Когато жената спре да се подчинява

Там мъжът е господар, а ролята на жената се свежда едва ли не до това да се забулва и подчинява. Но иранските жени въстават срещу тези архаични представи.

Обратно в новината

Коментари - Когато жената спре да се подчинява | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви женолюбци, какви феминистки глупости и женски простотии сте изписали бе? Тръмп спечели! Край с феминизма! Жената ще стане равна с мъжа, когато цъфнат налъмите. Явно насилието над жените е било малко до сега, та все не спират да лаят за равни права? Сега белите мъже ще им дадат едни равни права, че няма да могат да ги носят! И без друго такива жени (феминистките) са безполезни дори вредни същества. Напразно дишат кислорода на планетата и изяждат природните ресурси! А, кариеристките над ш0% остават бездетни. Докато градят кариери и се състезават с мъжете (доказвайки своята некадърност), времето за деца им минава и прецъфтяват преждевременно. И без друго имат много къс срок на годност, за разлика от мъжете. Мъжкият пол е по висш от женския без значение какво пише в конституцията. Конституцията и гражданските закони постоянно се променят, а природните закони са вечни!

Мъжете са малоумни.

Бракът се разпада в "цивилизованите" страни, но те разчитат на другите "нецивилизовани" да им осигурят деца и работна ръка. Още 3-4 поколения и тези свободни метросексуални купонджии и непукисти ще бъдат незначително малцинство в своите страни, защото са модерни и не вярват в Бог, нито понятието род, родина им говорят нещо. Има само днес, може би и утре, но не и след 10, 20, 50 години. Други народи, които не са забраили тези понятия си раждат по 3-5 деца средно на семейство и изместват сексуално освободените от земите им завинаги.

За да оцелее вида е необходим мъжки пол, това е единствената полза, след десето еднополово поколение се губи вида...и в името на оцеляване на човечеството жените търпят какво ли не, дано се оправят нещата....А без женски пол и с едно поколение не може да се продължи вида...

До Онзи ( нерегистриран ) 03.09.2016 12:23- какъв плаж те е патил- я бегай да бачкаш на тръстиката:)

Ами хората не са като теб бре, дъртофело, да киснат по цял ден по форумите. Днес времето е хубаво, и пак отивам на плаж, а ти злобей тук :)

А другият 1% са сбирщайген от цигани, турци, мюсюлмани и старозаветни християни- руснаци:)

И да ми пишете минуси, това не променя нещата- 99% от всички женомразци са прикрити мъжки хомосексуалисти и точно за това не обичат жените:)

Жените няма как да ги мразя, защото не мога да мразя някого, когото не взимам на сериозно. С жените се отнасям като с децата - не ги мразя, но не ги и взимам на сериозно.

Продължавайте така- Вие не сте семеен и никога няма да бъдете семеен в България:) Впрочем- сбърках- Вие сте старообряден етнически руснак, на повече от 60 години, нали? :) Бракът предполага взаимно уважение и доверие- след като Вие не можете да го предоставите към бъдещата си брачна партньорка, няма да се радвате на щастливи старини с която и да е жена....

Продължавайте да мразите и плюете всички хетеро жени в този форум- плаща ви се, за да изпитвате такава злоба, завист и омраза, нали? Нищо- животът е най-великият учител и винаги поставя човек на правилното му място. За това едни женомразци са бедни, неуки, маргинализирани, злобни и завистливи субекти, а нормалните хетеро мъже, които не изпитват негативни чувства към хетеро жените, отдавна са щастливо женени...Впрочем- женомразството е израз на прикрит мъжки хомосексуализъм - някои от женомразците дали знаят това?:D

Всички феминизирани общества се самоунищожават поради ниска раждаемост, така че няма какво да коментираме повече. То само с егоизъм не става. Още Фройд забелязва, че жените изпитват завист към мъжете, която се нарича пенист завист, и биха искали да са по като тях. На жените им се иска да са повече като мъжете, а децата им пречат за това. И си казват: от къде на къде ще имам деца, те ми пречат на кариерата и хубавия живот. Само че парадоксът е, че колкото по-успешна е една жена, толкова по-малко деца има. Този парадокс го няма при мъжете, успешните мъже имат повече деца от успешните жени. С други думи, най-успешните жени са всъщност най-неуспешните от генетична гледна точка, тъй-като не успяват да предадат гените си. А след като те не успяват да предадат гените си, жените от бъдещето няма да приличат на тях. Жените от бъдещето няма да приличат на Хилари Клинтън (1 дете), Ангела Меркел (0 деца) или Тереза Мей (0 деца), а ще са по-скоро африканки или мюсюлманки. Каква ирония на съдбата. Излиза, че "успешните" европейки всъщност са неуспешни, и ще бъдат заменени от арабки, циганки и африканки. Но в това няма нищо ново под слънцето. Известно е, че преди разпада си, хората на Римската империя са имали ниска раждаемост, императорите се принудили да въведат ергенски данък, хората отказвали да се мъжат/женят, а жените убивали бебетата си, за да не им пречат в живота. Така че нищо ново под слънцето. Всяка една империя си има своя край. Империите се самоунищожават отвътре, и когато варварите пристигнат, те са като врата, която е изгнила отвътре. Варварите просто и бият финалният шут.

Амбициите на жените за равноправие, в дългосрочен план води до упадък. Сега с напредъка на технологиите, нуждата от работа на жените не е нужна. Това обаче ще е доста трудно решение в демократични условия.

Моралът и оцеляването са две различни неща и не е задължително да са в пряка връзка. Може да пишете минуси, но това няма да промени демографията.

Мдааа, упадък... Затова всички от третия свят са се юрнали да живеят в Германия и страните от Западна Европа, точно защото те са най-упаднали и там се живее най-зле! Пич, ти си ебаси демагога, колко точно изпуши снощи?! :)

Хайде по-полека с пророчествата. Ама какви щели да бъдат жените на бъдещето пък какви нямало да бъдат. А ти знаеш ли, че със законите на шариата една клечка не можеш да произведеш. Тия паразити съществуват и се въдят в Европа БЛАГОДАРЕНИЕ НА БЯЛ ЧОВЕК и в момента в който съсипят и прокудят християните са си подписали смъртната присъда. Нищо не става от тях. В края на краищата Бог си има план за нас и ще го изпълни. А иначе колко трябва да не си добре, за да бъде Фройд за тебе някакъв критерий. Женомразец, човекомразец, безбожник, богоборец и преди всичко перверзен психопат. Известен още и с "прозренията" си за жената: "Жената е аморална, алогична и бездънна в лъжите си". Някой продължават да му се кланят на този откачалник и да го величаят като Господ Бог.

От как свят съществува, културата идва от Изток. Това че ти не го знаеш само доказва падението на Запада.

до манипулаторите от dw: дайте нещо ново за катар, за уахабитска арабия, как вървят нещата с напредналите демокрации по тез географски ширини, които са добри приятели на обама и меркел, защото плащат прилично за мирни оръжия, но и държат света за шията с петролните си залежи. Кажете как върви подготовката за световното по футбол в катар и положението на работещите по строежните плантации за модерни роби, или това няма да е полит-коректно към плащащите ви за да облъчвате хората с порнографската си пропаганда и агитация на престоло-наследничката на хонекер.

инфо за туземци... това ли трябва да вълнува хората

хахаха, това е в рубриката: Колонка на дезинформатора. Дойче Веле, това е един от най-известните канали за дезинформация и манипулиране на хора. Опитват се да пълнят главите на хората с всякакви удобни глупости, особено ако читателя едва ли ще направи проверка.

Иран навлиза смело в 1416 година.

До Християнин. Много ме съмнява, че си истински християнин. Повече ми приличаш на откачен представител на Инквизицията. Като се правиш на много начетен по СВЕТОТО ПИСАНИЕ и християнска теология, да си чел, че Исус спира такива като теб да убият с камъни блудницата. Нима ти нямаш никакви грехове, чист си като христова сълза. А ако ти беше жена, щеше ли да плещиш подобни глупости. Това, което проповядва християнството като подчинение е нещо съвсем различно от това, което е в главата ти. Няма никаква разлика между ислямски и християнски фундаменталисти като теб и те са еднакво противни на човеколюбивия ни Бог.

Библията е същото като Корана. Или изобщо не си я чел.

Много думи хвърлени на вятъра.

В Библията е казано, че жената трябва да се подчинява на мъжа във всичко! Такава е Божията воля, с която всеки разумен човек се съобразява!

Конституция на Р. България Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, ПОЛ, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

И какво сега? Трябва да наложим българската констипация и на Иран ли?

Само безумец може да постави някакъв преходен документ по-високо от Светото писание!

Като чета доста от коментарите на нашенските "балкански мачовци" ме хваща срам, че съм мъж. Уважаеми господа, силата на мъжа не е в това да бие като тъпан жена си, да казва, че е мърла и не се грижи за децата. Не знам защо се генерализират нещата. Има лоши родители и жени и мъже. Но жените дават живот и по тази проста причина може да оцелее общество, в което жените например са десет пъти повече от мъжете, но обратното не е възможно. Една от причините да сме изостанала, закостеняла и селска нация е фактът, че българинът е голям герой на 3 - 4 ракии и шопска салата - какъв е ловец, рибар, любовник и т.н., но в действителност е комплексиран тъмен балкански субект. Колкото по - бързо го осъзнаем българските мъже, толкова по - добре. Мъжката сила се крие в честта, дадената дума, любовта към съпругата. Затова ми е любим девизът на Хектор от Троянската война - почитай Бог, защитавай Родината си, обичай жена си.

Велика сила са жените.

кат свлачще са, тръгне ли нема спиране

Наистина е прав " уточнение ( нерегистриран ) 02.09.2016 17:30. Вместо dw да се занима как и в Иран да се въведе новия европейски дресинг - код на бурки, буркини и мумифицирането на жените е взел да хвали свободата на развода, като най-главна евро-атлантическа ценност.

Естествено, че е ценност, ако някой човек не е доволен от начина на живот с друг човек, що да трябва да търпи другия!? Или и ти си от тия охлюви, дето си мислят, че ако наденат пръстен на ръката на някого, той ще им принадлежи вечно, no matter what?!

Храни куче, да те лае- това е положението на всички лаещи жените мъжки кучета в този форум. Видно от коментарите им, доста от тях са неплатежоспособни граждани, без собственост, злобни, завистливи женомразци, не плащат данъци, защото са трайно безработни и много мразят да им се напомня, че държавната им помощ за безработица идва от данъците и на работещите жени...Жалка история!

Идеално, радвам се , имало значи доста осъзнали се мъже. Щом и така може , нека бъде!

Много интересно е какво ще се случи с всичко трайно базрабботни мачовци, лаещи жените в този форум, ако от 08.09.2016г. например, всички български данъкоплатци от женски пол, включително самоосигуряващи се лица и собственици на фирми, едновременно ОТКАЖАТ да плащат данъци в България, защото тези данъци се потребяват от трайно безработни мъже- бг. граждани, които не одобряват това, че жените в България работим и плащаме данъци? Мога да си представя отзвука на такъв един експеримент - гексистите ще вият като гладни кучета, защото жените ще блокираме функционирането на държавата и те ще стоят гладни и жадни:):):)

Щом пишете Библия с малка буква ми е ясно колко сте я чели и двамата. Къде Библията е извор на правни норми, а отворковци? Какво от Библията се прилага в съвременното светско европейско законодателство? Не можете да ми кажете. А шариата е правната система на ислямската теократична държава, там НЯМА светска държава и няма как да има светско право. П.С. На хора като вас НЕВЕЖИ по въпросите на вярата, изобщо не им е в ресора да пишат на религиозни теми.

Моята жена ми е подчинена, Имаме ред, в който съпругът е главният офицер, решенията минават през мен, а жената , тъй като е хитра , е способна да налага доста от решенията. Смених 3 жени , имам два официални брака, никога не промених тази традиция.

"Смених 3 жени" - абе май тези 3 жени са те сменили тебе...на коя и трябва тиранин вкъщи..

laplandetza

Не е това важно , на кой му трябва, семейство не се гради с основи от лични интереси. Живота е война, Семейството е Боен отряд, Родът е армия ! Правете Мафия, за да оцелеете!

лапландец,ти си си и оставаш арабски фанатик с малко мозък.

laplandetza

Хахах. Точно така, фанатик, ислямист !

Иранските жени наистина имат доста ограничения, ама наште, пишещите тука се чудя кое не им е наред? При положение, че си веят байрака както си искат и не носят никаква отговорност дори за децата. Та чак се налага понякога бащите да се грижат вместо мърлата , която им се води майка. Те какво са се разписали тука, че и епитети слагат на българския мъж, че бил примерно... талибан, като им казва, че трябва да се поспрат малко с гледането на телевизия и облъчвания.

Неандерталец, не става въпрос за пискане, а за това да спреш да дискриминираш жените! Аз съм адвокат с 17 годишна адвокатска практика. Ти какво точно искаш да кажеш- че понеже съм хетеро жена, не съм добра в професията си- така ли? Поне да беше ми стигнал образователният ценз, троглодит смотан....Яд ме е , че моите данъци не отиват за увеличаване на размера на пенсиите на родителите ми, а за държавната издръжка на такива питекантропи като теб- неуки, необразовани, фрустрирани, които нямат даже и средно образование...

Аз също съм юрист /не адвокат/ и имам не по-малка практика от Вас, но трябва да Ви кажа, че Вашата надутост, перчене, самохвалство и простащина са абсолютно чужди на един интелигентен юрист. Юристите сме високоинтелигентно съсловие колега, спрете да компрометирате юридическата професия с просташките си писания тук.

Не съм противник на еманципацията. Душата на женското същество е като на мъжкото. Но в живота материалните блага се постигат трудно и светът все още е мъжки. Освен това подлостите, коварствата, ударите са толкова много, че една жена, без да се облегне на мъжко рамо не може да се справи с живота. Кавалерството направи лоша услуга на жените в еманципирания свят. Проблемът е, че повечето жени са психопатки и домашни психо насилници. Това подкопа мъжеството и вкара много комплекси в мъжките души. За да смогнат на безкрайните материални изисквания на жените, мъжете станаха комплексари-шушумиги, завистници, някои - смачканаци нереализирани, доносници, недостойни предатели алчни, други- истерици и психопати-насилници.

А функцията на жената е дадена от природата - да роди и отглежда децата до 3 г. поне. Да бъде музата, подкрепата и ореола на мъжа. Да бъде диамантът в короната на мъжката чест. Защото по природа мъжът е завоевател. Жената е неговото завоевание и той иска, показвайки я пред света НЕ да го унижава, не да блести със силиконови джуки и с разголена гръд да привлича мъжките погледи. НЕ! Мъжът иска да има жена, която е любовница, вдъхновител, приятел и понякога майка и на самия него. И тя е от по-слабия пол, чиито защитник е той. Съвременната жена иска да ходи разголена, събираща мъжки погледи, без да съзнава колко накърнява мъжката чест. Защото мъжът познава мъжката психика на индивида-осеменител на живота. Той иска да има красива жена, но не и материал за онанизъм на подобните му. Той иска да е вярна, предана, разбираща и вдъхновена, за да му е приятел. Иска да му е вярна, за да я отбранява до край. Иска да е майката на децата му - нежна, работлива, грамотна. Иска да е съвременна и умна, но не над него, защото ще изгуби функциите си на пазач и стълб на семейството. Иска да е неуловима и желана, за да е сексуално привличаща и предизвикателна, но само за него. А днешните жени са едни порно-чалго същества, алчни за коли и пари на дебели или противни богати, или мутри, или простаци.На всичкото отгоре са психопатки, които не се срамуват или страхуват за имиджа си в очите на мъжа - истерични, крещящи, изнудващи, откровено алчни и суетни, погазващи всички устои на мъжа - критикуващи родителите, майката на мъжа, работата, колегите, приятелите. глуповато бръщолевещи негативи, без да спират, или хитри кобри. Не се срамуват от клюки, домашно и психо насилие, налагайки собствените си мерки, вкусове и ценности, без да са се огледали и убедили, че са прави. Водят битки като рицарки с неговите ценности, успешен живот и наложен успех и авторитет, с майката, сестрата, брата на мъжа, налагат се във всичко, даже думкат с юмрук по масата като мъже.

И не знаят, че НАЙ-ГОЛЯМАТА СИЛА НА ЖЕНАТА Е В НЕЙНАТА СЛАБОСТ. Когато е нежна,тиха, дипломатична, мъркаща, молеща, убеждаваща постига всичко.

Винаги съм поставял жената на по-високо ниво от мъжа, но това се отнася за истинските жини.Много от тях са били образец на храброст и смелост.Може би чалмите подсъзнателно усещат това и за това с всички средства ,от позиция на силата се стремят гъм господство.Никога няма да забравя един случай от древноримската история.Един сенатор се забъркал в заговор срещу императара , но заговора бил разкрит и центурион отива за сенатора .Според традицията ,за да спаси честта и имуществото той трябва да се самоубие преди да дошъл центуриона.Да ама го е страх ,тогава жена му взема късият римски меч забива го в стомаха си , и преди да падне мъртва казва ,"Ето виж не боли"и умира

Не съм съгласен с това. Примерът е изсмукан от пръстите. Ако за тебе това са 'истинските жени' - има нещо сбъркано в теб. Замисли се - функцията на жената е да оцелее биологически на всяка цена, за да оцелее и следващото поколение. Мъжет се жертва по време на война, бедствия. Той е заменим, жената е заменима едва след като стане на 45 и не може повече да ражда. Така че поведението на съпругата на сенатора не е женско - мъжкаранско, феминистко може, но женско - не. Тя не е била полезна за човечеството. Какъв е смисълът да оцелее само мъжът - един гол хей - за какво. Докато при жената е друга работа. Жена и дете си е дом, семейство.

Аз пък родих и двете си деца след 45 годишна възраст. Хайде по-кротко с квалификациите кой бил заменим и кой не. Всеки човек е ценен и незаменим, независимо на каква възраст е. Защото по Вашата логика трябва мъжа да се отпише след 40 годишна възраст.

Интересно, как едни и същи традиции и обичаи могат да бъдат повод за критика спрямо Иран,а същевременно трябва да се тълкуват като "културна особеност", която трябва да зачитаме и да се съобразяваме в Европа. Таз либерална дуалност е някаква модерна форма на шизофрения, или?

Ще видите какво ще стане с раждаемостта им . . . .

Ти какво, за раждаемостта им ли плачеш? Да спират да се плодят, не виждаш ли, че се въдят като плъшоци, а бял човек ги издържа и хрантути. И на това ще му дойде краят.

Аз

Те са бели хора. Чисти ариици. Даже държавата им още така се казва.

По принцип и ПО ПРОИЗХОД иранците са ПЕРСИ ! За днешните арабски обичаи, разбирания и черти в живота им си има обяснения в историческите събития и факти

Супер интересна статия. Разбира се на DW. Отдавна българската "журналистика" се свежда до съобщаването само на ежедневни, случващи се събития и подобни интересни теми се поднасят от чуждестранни медии.

Някога, преди 89-та DW беше изключително авторитетна и обективна медия, може би втората, след ББС. Особено на фона на откровените и тъповати лъжци от "Свободна Европа" и ВОА. Уви, времето е наложило своя отпечатък и ДВ вече си позволява плиткоскроени лъжи. като тази например, цитирам: "В Иран бракът е единствената призната форма на съжителство между мъжа и жената. Или както гласи една персийска поговорка: "Жената напуска дома на баща си в бяла булчинска рокля. А дома на съпруга си напуска в бял покров". В Иран , освен класическия брак, съществува законна форма на съжителство между мъж и жена и чрез т.нар. ПРОБЕН БРАК, който не е официално съчетаване и се регистрира с една практически хвърчаща хартийка. Като изключим тази чисто формална хартийка, той с нищо не се отличава от съжителството без брак в Европа.

Така е!!!! Само виште колко порно клипове сос иранки има из нетя!!!!

Жените в Ирак имаха пълна свобода преди да нахлуят войските на САЩ, а с тях и ислямистите. В Саудитска Арабия жените нямат никакви права, дори е много вероятно да бъдат хвърлени в затвора или убити, ако се оплачат от групово изнасилване. Защо не се заемете с демократизирането на тази страна, а нападате значително по-светските режими???

Дира стига занимавахте с тез араби

Гошо прасе лошо така и не се научи че иранците не са араби а перси и не говорят арабски а фарси.

Аз пък предпочитам да чета подобни интересни теми, които смятам ме ободатяват, както като човек, така обогатяват и моргледа ми! Ама всеки с предпочитанията си, Гошо. Твоите теми явно са ограничени до това кой с кой е седнал на маса и какво консумира!

Е ок де. имаш още 2 варианта щом не ставаш за деца. 1. Други постижения 2. да не си дебела Все пак трябва да правиш нещо на тоя свят.

Всъщност обвинението е, че голяма част от белите жени нито раждат, нито имат други постижения, и на всичко отгоре са дебели. Естествено никой няма да ги вкара в затвора за това, че нямат деца и са дебели. Но обществото и най-вече мъжете им имат пълното право да искат повече от тях.

Тъпа пропаганда, целяща да заклейми за нещо си Иран и браковете. Дира платиха ли ви да я пуснете тази глупост, или сами решихте да я преведете?

Ако човек се замисли реално статията е позитивна, факт е, че в Иран системата е много по-либерална към жените а и се променят много по-динамично сравнено със сунитксите шариатски държави

Образът на мюсюлманката ще се промени, когато откриа лицето и косите си.

Пак аз - предпоследният абзац ми звучи като част от комунистическа реч за правата на жената.

психодесните и кога спят виждат комунисти.

Руснака има поговрка -мъжът е длъжен да посади дърво ,да построи къща и да остави наследник!жената - да отсече дърво,да разруши дом и да отгледа дъщеря!

Православен тъпчо- ако не сме жените, от къде ще се появите вие, мъжете? Хем си прост, хем си и тъп! Жалко за майка ти- какво от това, че те е родила, като е родила имбецил- умствено увредено човешко същество, което и РАБОТЕЩИ ЖЕНИ като мен, издържаме с данъците си! Нещастник!

А ти, като си много умна, я кажи в последните 20 години какъв е прирастът на българите и какъв е прирастът на циганите, турците и другите етноси в България? Я отговори също така ЗАЩО навсякъде, където се е появявал матриархат като социална форма на управление, това общество винаги скоропостижно е загивало?

,,В основата на всяка елементарна женска логика, съскат преплетени на кълбо- лъжата,алчността и лицемерието!,,

Глупав е този, който не вижда видимото. Умен е този, който вижда невидимото. Предполагам виждаш къде е българката днес - по моловете, по офисите и по чалготеките, вместо да създава дом, семейство и да отглежда деца. Къде ти! нека циганките да се занимават с хамалогии... ние сме ВЕЛИКИ!

Странен критерий за свободата на жената - колко много разводи има. Що за ценност

Ми Гоше , когато можеш да се разделиш с нещо, което не желаеш си е свобода братче ..

Когато са ни викали прусия на балканите,децата са се раждали на принципа- 3 за нашето стопанство,2 за войската,1 за царя и 2 за сватята! Сега разпоретините се праскат като с мангали,гледат кучета и котки и ни викат помиярите на балканите!

Тогава българите не са живели в соцпанелки.

По какво къщата на баба ти е по-добра от соц панелка? Повече стаи или по 5 души в една? Дебел равеник на пода за да не умреш от студ зимата? Топла вода? За кенефа навън да не говорим...

Ха! Какво съвпадение! И за теб човек си го мисли същото.

Жените мразят собствената си цивилизация и се заглеждат по грубияни и насилвачи. Обичат пробивни и нагли типове, затова Меркел като крайно доразвита форма на еманципираната жена, разведена 2 пъти, с вторият си се срещала докато все още бил женен и няма деца, сега пуска с диваците с милиони в Ервопа да си обагатяват генофонда и с тях. Та нали затова ви дадохме равни права и се еманципирахте, сега искате да си ги отнемете доброволно. Кой ще ви защити когато диваците ви опънат на улицата.

Не не ми е единственото постижение. Имам докторат и доцентура в областта на квантовата химия, както и 30-ина статии зад гърба си. Наистина с малкото ни е трудно, понеже отдавна не съм на 20, но ще се справим. Идеята ми беше да седнете и да се замислите, преди да лапате медийна пропаганда. И без фередже става работата, само трябва малко самосъзнание и воля.

Ъ ъ доцент по квантова химия с 30тина публикации, майка на 3 деца громи еманципацията и феминизма ... зае..и :)))))

Хм. Познавам доста дебели бездетни жени. Знам и доста такива, които хем не могат да се похвалят с нищо, хем нямат деца. Та връзката между двете не е много пряка. По-скоро едното е оправдание за другото и обратно.

"съдии, прокурори, адвокати, ЧСИ, ДСИ, нотариуси ...." ЧЕТИ бре . кои от тия не са продажници ? а за мен не се кОси , досега не съм опирал до древната професия , па и мерак си немам .

На бегом.

персийска поговорка: "Жената напуска дома на баща си в бяла булчинска рокля. А дома на съпруга си напуска в бял покров" - така е било и тук, когато сме били доминираща и просперираща държава. Когато дори и жените почнат да си хойкат където си искат, тогава вече няма надежда за спасение. Кой ще си стои вкъщи - мъжете ли? ? Ще има ли изобщо вкъщи или всички ще бъдем "граждани на световното СеЛо"

Искаш да кажеш, че сме били доминиращи и проспериращи щот жените не хойкали ли? :)))))))))))))

не, че не са хойкали, а че са си стояли вкъщи. Има разлика. Сега като само това правят/хойкат и нищо друго, сега вече няма 'вкъщи'. Продължавайте с минусит гълъбчета . Казвам ви така заради обемите над шията. Надолу е ясно, че са ви големи на повечето :))

даже и да има нещичко вярно то щом статиите са от дойче веле просто няма смисъл даже да се дочетат до края.

Пакистан имаше премиер жена. Турция имаше премиер жена. САЩ още са нямали президент жена. Франция също са нямали. Какво да си помисли човек?

А сега някой може ли да обясни какво толкова сме се развълнували за иранките и даденото им от Шериата право да разтрогват договора за покупко-продажба осъществен от техните роднини... щото из ония земи мъжа разтрогва брака ако каже пред какви да е свидетели, дори това да е единствено съпругата му, че се развежда и тогава плаща неустойка за нарушаване на договора а от жената, щото е по-нисша, се изисква единствено да заяви желанието си за развод пред съдия и развода се счита за влязъл в сила... което сигурно е много обидно за тия които са се писали католици;)

ни в ръкав... А коментарите са безумни. Живеем в демократична държава и никога никой не се е опитвал да ограничава ничии права. Какъв е повода за статията? Образователен ли?

Представа си нямам какъв е повода за написването на статията, сигурно затова ми се стори толкова дразнеща... Но като я прочетох се сетих че англиканската църква се е пръкнала щото на един крал са му забранили да се разведе;)

С тая еманципация и феминизъм сме го докарали до силно отрицателен прираст... Никоя не желае да си разваля я фигурата, я рахатеца. А там, където жените са забулени - раждат като за световно и скоро и нас ще ни "интегрират". Та не знам вече кое е по-вярното, на медиите ли да вярвам, на цифрите ли, или на очите си?

Ами почвай да раждаш!

Вече съм родила 3. Не вярвам ти и на половината на моите да ги докараш. Продай апартаментчето на мама и тате като починат, изцоцай паричките и така паметно постави край на рода си.

Еманципиран е. Не ще.