Ирак официално обяви Мосул за превзет

Иракският премиер Хайдер ал Абади обяви днес победа над "Ислямска държава" в "освободения" Мосул след битка, продължила близо девет месеца срещу джихадистите.

Обратно в новината

Коментари - Ирак официално обяви Мосул за превзет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Джихадистите са изтласкани от почти цялата територия на Мосул, с изключение на малък участък на западния бряг на минаващата през града река Тигър, в района на Стария град, където все още оказват съпротива." Освободен ли е, или има още? Не е ясно да е вече освободен, според матр'ялчето!

мосул е свободен!! очаквайте скоро да освободим и мосул! е ще трябва да избием малко мирно население , но така стават нещатата когато бомбандира чичко сам

Кажи нещо и за двумилионния сирийски град Алепо, изравнен със земята от добрата авиация на Путин! Това за американците че са лоши го знаем!

те вече за 5-ти път го освобождават , всяка седмица .... урааа мосул е свободен.

Победа.... там нямаше БЕЛИ, СИНИ и някакви други каски. Там нямаше Ал Джазира и други медий да показват убийствата на деца , жени и старци.......... Мосул не е Алепо.

Там, където някой воюва срещу ИДИЛ те бързо губят позиции - Ирак и Мосул, Либия и Бенгази. Там, където срещу ИДИЛ или не се воюва, или между другото те все още държат позиции - В Сирия погледите на Асад и Русия са насочени предимно срещу опозицията, а с ИДИЛ - както дойде. Затова те контролират най-големи територии именно в Сирия.

Браво за което!

Купища тухли и арматура. Но въпросът е морален, иначе наште каруцари за една нощ ще им разчистят терена ако дойдат. Навремето един бивш партизанин ни изнасяше лекция и както се бяхме унесли кротко в дрямка, изведнъж изкрещя, че "със страшна сила отрядът превзе една....вРъбова горичка"!

19 юни - Бастионът на ИДИЛ в Северен Ирак град Мосул, е освободен напълно от иракските правителствени сили. Това се разбира от съобщение на Министерството на отбраната на близкоизточната страна, цитирано от Sky News Arabia. ИДИЛ вече не контролира нито един район в Мосул. Терористите нямат друг изход, освен капитулация. Присъствието на ИДИЛ в Ирак завинаги завърши, се казва в изявлението. Псевдодържавата рухна: освободена е джамията ан-Нури, съобщава още телевизионния канал. 9 юли - Мосул падна... обаче иракската армия след като е превзела квартал "Майдан", сега напредва към квартал "Калаят".... Чакаме третото превземане на града .. скоро!

Бъркаш нещо. За Мосул става въпрос, не за Палмира.

СМРАД това окончателно ли е или поредната НАРКОМАНСКА партенка?

Мухахахаха....Баси смешниците са лудите говеда! Една година по-късно, успяха да превземат Мосул...След колко безуспешни опита, а? 34..или бяха 5-6?! А руснаците за две -три седмици смазаха краварските Джихади Джота в Алепо, и ги изринаха от тям! Ебаси НЕ победата постигнаха направо кравите!! И то през труповете на иракските войници! Там където руснаците успяха с мимимум сили, и то за някоя друга седмица, лудите говеда успяха за години и то с купшища сили и още повече загуби!

Аз сега ще ида натам, за да намеря накое лудо говедо, че си мечтая за ласки. Днес прайда в Лондон мина добре, седем еврогея и една кончита ми записаха телефона и обещаха да ми се обадят, като ми махнат конците от ануса.

В новината за прайда в Лондон, на снимката, тоя с евтиния потник и знаменцето съм аз. Който иска да ми пише. Аз празно не обичам.

САЩ и съюзниците и се справиха с ИД в Ирак!Сега е ред на терористите в Сирия,руските,иранските наемници на Асад и остатъци на ИД ,командвани от руснаци!

Важното е,че въоръжиха Саудитска Арабия...

Браво на момчетата от снимката. За тях никой никъде не говори и пише. Бог да ги благослови, да са живи, здрави и да имат спокойно бъдеще те и близките им - бог е един, независимо каква е културната особеност на вярата ни в него.

Това добре ,ама да не се върнат ? И в Афганистан ги победиха няколко пъти , но те пак се връщат !

...но те пак ГИ връщат!

Редовните путиняшки тролове пак квичат. Значи новината е добра. Дир.ру пак удобно пропуска да спомене, че освобождението на Мосул става благодарение на американската подкрепа.

Ти си >>>

Не, аз съм баща ти. КВИИИ КВИИИИИИ

Абе то хубаво че навремето се намесиха иранците та спряха Идилци преди да завземат и Багдад... И покрай тая работа се сетих че американците обвиняват Иран в подкрепа на терористи, а в момента шиитски милиции, подържани с ирански пари, участвуват в коалицията дето я водят американците като декларират че целта им е освобождаването на Мосул, същия тоя Мосул който оставиха през 2014 без въздушна подръжка и така помогнаха на ИДИЛ да се сдобие с над 2000 бронирани автомобила, почти 70 000 автомата и един куп пари намиращи се в Мосулските банки;)

Шиштските милиции които се бият на страната на Ирак и САЩ не са подкрепяни от Иран!Иран и Путин подкрепят международно признатата за терористична шиитска организация ,,Хизбулла"която е ,,любима"мишена на супер модерните Израелски ВВС! Мосул падна въпреки огромната американска материална подкрепа за Иракската армия която не вярваше на правителството в Багдат и беше деморализирана!

Я сега да си припомниш какво каза Обама преди почти три години: Ние ще помогнем на Ирак... но няма да пратим войски там. И Щатите отказаха да изпратят в Ирак вече купените от Ирак изтребители, та затова Ирак на пожар си купи от Русия и Беларус изтребители, щурмови хеликоптери и системи за залпов огън които бяха доставени в рамките на две седмици, дори продавачите не изчакаха да им се плати за стоката. След това Обама обвърза американската помощ със смяната на избрания от иракския народ министър-председател Малики с предпочитяния от него Абади, и всичко това на фона на воюващите от 12 Юни, 2014, три батальона от иранските специални части Ал Кудс в района на Мосул. А междувпрочем през Септември 2014 година Абади и Нетаняху ходиха до Москва, Абади поиска още помощ и я получи като призна че е бил притискан да не я иска от руснаците, а придружаващите Нетаняху генерали се разбраха с руските си колеги и си размениха опознавателни кодове така че руснаци и евреи да не се изпозастрелят един друг докато летят над Сирия. Следващия път като се изживяваш като писател-фантаст поне провери дали в сайта в който постваш няма публикувани новини които опровергават творческите ти фантазии-)

кретени 100 000+ не могат да изгонят 5000 за почти цяла година имайки възду въздушен съпорт и доста по съвременно оборудване :) и ко сринаха мосула пардон освободиха го

На Мосул му няма нищо освен централната част, за разлика от Алеппо дето нямаше камък в/у камък а рашките хвърляха варелите-бомби всеки ден в/у градини и училища. Така ли беше??? Ирак ги изби със снайперисти и мноооооооооооооого малко въздушни атаки, за разлика от междугалактическите сили на Дарт каПутов.

Оф, 2003-та нападнаха Ирак вместо С.Арабия откъдето дойде възхода на всички джихадисти в региона.

Че то след американските бомбардировки над Алепо от 2014 кой може да каже къде бяха болниците и къде детските градини,а, че тогава американците избомбиха и електроцентралата на Алепо та оставиха хората и без ток а после и без вода;)

ква съпротива кви 40 джихадисти убити веее .....бай Тръмп да им пуска атомната бомба и да ги приключва до девето коляно

Смъртта застигна 1420те руски войници биещи се в Мосул на страната на ИД. Дали ще им ги върнат обратно в Русия?!?

в Ирак ИД ги няма вече с помощта на САЩ, пешмегара и Ирак. В Сирия ИД се шири благодарение на избиването на тези които се борят с ИД - опозицията и кюрдите. Браво каПутин. Браво.

Споко, ще им сменят името. Тръмпи неслучайно въоръжава С. Арабия.

какво си ревнал бе, путлe?

някой помни ли, че на 29 юни обявиха, че са превзели Мосул и Голямата джамия? Днес, 9 юли, пак са превзели Мосул, ..... но без Стария град. Чакаме третото превземане - на 29 юли сигурно. То стана сериал май!

какво си ревнал бе, путлe?

че ти самия ревеш бе, продажен малоумник! Аман от ислямистка сган!

ти остави. Ние освободихме цяла Сирия преди година и нещо. Дори си тръгнахме... е... после се върнахме ... няма да ти кажа защо. След което 4 (четири) пъти освобождавахме Алепо... за Палмира няма да казвам колко.

Товарищ Путин, не трябваше да подкрепяте САЩ когато си направиха 11-ти септември - оттам тръгна възхода на всичките джихадисти. Буши те хвалеше тогава.

Дано иракската армия изчисти до крак тая позорна ислямистка сган.светът да си отдъхне. Само че чичо ни Сам ще създаде друго горящо огнище.Те без война-само че далеч от границите им--не могат да съществуватБраво на иракската армия!

Свалянето на Саддам и Кадафи не донесе нищо добро за целият регион там , по тяхно време имаше мир и нямаше нито миграция нито терор. Сега се радват че след 9 месеца бой си върнали 1 град ...

Изчезнаха и едни 150 милиярда от Либия...

Я попитай медицинските ни сестри какво е нямало при кадафи бе, боклук мръсен!

Някой много бърза да обяви победата, май. Уж Мосул е превзет, как така армията "сега напредва към квартал "Калаят"?

лъжат , обаче в Сирия постигнаха примирие.

примирие с терористи?? странна работа. Нали с терористи не се водили преговори. Сега да не кажете, че ИД не са терористи... то вярно че 9000 са под командване на Путя. Колко му е да го кажете. В Ирак обаче всички негови войници измряха и доста зачернени майки има по улиците на Русия.

Тия дни Ирак ще вземе да се включи към..Евразийския съюз ?! Международен съд за агресорите над Ирак!

Интересно, и там имало площад "Майдан"...

щом има американска армия - ще има и Мадан!

Демокрацията победи. Съболезнования за жертвите. Никога вече идеологически илюзии. Амин.