Цветан Василев: Скоро ще има инвеститори за КТБ

Цветан Василев обяви, че в най-скоро време се очаква конкретно предложение от консорциум инвеститори, сред които Държавният фонд на Оман, към КТБ.

Обратно в новината

Коментари - Цветан Василев: Скоро ще има инвеститори за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борат от къде прави "обявления",бе?!Да не би,да е в Казахстан,а?!

Много добре ви разбирам Г-н Василев в Балгария когато някои даржавен служител те наротги може да ти сасипе бизнеса и никои ни6то не може да направи, На нас ни написаха измислени актове за 5 мил .лева и после 5 години само с садилиста се занимавахме ,, и в краина сметка оправдахана но ползата никаква ,,,САСИПАХА БИЗНЕСА НИ И ОСТАВИХА 300 хора без работа,,, ТАКА Е В БАЛГАРИА ЗА ТОВА НЯМА ИНВЕСТИТОРИ В БАЛГАРИЯ,,,,,

Този го създаде царя много ни е итересно кой ще го вкара в затвора.

СТИГА СИ ГОВОРИЛ КАТО ОТ ОТВЪДНОТ, ами ела се прибери в БЪЛГАРИЯ !! РАЗБРА, ЧЕ НОМЕРА ТИ ДАРЖАВАТА ДА ПЛАЩА НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ НА БАНКАТА ТИ НЯМА ДА МИНЕ !! ТИ ЩЕ ПЛАЩАШ ПРИЯТЕЛ !! НЕ ТЪРСИ ВИНА НИТО В ПРОКУРАТУРА , НИТО В ПРАВИТЕЛСТВО , НИТО В ДЪРЖАВА!! ВИНАТА СИ Е ТВОЯ !! А ТОВА С ИНВЕСТИТОРИТЕ КОИТО СИ ЩЯЛ ДА ДОКАРАШ МИ ЗВУЧИ НЕСЕРИОЗНО !! КОЙ ЩЕ ИНВЕСТИРА В НЕЩО ЗА КОЕТО НЯМА НИКАКВА ПРЕДСТАВА!! НАЛИ ТОЗИ ИНВЕСТИТОР ТРЯБВА ДА Е ЗАПОЗНАТ С ТОЗИ БУДЕЩ ТОЛКОВА ПОДОЗРЕНИЯ КРЕДИТЕН ПОРТФЕЙЛ НА БАНКАТА ТИ, ЧЕ ТОГАВА ДА СЕ РЕШИ ДА ПЛАТИ НЯКОЙ ЛЕВ !! НА ВСИЧКО ОТГОРЕ СЕ ЯВИХА И НЯКАКВИ СОРОСОВИ ЧАКАЛИ С ОБЛИГАЦИИ КОИТО ТИ СИ ЕМИТИРАЛ , А ТЕ ЗАКУПИЛИ !! ПАДЕЖА НА ТЕЗИ ОБЛИГАЦИИ Е СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ !! НАЛИ СЕ СЕЩАШ ЦЕЦО, ЧЕ АКО НЕ ПЛАТИШ ТЕ МОГАТ ДА ПОИСКАТ ОБЯВЯВАНЕТО НА БАНКАТА В НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ !! И КОЙ ЩЕ ТИ ПЛАЩА ТОГАВА БЕЗУМИЯТА ?? ДЪРЖАВАТА ЛИ ?? А НЕ ПИЧ!!! НИЕ СМЕ ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД И ДЪРЖАВАТА НЯМА ПРАВО ДА НАЛИВА ПАРИ В ЧАСТНИ БАНКИ КАТО ТВОЯТА !! ВРЕМЕНАТА ОТ 1996-97 ГОДИНА ВЕЧЕ СА МИНАЛО !! ДРУГ Е ВЪПРОСА , ЧЕ ЗА НЯКОИ ПО НАШИ ХОРА ИЗИСКВАНИЯТА НА ПАРИЧНИЯ СЪВЕТ НЕ ВАЖАТ !! Е ДА ЦЕЦО, Ти не си племенника на Тодор Живков в чиято ПИБ държавата наля 1.24 млрд.лв. забравяйки за ВАЛУТЕН БОРД И ПАРИЧЕН СЪВЕТ !! ЕЛА СИ ЦЕЦО, ЕЛА ЧЕ ДА ЗАПОЧВАМЕ С ПРОДАЖБАТА НА ДЕ ЩО ИМАШ КЪДЕ ЗА ЛЕВ КЪДЕ ЗА ДВА ! Хиените на Сорос от хедж фондовете те чакат !!

Кой не разбра, че вината за затварянето на Банката не е в Цветан Василев, а точно в Прокуратурата, медиите на мафията! Сигналите не са ли достатъчно ясни, та още не си разбрал, че банката беше атакувана от вън! Проблемът не беше вътрешен. Това вече и в чужбина го разбраха!

А Пеевски дето има да връща едни 56 милиона евро на банката дали ще позволи?

сме най-големите балъци. Правилно Василев ни разказва приказки от 1001 нощ....щяли да дойдат инвеститори - на куково лето, заканва се, че всеки който се е обявил срещу него ще си получи заслуженото...Не се учудвам,че си е харесал момче като Дудука да му върши работата, а чрез него и Цацата - помним Костинброд.Ще се заканва ами, то какви ли Цацата е договарял с Дудука, нали бяха добър тандем.

как ще се потвърди заповед за арест от прокуратурата, когато тя не съществува.Защото ако си отвори устата, май само на прокуратура ще ми стане.Ще се върне Василев, колкото и братя Галеви.

А,аа..а..а. този почна да говори като Миролюб Гаич. Иде време да раздават тостери и тигани значи.

Докат не се направи закон за максималния брой агенти на глава - водещ офицер да не са повече от 7, парите няма да се върнат. Твърде много са маймуните-агенти на клона и трябва да им се плаща с банани. А бананите се купуват с валута. А валутата я има само в депозитите и атромната енергия...

Защо и трите банкови катастрофи (Луканов, Виденов, Орешарски) се случват при управлението на една и съща партия? Един път е случайност, втори път е тенденция, трети път е закономерност ВТОРО, спомняте ли си лидерите на коя партия ликвидираха най-напред накуп цивилното контраразузнаване, военното контраразузнаване и финансовото разузнаване, създавайки от тях нещо като нищо на света, наречено ДАНС, а след това оставиха МВР без службата за борба с организираната престъпност? ТРЕТО, защо независимо от кого се ръководи (от безвредния, меко казано, Татарчев; от неуравновесения, меко казано, Филчев; от апатичния, меко казано, Велчев; от неадекватния, меко казано, Цацаров) Главна прокуратура се оказва раково образувание, което е единствената (освен въпросната в пункт 1 партия) дестабилизираща константа и перманентният рисков фактор в България през годините на Прехода? ЧЕТВЪРТО, цялата система за национална сигурност нищо ли не знае и неспособна ли е да извади на светло ролята във всички кризи през последните няколко години на българския гражданин Ахмед Доган?

Защото всичките са приближени агенти на десарските служби.

Ники, а защо не екстраполираш, че същото се случва и в родината на жена ти (например МММ на Мавроди), макар да я няма същата партия?

КОМЕНТАРА Е ИЗВЪН ТЕМАТА , НО СТРАННО ЗАЩО ДИР-а ГО ДОПУСКА ЗА РАЗЛИКА ОТ МОЯ КОЙТО АНАЛИТИЧНО И ОБОСНОВАНО ПОКАЗВА, ЧЕ ВЪВ СЪСТОЯНИЕ НА ПАРИЧЕН СЪВЕТ ДЪРЖАВАТА И БНБ НЯМАТ ПРАВО ДА НАЛИВАТ ПАРИ В ЧАСТНИ БАНКИ !!! ТОЧНО ЗАРАДИ ТОЗИ ПОРОК ДОВЕЛ КАТАСТРОФАТА ПРЕЗ 1996-97 ГОДИНА БЕ ВЪВЕДЕН ВАЛУТНИЯ БОРД !! НЕ РАЗБИРАМ ЗА КАКВИ ПАРТИИ И ПРАВИТЕЛСТВА МИ ГОВОРИ ГОСПОДИНА СЛАТИНСКИ, КОГАТО ЦЯЛАТА БАНКОВА СИСТЕМА Е В ПРЕРУГАТИВИТЕ НА НЕЗАВИСИМАТА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО БНБ, ЧИИТО УПРАВИТЕЛ БЕ ИЗДИГНАТ ПО ВРЕМЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОО НА БОРИСОВ !!! ПОЛИТИЗИРАНЕТО НА НЕЩАТА И ИЗМЕСТВАНЕТО НА ПРОБЛЕМА ЦЕЛИ ДА ПРИКРИЕ ЖЕЛАНИЕТО НА НЯКОИ СОБСТВЕНИЦИ НА БАНКИ ДА ПРЕВЪРНАТ ДЪРЖАВАТА НИ ВЪВ ВТОРА ГЪРЦИЯ КЪДЕТО ЗА ДА СПАСИ ИЗТОЧЕНИТЕ ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ ЧАСТН БАНКИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ИМ ТЕГЛИ СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ДЪРЖАВНОГАРАНТИРАНИ ЗАЕМИ !!! И тук нашите банкери се опитаха да проложат тази схема Заобикаляйки изискванията на Валутния борд в ПИБ правителството Орешарски неправомерно наля 1.25 млрд.лева емитирайки пет месечни ДЦК които собствениците на банката не е ясно кога ще върнат !! ТОВА НАИСТИНА СИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ОРЕШАРСКИ ЗА КОЕТО ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ !!!

ЕТО ЧАСТ ОТ СПИСЪКА С НОВИТЕ ИНВЕСТИТОРИ: БАТ САЛИ,МАДЖО,ЧЕРЕПА,КИРО ЯПОНЕЦА,БОКО ТИКВАТА, СОКОЛА, УЧИТЕЛЯ,ГОРСКИЯ,ПИШ ДЬО ФОНТАНИЕ,ПРЕДАТОРА,МЪРШАТА......СПИСЪКА С ЕКЗОТИКА Е МНОООГО ГОЛЯМ!!!!

Ще завеждаш отдела,за връзки с общественоста,нали?!

инвеститори скоро ще има, ама парите когааааааааааа

Поредната приказка- трай коньо за зелена трева.

Г-н Василев връщаи парите на хората .Ако бяхме нормална д.ва досега щеше да чукаш камани в Белене .

А ти да беше се образовал поне малко !

Явно в Португалия са необразовани и си решиха проблема по този начин.

ще ти повярвам. Вече вярвам на Президент, шеф на БНБ, ex финансов министър - всички те, като теб обещаваха още през юни, че скоро на 21.07 (преди половин месец), ще имам достъп до сметката си. Умирате да се хвалите и надлъгвате.

Моите сиромашки авоари в лева са в Булбанк на срочен едномесечен влог с годишна лихва 1,1%! За това пък шефът на същатбанката (онзи с арменското име) живее в дворец и не получава професорка заплата от1000 лв

Алчноста не води до нищо добро.Всички които са си вложили парите в КТБ са го направили от алчност.Сега да си носят последиците.Няма аз да плащам за техните прегрешения.Имам малко спестявания ,но не съм ги вложила за лихва 7%,а за 3%.Кой дава голяма лихва?Само пирамидите които ги имаше и преди.

А без алчност щеше ли да има прогрес? Ти щеше ли да имаш комп и нет или щеше да си още на нивата с Белчо и Сивушка?

Ама на страницата на БНБ на лиценза на банката не пише тази е алчна другата не е. Все е едно да ми твърдиш, не купувай от тази аптека продават само отрови купувай от аптеката на съседния град.

никои не те кара да рискуваш след като не искаш , но ако оправят парите на хората те са вече няколко метра пред теб :)

Te ВЕЧЕ СА НАПРЕД, защото могат пак!

Ходи пали свещи да не нарочат и банката, в която си ги вложила така мъдро, че тогава ни закон, ни съд ще те опази, както практиката показва. Това, което се случи с КТБ, е учебникарски пример за беззаконие, но такива щрауси като теб, на драго сърце обвиняват вложителите, чийто интереси уж са защитени от закона за гарантиране на влоговете.

Борат да не тръгне да краде Памела Андерсон за жена и да се покрие /скрие/ в САЩ, ЮАР, Катар, Дубай и др.

Абе,Борат-още,ли не си в панделата,бе?!

Дано Цв. Василев да е искрен, макар, че ако беше напълно читав, нямаше да бяга във Виена. Прав е за едно - цялата държавно-политическа мафия - прокуратура, правителство, МВР, БНБ и служби бяха впрегнати, за да убият напълно нормална банка. Ако марионетките - шефове на посочените ведомства, имат поне малко останоло достойнство, трябва незабавно да подадат оставки и ако наистина имаме държава - да влязат за дълги години в затвора. Те са престъпници!!

Как няма да бяга, като знае спатиите на тукашната ченгилска мафия, която знае само едно: смърт на знаещите свидетели-агенти!?

е как няма да избяга като затварят здрава банка на която дори искат да отнемат лиценза на момента ,това е пално безаконие

А дано наистина спасят банката и да отвори врати, че иначе съвсем ще я закъсаме в тая бедна държавка.

Кой свали от власт ББ? Кой управляваше до момента? Кой излъга, че ще вкара ББ и ЦЦ в затвора и Станишев се влюби в него? Кой си пие кафето с Главния прокурор? Кой дърпаше конците на Додука? Кой бута банки? КОЙ КОЙ КОЙ ???

Ама какви инвеститори, какви неща пладнешки обири от всякъде ,всички с еднопосочни билети за Сингапур и Юар

Този господин се обажда от Виена като куче от нужник. Щом е толкова чист и читав, да вземе да се прибере в България, а?

Тарикат, ти би ли се прибрал? Хората за 10-20 хиляди евра се стрелят по улицата а за милиарди какво ще му направят?

И да разчита на независимите и честни съдии и прокурори. Да бе, да.

Ако нужника си ти - така е.

Той щото Цацата от самото начало непредубеден, неизпълняващ поръчки и чист като момина сълза.

Проблема с КТБ е игра на високо равнище, с много влиятелни хора и с още толкова алчни за власт и пари бивши политици в оставка. Говори се че зад цялата работа стои Доган(с неговия касиер Пеевски) чиято цел е била строежа на Южен поток да мине през фирми от обръча на ДПС(както вече се разбра доста от тях са свързани директно с Пеевски) и за което е бил изискан заем от КТБ. След като работата по Южен поток се е размирисала Доги-то е спрял да си плаща заемите и е решил да удари по КТБ чрез медиите на Пеевски. Колкото до 3.5 млрд. лева както вече беше потвърдено такава цифра изобщо няма но пак чрез услужливите медии които канят куцо и съкато за да правят "новини" и сейр в сутрешните блокове се раздуха и сега всеки само това помни. КТБ не е във фалит, да има лоши кредити но те са далеч под необходимото ниво за да се обяви банката във фалит, още повече че явно доста народ се беше прицелил в активите на КТБ и само чакаха държавата да поддъде и да изплати на хората депозитите от фонда за гарантиране на депозитите а те на заден план да придобият доста имоти на занижени цени. Когато играта е за "големите" малките като нас само страдат.

На този няколко адвоката и ПиАр сътрудници му пишат изказванията, а вие ако щете им вярвайте.

Г-н Василев, много се изговори от всякакви псевдо разбирачи, истината е, че в България няма капацитет нито да се управлява нито да бъде самостоятелна държава. Крадливо племе сме всичко се краде, а никой не иска да работи

Чувал съм, че когато човек говори - говори за себе си!

Клиентите били лоялни и устойчиви.Като че ли имат избор.

Клиентите са заложници на игри между мошенници тежка категория.

под "тежка категория" разбираш "над закона" благодарение на беконтролния ченгесарник, нали?

Ало писачите които давате безумното предложение да се облагат с лихви и налози собствените пари които сме си сложили на съхранение в банка.Това са лични спестявания за които банката дължи лихва до момента на запора и всеки клиент има условия по договора на депозита които трябва да се спазват,определена от банката лихва и наличие или не на такси и комисионни при обслужване ,всичко останало е незаконно и чист грабеж.Не забравяйте,този сценарии може да е приложим за всяка една банка в България като най-нагло ограбване парите на народа.Тези с милионите не ги мисля,те винаги се оправят в ситуацията,а и имат механизми да си набавят нови милиони.

Този господин ако смята, че е "чист" защо не се върне в България и от тук да дава интервюта???

Еми щото имаме "честни", "безпристрастни" и напълно "независими" съдебна и изпълнителна власти.

А иначе просто нема начин да си си "мешал шапките" с агент Сава, ДеПеСеевски и Капута и да си свестен.

Уважаеми клиенти, скъпи колеги и служители я пийте по една студена вода се, или по-добре не, защото ще се наложи да си я платите на водоснабдяването! :)))

humfry

И само като си представиш, че французите продават българската вода в България на българите...

ujabg

А още по-скоро няма да има КТБ.

humfry

Отново много общи приказки и нищо конкретно. Много е модерно да се говори такава пред обществото в България. Да вземе да каже кои са хората в основата на конспирацията срещу него - имена, организации, факти.

МИСЛЯ ДА ИНВЕСТИРАМ САМО, 100 МЛРД., ИЗВИНЕТЕ НЯМАМ ТОЛКОВА, НО И ЩЕ СЕ ЗАМИСЛЯ, ТЪЙ КАТО, ПАК СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ГИ РАЗДАДАТ НА ФИКТИВНИ КРЕДИТИ.

Върнете парите на хората!!!

Изглежда все по- вероятно, че акционерите с допълнителна подкрепа ще успеят да отворят КТБ. Политиците явно, също имат подобна информация и затова не гласуваха актуализация на бюджета ( главно за КТБ ), тъй като банката очевидно е добре и ще се справи сама. А дано !

Цялата работа си намирисваше още от самото начало. Сега министрите отговорни за това са в оставка, следва ръководството на бнб да си подаде оставката за грандиозния гаф.. и не на последно място прокуратурата, че играха по свирката и позволиха това да се случи.

humfry

Въпроса е защо! И ако има отговор този въпрос, то тогава оставката не е никакво решение, а замазване.

А тебе кога да те очакваме в Трето отделение, Северното крило?

Ти там надзирател ли си или доносник?

те съветвам да си прочетеш и още статии за КТБ. Например - "А ИМА ЛИ ГО НАИСТИНА ОМАНСКИЯ ФОНД?". Преди да се появят маститите му адвокати - за това какви кожи щяха и все още могат да ни съдерат, те съветвам да си прочетеш за делото за ЕКСПРОПРИАЦИЯ, което България е загубила в арбитража на СВЕТОВНАТА БАНКА. 50 млн евро за спечелилия делото, 9 милиона евро за АДВОКАТИТЕ МУ. 12-те милиона евро за загубилите делото адвокати на България не ги броя... Хайде сега с калемчето си сметни да кажем за един милиард. Василев, Василев - да беше позволил на ПРАВИЛНАТА БАНКЕРКА да топне пръстче с милиардите на Оман нямаше да имаш ядове. А за това си провери - кой ИЗПЛАТИ ДЪЛГА НА ПРОКОПЧОВИЯ КАПИТАЛ към АЛФА БАНК и е РЕАЛНИЯ СОБСТВЕНИК НА ПАРЦАЛЧЕТО...

123edr324 ( регистриран ) 05.08.2014 10:29

А дано!

На този проблемът е, че пак политизира нещата. Когато правиш бизнес, не трябва да се забъркваш в политика. Вярно че сегашното правителство нареди на държавните институции, да държат парите си в различни банки и така намаляха държавните пари в КТБ. Но той действа глупаво. Въпреки че удара срещу банката да бе очевиден. А по дадените от БНБ статистически данни, при връщане на 100% на кредитите, банката е с над 1.2 милиарда лева на плюс. Дори да не се върнат на 100%, едва ли няма да е на плюс. Процесът го започна Престъпната Мрежа, с даването на банката на прокуратурата, заедно с Пеевски и Бареков. Целта бе да се удари медийната мощ на последния, която бе постигната. После се издъниха още много. На първо място прокуратурата и то май не веднъж. Този Цветан Василев и Пеевски. Онзи на БНБ с уж липсващите документи и взетите пари, което се оказа невярно. Може би първото, ако прокуратурата е прибрала документите. Имаше и изказвания на политици, които наливаха масло в огъня. А е оправима може би със заем от държавата, докато е под контрол на БНБ и взимане на процент при теглене, който да намалява постепено до нула. Просто да няма пиков момент на теглене.

Политика, икономика, култура, право, администрация, малцинства... - всичко в БГ е интегрирано чрез агентурната мрежа на десарските динозаври...

Ченгилокомисарите и ченгилобесепарите ще направят всичко възможно да разпъдят инвеститорите, за да не лъснат грабежите, чрез които орешковците са замазвали кражби от държавния "СОЦИАЛЕН" бюджет източвайки спестяванията в КТБ, ПИБ и другите банки...

"Той изразява признание към лоялността и устойчивостта на клиентите" - много ви благодарим за създадените удобства. Разбрахме с какво сме ви ценни.

"Уважаеми" Цв. Василев върнете парите на хората, а пък после си търсете инвеститори, колкото си искате. Крайно време е държавата в лицето на БНБ да си влезе в ролята и изпълни задълженията си по ЗГДГ. Останалото са празни приказки. Онези които имат милиони в КТБ, да са мислили на време. Стига с тези циркове и театри пред аудиторията. Чуйте какво Ви казва ЕК и се съобразете с по-умните от Вас. Като не знаете и не можете да управлявате банка, дръпнете се назад и оставете БНБ да си свърши работата. Аман от богати политици, които въртят сучат и предлагат решения все в тяхна полза - виж предложенията на Костов, Ст.Александров и др., които са имали по няколко милиона в КТБ и сега ги е страх, че при отнет лиценз, ще загубят парите над 100 000 евро. А помислиха ли за обикновените хора, които имат да плащат ипотеки, задължения по предварителни договори и др. задължения за дребни до гарантирания максимум суми. Нямаме нищо против заздравяването на КТБ, но дайте възможност на обикновения (смятай дребния вложител ) да разполага с парите си, защото те са му крайно потребни. Не сме против, милионерите също да разполагат със собствените пари, но да се предлагат решения, които отлагат достъпа до парите, не е най-разумното.

След лъжите на БНБ да казваш, че е компетентна е равносилно да си служител там! Аз предпочитам отлагане, вместо загуба на пари от влог. Имай предвид, че нарочно насъскват на принципа "разделяй и владей" с границата от 100К едни срещу други, а реално нямат пари и за под 100К. Смешна държава - не й плащайте данъци и осигуровки!

БНБ се изложи много, и изпълняваше политически поръчки за КТБ. Искров е човек на Доган. Както и Цацаров. Както и ДАНС.

123edr324

от сайта на Капитал членове на ръководните органи на банката и висши мениджъри в КТБ, както и техни близки роднини са изтеглили поне около 2 млн. лв. в последните дни преди затварянето й. Нещо повече - от публичните регистри излиза, че много от мениджърите в банката в дните преди 20-ти юни са се занимавали активно да уреждат свои дела, вместо да положат всички грижи за клиентите си. Така например при единият изпълнителен директор Александър Панталеев, който е успял да изтегли около 100 хил. лв. в последните дни, на 19 юни е заличена договорната му ипотека към банката. Другият изпълнителен директор Георги Христов на 24 юни е прехвърлял свои имоти на други лица, включително на майка си, която е изтеглила в последните дни около 25 хил. лв. От другите двама изпълнителни директори Илиан Зафиров не е теглил пари, по причина, че е един от най-големите индивидуални кредитополучатели с експозиция от над 0.5 млн. лв. Брат му Цветан Зафиров обаче е изтеглил 95 хил. лв. Обвиненият от прокуратурата Орлин Русев също не е теглил средства, но пък е бил зает с имотни дела. На 26 май е придобил мезонет от 193 кв. м. в кв. Лозенец за 223 хил. лв. КТБ е финансирала с кредит само 75 хил. лв от стойността на сделката, за което е учредена ипотека на същата дата. Най-активно в последните дни са теглили членовете на надзорния съвет Златозар Сурлеков (368 хил лв.) и адв. Любомир Денев (пряко 113 хил. лв. и още около 150 хил. лв.

Я да видим сега каква е реалната ситуация: 1. Банката обслужва основно фирми. 2. Частните лица са супер малко - 2-3 хиляди пенсионери и още толкова работещи 3. Всяка фирма която има депозит в една банка има и кредит пак там.... така работи бизнеса. 4. Някой фирми умишлено изваждат депозитите (оборотни средства) за да не връщат кредитите... Да ама номера не мина! и без малко да срутят цялата система - прасешката фамилия!!!

Каквото и да говорят и едните и другите истината е някъде по средата, че и малко в страни, но този руски маниер за фалиране на банка се разиграва вече трети път у нас и НИКОЙ НЕ ОСЪДЕН ДОЖИВОТ!!! НИКОЙ!!! Държавата има достатъчно лостове да направи необходимите промени без паника, без пладнешки обири на пенсионери и обикновени хора. Но, не трябва да унищожим противника с помощта на държавата, а хората? - Дреме му на шмайзера!!!