Иран изпращал хиляди афганистанци да воюват в Сирия

Иран изпраща хиляди афганистански бежанци да воюват в Сирия, твърдят правозащитници от Амнести интернешънъл.

Обратно в новината

Коментари - Иран изпращал хиляди афганистанци да воюват в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

P.S.-Откъса съм го копирал от link-статията е -Ръждясалата руска армия технологично изненада Запада-Източник: The Independent, БГНЕС Редактор: Николай Киров

вести точка бе ге - link

Тези "умерени" бунтовници са най голямата заплаха за Сирия и сирийския народ и за това трябва да бъдат направени на салата!

Ти да видиш, ние колко сме били заблудени да мислим, че афганистанците бягат от Афганистан, за да бе бъдат вербувани от талибаните и Ал Ну(а)сра! А пък те в действителност бягали от Иран, защото иранците ги вербували за Сирия! Само две неща не стават ясни: 1) Защо афганистанците са се озовали в Иран, където да бъдат вербувани;2) Защо Иран плаща на афганистанците в щатски долари? Но все пак, нека се надяваме, че НАТОвската кампания в отговор на "хибридната война" ще става все по-добра и в следващ етап ще ни изясни тези две мътни точки по прилично логичен начин за средноинтелигентния зрител на сериали и риалити формати.

Абе, те в началото пробваха и с рубли, ама много слабо, ползвахме ги за тоалетна харния. Долар добър, купува много хартия.

Aрмиятa нa Aсaд ще смaже всякaкви умерени,полуумерени,обединили се ,оттеглили се и прочие терористи ! Тия сa двa фaйтонa хорa вррнувaни от СAЩ и СA дa свaлят Aсaд,до вчерa били с ИД aмa се оттеглили....смех !

3-4 вакуумни бомби ще свършат на първо време малко ред в тоя "батак" !!!

Тези нашите журналя не разбраха ли, че словосъчетанието "Амнести интернешънъл" има мръсно съдържанние за българите?

Това го твърдят афганистанци дошли в Европа!Това ,че лъжат нашествениците е добре отработена тактика,за да не ги връщат обратно. Като дойдат у нас казват,че в Турция ги бият,ограбват.... Стъпят ли в Сърбия-Ауу,българите ни биха ,ограбиха........ Пък те нашите полицаи от любезни по-любезни посрещат ги,возят ги до лагерите,хранят....

НОРМАЛНА,ЛОГИЧНА И ПРАВИЛНА ПОСТЪПКА ОТ СТРАНА НА ИРАН,ПРИЕМАЩ ПРИСЪРЦЕ ПРИЗИВА НА САЩ,ЗА КОАЛИЦИЯ СРЕЩУ ИД!!!

чакай ,чакай малко ! иран не беше ли наш до преди седмица ?

Е как воюват с тези халати, пижами и джапанки....?

Много ги мислиш ...

И какъв е проблема?

Те хубаво се обединяват , ама и да се "поскупчат" повече!?

Има ли изобщо сирийци които да се сражават за тиранина военнопрестъпник Ассад? Палестинци, афганци, кубинци, алкаши, а къде са сирийците?

симо

Избиха ги ,глупако....

а колко французи има в сирия които режат глави на мирното население,а англичани колко са,,и от цяла европа има ,какво толкова се чудят ако има авганестанци..

Авганестанци няма, няма и да има. Може да има афганистанци, но авганестанци няма откъде да дойдат. От Авганестан още никой не е дошъл.

ами ако е измислен сценарий само и само да останат в европа и после жална ни майка.да вървят от там откъдето са дошли.

На тия "прегрупиралите" се и ребрандиралите се искам да напомня, че ВКС не правят разлика между сортовете лай*а...

Афганите са отлични бойци. Били са се с руснаците, сега бият американците. Ще се окажат решителната военна сила в коалицията за сухопътна операция в Сирия. Заедно с ВКС на Русия никой не може да ги спре

6ти месец ВКС на Русия не може да ликвидира ИД. ВКС е негоден за война. Спомнете си за колко дни Пустинна буря унищожи армията на Саддам.

Сирийската армия напредва ли с помощта на руската авиация? Напредва! Връща ли си загубените позиции? Бавно, но ги връща! Това е положението и свиквайте. С помощта на руските ВКС терористите ще бъдат разгромени. И няма никакво значение дали ще е за 6 месеца или за година и половина. Уродите ще бъдат унищожени!

Амнести интернешънъл са се включили в пропагандната война на страната на терористите. Това е извода от статията.

Ха, те като контролирана от САЩ организация винаги са били на страната им. Просто покрай звучния руски шамар в Сирия напоследък ги пришпориха да надават вой.

Няма никаква опозиция - Путин, точка - ясно ли е... или сте тъпи и глупави. Поняли.......

Русия САЩ Иран С.Арабия т.н. защитават свои интереси.Никой от тук пишещите не споменава интересите на РБ.

най-големия хит в македония е"заплакала македония за путин"

аз съм симпатизант на путин (и на тръмп), но не разбирам , защо икономисва огромните ядрени си запаси . на радикалните проблеми се налагат радикални отговори !

Попрочетох и се замислих какво ли биха търсили толкова афгански "бижанци" в Иран. Дали у дома не им дават на воля да си обработват маковите плантацийки, примерно или има и друго. Ако ставаше дума за Пакистан, бих се замислил, но Амнести май не мисли, първо пише. Ако случая буквалнобеше такъв, поне 3/4 от тях да са зачезнали. И защо пак подхванахте въоръженията, има си теми за това.

Там в пясъците е алъш-вериша на всички!Раздават се едни зелени пари за влияние по места за радост на петролната спекула и оръжейните компании.Психясали,брадати главорези срещо промити мозъци под пагон се изтребват за чест,слава и пари.По-умните пясъчни човечета преиждат на тумби в Европа,подмамени от лукс,стандарт и бели женски тела.Изпедерастяването на западна Европа ще доведе до промяна на генофонда на всички нации на запад от Елба.Това е процес който вече не може да се спре-питайте шведа Ибрахимович,германеца Йозил и французина Насри.

Дето в Германия през 2066 година един полицай питал друг, когато спрели един водач на МПС за проверка: Али, какво е това име Ханс-Ото? Такова име няма!

След като дори пламенните бойци на ИДИЛ започнаха да дезертират "умерената" опозиция в Сирия може да оцелее още някой и друг ден единствено ако главатарите и преглътнат гордостта си и наистина се пообединят малко. А иранците демонстрират много находчиво решение за справяне с нелегалната емиграция, щото на днешно време от Афганистан не би трябвало да има бежанци, или поне такива отговарящи на определението на Конвенцията на ООН за бежанците освен ако Афганистанското правителство си позволява да преследва гражданите си по религиозен, етнически или политически признак.

симо

Амиии,там е демокрация -ОБРАЗЕЦ.Колко години вече я усвояват.И с такива компетентни преподаватели ...

амнезия интернешънъл да внимава, че Путин ще и набие канчето

Ама той май им го наби! Не ги ли изгони от руска територия?

Днес, само преди два часа в Индипендът е иизлязла интересна статия относно руското съвременно въоръжение и като че ли е специално предназначена за наш'теж соросидни драскачи, които макар и да не обичат да четат, може пък да я погледнат "по изключение": War in Syria: Russias 'rustbucket' military delivers a hi-tech shock to West and Israel

...Включването от страна на Кремъл на най-модерните противовъздушни ракетни системи беше стимулирано от свалянето на руския самолет от турците. Вероятността системата С-400 Триумф да попадне в грешни ръце предизвиква голямо безпокойство в Израел. Тя разполага с ефективен радар, който непрекъснато наблюдава небето, и ракетна батарея, която може да сваля цели, намиращи се на 400 км. Една такава бойна единица е разположена в руската база в Латакия и покрива половината от израелското въздушно пространство. Разполагането от Русия на оборудване за електронна война в Украйна и Сирия като Красуха-4, което може да заглуши системата Ауакс и сателитните радарни системи, пък е поредния отрезвяващ опит за НАТО. Роналд Понтиус, заместник-шеф на киберкомандването на американската армия, каза: Не може да не стигнете до заключението, че не сме отбелязали напредък по отношение на равнището на заплахата. Въпреки че се оплаква от разпростирането на Русия и да се притеснява от способностите на НАТО, генералът признава, че Русия не нарушава никакви международни споразумения и има пълното право да разположи тези системи...

то кои кого бие не е ясно, важното е бои да има. пак каквото стане

Аууу, колко са се загрижили тези Амнеститори. А защо не подгонят Англия, колко техни поданици на короната са се изхлузили от страната и режат глави на войници от законната сирийска армия? Кой им плаща да се бият на страната на ИДИЛ? Да не се окаже това да са ЦРУ и О'Бонго.

или Русия

Ами да праща! Поне някаква полза да има от тях. Да не искате да ги държи за разплод, като швабите?

ДИР новина е това. Политиците в България прогониха с мизерията почти половината българи да слогуват на западната цивилизация и САЩ. Другата половина при открита възможност също би го направила а мястото им се заема от малцинствата и бежанци които се оказват благоприятен матриал за гласоподаватели.

абе шарани путлер като се бие с ИД защо от 3 месеца е в западната част на сирия където почти няма ИД :)))) ИД са в източната част! а там се бият кюрдите заедно със сащ!

Аз пак да питам какви са разликите межди ИД, Ал Нусра , Джаиш ал Фатех?

Кога се върна от разузнаване та ни убеждаваш къде е ИДИЛ. Ако си бил там със сигурност няма да пишеш сега тук глупостите си.

Путин е поканен от Асад да го защитава и никога не е обещавал да се бие само с ISIS.

При толкова доброволци-наемници защо да пращат хора със заплаха? Те ще дезертират веднага и дори могат да минат на страната на врага. Статията и твърденията в нея са пълни глупости. ТОТАЛНИ!

Нашите свободни медии що не говорят нищо за това, че Сирия се изчиства от пълчищата на ИД ?

Защото трябва да признаят, че това стана след включването на Русия в патакламата. А това никак не е изгодно на протестъри и други американо-дупелизци.

Дир, какво казва Амнести слабо ни интересува. Нато казва,че ще праща окупатори в БГ защо не разбираме. Може да е срещу нас.Това трябва да пишете.

Каква несправедливост! Иран ги изпраща да воюват в Сирия, а Ердоган и баба Меркел ги пращат да скачат на жените в Европа. Ама им се чудя на акъла на тия афганистанци. Що народ чака с години късмет за зелена карта, че да се пресели в рая на хамериканската демокрация, а при тях хамериканската демокрация им дошла на крака, пък ги било страх да не ги върнат в Афганистан?!

''Като хвърляш бомби,мир ли искаш"? /относно войната на САЩ /''УЖ''НАТО/,в арабският свят.

По-добре за Асад, отколкото на страната на ИД или "умерените" Джабхат ан-Нусра (Ал-Кайда), нали така?

:))))))))) айде мурзилки защитавайте ислямска република иран и аятолаха който я ръководи също и ал асад той е почти християнин бил :)))) това русалките се ловите на гола руска кукичка :)))

Малкото козяче, ти още ли не си потеглило да се биеш за Исмялска държава ?

сащ ирак кюрдите това са единствените които се бият срещу ИД! руснаците и ал асад избиват мирни граждани и борци за свобода

А неее, той е фен на "умерените" от Ал Кайда

А пък САЩ ,''въобще'' не се намесват в държавните дела на други държави . Мноо са свестни.

Прекалено професионален е този коментар-едва ли е писан от лаик. Към това аз бих добавил само следното. Дипломатечният талант на руснаците доведе до това, тая страна да подържа еднакво добри приятелски отношения дори с мразещите се и воюващи един с друг палестинци и израелци. Формулата за това е ясна и на други страни , но те не го правят и за това губит. Тая формула е - ЧЕСТНОСТ И ДОБРОНАМЕРЕНОСТ. Ето в това се крие успеха на руската дипломатеческа школа. Понякога се налага да се прибегне и към оръжието. Защото с блага дума и колт, може да се постигне повече, отколкото само с блага дума. Хев а найс дей.

Тази статия изцяло подържа джихадистите в Сирия ! Имам съмнение ,че ДИРА е превзет от ислямистите -"реформатори"!

Ако съберем всички 'заселници' или дезертьори от Сирия, един бърз освежаващ военен курс, в съгласие със законното сирийско правителство, проблема ще се реши бързо. ЕС не желае да се реши проблема в Сирия, всъщност известни кръгове от Израел, САЩ и ЕС създадоха войната в Сирия и това заселване е много добре планувано. Иран и Русия действат по международно право и са някакъв съюз със законната власт в Сирия, може да пращат своя армия, може да обучават сирийски доброволци, също може и интернационални доброволни отряди, даже и наемна армия, и всичко е съвсем законно.

Е какво лошо има , искаш да те приемат - вършиш нещо за държавата.... но те искат да си клатят само краката и да взимат помощи

Много манипулативно е написано :) Това че Иран праща да воюват в Сирия шиитски доброволци от Афганистан, Пакистан, Ирак и Ливан изобщо не е новина. Сигурно някои от тях са били и бежанци навремето, но какво от това? Много ме съмнява иранските генерали да са толкова прости, че насила да пращат хора в Сирия. От подобни войски полза няма никаква, а в случая целта е да се спечели войната и затова е нужна ефективност.

ДИР БГ, това ваша инициатива ли е или са ви принудили да го напишете? Едва ли ви интерсува толкова много дали Иран е наел и колко е платил. Казвам го защото не пишете за всички останали които са наели и платили за разбиването на арабски свят и источна Европа а и защо не по цял свят. Благодаря ви ДИР за задълбочените ви изследвания в областа на наемничеството, много сте изчерпвателни.

Ръждясалата руска армия технологично изненада Запада Оборудването на тяхната армия и стратегията им са остарели. Бомбите и ракетите за техните ВВС са по-скоро глупави, отколкото умни. Флотът им е повече ръждясал, отколкото готов за битка. От десетилетия това беше изпълненото със снизходителност мнение на за руските им колеги. Това, което западните сили видяха в Сирия и Украйна, ги шокира. Руските военни самолети извършват повече бойни полети за един ден в Сирия, отколкото водената от САЩ коалиция прави за един месец. Руският флот изстреля балистични ракети от Каспийско море на 1400 км. и съхранява снабдителните канали до Сирия. Противовъздушната отбрана, инсталирана от руснаците в Сирия и източната част на Украйна, ще направят изключително опасно за Запада да извършва удари срещу режима на Асад или украинската сепаратисти. Военната мощ е в основата на стратегическите триумфи на президента Владимир Путин. Неговата интервенция в Сирия промени условията в играта и това, което се случва там сега се намира, до голяма степен, в неговите ръце. Конфликтът в Украйна е полузамръзнал, по неговите условия. Руснаците се съюзяват с кюрдите, независимо от турския гняв, провокиран от това. И което е много важно, сега те се завръщат в Египет до степен, която не е виждана в продължение на 44 години, откакто бяха изгонени от президента Ануар Садат. Един от най-високопоставените анализатори на израелското военно разузнаване каза пред Индипендънт в Тел Авив миналата седмица, че всеки, който иска да направи нещо в Близкия изток, трябва да бие път до Москва.

специализированной вычислительной подсистемы СВП-24 Гефест Това е оръжието което направи смешни американците, смешното е че те са го знаели че руснаците го използват но са го мислили за примитивно. В американските коректируеми бомби се монтира всичкта електроника за корекция което прави бомбата много скъпа. Руснаците са разгледали добре системата им и са разбрали грешката на САЩ и са разработили системата СВП-24 Гефест като монтират електроникара в самолета а бомбата е проста и ефтина понеже всичко хвърлено се губи. Прави се корекция на полета на самолета чрез компутър който изследва около 20 показателя и в определен момент я хвърля с отклонение около 3-5 метра. Това е положението. Който няма пари има мозък. А който има пари не си прави труда да мисли много.

Абе руснаците в Сирия не ме учудват щото там цял свят го вижда. Чудото е в Украйна! Що приказки чухме за десетки хиляди руски войници и военни колони, пък не се намери поне едно хлапе или някоя пенсия да ги щракне с Дж-еС-еМ-а си, че да ги видим и ние. Явно имат и шапки невидимки. Направо като в приказките!

Първо не са бежанаци,а наемници,лъжци от Амнести. И след Като САЩ ,Турция, Саудитска Арабия и ЕС наемат жители на ЕС,и целия арабски свят,за да воюват срещу Асад,защо Иран да не прави същото?! Или само оста на злото може?

Да те затова в началото масово напускаха Асад и минаваха в ИДИЛ, защото ИДИЛ плащаше 1700$.