Индия увеличи бюджета за отбраната на 71,6 млрд. долара на фона на напрежение с Китай

Премиерът Нарендра Моди увеличи разходите за военно модернизиране, като постави акцент върху усилията на правителство да стимулира родното производство

Обратно в новината

Коментари - Индия увеличи бюджета за отбраната на 71,6 млрд. долара на фона на напрежение с Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Индия от началото на независимостта от предната наглосаксонска империя купува оръжие най-вече от СССР, а от известно време Русия И съвместните производства на оръжие също са с Русия а Русия и Китай са ... добри партньори естествено Дивият запад се стреми да захапе Индия но Индия все повече се превръща в 4 Суперсила, което е директно предизивикателство към вече бившия Хегемон, нали ?!

Ройтерс бълнува за някакво напрежение между Индия и Китай, това е мечтата на краварите да се унищожат взаимно и БРИКС да се разпадне за да могат да грабят планетата вечно. Търговския оборот между двете страни е огромен и скоро Брикс въвежда нова световна валута .

Съвсем като в БРИКС https://youtube.com/shorts/VMDW0S4puds?feature=share

Едни и същи глупости от платените тролове.

Ама как така? Нали има съюз нерушим Москва-Пекин-Делхи. Къв е тоз многополюсен свят всеки срещу всеки? Трябва да е всички срещу ЕС и САЩ.

Помня преди година Индия и Китай се сбиха някъде на Хималаите. Но бяха се разбрали - без огнестрелно оръжие, само юмруци и ритници. Китайците победиха. Имаше няколко десетки убити индийски военни. Та имат да връщат.

Ако бяха победили китайците тия гранични постове където се биха сега щяха да са превзети от китайци. Ама не са, индийците са още там. Индийските медии тогава съобщиха че около 60 китаеца са били утрепани. Ето го видеото как китайците изяждат боя и се изтеглят https://www.cnn.com/2022/12/14/asia/india-china-border-tensions-video-intl-hnk/index.html

гладни москали и поднебесни ориZояди нов Световен Многоплюсен Ред сънуват горките ..а докато сънувкат яZе си плетем тихинко Индийско-Тихоокеанската кошничка ..САЩ-Австралия-Япония и Индия форевър ...

Тия индийци с кого ще воюват ,та им трябват оръжия.Нали там са само Йогхи и Факири.Да се къпят в реката и да забравят за тия оръжия,щото и Китай и Пакистан са ядрени сили.Ще ги изгорят за нула време и ще стане като писанието в тяхната религия,когато боговете са се биели с огнени слънца по силни от слънцето и всичко живо е изгоряло.

Индия има ядрени оръжия също глупако. А също така се развива по-бързо от Китай в момента и ще има по-голямо население някъде около Юни тази година. До 10 години вероятно Индия ще задмине Китай по всички показатели.много значително.

Идийците имат ядрени оръжия и всяка година правят военни учения с Австралия. Населението на Китай от тук нататък само ще намалява и остарява, демографията им е неспасяема. В Индия е точно обратното - висок прираст и много млади хора.

индия не се въоръжава заради Китай... а заради сащ и които ще им създадат вътрешни проблеми...

Политиката на Индия е ако Китай е със САЩ, ние сме с Русия, ако Китай е с Русия, ние сме със САЩ.

Проблемът на Индия е ислямът . Най бързо растящата религия в Индия е ислям и е 20% от населението . Като се добави че голяма част от бангладешците се местят в Индия ,проблемът ескалира .Няколко щата на границата с Бангладеш от хиндуистко мнозинство се превръщат в ислямски бастиони . Урду беше приет за официален език в щата Бихар преди месец .

БРИКС е голяма работа. ЮАР вече не участва практически, Русия го играе Четвърти райх, Китай си зазижда народа за две месеца през месец, Индия се въоръжава заради Китай, а в Бразилия в големите градове никой не излиза по улиците след 10 невъоръжен. Ако това ви е алтернативата на Запада - не, благодаря. По-добре да оправим него.

Няма никакво напрежение между Китай и Индия. Това са журналистически манипулации.

е , то Китай и Индия са в конфликт от сума ти години , ама щом ти , бляд , казваш , че всичко е ОК , няма как да не ти повярваме на русоробските мечти :))) Как е БРИКС , функционира ли ? Търговия , туризъм , особенно след като се включи и Иран ? Или е само проформа , а пРоссия е суровинен придатък на Големият Жълт Батко и в знак на вечна дружба му давате суровините евтино. Не плащат като Европа жълтурите , а ? Ще свикнете.......учете китайски и рупайте ориз.

трябва да се подготвят малко циганите, да не им дойде китаеца някоя нощ на гости, както казва ердоан

Англосакносците ако успеят да сбият Индия и Китай, както Русия - Украйна. Ще си въртят синджира още половин век.

А така - ВЪОРЪЖАВАЙТЕ се! Че САЩ е пред ДЕФОЛТ.

тъпи, ти остави щатите, глей че брикс нацяло се скапа!

Герберастки тъпунгер.