Коментари - Институтът за развитие на публичната среда: Недействителните гласове са 15,46% от подадените | Днес.dir.bg

Институтът за развитие на публичната среда: Недействителните гласове са 15,46% от подадените

Най-висок дял недействителни гласове за общински съветници има в община Луковит - 33,86 %

Обратно в новината

Коментари - Институтът за развитие на публичната среда: Недействителните гласове са 15,46% от подадените | Днес.dir.bg

Коментари

Недействштелни те бюлетини се увеличи ха много от 2015 година. Тогава се въведоха преференциите в бюлетината за общински съветници. Хората се бъркат и гласуват за преференциа та, но забравят да посочат партията. Извод - няма смъсъл от мажоритарен елемент (преференциите) в пропорционална (партийна) избирателна система.

напротив, скъпи хора, точно ппри машинното гласуване ВСИЧКИ гласове могат да са недействителни. Ама пък действително се иска мозък това да бъде проумяно.

Борован

ГЕРБ ли умуваха, как да правят бюлетините невалидни?

Ясно, ГЕРБ не сдава местната власт!!!

Какъв е пък тоя институт? Аман от НПО !

В САЩ всички бюлетини се пускат на машина, и машината отчита вота, подобно на машните за попълване на фиш.

В София, в една от секциите на френската гимназия, 130 гласа на Терзиев за записани на Хекимян, а 30 гласа на Хекимян за дадени на Светльо Минков. На Терзиев са записани 0 гласа. Това се вижда от протокола. Странното е, че хората в комисията от ПП-ДБ са си затраяли. Предполагам, че са били от ДБ. Това става в центъра на София, а може да си представите какво се случва в провинцията. Просто гласовете на избирателите не се зачитат.

Извинете за тех. грешки -Светльо Витков. Пиша Витков, а телефонът коригира на Минков. И в предлозите също

Нали някои много искат образователен ценз за правото на глас. Ами ето го.

Защо всекяка една бюлетина не се сканира или снима веднага и вкарва в компютър така както е попълнена от избирателя с цел избягване на фалшификация (замяна ) на по-късен етап от избирателната комисия. Винаги може по номерът да се направи справка с фотокопието. Фишовете в тотото може да се сканират при подаването , а бюлетините не може . Компютърът може веднага по фотокопието да сметне за кого е гласувано и да публикува резултатите в интернет пък , който иска после да си брои на ръка .

Се фалшифицират бюлетините.

въведете задължително основно образование , 5 год уседналост и задължително гласуване - тогава нещата ще си дойдат на мястото

И сега е задължително.Друг е въпросът,че няма глоби,ако не гласуваш.Ако не си гласувал на три последователни избори,трябва да се отнеме правото на гласуване.Но никой не следи за това.

С бюлетинът може да се справи всеки полуинтелигент. Който не може значи не трябва да гласува.

После ми говорете, че с машините се фалшифизирало

аз си спомням при първото машинно гласуване трябваше предварително да определиш дали ще гласуваш за президент, за референдум или и за двете. Аз избрах да гласувам за президент, като смятах, че след това ще ми позволи да отида и да гласувам за референдум. Но не ме пусна, защото от начало съм бил избрал да гласувам само за президент. Сега като има 3 избора за месните избори- машините нямаше да пуснат доста хора да гласуват и за трите, защото нямаше като мен да са прочели в началото, че трябва да изберат внимателно в колко от изборите ще участват. Понеже за кмет е най-отгоре - останалите ще са само за по-наблюдателните и може би така са планирали да няма много гласували за преференции... Винаги има как да ни заблюдят - и с машини и без машини.

Манипулативно се представят данните. Понеже всеки от нас гласува с 3 бюлетини, реално подадените бюлетини са към 10 милиона. или невалидните бюлутини са около 4%. Те правят анализ спрямо гласувалите хора, а не спрямо броя бюлетини - за да покажат по-лош резултат от колкото е реално. (после се сърдете защо от Европа гледат на нас като на аборигени, въпруки, че такава грешка от порядъка на 3-4% има и при тях - сами се плюем и унижяваме)

това са само бюлетините за общински съветници - научете се да четете

е свърталище на мангали та даже добре са се представили чернилките само 1/3 невалидни

Цитат от статията: "Тъй като и в този първи тур на местните избори избирателите гласуваха само с хартия, отново наблюдаваме висок процент на недействителни бюлетини, добавят от ИРПС." Айде пак, хартиеното гласуване е виновно. Има голям брой недействителни бюлетини, понеже част от избирателите рисуват трибуквия върху бюлетините (нещо, което не могат да направят с машина, понеже няма инсталиран Paint). Тези същите, ако беше машинен вота, просто нямаше да отидат да гласуват. Други си изразяват протестния вот като драскат един огромен кръст върху имената на всички партии и пишат: "Не!". А трети (най-малкият процент) не мога да уцелят едно хиксче в едно квадратче. Като бюлетината се брои за невалидна само във фрапиращи случаи, когато например целите две квадратчета едно под друго, за две различни партии, са засегнати от хикса. Когато волята на избирателя е ясна, дори и хикса да излиза с малко от квадратчето, членовете на комисията са инструктирани да зачетат гласа.

да се направи анализ на бюлетините - тогава ще знем. Малко хора отиват да гласуват, за да пишат трибуквия по бюлетините

Чалгарят Трифонов да каже,че това е държавен преврат?

И все пак не забравяйте, че това НПО години наред се храни от "Отворено общество" и "Америка за България"! Оттам се пръкна и Антоанета Цонева - сега депутат от Ристьовата група!

Ето защо отказват да има камери и наблюдаващи процеса на броенето и дори викат полиция за да им осигури "спокоиствие" при далаверите! Трябва да се изработят правила за методика при броенето, така, че преброителите да нямат никакви писалки в себе си и около себе си, а отбелязващия резултата да бъде отдалечен на регламентирана дистанция от останалия екип!

Хартиената бюлетина е като образователен ценз, отсява неграмотните.

На неграмотните предварително им я попълват бюлетината и им плащат на ръка

Лесно се прави невалидна бюлетина. Леко да драсне някой след това с химикал и хайде отиде гласа. Виждал съм го с очите си как го правят и ако сте член на секция и кажете, че друг член я е драснал, става дума срещу дума, но доказателство няма. Остава само невалидната бюлетина.

Толкова много време и ениргия се отделя за анализ на броя недействителни гласове и т.н. Де да имаше машини където няма значение дали гласа е подаден със син или зелен химикал, или със Х, тик, каро ◇, купа ♡, или спатия ♧, със 2, 6, или 8 печата от комисията на гърба на бюлетината.. хмм.. не знам, има ли такива?

Въз основа на тези данни,ЦИК да отмени хартиените бюлетини за балотажа.

Лъжа, просто връща машините, но не тменя хартията.

Написала,че е отменила хартиените бюлетини,а че ТРЯБВА да ги отмени.

Значи ВАС реши ,че отпадането на машинното гласуване е противоконституционно,но въпреки това избори е проведоха преди тяхното решение.Защо работещия ЦИК не си понесе последствията за работа против конституцията на РБ.

нерде решение на ВАС. Ама за кухите ви кратуни няма значение

Това се харесва на тиквата и пееФ, манипулации до дупка. Тази измама трябва да спре, иначе Шенген и еврозона - след като измрат тези най - рано.....

След години ще бъдат много, мнооого ПОВЕЧЕ. Българина заТъпява прогресивно. Образованието е в най-ниската си точка ... Засега. Има може би още дъна.

Недействителни бюлетини,412701 недействителни гласа за общински съветници.Да благодарим за това на ЦИК,Пеевски,Борисов,Тошко Йорданов.

Аз пък благодаря на хартията затова, че отсява гласовете на индианците

Една действителна бюлетина, ако е за неправилния човек лесно може да стане недействителна като и се добави още една отметка от броещия бюлетините член на комисията! Интересно защо няма недействителни бюлетини при партиите от "сглобката"? Явно техните избиратели са безгрешни и по "интелигентни" от останалите гласоподаватели

Нормална ситуация!!! Онзи професор известен с твърдението си за нормалността на 18 - те шестици от тотото , ни казва,че в Европа не ползвали машини. Вярно е ,че почти не ползват- поне за гласуване.Ама, там не драскат по бюлетините, не ги разхождат с чували напред назада, знаят колко на брой са гласоподавателите, не докарват с автобуси хора неразбиращи български език да гласуват .... опа-а-а-а , пак ще ме изтрият / засегнах братчедите от имението/.......

Има лесно, цик се закрива създава се нов цик и в пряко предаване по телевизията се отварят всички недействителни бюлетини за да види целият народ причината за това, защото много добре се знае как се прави това кандидата не от нашите ,хайде още едно кръстчее и бюлетината е недействителна... Също така персонална отговорност на всички членове от цик, които от независими станаха зависими, една петцифрено глоба мисля ,че би им се отразило добре!

АКо не се пише и брише нищо по бюлетините, няма да има и една недействителна.

На следващите избори да гласуваме само с изкуствен интелект. Естественият за нищо не става. Нито гласува като такъв, нито брои.

Много невалидни хора в тази държава бе!

Ами невалидни! Нали я дадоха тази по телевизията как ги дописва. Ако не и харесва как си гласувал, мацва още едно кръстче и опааа вече бюлетината е невалидна. То за това са махна и машинния вот, да може свободно да си надписват после какво желае народа… как не ги е срам, не знам!

"За последните десет години такива високи проценти недействителност има само при гласуването за общински съветници на местните избори през 2015 г., 2019 г. и 2023 г., отчитат още от ИРПС." - https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/559589-nay-visok-dyal-nedeystvitelni-glasove-za-obshtinski-savetnitsi-ima-v-obshtina-lu#%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%9F%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0 Само при съветниците на местни избори има преференции. От измислената "мажоритарност" на Мая при пропорционални избори идват всичките неудачи с недействителните гласове.

Имаме участник познал точните килограми!

Откакто "внедрихме" машините, постоянно имаме проблеми с тях. Явно чужденците не са толкова глупави, да си гласуват на хартия.

Пеперастите пак яко са лъгали.

За" пеперастите" не знам ,ама всички руски тролски педераски партии- гроб, дъпъсъ, има такива нещастници, изхождане и БКП са намазали от недействителните бюлетини!

Джендър, пак си прекалил с тревата !?

партия и да съм Първа Сила на следващите избори !

Кое не е истина? Не е истина, че чрез машинният вот могат да се манипулират изборите! С последните изменения машините само отпечатват вашият вот. Достатъчно е да погледнете какво е отпечатано на разписката, за да установите истинността на вашият вот. Най - важното е, че няма недействителни бюлетини! Кое е истина? Истината е, че емпирично е доказано при гласуването с хартиени бюлетини, членове на секционните избирателни комисии променят съществено изборните резултати чрез така наречените „недействителни бюлетини“. 15.46% недействителни бюлетини означава само едно- Изборите в цялост са недействителни. Време е някой да поиска касиране на изборите в цялост или по общини, там където процентът на броя на „недействителните бюлетини“ е по- голям от прага за влизане в съответния общински съвет. И не забравяйте: На балотажите гласувайте само за кандидатите на партиите от Евроатлантическия блок – ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС. Това е бъдещето.

Тогава за какво са им флашките?

Не е ли интересно как независимо процента от невалидни хартиени бюлетини, никой ама никой не поставя под въпрос изборите? Даже въобще не се коментира бройката като проблем. Докато при машините и за под 1% веднага се иска касиране и се реве до небесата (основно Нинова).

преброяващите да броят хАртията с белезници на гърба , да не могат да додраскват бюлетините !

Факти.

Просто броещите държат по един химикал и слагат допълнителна отметка където и да е. Но само на глас за опонентна партия! И така конкуренциятя има само недействителни бюлетини. Боко ги сготви отново със скандал в последната минута.

Добре де, нали бюлетините се изсипват и се брои пред всички - цялата комисия!, включително и наблюдатели, застъпници.....или из делиорманите такива няма, да и това е вярно!

ако е излезла драскулката малко от квадратчето , бюлетината става недействителна ? Значи и аз съм така .

драскулки...

В София 25% от гласовете за Васил Терзиев на екзит-пола изчезнаха от протоколите по секции. От 39% на 32%. Браво, ДПС! Браво, Слави! С пълна пара към Северна Корея!

Че как иначе в София кандидатката на БСП, Движение Русофили и Атака щеше да е на балотаж?!?

всеки трети си прави труда да ходи до урната за да стане недействителен !!??!!!?

Грамотните хора вече не гласуват, защото не вярват на никого.

Това само показва до какво интелектуално ниво сме след 30 години демокрация.

ОБЩА #ГЛУПАЩИНА

Хехехе, вече се включиха на пълни обороти облъчвателите в полза на машините. Ако бяха само те, нямаше да има нужда да ходим да гласуваме, щото Курчо и Кокорчо пожизнено, с ала-бала, щяха да имат 100%

- трябва числата да се подменят с картинки - прасе, слива, жираф, охлюв

Честито! Постигнахме нов рекорд при невалидните бюлетини. След като при изборите през 2015 г. невалидните бюлетини бяха 15.09%, докато при машините процента е под един. Хей къде са големите умници от вчера които твърдяха, че лъжа, троля и заблуждавам като казвам че имало избори с близо половин милион недействителни бюлетини??? След като и от ДИР-а потвърждават тези данни!!! хахахахха Ама не не! Не може с машините защото не са сигурни! Мда. Под процент невалидни бюлетини при машините спрямо 15% с хартиените. Как да не вярваш на хартиените бюлетини? Как може да се съмняваш, че има нещо по-добро от тях? хахаххахахахха

Това,че си неграмотен и слушаш само твоите ментори не значи ,че казваш истината-за този висок процент ти казаха,че са гласували 9 милиона в 3 различни бюлетини бе малоумен жълтопаветник и пак ми обясни как тия машини като са само принтери имат ХЕШ КОД и се дава на трима души по една част?А след това протокола който излиза на флашка КОЙ сверява с броя на бюлетините? Ако едни спонсори от IT сектора не ви излъжат еуглени смотани кой друг ще го направи с тия мадуровки?

Ама гласували еди колко си еди къде си! И? Това какво променя? Отделно какви 3 различни бюлетини, след като бройката е обща? Именно от първото изречение се съобщава това! И какви са тези 9 млн. гласували при 6 милиона население. Ето. Ето показвати ти статията данни и факти, а такива като вас непризнавате нищо докато сами си измисляте факти. А какво за машините? Според Нинова засечените грешки били за под 1%. Ама кодове, хакване и не знам какво си? И? До сега видяхме ли фрапиращи фалшификации като с 15% невалидни хартиени бюлетини? Хем така и иначе било сега с хартиените бюлетини, а за машините само питате как става това, как онова, как иначе!? Нали сте супер запознат? Защо питате кой как ги сверява данните след като знаете как перфектно се хакват? Въпреки че тепръва ще сме свидетели на тези големи хаквания, въпреки че колко избори имахме с тях и нищо фрапиращо не се случи!? 5-8? Когато за първи път минахме изцяло на хартиени бюлетини всяка партия загуби по около 2% (максимум) от гласовете които типично получават с хартиените. И това е! нищо друго не се промени.

след 3 ракии не мога да нацеля квадратчето в бюлетината

къде си тръгнал да гласуваш бе стой си пий

Коментари - Институтът за развитие на публичната среда: Недействителните гласове са 15,46% от подадените | Днес.dir.bg

Институтът за развитие на публичната среда: Недействителните гласове са 15,46% от подадените

Най-висок дял недействителни гласове за общински съветници има в община Луковит - 33,86 %

Обратно в новината

Коментари - Институтът за развитие на публичната среда: Недействителните гласове са 15,46% от подадените | Днес.dir.bg

Коментари

Недействштелни те бюлетини се увеличи ха много от 2015 година. Тогава се въведоха преференциите в бюлетината за общински съветници. Хората се бъркат и гласуват за преференциа та, но забравят да посочат партията. Извод - няма смъсъл от мажоритарен елемент (преференциите) в пропорционална (партийна) избирателна система.

напротив, скъпи хора, точно ппри машинното гласуване ВСИЧКИ гласове могат да са недействителни. Ама пък действително се иска мозък това да бъде проумяно.

Борован

ГЕРБ ли умуваха, как да правят бюлетините невалидни?

Ясно, ГЕРБ не сдава местната власт!!!

Какъв е пък тоя институт? Аман от НПО !

В САЩ всички бюлетини се пускат на машина, и машината отчита вота, подобно на машните за попълване на фиш.

В София, в една от секциите на френската гимназия, 130 гласа на Терзиев за записани на Хекимян, а 30 гласа на Хекимян за дадени на Светльо Минков. На Терзиев са записани 0 гласа. Това се вижда от протокола. Странното е, че хората в комисията от ПП-ДБ са си затраяли. Предполагам, че са били от ДБ. Това става в центъра на София, а може да си представите какво се случва в провинцията. Просто гласовете на избирателите не се зачитат.

Извинете за тех. грешки -Светльо Витков. Пиша Витков, а телефонът коригира на Минков. И в предлозите също

Нали някои много искат образователен ценз за правото на глас. Ами ето го.

Защо всекяка една бюлетина не се сканира или снима веднага и вкарва в компютър така както е попълнена от избирателя с цел избягване на фалшификация (замяна ) на по-късен етап от избирателната комисия. Винаги може по номерът да се направи справка с фотокопието. Фишовете в тотото може да се сканират при подаването , а бюлетините не може . Компютърът може веднага по фотокопието да сметне за кого е гласувано и да публикува резултатите в интернет пък , който иска после да си брои на ръка .

Се фалшифицират бюлетините.

въведете задължително основно образование , 5 год уседналост и задължително гласуване - тогава нещата ще си дойдат на мястото

И сега е задължително.Друг е въпросът,че няма глоби,ако не гласуваш.Ако не си гласувал на три последователни избори,трябва да се отнеме правото на гласуване.Но никой не следи за това.

С бюлетинът може да се справи всеки полуинтелигент. Който не може значи не трябва да гласува.

После ми говорете, че с машините се фалшифизирало

аз си спомням при първото машинно гласуване трябваше предварително да определиш дали ще гласуваш за президент, за референдум или и за двете. Аз избрах да гласувам за президент, като смятах, че след това ще ми позволи да отида и да гласувам за референдум. Но не ме пусна, защото от начало съм бил избрал да гласувам само за президент. Сега като има 3 избора за месните избори- машините нямаше да пуснат доста хора да гласуват и за трите, защото нямаше като мен да са прочели в началото, че трябва да изберат внимателно в колко от изборите ще участват. Понеже за кмет е най-отгоре - останалите ще са само за по-наблюдателните и може би така са планирали да няма много гласували за преференции... Винаги има как да ни заблюдят - и с машини и без машини.

Манипулативно се представят данните. Понеже всеки от нас гласува с 3 бюлетини, реално подадените бюлетини са към 10 милиона. или невалидните бюлутини са около 4%. Те правят анализ спрямо гласувалите хора, а не спрямо броя бюлетини - за да покажат по-лош резултат от колкото е реално. (после се сърдете защо от Европа гледат на нас като на аборигени, въпруки, че такава грешка от порядъка на 3-4% има и при тях - сами се плюем и унижяваме)

това са само бюлетините за общински съветници - научете се да четете

е свърталище на мангали та даже добре са се представили чернилките само 1/3 невалидни

Цитат от статията: "Тъй като и в този първи тур на местните избори избирателите гласуваха само с хартия, отново наблюдаваме висок процент на недействителни бюлетини, добавят от ИРПС." Айде пак, хартиеното гласуване е виновно. Има голям брой недействителни бюлетини, понеже част от избирателите рисуват трибуквия върху бюлетините (нещо, което не могат да направят с машина, понеже няма инсталиран Paint). Тези същите, ако беше машинен вота, просто нямаше да отидат да гласуват. Други си изразяват протестния вот като драскат един огромен кръст върху имената на всички партии и пишат: "Не!". А трети (най-малкият процент) не мога да уцелят едно хиксче в едно квадратче. Като бюлетината се брои за невалидна само във фрапиращи случаи, когато например целите две квадратчета едно под друго, за две различни партии, са засегнати от хикса. Когато волята на избирателя е ясна, дори и хикса да излиза с малко от квадратчето, членовете на комисията са инструктирани да зачетат гласа.

да се направи анализ на бюлетините - тогава ще знем. Малко хора отиват да гласуват, за да пишат трибуквия по бюлетините

Чалгарят Трифонов да каже,че това е държавен преврат?

И все пак не забравяйте, че това НПО години наред се храни от "Отворено общество" и "Америка за България"! Оттам се пръкна и Антоанета Цонева - сега депутат от Ристьовата група!

Ето защо отказват да има камери и наблюдаващи процеса на броенето и дори викат полиция за да им осигури "спокоиствие" при далаверите! Трябва да се изработят правила за методика при броенето, така, че преброителите да нямат никакви писалки в себе си и около себе си, а отбелязващия резултата да бъде отдалечен на регламентирана дистанция от останалия екип!

Хартиената бюлетина е като образователен ценз, отсява неграмотните.

На неграмотните предварително им я попълват бюлетината и им плащат на ръка

Лесно се прави невалидна бюлетина. Леко да драсне някой след това с химикал и хайде отиде гласа. Виждал съм го с очите си как го правят и ако сте член на секция и кажете, че друг член я е драснал, става дума срещу дума, но доказателство няма. Остава само невалидната бюлетина.

Толкова много време и ениргия се отделя за анализ на броя недействителни гласове и т.н. Де да имаше машини където няма значение дали гласа е подаден със син или зелен химикал, или със Х, тик, каро ◇, купа ♡, или спатия ♧, със 2, 6, или 8 печата от комисията на гърба на бюлетината.. хмм.. не знам, има ли такива?

Въз основа на тези данни,ЦИК да отмени хартиените бюлетини за балотажа.

Лъжа, просто връща машините, но не тменя хартията.

Написала,че е отменила хартиените бюлетини,а че ТРЯБВА да ги отмени.

Значи ВАС реши ,че отпадането на машинното гласуване е противоконституционно,но въпреки това избори е проведоха преди тяхното решение.Защо работещия ЦИК не си понесе последствията за работа против конституцията на РБ.

нерде решение на ВАС. Ама за кухите ви кратуни няма значение

Това се харесва на тиквата и пееФ, манипулации до дупка. Тази измама трябва да спре, иначе Шенген и еврозона - след като измрат тези най - рано.....

След години ще бъдат много, мнооого ПОВЕЧЕ. Българина заТъпява прогресивно. Образованието е в най-ниската си точка ... Засега. Има може би още дъна.

Недействителни бюлетини,412701 недействителни гласа за общински съветници.Да благодарим за това на ЦИК,Пеевски,Борисов,Тошко Йорданов.

Аз пък благодаря на хартията затова, че отсява гласовете на индианците

Една действителна бюлетина, ако е за неправилния човек лесно може да стане недействителна като и се добави още една отметка от броещия бюлетините член на комисията! Интересно защо няма недействителни бюлетини при партиите от "сглобката"? Явно техните избиратели са безгрешни и по "интелигентни" от останалите гласоподаватели

Нормална ситуация!!! Онзи професор известен с твърдението си за нормалността на 18 - те шестици от тотото , ни казва,че в Европа не ползвали машини. Вярно е ,че почти не ползват- поне за гласуване.Ама, там не драскат по бюлетините, не ги разхождат с чували напред назада, знаят колко на брой са гласоподавателите, не докарват с автобуси хора неразбиращи български език да гласуват .... опа-а-а-а , пак ще ме изтрият / засегнах братчедите от имението/.......

Има лесно, цик се закрива създава се нов цик и в пряко предаване по телевизията се отварят всички недействителни бюлетини за да види целият народ причината за това, защото много добре се знае как се прави това кандидата не от нашите ,хайде още едно кръстчее и бюлетината е недействителна... Също така персонална отговорност на всички членове от цик, които от независими станаха зависими, една петцифрено глоба мисля ,че би им се отразило добре!

АКо не се пише и брише нищо по бюлетините, няма да има и една недействителна.

На следващите избори да гласуваме само с изкуствен интелект. Естественият за нищо не става. Нито гласува като такъв, нито брои.

Много невалидни хора в тази държава бе!

Ами невалидни! Нали я дадоха тази по телевизията как ги дописва. Ако не и харесва как си гласувал, мацва още едно кръстче и опааа вече бюлетината е невалидна. То за това са махна и машинния вот, да може свободно да си надписват после какво желае народа… как не ги е срам, не знам!

"За последните десет години такива високи проценти недействителност има само при гласуването за общински съветници на местните избори през 2015 г., 2019 г. и 2023 г., отчитат още от ИРПС." - https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/559589-nay-visok-dyal-nedeystvitelni-glasove-za-obshtinski-savetnitsi-ima-v-obshtina-lu#%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%9F%D1%83%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0 Само при съветниците на местни избори има преференции. От измислената "мажоритарност" на Мая при пропорционални избори идват всичките неудачи с недействителните гласове.

Имаме участник познал точните килограми!

Откакто "внедрихме" машините, постоянно имаме проблеми с тях. Явно чужденците не са толкова глупави, да си гласуват на хартия.

Пеперастите пак яко са лъгали.

За" пеперастите" не знам ,ама всички руски тролски педераски партии- гроб, дъпъсъ, има такива нещастници, изхождане и БКП са намазали от недействителните бюлетини!

Джендър, пак си прекалил с тревата !?

партия и да съм Първа Сила на следващите избори !

Кое не е истина? Не е истина, че чрез машинният вот могат да се манипулират изборите! С последните изменения машините само отпечатват вашият вот. Достатъчно е да погледнете какво е отпечатано на разписката, за да установите истинността на вашият вот. Най - важното е, че няма недействителни бюлетини! Кое е истина? Истината е, че емпирично е доказано при гласуването с хартиени бюлетини, членове на секционните избирателни комисии променят съществено изборните резултати чрез така наречените „недействителни бюлетини“. 15.46% недействителни бюлетини означава само едно- Изборите в цялост са недействителни. Време е някой да поиска касиране на изборите в цялост или по общини, там където процентът на броя на „недействителните бюлетини“ е по- голям от прага за влизане в съответния общински съвет. И не забравяйте: На балотажите гласувайте само за кандидатите на партиите от Евроатлантическия блок – ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС. Това е бъдещето.

Тогава за какво са им флашките?

Не е ли интересно как независимо процента от невалидни хартиени бюлетини, никой ама никой не поставя под въпрос изборите? Даже въобще не се коментира бройката като проблем. Докато при машините и за под 1% веднага се иска касиране и се реве до небесата (основно Нинова).

преброяващите да броят хАртията с белезници на гърба , да не могат да додраскват бюлетините !

Факти.

Просто броещите държат по един химикал и слагат допълнителна отметка където и да е. Но само на глас за опонентна партия! И така конкуренциятя има само недействителни бюлетини. Боко ги сготви отново със скандал в последната минута.

Добре де, нали бюлетините се изсипват и се брои пред всички - цялата комисия!, включително и наблюдатели, застъпници.....или из делиорманите такива няма, да и това е вярно!

ако е излезла драскулката малко от квадратчето , бюлетината става недействителна ? Значи и аз съм така .

драскулки...

В София 25% от гласовете за Васил Терзиев на екзит-пола изчезнаха от протоколите по секции. От 39% на 32%. Браво, ДПС! Браво, Слави! С пълна пара към Северна Корея!

Че как иначе в София кандидатката на БСП, Движение Русофили и Атака щеше да е на балотаж?!?

всеки трети си прави труда да ходи до урната за да стане недействителен !!??!!!?

Грамотните хора вече не гласуват, защото не вярват на никого.

Това само показва до какво интелектуално ниво сме след 30 години демокрация.

ОБЩА #ГЛУПАЩИНА

Хехехе, вече се включиха на пълни обороти облъчвателите в полза на машините. Ако бяха само те, нямаше да има нужда да ходим да гласуваме, щото Курчо и Кокорчо пожизнено, с ала-бала, щяха да имат 100%

- трябва числата да се подменят с картинки - прасе, слива, жираф, охлюв

Честито! Постигнахме нов рекорд при невалидните бюлетини. След като при изборите през 2015 г. невалидните бюлетини бяха 15.09%, докато при машините процента е под един. Хей къде са големите умници от вчера които твърдяха, че лъжа, троля и заблуждавам като казвам че имало избори с близо половин милион недействителни бюлетини??? След като и от ДИР-а потвърждават тези данни!!! хахахахха Ама не не! Не може с машините защото не са сигурни! Мда. Под процент невалидни бюлетини при машините спрямо 15% с хартиените. Как да не вярваш на хартиените бюлетини? Как може да се съмняваш, че има нещо по-добро от тях? хахаххахахахха

Това,че си неграмотен и слушаш само твоите ментори не значи ,че казваш истината-за този висок процент ти казаха,че са гласували 9 милиона в 3 различни бюлетини бе малоумен жълтопаветник и пак ми обясни как тия машини като са само принтери имат ХЕШ КОД и се дава на трима души по една част?А след това протокола който излиза на флашка КОЙ сверява с броя на бюлетините? Ако едни спонсори от IT сектора не ви излъжат еуглени смотани кой друг ще го направи с тия мадуровки?

Ама гласували еди колко си еди къде си! И? Това какво променя? Отделно какви 3 различни бюлетини, след като бройката е обща? Именно от първото изречение се съобщава това! И какви са тези 9 млн. гласували при 6 милиона население. Ето. Ето показвати ти статията данни и факти, а такива като вас непризнавате нищо докато сами си измисляте факти. А какво за машините? Според Нинова засечените грешки били за под 1%. Ама кодове, хакване и не знам какво си? И? До сега видяхме ли фрапиращи фалшификации като с 15% невалидни хартиени бюлетини? Хем така и иначе било сега с хартиените бюлетини, а за машините само питате как става това, как онова, как иначе!? Нали сте супер запознат? Защо питате кой как ги сверява данните след като знаете как перфектно се хакват? Въпреки че тепръва ще сме свидетели на тези големи хаквания, въпреки че колко избори имахме с тях и нищо фрапиращо не се случи!? 5-8? Когато за първи път минахме изцяло на хартиени бюлетини всяка партия загуби по около 2% (максимум) от гласовете които типично получават с хартиените. И това е! нищо друго не се промени.

след 3 ракии не мога да нацеля квадратчето в бюлетината

къде си тръгнал да гласуваш бе стой си пий