Интернет доставчиците следят за пирати?

Доставчиците на интернет услуги да следят за това дали потребителите споделят помежду си в сайтовете музика, книги и други авторски произведения без права.

Обратно в новината

Коментари - Интернет доставчиците следят за пирати? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дойдохме си пак на думата, пак доносници ама сега ще са и платени. Преди бяха на доброволни начала и пак го правеха с кеф! Сега ще им откриват банкови сметки, и банките ще има да лапат такси, % и т.н. Може и данъците за тях да отпаднат.

Предложението е донякъде добро, защото разтоварва донякъде държавния бюджет от разходи по контрол над авторските произведения. Който смята, че си заслужава, ще отдели средства за следенето. Проблемът е, че с това следене може да се злоупотребява. От друга страна потребителите трябва да знаят, че като употребяват произведения, за които не са заплатили, сами си създават зависимост, подобна на зависимостта към наркотичните вещества, към тези продукти. От това носителите на авторски права несъмнено имат полза. Нека употребяваме продуктите им само когато се налага, по легален начин, с преценка колко пари ни искат за тях. Така нещата ще си дойдат на мястото.

С извинение, но Яворчо и неговата клика май нямат много акъл в главата. А профон и Музикаутор са изедници. В хотела където работя плащаме на две агенции за една и съща "услуга", в предвид че пускаме само конпилации с електронна музика свалени от френски сайт с отворени права за ползване и разпространение предоставени от самите млади музиканти. Пълно безумие.

аман от полицейщина вече в тая държава.Абе хората нямат ли права вече...А неискат ли да ни сложат по един чип навсеки и полицията да ни следи къде ходим,какво правим...

Не се гаси туй, що не гасне!

Ще си позволя само да отбележа, че няма технически способ, който да накара всичко това да заработи, най-малкото защото потребителите могат да използват 256 битово криптиране и да си разменят терабайти файлове без да може да се докаже какво всъшност е това и Е ли то обект на авторски права. Като цяло на всяка една подобна законодателна инициатива противодействието и е въпрос на по-малко от седмица, за да се намери решение, така че Не е това начина, а по-скоро в малка месечна такса, която малко или много да компенсира създателите на съдържание ( тук естетсвено идва въпроса, защо хора които не ползват трябва да плащат... ) Още веднъж Няма Технически Способ, за реализацията на подобен вид контрол, това е.

Никога няма да бъде постигнат дори частичен успех с ограничаването на информацията в интернет. Ще се върнем към размяна на CD-та, ако трябва, както беше едно време, когато нямаше широколентов нет. През това време полицията ще хари нашите данъци за да симулира работа. Този чиновник в министерството - също!

Едно време имаше цял отдел на Разузнаването който крадеше наред патенти- от Ейпъли до рецепти за прах за пране - дайте да почнем от тях. Сега някои от тия хора са даже в Парлименто . Аз от тях се научих да си крадвам електронна информация:))))

всички, които са против следенето в интернет, защитават педофилите и извратеняците...

А така, типичнияt тъпоглав представител на оглупялото стадо се изяви. Или си полицай ? Забрави да споменеш и терористите и наркотрафикантите.

Много ми е интересно как ще се прилага! Провайдърите ще следят и ще получават някакви пари. На третия клик обаче на провинилия се абонат ще трябва да му спрат достъпа. Сегааа - къде му е сметката на провайдъра да спре нета на сигурно 99% от абонатите си?!?

Глупаците -издатели в алчността си и паниката от западане на бизнеса не схващат,че сами режат клона,на който седят.Те насъскват милиционеро-мутрите срещу своите евентуални потребители и работят за създаване на невежи и прости хора,които няма да четат книги.Ами кой ще ви купува тогава продукцията,бе другари?

Много отдавна имаше предложение в цената за Интернет да са включени и авторските права. Тоест ситуацията да е както с кабелната телевизия - хората плащат месечно за кабел, дистрибуторите пък плащат на кабелните телевизии, те пък на авторите. Ако се беше случило преди 15 години хората отдавна щяха да са свикнали с цената и днес нямаше да водим тия тъпи дискусии. Но тогава именно големите музикални компании бясно скочиха срещу това. И сега какво? Просто нишата бе заета от пиратите. Хората навикнаха да получават нещо безплатно и вече не желаят да плащат дори 1 стотинка за него. Отделно не можеш да им обясниш защо не трябва да имат достъп до нещо, щом плащат за Интернет? А дори и горната система да бъде въведена със закъснение, отново ще има протести, защото потребителите няма да искат цените им да бъдат увеличени заради авторските права. Иначе съм съгласен с другите мнения, че от създалата се идиотска ситуация най-много губят обикновените композитори и изпълнители, които незаслужено получават прозвището "алчници". Те пък не могат да обяснят на собствените си почитатели, че е редно трудът им да бъде заплащан, както всеки друг труд.

А какво ще кажеш на хората, които искат да ползват интернет, а не искат да употребяват определени типове произведения?

Има по-сериозен проблем, който не забелязвате, във връзка с "авторските права". Докато ви отвличат вниманието с филми и музика узаконяват ГМО. Дали ще има екологичен или здравен проблем от ГМО не се знае, но със сигурност се знае едно: ГМО означава "авторски права"върху ХРАНАТА от страна на огромни, силни и безскрупулни корпорации като Монсанто.

Стига с тая ГМО истерия. Ако знаеш индиректно колко ГМО си поел през целия си живот, ще потънеш в земята. А уж мислиш сложно, за авторски права върху храната говориш, ама само търсиш под вола теле да се изкараш умен.

Най-жалкото е, че дори да бъдат прокарани подобни решения могат да доведат единствено до непопулярност на българските автори и творци в България. Най-бесните защитници на "авторски" права не са авторите, а издатели, продуценти, търговци и сергиджии. Авторите и изпълнителите се бутат напред само за телевизионния репортаж или снимка за вестника. "Пиратът" (потребител на интернет) си е платил на доставчика за достъп до всеки байт в мрежата. Ако когато ги съберем тези байтове стане песен - добре дошло. Идиотска е мисълта да се преследват тези които ползват продукта. Звучи ми по същия начин, като глобата за клиент, не поискал касова бележка в магазин. Нищо, което се крепи на терор и ограничения не е преживяло дълго, нито хората, които са го въвели или подкрепяли. Реката може да бъде преградена, но не може да бъде спряна!

Какви - Карибски ли?

ама я се скрийте някъде, ако ми създадат проблеми отивам при друг доставчик. Писна ми от тази малумна държава. Даже и в САЩ никой не си позволява да ми следи трафика, пък каму ли файловете!!! Това е бетер Биг Брадър от книгата 1984!!! Я се засрамете бе! Борисов време ти е да си ходиш! Един голям бандит не си изпратил в затвора, а мен ще ме следиш така ли? Обикновенните хора ли сме ти най-големия проблем? Лош материал а (май не само пенсионерите, а всички сме такива за теб мутро)?

Тия управляващи, дето си нямат представа що е интернет почнаха да мислят как да го спрат.

Пичове - абе не ви ли идва на ум че след като спрем да можем да си сменяме интернет доставчиците ще станем сами интернет диставчици на себе си и ще трябва сами да се следим... Аз ще следя мен и брат ми :) Пък като съвсем ни писне ще сменим не само интернет провайдъра ами и държавата. Да не говорим че в момента в който тракерите минат от HTTP на HTTPS ще ми следят опинците.

Прав си за https :) но тихо да не се разчуе... те и сега си работят по https всъщност, аз съм от няколко месеца само по този начин на торент

то убао, ама нали като започнеш да теглиш, теглиш от другите? Там има протоколи, портове - може там да започнат да слушат, макар че ще им бъде трудно. Но пуснеш ли си ТОР, боко тиквата и другите безмозъчни простаци могат само да се хванат за палците.

То пък едни филми, холивудски бози.Да си гледат тъпите филми.Много интересно, а ако си изтегля филм, за който в Бг никой не държи авторски права какво правим.

Абе най-добре да ни удържат от заплатите по 2 билета за кино на месец, така ше е по-лесно...безумци!

Най-накрая! Имам фирма за доставка на интернет и тарифата ми за следене на моите потребители е 25 000 евро на месец! Както и да го погледнете все е евтино! Нека ми пишат всички продуценти и автори, които желаят техните правата да бъдат защитени. Гарантирам, че на всеки ще бъде обърнато внимание. Ако заплатите таксите за една година напред Ви очакват големи отстъпки! :)))))))

Пак тестват общественото мнение. :-) :-) Забелязали ли сте как когато искат да въведат някое ограничение на правата на хората /в случая плзването на интернет/ започват да пускат фишеци из медиите, за да проверят реакцията. :-) :-) При това хвърлят прах, с пример от западна държава. :-) :-) смях, смях :-) :-) Това не го ли забрани европейската комисия като противозаконно /на евро законите/?!? Също не е вярно, че във Франция е приет такъв закон, защото там го отмени конституционният съд ако не се лъжа. :-) :-) Не си мислете, че ще успете и тук да го въведете. Скоро тези фирмички с авторскисте права няма да са толкова богати и няма да ви плащат. ;-) Просто бизнеса им умира и няма спасение за тях. Прекалено са некадърни да се нагодят на новите условия. Свикнали са само лапат и да заплащват, маниполират и подкупват. :-) :-)

че как ше стане тва само ми не е ясно но мога да пожелая успех на Нет Провайдерите

За подобен лобизъм Георги Дамянов би трябвало да си подаде отставката!

Малоумници. Не им ли увря главата, че: 1. Това практически не може да стане. 2. Откъде накъде държавни органи ще се грижат за интересите на частни фирми. 3. Щом се напъват да го правят значи става дума за явна корупция.

Ами ние с Баба Чатка като си разменяме рецепти за тутманици, палачинки, сладка и кюфтенца ще попаднем ли под удара на този закон? Току виж някой решил че има авторски права над някоя вкусотия.