Не даваме възможност на децата да се развиват през интернет

Училището и родители не обръщат внимание на това, че интернет може да бъде място за творческо развитие.

Обратно в новината

Коментари - Не даваме възможност на децата да се развиват през интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайно време е да се забрани достъпа до интернет на деца до 14г.

Марш обратно в матрицата!

Никой не ги учи къде да намират образователни курсове и лекции, статии и учебни помагала, как да свалят книги и видеа за обучение. Това е проблема, че всички гледат на нета като на порно и социални мрежи. И никога не осъзнават колко много учебни помагала има в нета. Тук в Британия, това е първото, на което учениците биват научени, още в училище им се създават учебни акаунти и под наблюдение биват насочвани къде да намират учебни помагала и ка кда си учат уроците. Ученическия акаунт съдържа уроците ти, и веднага ти отичта точките, при тестове, и спестява работата на учителя. Така учителите могат да се занимават с реалнот овъзпитание на детето, а не с оценката на домашните му работи. И прочие.

Всички са чували и знаят за google , но реално от ползващите компютри(във всъичките им вариации до смъртфон) и интернет едва 10% могат да намерят нужната им полезна информация.Никак не е лесно да се работи с google нищо че има само един бутон :) Търси :)

Подкрепям Мани от по-горният пост.

Точно затова социалните мрежи трябва да са забранени за непълнолетни.Всеки може да се възползва от тези деца , но родителите не го разбират.Освен , че не го разбират повечето родители качват всякакви простотии и децата ги следват.Случката с момичето което беше унизено от нейни съученички и качено в социална мрежа говори само по себе си , че децата не разбират , че интернет е мястото където може да демонстрират положителните си качества , а не простотията си !

чак на 7??? това за циганчетата ли става въпрос... циклат на таблетите от 3 годишни....

и съвсем да се зомбират, не, мерси. Да се развиват в реалния свят, не виртуалния.

3аслужавате си съдбата.