Отново регистрираха гравитационните вълни на Айнщайн

Международен екип учени отново регистрира гравитационни вълни с обсерваторията ЛИГО в САЩ, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Отново регистрираха гравитационните вълни на Айнщайн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

към Гост В експериментът, който предлагам, се използват най-съвременни оптични технологии, които са достъпни едва сега.

аз се чудя защо оня ден както си вървя и изведнъж, олеле чувствам се със 10 кила по тежък а то гравитационна вълна минавала..... за момент си помислих че трябва да ходя на финес....

За да сме сигурни в това трябва и друга обсерватория освен ЛИГО да регистрират това. До тогава все още имаме само вяра а не факт.

В съвременните фундаментали експерименти има този проблем. Никой друг няма възможността за независимо потвърждаване на данните поради уникалност на установката на която са получени, което потвърждение е по принцип стандарт в науката.

За съжаление това е така :)). Но това не променя дефиницията за истинността на едно твърдение в науката. :))

Ама, как ги засичат тези вълни гравитационни? Ако има вълни, значи има поле, а полето си има носител - съответната частица /на ел. поле носител е електрона/. На гравитационното поле частицата носител е теоретична и е наречена гравитон, но физически такава не е регистрирана /засечена, измерена/ досега, поне според моята информация.... Та, какво и как са мерили....???!!!..... Но Айнщайн...да не бързаме да го изхвърляме....

Не може да не прави впечатление на по-наблюдателните хора, как съвременните "учени" езотерици наследници на древните вавилонски жреци, се опитват да ни обясняват вселената без нашият свят Създател, с невидими и неуловими за модерната научна апаратура въображаеми феномени като тъмна материя и енергия (тъмен култ), които споре тях съставляват 97 процента от масата и енергията на вселената, черни дупки (окултни символи на беззаконието и разрухата), скрити измерения, квантови флуктуации, безкрайно разтегливо абстрактно пространство с магически свойства, неутронни звезди и др. Техните теории и вярвания не са научни, а философкси и езотерични. Те не се интересуват от научната истина и погазват грубо научните принципи.

''Така се е образувала една черна дупка, която е 49 пъти по-масивна от Слънцето. '' Маса 45 пъти по-голяма от слънцето е малко за една черна дупка.Много малко.

dlink Всичко около Айнщайн и така наречената теория на относителността включително гравитационните вълни е един голям балон, който се надува повече от 100 години. Тази теория може да се опровергае, ако се проведе един нов експеримент, който пишещия тези редове предлага. Необходима ми е помощ. На първо място консултант по СВЧ, който е работил и има опит със сигнал генератори до 10 GHz. Моя адрес за връзка е: dlink

Ако гравитационните вълни съществуваха и се движеха с толкова ниска скорост като скоростта на светлината, интегритета на вселената щеше да бъде невъзможен.

Пълен "интегритет" на Вселената би имало само ако нещото дето я държи напълно интегрирана се разпространява с безкрайно голяма скорост. Вероятно Вселената не е "напълно интегрирана" и от никъде не следва , че трябва да е такава непременно.

Ако нямаше пълен интегритет във вселената, нямаше да има галактически купове, галактики и звездни системи. Но ние можем лесно да се убедим в нейната изключителна подреденост и финна настройка.

Всичко около Айнщайн и така наречената теория на относителността включително гравитационните вълни е един голям балон, който се надува повече от 100 години. Тази теория може да се опровергае, ако се проведе един нов експеримент, който пишещия тези редове предлага. Необходима ми е помощ. На първо място консултант по СВЧ, който е работил и има опит със сигнал генератори до 10 GHz. Моя адрес за връзка е: d_link

Похвално е човек да има високо мнение за себе си, но според теб, дали в тези близо 100 години, никой не се е сетил (и провел) този "твой" експеримент?

Във вашето менние няма научен аргумент в полза на теорията на относителността. И съм сигурен че вие не може да я защитите с научуни аргументи, защото нещо което не същестува в реалността, не може да бъде защитено чрез научни факти и принципи. Има прекалено много лъжа, митове, легенди и пропаганда в този свят.

Тия па ми учени балами, де са тръгнали да гледат некакви си обекти и субекти на милярди светлинни години. Да дойдат тук в БГ, Боко, Цецо, Лилито и компания ще им покажат нагледно какво са черни дупки, че и нови измерения от материално естество. Ще ги научат и им обеснят за основни функции в математиката.

По-добре да слезем на земята и да видим какво става с вълната на Шуман, защото от това зависи здравето на всички ни. Защото от 7,83 Херца взе да стига в моменти и до 50 Херца. А, на времето военните си настройваха апаратурите по земния резонанс.

Челото топло ли ти е?

С една дума перат пари на простите данъкоплатци. Прочетете при възможност книжлето Догматичните Матрици, писано от един българин. Черни дупки, относителността и др. съществуват само в съзнанието на ...

Ako мама-прас, синето-прас, лили-прас и боко-прас се сблъскат каква антигравитация ще се получи..............

Няма как да бъдат регистрират гравитациони вълни от въображаеми обекти като черни дупки, които са производи на теорията на относителността на Айнщайн и компания. Тази теория няма връзка с реалността поради две основни причини. Първо защото нейният математически апарат не оперира с реалното физическо пространство, което изпълва геометричното пространство на вселената и има физичекси свойства и ограничения. Вместо това оперира върху някакво безкрайно разтегливо абстрактно пространство без такива свойства и ограничения. Поради това тази теория не е физическа. Но трудно бихме я нарекли и математичска, защото има допуснати много логически и математически грешки, една от които води до делене на нула. За този случай нейните религиозни поддръжници твърдят, че простратсвото се свивало в сингулярност. Но това е начин с псевдонауни термини в които няма реален смисъл да се опитват да придават на теорията научна стойност. Вторият фундаментален проблем пред тази теория е, че порядъкът във вселената не може да се дефинира без абсолюти, независими от времето и пространството. Затова човека е създал унивесални еталони за мерки и теглилки, които изпълняват функциите на абсолюти по които се сверяват всички останали мерки и теглилки. Защото без тях (ако всеки започне на мери със собствен аршин) в търговията и техниката и обществото ще настъпи хаос. Теорията на относителността няма научна стойност. Нейната цел да се опитва да оправдава моралният релативизъм (което е беззаконие) в обществото, като се опитва да го представи като нещо което се среща естествено в природата.

Гого, рано сутрин ще ти дойде добре едно шкембе с много лют пипер и чесън...Казват, че добре действа на махмурлука...

kerelov@poshta.net

Ти изсърба ли си твоето вече?

След 1000 години , ако оцелее , човечеството ще може да управлява гравитацията на едно определено ниво , чрез насочване на гравитационните вълни в определена посока . Бъдещият човек ще прилича повече на извънземно в сравнение с днешния си вид .

две черни дупета на около 3 милярда светлиннин години - аиде нема нужда.

явно гравитационните вълни не се отнасят до путлер и путлеристите :)

Koкато статията е свързана с наука, пълната неграмотност, тъпотия и простотия на соросоидите лъсва с пълна сила!

Гравитационни вълни има навсякъде, тия защо ги "засичат" чак на 3млрд километра? За да не провери някой дали е така!!! Кога е филма за Марс?

Този Айнщайн наистина е бил много умно парче! Филмът за него, който върви в момента е много хубав.

Браво, 100 след Айнщайн и то три пъти. Абе "Риган" подкараха ли го?

Айнщайновата теория на гравитацията е основана на принципа на еквивалентността (неразличимостта), който гласи, че гравитацията и ускорението са едно и също явление.Немският математик Риман и руският матаматик Лобачевски математически са доказали съществуването на четвъртото измерение.До четвъртото измерение с логическа последователност достига и Айнщайн.Човек съзнава вече ,че има една велика действителност ,от която схваща само една малка част.,до колкото тая действителност се проектира в триизмерният свят.

Четвъртото измерение е времето.

...и Отново НЕ се изказва до какво Водят, или Как и на Кого влияят тези вълни...

Представете си, че можете да изследвате от научна гледна точна, не Вашата мембранна Вселена, а друга. Научните ви изводи, от там по-малко валидни ли ще са, от ония които добивате изследвайки вашата? Аз мисля че не. Ами ако задълбаете... до това водят,

айде щом си толко любопитна прочети "M-theory" и после ни кажи

кажи де, не се стеснявай

Разглеждате "гравитацията" самостоятелно извън Пространство-времевият континум. Всъщност става въпрос за вълнова деформация на пространство времето. Ако така наречените вълни са затихващи, значи съм права. проверете.

сигурност си седнала, най-вероятно на тоалетната чиния:)

Няма бог, който да е помогнал на хората и да не е бил наказан за това... Защото ненавременното познание е по-опасно от незнанието. Аз също "светвам" понякога... осветявам пътя някому. па макар и от "тоалетната"...

Казва се "континуум"

Най - открояващото се в цялата новина е "В обсерваторията ЛИГО работят над 1000 учени от САЩ и 14 други държави. "

Щом не регистрирано в россия е империалистическа измишльотина и е снимано в Холивуд.

Ако се поразровите из интернет, ще видите какво е направил ТЕСЛА и как освен, че е открил мног неща ги е приложил на практика, Айнщайн е създал само атомната омба, бил е силен в теорията, но слаб в практиката, освен това е ползвал много неща, които са били достъпни, само като вметка целия архив на тесла, след смъртта му е иззет от полицията в САЩ, в това число лазерен лъч, и т.н. това, че позлвате дистанционно и безжичен интернет се дължи на този сърбин. Айнщайн е еврейн - велик, защото е бил стигнал то теорията на относителността, не е малко, но се преекспонира.

Архива на Тесла е иззет от ФБР, а освен това открито е заявявал че Айнщайн греши за скоростта на светлината и теорията му. Тесла е имал свое обяснение и теория, може би ще ги научим някога.

симо

Боже,каква теснотия във вселената/по-рано/...Даже и дупките да се блъскат.....По-скоро друго ме тревожи,след като знаем, че Американците от всяко откритие се мъчат оръжие да направят.

черните дупки не са чак такава тайна за човечеството. знаят се от хиляди години. те първо поглъщат нещо, като всичко на света, а после раждат друго нещо, незнайно и за себе си. така вселената добива един доста по-човешки вид. ;-))) не спа?

И във Вселената ли се блъскат черните дупки? Поне едната е била с беенве.

Аз пък си изпих гравистата, след като ме развълнуваха!

регистрира ли успокоение?

И както си ходеше тротоара те удари по челото:)))

тротоара си е читав и през дена минавам, ама нощно време всички вълни на него се събират

кат се прибирам от кръчмата, гравитационните вълни ме пляскат по сурата

С каква дължина са тия вълни не разбрах?

от колко високо ще паднеш

Ако Никола Тесла беше жив днес, сигурно щеше да се усмихне снизходително. Той не беше от "избраните" но беше ИЗБРАН. Когато той споменава за гравитационните вълни на среща на учените , организирана от Джей Пи Морган, Айнщайн дори не знае за какво говори Тесла. След една година общуване , жърватина споменава вектори и планетарни суивли, а "избрания" получава даром знания. И днес . заради конюктурата , споменават само него а ВЕЛИКИЯТ НИКОЛА ТЕСЛА - УДОБНО ГО ЗАБРАВИХА!

браво !!!

49 пъти по-масивна от Слънцето

и на мен ми направи вчепатление тази аномалия на масивността на началния взрив (дано не ме погнат службите за употребеното междуметие:-))). но общо взето ние не виждаме без вълни. т.е. "тъмната материя" докато си седи на сенкя под слънцето не мож я скиваме! :-)))

Не разбирам идиотите, които пишат разни глупости тук. По-добре си пийте Цар-Кировката и утре се радвайте, ако сте се събудили с едно око. Или ви харесва повече на първа страница: изнасилиха..., убиха..., окрадоха..., катастрофираха... А новината наистина е интересна - нямате си понятие каква апаратура е необходима за тези неща. Но да не ви пудря главите повече (казваше се навремето 'мозъците'), но които го нямат...

Ти па си много убав.. ;)

Хубаво е новините да са истина , иначе по-добре си чети приказки за лека нощ.

Айнщайин гравитационни вълни ли излъчва? Нищо чудно тогава,че всичко гравитира около него, и че го възприемат или по- точно налагат като най- голямото "светило" в научните постижения на човечеството. Предрекъл през 1915 г.... Така ли вече казват на кражбата на чужди научни трудове? Незнайни истински учени,изчезнали в мрака без следа, за да може да лъсне нвбедения "гений". Нали е наше "Моше"! Важното е да е от "богоизбраните"!

измислил е фомулата Е=mc2, нещо което никой не може да провери

американците го провериха върху тъпите глави на японците, сега идва ваш ред

уискито малцово ли беше?

гравитационните вълни се регистрират при сблъсък на черни дупки, а черните дупки се регистрират с гравитационни вълни, кое тук яйцето и кое кокошката?

глупи, черните дупки се регистрират по излъчването на веществото попадащо в тях, яйцето е наблюдавано още при влечугите и архиоптерикса, ще ти еба майката глупава

да не те е оплождал архиоптерикс

По принцип гравитационни вълни не може да се излъчват от единичен обект. Това става винаги от двойка обекти. Там има една... корелация, но тъй като тези обекти обикновено са много далеч, трудно се засичат с технологиите към момента. Уредите не са толкова прецизни. Затова ни говорят за две лаборатории, отдалечени една от друга. Така се прави този експеримент/засичане.

сам обект не може да се привлича, въпросът е гравитационните вълни, вълни ли са или нещо друго

И у нас от време на време се наблюдават гравитационни вълни когато черна дупка погълне някоя банка и после само журналистите си вадят хляба известно време с темата

а сега САЩ да изнасят гравитация за черните дупки

много прос народ се въдите в тая гнусна държавичка, направо не си заслужава да ви пращаме пари

Нали трябва да оправдаят парите, които харчат на данъкоплатците.

пълно мъчание, троловете са с осми клас и още не могат да захапят за какво става въпрос

погледнете в нета Лъчезар Филипов да ви отвори малко очите

Надскочил е времето си.