Индианци построиха тръстикова лодка край Варна

Пусната е на вода в началото на месеца, ще участва в експедиция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Със какъв флаг плава сламената коиба и как е получила сертификат за морски съд ,според международните договори за безопасно плаване на море!?

Като затриха БМФ-Български морски флот ,прославящ България по света,отлични моряци ,отлични екипажи ,стотици кораби,химикаловози,танкери-за течни товари,фериботи ,за превоз на тирове и коли,сухотоварни кораби ,рудовози ,сега ще строят кораби от тръстика.

Винету да реже лентата):

Eba gi u indiancite,...mnogo beli be...

Тъпи, ако прочетеш статията, ще разбереш евентуално, че индианци са я строили а българи ще плават с нея... а ма то четенето ти е труд непосилен, докато да изплющиш някаква тъпня на латиница е толкова лесно....

Ако тези лодки проработят , може да си Обновим Флота , дето ще трошим милиарди пари за кораби ?! По всяка логика е по-добре 500 такива отколкото една ръждясала втора ръка !!!

Значи ГЕРБ успяха да доведат най- после и ИНДИАНЦИ в България ?! Засега за лодки , утре за селища и ''още нещо.....'' ?! Правилно - Нали на ''бизнеса'' му липсвали квалифицирани кадри !!!!

Естрствено тюфлекът , чел недоче лгеда килипкра. Понфе прочети от къде е проекта, как и кой го финансира и защо е във Варна. И от къде са тръгнали. Пази боже от селски кръчмари с бакалски сметки в чуждата чиния. Тез еврофондове пришки ви изкараха на устичките, щот не захапахте баницата.

А дали варните от Варна са внасяли тръстиката от Боливия? Не е ли по-логично като се прави такава възстановка да се прави така както са я правили, живялите по тези земи в съответната епоха и с материалите, които те са употребявали Нещо пак мирише на усвояване на някакви еврофондове. Нерде Титикака и аймара, нерде Стамбол и Ямбол!

Идеята е много добра. Трябва Малка корекция. Д-р Гьорлитц с подкрепа на ДжоржКлуни РичардГиър Принцове Принцеси и всички скромни мецанати на генофонда, да направи флотилия от 1000 тръстикови лодки и 10 000 сала 100.НПО-та и 50-медии и да врътнат едно Реалити шоу ....Преселение 2020..... с крайна цел Америка Кой плува пичели, кой не плува съдба естествен подбор Отива на тръстиката за следващи лодки. ГИНЕС активно да се включи в превоза на 1милион въодушевени участници с историческа мисия Опази боже планетата. Като в древни времена както казват Световни професори изхранването е било с бира. Сега ще изхранят експеримента с бира песни и танци наживо Всички бирени компании. Да не забравят един по-голям сал за международен футбол. Като ще правят шоу. ....Е това му се казва шоу.

А дали варните от Варна са внасяли тръстиката от Боливия? Не е ли по-логично като се прави такава възстановка да се прави така както са я правили, живялите по тези земи в съответната епоха и с материалите, които те са употребявали Нещо пак мирише на усвояване на някакви еврофондове. Нерде Титикака и аймара, нерде Стамбол и Ямбол!

няма еврофондове,а дарения !

Идеята не лоша,ама искам да я усъвършенствам.Качваме братя ДОМУСЧИЕВИ на нея и сами да отплават.

Маллеейй...,като им гледам "древния" плавателен съд и палубата от рендосани дъски...не ми се мисли ,какви удобства на ХХІ-век има вътре... Голямо плаване,голям кеф едени,пиьене и те тези три неща ще падат.... Пимпира ,чека да завее и у нас и забръска снег ,да стане бидонья със зелето и налее тазгодишната "грозданка",че да отпраши и той на "научна "експедиция на Антарктида...

добре, че са индианците за да ни построят плавателен съд.... защото с нашето управление нищо не можем да построим... ще зачислим лодката в българската армия и с прашки и фунийки ще защитаваме границите на НАТО, защото парите ги окрадоха...., а и предприятия няма български

Я да ги изловите и да ги връщате в книгата "Винету", от която са избягали!

Няма ли за какво по-полезно да се харчат пари? Ще носят тръстика от другия край на света и после ще ми говорят за екология. Разнасяме товари на ляво, на дясно, всичко това са скъпи ресурси.

Няма държавно участие в построяването на кораба!

товари? разнасяте? екология? май не си виждал контейнеровоз на картинка?

Организатор на експедицията е германец,а представител на България е археолог.Тръстиковия кораб не случайно е построен във Варна,защото оттам е в праисторическо време е осъществена връзката със Средиземно море.Това е историческа въстановка от хора които изследват древността,включваща и нашите земи..Не е толкова известно ,но името на град Варна,се дължи на древните траки от племето "варни",които са били местно население.Част от тях се изследват в днешна Германия и там основават град Рощок и други градове.Тези данни са открити от немски историци и археолози! Нищо не е случайно.

Помагат на Винету да възстанови статута на БМФ и да му върнат флага. Нали са сънародници.

Статута на БМФ си го е определил Домусчиев още преди 10-11 години,малтийския флаг.Едва ли ще го промени за съжаление,всички корабособственици търсят ниски данъци.Друг е въпроса дали е имал право.Колкото до регатата и тръстиковия кораб ,това няма нищо общо с БМФ.

Ще му помогнат. Ще видиш. На тоя нещастник прост.

Спрете ги тези индианци докато е време, че после ще трошим грешни пари в издирвателни мисии, където неменуемо ще потънат и нашите канута на 1000 години. Това да не им е океана, където акулите ще ги изплапат набързо и няма да се мъчат. Ако някоя буря не ги потопи ще ги помислят за емигранти, оберат и потопят. Затова предагам от сала да направим едно голямо барбекю, че да има хубави спомени за всички.

успешно плаване! Късен гларус над нас прелетя бързи спомени в мрака препуснаха и подирихме пак любовта в топлината на устните, но намерихме само една тишина. Беше тихо във наште сърца Беше тихо в очите притворени и стояхме със тъжни лица и се вслушвахме в спомена, но дочувахме само една тишина. В нощта птица пак лети в нощта тихо тъгуваме аз и ти. Над морето изгрява деня и блестят върховете на мачтите кораб вдига отново платна да отплува със вятъра, а в платната белее една тишина. . плюс пожарен кран на гугъл световната милиция!

това индианец сто процента е взето от книгата! единствената! ВИНЕТУ! а иначе... индиец е индиан (Indian) а какво е индианец... неам идея, ама в книгата щом се казва, кой съм аз да не разбирам?

Ако Ншо-тчи не участва в експедицията само по тръстикова препаска и не прави всекидневни масажи на Поразяващата ръка....предавани in live.....никаква експедиция. А иначе - направиха ни на индианци.

Индиец и индианец са различни понятия,както географски ,така и като етнос!Изграждането на кораба е идея на Морското дружество и доброволци!

може ли да се позовеш на различен от кирилица източник за понятията си?