Имоти за милиарди: Как се прави бизнес върху църковни земи и къде отиват приходите?

От НАП заявиха, че проверката на Синода е спряна с мотив смъртта на патриарха и ще бъде подновена, когато бъде избран нов

Обратно в новината

Коментари - Имоти за милиарди: Как се прави бизнес върху църковни земи и къде отиват приходите? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

боклуци! пуснахте ми три теста за публикация и не допуснахте истината за членовете на настоятелството на БПЦ от долни крадливи бивши дс

на църковеа територия бизнес се прави с божията помощ

Какви са ни управниците същите са и свещенниците ни -мутри!

Похвално е, че НАП и държавата искат да осветлят църковните финанаси. Чудесно е, че толкова държавни институции мотивирани да си свършат работата. Браво! Сигурно защото не са регистрирани на Каймановите острови, Кипър и. т.н. Сега очакваме същото и за хилядите офшорки на Пеевски, Прокопиев, Спас Русев, Баце, ПростоКиро, Кокорчо и тъпкача му Спецов, Пътя на копринката и "руския" триморец и натовски генерал Радев, Драган Шолак, бившия шеф на цру и собственик на нова тв Петреъс, договора Боташ и другите газови и оръжейни далавери, соларните и ветропаркове, машините за гласуване и още и още и още и още... и така до началото на т.нар. преход че и по-назад. Успех на НАП в трудното но благородно начинание!

Пропуснал си Първият - Ааамед Доган (Соколето)!!!!

Ето затова от години не ходя на черква. Вярата я имам, но не ми трябва посредник, когато се моля.

Блажеш ли, дядо попе ?

От много време се чудя защо за светите тайнства трябва да се плаща от миряните - най-вече за кръщене и опело. Не е ли основно задължение на свещениците? Не е ли редно след като получават и заплати от данъкоплатеца поне това да правят безплатно за вярващите? Но кой бяга от 100-200 лева в брой и на ръка...

Голяма част от църковната такса отива за административни разходи - част е за издръжка на църквата, в която служи свещеникът, част отива централизирано за издръжка на цялата митрополия.

Какви административни разходи като скапаната църква не плаща данъци бе, мошеник? Ти да си видял поп да издава касова бележка?!

Защо само църквите? Същото е и с джамиите. Защо не смеят да пипат там пак да не ги обидят ли?

Хайде сащ-исаните курви на концесия след като ограбиха всичко в България стигнаха и до църковните имоти..Май само това остана не ограбено и оглозгано, пари им трябват за украйна , за нато, за израел., а и нови невидими еф-ки са поръчали..За сведения на жълтопаветните фекалници църквата е отделна от държавата и си е нейна работа какви имоти има , на каква , стойност и какво прави с тях...Защо не отправите запитване към Ватикана за техните имоти а???? щото не ви стиска...

Ти прочете ли какво пише бе? 32 милиона за субсидия са получили. Отделна заплати. Кое е отделеното тогава?

Винаги съм се чудил в тази американска колония как американците назначават все хора от комунистическата номенклатура все от ДС все ченгета и слуги на СССР да командват колонията и да си живеят уютно като милионери. Наскоро се разбра че даже американските ТЕЦОВЕ са на руски депутати,МОЛОВЕ по София тобе,големи бизнес сгради тоже,нефтени рафинерии тооже,църквата винаги се е управлявала от ДС агенти с висок чин подобно на руската абе американска колония ....

Излиза, че в тая държава на руснаци, ти си излишен, а?

И как да е излишен! Ако го няма него, че и нас, кой ще гърби за "благото на собствениците", а?

Хвърлят пачки към небето!!!! Каквото си вземе Господ и държавата .....добре....което падне на земята е тяхно

Държавата не е на небето, а на земята. Каквото падне на земята - за НАП. Поповете да преживяват на пост и молитва вместо да въртят бутици. И без това са се ояли.

БПЦ е организация с нестопанска цел и приходите финансират дейността й. В никоя държава приходите на организациите на вероизповеданията не се облагат с данъци. В моето населено място обновиха сградите на църквите, така, че мога да видя къде са отишли парите. Хайде оставете миряните и спрете да лаете по Православната църква. Тя поне стопанисва собствени имоти. По- любопитно е с имотите на Цар Симеон, чийто род е дошъл от друга държава....

Да, бе, приходите финансират дейностите ???... А заплатите се финансират от държавата, нали ?! Църквата трябва да започне да се отчита пред държавата и гражданите, и да си плаща огромните данъци...и да се спрат държавните пари за заплати на поповете !!! Милиарди от имоти и апартаменти, а нямат пари за подновяване на църкви и строеж на нови- ай, сиктир !!!

В наше село сами си възстановихме църквата и сами събрахме пари и купихме камбана...

Хайде да си гледате работата богоугодниците, вместо да си правите сметката как да бръкнете в джоба на честния данъкоплатец. Бутици и питейни заведения имате да въртите и без това. Моето жилище също го притежавам с нестопанска цел и съвсем не печеля луди пари от него (даже никакви), ама въпреки това плащам данъци за него, нали! Суеверията ви не ви правят по-специални.

Ама наемите се облагат. Продажбите също. Не се облагат само даренията. Ти що мислиш, че оня казъл, че не били наеми а дарения? Няма да се очудя ако тка пише и в договора за наем - месечно дарение.

В България мафията освен държава си има и църква.

Да направят репортаж за грандоманската митрополия в Гоце Делчев.

Какво стана с кесарювото кесарю бе, лицемери?

Държава не строи и народ не въздига.

Мислиш ли? С данъците върху собственост за милиарди доста нещо може да се построи. Стига църквата да си ги плати, вместо да хитрее как бутиците плащали дарения.

Данданията е да се отвлече вниманието от крадливите гербави, пп дб дпс

Бжежински още 90-те години обяви Православието за новия враг номер 1 на "запада", след разпада на СССР.

Какво стана с кесарювото кесарю бе, лицемери?

Не е лошо, чеда божии от НАП и сие, че сте тръгнали към църквата, лошо ще стане когато поп тръгне пред вас ...

Светите заплахи почнаха. Да чакаме ли в НАП да влязат светите мутри, които навестиха гладуващия поп да му разбият църквата, че да върнат заблудилата се овца в стадото?

Трън в очите им е православието на соросоидните и краварски отрепки. А милиардите за укропитеци и самолетчета на хартия - не са? Що така бе Тагаренко и вся остальная сволочь?

Очевидно плащането на данъци е трън в очите на благочестивите християни. Не че това им пречи да плюскат от бюджета, без да внасят и лев в него.

:)))А как се прави бизнес на границата???Не е ли по същият начин както с църковните имоти???Къде сега в момента се намира онзи,велик отец Иван???? дето просеше пари по всяка българска медия и дето правеше добро ??? Защо го няма сега по медиите,той спря ли с доброто,или медиите нямат сметка(полза) от него???Та този пич се добра до Добридолският манастир и вече утихна,а там има и манастирски земи и манастирски гори.По Великден ще се прибера по моят край и ще видя какви ги върши дядо поп!Да ли е изместил всички уроспий(българска думичка е)от софийско и от Расово в Добри дол!

поповете са у кауша

само човека плаща за да живее нема друго по просто животно

строя къща сумати скрити данаци за разрешения всяка тухла с ДДС после данък имот като има данък имот защо плащам за 20% за материали а като умра има данък наследство е за какво да ви строя къщи ?

пак данък новия собственик и той данък колко пъти се продаде твоя продукт толко пъти се облага една къща веднъж 20 % ДДС и след това 10 собственика да има пак плащат и парите ги няма дупки по улиците кал марсотия нема детска болница няма съд нема полиция нема митница нема абе тука е балканския триъгълник всичко изчезва

Ако продадеш наследствен имот, данък по реда на Закона за доходите на физичаски лица не се дължи - чл. 13, ал. 1, т. 26 от ЗДДФЛ. "Чл. 13. (1) Не са облагаеми: 26. доходите от продажба или замяна на имущество, придобито по наследство и завет, както и на имущество, реституирано по реда на нормативен акт."

Защо така се изказвате неподготвени бе, другари? Данък наследство по права линия няма; ударете си га в тавана, защото в другите държави е около 40%. ДДС се плаща от купувача, крайния потребител, нерегистриран по ДДС и се включва в цената на имота при следваща продажба, а не от продавача,по принцип. Така, че ДДС не се плаща при покупка на имот, освен ако сделката не е предмет на дейност на търговско дружество, което ще си го възстанови евентуално. Но пък вие така или иначе и сам да строите ДДС-то ви влиза в стойността при покупката на материали и услуги. При продажба, за сделката освен нотариални такси друго не плащате, няма данък върху печалбата, ако сте владели имота 5г. и до 3 сделки в една данъчна година. Данък сгради е местен данък, който постъпва в бюджета на общините за финансиране на дейностите, осъществявани от органите на местна власт: образование, социални дейности и др. Я вземете прочетете нещо, вместо и преди да драскате по форумите. Изумителна неграмотност по тези форуми.

Онези Шиши, ББ и другите от къде мислиш имат милиардите? От такива като теб, които цял живот бачкат!

и на мен ще ми правят проверка от къде толко подараци

ПОМИСЛИХ, ЧЕ ЧЕТИРИМЕСЕЧНАТА БЛОКАДА ПРИКЛЮЧИ!? НО, НЕ!!! ОТНОВО "Вашият ИП адрес е блокиран и не можете да пишете коментари." СЛЕДОВАТЕЛНО?.........................ОТНОВО БОРБА ЗА КОНСТИТУЦИОННИ ПРАВА!!!! ИЗЧЕЗНА МИ КОМЕНТАРА НЯКЪДЕ ПО ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ, ДЕМОКРАТИЧНИ ПЪТЕКИ?? ...РЕШИХ ДА ГО ВЪЗСТАНОВЯ ЗАЩОТО ИМАШЕ ЖИВОТ САМО ТРИ МИНУТИ!:))) САМО НАРОДЕН СЪД МОЖЕ ЧАСТИЧНО ДА ИЗМИЕ ПЕТНОТО!!! ИСКАШ ДА СИ КАЖЕШ МНЕНИЕТО ПО СТАТИЯТА, НО НЕ ТИ ДАВАТ!!!! ЗАЩОТО СИ ПРОТИВНИК НА ПОСОЛСТВОТО И ПОТЕНЦИАЛЕН РАЗОБЛИЧИТЕЛ! НА ТОЗИ САЙТ ПРЕЗ ЧАС ДВА, МОДЕРАТОРА МИНАВА С ОГРОМНА ФАШИСТКА МЕТЛА И ПРОЧИСТВА ГЛАСА НА НАРОДА!!! НЕ БИВА ДА СЕ ВИЖДА, ЧЕ НАД 90% ПОДДЪРЖАТ РУСИЯ!!! ОТНОШЕНИЕТО ТРЯБВА ДА Е ПОНЕ 70/30!!! ТАКАВА Е ВОЛЯТА НА ПОСОЛСТВОТО!!! ПОЗОР!!! ДАЙТЕ СВОБОДА НА СПАС ДА ГОВОРИ!? НЕ БЛОКИРАЙТЕ ХОРАТА КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ВЛАСТТА КАТО ВАС!! СПАС НЕ Е ЛИЗАЧ НА КРА ВА Р С К ЗА Д Н И Ц И!!! ФА ШИ СТ И, СПАЗВАЙТЕ КОНСТИТУЦИЯТА!! ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД?!! Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат. Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин

НАП е деградирала структура и не може да събере и 15% от дължимите данъци в страната. Повечето от упправляващия персонал са или недорасли спортисти, или просто обикновени олигофрени, за които икономическата наука и счетоводството са тема табу. Относно имотите на БПЦ, то те следва да са декларирани в общинските служби по МДТ.

Започна светият пи ар :))

Имотите са собственост на миряните(религиозната община). Бог е дал само расо на попоповете.

ние сме деца на бога и не ни трябват посредници да си говорим с баща си

БЪЛГАРИ ЗНАЙТЕ !!! ДАНЪЧНОТО Е ПРЕВЗЕТО ОТ НАРКОМАНИ, ГЕЙ-ПЕДРАЗИ И ПАРАПЕТОДЪРЖАЧИ !!!

Представям си в Пловдив Кокорчовите нежни пратеници как са били благословени от дяда Николай с митрополитския жезъл по зализаните тикви .....Лют е отецът като го ядосат :)

Украинският сценарий към Българската Православна Църква се се пуска в действие!!!

Евала. На Кокорчо изобщо не съм му фен обаче крайно време беше някой да ги подпука тези измекяри и мошеници.

А проверка на СИНАГОГАТА и еврейските имоти , кога ?

Соросоидните сатанисти, начело с на Кокорчо жена му тръгнаха с Православната Църква да се заяждат. Що не направите ревизия на държавните и общинските имоти бе, да видим каква корупция цари, какви смешни наеми се плащат и другото под масата ... Тоест се краде от имотите на всички българи. А Църковните имоти са собственост на Църквата , дарени и наследени от век и веков. КАкто и вакъфските на мюсюлманите. Това не е публична собственост Що не проверите златните концесии първо, къдедето пак се краде от общото държавно богатство ?

В например общински имоти цари корупция, я дай конкретни примери? И именно, че църковните имоти не са публична собственост. Точно затова следва да бъдат облагани с данъци - всички частни имоти са така. Щом хората си плащат даже за да притежават апартамент, и богоугодниците трябва да го правят. И без това ръцете им са пълни с пари, защото лапат и от бюджета, и от бизнесите си, и от мафията.

Няма конкретни примери, а? Само поредната порция лъжи, клевети, и наглост. И крадене, крадене, крадене. Пардон - свето крадене.

Да позная ? Дали не е реакция от изгонването на Асен Василев от клисарят на Ал.Невски с доста силни думи ,афера писа :-)

ТАКА Е . СЕГА КОКОРЧО Е ПРАТИЛ ЖЕНА СИ ДА ОТМЪЩАВА !

Софийската градска прокуратура, която разследва престъпления, извършени от магистрати, е проверявала действията на съдия Карпачев по две дела, гледани на 26 септември 2023 г. Първото проблемно дело в този ден е по жалба на фирма срещу акт на НАП. Заседанието по делото е насрочено за 14 часа. Юрисконсултката на НАП Милена Манолева е помолила съда да измести за по-късен час заседанието, защото по това време е на друго заседание. Съдът отказва и заседанието остава насрочено за 14.00 часа. Прокурорската проверка установява, че съдия Кърпачев всъщност е открил съдебното заседание дори по-рано - в 13:54 и го е приключил светкавично - в 13:56 часа. Делото се обявено за решаваме. Точно в 14:00 часа в съдебната зала пбаче е влязла юрисконсултката, която някак е успяла да разчисти графика си и да се яви навреме. Съдия Карпачев ѝ казал, че вече е приключил делото, което е обявено за решаване в нейно отсъствие.

айде бе, сигурен ли си?

Съдия, уличен за неверни протоколи, е фаворит за шеф на съда в Пловдив Красен Николов 14 април 2024 12:14 Съдия, уличен за неверни протоколи, е фаворит за шеф на съда в Пловдив Пловдивският съдия Божидар Кърпачев, който е уличен в създаването на съдебни протоколи с невярно съдържание, е кандидат и фаворит за бъдещ председател на ключовия Районен съд – Пловдив. Срещу магистрата е водена проверка на Софийската градска прокуратура, която стига до извода, че има осъществен състав на престъпление, но е отказано образуването на досъдебно производство, защото стореното е маловажен случай, се научи от прокурорското постановление. Пловдивският районен съд е най-натоверената съдебна институция в страната след Софийския районен съд. Софийската градска прокуратура, която разследва престъпления, извършени от магистрати, е проверявала действията на съдия Карпачев по две дела, гледани на 26 септември 2023 г.

У нас само Църквата и тотото не издават касови бележки...

И зъболекарите тоже...

Защо държавата дава субсидии на вероизповеданията? БПЦ написа писмо, че не били съгласни с проверката на НАП, плащането на данъци. Това се отнася и за джамиите, които получават "дарения" от Турция и СА, както и субсидии от България. Бойко Борисов организира тези субсидии, както и стрежи на джамии с държавни пари. Кой от управляващите ще има смелостта да прекрати тези ненормалности?

Отделно, че църквата постоянно получава от общината нови и нови парцели за строежи на църкви. Познай дали плаща.

БПЦ е такава мафия, че дори италианската може да им завиди. Тук става въпрос не за вяра, а за администрация на религията. Нито един от служителите няма пълномощно от Бога да събира, продава и разпределя имоти. Опомнете се - тези хора в църквата рушат вярата. те не са свещеници, те са всичко друго но не и божи служители. Така че - вярата е едно, религията друга а съвсем тредо е огромната машина стояща зад религията и наричаща се църква. Същото е и при мюсулманите. Там пък борбата е за въкъфските имоти, които не са по-малко от църковните. Който иска да си вярва - нека го прави и без да влиза в църква или джамия.

Сещам се как на попа, обявил гладна стачка срещу подмолните борби за власт в т.нар. свети синод, му разбиха църквата два-три дни след това.

В добавка към всичките бизнеси на църквата, за които не плаща лев данъци - поповете получават заплати от бюджета (въпреки неплащането на данъци), въпреки това "светата" църква трупа дългове към бюджета (преди 4 години Боко им ги опрости всичките, не че богоугодниците се бяха засилили да ги връщат), и както се разбра - "светата" църква върти бизнес с детска порнография и няма никакви угризения да получава "щедри дарения" от международно издирвани мафиоти. За организация, която не се отчита пред данъчните, това означава само едно - пране на пари, и то на сериозни пари. Нищо чудно, че огромният купол на "Невски" е покрит с чисто злато.

И в добавка към което си изредил - скапаните попове без да им мигне окото наглеят и лъжат как наемите от бутици в идеалния център на София, били "дарения". Иначе всичките християни са много смирени, много послушни и са първи да назидават всички, които не им се хващат на глупостите.

Айде, моля, остави християнските ценности и се занимавай с ценностите на твоята вяра. Всяка коза за своя крак, казват българите.

Пет пари не давам за суеверията на християните. Интересува ме поповете да си плащат дължимите данъци като всички останали, пък ако щете си вярвайте как човеците били изработени от кал и как чрез кръвосмешение Адам и Ева успели да населят цялата Земя. Само не ми навирайте ценностите си в очите като гейовете с техния ежегоден прайд.

Всички служат на един Бог - МЪНИ!

Оставете църквата - НАП не смее да си събере парите от всичката измет обсебила граници, държавни фирми, вносители, мародери по тържища, строителни фирми, хотелиери и ресторантьори, нощни заведения, аптеки, жензиностанции, автодилъри и търговци на гуми... тръгнали с парите на църквата да се занимават безбожниците. Защо не прегледате отчетеното от бутиците и заведенията на какво основание отчитат даренията, като наеми?

Защо да оставят църквата? Тя има право на данъчни престъпления с особено големи размери (т.е. кражби, да си го кажем както си е), понеже ти си мислиш, че и някой друг ги извършва ли?

Да, защото църквата не краде. Ако някой краде от църквата е съвсем друго

Тогава съм роден. Баща ми партиен секретар, майка ми нещо в ОФ-то. Голям жилищен блок, очевидно съм беснеел като хлапе. Под нас свещенник, възрастен, явно не ми е понасял детските изблици и тропане. Та поговорил с баща ми. Баща ми имаше власт да го изсели по ония години. Но той просто ми поговори, че мога да си беснея пред блока, но в къщи има правила. Бил съм нещо към 6..7.. години. Наближавам 60-те, и до днес го помня. Лицето на баща ми беше променено. Свлечено някак, от противоречия вероятно.

Безверници сте вие! До вярата опряхте да си оправите приходите, за да покриете краденето! Къде така? В Израел ли? В САЩ ли? В Гърция ли? Да изброявам ли още? Църквата - това са вярващите хора, не храмовете, сградитеи, не са тези от Синода. Никой вярващ, било то поп или партриарх няма да закарат в гроба парите, които даваме, парите остават на Църквата - а това са хората, които вярват и са живи - това е църквата - това са нашите пари - на вярващите. Безверници сте вие!

И бутиците по "Съборна" са свети бутици, нали?

А вие знаете ли колко имоти има държавата? Те са на всички българи, включително и ваши, ако сте българин. И колко данъци събира НАП от тези имоти, които са държавни и се дават под наем, на рента, или на концесия? - нула ... това са ваши пари, не на църквата - борете се за тези ваши пари - особено златодобиваните огрмни богатства - изтичащи навън.... И оставете парите на църквата за тези, които са църквата - а това не са поповете (както си мислите), църквата не са сградите, църквата - това са вярващите хора - това съм аз - това са и моите пари и на милиони вярващи българи православни .

Абе глупак, държавата, към която принадлежи и НАП, не може да събира данъци от самата себе си като собственик на имотите бе, льольо лъжлив! Това не означава, че в държавната хазна не влизат наемите от тези имоти бе, глупендер! За разлика от църковните за милиарди! Супер нагло племе сте християните с опитите си да извъртате и да лъжете! И откъде-накъде "ще оставя парите на църквата", много ти се иска да крадете стотици милиони на спокойствие, докато всички работещи иначе внасят данъци ли? С какво малоумното ви суеверно сборище е по-специално?! Като сте ти и останалите като теб, отивайте вие да плащате задълженията, вместо да ви слушаме жалките лъжи как това били "дарения"!

[2] Псалом Давидов. [2:1] Защо се вълнуват народите, и племената замислят суетни неща? [2:2] Въстават царете земни. И князете се съвещават заедно против Господа и против Неговия Помазаник. [2:3] "Да разкъсаме - казват - техните вериги и да смъкнем от себе си техните окови."

Като не успя с директни лъжи, почна да дращиш шизофренни глупости в нов опит да увърташ как "светата" ти църква извършва от десетилетия брутални данъчни престъпления.

Прочетете Псалма до края и ще получите отговор на въпросите, които ви вълнуват.

Какви въпроси си решил, че ме вълнуват и защо да ти чета глупостите бе, главанак! Да съм ти искал нагло да ми натрапваш скапаните си суеверия, а! Чети данъчния закон и марш да си плащаш данъците - той важи за всички, за разлика от тия твои писания с евреи в главната роля!

То е ясно, че ламтежа е за пари и имоти, но с църквата не е много ОК да се заиграват. Не бе, аз не съм религиозен, но си давам сметка, че по скоро бих пребил дерибей от НАП пред това да вдигна ръка срещу поп. Нещо атавистично и неосъзнато е.

Аз пък обратното. То е ясно, че НАП за 10 лв. могат да те гонят до последно и до дупка, ама те си спазват закона - не го правят за собствена печалба. Краденето и лапането с цел собствена облага обаче, манипулациите и лъжите на богоугодниците могат да засрами и някой кариерен мафиот. Това без да се слага в сметката вечното им лицемерие - мафиотите поне не претендират, че са морален еталон, смирени, духовни и т.н. от "запазените марки" на коленичещо-молещите се.

А златото от Челопеч, къде отива

Малоумния Бойко Борисов пое чрез държавата заплатите на църковните служители. Практика която трябва да спре. Но сега Бойко управлява и нито ревизията на НАП ще се извърши нито заплатите ще отпаднат. Това е една от многото грешки на калпавото популистко управление на бодигарда на Тодор Живков.

Сега, че БПЦ си има трески за дялане е ясно. Атаката обаче е не срещу злоупотребите, а срещу вярата. Неслучайно са активирани разни соросоиди.

Как точно е срещу вярата, я обясни? Бутиците част от християнската вяра ли са? Да крадеш милиони от невнесени данъци и това ли е част от вярата ви?

Дали БПЦ няма да се окаже най-големият крадец в държавата! И няма как вярващит Бойко да няма дял и там! Току все "даваше" държавни пари за едно друго... най-вероятно си е получил рестото. Иначе нямаше чак сега да се разсмърди и тая история...

Поп да си на днешно време! Потен вода не пиеш, но пък лапаш за десетина! Караш последен модел Мерцедес , като отецът на Св. София и носиш Ролекс часовник, като Николайчо от Пловдивската митрополия!За една кръщенка на детенце -300лв. В Събота кръщене на 10 дечица, а в Неделя - 15! Процедурата отнема не повече от час, но пък поне 7-8 пъти в месеца! А бе глад и мизерия за тези свещеници, пък и заплати получават! Тотална мизерия! Дърт съм вече, инъче щях да запиша семинарията, като Волен Сидеров!!!!!!!

Що за глупости! Баща ми беше свещеник в една от кварталните софийски църкви 30-40 години. Никога не е имал автомобил, изкарваше нормални за времето си пари и толкова. Председатели на централни църкви могат да изкарват доста повече, но това са няколко свещеници. Ролексите отдавна са продадени и парите дарени. Спрете се малко с пропагандата!

Ми значи баща ти е бил от дребните риби, или чисто и просто лъжеш както поповете за "даренията" от бутиците. Човекът е изредил абсолютно верни факти, за които можеш да се увериш с очите си - ако искаш да се увериш, вместо да увърташ как бащата ти н'ам какво си. А впрочем и ти си попско чедо, а? Това обяснява някои неща, хе хе!