Хиляди унгарци на протест срещу данък ”интернет”

Хиляди унгарци, активистки организации и опозиционни партии отхвърлят плана на правителството да наложи от догодина висок данък върху употребата на интернет.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди унгарци на протест срещу данък ”интернет” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кои подписа присъединяване кам еу саузa без дапита народа...

в германя го има вече този данък.всяка къща плаща по 17евро на месец,нали сме европеиски сауз данъкът трябва да е за всичките даряjaви членки....

Изродите местят прозореца на Овертон! Трябва да е ясно, че даже и данък с таван е недопустимо да се въвежда.

Най-добре интернет да се заглушава.

Всяка една власт след известно време ИЗТРЕЩЯВА!!!

humfry

"Данъкът, включен в проектобюджета за 2015 година, ще задължи доставчиците на интернет услуги да плащат по 150 форинта (близо 50 евроцента) на гигабайт за данните, сваляни или качвани от потребителите, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА." И ако тука не се вижда дългата ръка на филмовите, звукозаписните и други подобни мастодонти. Така и не става ясно каква целта на данъка и какво е основанието за пораждането му. Утре по същия начин ще наложат и данък върху въздуха.

Това дали не е началото на една "цветна революциика" срещу Орбан.

Едва ли, по-скоро група изтрещели партийци и дупетати са измислили поредната "гениална" идея. Такива ги има навсякъде, просто ни информират за идеите на тия в страните, които трябва да мразим.

Тъпо, ще почнат гадовете да архивират всичко. По-добре да сложат по една машинка на мишките и да се сложи данък на километър "разхождане на мишка".

Що за саморасли постсоциалистически кретени си отгледаха унгарците в лицето на Орбан и компания?

Целящ да защити големите корпорации и техните интереси. Интернет е трън в очите на всичките малоумни, корпоративно обвързани правителства по света, заради свободния достъп на информация и възможността за това да бъде алтернативна медия. Интернет е технологията на 21-ви век, а законите, които го ограничават - лобизъм и връщане в 15-ти век. Това е истината. Все повече напъни ще има срещу световната мрежа.

Унгария е пример как може да бъде съсипана държава, дори и член на ЕС, когато демокрацията се замени с еднопартийно управление.

В коя държава друга по света има такъв данък? Едва ли Унгария е страната, която може да си позволи да измисли такова нещо!

да забранят интернета. Както се кани Путин в Русия.

кога ли ще станем по-честни.

Интернета е империалистическа измислица!

Виж ти, значи имало някакъв данък за който нашите управляващи не са се сетили! Нищо не е късно, тъкмо и ново правителство ще си имаме, защо не и нов данък?

То при нас този данък отдавна го има, но в духа на цялостната политика за подпомагане на частните монополи, отива директно при тях. Колко мислите, че се плаща за канална мрежа на БТК или за ползване стълбовете на електроразпределителните дружества, като нито каналите, нито стълбовете са изграждани от тях, а се ползвад на аренден принцип.