Гръцки фирми ”помпат” българската икономика

Икономическото присъствие на гръцките компании в съседна България се изчислява на три милиарда евро досега и е осигурило 100 хиляди нови работни места, съобщава информационният сайт ГрийкРипортър (GreekReporter).

Обратно в новината

Коментари - Гръцки фирми ”помпат” българската икономика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Низките доходи и безработицата изкуствено се създават от нашето родно правителство. Има чужди фирми, които стартират с високи заплати, но след като са "посъветвани" от нашето правителство , намаляват тройно заплатите за българите, а чуждите работници продължават да си взимат високи заплати.

Този процес се нарича колонизация.

Българите са колониизрани от собствената ис политическа мафия, а не от вън.

Гръцки пиявици има още българска кръв за доизсмукване. Само три милиарда инвестиции и основно в банковия секто Ако някой е работил на гръцки собственник той знае за какво става дума. СТИГА НИ ПРОБУТВАХА БАСНЯТА ЗА ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИИ КОИТО БИЛИ МАННА НЕБЕСНА ЗА НАС. ТАЯ ПРИКАЗКА НЕ СМЕЯТ И НА ПИНГВИНИТЕ ДА Я ПРОБУТВАТ. НА ТУКАШНИТЕ ЛЕВАЦИ (БЪЛГАРСКИТЕ) ИКОНОМИСТИ - МОЖЕ ДА Я ПУСНАТ. НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ОБАДИ. НАЛИ НЕ СТЕ ЗАБРАВИЛИ ИМА ОЩЕ ГРЪЦКИ ДЪЛГ ДА ПЛАЩАМЕ.

Фирмата в която работя от 2001г. беше гръцка. Гръцки мениджър, гръцки мениджмънт. Работната обстановка беше приветлива, дружелюбна, нямаше разделение между ръководството и другия персонал. Бонуси за Великден и Коледа, редовно изплащане на извънреден труд, нощен труд и други добавки по КТ. Гръцката фирма беше купена от голяма международна компания. Гръцкият мениджър беше сменен с български, работната обстановка коренно се промени, увеличи се текучеството, работната атмосфера се влоши, напрежение, стрес, СТРАХ от уволнение. Вече не се заплаща извънредния труд, няма увеличено заплащане за нощен труд, бонусите са само за "ръководството" и НАМАЛЯВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ за низшият персонал породено от текучеството. ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯТ МЕНИДЖМЪНТ. НА КОЙТО НЕМУ ИЗНАСЯ - ДА СЕ ИЗНАСЯ.

Доколкото познавам гръцката промишленост,мога да кажа ,че гръцкия обучен персонал е най-добре подготвен в чупенето на чении и в танцуване сиртаки...

Тя че регистрацията може да е лесна... лесна е, но нищо друго в правенето на нормален бизнес в България не е лесно. Дори 10% печалба не са супер привлекателно нещо, самият факт, че сериозни чужди компании се са се пребили да строят и застрояват фабрики в България е показателно. А гръцките фирми - нищо добро няма да донесат. То от гърци добро не сме видяли и няма и да видим.

ВЪВ ВСИЧКИ БАЛКАНСКИ СТРАНИ/БЕЗ ТУРЦИЯ/ ИМА ПЛОСЪК ДАНЪК 0Т 10%, ДА НЕ СЕ ПРАВИМ НА ВЕЛИКИ! А ГЪРЦИТЕ ПОМПАТ ВСИЧКО В ТЯХНА ПОСОКА ОТ БГ!

Нямам добро предчувствие за таз иекспанзия на гърците, нищо добро няма да ни донесат. Просто ще ни източат итуй то.

Първо, 2/3 от банките в страната са гръцки, български банки няма от много години. Второ, това с помпането на българската икономика са пълни глупости, всички чужди дружества у нас смучат ресурс и експлоатират, и реализират огромни печалби /но на тъмно/.

Най-новата гръцка инвестиция е ИКЕА - с възможно най-високите цени в бранша и цялата верига ИКЕА. Лакомията и мързела на гърците често водят предприятията им до фалират, като завличат партньори, служители и данъчни с неплатени задължения. Това е истината. Самата Гърция от 30 години живее на вересия, т.е. това е една паразитна държава, възпитаваща паразитна нация.

икеа е шведска марка

Грешите ! ИКЕА е голяма китайска инвестиция у нас,защото всичко продавано вътре е китайско :)))

Марката е шведска, ама магазина в България е на гръцката фирма Фрулис. Тя и Кока-Кола е американска, ама това не пречи завода в Костинброд да е гръцки. Прочети какво означава франчайзинг. Точно на това разчитат те, празни лейки, които си мислят, че магазинът е шведски.

Като са толкова добри специалисти , защо стигнаха до това положение?

Защото няколко мандата ги управляват социалисти. Всяко управление от социалсити води то банкрут на държавата. Не мога да разбера защо точно, но ми сес трува, че са чалдисани, нещо гнило има в гена им - да лужат и крадат. Нещо като циганите: единици не крадат, но така или инае са катун и където попаднат, все вдигат ръце хората. Има един лаф: Циганин и комунист да ти влязат в двора, все золум ще направят! Ето ти и отговор на въпорса за Гърция.

Не , в Гърция от края на 80-те години управляват две основни партии ПАСОК(синдикалисти) и НОВА ДЕМОКРАЦИЯ( консерватори), които са си предавали властта един от друг и двете са НЕОЛИБЕРАЛИСТИ, възпрели идеологията на американския неолиберализъм, както и цялото политическо пространство на Европа от тогава..За това чети нашия анализ АМЕРИКАНСКИЯ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ И ЕВРОПЕЙСКАТА WELFARE STATE...

Българската икономика бива стимулирана само при неща независещи от нея.Световна кредитна експанзия,фалит на съседна икономика,световен ръст в строителството... - нищо не сме в състояние да направим при нормални условия.

В България няма "нормални условия", за да се "прави нещо". В България има страшна политическа мафия С ВЛАСТ, която прави "нещо" само за своя джоб, като ограбва другите. Нормални условия има само във високоразвитите европейски правови държави, където не се позволява на мафията да има власт и да бълва корупция.

И въобще, знаеш ли разлииките между " неолибералната държава" и "welfare state"?

Пълни глупости! Вече с милиони и милиарди интриги не се правят.

я дайте пример с гръцка инвестиция дето работи успешно,аз ще дам пример с кока кола,и нея ще я разсипят гърците,защото малко хора знаят,че е гръцка инвестиция,колко завода закри досега и колко хора остави на улицата?м?

даите една статистика и кажете колко булгари почнаха работа в груки фирми. стига сте говорили глупости. повечето груки фирми си наемат гурци на работа и тези гури жевяят в булгаря. поставете някво условие да наемат булгари ако не наемат булгари ги обрулете от дануци *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да Наско, това е "изпомпването" на българската икономика, а не "помпване"

Гръцкият бизнес Ооообича дЯНКОВ!!!

Чета всички постнати тук комнетари и не мога да се начудя срещу какво толкова скачате и ревете?!! Гръцки или не чуждестранните компании които местят бизнеса си тук са Инвеститори.Това означава нови работни места за хората без такива. В крайна сметка нали всяко едно правителство се бори точно за това-намаляване на безработицата чрез привличане на чужди инвестиции в страната. Какво ви бурка че гърците ще ви платят 500 вместо 2500 евро заплата? Та нали най важнотое да се вземе въобще някаква сносна заплата?По добре 500 euro отколкото 250 помощ от фонд безработица и то за 6 месеца само. Нали се сещате освен това че ако ни плащаха същото както на гръцките си служители, няма д аиам никакъв смисул да си местят бизнеса в България.Т.е това с еправи с цел икономии от ФРЗ и корпоративен данък.

Офшорни нерегистрирани в Гърция и България фирми не ни трябват. Защото те изнасят капиталите в офорните( американски) зони, корпоративен данък на България няма да плащат и прехвърлят взетите чаени дългове към плещите на държава България. Така те направиха вече с държава Гърция и за това тя се намира а този хал сега. Абе разберете бе , неолиебралния американски модел на глобалния свободен пазар е вече пълен крах в самата си майка САЩ- той я докара до катастрофа- изнесе производствата на САЩ в Азия, унищожи средната и производителна класа, концентира капиталите в 3% в една паразитна банкерска прослойка на обществото, докара 53 милиона американци без здравна застраховка, още 43 милиона живеещи на купони за храна, намали минималната часова заплата в САЩ на 3 долара. Докога ще има безмозъчни българи да продължават да го рекламират?

Това е действащият в момента модел за съжаление в целия свят.И за още по голямао съжаление се поддържа и се налагаот позицията на силата -от САЩ. Аче той е вече изчерпан е ясно от години насам. Но ние като малка "неоколониална" държава не сме в позция да налагаме стандартите асамо да ги прилагаме. Така че по добре разботаза мизерни пари отолкото лиспсата й изобщо.Защото в края на месеца никой не го интересува какво и къде работиш,а всеки ти иска пари-комунални компании,мобилнии оператори и прочие. Така че в крайна сметка еное да се говори за "нови икономически теории", а съвсем друго нещо е реалността-а тя не добра за нас българите.

Преди ЕС да опрощава борчовете на Гърция трябва да им отнеме тези т.н. инвестиции, тъй като те не са купени със заработгени от гърците пари, а на вересия. Сега прибират печалби от тези "инвестиции", а ние се натискаме да ги издържаме с Евро-плюс и им опрощаваме дълговете!

Тази статия само доказва необходимостта от общоевропейски корпоративен данък, не по нисък от 25 %, но препоръчително много по-висок, например 40 %. И истината е една - докато не се прекръти глобализацията и свободната търговия хората няма да могат да живеят ПРИЯТНО. Не казвам финансово осигурени,а ПРИЯТНО.

5% корпоративен данък в никакъв случай не може да прекрати глобализацията и свободната търговия , а само ще изнесе и последните производства на Европа в Азия. Необходимо е ЕС да постави нова правила против свободната търговия и за спиране износа на капитали и производства от територията на ЕС. Но това не може да стане, докато стои начело на ЕС това ръководство н от Барозовци Ромпеювци и прочее, чиято нова идеология е американския неолиберализъм на неограничения свободен пазар в глобален мащаб. Те трябва да се изгонят от ръководството на ЕС!

Казах висок корпоративен данък в съчетание с митнически бариери. Умишлено раздута държавна администрация, ранно пенсиониране, големи отпуски. Въобще задраскване на "модернизацията" от последните 20 години. ЕС е достатъчно голямо пространство със собствен пазар и не е необходимо да участва в глобализацията. Тези процеси водят до намаляване относителната тежест на континента в световната икономика, до изтичане на работни места и други неблагоприятни тенденции. В името на егоизма и богатството трябва да затворим континента за свободна търговия. Също така и да се криминализира нелегалната емиграция, а легалната да се ограничи до минимум.

Македония.

:)

Такива неща четях през 80-те години на миналия век за островните държави. Как великият бял човек пристигал там със "страшно много пари", събирал диваците от кол и въже, смъквал ги от клоните и срещу джобни си ги карал да му работят. И те, ухилени до уши (защото кога са виждали на куп пари, с които можеш да си купиш повече от 100 банана) му бачкат от тъмно до тъмно. И се прескачат да му целуват краката, за някой друг банан в повече.

Всичкия офшорен и боклукчийски състав на гръцката икономика навлезе в България пред очите и благоволението на политическата ни мафия, работеща под американската палка на "отворено общество" и проповедта му за free пазар.

Идеята ви за България е същата с ГЕРБ - грабеж и корупция.

Ха ха ха. А драскачите на ГЕРБ са по-тъпи и от боба. Жалко за бъдещето на ББ с такива възхвалители.-:)

Не я "помпат", а я "изпомпват".

ТОВА Е ТОЧНАТА ПРИКАЗКА !!!

нЕкои го казахме още преди половин година. Тогава много, ама МНОГО ни се смяха. Да е яка гърбината на българските компании, защото не могат да се мерят с капиталите на гръцките фирми в България.

Така така ! Само така ! И да не забравите другата седмица пак за ГЕРБ да гласуваме !! Само те ще оправят страната ни :)

Не е виновен само ГЕРБ, че наште шибаняци /разбирай работодатели/ само реват, че са ни високи заплатите и данъците, ако могат да въведат ангарията от турско.

Боко се гушка с олигарсите, как да не е виновен? 290 лева мин. заплата ми предлагал "социалният" министър. Аре да си гледат работата, да предлагат тази заплата да се въведе във Франция, нали е много отворен. Ако разберат обикновените французи че тук за 147 евро работят хора, ще дойдат да ни освободят от тези без да сме ги молили!