Кюрдските милиции са превзели град Башика край Мосул

Кюрдските милиции пешмерга са отвоювали от "Ислямска държава" град Башика край Мосул, предаде Ройтерс, като се позова на официален представител на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Кюрдските милиции са превзели град Башика край Мосул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой наясно ли е, че там се очертава нов (стар) дълготраен конфликт? След окончателното прогонване на ИД от тези земи ще започнат опити за създаването на самостоятелна кюрдска държава. Добре въоръжени, натрупали опит, изключително маотивирани, кюрдите няма да се успокоят. Мисля, че ще воюват за независимостта си. Ако намерят подкрепа това ще бъде дългогодишна война без победители. Турция ще поеме основната тежест в тази война. Аз лично съм за свободна и независима кюрдска държава!

Кюрдите са пичове, дано им направят държава най-сетне, че е срамота.

в действителност живеят на кланове като албанците, и когато вече си имат някой ден держава със сигурност много ще ни е страх от тях, както от албанци... разбира се, не всички са мюсюлмани, има и християни и дори комунисти ..

А в Сирия бе унищожен пак мост от западната "коалиция".За последният месец това е осми на брой. Кой е терориста ??

Блядовете

Мурзилке 'Гуманитарна', в Алепо една тротоарна плочка не счупиха твоите ангели небесни, а? Бягай да се наливаш с водка.

А кво става с Хуйловата обсада на Алепо, тая или следващата петилетка ще го бъде?

Аве Дирчовци, защо през ден ни уведомявате ,какво прави и казва убития Папа. На 99 проц. от българите им е през уя за това чучело. Не че ме е еня, ама за Патриарха ни се спменава в пъти по-малко.

До президентските избори в САЩ, Мосул сигурно ще бъде изравнен, а всичките му жители ще ни бъдат пратени на нас!

Кюрди - е родово наименование. Те по верски признак се делят на : шиити, сунити, християни, зороастри. Част от тях се подкрепят от САЩ, но са врагове на Турция, друга част се подкрепят от Иран но са врагове на САЩ, а кюрдите сунити принципно враждуват с кюрдите шиити. Най неоправдани са кюрдите християни, а най-малочислени са зороастрите. Това е кюрдската народност, която никога не е била единна и лесно се използва за пропагандни цели.

Искрено се радвам за кюрдите.Дано си отвоюват държава.Дано прогресивните турци се опънат на Ердоган и си спасят светската държава.

САЩ и съюзниците им ще стоварят бежанците от Мосул в Европа. Турция иска в мосул само сунити и други удобни.

"ЗАВОЮВАНИЯ" ГРАД Е БИЛ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЕВАКУИРАН ;) ВЕЛИКА, ВЕЛИКА АМЕРИКА!!! :) И СЛЕД НОВА ГОДИНА, ЩЕ СЛУШАТЕ СЪЩИТЕ ПРОПАГАНДНИ ГЛУПОСТИ :) Е ТОВА Е ДОБРАТА НОВИНА :)

Чърчил: Господин Сталин, Папата настоява да се отдръпнете от Полша. Сталин: Колко танкови дивизи има Папата? С други думи, папата може да си говори какво си иска. Освен бедни и необразовани хора от 3тия свят, други дори не го и слушат.

Кюрдските милиции са превзели град Башика край Мосул А българските "милиции" са превзели южната ни граница, и пропускат всички цигани от близкият Изток, срещу заплащане.

Да, джихадистите са зверове. Но бежанците не бягат само заради джихадистите. Прочетете съботния брой на вестник 24 часа. Оказва се, че ако сунити прогонят джихадистите, после не позволяват на местните шиите да се върнат по родните си къщи. Същото правят и шиите - отвоюват и не дават на сунитите да се приберат. А има още и кюрди, и незнам си още колко групи и религии. И ВСЕКИ Е СРЕЩУ ВСЕКИ !!! Просто ги оставете - ако им дойде акъла, може и да спрат да се избиват. Но не искаме едните да пращат другите при нас.

А ние, що си "муаме" голия задник там и кво кярим?

Там, в Ирак подкрепени от американчетата напредват ли към Мосул или това го докарват само по талавизиите, ба?

НАПРЕДВАТ ..за година-две!?

Когато украинците обстрелваха Свети Иверския женски манастир със запалителни снаряди, къде беше папата да плаче тогава? Има го в Ютуб, как се сипят снарядите насред църковното гробище и после камбанарията с кръста в пламъци! Защо не плака тогава двулична корпоративна подлого? Никакъв духовен водач не си ти, а си поредния фарисей-кръвопиец, глава на Ватиканската банка и толкова!

Нали руския патриарх си е поплакал, онзи същия дето е полаковник от КГБ и е погубил милиони невинни души сигурно заедно с Пут. са си поплакали и те на са фарисей, те са истински АНТИХИРИСТИ!!!!

Същото се отнася и за Косово. Там албанските косовари изпоразрушиха почти всички православни храмове, които бяха едни от най старите в Европа, а за населението не ми се говори! Къде бяха тогава да плачат? Същото и в Близкия изток. Там тече геноцид към християнското население под погледите на цяла "демократична" Европа и целия "демократичен" свят! Всички виждаме до къде води религиозното промиване на мозъци, било през средновековието, било сега - в 21-вия век!

В Алепо терористите държат около 250 хиляди цивилни, а в Мосул над 1,5 милиона... За сметка на това от няколко дена сладкодумно ни разправят как коалиционните сили "освобождават" градчета отстоящи на по няколко десетки километра от Мосул, докато джихадистите продържават да трепят за удоволствие цивилните в Мосул. Нещата все повече заприличват на Първата война в залива която стана известна с това че бе първата "телевизионна" война, сиреч телевизията режисира "бойните" действия така че да си сътвори медийни "герои" които да хвали независимо от това каква беше тяхната истинска роля в цялата война.

реакцията на путинската тролл агитка показва, че всичко върви към добре за прогресивните сили.

Ти на това ако му викаш добре е ясно колко ти е акъла! 15 години борба "срещу" тероризма... Кой знае какво готвят и след това.

Ти си смешник, бе! Я се прочети и поспри запоя!!!

чукча-писател,чукча не читател...

Най-лесният начин за справяне на ИДИЛ е да се преоблекът по заповед на ЦРУ и Пентагона и да се представят за цивилни.

Папата, виж твоите говедари на какво превърнаха света от алчност...Проклинай тях не някой друг...

трупове ли ще освобождавате?!

ТОВА ДА НЕ ТИ Е РУСКАТА АВИАЦИЯ И АСАД?

Тъй де... щото руската авиация и Асад никаква не я свършиха тази седмица белгийската авиация се взе в ръце и с помоща на САЩ за пореден път избомби Алепо.