Коментари - Отвориха капсула на времето в Разград | Днес.dir.bg

Отвориха капсула на времето в Разград

Капсула с послание към поколенията, поставена в бутилка през 1975 година, беше извадена в Разград.

Обратно в новината

Коментари - Отвориха капсула на времето в Разград | Днес.dir.bg

Коментари

В Русенския университет е пълно с такива капсули-от всеки випуск по една- до определено време, но ги е страх да ги отворят, поради вероятните глупости, които съдържат, а и всички тогаващни комсомолски секретари сега са професори в университета, но в биографиите си не го споменават.

Мартинчо, Мартинчооо, пред колкото и да са били присъстващите - все тая! Тук в Дир-а като го четем толкова хора, виждаш ли какви неграмотии се списва от коментиращите?!

Усещам някакъв оптимизъм в това послание, може и наивен да е. Но хората явно са имали самочувствие.

Каквото и да беше тогава, нямаше толкова цигани

Звучи добре. Не като Мутрата, който си направи капсула на времето, за да се обезсмърти лично. Между другото трябва да извадим и изхвърлим неговата капсула.

Как звучи само - като след кажане на планетата на Мюмюните ...

Хората не са мислили, че капсулата ще бъде отворена толкова скоро.

Изменихме на заветите на бащите си ! Това послание звучи като жив укор ! :(

Да, нещо работата с щастливото поколение хич не се получи.Зазидайте го обратно, не е за нас това послание.

Ей затова не ни искат в Шенген! Какви хора сте, превъзнасяте социализма, а не сте съгласни с новите Европейски тенденции. Селяни неграмотни. Даже Станишев е възмутен от неприемането на Истанбулската конвенция, а човека си е комунист от поколения. Не искате ГМО, не искате скъпа енергия, искате Европейски заплати, а не искате Европейски цени. Натискате се за доставки на газ от Русия, че бил евтин, отказвате демократичния Американски втечнен газ. Протестирате против една евентуална война с Руските агресори в Крим и Донбас, а се пишете демократи от НАТО. Май ще си разменяме шапките или по-конкретно чалмите, заедно с нашите южни братя Турците, ако продължавате да сте непослушни и недемократични. Надолу не се чете... Абе пишете ги по-разбрано тези опорни точки бе, че вече ни се смеят на нас с Бегееца...

Тъжна ирония ! :(

Даааааааааааа, какво са разбирали те тогава..От щастието това да си европеди- козяк, еврофаги, безполово, нещо от третия пол или истинска Кончита!!Те щастие имали...фабрики къде да работят, истинска държава и бъдеще! Ама джендъри не са си имали, нали!

Тъжно звучи това послание. То показва колко различно са мислели хората по онова не толкова далечно време. Дали са допускали от какви хора ще бъде отворено и прочетено то? Дали са предполагали, че сега думата "народ" вече почти няма значение, а много по-често се чува "нашият лидер", нашия председател", макар, че уж тогава имало, а сега няма култ към личността. Какви времена дойдоха!

маи верно сте повече от 80%,.. гледам хората не намират смисъл в това послание, но намират смисъл в това, една кола да бъде изстреляна в космоса, и на една платка , скрита някъде дъбоко в нея, да пише "направено на земята от човек" много инетересни дебили си имаме

Не заплашвам но няколкопъти отклонявате моето мнение.Има и по велики от ВАС ще потърся подкрепа от ТЯХ

Чудесно послание, изпълнено с много позитивност и без ласкателства към управляващата тогава партия. Ако мислите, че днес тя не ни управлява все още.....за жалост.

Айде бе?!? И няма "слава на БКП и КПСС"??? Не може да бъде.

Още помня как всички първокласници ни събраха и накараха да ревем, защото "Другарят Андропов е починал деца, починал е вашият баща". Изкукуригал режим.

Е, ти пък Андропов. Аз съм "страдал" още за Брежнев...

stan_posta@

Няма такова нещо. То възрастните още не бяха научили Андропов, че първокласниците ! Много кратко управлява. Не си спомняте добре ! Нямаше нужда от такива изпълнения ! Никой никого насила не е карал да плаче, камо ли пък деца, дето нищо не разбират !

Като ви гледам какви лъжци сте , вярвам че и за смъртта на цар Борис сте плакли !!! пфуу.

Както правилно посочват преди мен: Това са типични лозунги за онова време. Ти сигурно си някой подрастващ който е слушал вечер мама и тате да му обясняват "колко хубаво беше при комунизма и как всичко беше евтино и имаше какво да ядем"? Лозунги от сорта на "КПСС - БКП" ни караха да ги викаме по митингите - за 1-ви май, за 9-ти септември, такива събития където те бяха задължителни. Това не означава че навсякъде и всеки ден сме викали и крякали подобни клишета - животът си течеше в естествен свой ритъм.

Devil

Ми то наистина си беше добре по комунизма, не са празни приказки. Не като тоя прогнил капитализъм, дето за нищо не става.

Е СЕГА поне не те "карат" насила - по желание, който иска с/у 50 лв отива на протест/подкрепен митинг, нъл баце!

А сега размислете до какво ще доведе изучаването на "мракобесния комунизъм" в часовете по история! До същото, което доведе внушаваната ни преди години безрезервна любов към СССР. Тя ни доведе до 10 ноември, датата на следващата промяна не се наемам да конкретизирам.

Как ще повярвате - та вас ви плащат да хулите и плюете!:?Самолайноправци жалки!

Хапчетата, госпожо ...

Типични лозунги за онова време в стил "Всички стром светолото бъдеще за народа. Реалността обаче бе такава, че 90% от хората в тези предприятия крадяха кой каквото може. Произвеждаха в 90% от случаите боклуци, които някой друг в Соц. лагера бе задължен да купи и в първите мигове на свободата 90% от тези писали лозунгите емигрираха на запад (а вероятно и по-рано към Турция, съдейки къде е писано този завет).

ТОВА ПОСЛАНИЕ ГО ПРАТЕТЕ НА ГОСПОДАТА КОИТО ПИШАТ НОВИТЕ УЧЕБНИЦИ

По същия начин са псували хората и тогава, като са зазиждали капсулата. Ама е било на ум. За разлика от сега. Щото тогава биеха, ако не се радваш. Трябваше да публикуват целия текст с благодарностите за партията и нашият вожд и братския съветски народ, възхвалите за другаря Владимир Илич и Георги Димитров. Тогава картинката щеше да е по-различна.

а бе цървул , а какво е хубавото на днешните времена бе ... че имаш кола западна и лап топ ли ??? не сте 80% дебилни а мнооого повече !!!

имаме и наркотици и много цигани също !

смо.тльо, излез от кочината си, и се огледай бе! и иди си купи хляб без да чакаш на опашка!

в България ли живееш?И кое му е лошото до имаш свободата да си купиш нова качествена,а не руска кола?Да имаш свободата да отидеш със семейството си на разходка в Дания,на ексурзия в Англия,на почивка в Испания!Да работиш в Германия да си харчиш парите в България? М?Хубаво е ни е!На нас Българите!А на иво христовците като тебе не ви е хубаво защото сте дебили!

еее ама вместо фабрика имаме страхотен геи парад .... !!!

Фабрика "Хърсате" съществува ли все още или от нея са останали оглозгани и полусрутени здания.

Бо Бо

Преди 43 години, хората са се трудили за да създадат голяма част от благата, разпределени през периода 1990-99 година между част от шайка политически лобисти. С прискърбие установяваме, че голяма част от тези лобисти отлетя в небитието, както и мечтите на тези, които са писали завещанието. Защото смъртта е най-справедливото нещо в живота. За нея най-много се мисли и най-малко говори. Лека му пръст на завещанието: "Днес, първи август 1975 г. ние празнуваме 25-годишния юбилей на нашето предприятие. В името на тази радост, ние се обръщаме към теб, бъдещо поколение. Ние искаме да ти завещаем нашата сила, нашата обич, нашата вяра и дързост! Не забравяй, че трябва да живееш и твориш в името на този народ, който те е родил и откърмил!...Сега е твоят ред! Бъди щастливо поколение, и на добър час!"

Тъжно много тъжно. Тези хора не са и предполагали каква трагедия ще ни сполети.

Горкия човечец! Каква я е мислил, а тя каква стана...

аз съм от Разград, но вече 30 години не живея там и тези силни думи ме развълнуваха. Те са от моето детство.

Шило

"...Ние искаме да ти завещаем нашата сила, нашата обич, нашата вяра и дързост! Не забравяй, че трябва да живееш и твориш в името на този народ, който те е родил и откърмил!...Сега е твоят ред! Бъди щастливо поколение, и на добър час!", се казва още в завета към поколенията...." Какво ли разочарование преживяват тези, които някога са вярвали в завета?

Очаквано, след тези съвсем човешки думи, намерили са се двама - трима ужбългари, да храчат върху рода си. Тя глупостта затова е глупост - не иска да седи на тъмно и скрито, блазни я да излезе най-отрпед и да реве с цяло гърло, та всички да видят, че е по магаре от магаретата.

Направо не е за вярване! Как така не присъстват думите свързани с партията, социализма и комунизма???

Шило

Ами явно нещата не са такива, каквито са ти ги обяснили.

Нещата, баце, съм ги преживял, защото гоня 50-така!

Шило, ти си достоен партиен член :) Да не съм живял тогава, да не знам какво фалшиво време беше.

Нищо не пише за герберастите , за ТИквоний 3 , за ЦВИНОКИО, за Домуса, не може да е вярно !

Фабрика в Разград. Празнува 25 години от откриването си, 1975-та година, значи е построена през 1950-та. От кого ли? И хората са се трудили в името на какво? Вероятно за равенство на всичките 34 джендърни разновидности сега? Не вярвам. Не вярвам да са работили и за благото и издръжката на ромските малцинствени групи, за издръжка на бездомните кучета, генно обременените лъвчета и други непълноценни и неравностойни индивидиуми. Според мен са работили за да създадат голяма част от благата, разпределени през периода 1990-та до 1999-та година между част от по-благородните индивиди. С прискърбие съобщавам, че и голяма част от горепосочените индивиди вече отлетя в небитието, както и мечтите на тези, които са писали "завещанието". Ама то всички ще умрем някой ден, хайде сега наздраве, както се беше изразил един велик Български режисьор.

Ами, че те тия същите другари си ги откраднаха, само че преди това се пребоядисаха.

"По-благородните индивиди" тогава, а и разграбилите фабриките след промените (най-вече приватизацията на този тип предприятия през 1996 г. - 99 процента от предприятията се взеха тогава по различни схеми), са едни и същи партийни другари, които си подготвиха преминаването на държавната собственост в ръцете на комунистическата върхушка и техните семейства. Така че, както тогава, така и сега, все са ни яхнали икономически и политически червени нискочели негодници, които са си сменили единствено лозунгите... Имаше някои, които, вместо да вложат куфарчетата с парите по указание в България, изчезнаха по света, някои ги застреляха, заради неблагодарност, но, като цяло, разполагат с целия ресурс, създаван през годините, въпреки безумния непазарен икономически експеримент в СИВ. Иначе, има много тролчета по форумите и стават все повече - жалко..., а още по-жалко е, че има и "телета", които се влияят от тролските поръчкови изказвания...

Нискочели червени индивиди, казваш? Дали не са тези, които са те образовали навремето? Или са онези, които са чели "Винету" и нищо повече? Всяко стадо си има мърша, разбира се. А какво става, когато мършата е по-голямата част от стадото? Експериментът СИВ и сегашният експеримент на свободна пазарна икономика се различават много съществено, ама трябва да си живял при двата строя за да го разбереш. За сведение, тогава всичко беше естествено, и храната, и жените, и въздуха включително. А населението не си заключваше къщите, или оставяше ключа под черджето. Егати наивниците, казваш...

Ми това е било някога! Когато от училищата все пак са излизали деца дето знаят неща дето сегашните не могат да ги научт пък било то и след 10 завършени виши както се изразвява днешната младеж! Ма кой да ти каже, че нещата така ше се окепазят след само 43 години! Инак си мисля, че след още толкова години едва ли ше има българи или поне не и с имената Иван Тодоров или Мария Николова! По скоро нещо от сорта на Рач Капур и Сюлеиман Ахмед! Не знам само дали си е заслужавало толкоз години и робство и история!?

Комунистическо послание, преписано от някой комунистически вестник. Да бяха посочили къде има заровено съкровище.

Ей Джендър разпърцулен. Защо да ти казват за съкровище? Да го изядеш и изсереш ли?

Обратното - първо сере, после си го яде . Важното е да е на обратно .

Всъщност точно това са ти написали, къде е заровено съкровището. Няма по-богат човек от този който обича работата си, страната си и другите хора. Но ти това никога няма да го разбереш.

Напротив! Богат е който има скъпи имоти, коли, красиви жени в леглото си.

Много Умен Девиз ! Дано някой от днешните го проумей , защо България се Върна в 18 век ! Живеем като скотове , греем се с каквото попадне ,нямаме пари за лекарства и нормална човешка храна ,пестим от светлина ,транспорт и само сидим и чакаме някой да дойде да ни освободи от Този режим на крадливите Гербери !

Кольо, Кольооооо, при тази ти неграмотност, какво очакваш нещо по-хубаво? Просто си си губил времето в училище?!

Айде сега! Ако си затворим очите за интервалите пред препинателните знаци, няколко главни букви в повече и за една очевидно техническа грешка в "сидим" ("и" и "е" са съседи на клавиатурата), друго няма. Даже всички запетайки са на мястото си.

Хубаво,добре,извадили посланието,прочели го,ама не разбрах на кого са го прочели??? Имало ли е и други хора на мястото освен...дежурните клатикуровци от администрацията???

Ако са знаели КАКВИ БОКЛУЦИ, ще се Пукнат през последните 20 години, нямаше да си правят труда

"...през 1975 г. работел в предприятието като началник производство, бил и председател на профсъюзната организация" Много шизофрения ги е тресла комунетата. Хем началник производство хем председател на профсъюза. Т.е. борил се е сам срещу себе си за интересите на работниците и за интересите на предприятието. Цялата им работа е била такава, затова са фалирали 3 пъти държавата некадърните комуняги.

От гледна точка на капиталиста е това което казваш, а другата на социалиста е, че.... Като началник на производството и председател на профсъюза е МОЖЕЛ ДА ОРГАНИЗИРА ПРОИЗВОДСТВОТО В ИНТЕРЕС НА РАБОТНИЯ КОЛЕКТИВ! Като си спомням колко спокоен бе живота и работата тогава в моите младежки години, явно ще да е бил втория вариант.

А къде е писано, че по едно и също време е бил хем шеф на производството, хем профсъюзен лидер? Ама толкова ти е ума, щом не можеш да мислиш. Ако кажа, че Джордж Дабъл Ю Буш е бил президент на Америка и губернатор на щат, това означава ли, че по едно и също време е бил на двата поста. Акъл море, глава празна кофа!

"Не забравяй, че трябва да живееш и твориш в името на този народ, който те е родил и откърмил!...Сега е твоят ред! Бъди щастливо поколение, и на добър час!" Колко тъжно, видяно от перспективата на днешния ден.

Дали, защото продадохме и народа и страната и бъдещето на децата ... едни с действия, други с бездействие ?!

Смешни комунистически глупости.....как може за наречеш предци,хора едно поколение преди теб,те повечето са живи сигурно,ама от гюнай какво да очакваш....

Аз, завети от комонисти не признавам!

се научи да пишеш!

От "комонист" - и аз така! На нищо не прилича това! "Комонистически" лозунги и глупотевини? Да се изхвърли. Да живей тъпотата и неграмотността! "Свободата е робство, невежеството е сила!".

А какво е отговорило третополовото поколение на джендювците на заветите на двуполовите ни деди?

Амин!

Коментари - Отвориха капсула на времето в Разград | Днес.dir.bg

Отвориха капсула на времето в Разград

Капсула с послание към поколенията, поставена в бутилка през 1975 година, беше извадена в Разград.

Обратно в новината

Коментари - Отвориха капсула на времето в Разград | Днес.dir.bg

Коментари

В Русенския университет е пълно с такива капсули-от всеки випуск по една- до определено време, но ги е страх да ги отворят, поради вероятните глупости, които съдържат, а и всички тогаващни комсомолски секретари сега са професори в университета, но в биографиите си не го споменават.

Мартинчо, Мартинчооо, пред колкото и да са били присъстващите - все тая! Тук в Дир-а като го четем толкова хора, виждаш ли какви неграмотии се списва от коментиращите?!

Усещам някакъв оптимизъм в това послание, може и наивен да е. Но хората явно са имали самочувствие.

Каквото и да беше тогава, нямаше толкова цигани

Звучи добре. Не като Мутрата, който си направи капсула на времето, за да се обезсмърти лично. Между другото трябва да извадим и изхвърлим неговата капсула.

Как звучи само - като след кажане на планетата на Мюмюните ...

Хората не са мислили, че капсулата ще бъде отворена толкова скоро.

Изменихме на заветите на бащите си ! Това послание звучи като жив укор ! :(

Да, нещо работата с щастливото поколение хич не се получи.Зазидайте го обратно, не е за нас това послание.

Ей затова не ни искат в Шенген! Какви хора сте, превъзнасяте социализма, а не сте съгласни с новите Европейски тенденции. Селяни неграмотни. Даже Станишев е възмутен от неприемането на Истанбулската конвенция, а човека си е комунист от поколения. Не искате ГМО, не искате скъпа енергия, искате Европейски заплати, а не искате Европейски цени. Натискате се за доставки на газ от Русия, че бил евтин, отказвате демократичния Американски втечнен газ. Протестирате против една евентуална война с Руските агресори в Крим и Донбас, а се пишете демократи от НАТО. Май ще си разменяме шапките или по-конкретно чалмите, заедно с нашите южни братя Турците, ако продължавате да сте непослушни и недемократични. Надолу не се чете... Абе пишете ги по-разбрано тези опорни точки бе, че вече ни се смеят на нас с Бегееца...

Тъжна ирония ! :(

Даааааааааааа, какво са разбирали те тогава..От щастието това да си европеди- козяк, еврофаги, безполово, нещо от третия пол или истинска Кончита!!Те щастие имали...фабрики къде да работят, истинска държава и бъдеще! Ама джендъри не са си имали, нали!

Тъжно звучи това послание. То показва колко различно са мислели хората по онова не толкова далечно време. Дали са допускали от какви хора ще бъде отворено и прочетено то? Дали са предполагали, че сега думата "народ" вече почти няма значение, а много по-често се чува "нашият лидер", нашия председател", макар, че уж тогава имало, а сега няма култ към личността. Какви времена дойдоха!

маи верно сте повече от 80%,.. гледам хората не намират смисъл в това послание, но намират смисъл в това, една кола да бъде изстреляна в космоса, и на една платка , скрита някъде дъбоко в нея, да пише "направено на земята от човек" много инетересни дебили си имаме

Не заплашвам но няколкопъти отклонявате моето мнение.Има и по велики от ВАС ще потърся подкрепа от ТЯХ

Чудесно послание, изпълнено с много позитивност и без ласкателства към управляващата тогава партия. Ако мислите, че днес тя не ни управлява все още.....за жалост.

Айде бе?!? И няма "слава на БКП и КПСС"??? Не може да бъде.

Още помня как всички първокласници ни събраха и накараха да ревем, защото "Другарят Андропов е починал деца, починал е вашият баща". Изкукуригал режим.

Е, ти пък Андропов. Аз съм "страдал" още за Брежнев...

stan_posta@

Няма такова нещо. То възрастните още не бяха научили Андропов, че първокласниците ! Много кратко управлява. Не си спомняте добре ! Нямаше нужда от такива изпълнения ! Никой никого насила не е карал да плаче, камо ли пък деца, дето нищо не разбират !

Като ви гледам какви лъжци сте , вярвам че и за смъртта на цар Борис сте плакли !!! пфуу.

Както правилно посочват преди мен: Това са типични лозунги за онова време. Ти сигурно си някой подрастващ който е слушал вечер мама и тате да му обясняват "колко хубаво беше при комунизма и как всичко беше евтино и имаше какво да ядем"? Лозунги от сорта на "КПСС - БКП" ни караха да ги викаме по митингите - за 1-ви май, за 9-ти септември, такива събития където те бяха задължителни. Това не означава че навсякъде и всеки ден сме викали и крякали подобни клишета - животът си течеше в естествен свой ритъм.

Devil

Ми то наистина си беше добре по комунизма, не са празни приказки. Не като тоя прогнил капитализъм, дето за нищо не става.

Е СЕГА поне не те "карат" насила - по желание, който иска с/у 50 лв отива на протест/подкрепен митинг, нъл баце!

А сега размислете до какво ще доведе изучаването на "мракобесния комунизъм" в часовете по история! До същото, което доведе внушаваната ни преди години безрезервна любов към СССР. Тя ни доведе до 10 ноември, датата на следващата промяна не се наемам да конкретизирам.

Как ще повярвате - та вас ви плащат да хулите и плюете!:?Самолайноправци жалки!

Хапчетата, госпожо ...

Типични лозунги за онова време в стил "Всички стром светолото бъдеще за народа. Реалността обаче бе такава, че 90% от хората в тези предприятия крадяха кой каквото може. Произвеждаха в 90% от случаите боклуци, които някой друг в Соц. лагера бе задължен да купи и в първите мигове на свободата 90% от тези писали лозунгите емигрираха на запад (а вероятно и по-рано към Турция, съдейки къде е писано този завет).

ТОВА ПОСЛАНИЕ ГО ПРАТЕТЕ НА ГОСПОДАТА КОИТО ПИШАТ НОВИТЕ УЧЕБНИЦИ

По същия начин са псували хората и тогава, като са зазиждали капсулата. Ама е било на ум. За разлика от сега. Щото тогава биеха, ако не се радваш. Трябваше да публикуват целия текст с благодарностите за партията и нашият вожд и братския съветски народ, възхвалите за другаря Владимир Илич и Георги Димитров. Тогава картинката щеше да е по-различна.

а бе цървул , а какво е хубавото на днешните времена бе ... че имаш кола западна и лап топ ли ??? не сте 80% дебилни а мнооого повече !!!

имаме и наркотици и много цигани също !

смо.тльо, излез от кочината си, и се огледай бе! и иди си купи хляб без да чакаш на опашка!

в България ли живееш?И кое му е лошото до имаш свободата да си купиш нова качествена,а не руска кола?Да имаш свободата да отидеш със семейството си на разходка в Дания,на ексурзия в Англия,на почивка в Испания!Да работиш в Германия да си харчиш парите в България? М?Хубаво е ни е!На нас Българите!А на иво христовците като тебе не ви е хубаво защото сте дебили!

еее ама вместо фабрика имаме страхотен геи парад .... !!!

Фабрика "Хърсате" съществува ли все още или от нея са останали оглозгани и полусрутени здания.

Бо Бо

Преди 43 години, хората са се трудили за да създадат голяма част от благата, разпределени през периода 1990-99 година между част от шайка политически лобисти. С прискърбие установяваме, че голяма част от тези лобисти отлетя в небитието, както и мечтите на тези, които са писали завещанието. Защото смъртта е най-справедливото нещо в живота. За нея най-много се мисли и най-малко говори. Лека му пръст на завещанието: "Днес, първи август 1975 г. ние празнуваме 25-годишния юбилей на нашето предприятие. В името на тази радост, ние се обръщаме към теб, бъдещо поколение. Ние искаме да ти завещаем нашата сила, нашата обич, нашата вяра и дързост! Не забравяй, че трябва да живееш и твориш в името на този народ, който те е родил и откърмил!...Сега е твоят ред! Бъди щастливо поколение, и на добър час!"

Тъжно много тъжно. Тези хора не са и предполагали каква трагедия ще ни сполети.

Горкия човечец! Каква я е мислил, а тя каква стана...

аз съм от Разград, но вече 30 години не живея там и тези силни думи ме развълнуваха. Те са от моето детство.

Шило

"...Ние искаме да ти завещаем нашата сила, нашата обич, нашата вяра и дързост! Не забравяй, че трябва да живееш и твориш в името на този народ, който те е родил и откърмил!...Сега е твоят ред! Бъди щастливо поколение, и на добър час!", се казва още в завета към поколенията...." Какво ли разочарование преживяват тези, които някога са вярвали в завета?

Очаквано, след тези съвсем човешки думи, намерили са се двама - трима ужбългари, да храчат върху рода си. Тя глупостта затова е глупост - не иска да седи на тъмно и скрито, блазни я да излезе най-отрпед и да реве с цяло гърло, та всички да видят, че е по магаре от магаретата.

Направо не е за вярване! Как така не присъстват думите свързани с партията, социализма и комунизма???

Шило

Ами явно нещата не са такива, каквито са ти ги обяснили.

Нещата, баце, съм ги преживял, защото гоня 50-така!

Шило, ти си достоен партиен член :) Да не съм живял тогава, да не знам какво фалшиво време беше.

Нищо не пише за герберастите , за ТИквоний 3 , за ЦВИНОКИО, за Домуса, не може да е вярно !

Фабрика в Разград. Празнува 25 години от откриването си, 1975-та година, значи е построена през 1950-та. От кого ли? И хората са се трудили в името на какво? Вероятно за равенство на всичките 34 джендърни разновидности сега? Не вярвам. Не вярвам да са работили и за благото и издръжката на ромските малцинствени групи, за издръжка на бездомните кучета, генно обременените лъвчета и други непълноценни и неравностойни индивидиуми. Според мен са работили за да създадат голяма част от благата, разпределени през периода 1990-та до 1999-та година между част от по-благородните индивиди. С прискърбие съобщавам, че и голяма част от горепосочените индивиди вече отлетя в небитието, както и мечтите на тези, които са писали "завещанието". Ама то всички ще умрем някой ден, хайде сега наздраве, както се беше изразил един велик Български режисьор.

Ами, че те тия същите другари си ги откраднаха, само че преди това се пребоядисаха.

"По-благородните индивиди" тогава, а и разграбилите фабриките след промените (най-вече приватизацията на този тип предприятия през 1996 г. - 99 процента от предприятията се взеха тогава по различни схеми), са едни и същи партийни другари, които си подготвиха преминаването на държавната собственост в ръцете на комунистическата върхушка и техните семейства. Така че, както тогава, така и сега, все са ни яхнали икономически и политически червени нискочели негодници, които са си сменили единствено лозунгите... Имаше някои, които, вместо да вложат куфарчетата с парите по указание в България, изчезнаха по света, някои ги застреляха, заради неблагодарност, но, като цяло, разполагат с целия ресурс, създаван през годините, въпреки безумния непазарен икономически експеримент в СИВ. Иначе, има много тролчета по форумите и стават все повече - жалко..., а още по-жалко е, че има и "телета", които се влияят от тролските поръчкови изказвания...

Нискочели червени индивиди, казваш? Дали не са тези, които са те образовали навремето? Или са онези, които са чели "Винету" и нищо повече? Всяко стадо си има мърша, разбира се. А какво става, когато мършата е по-голямата част от стадото? Експериментът СИВ и сегашният експеримент на свободна пазарна икономика се различават много съществено, ама трябва да си живял при двата строя за да го разбереш. За сведение, тогава всичко беше естествено, и храната, и жените, и въздуха включително. А населението не си заключваше къщите, или оставяше ключа под черджето. Егати наивниците, казваш...

Ми това е било някога! Когато от училищата все пак са излизали деца дето знаят неща дето сегашните не могат да ги научт пък било то и след 10 завършени виши както се изразвява днешната младеж! Ма кой да ти каже, че нещата така ше се окепазят след само 43 години! Инак си мисля, че след още толкова години едва ли ше има българи или поне не и с имената Иван Тодоров или Мария Николова! По скоро нещо от сорта на Рач Капур и Сюлеиман Ахмед! Не знам само дали си е заслужавало толкоз години и робство и история!?

Комунистическо послание, преписано от някой комунистически вестник. Да бяха посочили къде има заровено съкровище.

Ей Джендър разпърцулен. Защо да ти казват за съкровище? Да го изядеш и изсереш ли?

Обратното - първо сере, после си го яде . Важното е да е на обратно .

Всъщност точно това са ти написали, къде е заровено съкровището. Няма по-богат човек от този който обича работата си, страната си и другите хора. Но ти това никога няма да го разбереш.

Напротив! Богат е който има скъпи имоти, коли, красиви жени в леглото си.

Много Умен Девиз ! Дано някой от днешните го проумей , защо България се Върна в 18 век ! Живеем като скотове , греем се с каквото попадне ,нямаме пари за лекарства и нормална човешка храна ,пестим от светлина ,транспорт и само сидим и чакаме някой да дойде да ни освободи от Този режим на крадливите Гербери !

Кольо, Кольооооо, при тази ти неграмотност, какво очакваш нещо по-хубаво? Просто си си губил времето в училище?!

Айде сега! Ако си затворим очите за интервалите пред препинателните знаци, няколко главни букви в повече и за една очевидно техническа грешка в "сидим" ("и" и "е" са съседи на клавиатурата), друго няма. Даже всички запетайки са на мястото си.

Хубаво,добре,извадили посланието,прочели го,ама не разбрах на кого са го прочели??? Имало ли е и други хора на мястото освен...дежурните клатикуровци от администрацията???

Ако са знаели КАКВИ БОКЛУЦИ, ще се Пукнат през последните 20 години, нямаше да си правят труда

"...през 1975 г. работел в предприятието като началник производство, бил и председател на профсъюзната организация" Много шизофрения ги е тресла комунетата. Хем началник производство хем председател на профсъюза. Т.е. борил се е сам срещу себе си за интересите на работниците и за интересите на предприятието. Цялата им работа е била такава, затова са фалирали 3 пъти държавата некадърните комуняги.

От гледна точка на капиталиста е това което казваш, а другата на социалиста е, че.... Като началник на производството и председател на профсъюза е МОЖЕЛ ДА ОРГАНИЗИРА ПРОИЗВОДСТВОТО В ИНТЕРЕС НА РАБОТНИЯ КОЛЕКТИВ! Като си спомням колко спокоен бе живота и работата тогава в моите младежки години, явно ще да е бил втория вариант.

А къде е писано, че по едно и също време е бил хем шеф на производството, хем профсъюзен лидер? Ама толкова ти е ума, щом не можеш да мислиш. Ако кажа, че Джордж Дабъл Ю Буш е бил президент на Америка и губернатор на щат, това означава ли, че по едно и също време е бил на двата поста. Акъл море, глава празна кофа!

"Не забравяй, че трябва да живееш и твориш в името на този народ, който те е родил и откърмил!...Сега е твоят ред! Бъди щастливо поколение, и на добър час!" Колко тъжно, видяно от перспективата на днешния ден.

Дали, защото продадохме и народа и страната и бъдещето на децата ... едни с действия, други с бездействие ?!

Смешни комунистически глупости.....как може за наречеш предци,хора едно поколение преди теб,те повечето са живи сигурно,ама от гюнай какво да очакваш....

Аз, завети от комонисти не признавам!

се научи да пишеш!

От "комонист" - и аз така! На нищо не прилича това! "Комонистически" лозунги и глупотевини? Да се изхвърли. Да живей тъпотата и неграмотността! "Свободата е робство, невежеството е сила!".

А какво е отговорило третополовото поколение на джендювците на заветите на двуполовите ни деди?

Амин!