Турция блокира достъпа до Уикипедия

Интернет потребителите в Турция тази сутрин нямаха достъп до Уикипедия, като не е обявена ясна причина за блокирането на онлайн енциклопедията.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Помислете много внимателно и ще разберете, че Ердоган ни върши огромна услуга. Нека продължава така и да върне резаците минимум 500 години назад. Без никакво насилие, без никакви стрелби. Нещо, като "Няма нищо по-хубаво от лошото време".

Е да де, ама всички отлично знаем, че има по-добро от лощото време, и това е ДОБРОТО ВРЕМЕ! Та ако наистина е нещо такова, то май тезата ти нещо доста издиша. Ние, българите сме били два пъти под чуждо робство (всъщост с византийското - три) - турско и след това руско - "които ни оовободиха, те ни поробиха!" И истината е, че НИЕ НЯМАХМЕ ПРОБЛЕМИ С НАРОДИТЕ НА ПОРОБИТЕЛИТЕ НИ, С РУСКИЯ И ТУРСКИЯ НАРОД, А С ТЕХНИТЕ УПРАВЛЕНИЯ, С ДИКТАТОРИ И ТИРАНИ И ИМПЕРСКИТЕ ИМ АМБИЦИИ. Така например тезата, че Русия ни е освободила от турско робство и че това й е била целта с смешна - като мотив на руския цар, само ако се вземе предвид, че ... РУСНАЦИТЕ НЕ СА БИЛИ СВОБОДНИ!!! Така че още веднъж - ние никога не сме ималои проблеми с хората, с народите, А С УПРАВЛЕНИЯТА ИМ! И СЪС СЛУЖБИТЕ ИМ! Не е зле да започнете да вдявате и да правите различать, тя е много съществена.

Тази логика - "Я не сакам язе да съм добре, я сакам съседа Вуте да е зле" ни е до болка позната, И говори отлично за манталитета на онзи, който я изповядва и следва. Тъпо, много тъпо мислене на тъпо, еднодименсиално същество, което не обича и/или не може да се замисли по-дълбоко и си кара по инерцията на посредствеността, опитвайки се да нагажда пъстрия и сложен свят към (о)простената си мисловнаа дейност, за да си я обясни.

кво мое се очаква от племе дето ни яде свински пържоли и не пие руйно вино и върла ракия?

Държавния глава на Северна Корея и Ердоган са еднакво луди!

Тежко на поданиците им тогава.

Тоя нема да пропусне нито един етап по пътя към нацизма и тиранията. Сега е на етап цензура. Хитлер навремето е правил т.н. "аутодафе", на което е горил книги и картини. Преди него аутодафе е правила църквата. Всеки от тех е целял забрана и преследване на всяка мисъл или идея, различна от официалната. Следва преследване на облеклата, различни от определениете от държавата. Интересен фашизъм ще бъде турският - на религиозна основа. Демек Мохамед е пророкът на Аллах, а Ердоган е наместникът на Аллах на Земята. Не знам как ще се разберат с аятолаха на Иран.

браво на турците! срам за дирницте, че ми крият коментарите!

Аз съм категорично против да се трият коментари, стига да не съдържат вулгарни думи и да са расистки или хейтърски и да провокират насилие, но като гледам колко ти е акълът не е голяма загуба, че са изтрили глупостите ти.

По-скоро Турция в лицето на султанът.

Да им предложа да се върнат и към арабската писменност. Така добре ще им подхожда.

Това си е дива диктатура съчетано с култ към личността.Който каже и една дума против султана се обявява за гюленист и в затвора..Съжалявам за прогресивните турци.

Падишахът си знае работота!

Че за какво им е на Резците пък Уйкипедия?

Правилнo! Вече са си обрязани.

Турция блокира достъпа до Уикипедия Това е поредната крачка към "демокрацията" по Ердогановски.

Колкото по-близо е ислямът до властта, толкова повече арести и забрани. Ако там не се появи фюрер, то султан със сигурност ще има. А добре е известно, че султаните погубиха Турция. Не че ми кой знае колко жал, ако пак се случи...

.......файда от WİKİ няма. там всеки пише каквото знае ама дали е вярно не се знае...

Какво друго може да се очаква от лидера на ислямскаа държава.

на ердоган си ким путин свободата и истината им пречат живи и здрави да са западните демокрации дето ни дадоха и свободата и интернет!!!! нещата са очевидни

Защо са необходими подобни нелепи сравнения - защото си тъп, или защото си трол??

може да е тъп трол, но ти пък си прост

абе тъпанар, каква "демокрация" и "свобода" на словото те тресе бе? боклук скапан, запознат ли си със структурата на парите, говедо просто? кой лажеш, бе миризливец?

демокрация. Трябва да сме щастливи че нямаме такива като Ердоган

Да ти имам аз на тебе. ... самочувствието?!

УИКИПЕДИЯ НА РУСКИ: - ЕРДОГАН ЕТНИЧЕСКИ АРМЕНЕЦ - АТАТЮРК ПОМАК - КЮРДИТЕ ПОРОБЕН НАРОД ОТ ИРАНСКИ ПРОИЗХОД - АЛБАНЦИТЕ СА ПО ДНК СЛАВЯНИ .... И ВСИЧКИ ТИЯ ИСТИНИ ХВЪРЛЯТ В УЖАС СУЛТАНЯ :)))

а българите са само 20% славяни а руснаците са варяги - викинги дори имат военен кораб - варяг

Така е, руснаците са скандинавци...

Най-после някой да се сети да спре тези измислици. Не че за писаното в Корана има доказателства...

Уикипедия е част от Новия Световен Ред, това е тоталитарна пирамида за изопачаване на историята и науката. Проблема е че редакторските групи са на заплата на НСР, не се призовават на официални факти а редактират в полза на мултикултуризъма, глобализъма, хомосексуализъма. Това е паралелна структура на официалните държавни научни институти,която не е под контрол на съответните държави а на НСР. Колкото и да изглежда полезна е изключително вредна и трябва навсякъде да се закрие. Какво пречи,да речем при нас БАН и МОН да направят наша информационна енциклопедия, за която отговарят наши научни работници, но глобализъм-фашизъма не дава, само Уикипедия искат да са тези който трябва да ни предоставят "истината".

Скоро ще бъде блокиран достъпа до светско образование, книги ще бъдат палени на клада! Турция е Афганистан с море! Власта на Ердоган се крепи от неграмотните и необразованите, от онези, които лесно се манипулират! На Ердоган умните и образованите не му влизат в сметките! Колкото повече неграмотност в Турция, толкова по-сигурна ще е власта на Ердоган!

Нищо ново-резаняците са сктоподобни добичета!!

jingiby

Да затворят и университетите.

Браво Ердогане,браво мойто момче. Аз едно време забраних книгите и за 2 века и ги горяхме.... Ще ми се образоват те ....ама ха .

когато мен ме изгаряха на клада в сарая на сюлеиман имаше глобус

гъзът ти е бил разпорен и от там иде идеята за полумесеца...

мнозинството от българите са тъп,прост и огараничен народ,това си личи дори и от историята им,в по-голямата си част от съществуването си са робували някому и са лизали задници,така,че тъпите българи не може да изказват мнение относно турция и турския народ,които е наследник на една велика и хуманна империя,съхранила в рамките си десетки народи и религии в продължение на стотици години,а турция пък от своя страна има вече близо сто години демократични традиции,докато българия все още не може да се спаси от мутренско-комуняшкия модел наложен и по времето на бкп,въпреки,че е в еврогеиския съюз

мурат, ебавай си турската путка лейнина! бегай в тюркийе и не се вращай, резак! ебете в гъза с другите младоци, щото путките не дават, чекиджия миризлив!

Щом сме успяли да се освободим от вас след 500 години дивашко клане, значи вие сте тъп народ. И какво правиш въобще в български форум мангал гнусен???

живееш в България ... си неблагодарник и срам за Родина и Народ: сънародници, граждани на България!...Незабавно, прав ти път към Турция! Никой не те спира! Там, може да Я възхваляваш колкото си искаш! Тук... не ! Аман от Безсъвестни и Предатели!

Този е Мурат, колкото аз съм Хасан.. Платен, вмирисан трол

да има малки проблеми със свободата и все пак ,вратата за членство на Турция остава открехната

че Путин е "прихванал" разговорите на превратаджиите, подкрепящи Джихад..., съобщил е на Ердоган и е предотвратил успеха на военните про-джихадисти! Ердоган се "побъркал" от вдигналия му се адреналин - "страх за живота" си.. Това е причината сега да "коли и беси"..."Луднал"от страх, диктатор!

типично европейско поведение

дреме им на едро ганя!

тъкмо другарката могерини остави вратата за към техното семейство открехната и виж, течението само я закрехнало.

Ердоган акбар и боко е неговия порок

Е, това ако не е диктатура, значи аз нищо не разбирам! Нищо добро не очаквам от тоя човек, щом репресира собствения си народ, тежко ни!

Цитат: "... Нищо добро не очаквам от ..." - Че какво добро можеш да очакваш въобще от турчин?!!! Какво си пила тая сутрин?!

И водата и въздуха да им спре. Долно племе

Мила, само да ти напомня че диктатурата на наште солтани е съхранила България много векове. Без нас сте обречени на изчезване

От вашите султани не знам, но от последния ви султан интелегентен турчин не остана в Турция. Само чукундури, каквито са повечето в същност. Стоят и аплодират собственият им палач. Даже офицерите от централата на НАТО не се пребраха в Турция! И вместо да ме репликираш, погледни резултатите от референдума в Истанбул, Анкара, Измир и другите големи гтадове в които има някаква интелегенция все пак! Султана там убедително губи, въпреки бруталните маниполации!

Че какво очаквате от страна където духовниците вият като животни от прерията....

аллах акбар :)

Че какво очаквате от страна където духовнитеците вият като животни от прерията....

Очкават се вълци, сивите вълци. :)

ами да, за какво им е вики-мики, педофилът мохамед знае и им казва всичко..!? по-важно е да въведат закон, във всяко изречение да добавят "да живее ердоган", а който пропусне, да го вкарват в затвора след 100 камшика на площада

Почна се, но те си го заслужават, защото както повечето хора следват слепи, като овце, вместо да опитат да ползват сивото вещество и да си задават някой важни въпроси. Турците сами избраха пътя на диктатурата, подведени под популизма на един според тях "силен лидер", който с времето постепенно ще отнеме всяка свобода и конститувионно право, на обикновеният гражданин. Онова, за което Ататюрк се е борил и постигнал, ще бъде заличено и забравено много скоро. Но както вече казах, те сами си го избраха, сега ще си сърбат попарата. Всеки народ който не мисли а следва сляпо като стадо овце си заслужава съдбата. Жалко, защото голяма част от народа на Турция мисли различно, от онези, които избраха пътя на бъдеща репресия и диктат. Жалко, но процесът от който няма връщане вече започна...

Никой в Турция не е избирал диктатурата - това е оксиморон. Диктатурите затова са диктатури, защото никой не ги е искал. Тези които "задават някой важни въпроси" са в турските затвори, които не са в затворите са уволнени от работа и са подложени на преследвания от всякакъв вид. Някои ги пребиват направо на улицата. Цяла източна Турция гласува против Ердоган. Той се крепи едва-едва на гласовет на Анадолските диваци, които още живеят във феодализма а на някои места дори в робовладелския строй.

Напротив, турците сами избраха този човек, той не се е избрал сам, те имаха право на избор и упражниха това право. Народът на турция избра пътят, който води към неминуема диктатура, защото избра да повярва на думите на човек, който иска да бъде и ще бъде диктатор. Никой не избира диктаторите си? Не и съзнателно. Точно там е проблема. Ако обикновеният човек не е в състояние да прецени и предогади пътят, който лидерите избират, кой след това носи вината за последвалата диктатура? Лидерът диктатор? Не, турците трябваше да помислят преди да дадат пълната власт на "Императора", сега вече пътят е избран и е твърде късно. Заради това казвам, че въпросите се задават преди избора, не бива да се следва сляпо и да се вярва в обещания. Трябва да бъдем съзнателни, будни, не спящи и контролируеми като стадо овце. Важи и за тях и за нас и за всички народи.

Още от античността в Ориента правилата на силния са налагани "с огън и меч", тоест изключително и само с насилие и кръв! Казано по-просто, диктатурата и подтисничеството са характерни за тия географски ширини! Джагалите разбират само от твърда ръка, за демокрация и човешки права просто забравете! Чудно ли е тогава, че турците сами си заслужиха султана...!?

Когато родителите ми починаха и започнах да прочиствам в къщи, намерих в библиотеката няколко книги, на които аз като млада не съм обръщала внимание. Особенно ценни в такива книги са тези редове които този който ги е прочел преди вас е записал някакви бележки. След като ги прочетох, а сега ги сравнявам с това което се пише в интернет и Уикипедия, разбрах какви глупости пишат сегашните медии. Същото се случи и когато в чужбина купихме една стара къща и започнахме да я ремонтираме. Намерихме толкова стари вестници, че прочитайки ги разбрахме какви лъжи се пишат в днешно време. Така, че който иска да знае истината нека намери оригинална стара литература написана на хартия- останалото е бошлаф.

Тъй , тъй ... Че за какво му е на бай Турчин Уикипедия ? Да си четат корана и да си копат пипера ! И да не берат грижа за останалия свят. Там има кой да чете ...

Сеене на страх, репресии и забрани - това е днешната реалност в Турция на Ердоан! И да има млади и свестни там, те вече не смеят да гъкнат, че иначе ги чака големия...

Не е добре да се забранява нещо.Става по сладко...като започнем от притчата за Адам и Ева.. Кой пише в Уикипедия? Май всеки имащ желание! Мерси! Що ли в Кембридж не пускат всеки,пък и струва скъпо? Ердоган обаче няма да си реши проблемите,верно е.(ако той се е разпоредил де)

султана не иска поданиците му да прочетат как са го наредили до другите султани

нищо. Откачалника идиот султанов го е направил.

започва да се вижда началото на Велика европейска стена, разбира се основно на нашата граница ще бъде.

Колега имам притеснението,че тази Велика стена ще минава само по западната ни граница, т.е. нище ще останем извън нея! Всички индикации говорят за това. За западняците ние сме само клоака и буферна зона.

Ами Ердоган и Путин са на един акъл, а руското джудже отдавна се изходи по въпроса, че Интернет е коварно оръжие на ЦРУ срешу "демократичните държави", като Русия и явно Турция и Северна Корея. Краставите магарета се намират и през десет планини, особено когато са на зор. Да внимават турците когато са на съвещание с Ердоган или на митинг, някой да не задреме, щото виждате какво прави Ким с такива - да не останат с една глава по-ниски.

Получаваш три минуса от мен.

Дреме ми на ... минуса!

И като в Англия е блокирана Zamunda или за България са ограничени някои клипове в YouTube или Vevo да не би да означава че аз ще се лиша от услугите им. Сменяш IP адреса от който влизаш и проблема е решен. :)

Ще ползваш прокси ли? Защото очевидно не си хич наясно с IP адресите. Валиден IP адрес получаваш единствено от сървърана доставчика си. Пробвай да си смениш IP адреса пък да те видим какъв интернет ще имаш.

Прав си ,не съм наясно, но това не ми пречи в момента да пиша от Chicago и ще ти сложа два минуса за наказание за недоверието ти.

Когато един народ издига в култ материалното, чревоугодничеството, тогава диктатурата е много лесно приложима за този народ. В преобладаващата си част турците са много слабо грамотни, ниско културни, невежи, ПРОСТИ хора, чиято основна ежедневна житейска цел е да сготвят някаква люта и по-засукана ЯХНИЯ, да не прегори ТЮРЛЮ-ГЮВЕЧА и ИМАМ-БАЯЛДЪТЪ, да заколят ЯГНЕ за Курбан Байряма и да турят по някой друг буркан ТУРШИЯ... Също така, основната им цел е да просперират в АЛЪШ-ВЕРИША и да припечелят някоя пара, за да задоволят материалните си ниЗки потребности!!! ... Духовна потребност, потребност от знания, от култура и изкуство - нЕма такова животно при тях!!! ... И затова КРАЙНО УСПЕШНО ще се наложи диктаторския модел в Турция!!!

Затова пък тук най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

ми то и в българия духовно малко остана

Вероятно"правилно"за Властта в Анкара,решение. Едва ли в Уикипедия ще прочетете,че наистина съществува Аллах,а Ердоган е неговият Пророк.Тайип-земен Наместник на Пророка?Има ли го в Уикипедия? Друго си е да има единна интернет официална доктрина.6 часа-речи на Ердоган.6 часа-Ходжа от минарето.6 часа-митинги в подкрепа на речите на Ердоган.6 часа-Ходжа от минарето,ама от Измир. 24 часа.

Следващата стъпка е режим както в Северна Корея. Жал ми е за турците...откъде се пръкна този диктатор. Колко преди него бяха ръководители на тази страна, как пък един от тях не прекрачи границата. НИСЪК ЧОВЕК ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДЪРЖАН ДАЛЕЧ ОТ ВЛАСТТА. Примери в историята много...Дано скоро военните направя това, което трябва да бъде направено. Прави ми впечатление, че арестите се извършват от цивилни...Явно тези са от личната гвардия на диктатора..

"Нисък човек"?!? Знаеш ли колко е висок Ердоган?

"жал ми е за турците ?!!"...нали те си го избраха ?

Ми то и ние българите си избрахме старите нови тикви- та какъв е проблемът- демокрацията гази от 27 години и остават още 473- доброволно.