У нас било най-трудно да се поръчат стоки по Интернет

България е сред страните, от които е най-трудно да се поръчат стоки по Интернет от друга държава от Европайския съюз.

Обратно в новината

Коментари - У нас било най-трудно да се поръчат стоки по Интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само сдуханите смотаняци, които ге мързи да си вдигнат дебелия задник и да идат до магазина пазаруват виртуално. На 21 години съм и до сега никога не съм и няма да пазарувам виртуално. Око до види, ръка да пипне. Единствено бих си поръчал пица и то не по интернет, а по телефона, защото предпочитам да говоря с хората.

Smiatam che elctronnata tyrgovia vBulgaria ste se razvie i tova e edinsvenia nachin za v bydesto systestvuvane a imenno kogato horata ne sa po kafeneta a sa na po 1 a niakoi na dve i tri raboti .Electronnoto pazaruvane pozvoliava mnogo nesta kato edno ot tiah e che v 00:00 mojete da si kupite televizor -got nali ?Neka da se kaje ne na esnafshtinata i da se nastignat ostanalite ot EU .U nas nekorektnoto dyrgane na tyrgovcite ne se nakazva ot nikogo - primeri sa 8 miliona po 5 pati pone godishno .Neka potrebitelite da se zasrtitavat kakto v Anglia i v povecheto evropeiski strani ,ne ti haresva ,nesto ne si dovolen do 14 dena go vrastash bez VAPROSI !!!!

Госпожата обявява полит - икономически проблеми за технически. Мутрите у нас, които управляват всички и на които госпожата вярно служи, нямат намерение да допуснат заобикаляща ги търговия.

Мадмакс е напълно прав, тая очилата минетчийка пръмовица да вземе да се приземи малко, да си купи тя нещо по интернет в бг-то, да иде до митницата да си го вземе, или да чака 5 дена на село да си го получи, пък тогава да ръси простотии

Всякакви измислени коментари са написани досега тук... Аз пазарувам дрехи от Франция - Laredoute.com и съм предоволен - и като цена /с намаленията/ и като качество - просто няма тук детски дрехи по 1-2 EU! Освен това вече сме пуснали 5-6 онлайн магазина - за дрехи, парфюми, охранителна техника - и мога да кажа, че се работи сериозно и няма много оплаквания - просто ако искаш да си някой в онлайн търговията не се крий от оплакванията, та били те и измислени! А за сигурноста на разплащанията си има решения - малко по-задълбочено да понаучите как да се пазите дори и с безплатните AVG, AVAST, Spybot, RemoveIT, приложенията на Mozilla, които удостоверяват сертификатите на сайтовете и прочие.... Хайде със здраве ..и не пишете без да сте се събудили, или без да помислите преди това:)

Tmaan si nakupih o4ilca ot ebay. hank you for your recent purchase. Your glasses will be shipped with USPS FIRST CLASS INTERNATIONAL MAIL on OCTOBER 23. Please allow 10-14 BUSINESS DAYS (Excluding weekends and holidays) for shipping.

А бе то хубаво да се развие този бизнес, ама как да стане, след като морала на тези търговци е под всякаква критика. Пример поръчвам си от get.bg скъп парфюм на промоция и когато го отворих пълно менте, нищо общо с оригиналния продукт. Поисках да ми го подменят за това, което съм поръчал, неможело. Върнаха ми парите, като си удържаха 10%. Един вид, платих им 10 лв за нищо + таксата за куриер. От български онлайн магазин, никога, нито в гет, бек, мек и т.н. Щом е .bg , бегай далеч. Мошенници от класа.

Никога, никога, никога не ползвайте т.н. услуги чрез интернет!!! Пробутват боклуци и след това казват че повредата е по моя вина. В магазина можеш да го пипнеш, помиришеш и разгледаш.

Проблемът у нас е дали нашите търговци ще имат масово необходимата търговска култура. Не знам. Понякога те лъжат докато те гледат в очите.

Пазарувам си от интернет редовно при това всякакви неща от всевъзможни сайтове. Използвам за разплащане paypal до сега проблеми не съм имал. Това, че повечето сайтове не доставят е леко преувеличено. Amazon, epay и почти всички европейски сайтове доставят! Мита има за стоки доставяни от страни извън евро зоната, но това е нормално. Причината за да няма развити онлайн магазини в България е много просто - на търговците не им изнася да ги има! Изберете си произволна стока от който и да е магазин за техника вижте цената и после вижте колко ще ви излезе с доставката от някой от онлайн магазините. Разликата е над 10% в някой случай достига и до 60-70%. В България всеки иска да забогатее за 3 дни. Така е за много от стоките, като най-лесно се вижда за дрехи и книги. Не може една книга да струва с доставката 40$, а в България да искат за нея 240лв! За дрехите е още по жалка картинката... Но докато има балъци ще има и тарикати

Това е вярно. Купувам често и имам вече 3 случея, в един върнаха парите след мъки, а от другите ни стока ни пари.

Мила ми комсомолке Маги, ти вече слизаш от сцената. Така, че стига си бращолевила разни приказки от страх да не те забравят. Че ще те забравим, ще ... няма как живота е такъв един си отива друг идва. А ти какво направи за потребители на ел. енергия и др. нали това бяха твои реплики.

Забележете колко некомпетентно изказване прави Меглена Кнева: Тя смята, че у нас този бизнес не се развива заради слабия електронен пазар, лошата интернет структура и ограничения достъп до широколентов Интернет Покрит от интернет в България е по-голямо от колкото на много места в евр.съюз.Бива ли такива некадърници мнение да изразяват и на всичкото отгоре и решения взимат!Затова в Европа смятат,че българина нищо не разбира заради такива ,като нея!

Пазарувам много от България!От Европа и Америка не мога, защото нямам кредитна карта и не знам езици, от старото поколение съм.

Освен, че си прав във всичко което си написал, има и още един нюанс у нас. Ако си купиш уред от сайта на Техномаркет например, има голяма вероятност той да е бил разопакован за демонстрация. И да започнеш да се звериш дали не е надраскана някъде, дали нещо не липсва в комплекта и т.н. - нещо недопустимо според мен, но не е основание да откажеш стоката. Иначе аз по малко пазарувам през Интернет но предимно от чужбина.

Кунева патко заспала от 3 години си пазаря от френски и английски сайтове грам проблем нямам стига говори глупости...

Как напълно безплатно и напълно легално, с няколко клика се конвертира .flac в .mp3 и коя е страната, в която това става най-трудно.

Тъп си като галош! Ще ти кажа, че онлайн търговците са много по-искренни и честни от любимите ти смръщени лелки от магазина отсреща, защото те тепърва се развиват и трупат клиентела. Не могат да си позволят измама и просташко поведение, защото тия 2% българи, които пазаруват онлайн ще станат дори по-малко. Тъп си, бастун такъв!

Тъп си като галош! Ще ти кажа, че онлайн търговците са много по-искренни и честни от любимите ти смръщени лелки от магазина отсреща, защото те тепърва се развиват и трупат клиентела. Не могат да си позволят измама и просташко поведение, защото тия 2% българи, които пазаруват онлайн ще станат дори по-малко. Тъп си, бастун такъв!

Веднага ти обяснявам, пазарене в нета, по ниска цена, по голям избор не е като да обиколиш 5 магазина на 20-30 км или зад ъгъла както сам се изрази и пак да няма това което търсиш. Търговеца тук умнико му е много по евтино да има е магазин отколкото реален такъв.

Забравиха да споменат крадливите пощи и неголемият избор на куриерски услуги. В САЩ кеф ти DHL, кеф ти FedEx, кеф ти UPS, па кеф ти дори и нормалната поща, която си предлага качествени услуги. Кредитните карти вървят навсякъде, банките възстановяват парите ако нещо стане. Ако някой те преметне, просто казваш на банката да откаже транзакцията. Ако стоката не ти харесва, връщаш я като стой та гледай (а за гаранционно обслужване ти плащат и куриера от теб до тях). Да ти е кеф да пазаруваш... Кога ще ги догоним :-)

Ami parvo tazi Kuneva e palen mat,

Трудна е за неграмотниците, дето поща не могат да си направят, да не говорим за онлайн регистрация на чужд език. Иначе се радвам, че хората са тъпи и не могат да се оправят, аз вземам 10% комисионни за доставки на стоки от ибей и дийлекстрийм, и на хората пак им излиза по-евтино отколкото да си го купят от тук.

И каква стана тя, защо госпожата не отговори защо ние нямаме нормални пощенски услуги, не може за 2-милионна София колетите да се получават на едно и също място, става въпрос за митницата на гарата, не се доставят по домовете, този абсурд никъде го няма, не само това ами се плаща и такса за обработка, такса за справка даже, не дай боже да го пазят няколко дена се плаща и такса за складиране, добре както и да е като се платят тези такси, задължително се минава през митническия филтър, където ако колетът е от щатите (или извън ЕС) се отваря пред вас и се започват разпити какво съдържа, колко струва, следват пререкания, че те в митниците не пасат трева и да не ги баламосваме там че някакви си дрехи стрували $50, те били виждали и за $1000, не дай боже да е техника или инструменти, тогава без фразата вие днес кафе пили ли сте не става, та така казвам го като човек получил стотици колети, а д а не говорим че за изпращането на колети не е по-розово, колетът естествено се претърсва, дежурните въпроси са зададени, унижението е налице, не дай боже да се изпащат няколко еднакви неща, направо отказват да ги приемат, трябва да е фирма , частно лице не може, как така ще печели на гърба на държавата, търговия ще прави, къде се намира, тарикат значи, че то така ако всички почнат фирмите на нашите хора кого ще щавят, моля ви се, какъв интернет какви пет лева , г-жо Кунева?

Нямам търпение да видя коя мутра ще овладее контрола върху плащанията и транзакциите-пей пал-а демек.И тогава ще се направят милиони кинти,докато си спорите тука.Интернет е неизбежното бъдеще и колкото и българския чорбаджия-търговец да е умствено изостанал,а клиента обикновено неук,все в един момент тази търговия ще започне да акумулира огромен капитал.Аз лично участвам вече 7-8 години и като купувач и като продавач и знам,че развитието и е неизбежно

Не виждам никакъв проблем с пазаруването по интернет, всеки месец си купувам поне по 3-4 неща, най често от ebay, но имам и поръчки от чужди сайтове където директно с кредитна карта става, сега например си поръчах 4 диска от един американски сайт и няма никакъв проблем с доставката.

докладът го има на сайта на ЕК - там пише, че при 60% от опитите за онлайн покупка от съседна държава - поръчката се отказва. Това е за целия ЕС - не за България изрично. И не става въпрос колко е близо съседния магазин - много неща онлайн са по-евтини или ги няма в търговската мрежа в страната ти...

Аз наскоро поръчах и си купих книга по интернет. Донесоха ми я буквално у дома! В уговорен час - обадиха ми се предварително по телефона от куриерската служма.Много удобно!И плащаш в момента на получаването!

Няма нищо невъзможно , но е факт че нямаме традиции в този тип тарговия е нужно доста време за да се развие тарговията е основана на доверие в основната си част а то се печели трудно трябват гаранти което в БГ реалността е дефицитно .Днес си прибрах една пратка от EBay 1 ден го забравяш на митницата ако си юридическо лице ако си физическо за 3-4 часа може и да те огрее , транспорта е според фирмата ,страната ,изпращача , обема ,теглото. Митото е спрямо вида на стоката ако е извън EU ,ако е в EU няма мито .ДДС се начислява на стоката + транспорта и тн.

da ima mn iaki bg site-ove

Пазарувам си чудесно от Интернет - и от ebay, Amazon, etc. Понякога ме разкарват до митницата за освобождаване, но става много бързо. Някои сайтове наистина отказват доставка до BG, но това сме си го постлали сами - питах един младеж защо ми отказва доставка, а той каза, че единствения път, когато е доставил до BG се е набутал 400 USD и решил, че стига. Кунева като подхване някаква песен и няма спиране.

Абе гламурници, в турски булгаристан всеки гледа да те прецака, купуваш си сирене-то се оказва мас и бяла латексова боя, купуваш си ТВ-след месец е в сервиза, купуваш си дрехи - переш и стават на парцали. Та всички в и-нет търговията са изпечени мошенници, след като са отделили некой лев за менте-сайта си, значи на сергията му е провървяло и вече е Он-Лайн търговец.Да а ма не. Оборота на една сергия на женски пазар е по голям от оборота в мрежата - така е.

у нас е най-трудно,кое....?

Това са глупости ! Ние имаме една от най развитите интернет мрежи като скорост на глава от населението , да не говориме че трафика който генерира един такъв сайт към всеки един потребител е нищожен. Основния проблем е ниската граотност и страха от непознатото миксиран с сценарии за евентуална измама. Евентуална измама е вазможна както в електронният магазин така и на улицата.А сега и основният проблем дами и господа ембецили , няма институция с поне еквивалентна тежест на PayPal а именно да гарантира на продавача и купувача истинност на зделката и евентуално да се намеси при опит за измама от една от страните. Друг аспект на неинформираността на БГ потребителя е че той очаква всичко да му бъде сервирано в повърната специално за него форма и той евентуално да попие на готово каквото му трябва.Единственият лек е да си поразмърдате мазните полукалбета и да потърсите защо и как цял свят пазарува от EBay за без пари а вие не .

Да, ЗАЩОТО онлайн търговия далеч не означава Плащане при доставка или Плащане по банков път, или пък приемане на плащания от т.нар. локален (на селото/държавата) EPAY. Онлайн търговията означава общоприет, улеснен метод на плащане чрез КРЕДИТНА/ДЕБИТНА карта, означава СИГУРНОСТ при плащането, или с други думи в момента в който откриеш неправомерно теглене по картата си да вдигнеш телефона и сумата да бъде възстановена в едноседмичен срок от банката ти издател. Онлайн търговията не означава лимитиране на доставките заради ползване единствено на локални/собствени куриерски услуги. Мислете глобално!

Вярно е. Много малко магазини от ЕС доставят до БГ. Но пък почти всички китайски са готови да изпратят до БГ. От собствения съюз не ни ценят.

Баш пък трудно не бих казал,нито за купувачите,нито за продавачите,човек с желание всичко може да направи,аз мога да си дам мнението като от двете страни,защото съм купувал стоки,както от български он-лайн магазини,така и от световни и съм нямал проблеми никакви,също и съм продал няколко дребни нещица както чрез български сайтове,така и през световния Ebay.com,така че трудни неща няма,има само нежелание и можеби недостик на информация и още няколко фактора които пречат на българите.

Интересно, скоро писаха че сме в топ 5 на европа по широколентов интернет, а сега липсата му била пречка?!! Алооуу, кви ги дрънкате бе, ей?!!

Да.

Коя е Европейката? Еврейка или евро пейка?

Абе каде е коментара на тая Кунева, сигурно кадето и ще отиде моя а?

Тъп си като галош! Ще ти кажа, че онлайн търговците са много по-искренни и честни от любимите ти смръщени лелки от магазина отсреща, защото те тепърва се развиват и трупат клиентела. Не могат да си позволят измама и просташко поведение, защото тия 2% българи, които пазаруват онлайн ще станат дори по-малко. Тъп си, бастун такъв!