Си: Китай е готов да разгроми всеки потенциален агресор

Китайският президент Си Цзинпин увери днес, че страната му е има готовност да разгроми всеки потенциален агресор.

Обратно в новината

Коментари - Си: Китай е готов да разгроми всеки потенциален агресор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разликата в числеността на населението на Китай и Индия е "някакви си" 55 милиона в полза на Китай. Разликата в числеността на въоръжените сили на Китай и Индия е "някакви си" 480 хиляди в полза на Китай. По количество и качество на въоръженията разликата също е в полза на Китай. Така че няма нужда някои да лелеят напразни мечти за военна победа на Индия над Китай при евентуално повторение на краткия военен конфликт помежду им през 1962 година в резултат на който Пекин все още претендира за 3500 кв. км от територията на индийския граничен щат Аруначал Прадеш, а Делхи на свой ред смята, че Китай незаконно окупира над 43 000 кв. км от индийския щат Джаму и Кашмир. Огънят на войната между тези милиардни по население държави тлее, но няма да прерасне в глобален военен конфликт, защото и двете държави имат общи интерес в икономическото, политическото и военно противостоене на другите "велики" сили, и най-вече в противоборството им със САЩ в индокитайския регион.

Гледам протестърчетата нещо са се размечтали Китай да вземе Сибир. Няма как да стане. Съвременният свят "работи" по друг начин. За момента на Китай му трябва да отстрани пишман-хегемона САЩ. И най-елегантният начин е удар срещу долара плюс някой и друг лееек шамар по американските съюзници в Азия и Близкия Изток. За допълнителен респект.

Китайците няма да купят Сибир. Няма да имат нужда и от фалшив референдум. Те просто ще го вземат.

САЩ с глупавия си стремеж за световна хегемония зорлем превърна Русия и Китай в съюзници. Съответно Китай получи руски военни технологии, ядрени технологии, енергоресурси и всякакви суровини. Азиатската (Китай, Япония, Корея) цивилизация обаче е чужда на европейската. Русия е естественият съюзник на стара Европа в изгряващата и могъща Азия. Но Европа е слаба и подчинена на САЩ. Китай вече усеща силата си и поетапно заявява правата си на бъдещ световен хегемон. Губещи ще бъдат всички европейци.

Китай няма нужда от съюзници и несъюзници, защото сътрудничи с целия свят. Не е известно Русия да има съюзници. Може би Беларус. А може би не.

Руснаците се задушават от китайския гигант. Трябва по-бързо да продадат Сибир /както Аляска/, за да не го загубят. И да се надяват, че китайците ще се съгласят да платят прилична сума.

Ще ти се така да е , но няма как да стане това което искаш!

Статистика 2017 САЩ (не НАТО) 1 400 000 активни военни 1 100 000 резерв 13 444 самолета 8848 танка 473 кораба Русия 760 000 активни военни 2 485 000 резерв 3 547 самолета 15 398 танка 352 кораба Китай 2 335 000 ацтивни военни 2 300 000 резерв 2 942 самолета 9 150 танка 673 кораба за атомни бомби няма да говорим щото ако гръмнат - победителя ще му се иска да е победения.

Дали предупреждението наистина е към Индия? Или към някой друг, дето се има за много голям. И до скоро беше.

ох миличкия... само американци са му в главата. Грам информация не е прочел по конфликта с Индия. Путлеристче бе.

По-скоро става дума за Русия. Приказките за неупотреба на агресия и експанзия са китайска любезност и прах в очите. Така говореха Хитлер, Сталин и Путин.

ТОВА Е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА КРАВАРИТЕ .... ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ТОЛЕРИРА ИДИОТСКОТО ИМ ПОВЕДЕНИЕ В ТАЗИ ЧАСТ НА СВЕТА .

не. това е предупреждение към каПутин който се опитва да им извива ръцете с "Силата на Сибир 2" Китаеца му каза директно къде да ис завре тръбата. Както и че няма да спонсорира БРИКСа и си спонсорира китайската банка.

Чудесна сдтатия. Всичко е самата истина. Сащ са най-голямата военна сила в момента,вярно. Ноо,обединени Русия и Китай ги правят твърде слаби. Нарочно американците подмушват Япония, Южна Корея,Тайван да не са в добри отношения с китайците. Защото знаят-ако Япония и Китай превъзмогнат историческите обременености и сключат договор за военно сътрудничество и техника-Е"ем ти и руснаци,и американци!

Китай и Русия не са обединени. Китайците имат собствени цели. Една от тях е Сибир. Руснаците ще бъдат изтикани от средна Азия. Китай е гигант във всяко отношение, за разлика от Русия.

Руснаците отдавна са "изтикани" от средна Азия (средно-азиатските републики в долината Фрегана) Но Сибир и "далечният изток' са друго нещо. Там по добре да не се посяга.

Бараво удри американските терористи.....

ИНТЕРЕСЕН ФАКТ : КИТАЙСКИТЕ ЯДРЕНИ РАКЕТИ ИЗСТРЕЛЯНИ ОТ КИТАЙ МОГАТ ДА ДОСТИГНАТ ДО ЙЕРУСАЛИМ И ЛОНДОН АКО СЕ ИЗСТРЕЛЯТ НА ЗАПАД :)):))

Съмнявам се... те САЩ не са оборудвани с С300 и С400 дето дори предупредени не могат да засекат 30 годишна томахавка. :)))

Авторът на тая партенка да не се прави на луд :) Не индийски кораби шарят из Китайско море, и не Индия строи провокативни ПВО на границите на Китай. Намекът е към печатницата ФАЩ.

Най-вече да си върне окупирания от москалите Сибир!

ей, НПО мангал, не смей да се наричаш "Българин". Личи си какъв си, "Иречек".

Ся, ако успееш да представиш исторически факти и документи за владеенето на Сибир от Китай, ще ти бъда благодарен.За някакво влияние да, но не и за владеене.Че те тогава монголците, имат по-голямо основание да претендират за Сибир.

русия създадена от иван грозни през 1547г. а китай си е там ос сътворението до днес.

Нито английски, нито руски, учете китайски.

Китайската армия е огромна, много диспциплинирана и добре подготвена и технически въоръжена.

китайците са умен народ! те знаят че азия им принадлежи. няма защо да бързат .