Работник загина при взрив в завод на ”Арсенал”

53-годишен мъж загина снощи след взрив на пресоваща машина в клона на завод „Арсенал“ в град Мъглиж. Това е поредната жертва в нашите военни заводи напоследък.

Обратно в новината

Коментари - Работник загина при взрив в завод на ”Арсенал” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вече чакаме следващата.... се пак, ако сте у ракка, смъртта от гранати, бомби икулшуми е по-често евление....така че требва да сте ни благодарни за живота и работата, дет ви даваме

Щото в снарядите и мините е тротил, който вече е шнекован там (в натовските лят) и е нечувствителен. А хексохена и А-9-1 са опасни като са на прах, пресова ли се (хексогена в детонатори, А-9-1 в заряд) вече не са така опасни. Та за това се е взривил като е бил на прах или по време на пресоване... Как му е било помогнато не знам...

пресовките са функции на производсто... Тука въпроса е за кой и къде произвежда завода всичко останало е БЛА_БЛА и некакъв смешник като П за президент....

За корумпираните контролни органи,най-лесно е да се оправдаят,че е човешка грешка. Не се споменава никъде,че на човека му е пета поредна нощна смяна за пет денонощия!!!

Е то винаги накрая е човешка грешка!Капиталистически изроди с оправданието "човешка грешка"да спасите кожата!

кармата,разбирачи кармата това е кармата на динко и на баш комузта живков ва преследва спок

На три смени се работи в Kазанлък за да се въоръжава "умерената" опозиция Ахрар в Сирия, "по-умерената" Ан Нусра (Ал Кайда) и "най-умерената" опозиция ИДИЛ. Не знам за заплати и друго, но всяко нещо си има морална страна и едно много елементарно правило във Вселената - "На прави това дето не искаш да ти го причинят на теб". Не е хубаво , че продаваме оръжие на САЩ и Саудитска арабия, които директно го слагат в ръцете на терористи и безбожници, защото тея хора не са далече и след 5 години може да си имаме и тука една такава "умерена опозиция" в Родопите и тогава може би в заводите на "Застава" ще работятя на три смени за да ни въоръжават нас! Мислете си за морала , не за парите!

ти не си добре, България никога не е изнасяла оръжие за страни извън 'братските съветски' включително е в момента. Арсенал продават Калашници на американския пазар, но до там спира износа към Запада. Всичко друго като леки стрелкови, тежки, снаряди, фугаси и т.н. отива за републики с вождове и дикататори като Сирия, Либия, Конго, Кот Д'ивоар, Нгоро Нгоро, Танганай и т.н.

Грузия Украйна

Една от основните дестинации на оръжия и боеприпаси от България е Саудитска Арабия, а тя е люпилня за джихадисти.

другарю директор и собственик избушев,вие ли сте и сега сте в правото си да защитавате собствеността си?маи вие не сте добре.нашето оръжие се продава само за американския пазар и не излиза извън границите на Америка а в същност то дори не стига по далеч от Бургас(точно в обратна посока) до Турция и от там частни американски посреднически фирми го разпределят до Сирия,Грузия,Hагорни Kарабах,Украйна.

- Арсенал взеха и взимат непрекъснато добри мерки за защита на работниците - Напротив, вземат непрекъснато нови работници, сега покрай войната в Сирия и нашето братство с бивши и настоящи съветски републики усилено се готви военна продукция. Затова и последните месеце масово се наемат гладни селяни от Казанлък и Казанлъшките села за 500-600 лева, пари които в прогнилия капиталистически Запад се изработват за 2, а в Булгаристан и ЦеЦеЦеРр за 32 дни..

Докато за тротила е нужен специален детонатор, хексогенът се взвривява лесно при триене, а също и при статично електричество. За първи път чувам за пресоване на хексоген и не мога да си представя защо и за какво го пресоват, след като се знае, че това е много опасно, а и се изпозва в насипно състояние, както си е на кристали? Явно нещо не е наред с квалификацията на тамошните химици, ако изобщо има такива!

Грешат по-скоро разните длъжностни лица и неграмотните журналисти! Те сутринта бяха убили и 35 годишна жена!

изказваш се неподготвен,лумпен! ама много , много неподготвен...ръсиш тотални глупости! млъкни! отвратителен си! по всички теми се "изакваш" като капацитет, а всъщност си едно голямо миризливо нищо:)

Генерал Бояджиев коментира???? Да вземе да иде да поработи там- доста бързо ще се издигне нагоре до контраадмирал......................!

...Или да се издигне до сол та.ак на Господ при поредната експлозия на работното му място :))

Буюк Боко трябва да изпълни оръчките от Ал Кайда (ФАЩ) и страдат невинните !

Незабавно одържавяване на подобни заводи, както и на всичко свързано с енергетиката !!!

И какво ме касае, че нещо се е случило не знам си къде в провинцията? Идвайте в София и ще сте в офис през цялото време и нищо лошо няма да ви се случва! Ама не на всеки му стиска, а?

Наеха само цигани без квалификация и ето това е резултатът.

През седмица там гърми нещо,някаква фабрика за бомби,там не е безопасно да се работи.Да напускат и да си намерят друга по безопасна работа,в която не влизат взривоопасни материали.

Чък - събирай четата и им го набий на лошите, на корумпирани комунета, ссср-ре пишман спец.алъш.бакшиш гоцета-боко.тиквата, царя, все тая е пасмина е. НАРОДЕ ????

Арсенал ,като повечето големи предприятия, гъмжи от корупция.Да се уредиш там да доставяш или услуги си е чудо. Всичко минава през техни фирми и затова е леш.

someone

жалко за човека. има толкова други по-безопасни професии, за какво хората отиват в тези фабрики за смърт?

Защото няма друга работа там.

someone

прав си, че този завод е основия работодател в казанлък, но какво пречи на човек да се пресели в софия - има евтини квартири и много повече работа. на света има амбициозни хора - които искат да живеят по-добре, и неамбициозни - които се задоволяват с каквото имат.

Струва ми се, че някой иска да си присвои този доста печеливш бизнес в последно време и има интерес да се случват такива злополуки. Първият ми заподозрян е ....хм.

Първият ми заподозрян е ....боко тиквата.

Печатари, пазете се да не гръмне пресата!

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

someone

точно така.

Шило

Добре де, не минават ли тези хора сериозна подготовка? Ами, някой идтересува ли се от условията на труд? Контролира ли ги? Кой трябва да го прави това нещо, прави ли го? Ясно е, че аварии стават навсякъде, ама много зачестиха в този сектор.

Каква подготовка, че и сериозна, като там от известно приемат куцо и сакато, желаещо да е на заплата...Завода е фрашкан с "квалифицирани и подготвени" кадри от ромски произход, дето не могат и малкото си име да напишат. Кошмар! Да не говорим, че материалната им база не е мръднала от 30-на години...

Забележете,че умрелия е виновен щото работел с чук, ами дай му машина ве къв чук.?! В България винаги умрелия е виновен!!!

Tо и в конституцията е записано: "B България винаги умрелия е виновен." и "Началник отговорност не носи,дори и сам да се признае за виновен"

Нека си спомним как на първи октомври експлозия в оръжейна фабрика в района на Горни Лом отнесе (по официални данни) 14 човешки живота. Каква беше реакцията на премиера на "красивите и интелигентните" Георги Близнашки? Назначеният лично от Росен Плевнелиев (президента-говорител на "красивите и интелигентните") служебен премиер Близнашки се държеше като футболен запалянко, бързащ за поредния мач. Скандалното поведение на Близнашки не направи впечатление нито на назначилия го президент, нито на следващия министър-председател, нито на неговото правителство. Прокуратурата също остана безмълвна. При това положение защо изобщо прави впечатление периодичното повтаряне на подобни злополуки в днешна България?

Каква оставка бе дебили, фирмата е частна.

Колко хора още трябва да загинат, за да се направи нещо? След като в тези заводи непрекъснато стават инциденти, или да вземат по-сериозни мерки за безопасност, или направо да ги закриват!

То прокуратурата по-добре да отвори офис в тоя завод, дето ще се разкарват до там всяка седмица.. Не е смешно.. проверки проверки и хората продължават да си умират напразно..

ДО 362-ТРЯБВА ДА ГРЪМНЕ ЗАВОДА И МОЖЕ БИ ТОГАВА АКО ОСТАНЕ ЖИВ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА!!!

Заседанието на Общинският съвет днес разглежда над 60 точки. Сред по-значимите за обществения интерес са приемането на почетни граждани и вписването в Почетната книга на Казанлък. Всички направени и внесени предложения бяха приети. Тази година на тържествената сесия по време на Празника на розата със званието Почетен гражданин на Казанлък ще бъдат удостоени Николай Ибушев.

Неспазване техника на безопасност ако изобщо има такава.На такива места трябва да е на много високо ниво.Но кой ли го е грижа в България за здравето на работниците.Съболезнования на близките на загиналия.

става въпрос за материала(информация от бнр) с които е работено и условията при които може да бъде предизвикан взрив.разбира се че начина на работа е важен,важен е и инструктажа за работа с опасните вещества,нещо което никога не се спазва и охраната на труда си затваря очите докато не стане най лошото и в края на краищата наказани,уволнени и в затвора няма и няма да има.

Производството на военна продукция и муниции крие рискове. Но повярвайте сега е жизнено важно за България. Бог да прости човека загинал за родината си.

Лек взрив - 1 починал. Да живее България?

Всичко за България! Това е истината, друга няма.

...Съгласен ! Бог да го прости човека ! Но не е загинал за ...Родината ! А за ТЕЗИ ,които забогатяха ...ПРЕ(о)ДАВАЙКИ Я !!!

Правилно какво ли ще правят Украйна и ИД без нашите боеприпаси.

Kакто в повечето злополуки и в този случаи е важен фактора "BPEME",да се доставят в точното време и на точното място стоките защото кораба за Турция чака на пристанище Бургас,няма време,минута е много.

Там бомби ли правят,или са го обърнали на Кръчма???

В този завод не взимат мерки по бвзопасността на производството, защото не признават инцидентите за трудови злополуки и почти винаги изкарват пострадалите или починалите работници за виновни. За да се докаже трудивата злпполука трябва да се съди завода. Дълъг, тежък, скъп и уморителен процес, като се има предвид и българската правосъдна система. Кой съдия в съдебен район Стара Загора ще осъди Арсенал? Поради тази причина пострадалите работници или наследниците на загиналите много рядко предприемат съдебни действия за търсене на отговорност и обезщетения за вреди.

хексоген е пресоването на взривното вещество което се е взривило при работа с пресата в процес на пресоване.

Хексогенът е едно от най-мощните бризантни (вторични) взривни вещества. Представлява бяло кристалообразно вещество. Чувствителност - към триене и нагряване - малка.Използва се за заряд на снаряди малък калибър, кумулативни заряди, детонатори, основа за пластични експлозиви. Употребява се много често в механична смес с тротил, (не встъпват помежду си в химична реакция), който учеличава стабилността му. За флегматизатори в боеприпасите могат да се използват восък, парафин. Широко известния пластичен експлозив С-4 се състои от 91% хексоген, 2,25% уистанекс, 5,31% диоктилсебацинат и 1,44% течна смазка.

Отива се към закриване на тази първобитна манифактура в този й вид. Но като се има предвид, че сме десети по износ на джепане, едва ли ще го допуснат, така че чакайте още жертви. Горките хора.

А защо смятате че в другите оръжейници по света няма инциденти? Или тия новини( само преди 3 дни се случи в Белфаст) българина ги пропуска и обича да плюе и лае единствено по своето? Да, разбира се че трябва да се вземат мерки и съм убеден че те се взимат, най малкото това разхармонизира производственият процес, но това е опасно производство, което неминуемо "взима своето" - жертвите на пъта са стотици пъти повече, но всеки натиска кочината си без да му пука особено от последствията: и да, обикновено работническа грешка е причина за инцидентите, човек често просто е нехаен а и няма как да си концентриран винаги на 100% особено в рутинни операции

наистина си нихц ферщаин,оправдаваш значението на аватарa си.никои не плюе своето,ние само изказваме мнение че и 100 смъртни случая да станат за един ден никои не предприема и няма да предприеме нещо за подобряване условията на труд и да се спре с тази черна серия от злополуки в Aрсенал.конят си върви,кучето си лае и крепостните си мрат като мухи.

FuckTheEU

Продавачи на смърт! Не ми е жал за нея, лошото е, че това няма да откаже управляващата ни мафия да продължи да снабдява с оръжие ИДИЛ!!!

Защо все още не са го затворили този завод,там умират хора.

Ами да изхвърлим и леглата и спалните и в тях умират хора ,дори много повече ! Да се откажем от ел.енергията ...и ел.тока убива ,ако не боравиш правилно с него ! За автомобилите и самолетите да не говорим .... Всичко около нас ,може да ни убие ...дори храната ,която консумираме , особенно ако не е приготвена по правилната технология или е консумирана в прекомерни дози !

Голям праз! Никой от нищо не се интересува в тази държава!

Да доживееш до пенсия, ако работиш в български завод от военно промишления комплекс си е чист късмет. Няма склад за боеприпаси или оръжеен завод, който да не е дал жертви. И всичко това за да печелят някои другари, които снабдяват световните терористи с оръжие и боеприпаси най-вече. Винаги работниците са виновни, никога собствениците и началниците.

някой да те натиска да работиш там?? всеки доброволно е отишъл там на работа , приел е риска . друг е въпроса защо се съгласява

то и боко циганина не иска да става президент но цеца секса го натиска.

"лек взрив и пострадал работник", ако наистина това е сигнала към 112. Тези от завода са за затвор!!!