Опозицията срещу ACTA. Властта: ”Буря в чаша вода”

СДС поиска правителството да оттегли подписа си от ACTA - споразумението, което изисква интернет доставчиците да докладват каква музика, филми, книги или други данни се обменят в интернет. БСП също проучва въпроса.

Обратно в новината

Коментари - Опозицията срещу ACTA. Властта: ”Буря в чаша вода” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ква опозииця е вашето СДС, бе Дире, какви 5 лева ? МНЕНИЕ НА ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ: Защо протестите срещу АТСА са най силни в източна Европа и от какво се опасяват източно европейците?Ако ЕС приеме закона, ще действа с двойния стандарт. В развитите правови държави на ЕС, където законът се спазва точно, няма да може да де заобикаля и се използва за политически гонения и бизнес шпиониране на противниците. Докато в младите демокрация на Източна Европа където е слабо действието на върховенството на закона и не са изградени правови държави като България, където законът не действа хората се опасяват ,че АСТА ще се използва за гонене на политическите противници . А в България, където управлява политическа мафия от безскрупулни мутри, ще се използва за гонене на политическите противници. 1 % мафия, която владее сега БГ-Парламент ще се изправи срещу 99% народ вън от Парламента. И нищо чудно АСТА да се приеме от ЕП, защото неолиберистите банкери, които управляват ЕС сега, не зачитат демокрацията, правовата и национална държава- това е по идеологията на необилерализма. Иван Генов, Идея за България ideyazabulgaria.org

А как бихте коментирали факта, че в люлката на "неолиберализма" гражданското общество се надигна и спря приемантео на значитлно по-меките SOPA/PIPA ? :)))

Ега ти манипулативното мислене!? Люлката на неолиберализма у нас не е гражданското общество , а 1 % финансова олигархия с пръв ръководител- премиера на РБ. За това вашата опозиция си гледа пъпа. т е собствените интереси, но не и интересите на гражданското общество, т.е не е против против финансовата олигархия у нас, а се страхува само за своята политическа неприкосновеност..

Извинете и за copy/paste ли плащат, защото напълни всички теми с този си пост? Колкото до неговата състоятелност - не се доверявай само на инструктажа който получи!

аз не оплучавам инструктажи от никого, но ти със сигурност получаваш о така самоназовалата се"опозиция"

Радвам се да видя, че и моят научно-фантастичен роман /1984/ най-накрая започва да се реализира в действителността.

Хубави вицове разказваш, ама като ни спрат торентите всички ще ревем, а и хитрият ход на Хитър Петър от баснята няма да можем да го приложим срещу държавата, сещаш ли се.

Pesho

ИСТИНАТА Е В КРИПТОГРАФИЯТА. АЗ ПРОДАВАМ ДВД ТА СЪС СЛУЧАЙНИ ЧИСЛА. САМО ПО 2 ЕКЗЕМПЛЯРА ОТ ВСЕКИ ДИСК.

Pesho

Документа е търговско споразумение и като такова не подлежи на публикуване. Никой простосмъртен не го е чел. Това е нещо като секретните закони на Сталин.

В блога На Нели Огнямова и в други подобни имаше линк към текста на споразумението, но днес установих, че вече е недостъпен! Изводите - всеки сам!

Pesho

Сигурен ли си че не могат да ни вкарат всички в затвора? Сигурен ли си че не може да ни глобят всичките?

alivap

В Европа като пръднат в България се насират!

всички да минават на ASTRA спътника много хубави неща дават там .............

вече свалих сайта на депотата ще свалим и него

Много ясно, че ще излезем на улиците. Искаме си удобството да гледаме каквито си искаме филми, по което си искаме време. Това удобство дават торентите. Няма комерсиална услуга в България, която да дава такова удобство. Много от сериалите дори въобще не се излъчват в България. Още повече, че не бих ги гледал в неудобно ефирно време. След като потребителя се е научил, че може да гледа каквото си поиска, когато си поиска е много трудно да го задължиш да ходи до видеотеки или да седи в определен час пред телевизора и да гледа рекламни паузи.

Аз

Искате да си крадете. И да пълните джобовете на разбойниците. Държавите, които си ценят авторите, ги наричат "цивилизовани", а на нас ни казват "Булгаристан". Ама то пък трябва да има автори - явно в България нама такива! Емигрираха. Останаха само крадците...

Смеш..к, дори в САЩ обществото се надигна и спря по-малкото зло SOPA/PIPA

е най-големия компютърен спец в БГ. Вцелия му блясък и величие, в поза запазене само за ББ. Само дето не съм го виждал пред клавиатурата, дали знае от къде се включва компютъра?!

Пак прах в очите на хората. Поредните гнусни лъжи. Изчетох ACTA от до. Потресен съм. Такова споразумение изобщо няма как да просъществува в едно модерно общество. Само прочете чл. 27.3, чл. 23.4 и чл. 36.2 и ще ви бъде достатъчно. Технологиите толкова са напреднали, че никой не може да наложи такъв контрол над хората, стоките и авторските права. В природата на човека е заложена любознателността, самоусъвършенстването и др.

Интересно какво ще стане с вестниците, радиата ,новинарските емисии? А библиотеките? В час по литература какви произведения ще се разглеждат? Цитати ще могат ли да се ползват? Всички трябва да сме опозиция на това безумие. И ако журналистите проспат и тези подвизи на правителството сами ще навредят на себе си. Достатъчно са се унижили досега, поне да съумеят да си запазят и хляба си.

Ами..в Лондон за това се говореше за затваряне на библиотеките. Друг е въпросът, че западните медии потулиха ACTA тотално. Изобщо не се споменава нито в новини, нито във вестници.

Изобщо не им вярвам!!!

Ах лъжец гаден!!! Как не те е срам бе Яворчо! Ние да не сме расли по дърветата бе! Защитавайте си марките но оставете интернет на мира, защото вече съм почнал да събирам павета!!!

Много ми е интересно дали Явор Колев си купува DVD-та с филми или CD с музика или просто бодва тракерчето и си гледка последната серийка на любимото сериалче.

Ако е толкова готин защо докато писаха тоя акт криха текста като че ли е наръчник за атомна бомба и сега след като някой вече го подписват пак не е обнародван ами трябва да разчитаме на сайтове дето името им завършва на leaks за да имаме представа от текста. Ако са верни думичките на Трайков то споразумението има протекционистичен характер а ако е верен текста от уикилийкс споразумението наистина е толкова общо написано че за отглеждането на плевели могат да те глобят при това без да минаваш през съд, но и в двата случая потърпевш е единствено милият потребител чийто права са хукнали да защитават авторите и подписалите такъв тип споразумение.

Съсипа се един цял бизнес - Видеоразпостранението, крайно време е нещо да се направи, Браво на подписалите страни.

хората така или иначе нямат пари да купуват от видеоразпространението, ефекта ще е нулев за бизнесмените - хората няма да гледат но и няма да купуват...

Решението за хората е просто - няма да гледат. Никъде в никоя конституция не пише за право на гледане в чужда работа.

Сериозен гаф на правителството - не може да се подписват тайни документи, с които се ограничава свободата на хората в интернет ! и стига с милиционерските изказвания, че някой подстрекава обществото - не сме глупаци, четем и по чуждестранни сайтове - и там ли телекомуникационните оператори ги подстрекават ? А явор колев да си каже колко струва атаката срещу неудобен конкурент - за колко може да се организира атака за авторски права срещу някой, който не ти харесва ? За какво взимат заплати от данъците на хората, като защитават интересите на монополистите нека те да им плащат !

Този Явор Колев не го ли е срам да лъже така. Впрочем аз не съм някакъв младеж и никой не ме подстрекава да пиша тук. Хора, давате ли си сметка, че ако не беше все още свободният Интернет, дори нямаше да знаем какво са подписали.

Кой го е подписал няма никакво значение,защото играта е на най-високо международно ниво.Една от уловките да бъдете "класифицирани"какъв тип сте,е да сте активни,като споделяте в социалните мрежи,като ползвате смартфони,дори и като пишете тук.Всичко се следи,всичко се наблюдава,но факта,че затягат примката означава,ЧЕ ГИ Е СТРАХ !

Като няма проблем, Яворе Колев, защо така тайничко става цялата работа, защо ББ не направи една разяснителна кампания и един референдум, а? Плюехте по комунягите и Царя, че не питат народа за нищо, а сега вие почнахте с техните методи: ако сте сигурни, че одобряваме, ще се спука да се пъчи голщмата глава; ама като знаете, че ще ви оинчуваме, се криете в миша дупка и си плюете един на друг в устата - и Трайчо, и Бойко, и ти, Цецо. ДОЛУ!!! Не искаме американски социализъм!!! Стига ни вече оправия като вашата!!! Гъзолизци!

Хората, подписващи тайно споразумения, не следят ли общественото мнение, не четат ли форуми? Ако го правеха, щяха да са наясно, че това ще е капката, от която чашата ще прелее. И като настъпите и малкото свободи (и развлечения), които са останали на мизерстващия ни народ, бурята няма да е в чаша вода, а пред сградите на правителството и НС. Само ако знаете какво ви мислят децата и учениците, щяхте да се скриете вдън земя, нещастни слуги на чужди интереси.

Не политизирайте въпросът! Тук става дума за човешки свободи и право на закрила на личните данни, а не коя партия за какво се била обявила.

Доколкото разбрах, всеки който ползва интернет е престъпник, според това споразумение и МВР. В това число и тези, които приемат и подписват споразумението. Кой ги е упълномощил да подписват? Защо всеки ден ни се сервира новина, която ограничава правата ни? Толкова ли са тъпи да разберат,че ще бъдем следени, но и те също? Тогава кой има полза от това? Авторските права са само за парлама. Това е начин за контролиране и на мислите ни .

Това, за контролът над мислите ми харесва. Ще започнем да развиваме "Стокхолмски синдром" и тогава ще стане възможно монтиране на GPS-чипове, електрошокови гривни и т. н. Напред! Напред към светлото бъдеще!

Един хубав митинг и ще видим за бурята в чаша вода

Бунта е за 11.02.2012 г. пред НДК, както и в Бургас и Варна !!! Около 11 000 души са потвърдили присъствие !!!

Защо държава като Германия, Холандия и т.н. не са подписали? Защо в САЩ сходните закони не бяха подписани? Защо само ние като глупаци тичаме да подписваме? Кой ме пита мен за моето мнение? Според конституцията Борисов не е цар,а премиер и трябва да пита народа за мнението му преди да подпише нещо! Ако не е запознат да прочете Конституцията!

Долу герб ....Който е гласувал за тия е абсолютен нещастник ....

Само не разбрах какво общо има фалшивите лекарства или стоки със следенето на интернет, което детайлно се засяга в АСТА? Тази мярка е все едно да се борим с педофилията като избием децата!? Що за малоумие? Тези обяснения не минават. Колко малоумия трябва да търпя на ГЕРБ?

Ето така си отива правителство - с изказвания като бурия в чаша вода и т.н. На мен ми писна от глупостите на ГЕРБ! То не бяха лобистки закони то не беше нагъзване. Ще си отидат по-безславни и от НДСВ!

Те ако можеха да си идат вече да са избягали от страната но няма къде да ходят трябва да се грижат за спонсорите си или те ще се погрижат за тях.

Качвам торенти, бате, които НЕ СА обект на авторско право, щото са безсмислен набор от знаци. Ако успееш да докажеш, че даден торент е обект на авторско право, нобелът не ти мърда.

Качвай и дърпай, че скоро няма да имаш време за това от замотаване по полицейските управления.

ехо дедка... него няма да го хванат щото е умен и знае как да си скрие IPто, ти му мисли като си купиш аспирин дето не е на Bayer или си посадиш домат от семена патентовани от Монсанто.

А защо е тайно това споразумение? Защото ги е страх. За това е тайно.

Защото знаят какво са подписали. Затова и трябва да си понесат последствията! Да си ходят с все полицейщината им! На хората им писна!