Коментари - Путин подписа за 12 нови ядрени реактори в Индия | Днес.dir.bg

Путин подписа за 12 нови ядрени реактори в Индия

Русия ще изгради 12 нови ядрени реактори в Индия за период от 20 години. Индийският премиер увери Путин, че Русия остава главен оръжеен доставчик на Делхи.

Обратно в новината

Коментари - Путин подписа за 12 нови ядрени реактори в Индия | Днес.dir.bg

Коментари

Русия сериозно е решила да остави Европа на самотек.... Без нищо.

ето типичен пример за глупавите и фанатизирани "про"- западни булгаря как когато си умен и находчив си приятел и на изток и на запад и всички те уважават. индия е член на commonwelth и в същото време стратегически партньор на русия!...но както казах за това се изискват качества като далновидност и находчивост!...за глупаците тук пояснявам- commonwelth e съюзът на всички бивши и настоящи територии на владение на англия:)

Попрочетох малко мнения по тази тема. Демокрацията, комунизмът, религиите, философските доктрини, ... са идеалистични и теоретични постройки. Има си общества с други традиции и обичаи от хилядолетия и те се развиват по собствена логика. Индия е както бедна и изостанала, така и страна със собствена космическа и ядрена програма, с огромен брой езици, общности и религии. Индия, Китай, Русия, САЩ, Канада, Бразилия ... са мегадържави-континенти. Австралия не я слагам сред тях, защото тя е по-хомогенна езиково и културно и няма ясни зони на разделение по езиков и етнически признак. С две думи: светът е голям и големите ще се разберат помежду си винаги без да им е нужна нашата оценка. Опитите да се изолира Русия са обречени.

А има една поговорка: "с какъвто се събереш - такъв ставаш" И още една: "кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа кой си". Та когато се събереш с бай Мангал освен да заприличаш на бай Мангал друго не ти остава. Да, парите не миришат - това е сентенция от преди 2000 години. На един римски император. Казана по повод на градеските тоалетни. Но когато твойто технологично ниво е такова, че от теб купуват само утепляци като Индия и Иран, нещата са зле. Много зле. Това е показател за това докъде си я докарал. А Русия е ясно докъде са я докарали. Да сте чували за руски лаптопи? Или пък за мобилни телефони. За автомобили? някакви допотопни бараки с 30-40 годишно изоставане от Германия и Япония. От Ю. Корея, Франция, Италия и от когото там се сетите. От Китай, ако щете. Абе едни ножчета за бръснене не се научиха да правят за 70 години съветска власт. Да им са честити на индийците руските реактори. Хем стари, хем скапани.

Абе тупан, хората правят най-добрите и безопасни ядрени централи, ти се занимаваш с автомобили и лаптопи. Има си хора за ширпотребата. А ние къде сме? И за ширпотреба не ставаме вече.

Според думите ти "с какъвто се събереш..." става ясно, с кого си се събрал, чии интереси защитаваш!Мразиш,плюеш Русия,защото служиш на ЦРУ! Манпулатор-соросоид!

индиският примиер, да не си мисли за реактори и уръжие, ами да вземе и да осигури работа на този беден народ, понеже са на едно от първите места по мизерия и бедност. месечната заплата е 50€ при условие, че имаш работа! това е един от добрите случаи. може ли да се живее с тази мизерия? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защото правописа ти е слаб! Пише се: прЕмиер, а не прИмиер; Оръжие, а не Уръжие!

вече идийци софтуер за реактори пишат големи фойерверки се задават

ти си този с розовите очила. Възпитанието на запад се изроди и продължава да се изражда. Искат размиване на културните граници и заличаване на историческите истини подобно на Русия миналия век. Незнам как може да говориш за справедливост като запада е живял и натрупал богатства предимно на гърба на колониите си и "точно тази част" западни граждани, за кояти ти говориш си затваря очите и мълчат когато западни коалиции бомбят и рушат д-ви от Южна Америка, Северна Африка, Близкия Изток и Европа. това не е справедличост, а лицемерие и двуличност. Отностно техническия умствен потенциал, едва ли някой отрича европейския и американски гений, но конкуренцията става убийствена вече.

Щом Путин се ръкува с тях, и труци и цигани са ок... Скоро и негри ще захаресвате както е тръгнало :))

Браво ВВП , ти си велик , нашите политици к-------------а да му духат!

Американците му подписаха смъртния акт, той реактори щял да строи.

"оргазъм" от това, че сам си се "пришил " към Световните господари-подпалвачи на воини в света?! Почувствал си се като силен властелин?! Ужас! Присъствал Си, или лично Си подписал смъртния акт на Путин ?!Май си изтрещял си отвсякъде!Я спешно на доктор и да се лекуваш!

Предлагам продажните ни политици да се самоубият о време, преди да е късно и да бъдат пребити с камъни!

за проблемите на голямото си население Индия осигурява мощно решение с 12 руски ядрени реактора рашават проблемите с недостига на енергия - ще имат излишък даже и ще е евтина рикшите ще се движат на ток и жици като тролеи

"Производствената база на САЩ е в разруха и ярък пример за това е Детройт..... ..Конгресът е в безизходно положение.Президентът е нерешителен и неумел.... ...Във Върховния съд съществува непоправим разкол... ...Всичко се разпада.Центърът е несигурен и анархията се спуска върху Америка... ПАТРИК БЮКЕНЕН-експерт в екипите на Форд и Рейган The American Conservative/12.12.14

Major Payne

Детройт не е толкова зле, колкото се представя и ще се оправи - не му бери грижата ;) Това, което не става с пари, става с много пари, а пари има.

даааа, много правилно! За всеки влак си има пътници, дори за руския. :) А там й е мястото на руската техника - в Индия, централна Африка и т.н...

Със сигурност е по голям пазар от България.

Със СИГУРНОСТ е по-голям и от пиндостанския. Докато Русия реализира проекти за милиарди, краварите си бъркат в носа и обясняват на всички как руснаците ей сега ще фалират.

Депутатите одобриха 1.5 млрд. евро нов дълг!!! - ПОРЕДЕН!ЧЕСТИТО! Какво коментирате Русия. Нея не я мислете!

А страна огромная трябва до началото на 2015г да върне 150 милрд..ха..ха...ха от 700 милрд външен дълг..ха..ха

ти не гледай Русия, не гледай и родните си Щати. в български форум си, гледай българското. а то е отчайващо, прелъгаха ни с демокрация и ни изоставиха, както постъпиха и с майдановците.

Рублата ще я колим за Нова Година, тя наддава солидно всеки ден!! С 1-2 кила спрямо $.

то е защото курса е плаващ според опорните точки. Само дето е лееко потъващ

като стигнеш до бай mangal значи си отекъл вече ..

Абе, руските тролове, вчера, като трябваше да коментирате големите увеличения на цените на хранителните продукти в Русия, не плащането на заплати с месеци и масови съкращения по предприятията, се бяхте изпокрили като плъхове, а? Сега гледам, пак леете дитирамби във възхвала на Путя. Междувременно обаче еврото мина 71 рубли. А вие си се радвайте... А, тия реактори що ще ги плащат в долари, впрочем, а не в рубли?

sawo

Русия ще се възстанови и то бързо, в предвид, че 2009-та бяха доста по-зле и за по-малко от година бяха на крака, а ние кога ще се оправим? Цените скъпи, заплати ниски, безработица висока, корупция повсеместна - да продължавам ли?

Тя ще се възстанови до ниво 2013 след 10 години, ако имат късмет!!! И ум, иначе ще бъдат погребани за десетилетия!! Ама да го духат заради Путлер.

Абе момче, ти преди 5 дни не писа ли пак, че доларът е минал 72 рубли? Какво стана, че сега цената му падна?

Интересно!!! Защо "цивилизованите " страни си изнесоха производствата в Китай и Индия и без тях немогат да дишат:)))) Защо не ги изнесоха в "ЛЮБИМАТА:)))за някои АМЕРИКА??? Отговор: защото там се работи качествено и отговорно ..(изключвам надомните измислени работи,които ги има в цял свят)

И изпълняват петилетките за 3 години! Венсеремос!

Щото индиеца работи за $150 на месец, а един Европеец за $3000. Ти май не се отличаваш с остър ум :D

защото черньо в "загнилата" Америка взема месечната ти заплата дневно. А ако кандиса да работи събота или неделя и повече. За две години в малко градче близо до Хюстън построиха комплекс химически заводи по голям от Девня пред очите ми

Така им се пада на руснаците, като неискат да строят ЮП, нека се лутат по Индия и Китай.

Ако си попрочитал тук там, Русия никога не е спирала да работи с Индия.

И всеки път отказват на емисарите от САЩ да подкрепят санкциите, и официално приеха вчера Главата на Република Крим в Индия, това говори ли ти нещо!!!

Много красиво звучи последното изречение. Почти като изказване на комсомолско събрание. Жалко че вече не е вярно. Жалко за нас, дето се присъедихме към западната цивилизация свят в периода на залеза и.

Ежегодно ходя в тая залязваща цивилизация къде на почивка, къде по работа... да ти кажа абе не личи да залязва. Някак си се усеща свобода, спокойствие, друга култура. Ти ходи в Русия, аз ще продължа да ходя в тая залязваща цивилизация

И не се тревожат че ще плащат после за това спокойствие с метър кожа и литър кръв. Ебаси наглеците

Аааа начи можело и така а?! Вместо да ни натискат нас бедните за некви си милиард и нещо... Можело и да правят истински бизнес със силните на деня... Да им се неначудиш начи... Браво това е добре за руснаците и тамън ще ни оставят малко на мира, че съвсем не остана "въздух" от тях...

Абе то верно не остана въздух, ама вакуума се оказа нестабилно състояние и гледам се е задало едно цунами от запад, а ние се надявахме само на пролетен дъжд!

И какво притесняват ли те цунамита от запад..?! Или ти трябваха ама от изток?!

Какво казва справедливостта на западния свят за зверските убийства на хората в Профсъюзния дом в Одеса? А за това, че подкрепяното от тях ръководство на Украйна, въобще не преследва виновните? Иначе хубаво си го написал и може би до преди 30 години наистина да беше така.

Това беше организирано от ФСБ, скоро виновните ще бъдат съдени. Заловени са над 20 човека участвали.

Най-точното мнение което съм чел напоследък. Все пак има надежда :) Жалкото е че нормалните хора са все по-малко....

Пък аз чух, че СВЕТА бил изолирал Русия. Явно СВЕТА е малко по-голямо място отколкото учат в американските public schools. Освен САЩ, ЕС и разни васални територии като Япония, Австралия и Канада, има още около 6 милиарда души на тая планета. Доста високомерно едни 15тина процента от населението побързаха да се обяват за СВЕТА.

държат 95% от технологиите и 80% от парите. Другото е на гол тумбак чифте пищови

Парите като хартийки, или като записи в файлове са абсолютно непотребни, ако няма за какво полезно да бъдат сменени. Технологиите, без производствена база, където те да бъдат материализирани, също са абсолютно безполезни. Стоките, които да бъдат купувани пари, се произвеждат във заводи на изток. Факт.

Какви 95% от технологиите сънуваш? Освен в Германия, никъде другаде западът не произвежда нещо.

Това важеше някъде в началото на 20 век. Съмнявам се да си живял тогава. В момента тези 15% държат кухата финансова сфера, която се занимава с преливане от пусто в празно и създаване на световни кризи. Реалната икономика произвеждаща добавена стойност отдавна не е в ръцете на тези 15%. Един ден, който не е далече, изкривената финансова система ще рухне ище разберем, че всъщност не притежаваме нищо.

Да да 6 милиарда неплатежоспособни туземци с интелект на растения. Халал да са им на руснаците. Ти до кой клас си ходил на училище?

Гледал ли си в класации за интелектуални способности къде са краварите от централната част на североамериканския континент?

Untermensch викаш. Това схващане не е ново. Много преди теб са го изразявали. Повечето са осъдени през 1945г. в Нюрнберг. Тези туземци финансират американския външен дълг като изкупуват тонове облигации всяка година. И не само облигации, а цели компании и бизнеси. Ти за моето образование не се притеснявай. Вместо това вземи прочети повече.

Не разбрахте ли, че по-голямата част от света не е Запада, не се интересува от това какво иска Запада, и иска да търгува с Русия. Даже Турция и Израел нямат санкции срещу Русия. Тези две държави май са по-независими от евро мишоците. Западът не е никаква международна общност или международно право, той е просто една малка част от света, 30 държави от 200. Останалите 170 държави НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ какво искал Западът, и си търгуват с Русия като за световно.

Евромишоците са свикнали да папат американски парици наготово. И затова клявкат американски опорни точки. Освен Мерцедес май не остана нищо читаво европейско. Да оставим настрана имиграционните проблеми които Стария Свят си има... Европа май не е това,което всички очакваме. И ние какво-пак сме на грешната страна!

си се объркал. За съжаление не сме от "грешната" страна. От 6те милиарда туземци сме

Абе вие сте много заблудени, количеството не прави качество. Някак си друго е 300 милиона европейци с 2000 евра средна заплата и разни аборигени от третия свят с по 3 до 5 долара месечна заплата.

Не 2000 евро средна заплата на месец, а 2000 евро среден заем на месец. Т'ва някога ще се връща. И ще го плащат с кожа и кръв.

мда, Русия видя че на Запад не минава империалистическата й плитика и се насочи на Изток. както е тръгнала може да се върне към сметалата в магазните и киоските. Към сметаната и картошките.

гражданка или селянка, индия произвежда 80% от програмните продукти в света, на второ място е (след уса ) по инвестиции в аерокосмическата си индустрия, тъи че едва ли е случаино че русия иска повече сътрудничество. и както виждам то е за високотехнологични продукти, а не за ориз.

Мдаа-поредната куха лейка. Доколкото разбрах,ще строят реактори и ще сглобяват вертолети. Никъде не иде реч за картошки. Апропо,картошкаджиите останахме само ние! Под мъдрото ръководство на ЕС сега произвеждаме по-добри компютри и стругове,отколкото тия навремето,нали така... И сега какво работи в държавата ни? Грейт Уолл в Ловеч. Пак сглобяваме коли по технология на изостаналите азиатци. Както се казва,къде са те-къде сме ние...ЕВРОПЕЙЦИТЕ!!! Ама така е-всеки народ си заслужава управниците...

чудя се откъде цялата тая злоба по повод една новина, че две държави, с които имаме отдавнашни връзки, ще увеличат стокооборота си? защо не помислим и ние да увеличим стокоборота си с индия? дали не е защото не ни дават да продаваме нищо без разрешението на ес или защото не можем вече да продаваме нищо освен злоба?

Ха, че какво ще им продадем: боб от Египет, чесън от Китай или гвоздеи от Турция?

Най-големия скок в отношенията ни с Индия направи Людмила Живкова- забравихте ли я -надявам се не. Тя беше станала почти сестра на Индира Ганди,беше изпреварила и Руснаците

направо ме разсмя. Чалмлийсаката вярно ходеше до Индия и се впусна в мистицизма на изтока ама какво спечели страната от това. А да откриха първите индийски магазини за парцалки и дрънкулки.

Беше претърпяла тежка катастрофа (дано не ти се случва) и в "чалмата" и беше скрит някакъв животоспасяващ уред. А ти, за да не ти казват панталонджийка или поладжийка, по детероден орган ли се разхождаш? Освен магазините за индийски парцалки и дрънкулки в България, забравяш за магазините за български електродвигатели и хидравлика в Индия.

Индийският премиер е решил да избие собственото си население.Руския газ и руските реактори са вредни за живота и здравето на населението.

Защо не уточни за кое и чие население са вредни? За това населяващо Белия дом. И изобщо е грехота точно американско мекеренце да говори за вреди нанесени на индийското население, след като щатската Унион карбайд унищожи толкова хора в индийския град Бопал.

Веднага уточнявам.Чернобил е добра реклама за качеството на руските реактори.А за газта всеки ден умират хора от бомбите-руски газ в бутилки.

ЧОВЕКО, ТИ СИ МНОГО БОЛЕН.

Още по-вредни са дебили с РС в ръцете като тебе !

Чакам нашите американски мекеренца пак да прокламират, че Русия, освен нефт и газ нищо друго не произвежда и не продава.

Е не е ли така? Ядрените централи какво са? Пак свързани с енергетиката.Освен енергетика нищо друго няма. Защо мислиш че рублата се срина при падането на петрола? Е и хубави коли правят и телевизори, ама ти все пак караш западни коли и гледаш корейски телевизори. Хвала на такива русофили

Стойчо, момче просто за разлика от руснаците, американците произвеждат само и единствено ДОЛАРИ-хартийки. Ама от къде толкова акъл да четеш или информираш.Българите като теб са ДУШЕВНО БЕДНИ.

Имаш ли представа каквио технологии трябва да притежава една страна, за да разработва и произвежда ядрени реактори? Имаш ли представа колко страни в света го правят изобщо? А ракети-носители и ракетни двигатели? А самолети и хеликоптери? Автомобилите и телевизорите дори и за детски играчки - залъгалки не стават пред тях. Впрочем за автомобилите - те съвсем не са витрина на любимите ти САЩ. Краварските таралясници са безнадеждно изостанали, в сравнение с продукцията на Япония, Европа, та дори Корея и Китай. И за финал, понеже стана дума за телевизори...Би ли ми назовал поне една марка американски такива, през последните 20 години?

Да изключим оръжията. Освен при тях, Русия е световен лидер в производството на: - ядрени реактори; - турбини; - хеликоптери; - високопроходими машини; - лазерни установки; - контролно измервателни прибори; - мн. други.

и водка правят мноо хубава от травесите на байкало амурската магистрала ... ама си я изпиват сами не е за продаване ;)

първият стандарт за водка е руски. релсите, можеш да си ги сложш на задното стъкло - докато си на прием при американския проститут, дето ни е за посланик в България.

Хората се развиват. Икономиката им се развива. А ние вместо да се вдигнем и да "изметем" всичката тая алчна и неграмотна паплач, която ни управлява и да си изберем млади, интелигентни и амбициозни хора, които да работят за благото и развитието ни като държава, срещу 20-30 лева на избори отиваме и пак гласуваме за мутрите и мутресите. Ако продължим така, не след дълго от България няма да остане и спомен.

Ама ги разбираш нещата де. Как ще им се развива икономиката като са пред хиперинфлация, нищо не произвеждат само черпят природни ресурси. Системата в цивилизования свят работи малко по-различно от колкото в твоята глава. Хората които управляват са богати хора доказали се в своята област, не млади и амбициозни и ... бедни. И стига си ревал по форумите че си ниско квалифициран и гладен, има хора които живеят добре

Имах предвид Индия. :)

как са се наежили жалките соросоидчета,Путин пак удари в земята санкциите на господарите им от бонголенд!!!!!!!!!!!!

Къде е Бойко да им обясни за диверсификацията ?????????

Това е да се предлагаш навсякъде, белким някъде те огрее. 20 атомни централи. Не знам вдявате ли колко проучвания, разрешителни и прочее ще са нужни на индийците. И колко средства от срана на руснаците, за да стартират. Щото това няма да стане така - индийците да се изръсят, за да могат рашите да строят. По международните стандарти никой договор не се обезпечава предварително и със 100% средства. Трябва да сте адски тъп и, че да се връзвате на тая кука.

И за Турция така се пишеша ама хората действат!!!

За Индия не е проблем. Тя има повече млади инженери, отколкото САЩ човеци.

доста тежка и неприятна новина за доларовите фенове. поредно доказателство,че тяхното време изтича...

Индия има голям икономически просперитет. Влагат много силно в образованието на младите и имат едни от най-развитите човешки умове. Всичко идва от Индиа!

И като теглиш чертата, средна работна заплата 440 евро в Русия. С тоя срив на рублата скоро ще догонят Северна Корея

А колко е в България член на ЕС???? Да отбележим, че в Русия няма толкова висока безработица и консумативите, като ток, вода, парно са над 2 пъти по-евтини отколкото у нас! Бензина също! Все си е 36рубли А95! Освен това - аз тези данни не намерих, но вероятно включват и глухата провинция и места, където са само ескимоси.

В България е малко над 800 лв демек 400 евро. Това че ти си ниско квалифициран и работиш за 200 евро е лично твой проблем. И все пак Русия е спечелила 2 войни, има неограничени природни ресурси. Аз сравнявам Русия с великите сили не с нас. В Германия загубила 2 войни средна заплата е над 2000 евро, при почти никакви природни ресурси.

Ей ти данните бе колега, има по области, в московска област е 32 000 рубли около 450-460 евро link

Интересното е, че със същата делегация в Индия е отишъл и премиерът на република Крим . Той също се е срещнал и е бил приет подобаващо от индийският си колега . По този повод в Украйна и УСА има голям вой . Тази новина я има в небългарските медии, които са доста по независими от нашите . Ако четете немска, английска или руска преса ще я намерите в Гуглето .

А ние, като контрамярка срещу световните мераци на Путин, ще вдигнем цената на тока на българите, щото мангалите така или иначе не плащат, ще вземем още 8 милиарда заеми, за да изплатим всички и докрай с народни пари откраднатите от частни лица такива от КТБ. И ще изплатим неустойките за централата в Белене(с нов заем). хе-хе

Не забравяй и ще строим американски АЕЦ!

Пу вече се чуди на кого да отиде на крака да моли да му купят това и онова. След като загуби Европа за клиент, след като и турците не го искат много-много за партньор, Китай прави планове за усвояване на Сибир и кацна в Индия. Браво! Стой далече от Родината ми, окупатор!

Скрий се бе геец!

Родината ни не се оценява много в момента! Най - ниския жизнен стандарт в ЕС! Постоянно нарастваща безработица, ниско ниво на заплащане и социално обезпечение! Котираме се само, като територия ако не си разбрал! Русия сключи страхотни сделки през тази година, а ние изгубихме! Ердоган не каза, че се отказва от руския АЕЦ и тръбопровод, санкции също не наложи. Само наивниците вярват в глупавите обяснения в момента на ЕК.

Браво, адаш ! Браво, БРАТЧЕ ! НИЕ СМЕ С ТЕБ ! Все така !

Поредния путински бльф...... :-) Един по един падат...... Ердоган-"За Турция Южния Газов Коридор остава приоритетен, няма да сменяме приоритетите" т.е путиновия проект ще чака на втори план, дьлбока резерва...... :-) :-)

Умри в забрава

А нашият селяк в президентството какво подписа за да има работа за бг индустрията, или пък селяка в министерски съвет? Селяци, ходете да садите картофи и да гледате овце! В София сме няколкостотин хиляди софиянци, всичко останало е спам !

Ами с Виетнам за доставка на кучета и котки?

Очаква се спешна визита от ЕС в Индия! Отлично се получава на Руснаците - договориха се с Китай, Унгария, Турция сега и Индия за големи взаимно изгодни сделки на стойност десетки милярди на година! Преди това с Южна Америка на основа БРИК направиха чудесни сделки! Браво!!! Блестяща външна политика за последната година!

А вътрешна политика???

Само ми е чудно едно - в рубли ли ти плащат или в долари, за да хвалиш тия глупости за блядовете?

Не ми плаща никой! Не съди по себе си за другите! Информираността ми е толкова висока защото с интерес следя икономическите отношения и ситуацията. Обичам шаха!

Коментари - Путин подписа за 12 нови ядрени реактори в Индия | Днес.dir.bg

Путин подписа за 12 нови ядрени реактори в Индия

Русия ще изгради 12 нови ядрени реактори в Индия за период от 20 години. Индийският премиер увери Путин, че Русия остава главен оръжеен доставчик на Делхи.

Обратно в новината

Коментари - Путин подписа за 12 нови ядрени реактори в Индия | Днес.dir.bg

Коментари

Русия сериозно е решила да остави Европа на самотек.... Без нищо.

ето типичен пример за глупавите и фанатизирани "про"- западни булгаря как когато си умен и находчив си приятел и на изток и на запад и всички те уважават. индия е член на commonwelth и в същото време стратегически партньор на русия!...но както казах за това се изискват качества като далновидност и находчивост!...за глупаците тук пояснявам- commonwelth e съюзът на всички бивши и настоящи територии на владение на англия:)

Попрочетох малко мнения по тази тема. Демокрацията, комунизмът, религиите, философските доктрини, ... са идеалистични и теоретични постройки. Има си общества с други традиции и обичаи от хилядолетия и те се развиват по собствена логика. Индия е както бедна и изостанала, така и страна със собствена космическа и ядрена програма, с огромен брой езици, общности и религии. Индия, Китай, Русия, САЩ, Канада, Бразилия ... са мегадържави-континенти. Австралия не я слагам сред тях, защото тя е по-хомогенна езиково и културно и няма ясни зони на разделение по езиков и етнически признак. С две думи: светът е голям и големите ще се разберат помежду си винаги без да им е нужна нашата оценка. Опитите да се изолира Русия са обречени.

А има една поговорка: "с какъвто се събереш - такъв ставаш" И още една: "кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа кой си". Та когато се събереш с бай Мангал освен да заприличаш на бай Мангал друго не ти остава. Да, парите не миришат - това е сентенция от преди 2000 години. На един римски император. Казана по повод на градеските тоалетни. Но когато твойто технологично ниво е такова, че от теб купуват само утепляци като Индия и Иран, нещата са зле. Много зле. Това е показател за това докъде си я докарал. А Русия е ясно докъде са я докарали. Да сте чували за руски лаптопи? Или пък за мобилни телефони. За автомобили? някакви допотопни бараки с 30-40 годишно изоставане от Германия и Япония. От Ю. Корея, Франция, Италия и от когото там се сетите. От Китай, ако щете. Абе едни ножчета за бръснене не се научиха да правят за 70 години съветска власт. Да им са честити на индийците руските реактори. Хем стари, хем скапани.

Абе тупан, хората правят най-добрите и безопасни ядрени централи, ти се занимаваш с автомобили и лаптопи. Има си хора за ширпотребата. А ние къде сме? И за ширпотреба не ставаме вече.

Според думите ти "с какъвто се събереш..." става ясно, с кого си се събрал, чии интереси защитаваш!Мразиш,плюеш Русия,защото служиш на ЦРУ! Манпулатор-соросоид!

индиският примиер, да не си мисли за реактори и уръжие, ами да вземе и да осигури работа на този беден народ, понеже са на едно от първите места по мизерия и бедност. месечната заплата е 50€ при условие, че имаш работа! това е един от добрите случаи. може ли да се живее с тази мизерия? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защото правописа ти е слаб! Пише се: прЕмиер, а не прИмиер; Оръжие, а не Уръжие!

вече идийци софтуер за реактори пишат големи фойерверки се задават

ти си този с розовите очила. Възпитанието на запад се изроди и продължава да се изражда. Искат размиване на културните граници и заличаване на историческите истини подобно на Русия миналия век. Незнам как може да говориш за справедливост като запада е живял и натрупал богатства предимно на гърба на колониите си и "точно тази част" западни граждани, за кояти ти говориш си затваря очите и мълчат когато западни коалиции бомбят и рушат д-ви от Южна Америка, Северна Африка, Близкия Изток и Европа. това не е справедличост, а лицемерие и двуличност. Отностно техническия умствен потенциал, едва ли някой отрича европейския и американски гений, но конкуренцията става убийствена вече.

Щом Путин се ръкува с тях, и труци и цигани са ок... Скоро и негри ще захаресвате както е тръгнало :))

Браво ВВП , ти си велик , нашите политици к-------------а да му духат!

Американците му подписаха смъртния акт, той реактори щял да строи.

"оргазъм" от това, че сам си се "пришил " към Световните господари-подпалвачи на воини в света?! Почувствал си се като силен властелин?! Ужас! Присъствал Си, или лично Си подписал смъртния акт на Путин ?!Май си изтрещял си отвсякъде!Я спешно на доктор и да се лекуваш!

Предлагам продажните ни политици да се самоубият о време, преди да е късно и да бъдат пребити с камъни!

за проблемите на голямото си население Индия осигурява мощно решение с 12 руски ядрени реактора рашават проблемите с недостига на енергия - ще имат излишък даже и ще е евтина рикшите ще се движат на ток и жици като тролеи

"Производствената база на САЩ е в разруха и ярък пример за това е Детройт..... ..Конгресът е в безизходно положение.Президентът е нерешителен и неумел.... ...Във Върховния съд съществува непоправим разкол... ...Всичко се разпада.Центърът е несигурен и анархията се спуска върху Америка... ПАТРИК БЮКЕНЕН-експерт в екипите на Форд и Рейган The American Conservative/12.12.14

Major Payne

Детройт не е толкова зле, колкото се представя и ще се оправи - не му бери грижата ;) Това, което не става с пари, става с много пари, а пари има.

даааа, много правилно! За всеки влак си има пътници, дори за руския. :) А там й е мястото на руската техника - в Индия, централна Африка и т.н...

Със сигурност е по голям пазар от България.

Със СИГУРНОСТ е по-голям и от пиндостанския. Докато Русия реализира проекти за милиарди, краварите си бъркат в носа и обясняват на всички как руснаците ей сега ще фалират.

Депутатите одобриха 1.5 млрд. евро нов дълг!!! - ПОРЕДЕН!ЧЕСТИТО! Какво коментирате Русия. Нея не я мислете!

А страна огромная трябва до началото на 2015г да върне 150 милрд..ха..ха...ха от 700 милрд външен дълг..ха..ха

ти не гледай Русия, не гледай и родните си Щати. в български форум си, гледай българското. а то е отчайващо, прелъгаха ни с демокрация и ни изоставиха, както постъпиха и с майдановците.

Рублата ще я колим за Нова Година, тя наддава солидно всеки ден!! С 1-2 кила спрямо $.

то е защото курса е плаващ според опорните точки. Само дето е лееко потъващ

като стигнеш до бай mangal значи си отекъл вече ..

Абе, руските тролове, вчера, като трябваше да коментирате големите увеличения на цените на хранителните продукти в Русия, не плащането на заплати с месеци и масови съкращения по предприятията, се бяхте изпокрили като плъхове, а? Сега гледам, пак леете дитирамби във възхвала на Путя. Междувременно обаче еврото мина 71 рубли. А вие си се радвайте... А, тия реактори що ще ги плащат в долари, впрочем, а не в рубли?

sawo

Русия ще се възстанови и то бързо, в предвид, че 2009-та бяха доста по-зле и за по-малко от година бяха на крака, а ние кога ще се оправим? Цените скъпи, заплати ниски, безработица висока, корупция повсеместна - да продължавам ли?

Тя ще се възстанови до ниво 2013 след 10 години, ако имат късмет!!! И ум, иначе ще бъдат погребани за десетилетия!! Ама да го духат заради Путлер.

Абе момче, ти преди 5 дни не писа ли пак, че доларът е минал 72 рубли? Какво стана, че сега цената му падна?

Интересно!!! Защо "цивилизованите " страни си изнесоха производствата в Китай и Индия и без тях немогат да дишат:)))) Защо не ги изнесоха в "ЛЮБИМАТА:)))за някои АМЕРИКА??? Отговор: защото там се работи качествено и отговорно ..(изключвам надомните измислени работи,които ги има в цял свят)

И изпълняват петилетките за 3 години! Венсеремос!

Щото индиеца работи за $150 на месец, а един Европеец за $3000. Ти май не се отличаваш с остър ум :D

защото черньо в "загнилата" Америка взема месечната ти заплата дневно. А ако кандиса да работи събота или неделя и повече. За две години в малко градче близо до Хюстън построиха комплекс химически заводи по голям от Девня пред очите ми

Така им се пада на руснаците, като неискат да строят ЮП, нека се лутат по Индия и Китай.

Ако си попрочитал тук там, Русия никога не е спирала да работи с Индия.

И всеки път отказват на емисарите от САЩ да подкрепят санкциите, и официално приеха вчера Главата на Република Крим в Индия, това говори ли ти нещо!!!

Много красиво звучи последното изречение. Почти като изказване на комсомолско събрание. Жалко че вече не е вярно. Жалко за нас, дето се присъедихме към западната цивилизация свят в периода на залеза и.

Ежегодно ходя в тая залязваща цивилизация къде на почивка, къде по работа... да ти кажа абе не личи да залязва. Някак си се усеща свобода, спокойствие, друга култура. Ти ходи в Русия, аз ще продължа да ходя в тая залязваща цивилизация

И не се тревожат че ще плащат после за това спокойствие с метър кожа и литър кръв. Ебаси наглеците

Аааа начи можело и така а?! Вместо да ни натискат нас бедните за некви си милиард и нещо... Можело и да правят истински бизнес със силните на деня... Да им се неначудиш начи... Браво това е добре за руснаците и тамън ще ни оставят малко на мира, че съвсем не остана "въздух" от тях...

Абе то верно не остана въздух, ама вакуума се оказа нестабилно състояние и гледам се е задало едно цунами от запад, а ние се надявахме само на пролетен дъжд!

И какво притесняват ли те цунамита от запад..?! Или ти трябваха ама от изток?!

Какво казва справедливостта на западния свят за зверските убийства на хората в Профсъюзния дом в Одеса? А за това, че подкрепяното от тях ръководство на Украйна, въобще не преследва виновните? Иначе хубаво си го написал и може би до преди 30 години наистина да беше така.

Това беше организирано от ФСБ, скоро виновните ще бъдат съдени. Заловени са над 20 човека участвали.

Най-точното мнение което съм чел напоследък. Все пак има надежда :) Жалкото е че нормалните хора са все по-малко....

Пък аз чух, че СВЕТА бил изолирал Русия. Явно СВЕТА е малко по-голямо място отколкото учат в американските public schools. Освен САЩ, ЕС и разни васални територии като Япония, Австралия и Канада, има още около 6 милиарда души на тая планета. Доста високомерно едни 15тина процента от населението побързаха да се обяват за СВЕТА.

държат 95% от технологиите и 80% от парите. Другото е на гол тумбак чифте пищови

Парите като хартийки, или като записи в файлове са абсолютно непотребни, ако няма за какво полезно да бъдат сменени. Технологиите, без производствена база, където те да бъдат материализирани, също са абсолютно безполезни. Стоките, които да бъдат купувани пари, се произвеждат във заводи на изток. Факт.

Какви 95% от технологиите сънуваш? Освен в Германия, никъде другаде западът не произвежда нещо.

Това важеше някъде в началото на 20 век. Съмнявам се да си живял тогава. В момента тези 15% държат кухата финансова сфера, която се занимава с преливане от пусто в празно и създаване на световни кризи. Реалната икономика произвеждаща добавена стойност отдавна не е в ръцете на тези 15%. Един ден, който не е далече, изкривената финансова система ще рухне ище разберем, че всъщност не притежаваме нищо.

Да да 6 милиарда неплатежоспособни туземци с интелект на растения. Халал да са им на руснаците. Ти до кой клас си ходил на училище?

Гледал ли си в класации за интелектуални способности къде са краварите от централната част на североамериканския континент?

Untermensch викаш. Това схващане не е ново. Много преди теб са го изразявали. Повечето са осъдени през 1945г. в Нюрнберг. Тези туземци финансират американския външен дълг като изкупуват тонове облигации всяка година. И не само облигации, а цели компании и бизнеси. Ти за моето образование не се притеснявай. Вместо това вземи прочети повече.

Не разбрахте ли, че по-голямата част от света не е Запада, не се интересува от това какво иска Запада, и иска да търгува с Русия. Даже Турция и Израел нямат санкции срещу Русия. Тези две държави май са по-независими от евро мишоците. Западът не е никаква международна общност или международно право, той е просто една малка част от света, 30 държави от 200. Останалите 170 държави НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ какво искал Западът, и си търгуват с Русия като за световно.

Евромишоците са свикнали да папат американски парици наготово. И затова клявкат американски опорни точки. Освен Мерцедес май не остана нищо читаво европейско. Да оставим настрана имиграционните проблеми които Стария Свят си има... Европа май не е това,което всички очакваме. И ние какво-пак сме на грешната страна!

си се объркал. За съжаление не сме от "грешната" страна. От 6те милиарда туземци сме

Абе вие сте много заблудени, количеството не прави качество. Някак си друго е 300 милиона европейци с 2000 евра средна заплата и разни аборигени от третия свят с по 3 до 5 долара месечна заплата.

Не 2000 евро средна заплата на месец, а 2000 евро среден заем на месец. Т'ва някога ще се връща. И ще го плащат с кожа и кръв.

мда, Русия видя че на Запад не минава империалистическата й плитика и се насочи на Изток. както е тръгнала може да се върне към сметалата в магазните и киоските. Към сметаната и картошките.

гражданка или селянка, индия произвежда 80% от програмните продукти в света, на второ място е (след уса ) по инвестиции в аерокосмическата си индустрия, тъи че едва ли е случаино че русия иска повече сътрудничество. и както виждам то е за високотехнологични продукти, а не за ориз.

Мдаа-поредната куха лейка. Доколкото разбрах,ще строят реактори и ще сглобяват вертолети. Никъде не иде реч за картошки. Апропо,картошкаджиите останахме само ние! Под мъдрото ръководство на ЕС сега произвеждаме по-добри компютри и стругове,отколкото тия навремето,нали така... И сега какво работи в държавата ни? Грейт Уолл в Ловеч. Пак сглобяваме коли по технология на изостаналите азиатци. Както се казва,къде са те-къде сме ние...ЕВРОПЕЙЦИТЕ!!! Ама така е-всеки народ си заслужава управниците...

чудя се откъде цялата тая злоба по повод една новина, че две държави, с които имаме отдавнашни връзки, ще увеличат стокооборота си? защо не помислим и ние да увеличим стокоборота си с индия? дали не е защото не ни дават да продаваме нищо без разрешението на ес или защото не можем вече да продаваме нищо освен злоба?

Ха, че какво ще им продадем: боб от Египет, чесън от Китай или гвоздеи от Турция?

Най-големия скок в отношенията ни с Индия направи Людмила Живкова- забравихте ли я -надявам се не. Тя беше станала почти сестра на Индира Ганди,беше изпреварила и Руснаците

направо ме разсмя. Чалмлийсаката вярно ходеше до Индия и се впусна в мистицизма на изтока ама какво спечели страната от това. А да откриха първите индийски магазини за парцалки и дрънкулки.

Беше претърпяла тежка катастрофа (дано не ти се случва) и в "чалмата" и беше скрит някакъв животоспасяващ уред. А ти, за да не ти казват панталонджийка или поладжийка, по детероден орган ли се разхождаш? Освен магазините за индийски парцалки и дрънкулки в България, забравяш за магазините за български електродвигатели и хидравлика в Индия.

Индийският премиер е решил да избие собственото си население.Руския газ и руските реактори са вредни за живота и здравето на населението.

Защо не уточни за кое и чие население са вредни? За това населяващо Белия дом. И изобщо е грехота точно американско мекеренце да говори за вреди нанесени на индийското население, след като щатската Унион карбайд унищожи толкова хора в индийския град Бопал.

Веднага уточнявам.Чернобил е добра реклама за качеството на руските реактори.А за газта всеки ден умират хора от бомбите-руски газ в бутилки.

ЧОВЕКО, ТИ СИ МНОГО БОЛЕН.

Още по-вредни са дебили с РС в ръцете като тебе !

Чакам нашите американски мекеренца пак да прокламират, че Русия, освен нефт и газ нищо друго не произвежда и не продава.

Е не е ли така? Ядрените централи какво са? Пак свързани с енергетиката.Освен енергетика нищо друго няма. Защо мислиш че рублата се срина при падането на петрола? Е и хубави коли правят и телевизори, ама ти все пак караш западни коли и гледаш корейски телевизори. Хвала на такива русофили

Стойчо, момче просто за разлика от руснаците, американците произвеждат само и единствено ДОЛАРИ-хартийки. Ама от къде толкова акъл да четеш или информираш.Българите като теб са ДУШЕВНО БЕДНИ.

Имаш ли представа каквио технологии трябва да притежава една страна, за да разработва и произвежда ядрени реактори? Имаш ли представа колко страни в света го правят изобщо? А ракети-носители и ракетни двигатели? А самолети и хеликоптери? Автомобилите и телевизорите дори и за детски играчки - залъгалки не стават пред тях. Впрочем за автомобилите - те съвсем не са витрина на любимите ти САЩ. Краварските таралясници са безнадеждно изостанали, в сравнение с продукцията на Япония, Европа, та дори Корея и Китай. И за финал, понеже стана дума за телевизори...Би ли ми назовал поне една марка американски такива, през последните 20 години?

Да изключим оръжията. Освен при тях, Русия е световен лидер в производството на: - ядрени реактори; - турбини; - хеликоптери; - високопроходими машини; - лазерни установки; - контролно измервателни прибори; - мн. други.

и водка правят мноо хубава от травесите на байкало амурската магистрала ... ама си я изпиват сами не е за продаване ;)

първият стандарт за водка е руски. релсите, можеш да си ги сложш на задното стъкло - докато си на прием при американския проститут, дето ни е за посланик в България.

Хората се развиват. Икономиката им се развива. А ние вместо да се вдигнем и да "изметем" всичката тая алчна и неграмотна паплач, която ни управлява и да си изберем млади, интелигентни и амбициозни хора, които да работят за благото и развитието ни като държава, срещу 20-30 лева на избори отиваме и пак гласуваме за мутрите и мутресите. Ако продължим така, не след дълго от България няма да остане и спомен.

Ама ги разбираш нещата де. Как ще им се развива икономиката като са пред хиперинфлация, нищо не произвеждат само черпят природни ресурси. Системата в цивилизования свят работи малко по-различно от колкото в твоята глава. Хората които управляват са богати хора доказали се в своята област, не млади и амбициозни и ... бедни. И стига си ревал по форумите че си ниско квалифициран и гладен, има хора които живеят добре

Имах предвид Индия. :)

как са се наежили жалките соросоидчета,Путин пак удари в земята санкциите на господарите им от бонголенд!!!!!!!!!!!!

Къде е Бойко да им обясни за диверсификацията ?????????

Това е да се предлагаш навсякъде, белким някъде те огрее. 20 атомни централи. Не знам вдявате ли колко проучвания, разрешителни и прочее ще са нужни на индийците. И колко средства от срана на руснаците, за да стартират. Щото това няма да стане така - индийците да се изръсят, за да могат рашите да строят. По международните стандарти никой договор не се обезпечава предварително и със 100% средства. Трябва да сте адски тъп и, че да се връзвате на тая кука.

И за Турция така се пишеша ама хората действат!!!

За Индия не е проблем. Тя има повече млади инженери, отколкото САЩ човеци.

доста тежка и неприятна новина за доларовите фенове. поредно доказателство,че тяхното време изтича...

Индия има голям икономически просперитет. Влагат много силно в образованието на младите и имат едни от най-развитите човешки умове. Всичко идва от Индиа!

И като теглиш чертата, средна работна заплата 440 евро в Русия. С тоя срив на рублата скоро ще догонят Северна Корея

А колко е в България член на ЕС???? Да отбележим, че в Русия няма толкова висока безработица и консумативите, като ток, вода, парно са над 2 пъти по-евтини отколкото у нас! Бензина също! Все си е 36рубли А95! Освен това - аз тези данни не намерих, но вероятно включват и глухата провинция и места, където са само ескимоси.

В България е малко над 800 лв демек 400 евро. Това че ти си ниско квалифициран и работиш за 200 евро е лично твой проблем. И все пак Русия е спечелила 2 войни, има неограничени природни ресурси. Аз сравнявам Русия с великите сили не с нас. В Германия загубила 2 войни средна заплата е над 2000 евро, при почти никакви природни ресурси.

Ей ти данните бе колега, има по области, в московска област е 32 000 рубли около 450-460 евро link

Интересното е, че със същата делегация в Индия е отишъл и премиерът на република Крим . Той също се е срещнал и е бил приет подобаващо от индийският си колега . По този повод в Украйна и УСА има голям вой . Тази новина я има в небългарските медии, които са доста по независими от нашите . Ако четете немска, английска или руска преса ще я намерите в Гуглето .

А ние, като контрамярка срещу световните мераци на Путин, ще вдигнем цената на тока на българите, щото мангалите така или иначе не плащат, ще вземем още 8 милиарда заеми, за да изплатим всички и докрай с народни пари откраднатите от частни лица такива от КТБ. И ще изплатим неустойките за централата в Белене(с нов заем). хе-хе

Не забравяй и ще строим американски АЕЦ!

Пу вече се чуди на кого да отиде на крака да моли да му купят това и онова. След като загуби Европа за клиент, след като и турците не го искат много-много за партньор, Китай прави планове за усвояване на Сибир и кацна в Индия. Браво! Стой далече от Родината ми, окупатор!

Скрий се бе геец!

Родината ни не се оценява много в момента! Най - ниския жизнен стандарт в ЕС! Постоянно нарастваща безработица, ниско ниво на заплащане и социално обезпечение! Котираме се само, като територия ако не си разбрал! Русия сключи страхотни сделки през тази година, а ние изгубихме! Ердоган не каза, че се отказва от руския АЕЦ и тръбопровод, санкции също не наложи. Само наивниците вярват в глупавите обяснения в момента на ЕК.

Браво, адаш ! Браво, БРАТЧЕ ! НИЕ СМЕ С ТЕБ ! Все така !

Поредния путински бльф...... :-) Един по един падат...... Ердоган-"За Турция Южния Газов Коридор остава приоритетен, няма да сменяме приоритетите" т.е путиновия проект ще чака на втори план, дьлбока резерва...... :-) :-)

Умри в забрава

А нашият селяк в президентството какво подписа за да има работа за бг индустрията, или пък селяка в министерски съвет? Селяци, ходете да садите картофи и да гледате овце! В София сме няколкостотин хиляди софиянци, всичко останало е спам !

Ами с Виетнам за доставка на кучета и котки?

Очаква се спешна визита от ЕС в Индия! Отлично се получава на Руснаците - договориха се с Китай, Унгария, Турция сега и Индия за големи взаимно изгодни сделки на стойност десетки милярди на година! Преди това с Южна Америка на основа БРИК направиха чудесни сделки! Браво!!! Блестяща външна политика за последната година!

А вътрешна политика???

Само ми е чудно едно - в рубли ли ти плащат или в долари, за да хвалиш тия глупости за блядовете?

Не ми плаща никой! Не съди по себе си за другите! Информираността ми е толкова висока защото с интерес следя икономическите отношения и ситуацията. Обичам шаха!