Цонев: Решение за КТБ ще има, ако инвеститорът има пари

Докато не се изяснят плановете на инвеститора и дали той разполага със средства, няма да вземем решение за КТБ, заяви Йордан Цонев от ДПС.

Обратно в новината

Коментари - Цонев: Решение за КТБ ще има, ако инвеститорът има пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докога да чакаме инвеститор да представи план и въобще кой би се навил да налее толкова милиарди в една оказа се пирамида..?! Време е политиците да си свършат работата и да престанат да протакат тази агония!

Защо трябва да плащаме за пирамидата Цветан Василев с държавни пари? Че те утре ще измислят нова схема и пак ли ние ще им плащаме масрафа?

Политиците объркаха цялата ситуация с КТБ. Най-доброто решение беше да разделят трезорите на добра и лоша банка, както БНБ предложи в самото начало

ДОБРАТА БАНКА ЩЕ Е ЗА ОМАНСКИЯ ФОНД КОЙТО Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА БОЙКОВИЯ ЦАР , А ЛОШАТА ЗА ДЪРЖАВАТА!!! НА БЕЗЦЕНИЦА КОБУРКА ЩЕ ВЗЕМЕ АКТИВИТЕ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА , А НА БЮДЖЕТА ЩЕ ОСТАНЕ ДА ПЛАЩА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ ДЕПОЗИТАНТИТЕ!! ЗАЩО ЯНКО НЕСИ ГО ЗАВРЕШ ОТЗАД! АКО НЕ МОЖЕШ ЩЕ ТИ СЕ ПОМОГНЕ!

На този горе прякора не му е сложен току така. Където е той, все е гнило и вонящо. Няма такъв боклук и продажник. Интересно къде покриха Бисеров и докога????? Золумите им нямат край, но това с КТБ беше просто върха.

ахмед доган да върне парите!!!!!

Ей това е. С ДПС започна и с тях ще свърши. Думи нямам.

Точно!Е то за това е ТЕАТРО.А българина се кахъри щото пак ще плаща сметката.

Докога една БЪЛГАРСКА МЕНТА,забогатял на гърба на хората ще дава акъл да се НАЛЕЯТ ДЪРЖАВНИ ПАРИ В ЧАСТНА БАНКА-АМИ ТАРАН КОЛЮ извади от джоба си мангизи и плати-Ти поне имаш милиони-БЪДИ ГОРД ЧЕ СИ НАТРУПАЛ БОГАТСТВО-ТАКА КАКТО СЕ ОЧЕРТАВА ти ще бъдеш в парламента както беше ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА-ОТВРАТ

Не е ли най-гнусното след 25 години този издилгал се измамник да решаващ фактор и да определя действията на държавата и съдбата на чужди инвеститори! Та нали заради такива узурпатори и изнудвачи в България читави инвестиции липсват! Какъв се явява Цонев, че и мнението му да е на решаващ фактор!

Първите имена на български политици, чиито милиони потъват заедно с потъващата КТБ, вече са известни. Сайтът bez-cenzura публикува прелюбопитен списък, който препачатваме: Сергей Станишев и Моника Станишева. Имат влогове за общо 7 милиона лева. Емел Етем - бивша министърка и кадър на ДПС - 2.5 милиона лева. Веселин Пенев - депутат от ДПС - 1.1 милиона лева. Митхат Метин - депутат от ДПС - 700 000 лева. Ахмед Доган - на свое име има 880 000 лева. Отново Ахмед Доган - чрез подставени лица и фирми, включително и купени активи в "Булгартабак", "Техномаркет" и др. - 50 милиона лева! Иван Костов - на свое име и на името на своето семейство - влогове над 1 милион лева. Стоян Александров, бивш министър и финансист - 1 милион лева. Нигяр Джафер, депутат от ДПС. Янко Янков, депутат от ДПС. Георги Първанов, бивш президент на България - 80 милиона лева. Александър Сталийски, син на бившия военен министър Александър Сталийски - 20 милиона лева. Жената на Александър Сталийски-син - 10 милиона лева. Вежди Рашидов, бивш министър на културата - 2.6 милиона лева. Него го оставяме на последно място с уточнението, че парите му не са крадени, а са спечелени с честен труд.

Аз съм прост,ама вие сте по-прости!Колко пъти да ви обяснявам,че господата от първата половина на списъка до Доган включително вече нямат депозити в КТБ,изтеглили са ги преди "случката".По-скоро имат яки кредити към КТБ чрез въвролица кухи и непроследяеми офшорни фирми.

Подхода за омесване на истини полуистини и откровени лъжи с цел объркване сред аудиторията е мноого стар и изтъркан.Радва се на успех сред публика с квалификация между Фтори и пети клас.Тези пупликувани "прозрения" противоречат на основни постулати на т.нар. "БГ преход" така че просто нема смисъл да се говори.А числото което е приписано пъванов показва нивото на "интелигентност" на "публикатора".Не бих могъл да предполагам каква е целта на тази дезинформация но едва ли е така -от немане кво да прават некои лица.А аз ценителя съм последния който ше тръгне да защитава меди доганов или "ваньо" костов или първанката или сина на секретаря на цк на бкп по външна политика и един от най приближените на правешкия свинар-димитър станишев.Нъл тъй.ДругарЕ,не ни подценявайте. Не сме балъците които искате да сме

Най-важното е, че този подход е много успешен за нашето общество. Целта е постигната и при теб колега, въпреки че не го осъзнаваш! Ти току що ни показа, кого не уважаваш, и кого не би защитил. Почти всеки от тук коментиращите е в състояние да представи дълги списъци от подобни личности, които не би защитил! Дали авторите на подобни публикации не са се целили в това!

Кефя се.Държавата е лош стопанин.Какво искате сега от държавта .Това е частна банка.От каде на каде аз ще плащам заради някаква частна банка.Добре ви изкъпаха нашите демократи.Това искахте.Държава без контрол.Берете е плодовете.Тоз х.. за вас

Тези, които изчисляват щетите за държавата при двата варианта за КТБ, как калкулират евентуалните плащания след съдебни дела! Държавата в кой момент даде възможност на досегашните акционери да оздравят банката! Тя длъжна ли е да го направи по закон!

Яко са ти промили мозъка.Ти да си чул уважавана наша или световна финансова институция да е изявила желание?Това е част от голямото театро на Цветан Василев и СИЕ включително и т.нар.омански фонд.В КТБ яко са се прали пари и оманците имат някакъв все още неясен за нас интерес(може би някакви нелегални оръжейни сделки-прочетете малко за тази арабска държава и историята й),но този интерес не покрива финансовата дупка и изплащане на депозитите,затова искат да разделят участието си с български държавни пари.Мафията е яко голяма.

Колега, според закона, БНБ е длъжна да даде възможност на акционерите да оздравят банката. Думата "уважавана" може би е твоя притурка. Досегашните акционери вероятно от някои са уважавани, от други не. Не аз съм се оставил да бъда манипулиран, че тази банка е била перачница, или пирамида! Адресът ти е погрешен!!! Нещо повече, винаги съм се борил срещу нежеланието на хората да се замислят!!!

Никакви дела никой няма да води,балък с негарантиран депозит!Няма такъв закон по света някакъв си фонд да задължи държавата да оздрави една банка пирамида.Като искат да я оздравят да я оздравят,никой не им пречи,само че требат едни 6 млрд,нали се сещаш,а фонда имал уж събрани некакъв 1 млрд .Единствените,които могат да осъдят държавата са тези с гарантираните влогове,ако БНБ,съдът и гаранционния фонд се помайват още малко.

Относно моите депозити, вече ти отговорих. Задаваш въпроси, а след това на четеш отговорите! Законът предвижда, държавата да даде възможност на собствениците, да оздравят банката. Досега това не беше направено. Сещам се, че хапчетата за болните банки са парите, а инжекциите са многото пари! Бюджетът на Оманският фонд е от 15 млрд. долара. Освен това, Лондонският фонд се представлява от Бостанжиев от ВТБ. Считаш ли, че те разполагат с достатъчно инжекции!

Ако държавата плати парите, да платят и на тези загубили от пирамидите през 90-те на миналия век и понеже някои се самоубиха да се плати на наследниците.

Аз не желая да плащам и стотинка на вложители в КТБ. За това си има собственици, контролни органи, БНБ и държава, която да наказва. В отминалите по добри времена за това нещо са си прострелвали главите! Сега се чудят как да си запазят топлите местенца. Аз като гражданин на Р България изисквам незабавен арест на всички от ръководното тяло на КТБ, БНБ и всички органи свързани с банковия надзор. Съд и пълна имуществена отговорност от посочените лица до изплащане на дължимите суми. За особено допринеслите за случая - доживотен затвор!

Нещо си объркал държавата.

Ако се оздрави банката, депозитите на вложителите ще се изплащат само от собствениците на банката. С други думи, с държавни пари ще се плащат депозити, единствено, ако държавата придобие собственост в банката!

Защо тогава се иска вземане на заеми за оздравяване на банката?

Кое друго прави впечатление ? В медиите на Доган и мамин Делячно пуснаха информация, че ... Гоце имал 80 млн лв на депозит в КТБ . Аз не мога да кажа дали това наистина е така - възможно е да е вярно, възможно и да не е. Но, ако Гоце наистина има 80 млн лв в тази банка, с целящата агресия спрямо КТБ от страна на Доган и мамин Делянчо веднъж те удрят финансово Гоце и той "гори" с много пари и втори път - удрят по авторитета му , като го изкарват от политиката . Тук възниква въпросът : Защо Доган и мамин Делянчо удрят Гоце ? Дали не го "респектират" , като се опиват да го накарат да разтвори чадър над Пешо сумиста и другите килъри , които вече са с доживотни присъди на втора съдебна инстанция ? След като Л. Груев е бивш съветник на Гоце, то е логично Гоце да има някакво влияние в съдебната система , независимо от това, че вече се очаква промяна на върха във ВКС. Гоце отдавна се дистанцира от Пешо от сумиста и това в случая е много добра новина , а това означава, че или Гоце е доста хитър и предвидлив , или че няма нищо общо с "мокрите" поръчки, изпълнявани от Пешо сумиста и др. килъри . Всичко това е само една хипотеза, която не звучи напълно недостоверно и това може да послужи като база за евентуално разплитане на истинския пъзел . Остава обаче открит въпросът : Гоце покровител ли е на един делиормански "бизнесмен" , който вече получи ефективна присъда на първа инстанция, а утре предстои дело срещу него на втора инстанция във Варненския апелативен съд ? Логиката за това се вижда в ключовите дати 21.05.2010 г. и 25.05.2010 г. , които по един или друг начин бяха свързани от един друг покровител на по - ниско ниво . Къде беше Гоце на 21.05.2010 г. и каква "мисия" изпълняваше ? На 25.05.2010 г. шефът на ЦРУ беше на официално посещение в БГ и се срещна с Б. Борисов . П. С. Всички тези въпроси са на ниво Европол и Европейска прокуратура, която се очаква да започне да функционира през 2015 г.

Защо кедесарската депесарска мафия удари точно КТБ ? Няма никакво съмнение , че преди време Гоце беше покровител на Пешо сумиста от бандата за мокри поръчки "Килърите" , но ... Гоце отдавна се дистанцира от него . Доказателство за това са хвалебствията , които направи Пешо сумиста от телевизията на Доган и мамин Делянчо , като започна да обяснява , че бил съветник на Гоце , сиреч опита се да го вкара в калта. Няма никакво съмнение, че Доган и мамин Делянчо са баш - покровителите на Пешо сумиста и др. килъри . Доказателство за това е помията , която те изляха срещу бившия вътрешен министър Цветанов и зам. - главния прокурор Ася Петрова . Освен това от същата телевизия често правеха медийна изява на Пешо сумиста, като му позволяваха да внушава на аудиторията, че бил политически репресиран от Цветанов .

Не може да се оздравява пирамида.

100% съгласен.Все едно преди 20 години да бяха спасени пирамидите.И тогава се "раздаваха" едни лихви на едни фирми с гръмки реклами по ТВ в продължение на 2-3 години под "зоркия" поглед на държавните институции.Оттогава нищо не се е променило в стила на ограбване.

РЕШЕНИЕТО ГО ВЗЕМА БНБ БЕ ДАНЧО! ТИ СИ ЕДИН ПРОСТ СЕРВИТЬОР !! ТИ НЕ МОЖЕШ ПОЗАКОН ДА КАЗВАШ! БНБ КАЗВА ДАЛИ БАНКАТА ЩЕ СЕ ОЗДРАВЯВА ИЛИ ЩЕ СЕ ЛИКВИДИРА! АБЕ ВИЕ ТУРСКИТЕ ИБРИКЧИИ СТЕ НАВСЯКЪДЕ И РАЗБИРАЩИ ОТ ВСИЧКО!

Точно.Законовите срокове изтичат,сметките са ясни,да се приложи закона и КТБ да се фалира,гарантираните депозити да се изплатят!

Не съм икономист, но според мен не отчиташ: 1. Негарантираните депозити на частните фирми могат да доведат до фалитите им. Това не е финансова загуба за държавата, и не влиза в счетоводната сметка. Това е икономическа, и социална загуба. 2. При оздравяване на банката, държавата ще влезе с акционерен капитал в размер от 2,111 млрд. лв, при рекапитализиране на Банката с 4,222 млрд. лв. 3. При оздравяване няма да се разследва само Цветан Василев, а акционерите ще се опитат да тръгнат по дирите на обезценените кредити за 4,222 млрд. лв. Тази практика вече е проиграна в Кипър не от лъжефинансисти, а от реални такива. Така че, бъдещите акционери, които ще участват в увеличението на капитала на КТБ, освен че веднага придобиват дялове върху активите от около 6,5 млрд. лв., много вероятно ще възстановят и суми от тези 4,222 млрд. лв., които вече сме ги отписали. Най-важното което пропускаш е, че предложението на акционерите е интерпретирано превратно. Те са предложили на Държавата да участва като съакционер, и да стане мажоритарен собственик на банката. Представя ни се, че те са искали помощ от българската държава. Последователната политика на БНБ беше да се настройва общественото мнение в посока фалит на КТБ!

АКО ДНЕС ПЛАТИМ С ДЪРЖАВНИ ПАРИ НА ФИНАНСОВАТА ПИРАМИДА НА ВАСИЛЕВ - ПЕЕВСКИ , УТРЕ ЩЕ Е НЯКОЯ ДРУГА

Би ли пояснил, какво очакваш да платим с държавни пари! Помощ за досегашните акционери! Ако държавата желае, може да плати половината от дяловото участие в собствеността на Банката! Слухът, че тази банка е пирамида, се разпространява много упорито, и виждам, че мнозина са се хванали на тази въдичка! Дори не изключвам вероятността, мнозинството от тук коментиращите да са се поддали на версията, лансирата първоначално от Пеевски, после от прокуратурата! Не ми е приятно, че сме толкова леко манипулируеми!

1.Боли ме фара за т.нар. частни фирми с депозити или на хранилка в тази банка-пирамида.Да фалирват!Други чисти фирми мъчещи се да играят по правилата на пазара ще дойдат на тяхно място.2.Проиграното в Кипър няма нищо общо с КТБ.В Кипър банките не бяха пирамиди.Там се въртят други по произход пари.3.Парите отклонени в офшорни сметки ще ги "намерят" нанайци.

Който е загубил подкрепата на хората и няма сили за явна битка, води тайни партизански борби, беше казал Иван Костов

На снимката Новият НЕРОН .Машаллах.

По-долу повдигнах темета за пенсионния фонд, който е откраднат и някой ми сложи минус. Защо бе, неразумний юроде, а? Защо при 40 г. трудов стаж, внасяни осигуровки и данъци някой получава 180.00 лв. пенсия, а в същото време работещите и работодателите внасят минимум 200.00 лв. за едно осигурено лице и стажът се вдига ли вдига щото пари нямало. Хукнали да спасяват фалирала банка! Защо? Ами защото това са тяхните далавери гадни. БАНДИТИ НА ЩАТ!

"Сценарият с КТБ" се разигра пред очите на народа, когато започна "битката" между Пеевски и Василев за подялба на империите. Де се е чуло и видяло Банкер да говори единия ден, че банката е стабилна, а на другия ден да казва, че банката е пред фалит и "парите се изнасят с чували". Ту няма кредитни досиета, ту има! Органите тръгнаха да правят обиски и дано не са заличили следите на "най-маститите олигарси"! Дано има справедливост този път и да бъдат "закопчани всички виновници за тези злодеяния" (действия и/или бездействия)! Те застрашават сигурността не само на българите, заплаха са и за Европа, защото България е част от нея! Следите от престъпленията все пак са останали било то в паметта на компютрите, било то в регистрите за особени залози или някъде другаде по-пътя на парите, но трябва незабавно разследване, докато не са заличили следите си! Всички на детектор на лъжата и ще си кажат и "майчиното мляко"!

Явно политици и пишман финансисти вземат българите за много прости.Опитват се да му внушат точно обратното по медиите откоито яко се промиват мозъците като например:1.Лъжа първа- фалита на КТБ ще струва 10-13 млрд,оздравяването по-малко(колко питам аз?);2.Лъжа втора-ако КТБ се фалира ще се заметат следите.Тъй като съм прост ще оборя тези две лъжи непрекъснато повтарящи се в медиите.Лъжа първа:по мои сметки при фалит се изплащат 3.7млрд гарантирани депозити,към тях се добавят още 300млн негарантирани депозити на държавни и общински фирми,т.е обща загуба 4млрд.При оздравяване 4.2млрд за запълване на дупката(изтекла в офшорни сметки) плюс 5.8 млрд гарантирани и негарантирани депозити,което прави 10млрд загуби.Лъжа втора-при фалит синдици,прокуратура и оторозирана чуждестранна фирма разследват загробените пари.При оздравяване се разследва и осъжда само Цветан Василев на 2-3 години затвор и толкоз,после всички облажили се си харчат паричките от офшорните сметки,а налетите от държавата пари кучета ги яли,т.е."простосмъртните"

А дали, съдейки по поведението на Протестна мрежа, зад нея стои и онзи, който стои зад Радан Кънев, зад Реформаторския блок, и зад много други загадки в България - човекът с теменужките? Това в голяма степен обяснява отношението на Протестна мрежа към случващото се в България, към ГЕРБ и симпатизантите на ГЕРБ?

Цонев, просто се покрии !!!

Държавата да влее 4 000 000 000 лева в пенсионната система, а не да плаща на сульо и пульо имотите. И без това тези пари са откраднати от пенсионния фонд на трудещите се.

Аз съм обикновен гражданин-данъкоплатец и имам следното предложение. да се гласува следният закон." На всички -управляващи през тези 25 години -политици и депутати да им се отворят банковите сметки в България и чужбина,кой какъв бизнес има,кой какво имущество има да си докажат доходите и имуществото,но да се направи комисия от граждани -експерти ,юристи,икономисти,които да не са политически членове в никаква партия/За да няма пристрастия и пред обществото - прозрачно да се каже кой кой е в управляващия клан. Който неможе да докаже имущество и доходи- в полза на държавата....Знам,че това което предлагам няма и неможе да се гласува от тези политици и няма как да се случи.... щото ни е сме вече народ,който е изпаднал в апатия и незнам ... ако утре някой каже ,"че ще минават да ни режат главите на пън" и ние ще си наведем главите да ни отрежат без да се съпротивляваме,но... въщност поне мога да си мечтая.. това е безплатно.!

Зверска перверзия е основните участници в ограбването на банката да пишат закон за защитата е. ЗВЕРСКА! Не случайно образование, армия, всичко бе затрито, за да остане една аморфна пасмина народ, която няма сили да се бунтува. 100-200 протестиращи пред парламента - голям праз. Ако това беше станало в Гърция, малаците досега да са подпалили задниците и на Искров, и на Пеевски, и на Василев, и въобще на всеки участник в престъпната схема КТБ. Но - тука ще помрънкаме малко по форумите, и толкова.

ТОЗИ " ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН" СИ ГО ИМАМ НА СНИМКА ,ПОМАГА МИ КАТО ПРЕКАЛЯ СВИНО-ЛЕСНО ПОВРЪЩАМ.

КТБ е тумор и трябва да бъде ликвидиран както го повелява закона! Защо хирурзите от БНБ и ФГВБ още чакат и разиграват филми с разни сервитьори и счетоводители на цар киро? Отговорността е тяхна !! Време е да бъде отнет лиценза на банката и дъщерната иВиктория ! Всичките и активи за продан!! Стига с това командно дишане и вливане надържавни пари във фалирали банки!!

С Д.П. изнесохте парите, сега търсите инвеститор. НАГЛОСТ.

Вчера служебният премиер се изцепил пред свои студенти, че според негов познат (?!?) ако излезне наяве истината за КТБ, щяло да има НОВ 10-ти НОЕМВРИ !?! Представете си за какво става въпрос и колко хора от всички партийни бои са в кюпа. Те не желаят да излезе тази истина, защото са до уши в калта.

Тук си права.Затова не трябва да им се позволи на тези политици да си променят членчето в закона и да оздравяват,която и да е било банка.Ако банката можеше да се оздрави,досега да бяха се наредили на опашката останалите банки,за да я погълнат.Те се наредиха на опашката само за добрите кредити на Виктория,това е.Банката е неспасяема.

СТИГА ЦОНЕВ И Д П С СА НИ ДАВАЛИ АКЪЛ. ГАСЛУШАХМЕ СЕ НА ТЕХНИТЕ ШАШАРМИ. СЕГА ЦОНЕВ НЕ ЖЕЛАЕ ВЪНШЕНА ФИРМА ЗА ОДИТ КАКТО Е ВПРОЕКТОЗАКОНА МУ СЕГАШНИЯТ БИЛ ДОСТАТЪЧЕН. КАКВА Е ИСТИНАТА?

Защо ли закончето на Цонев и Пеевски ми намирисва на мнооого гнило!? Требе друг закон като този:ЗАКОН ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА РАЗБОЙНИЦИТЕ Утвърден с указ N: 721 от 07.12.1922 г. и обнародван в Държавен вестник , брой 205 от 12 декември 1922 г. Чл. 1. Разбойник се счита онзи, който по навик или занаят сам или с други лица извършва грабеж, насилие или убийство с цел за ограбване. Чл. 2. Изтреблението на разбойниците в околията, дето са се появили, се възлага на полицията, жандармерията и войската. Ако тази сила е недостатъчна за изтребление на разбойниците, околийският началник може да образува потери, с които да ги преследва. Във всяко населено място, където се забележат разбойници, кметът веднага назначава потеря за преследването им и донася на околийския началник. Чл. 3. За началници на потерите ще се назначават лица, каквито околийският началник намери за добре. ---------------------------------------- Чл. 15. Настоящият закон отменя всичките закони, които му противоречат. "Държавен вестник, брой 205 от 12 декември 1922 г.

Ти за разбойниците от парламента ли намекваш? :)

Ако държавата участва като акционер - защо да не се подкрепи КТБ? Това не отменя разследването на това кой си е изтеглил своевременно парите от КТБ преди атаката и, кой е замел следите на лошите кредити и на кого са били те, какви активи на банката се продадоха докато беше под хмм.... "надзор"? И какво става с банка Виктория, която беше ликвидна, май никой не я споменава, защо ли? Ако КТБ е частично държавна, или пък напълно (защо не?), хората може и да не бързат да си теглят парите от нея, или поне не изцяло.

Много си в грешка,драга.Като 99% от българите финансовата ти култура е никаква.Бас държа,че всички вложители ще тръгнат да си теглят депозитите веднага,след като отворят банката.За какво й е на държавата да стане акционер като налее едни 5-6 млрд като насреща я има я няма 1 млрд обезпечени кредити на наистина работещи фирми.Всичко останало е загробено в офшорни сметки,откъдето връщане на пари няма.НЯМА.Разберете го бе хора.

Идеята на ДПС и ГЕРБ е да обяви във фалит КТБ , но да запази един от най ценните и активи - ТБ ВИКТОРИЯ в която синдика прехвърли всички златни ябълки на КТБ! На държавата остава да плаща ВЛОГОВЕТЕ и несъбираемите кредити на КТБ , а банка Виктория остава на бившите и собственици които сега ДАНЧО МЕНТАТА НАРИЧА ИНВЕСТИТОРИ Нали се сещаш Мери какво ще получат тези тарикати за сумата от 1,1 милиарада лева които са останали след "декапитализацията" на активи за 5,3 милиарда лева!! С тази схема собствениците на КТБ придобиват заложените си пред банката активи на стойност 5,3 милиарда, плащайки за тях само 1,1 милиарда лева!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА Е НАЙ ГОЛЯМАТА БАНКОВА ИЗМАМА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРЯ!! В НЕЯ Е ЗАМЕСЕН СУЛТАНА НА ОМАН КОЙТО ПРЕДСТАВЛЯВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БОЙКОВИЯ ЦАР! С ЕДИН УДАР КОБУРКА ЩЕ ПРИДОБИЕ НА БЕЗЦЕНИЦА АКТИВИТЕ НА ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА!! С НЕГО СА БОРИСОВ , КУНЕВА И РАЗБИРА СЕ ТЕЗИ ОТ ДПС!! ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО КОБУРГА НИ МРАЗИ ТОЛКОВА МЕРИ? ЗАЩОТО С РЕФЕРЕНДУМ СМЕ ГО ЛИШИЛИ ОТ ЕДНА СКЪПА ЗА НЕГО ИГРАЧКА - КОРОНАТА МУ!

Тия с милионите депозити от ДПС и СИЕ отдавна са си ги изтеглили от тази банка.Хич да не ви топли това г-да коментиращи.Дръвцето ще гризнат "простосмърните" както винаги.Имаще един много,много стар филм "да го духат бедните"

ДПС и БСП искат народа да им плати откраднатите пари от всички нас! Хем ни ограбиха,хем да им платим за това!!! Това не трябва да се случва,това вече е прекалено грубо!!!

Къде е най-големият експерт в държавата,който ни докара до тук да се подозираме един друг в какви ли не прегрешения?Къде е големия експерт Орешарски? Нека "експертно" да обясни,защо и как се случиха всички разграбвания на парите от КТБ. Къде той си е вложил парите?Да почерпиме опит от него.Дни преди да подаде оставка прокурори влезоха в КТБ.Някой виждал ли го е от тогава? Предполагам,че седенкува някъде и ни се надсмива хитроумно. Журналистите защо не го потърсят ?

И някак си между споровете за парите - кой ги открадна и кой да ги върне, настана пълно мълчание откъм депутатски и журналистически питания относно "отговорността на отговорните институции". А "отговорни институци" в мижавата ни държавица - бол! - БНБ, Банков надзор, КФН, ДАНС, манс и всякакви други хрантутници, облечени с власт и закон, добре обезпечени със заплати, коли, бонуси, техника и т.н. с една цел - да следят, да пазят, да плющят през ръцете разбойниците! И накрая - кво? Институции -бол! Отговорност - йок!

И какъв е извода?За какво са ни институции?Един Пиночет ще свърщи най-добра работа.Само че в България и армия няма вече...смях

Отдавна твърдя, че единственото призвание на българските "отговорни институции" е да осигурява охолен живот на близки до управляващите партии гъзолизци! Огледай се и ми посочи само една "институция", която не работи на принципа"да осигурим работа на хората", а не да "осигурим хора за работа"!

Така си представям нещата: От едната страна стоят пари Х: гарантирани депозити + депозити на държавни фирми - активите на КТБ. Това са парите, които държавата (ние) дава/губи, ако фалира банката. От другата страна са пари Y: дадени от държавата, за да се спаси банката. Да излезе официално лице от БНБ и да каже Х колко е, Y колко е. И ако се отиде на Y, какъв дял от КТБ ще е държавен. Пък ние ще си направим сметката кое е по-добре...

ИМА ЗАКОН В КОЙТО НЕЩАТА СА ПРЕДСТАВЕНИ ТОЧНО И ЯСНО! ЗАКОНА ЗА БНБ ЯСНО ПОКАЗВА, ЧЕ КОМПЕТЕНТНИЯ ОРГАН В БАНКОВАТА СИСТЕМА НЕ Е ДАНЧО МЕНТАТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ОТ ДПС СТОЯЩА ЗАД ФИНАНСОВАТА ПИРАМИДА КТБ!! КОМПЕТЕНТНИЯ ОРГАН В БАНКИРАНЕТО Е БНБ И ТЯ ПРЕЦЕНЯ ДАЛИ ЕДНА БАНКА СЛЕДВА ДА БЪДЕ ВЪЗТАНОВЕНА ИЛИ ЛИКВИДИРАНА1 ТОВА, ЧЕ ДАНЧО МЕНТА Е РЕШИЛ ДА ПРАВИ МАЙЧИН ПОМЕН НА ФАЛИРАЛАТА КТБ С ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДАМУ ИЗЛЕЗЕ МНОГТО СОЛЕНО! ЗАБРАВИЛ Е КАК ТИЧАШЕ КАТО ГЪРМЯН ЗАЕК ПО УЛИЦИТЕ И МОЛЕШЕ ПОМОЩ ОТ ПОЛИЦИЯТА! ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА МОЖЕ ДА МРЪДНЕ!

Много викате, заболяха ме ушите да ви чета...

Това е все едно Ал Капоне и Карло Гамбино да искат закон за унищожаване на октопода и ние да вярваме.

Прекалено аритметически подхождаме към изчисляване на загубите и ползите при двата сценария, фалит, и оздравяване на Банката. Финансовите анализи са въжни. Но държавникът след това трябва да отчете последиците върху цялостното сътояние на държавата!

Шайката от дпс начело с доган, етем,пеевски и бисеров да върнат откраднати те пари от банката и КТБ ще заработи нормално.

Схемата от 1996 относно криминално разграбване на банките почти се повтаря с тази разлика,че има борд.Само че какво им пречи на политиците да вземат да си променят закона за борда така както сега смятат да си променят едно членче и зорлем с неналични пари да оздравяват КТБ,следва печатане на хартийки и банкова ваканция,така както Бойко бе предложил преди 4 месеца на едно закрито заседание.

С тази разлика ,че 97 г се гласува з-н за гарантиране депозити до 100хил.евро и така по-малко хора ще изгърмят. Браво на "черния "Костов

Първите имена на български политици, чиито милиони потъват заедно с потъващата КТБ, вече са известни. Сергей Станишев и Моника Станишева. Имат влогове за общо 7 милиона лева. Емел Етем - бивша министърка и кадър на ДПС - 2.5 милиона лева. Веселин Пенев - депутат от ДПС - 1.1 милиона лева. Митхат Метин - депутат от ДПС - 700 000 лева. Ахмед Доган - на свое име има 880 000 лева. Отново Ахмед Доган - чрез подставени лица и фирми, включително и купени активи в "Булгартабак", "Техномаркет" и др. - 50 милиона лева! Иван Костов - на свое име и на името на своето семейство - влогове над 1 милион лева. Стоян Александров, бивш министър и финансист - 1 милион лева. Нигяр Джафер, депутат от ДПС. Янко Янков, депутат от ДПС. Георги Първанов, бивш президент на България - 80 милиона лева. Александър Сталийски, син на бившия военен министър Александър Сталийски - 20 милиона лева. Жената на Александър Сталийски-син - 10 милиона лева. Вежди Рашидов, бивш министър на културата - 2.6 милиона лева. Него го оставяме на последно място с уточнението, че парите му не са крадени, а са спечелени с честен труд. Сайтът обещава да публикува списък и на получилите кредити от КТБ.

дано борда падне да им върнат една торба тоалетна хартия

ТЕ МИЛИТЕ И НЕЩАСТНИТЕ ЗАЩО НЕ СА ПРИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ВЛОЖИТЕЛИ? ВСЪШНОСТ ЗАЩО СА ТОЛКОВА РЕХАВИ ТЕЗИ ПРОТЕСТИ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ НА КТБ? БРОЯТ ИМ НЕ СТИГА ЗА ЕДНА МАРШРУТКА!

Всеки българин да си зададе въпросът - дали би трябвало да се бърка в джоба, за да възстанови поне 196 000 лева от парите на Станишеви, примерно.

Едно немога да разбера, толкова ли са глупави всички и журналисти и др. че да повярват на г-жа Василива - професор . че са купили имот 150квм в Швейцария необзаведен за 20 милиона евро.Това си е чиста проба врътка и никой не се усети да пита.

200 квадрата с теч на покрива .ХА ХА пак ни мамят.

Журналистите са глупави по друга причина. Оная се оправда, че банката била в Швейцария и там "условията са други" т.е. може да я "одобрят" само с една преподавателска заплата. ОБАЧЕ, по-важният въпрос е откъде има пари всеки месец да плаща лихви? Защото на 20 млн лихвите са поне 50 хиляди - дори да е 30 годишен заема.

Цонев, с турските си изпълнения правите България да нарушава директивите на ЕС. Затова не трябва да сте във властта. Това не ви е Анадола!

"Докато не се изяснят плановете на инвеститора и дали той разполага със средства, няма да вземем решение" -- Цонев Че то това може да означава венчо протакане? Цонев! Слушай внимателно момченце. Ако не върнеш гарантираните срокове в сроковете от българския закон, т.е. до Ноември (европейският закон е вече погазен): 1. Всички малки вложители ще осъдят държавата в Страсбург 2. Хората ще излязат на улицата и ще те изметат от там заедно с Пеевски и всички други увъртели се черва Тъй че опичай си акъла какво се заканваш.

ТЪПИ ВЛОЖИТЕЛИ КАТО ТЕБ ТРЯБВА ДАЧАТАТ ЗАКОНА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НАВЛОГОВЕТЕ В БАНКИТЕ ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРАТ , ЧЕ СЪЩЕСТВУВА НЯКАКЪВ СИ ФОНД ЗА ГАРАНТИРАНЕ НАВЛОГОВЕТЕ В КОЙТО ДЪРЖАВАТА НЕ УЧАСТВА СОБСТВЕНИЦИТЕ МУ СА 27 ЧАСТНИ БАНКИ РАБОТЕЦИ НА ПРИНЦИПА НАВЗОИМНОСПОМАГАТЕЛНАТА КАСА! този фонд приятелче няма дори активи!! Всъшност има актими от едно бюро и 27 стола за представителите на 27 -те банки! ХОДИ ГИ СЪДИ КАТО СИ НЕМАШ РАБОТА! АКО ИСКАШ В СТРАСБУРГ, АКО НИ Е КЕФ И В РОМСКОТО МИШАРЕ!

Това да не ти е допълнително пенсионно осигуряване бе кавал? Ако си чел закона, ще знаеш, че в този фонд държавата има водещ глас и именно тя носи директна отговорност фонда да покрие всички гарантирани депозити при предвидените от закона случаи. Банките към фонда са със статут на членове и изпълняват нарежданията на МФ и БНБ. Други въпроси?