .в иран има само ценрофуги за обогатяване на урана . 2.реакторите които са там са руски !!!!!!!!!!!! 3 .аиде стига ни баламосваите с големите ирански успехи!!!!!!!!!! 4.иранците са руски ученици !!!!!!!!!!!така че да преснане ме да се залъгваме че наш боко ще купи реактор !!!!!!!!!!!!!

Бочко, ти луд ли си? Че иранците ще използват тези реактори за производство на плутоний за атомни бомби!

в реактор нищо не се прави прави се в центруфуга!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Какви са тия маймуни на снимката?

abasador

чудя се, защи някои хора не харесват другаря Борисов? Ето на вчера заяви ... дайте ми поне месец да реша проблема с реактора! ... и ето на, дето има една приказка не са минали и два дни и реактора е почти продаден, а да не говорим за това, че като добавка към него ни предложиха (по-късно ще го ударят и на молби) и нов Транспортен кородор! Браво, ха така, управници дето 10 години нищо не направиха, бат Бойки ги сложи в джоба си за два дни.... (абе и той горкия само си говори, но от цялата работа най-интересното е, че само той си вярва) Лек ден.

ИРАН МОЖЕ И САМ ДА СИ ПРАВИ РЕАКТОРИ - ПЪК И НИЕ НЕ ПРОДАВАМЕ РЕАКТОР А НЕЩО СИ ОТ РЕАКТОР - ПО ЦЕНАТА СИ ЛИЧИ , НО И ТАЗИ КРАЖБА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ СКОРО .

Иран не може сам да си прави реактори, защото ще му излезат златни. Затова си ги купува от Русия -- най-евтини и еднакво стабилни. И са свободна страна за да си купуват от където щат, не са германския виалет на Меркел кадъм. Бойко е отишъл там за да предложи реакторинте ни като старо желязо защото не му стиска за се изцепи като Орбан. Ще му платят най-вероятно около 1/10 от това, което сме платили. Май Бойко го държат доста здраво за врата от Брюксел.

someone

питам какво общо имат иран и българия, освен бедността, че сме тръгнали с тях да правим бизнес, да не говорим че са на другия краи на света?

Май географията не ти е силната страна?

Иран като бедна страна ... хаъде стига бе! Беше бедна преди ембаргото но след това ембаргото е изолира от хартиените кризи в САЩ и са просперираща страна. Не и липсва нищо базисно, храната им е добра. Единственото ограничение беше че само Русия и беше приятел. Да не говорим за иранското образование, дето смесиха руската, френската и старата персийска система и са на нивото на Япония. Знаеш ли че на състезанията по роботика обикновено на финала са иранския мъжки отбор срещу иранския женски отбор?

Италия подписа споразумения с Иран за 16 милиарда евро. Цялата иранска петролна инфраструктура трябва да се смени. Ще се строят и нови портове. Болници.училища,каквото се сетиш. Иран ще стане много скоро вторият Кувейт.

Явно нещата с реакторите и газта не му се получиха та стигнаха до ''нов транспортен горидор'':)))най съкровенната му мечта - да асфалтира:))))

дреме му на бедния народ с кой преговаря и къде е кацнал!Младите масово бягат и накрая тук ще останат Бойко и останалата лайняна политическа каста циганите и полицаите

За какво ние газ от Иран. Нали сами ще си го произвеждаме и изнасяма?

Стига с това Белене. Само плащаме и плащаме без никаква файда. Вземете и го постройте с парите на този който дава - американци, руснаци, пакистанци, марсианци и др., само и само да се спре харчалъка без никакъв смисъл. Вярно че евтиният ток от АЕЦ няма да се хареса на вятърните централи, но така е.

От Белене няма да има евтин ток, защото централата ще е скъпа.

Щеше да ни е милион пъти по-евтино да съберем пари на Сретан Йосич да се разбере с Тиквата на техния си мутренски език... Старите комунисти откраднаха около 100 милиарда, а тия новите комунисти на Тиквата успяха да ги минат многократно, само Тиквата окраде над 2 милиарда, сега какви пропуснати ползи и разходи ще имаме от непостроената Белене, бедна ви е фантазията, ще са поне 200 милиарда в дългосрочен план! Ама на наш гръб, защото всеки тъп народ си заслужава управниците!

си ти!И освен това тъпите сте вие путлерастите!Ние Българите така или иначе се освобождаваме по малко от заробващи проекти като Белене което ни беше натресеноот всшата агентура!

Тъпако, след 20 години откъде ще вземем ток бре? Тогава АЕЦ вече няма да имаме, но Турция ще има 2-3! Знам, че за шоровчетата като теб дългия американски комин и дебелия анадолски кабел са много привлекателни, ама останалите искат да имат ток на нормални цени!

НИЩО НЯМА ДА ПРЕГОВАРЯ , ПРОСТО ЕДИН САМОЛЕТ ПАРАЗИТИ СА НА ЕКСКУРЗИЯ ЗА НАША СМЕТКА .............. НЕЩО ДА СЕ Е СЛУЧИЛО ОТ ПРЕДИШНИТЕ ЕКСКУРЗИИ КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ТАЗИ В БРАЗИЛИЯ ПРИ НАШАТА ИЗГОНЕНА ВЕЧЕ ,,СЪНАРОДНИЧКА "

1. Не е по силите на български държавни чиновници да продадат ВВЭР 1000. от т.1 следва : 2. Може да се продаде на Росатом за около 250-350 млн. евро и те да го препродадат. /бърз и неизгоден метод/ 3. Да се упълномощи българска частна енергийна компания /тези, които се занимават с ядрено оборудване и инженеринг са 4-5/ която да го продаде срещу предварително договорена комисионна /по-бавен и по-изгоден метод/ 4. Монтиране на 7-ми бл. на АЕЦ Козлодуй. /най-бавен, изискващ допълнителни разходи, но най-изгоден за България/

ВСИЧКИ ПР-ВА СА НАРОДНИ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ СПРЕ АКО ВИЕ ИСКАТЕ ДРУГИ ПЕРДСТАВИТЕЛИ ОТ НАРОДА - ЗНАЧИ ТОВА ЗАСЛУЖАВАТЕ

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СЛЕД ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ВЪРШАТ ГЕРБЕРАСТИТЕ

За Огнебореца Производство е най мръсната дума,от производство лично за него файда няма,но виж от търговийката далаверата е друга,всички печаливши производства в държавата ги затвори,евала Тикво!!!!

Случаят с "кражбата на века - КТБ" се закри. 4 млрд. лв ги няма, но и виновни няма. Започва се второ действие от друга фаза на "кражбата на века - АЕЦ Белене". Проектират, поръчват оборудване, строят и изведнъж, след като са пропилели милиарди левове народна пара се отказват от всичко. А едно време при социализма за злоупотреби със само десет хиляди лева - разстрелваха! До месец ще се разбере още колко ще се откраднат!

чудя СЕ ЦЯЛА НОЩ ДАЛИ НЯКОЙ ЩЕ МУ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА НАШИЯ ПОЖАРНИКАР НЕЗНАЕЩ НИКАКЪВ ЧУЖД ЕЗИК - ДАНО ГО НАХРАНЯТ ПОНЕ .....НЕ СЪМ СПАЛ , ЕЙ !

Намирисва ми, че руснаците вързаха тенекия на тъпата мутра и го разкарват като циганска мечка. Лошото е, че е за наша сметка.

Защо пък не ? Нали прибират по 2 500 000 евро на месец. Така година че това са си парици. Пък може и складови разходи да ни начисляват.

Управляват ви пълни тъпънари.

Цялата тайфа на Мутрата отишли в Иран където нищо няма да направят е ясно ами дано не се върнат защото пак ще ходят на майната си по екскурзии да трошат пара на вятъра!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

с Катар, С.Арабия, Турция и Грузия. Прекара газопроводите и нефтопроводите, сега като оправи нещата и с Иран, всичко ще е наред!

снощи гледах едно интервю с Румен Гечев Човека сака с реактора в Беляне да развиваме тежко машиностроене и енергоемки производства Просто не знам кво да кажа???? Ние не може да намериме двама фрезисти и един стругар за ВМЗ Сопот под дърво и камень, тоя иска да развива Кремиковци 2 и Радомир- тежко машиностроене 3

и после ще го почерпят с шамфастъци. На по чайче каркаде Той ще разясни на домакините позицията на Цецоу за Хизбула... На изпроводяк може и с килимче да го дарят. Персийско.

няма да стане. Иска да фирне руския реактор на иранци , китайци , който клъвне... Похвално намерение /не че икономисаните пари ще идат за нещо разумно / , но нито има толкова акъл , нито пък нещата зависят от него.

Отвори очи, отвори очи и виж кой ги посреща. Второстепенен министър посреща Премиер... Май ще стане " гъз път да види".

Тоя още колко простотии ще натвори, не ми се мисли. Няма ли край тая мъка.

На Баце са му пробутали за срещи иранското Марго Попова и иранското Цецка Цачева, а го посреща иранското Лиле. Бедни, бедни Боко, ти, амбулантен търговецо на реактори ..

Още не е завършило посещението на българската делегация,а в Иран/според неназован източник/ вече се говори ,че Приказките на Шехеразада са нищо в сравнение с Приказките на Бойко Борисов!

Да, може и да успеят да го продадат..., на половин цена. Тъпа държава с тъпи управници.

Този си въобразява вече ,че търгува и с ядрени реактори,глупак колко ще плаща БГ народа за този тъп огнеборец.

Перси ,не се подлъгвайте по външният ни министър и президента,които са американски марионетки и реал не инвестирайте в БГ докато такива като тях са на власт

Иран и Русия воюват заедно в Сирия. Ще изработят ТИКВАТЪ, заради УСТАТИЯ ЧЕХЪЛ и ТЪПАТА СЮ.

Г-да Иранци!?Заедно с реакторите продаваме и политиците и правителство!Ще ви носят кафето и ще ви се кланят!Последното го могат много добре!Натренирани са докато зубрят нарежданията от биг брадъра!

Тръгнали да надлъгват персите! Макар и на децата да е ясно, че продажбата на реакторите е с гаратирана загуба на поне стотина милиона. А на специалистите отдавна е известно, че без АЕЦ"Белене", само след 15 годинки ще внасяме ел.енергия на солени цени! Строителството на централата е БЕЗ АЛТЕРНАТИВА!

Ако ЕК се съгласи да удължи затварянето на 5 и 6 блок !! Но аз се съмнявам в това !

И КАК СТЕ СЛЕД ТОВА БЪЛГАРИ - ПРОСТОТИЯ !!!! СЕДЕТЕ ГЛАДНИ

Изпуснахме питомното ще гоним дивото ! Този реактор може да се продаде едва на 1/3 от цената му и то със съгласието или участието на росатом !

Такива новини не се харесват на червеноперките. Тях ги радва Патока на Путя.

Както винаги БГ ще направи кофти сделки,а Иран ще спечели.

Класическо изпълнение: и солта, и тоягите, и парите.

Тези разходи да се добавят към иска на Росатом, и да се заплати всичко от авоарите на ГЕРБ!!!!!!!!!! Стига са се упражнявали в управление на гърба на Българите!!!!!Бойковци, Теменужки, Минзухари, Калинки, дебилки и тем подобни!!!!!!

Значи на страната на която го продадем този реактор, ще и бъде изгодно да си построи нов АЕЦ, а на нас не ни е изгодно?!?! ББ и компания дали някога ще отговорят на този въпрос?!

Значи за този, който си е купИл Ферари е еФтино, а за мизерник, като теб скъпо?!?! Ти кога ще си отговориш на въпроса, защо нямаш Ферари???

Николовв

По- тъпо сравнение не можа ли да измислиш или се чудиш как да си защитиш Вожда?!?! А аз да те попитам смени ли си дограмата на панелката и сложи ли си изолация?! Все пак това са инвестиции за понижаване на разходите ти, както е АЕЦ-а за понижаване на цената на тока!!!

На нас може да ни е изгодно, ама Борисов само заради подлушвания му телефон му е неизгодно.

Един пожарникар преговаря за продажбата на ядрен реактор!?

Еми няма страшно-от 89 насам все такива пращаме да преговарят..свикнали са ни на излагацията

Мисля си, че ако имаме втора рафинерия това ще се отрази много лошо на черноморието ни и туризма. Дори и да паднат цените тези няколко стотинки според мен ще ни излезнат през носа.

С какво и как ще се отрази?! Каква е разликата с Козлодуй?!

Питайте дали ще ни дадат петрол и да ударим в земята сегашния картел,който не само,че продава некачествени горива,но и на високи цени,които още ще се вдигат.

И как ще стига този петрол до тук? Големи танкери не могат да минават през Босфора и Дарданелите, а ако направят тръба до тук, тя трябва да минава през Турция, в чиито югоизточни територии в момента се води гражданска война. Иначе алтернативата е да построим нефтопровод до някое гръцко пристанище, което може да приема и разтоварва нефтени танкери.

Не е задължително да има физическо преместване на точно този петрол или газ от Иран до България. За тази цел има борса, пазар на суровини. Можеш да продадеш петрола на едно пристанище и да купиш друг на друго.

С теб сме Боби. Където и да отиде все сме на далавера не бяха агнета за Катар, не беше газ от Катар, това мигранти за Германия, това мигранти от Германия, сега реактор за Иран, утре газ от Иран. Абе, какво ще го правим толкова много газ бе човек ?

Вече има сериозни предположения,че след посещението на г-н Борисов Иран ще се преименува на Уран 238!

дно цитатче.Кой както иска да го разбирав зависимост от интелекта си :"""""Много важно е да се уравновеси тонът, да се подобрят отношенията и да се проведат разговори прагматични с руската страна, за да може да постигнем максимален ефект. В случая с флотилията по-трудно ще успеем", предупреди премиерът. Освен в Иран проекти със същия тип реактори се изграждат още в Индия и Йордания, но продажбата на нашите реактори изисква съгласието на Русия, която притежава лиценза на технологиятаКопирано от """""

От посочената делегация познавам лично г-жа Теменужка Петкова. Признавам има дарба да говори убедително, но дано да не е пред професионалисти, че ще стане за смях. И самочувствието и е доста голямо.

В креват убедителна ли е? Това знаеш ли? - Много ме интересува.... хаха

Пристигна в Иран, благодарение на Русия. Иначе тамошния махараджа ще го приеме на най !Преди това тези, които плюха Русия, направиха плонж, тип Ердоган пред Путин. Къде ще отидат ? 670 млн. евро ни осъдиха руснаците. Всички евродебилни туркофили са страхливи и продажни

МАККЕЙН-ЯМАТА И НУЛАНД-КИФЛАТА ТРЯБВА ДА ПЛАТЯТ 670 МЛН. ЕВРО, ЗАЩОТО ТЕ НАРЕДИХА ПРЕКЪСВАНЕ НА ДОГОВОРА С РУСНАЦИТЕ. АКО ИМА ПАТРИОТИ ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ КЪМ ТЯХ ЧРЕЗ СЪДА В ХАГА

ДА АМА НЯМА

Чувства се липсата на г-н Плевнелиев в делегацията ,за да бъде пълен циркът!Можеше да покани чалмите да участват в черноморската флотилия срещу Русия!