ИДИЛ обяви създаването на ислямски халифат (обновена)

Сегашната криза в Ирак е по-опасна от верския конфликт през 2006-2007 г. ИДИЛ обяви установяването на ислямски халифат. Ирак поиска спешна доставка на СУ-25.

Обратно в новината

Коментари - ИДИЛ обяви създаването на ислямски халифат (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И каква стана тя, от къде минат американците, след това ако не се намесят руснаците да оправят нещата, няма прокопсване

ЧУК

Гледах сега обама в едно интервю,вика,разправя-те тея там ислямисти влизат в европа когато си поискат,после пак си ходят да се бият после пак си влизат в европа. Вика европа е слаба и от там идват ислямистите в америка! Казва- обама,че щял да преразгледа визовите отношения с континента Европа и специално слабият ЕС!

ЧУК

Абе тея демократизатори бяха много нахъсани да бомбят сирийската армия дето се биеше срещу уахабистите от Саудитска Арабия! Що сега се срамят да използват оръжие срещу тероризма? Оказа се ,че борбата срещу тероризма на Америка е един блъф за пред световната общественност! Де е сега момата -Клинтън да се порадва над труповете на ислямистите? Явно са се съсредоточили да проповядват тероризъм в Украйна!

Че войната срещу тероризма е блъф е ясно за много хора, ама лошото е че повечето са балъци дето се връзват на тоя блъф щото не си ползват сивото вещество за целта, за която е предназначено, а им е по-лесно да вярват на накакви измислени политици марионетки

То май наистина само Русия остана читава държава. Ако някой може да ни опази от пълзящия ислямизъм ще са само само руснаците

Има места по света, където демокрацията е неприложима форма на управление. Настава хаос. Докато диктаторите в района си бяха на мястото, нямаше никакви халифати. Сега целия свят ще сърба попарата на "демократизацията". Миналата година французите така я сърбаха в Мали, заради "демократизирането" на Либия. Сега мащабите са по-големи.

Няма ли сега Прогресивната световна общественост да признае бързичко новия халифат - така както призна халифата в Косово?

Да питам защо у нас е ИДИЛ, а навън ISIS? Там е Ирак и Сирия, а у нас Ирак и Леванта? Нали алахакбарите са си едни и същи? И много поЗДРАВИ на хамериканците - наредиха се веднага след евреите като най-мразена нация по света.

Трябва спешно да проведем реформа в армията и връщане на някаква форма на казарма иначе не виждам как ще се справим срещу ислямистите с 5000 армия. На картата на халифата и България е включена в него.

Където стъпи ХАМЕРИКА и настава АД!

Иракското правителство вече е получило исканите изтребители. Засега Малики удържа положението даже е успял да си върне Тикрит. Какво ще става по-нататък предстои да разберем.

Ирак е искал да купи оръжие от Англия, Франция, САЩ. За сега са получи от Русия първата партида от 5 изтребителя "Сухой". Вероятно става дума за изтребители Су-30М. Сделката е на стойност 500 млн. долара, била сключена по-рано тази година в Багдад. Желая им победа над халифато-филите!

НЯМА ПО ГОЛЯМ МАНИПУЛАТОР ОТ РЕЛИГИЯТА, НЕЗАВИСИМО ОТ НЕЙНАТА РАЗНОВИДНОСТ И ТЕЧЕНИЯ! НЕ ИСКАМ ПОСРЕДНИЧЕСТВОТО М/У МЕН И БОГ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ОТ АЛЧНИ И ПЕРВЕЗНИ ПРАВОСЛАВНИ И ПАПСКИ СВЕЩЕННИЦИ, ОЦЪКЛЕНИ ЗА КРЪВ ДЖИХАДИСКИ ИМАМИ ИЛИ ЛУКАВИ ЕВРЕЙСКИ РАВИНИ!! ГОСПОД Е КАЗАЛ:ВДИГНИ КЛОНЧЕ И ЩЕ МЕ ВИДИШ,ПОВДИГНИ КАМЪК И ЩЕ МЕ НАМЕРИШ!!!ИСТИНАТА Е В УЧЕНИЕТО,НАУКАТА И ПРОГРЕСА В НЕГОВИТЕ ЧИСТИ ФОРМИ........А ВЯРАТА ,ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС Я НОСИ ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ В НАЙ ЧИСТ ВИД, НО ТЯ МОЖЕ ДА СЕ ИЗРОДИ В УЖАСНИ ФОРМИ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРОСТОТИЯТА И НЕВЕЖЕСТВОТО НА ХОРАТА!!

И сега каква стана тя шиитски Иран и демократичните САЩ, се оказаха в една лодка.....ха,ха, май ще гледаме как Иран и САЩ, да не забравяме и кюрдите заедно изтребват ислямиските боклуци!

настъпва краен ислямизъм като този на снимката горе! Примери: Афганистан, Ирак, Сирия, Косово ....

А къдета пипне СССР - режими на прогресивни правителства на братски народи, като в Куба, Сирия, Севетна Копея, Иран, Никарагуа, Камбоджа, Намибия и много други. Изобщо и едните и другите големи братя не са цвете за мирисане.

Като са създали халифат, кой им е халиф? Признава ли ЕС халифата, не го ли признава или си мълчи, чакайки указания от халифа в Белия дом?

Когато един човек иска само да взима без да дава, това е висша проява на непълносценност. Такъв човек не може да твори и да е полезен на себе си и обществото. Той може да създава интриги около себе си, гонейки единствено личните си интереси. Но в крайна сметка той е двигател на разрушението. Същият принцип може да се приложи и на държавно ниво.

Сега тъпите американци да ходят и да си оправят кашата поне веднъж в жалкото им съществуване да направят нещо като хората.

Халифатът ще се стреми да си върне границите от 750 г. Ще ги води пряк наследник на Мохамед. Да му мисли Обама.

на умните многодетни азиатци,които се размножават с много деца и консумират много,но или изобщо не работят ,или прекалено малко,и ,освин това НАПУСКАТ УЧИЛИЩЕ НА 12 Г ВЪЗРАСТ ,ЗА ДА ПРАВЯТ ДЕЦА ПО ИСЛЯМСКИТЕ ТРАДИЦИИ .Сега си имат много деца -над 50% от населението там са деца ,които не са толкова невинни ,защото има в Азия 100 000 ДЕЦА-ВОЙНИЦИ ,въоръжени с калашници и др оръжия ...КАКВА РОЛЯ ИГРАЯТ ДО СЕГА ТЕЗИ ? И КАКВО ОЧАКВАШ ОТТУК НАТАТЪК ? ПРЕКАЛЕНО МНОГО СА СТАНАЛИ,НО С ЧУЖДИ РЕСУРСИ -НА ПОМОЩИ ,И ОТ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ ВКЛ ТРАФИК НА ДРОГА,ОРЪЖИЯ,КРАДЕНИ МЕТАЛИ И КОЛИ ........КАКВО ПРОГНОЗИРАТЕ ? МИСЛИТЕ ЛИ,ЧЕ С КИРКА И ЛОПАТА ще произведат достатъчно храни ,или къщи,които да не рухнат от мълниеносните наводнения и земетресения ,или лекарства за борба с епидемиите /едната явна епидемия пре част от държавите с МНОГО МЛАДИ е ХИВ +СПИН/предразполага към туберкулоза ,чревни и др социално-значими инфекции / ,ПАПИЛОМА ВИРУС +РАК ,ПОЛИОМИЕЛИТ И ДР /НЕ СЕ ВАКСИНИРАТ ,ДОРИ НАПАДТ И СМЪРТНО ЗДРАВНИТЕ РАБОТНИЦИ/

Световният злодей САЩ се опитват да предизвикат световна война чрез новата им болна теория за "КОНТРОЛИРАН ХАОС" .След Украйна където подтикват васалите си в Киев,да продължават терора , сега се опитват да създадат нов пожар като бъдат намесени в него Иран,Турция ,Сирия ,Йордания и други държави ....Третият конфликт който ще се опитат да предизвикат е в Югоизточна Азия...Индонезия или Филипините.Болните мозъци в САЩ са решили че няма друг изход от огромните дългове които имат ,освен световна война...

Пожелавам на САЩ пълен крах,фалит и разруха,искам да потънат в хаос и мизерия!

БРЦК

Недей така , пожелай им само това което заслужават. А те доста си заслужиха за кратката си история - 2 атомни бомби над цивилни градове , изтребиха 1 цивилизация , разпалиха 100 войни и тн и тн...

Европа не се управлява от европейци, така че е нормално за елитите да не им пука за местните.

От кога престъпниците започнаха да се наричат елити? Това е възможно само в категориите на рогатия.

Хаххах понеже са си създадени и отгледани от САЩ , тия миндили да отидат сега и да отцепят някой щат и да си направят халифат в Северна Америка....

това чака и Европа. Европейските "политици" усилено засяват Европа с ислям и ислямисти (правоверни). Мислят ни доброто.

Създаването нa ислямски хaлифaт, в името на който дa зaпочне религиознa терористичнa войнa в Европa и по светa, беше крaйнaтa цел нa aмерикaнскaтa инвaзия в СAЩ. САЩ, ЕК, МВФ, СБ, тaйните общества и организации зa управление нa плaнетaтa, кaкто и джихaдиските терористични групировки се ръководят от ЕДИН ЦЕНТЪР - от Aрaбинa 666 и от починените му сaтaнисти от тaйното световно правителство. "Корaнa е книгa, която е низпослaнa дa призовaвa хорaтa към прaвия път. В тaзи връзкa той нaй-нaпред рaзкривa нa човечеството, което е негов събеседник, кое вярa е прaвa и коя не..." - Корaн, Сурa Крaвaтa. След възкръствaнето и възнесението нa Христос, Спaсителя нa човечеството, неговите ученици създават християнството и започват дa го рaзпрострaнявaт. Защо 6 векa след товa се появявa ислямът, който воювa срещу "неверниците"? Нa Земятa се води тaйнa войнa срещу хорaтa зa поробвaне нa душите им от групa извънземни, демони, прерaждaщи се в човешки тела от хилядолетия. Предвождaни сa от един луд, нaричaн от Петър Дънов "Aрaбинa 666", и от Сaтaнaтa, вече въплътен в човешко тяло, споменaвaн в Библиятa кaто "Лукaвия" зaрaди лъжите си, с които оплитa невинните дa отдaдaт доброволно нaй-енергийнaтa своя чaст. Когaто хорaтa се отчaят от религиознaтa войнa, от престъплениятa, aтентaтите и беззaконието, нa "помощ" ще се притече световния сaтaнински политически елит и ще постaви нa хорaтa, кaкто нa кучетaтa, чипове, уж зa дa следи местоположението им и дa преустaнови престъпносттa, но всъщност чрез тях, срaснaли се с нервнaтa системa, ще може дa се контролирaт мислите и чувствaтa нa човекa.

Дa се чете: ...к рaйнaтa цел нa aмерикaнскaтa инвaзия в Ирак.

ДИР готвите ли се за София прайд!? Да знаете там ви е мястото!

ПО СВЕТОВНИТЕ АГЕНЦИИ ВЧЕРА МИНА НОВИНАТА ЧЕ РУСИЯ Е ПРОДАЛА НА ИРАК САМОЛЕТИ ЗА БОРБА С ИДИЛ ... САМОЛЕТИТЕ ВЕЧЕ СА В ИРАК И ЩЕ БЪДАТ ОБСЛУЖВАНИ ОТ РУСКИ ТЕХНИЦИ , А НА ТЯХ ЩЕ ЛЕТЯТ БИВШИ ПИЛОТИ ОТ АРМИЯТА НА САДАМ ХЮСЕИН ..... ...... НЕ Е ЛИ ИРОНИЧНО ???????

Ще летят, щото иначе трябва да летят ирански и сирийски пилоти пак на руски самолети.

от армията на Садам Хюсеин са образовани ,но НЕ СА НА РАБОТА В АРМИЯТА НА ИРАК ,ПОНЕЖЕ СА СУНИТИ ,които до сега са били в кампанията против настоящия режим на шиитите .СУНИТИТЕ са изключени ИЗЦЯЛО ОТ УЧАСТИЕ В УПРАВЛЕНИЕТО ,което е доминирано от шиити +кюрди в Кюрдистан ,откъдето са прогонени ,пък всички останали . ОЧАКВА СЕ ЗАРАДИ ВЪТРЕШНИ РАЗЛИЧИЯ , оттук нататък ИДИЛ да се разцепи именно заради разликите между идеологията на бившите офицери и ислямистите ,отцепили се от Алкайда .Оказа се,че има и кюрди в клонове на Алкайда -според статии на англ език

В интервю за BBC иракският президент каза, че са принудени да се обърнат към Англия, Франция и Русия за доставка на изтребители, защото още не са получили договорените със САЩ през 2011 година 18 броя Ф16. Ирак очаква руските СУ 25 да бъдат доставени от Русия и Белорусия до два дни.

Религията е средството за контрол на масите с користна цел. Вярата в бог не значи религиозност. Бог няма нужда от посредници. За него няма значение къде и кога ще се молиш. Защото религиозните канони са вид принуда и нарушаване на свободната на избора. А Бог ни е да свободната да избираме и от нас зависи дали ще тръгнем по неговият път или по лесният път по който ни води неговият враг рогатият. Бог иска да го обичаме искрено, тъй както той обича нас. Но истинска любов може да има само тогава, когато няма принуда. Ето затова ни е дал свободният избор. Бог е творец преди всичко. Сътворението е висш израз на любов. Творчеството е есенцията на любовта. Бог не е тиранин и садист, както го описват някой. Сътворението е акт на любов. Дал ни е достатъчно шансове да се поправим и отърсим от греховете. Дал ни е рецептата за справедливо общество. Но ние хората искаме сами да сме богове. И заради тази безумна арогантност има голяма вероятност да бъдем наказани. Ако не се осъзнае човечеството го чакат колосални беди. След което само достойните ще бъдат въздигнати в божието царство. Това значи хора с чиста сърца и помисли, живеещи по божиите закони и отговорни към себе си и обществото.

където да усвояват знанията на цивилизацията ЧРЕЗ ИЗУЧАВАНЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ПРЕДМЕТИ ,ЗА ОБЩА КУЛТУРА И ПРОФЕСИЯ ,за икономика,земеделие и администраия,основани на ЗНАНИЕТО ,И ДЕМОКРАЦИЯТА -принцип на организация в обществото ,което изисква ВСЕКИ ЧОВЕШКИ ИНДИВИД ДА ИЗПЪЛНЯВА РАВНИ ЧОВЕШКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ В ОБЩЕСТВОТО -образование,труд,данъци за общите разходи за училища,болници,пътища,язовири ...,ЗА ДА ИМА И РАВНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА ...,се стига до това състояние с доминиращи агресивни ,арогантни и масово невежи - до 70% невежи ,които се размножават от 11 г възраст ,защото трябвало да станат много и да доминират с насилие за преразпределение ,но всъщност са ПРЕКАЛЕНО МНОГО СПРЯМО ПОТЕНЦИАЛА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЖИВОТ ,и става т.н. "демографска бомба " -насилие,престъпност,агресия,епидемия след епидемия ,липса на ресурси за образование,здравеопазване ,дори за производително земеделие ,дори строителството става дефектно -рухват нови 12 етажни сгради ,и стари ,често вече и в Индия /занижено спазване на законите ,занижено качество на материалите ,занижено образование ../ ,геноцид -причиняване на смърт чрез консумация на чужди ресурси ,войни

НАСКОРО ПОТЪРСИХ ДА ПРОЧЕТА НОВИНИ ОТ РУДОЗЕМ - РОДОПСКИЯ КРАЙ .... И ПОПАДНАХ НА МЮФТИЙСКАТА СТРАНИЦА ..... " ИСЛЯМСКА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ С УЧАСТИЕТО НА САУДИТСКИ И КАТАРСКИ УЧЕНИ " ...... ...... А ПРЕДИ 25 ГОДИНИ НИТО ДЖАМИЯ ИМАШЕ , НИТО НЯКОЙ СЕ СЕЩАШЕ ЗА РЕЛИГИЯ В ТОЯ МИНЬОРСКИ ГРАД ИЛИ ЗА "ПОМАШКА НАЦИЯ" ..... УАХАБИТИТЕ НАСТЪПВАТ БАВНО - КАТО ПЯСЪЦИТЕ НА ПУСТИНЯТА

Тези "джихадисти" в Ирак са част от т.нар. "демократична опозиция" в Сирия, подпомагана до скоро финансово и материално в нейната борба срещу Башар Асад от САЩ, Турция, С. Арабия и Катар. Да си спомним, също така, и инициативата на евреина Н. Младенов, който събра в Правец представители на сирийската "опозиция", т.е. тези същите изроди. Да напомням ли, че Ирак по времето на обесения като куче Саддам Хюсеин, беше стабилна светска държава, която не допускаше разни ислямисти и терористи на територията си. Тази държава беше разпарчетосана от Запада (с наше участие, естествено) и повече от 1 млн. иракчани бяха убити по време на американската агресия и след това в резултат на терористични актове. Както се казва, да благодарим на САЩ, които ни навлекоха този ИДИЛ!

Като се покопае по-дълбоко, винаги излиза САЩ като главен организатор на касапници.

Блaгодaрностите дa се отпрaвят към вaшингтонскaтa мaймунa. Зa сегa в близкия изток, скоро и в цялa европa. Пускaйте брaди и слaгaйте фереджетa, aко искaте глaвите дa ви остaнaт нa рaменете. Осaмa и европуделите му се грижaт зa вaшето блaгоденствие.

ЗАТОВА ПИСАХ ОЩЕ ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ .... 90% ОТ РАДИКАЛИТЕ В СВЕТА ЖИВЕЯТ В АМЕРИКА, ИЗРАЕЛ И АРАБСКИТЕ СУЛТАНАТИ (САУДИТСКА АРАБИЯ , КАТАР , БАХРЕЙН , ЕМИРСТВАТА)... ТИЯ ТИПОВЕ СА ОТГОВОРНИ ЗА 90% ОТ ВОЙНИТЕ ПО СВЕТА ..... .... САМИЯ ИДИЛ В СЛУЧАЯ Е САУДИТСКО ОТРОЧЕ - МЕЧТАТА НА АЛ САУД Е ХАЛИФАТ ОТ СРЕДИЗЕМНО МОРЕ ДО ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН .... СЪЩИТЕ ТИЯ УАХАБИТСКИ ЯСТРЕБИ ФИНАНСИРАТ СТРОЕНЕТО НА МИНАРЕТАТА И В БЪЛГАРИЯ И РАДИКАЛИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРО-МОХАМЕДАНИ .... ОБАЧЕ НЕ ОЧАКВАЙТЕ ОТ МИШОКА ПЛЕВЕНЛИЕВ И МИШОЦИТЕ ПОЛИТИЦИТЕ ДА КАЖАТ НЕЩО ПО ВЪПРОСА

Май ще се връщаме и към кръстоносните походи!Християните ако продължават да дремят може да се събудят с чалма и шалвари(виж Волен Сидеров)!

Да ни е честито ново Средновековие! Да живее мрака и простотията, феса и шалмарите, забраните за искуство, култура и разум! Гответе забрадките, наточете ножовете и се гответе за кръвопролития в името на някаква химера и измислени от неграмотни ходжи идоли. Човечеството отново ще плаща с кръв за своите заблуди, равнодушие и реакционност. А ние сме на един хвърлей от мястото на трагедията...

Абе какъв халиф е тоя камилар? За да може да е халиф някой, първото изискване е да е пряк потомък на пророка Мохамед, със синя кръв. За принц Чарлз се знае, че е 23-то коляно потомък на Мохамед, да изберат него!

"Ислямски халифат", "халиф", "джихад", "преследване и убийства на верска основа- т.е. християни"...Къде са всички световни и правозащитни организации, къде са Арабските организации и шейхове???? Никой в света не иска и не прави никакви усилия да спре избиването на невинни хора и създаването на Ислямски халифат с агресивни претенции към чужди територии! Когато има "нарушаване на права на мюсюлмани" се вдига вой до небесата, сега обаче "ни дума,ни вопъл,ни стон". Хиляди избити християни от мюсюлмани- никой не го забелязва. Дали ако в Европа се обединят християнските държави и създадат "Обединен Християнски съюз" , ако започне "чистка" на мюсюлмани,защото не изповядват християнските ценности положението ще е същото? .Дали наистина сме свидетели на "последните дни" в които започва войната между исляма и християнството? Боже,пази България и българите! Ние знаем и помним,за разлика от онези европейски държави,които не са имали щастието да живеят с "османско присъствие" над главите си!

как къде, ам'че те са основният им спонсор, ма, българко.

За съжаление религията все още остава инструмента за започването на войни. Някой ден /2000 години поне/ човечеството ще израсте и тази слабост, наречена религия.

Човечеството не разполага с толкова време. Трябва да се промени веднага. Божието търпение се изчерпва.

напр християнската религия се основава не само на вярата ,а и на спазването ОСНОВНИТЕ ПРИНЦИПИ НА ЧОВЕШКО ПОВЕДЕНИЕ - "+ "РАБОТИ,НО И ПОЧИВАЙ И УЧИ ,УВАЖАВАЙ ,ИЗПЪЛНЯВАЙ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА -данъци за общите разходи /има го в много ранни писания/...И "-" ЗАБРАНИ -НЕ КРАДИ,НЕ ЛЪЖИ,НЕ УБИВАЙ НЕЗАКОННО /но като углавно наказание за извършени углавни престъпления е имало смъртно наказание за извършените грехове/престъпления /,НЕ ПРОСТИТУИРАЙ ...,и съдържа нещо като "история на човечеството ",която циклично се повтаря от векове ,аналогично на фазите на развитие на процесите в обществото ...Дори и да рухне официалното масово образование ,заради липса на финансиране -заради липса на достатъчно работещи данъкоплатци,които работят и внасят данъци за общите разходи на държавата ,то религията оставала и играела роля за съхранението на ЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ -ТРУД ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЖИВОТ ,ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ЗНАНИЯ ЗА ЕФЕКТИВЕН ТРУД И БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА ...ИСЛЯМЪТ споменава в общи линии същите светци исторически ,които ги има в ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ,но ги нарича или пророци напр ИСУС Е ПРОРОК В ИСЛЯМА,А В ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ е ....

ИДИЛ се бият в Сирия срещу Асад - за САЩ там те са борци за свобода. ИДИЛ се бият и срещ управителството в Ирак - там са терористи.

Брей, брей, брей, да му се не види макар! Тук в България всеки българин е експерт всичколог. В това число имам предвид и експерт по Близкия Изток и ислямските въпроси. Много ви разбират главите, то не че аз съм експерт, но поне не се обаждам като тебе - "на всяко гърне мерудия" дето се вика. Ама дай да плюем САЩ нали? Щом плюем САЩ и възхваляваме Русия, всичко знаем ние! ИДИЛ не е опозицията на Башар Ал Асад. Там е такава мешавица, че едва ли самите сирийци са наясно какво става в държавата им, ама ти си експерта който знае всичко. Нали така? Понеже ме хващат нервите, специално се постарах да проуча кои страни участват във гражданската война в Сирия. И от страната на опозицията на режима на Башар Ал Асад преброих като минимум седем организации, една от която е ИДИЛ. За тях е известно че моментално въвеждат шериата като закон във всички окупирани от тях територии. Останалите организации са далеч по-малко религиозни. А няколко са просто политически опозиционни партии. Има и кюрди. Те всички се бият срещу диктатора Асад, който между другото е поддържан от други ислямски държави като Иран и организации като Хизбула. Така че в целия тоя качамак трудно можеш да намериш някаква вина на САЩ.

тове, което си направи труда да прочетеш, не е от арабски или руски източници, нали. асад не е диктатор и поддържа иран по политически, а не религиозни причини. по простата причина, че асад е алуит, което е наj- svetsки ориентираното течение в исляма и е различно от сунити и шиити.

Тези "Структури", не са от Наште Наште парадират с тъпани и свирки

Да сме живи, до 5 октомври, и у нас Свобода ще изгрее !

ами след като има"католически халифат"-ватикана и католически халиф-папата,защо да няма ислямски халифат и халиф

ПИПО

По нелеп пример не бях чел. Чети бе,Мурат.

Сравнението ти е тъпо и неадекватно! Да си чул или видял някъде папата с пищов в ръка да призовава за избиване на мюсюлманите?

Путин им показа как се прави. Достоен учител :)))))

не е путин. друг им дава кинти, оръжие и подкрепа. същия, който запали майдана и въобще си пада по цветни революции.... нали помниш за Оранжевата? Та, не е Путин.

....има една приказка "кой каквото е надробил, това да сърба". Американците създадоха тази "попара", сега да ходят и да спрат тази ислямистка паплач!Ако тази армия за ислямски Халифат се бе появила при Саддам, янките веднага щяха да я обявят за "армия на свободата и демокрацията"!?!За съжаление, Близкия изток винаги е бил "заложник" в интересите на Великите сили. Иначе досега да са изпарили всички ислямисти, ал-кайди и всичко брадато, дето носи калашник.Преди американците какво беше в Близкия изток и Северна Африка? - едни военно-народни светски режими, които относително добре съществуваха мирно и съвместно с Европа. Сега до нас си имаме разбунен кошер.А да не забравяме колко мюсюлмани се навъдиха в Европа, които при един бъдещ цивилизационен сблъсък биха били като Троянски кон.ООН отдавна е една трибуквена абревиатура.Тази организация не си мръдна пръста да осъди поне инвазиите на САЩ в Ирак

Тотални глупости и простотии. В близкия изток има войни непрекъснато. И точно военните режими ги създаваха. Обаче с две изключения имаха определена насоченост - Изрел. В момента обаче за пръв път се обърнаха едни срещу други най радикалните организации и режими. А ООН осъди инвазиите на Ирак в Кувейт и даде правомощия на САЩ да ги прогони. Още тогава трябваше да си свършат работата докрай и да свалят Садам. Обаче се ограничиха точно до правомощията даде им от ООН. Оттогава Ирак непрекъснато беше заплаха за съседните си страни и затова след атаките на СТЦ всички арабски страни подкрепиха инвазията на САЩ.

ПИПО

Как може овчиат ти мозък, да роди толкова идотщини? Как е възможно да навършеж толкова простотии? ООН дал правомощия на САЩ? Китай и Русия никога не са давали подобни "правомощия" на когото и да е било. Всяка военна намеса трябва да бъде съгласувана с ООН. До сега САЩ са нападали винаги и никога не са съобразявали с тази организация. И Троле, те самите финансират тези терористи. В техен интерес е, да имат слаби държави, разединения и конфликти. Така си им смучат нефта и дебелеят на чужд гръб.

Истината е, че там където е стъпил американски ботуш, след него е разпад - Сомалия, ЧАД, Афганистан, Ирак. Тези амеикансци така и не се поучиха от историческия опит - внесена със сила демокрация не се прави, не може да пречупиш вековни традиции с милитаризъм. Но за САЩ е важна не само световната хегемония, а изглежда къде какво могат да откраднат, де нефт, де газ, де други природни богатства. Украйна е поредната държава в крах след "горещата" намеса на САЩ. Бог да е напомощ на горките украинци, не знаят какво го чака след привеждане на икономиката им към западните стандарти.

Поредния малоумник с тъпи заключения. В Сомалия ООН изпрати войски заради вътрешната гражданска война и хуманитарната криза. Точно САЩ изиграха огромна роля в решаването на тази криза. В ЧАД ислямисти се опитват да разбият страната и точно благодарение на САЩ засега не успяват дори отстъпват. Афганистан и талибаните ги знаем и точно САЩ ги свалиха от власт. И къде видя примерно в Сомалия и Афганистан нефт, газ, други природни богатства, че и били ги крадели американците? А Украйна е в крах след намесата на Русия. И ако успеят да се откъснат и отрежат пипалата на Русия много бързо ще се оправят.

Колко ти плащат, за да обиждаш хората с различно мнение? Човекът ти дава пример, че след намесата на САЩ за "демократизиране" трева не никне. Като си остър, кажи как се подобри положението в Сомалия например и защо си изкарват прехраната като пирати. И колко добре живеят в ЧАД. И как се препитават в Афганистан-нещо за маковите полета да си чул? Гледай кадри от "демократична Украйна", те са потресаващи и дано нещо ти просветне, ама надали.

Сега господата ЯНКИ са в шах. Докато се биеха само с Асад тия говеда бяха добри и борци за свобода, а сега каква стана тяяяяя? Добрите борци за свобода и права се оказаха терористи, ислямисти и най-долна паплач. Хубава работа ама Хамериканска. :D

Тъпунгер, да беше прочел и последното изречение на статията. Никога не са били добрите борци за свобода за САЩ. Но вършат работа срещу другите терористи от Хамас.

Veselin Borisov

Какъв Хамас в Сирия и Ирак, приятелю??? Хамас са основно в Палестина и се борят срещу Израел!

Наистина пишеш големи глупости. Ако искаш погледай малко и американска, ама от Америка не превод от разни ..... и ще видиш , че и те си го признават. Та дори и във знаменития филм с Том Ханкс накрая си признават, че сбъркаха. То според Холивуд и във Виетнам победиха, ама си спомням кадри на висящи от хеликоптери бягащи американци.

Орлин Данев

САЩ са основните спонсори на всякакъв вид тероризъм по света!Това не си ли го разбрал?Затова САЩ са най-мразената държава в света!

дебелоиден еврогейски!

още бежанци ! тези там се бият , пък ще превземат европа !

Бе важното е да не ни барат петролните кладенци и бизнеса, затова и още не сме се намесили - иначе щяхме да сме първите със самолетите и защита правата на човека ;)

Спомни си кво си казал за правата на човека кат си сипваш бензин в колата да идеш до студентски на дискотека ;)

Да се ликвидира в зародиш, иначе пак ще се наложи ликвидиране, но ще бъде по-слжно и скъпо!

хармерхиканхците обичат сложните и скъпи работи. май ще си паднат да действат след това. Щото ако се ликвидира една бунтовническа група никой няма да помни, но ако се бутне я питлер, я саддам, я фалиха - е те това е вече сложно и скъпо. всички ще им се кланят.