Лични карти и по интернет, ще ги носи куриер

Нова система за издаване на лични документи одобри правителството в петък по предложение на вицепремиера Румяна Бъчварова. Те ще се издават и по интернет.

Обратно в новината

Коментари - Лични карти и по интернет, ще ги носи куриер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно ще измислите най-добрата и най-защитена, многофункционална карта и хоп ще се окаже, че вече няма на кого да я издаваме. БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД БЯГА, ЕМИГРИРА И ИЗМИРА, ЗАЩОТО БАНДАТА НЕНАЯДЕНИ КОМУНИСТИ МИСЛИ САМО СЪС ЗАДНИКА СИ!

Тая е издухала !!!!те номерата за автомобилите изчезнаха и не и пука и срещо полицайте скочи !!!!на тая никакво доверие

Пак някакви евтинджос карти ще ни пробутват! Направете ги по 500 или 1000 лева, ама да си имат всички екстри! Два чепа не стигат, трябва да има повече, за всеки вкус и според настроението - черен, бял, къс, дълъг ... а сега в крак с модата трябва и рязан да се сложи!

Много добра новина! В белите държави от много време е точно така! Само нашите дежурни принципно недоволни мрънкалници продължават да плещят глупости! Явно изпитват носталгия по времето на комунизма, когато се редихме със часове на опашки за всевъзможни неща.............

АМА ПОКРАЙ, "БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ"! ИЛИ СИГУРНО ТАМ МОЖЕ ДА ПРАТИШ И СНИМКА НА БАБА ТИ ЗА ПАСПОРТА?

Ходи се реди на опашка, като не можеш да работиш с компютър!

Аз живея в бяла държава, децата ми в други две бели държави. В нито една от тях няма такова нещо.

Не бъркай кредитни карти и карти от Walmart с лични документи. И ти си ми ясен.

Правителството помисли ли за трите милиона българи, които мафията прогони в чужбина? Или пак ни оставят на бюрократичния рекетьорски произвол на консулските служби по дипломатическите представителства?

Ами като са избягали за какво са им български документи че не проумявам,,Веднъж отървал се от тази територия не ти трябва пак да затъваш в нея защото не се вижда нищо светло напред в нея,

А СЕГА ДА ВИДИМ, КОЯ ГЕРБЕРСКА ФИРМИЧКА, ЩЕ ЛАПНЕ ДОГОВОРА ЗА ПЕЧАТАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ! КОРУПЦИЯ - ВИДИМИЯ РЕЗУЛТАТ НА ГЕРБ!!!

предните пъти май беше саша безуханова, при протестите даже даде заявка за властта, сега се ската, защото и е по удобно палячото плевнелиев да опира пешкира, те там всичките смучат от американското посолството и разни фондацийки като "америка за българия"

аз в тази даржава единствено виждам как постоянно някои се чуди не как да се открии някои и друг завод а как по всякакав начин да се прибере една пара от хората било винетки било лични карти ама нали тези пари трябва по някакав начин да се изкарат парво

Неграмотник с претенции

В заглавието пише "лични карти", а в съдържанието "лични документи". Това и за паспортите ли ще важи? Има закони и правилници които задължават (това го пише и на гишетата) документи да се подават и да се получават ЛИЧНО, това как ще го преодолеят, ще го премахнат ли? Всичко намирисва, не - вони, на нова корупционна схема. Така или иначе, гишетата на място ще си останат. Но, едни наши фирми ще източат едни пари за апликации в интернет, добре платен софтуер и да не забравяме - търговска фирма ще поеме цялата далавера. Вместо да съкратят писарушките от МВР, ще им дадат нови работни места, и както винаги лоялният електорат да се допълни, че нещо бая спадна на местните избори.

Ако и това стане - ще сме като някакви затворници в къщи , облещили очи в компютъра.От друга страна - щом можеш да си поръчаш пица или проститутка по интернет,защо пък да не можеш да си поръчаш лична карта.Естествено, ако плащаш по-добре ,едва ли ще е проблем да има на тази лична карта нечия друга снимка до твоето име.Особено ако в главата си имаш планове за "свещена война" или нещо подобно.

A фотографа и дактилоскописта ще ги пращат по пощата....след получаване заявката за л.карта!

ЗА ЛИЧНА КАРТА СЕ ИЗИСКВА АКТУАЛНА СНИМКА! ЗНАЧИ ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ НЕМА ДА СТАНЕ! АБЕ НЯКОЙ СЕЩА ЛИ СЕ, ТИЯ ОЛИГОФРЕНИ ГЕРБЕРАСТИТЕ, ЕДНО УМНО И СМИСЛЕНО НЕЩО ДА СА ПРЕДЛОЖИЛИ ИЛИ СВЪРШИЛИ ???????????????? ГЕРБЕР=ПАРТИЗАНСКИ ВНУЦИ=ГЕНЕТИЧНО ДЕТЕРМИНИРАНИ ТЪПАЦИ!!!!!!!!

Поредната глупост. Аз викам и децата да си ги поръчваме "онлайн" и да ни ги носи куриер. Едно ще ви кажа, компютрите, интернет и т.н. е нещо определено хубаво и е от полза за човечеството, но както при всяко нещо ако се прекалява, тоест превишиш дозата се превръща в отрова. Същото се отнася дори за обществено политико икономическите строеве като демократичните, тоталитарните или каквито и да било други....прекали ли се, става отрова.

Няма да си сменям личната карта през 2 години.

"чипа " кога ще го слагат :)

А снимката...унифицирана ли ще бъде или от училищният архив от абитуренската...

Не е задължително да е твоята снимка.Куриерът има само задължение да ти донесе доставката.Дреме му дали си ти или някой друг на снимката

Аз си тръгвам!

Чао!

Карти с по два чепа за същите пари - какво по-хубаво от това? А за министърката и колегите й в Министерския съвет, Президентството и Парламента - карти с по три чепа за без пари! Да си ги ползват със здраве, тяхната ...!

Моята лична карта е безсрочна.Безсрочен е написано на български.На едно голямо евпопейско летище ме попитаха до кога е валидна моята карта.Това трябва да се напише и на друг език.

Спокойно. Ще сменим закона и няма да има повече безсрочни!

относно пощите в бг, мисла че или си наи-холемия куцуз или преувелучаваш. моят опит с бг пощи е положителен го сега. там работят почтенни хора като теб и мен. със сигурност се случват грешки - чвешко е. със сигурност може да има и някои дето може да се изкуши", но да обвиняваш всички е прекалено.

... пощити, пощити... искам да ви "опраскам"...

Ако на всеко БГ говедо се имплантира чип, държавата на мафията може да ги контролира постоянно, даже ще се знае кой с кого спи или изневерява.

Абсолютно сте прав, в България кражбата е мационален спорт, краде всеки, който може и то безнаказано, крадат ореьиденти (агент Гоце), вдички премиери, всички министри, всички дупетати и магистрати, крадат кметове, митничари, пощаджий, продавачи, шофьори, лекари, гробари, цигани и българи, крадат не от недоимък, а от спортна страст и това се поощтрява от високопоставените разбойници, управляващи тази скапана държава. Коя друга държава се управлява от мафиот и мафия?

Правителството разполага с отпечатъци от пръстите ни и по всякакъв повод може да злоупотреби, как обаче ще се осъществява снимането и снемането на новите биометрични данни? Идеята за куриера е много добра и мнозина ще платят за доставката, даже ще е още по- добре куриерът да дава услугата и при поискване от посочен пункт.

Супер! Сега мога ли да си извадя български паспорт от Сирия по интернет?

И да те чака на адрес в Елхово.

А регистрация на автомобили КОГА-в следващото хилядолетие бе,мързеливи д-вни служители ???

търгът е оспорен в съда и там се бави.

Ако на всеки новороден български роб на българската комунистическа мафия се имплантира чип в главата, ДС ще бъде много улеснено, защото ще знае всеки момент къде е роба и какво прави.

Чипа да се имплантира в главата на всеки новороден роб в България, така ще се спестят много пари за агенти, проследяване, шантаж, проверки, ....

По Интернет може да се правят всякакви Измами.... Би могло, някакъв Негър без коса, но с много татуировки по лицето, да изпрати данните на бледолик човек с коса и без татуировки, за да получи лична карта...

Изглежда ми много ненадеждно. Добре де, ако някой поръча чужда лична карта, получи си я и я използува в банка например да си издаде кредитна карта или през граница или кой знае за какво. Докато титуляра разбере, че има дубликат?! ... кой знае колко време ще измине и какво може да е сътворено.

bira_more

И да си ги разпечатваме самички - ще бъде екстра.

при положение, че за 20 си купуваш телефон на старо, можеш да смяташ и различаваш компотите от компютрите: "заради чипа в тях производството им ще е по-скъпо.." можеше да мине и за подигравка но си е чиста гавра

И гавра не е, жалка смешка говореща за това колко примитивни тъпанари правят PR на тия неща. Що за тъпак трябва да е някой да очаква, че с такава тъпотия може да излъже някого, ще вдига цената с чип струващ някоя-друга стотинка при тия обеми.

А бебета по интернет,кога ?

Браво!Добре че нямам лична карта!

Става интересно. Като ми издаваха лична карта, ме караха да се подписвам за да ми излезе подписът на нея. Сега как ще е - ще изпращаме сканиран подпис ли? Ако се сдобия с информацията на някого, мога ли да си поръчам от негово име лична карта с моя снимка - логично е, да съобщя по електронен път, че съм си загубил личната карта или са ми ся откраднали и ми трябва нова, на нов постоянен адрес... Как ще се защитава информацията, предавана по интернет? КС казва в свое решение, че не е надеждно и затова блокира електронното гласуване - това как го преодолява Бъчи ПР-ката? Чип за електронен подпис - какъв? Сегашният е платен, а този новият - ще бъде ли безплатен? Какво ще става със старите лични карти? Сега ти я прибират от МВР. А после - ще трябва ли да ходя да я предавам или сам ще я унищожавам (продавам - :-)))

А де...!!!Голем майтап...

... мен повече ме притеснява фактът, че безконтактната ми дебитна карта "работи" без да я вадя от портфейла си.

Потърси в Гугъл: RFID Враг или предател

Нямаш проблеми в тубата има клипчета къде се намира чипа и намотката и как да ги пробиеш с една хубава дрелка. Контактния чип остава да работи.

Както ми изтриха няколко коментара , така ще ви трият и по електронна поща ... Ако разбирате за какво става въпрос !

на всички ще пише че си сирийски гражданин за да си готов за германия ..

си е така!!!Хахааа.....

Тъпи коментари от хора, които просто искат да кажат нещо ама не им стига умствения капацитет. Прост народ, слаба държава!

Грешка ! Слаб народ , проста държава.!!!

КАЖИ!!!Нищо не написа по темата!!!Тъпанар.

Докато другаря Тоев обяснява , ми изтече срока за годност !

Другари, В много държави по света, цивилизовани и уредени, документи се поръчват по електронен път. Заявяват се, снимка се качва през сайта на институцията. Трябва да си я направите сами в одобрени автоматични машини, които се намират обикновено в супермаркети и пощенски станции, сканира се, сайтът има скрипт, който разпознава дали снимката е валидна. След това в съответната служба се проверява дали вие сте наистина човекът на снимката, сравнява се информацията, документът се издава и идва по пощата. На писмото отгоре не пише "ВЪТРЕ ИМА ВАЖЕН ДОКУМЕНТ", а е просто писмо. Съответната служба, която разнася не е нужно да знае какво има вътре. Това важи само за ПРЕИЗДАВАНЕ. За издаване на първи документ или при смяна на имена и т.н. се ходи на интервю в полицията, за да се удостовери, че вие сте наистина вие. След това системата "знае". Хем всички искат да е като "по белия свят", хем като се направи като на други места "ама защо така". Опира до елементарна цивилизованост.

Е , това цивилизовано ли е ? Толкова беше просто , а някой цивилизован го направи мнооооого по-просто ! Профани !

Само си пропуснал да кажеш кои са белите държави, иначе постинга ти е безсмислен.

Ако досега не си разбрал и 1000 поста няма да те научат.

Това ме улеснява.Умно решение.

а навсекъде по света ли ше ги доставят??

натъкнах се на парадокс-лична карта е издадена на лицето от мвр полиция и тази карта е издадена 2010 година и се пиема сигурно за нормано от институциите или чиновниците са неграмотни-има я и незна

Толкова си неграмотен, че даже биеш и най-прострият милиционер.

В цивилизования свят и българските конулства ги доставят по пощата от десетилетия. В Германия са ми подновявали паспорта така още 90-а година някъде. Просто комуникацията сега е електронна а не на хартия, и евентуално ще имаме поща и у наше село.

dp , ти да не би да си от Deutsche Post ?

За да не пишете тъпи коментари три пъти ви написах да прочетете внимателно и напишете в gogle - Международен Меморандум, влизащ в сила от 1 май 2016 г. Прочетете от край до край какво ни очаква. Той е подписан от ЕС

всичко е предвидено и сякаш сме в ужaсна компютърна игра

Направих си труда да го отворя и прочета. Какви са тия безумия? Всичко това наистина ли ще се случва? Същински ужас е написаното!

Какъв меморандум бе, какъв ЕС? Тези мижитурки се осраха, какво ги цитираш.

с глупости!!!Един ми каза - Абе аз съм с основно образование, ама управляващите са много тъпи брато!!!

Един съвет - не взимай акъл от познатите си с основно образование.

Това е мнение на обикновен ЧОВЕК.

Тези кретени от 6-ТОРната ламя за 1 година сътвориха толкова поразии, че следващите правителства 10 години няма да им стигнат да ги поправят.

Най-голямото доказателство за лошия генетичен български материал на ББ е целият български политически, икономически и социален елит.

По-голяма глупост и липса на здравословен държавен контрол не бях чувала! Скоро очаквайте и по пощата да ги пращат. Така поне ще спестят парите за куриер.

Ето това вече е едно наистина добро решение.Последно като си вадих карта трябваше да чакам на огромна опашка цял ден.

Транспортна карта за пенсионер или за безплатна доставка на кюмюр?

Зад статията се крие истинската новина. Реформите в МВР бавно, но започнаха :)

В никакъв случай няма да се възползвам от тази "услуга". Кой болен мозък измисли това?

трудно им се крадат жилищата и затова сега трябва да се улеснят мафиите за нови кражби както на влогове, така и на жилища

Да донесат и едно шише ракия.