Експерти: Готви се скрито увеличение на винетните такси

В този й вид наредбата е дискриминационна, твърдят от Института за пътна безопасност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези текстове за мостовете и тунелите винаги ги е имало в закона за пътищата

това се очаква предвид новите 600 гащници, които назначават, за да проверяват имат ли колите електронни винетки

Един поп се давел. От брега му викат, дай ръка, дай ръка, той обаче не реагирал. Един се провикнал: дръж ръка и той се хванал.... Имам чувството че в народното събрание и в министерски съвет работят само попове. Мислят само как да взимат, кога ще започнат да дават.

Интересна статия

Бацето каза , данъци няма да се повишават , за това търсим други способи.Системата е - отделяме си нащо и що остане преразпределяме пак по наще схеми , отчитаме социална дейност и благоденствие на народа. Праим най-социални бюджети , а вие от които сме прибрали парата лапате мухите.

Баце каза, че няма да вдига данъци, но видяхме какво стана с данъка за автомобилите. Никой адекватен човек не вярва на мутра, само заблудените му избиратели хем гласуват за него, хем после псуват защо им вдигат данъците :D

Той така си говори, ама осигуровките се вдигат, данъците за колите, акцизите ...

Някой очаквал ли е нещо друго?!?! Отвратен съм от държавни бирници, рекетьори и проевропейаки проститутки.

ЕС не изисква въвеждането на подобни "такси", ние си ги мислим и власт имащите се оправдават с ЕС, щото нямат "сърце".

Как инак ще съберат обратно увеличението на заплати и пенсий

ГЕРБ - това са моите последователи.

Естествено, че ще се вдигат винтеките - вие какво чакате от ГЕРБ? Да ви вдигнат доходите ли? Те за 10 години не го направиха, та сега ли? То по-скоро Дядо Коледа ще ви донесе подарък...

Винетката вече е вдигната, в момента в който се отказваме от хартиеният и вариант, цената и се вдига. Преди време, когато вдигнаха цената на винетката, Лилето се оправда с високите разходи за отпечатване на винетките. Сега тези разходи са спестени и цената не се променя - май-май нещо аритметиката не се връзва??

Мислех си, че държавата събира данъци и такси, но разбрах, че едни мутри с рекетьорско мислене просто си събират рекета за това, че все още живеем на тази територия.

Рекет отвсякъде! Търпиш ли, народе?! Търпиш и спиш...

До май е първото им наказание,търпим ,но не прощавам,като му дойде времето

Хора , на световните борси падна цената на суровият петрол и протестите утихнаха. Ето това е съзнанието на Българина не да променя нещата кардинално а да закърпи нещо което днес му пречи а какво ще му пречи утре и дали ще е справедливо не е от значение. 2,5 милиона Пенсионери от тях 90% под или около прага на бедност - на улицата няма никой , 4-500 000 работещи бедни - на улицата няма никой , 700 000 инвалиди - на улицата от 7-8 месеца гледаме 7-8 жени с децата си инвалиди на които никой едно кафе не отиде да им занесе , Такса Гробно место - никой на улицата , Такса мостче, тунелче и проход - никой на улицата , Застрахователни извращения вече цяла година - на улицата 15-20 коли.... СПЕТЕ бе хора , още спинкайте и чакайте някой друг да отиде на улицата и да вика заради вас ама после по форумите сме големи нали ? Ако искате промяна то такава промяна е възможна само и единствено чрез протести на улицата ако чакате сами да се свалят в Парламента то е все едно да чакате от умрял писмо. Вдигнаха ви данъкна на колата , вдигнаха ви застраховката , сега ще ви забранят за ползвате тунели и мостове за да ви изгърбят с втора винетка а на улицата никой. Форумите са за да обеменяме мнения а Протестите на улицата за да предизвикаме промени. Ако мислите че някои от ГРОБ чете тия форуми сте мноооого далече от истината

Така разбойниците са завардвали проходи, мостове пътища и са обирали минаващите. Тези го правят по завоалирано, казват то е за вас да ви подържаме моста, пътия.....А всички ние знаем как ги подържат ! Пладнешки разбойници. Това е.

В Румъния винетката е 60 лева, заплатите по-високи, пътищата по-добри.

Беше време, когато бяхме по-добре от румънците, сега им дишаме праха.

Ай сиктир... нови такси, нови налози... до кога? Докато не ги подпре народната любов?

Само в първото изречение - 4 грешки. Сменете си редактора или му давайте повече кафе!

По-добре ни напрегни тиквенския мозък за да видиш кражбата!

Оууу,ГЕРБ ще пада от власт!!!! Аман от глупостите им,аман!!! няма да спрат протестите,а тепърва ще става по зле!!!

Винетка 100 лева поправка на колата (тампони, окачване, оси) - 2000 лв на година. Съгласен съм и 500 лева да е винетката ако ми гарантират, че за една година няма да си потроша колата 300 пъти

И к'во, то на доста места си е така, например в Австрия хем си плащаш винетка, хем си плащаш по разни тунели и мостове допълнителна тол такса като пич. Като искаш да си джиткаш с колата, ще си плащаш, иначе айде на влака и така.

Недейте пишете глупости. В Австрия се плаща на един тунел, който е 20км и е част от международен европейски коридор. В България ако сложим ремонтите по колата от хубавите ни пътища май ни излиза най-скъпо от цяла Европа да си караме колите.

Зевзек

От какъв зор в Австрия се плаща за само един тунел? Законите не са ли еднакви за всички?

Ако тунелите с такси са под Петрохан и Шипка, а финансирането за тях или част от него е частно, тогава какъв е проблемът?

При такъв казус, напълно е резонно, но няма критерий и методика за определяне на тези съоръжения.

Имаме си ги.Управляващите превърнаха себе си и държавата в силова групировка/ДСГ/ с изнудване и рекет над населението чрез увеличени данъци ,такси , глоби и увеличаване на цените перманентно.

Пак един от поставените се изказа......

колата не е необходимост, а лукс. Има и влакове и автобуси. Пътните съоръжения следва да се дадат на концесия - за пореден път виждаме, че държавата е лош стопанин от полуразрушения им вид. А концесия значи и такса за ползване но пък и поддържано съоръжение. Следователно си е съвсем в реда на нещата да се плаща за пътища, тунели, мостове и т.н., включително и винетни такси за общинските пътища, които никой няма да иска но които така или иначе се ползват макар и рядко. Разбира се пътищата, останали на държавата, с интензивен трафик следва да се изключат от винетната система и за тях да се плаща на километър заради по-големите изисквания към поддръжката и заради интензивния трафик. Това ще позволи по-качествени и по-чести ремонти. На който му е скъпо да ходи пеш или да ползва обществен транспорт или да пътува скамо при необходимост. Пътуванията също са лукс, а не необходимост

Ама и ти си един умник: "Свобода на движение, право на свободно придвижване или право на пътуване е термин от областта на правата на човека. Той е застъпен в конституциите на редица държави. Той гласи, че всеки гражданин на една държава, в която се намира гражданинът, има по принцип правото да напусне държавата, да пътува и при наличието на редовни документи, да се завърне в държавата по всяко време. Допълнително гражданинът има право да пътува, да се установява и/или да работи в която и да е част на една държава, без държавата да оказва вмешателство."

господине, правото си го имате - така или иначе никой нищо не ви забранява, но възможностите са си ваш проблем

Нещо не мога да разбера уж при комунизма пътуването било лукс не било за всеки, уж демокрацията щеше да го промени това, ама видиш ли пак било лукс.

sawo

Щом държавата е лош стопанин, то следва представителите на тази държава да се премахнат на момента. Ние сме избрали хора в парламента, за да имаме държава, а не да продадат същата тази държава на частни компании, чиито интерес са печалбите, а не гражданите на държавата.

глеай си по добре джендърските изспълнения вместо да говориш за материя която не познаваш!

НПО със съмнителни цели и финансиране на стари ченгета - моля не ни ги пробутвайте тия лобисти!

Мноооого болка ше има!

Как ще стане скрито.. на заем нещо или на консигнация. Или след 3 години ше си искат парите за цялото време.

от тоя институт кой им плаща да мътят водата,явно на някой са му истинали далаверките покрай винетките