Кушлев ще прави обиски и ще конфискува имоти

Комисията "Кушлев" ще може с разрешение на съдия да прави обиски и конфискация на имущество срещу заподозрени, че са го придобили по незаконен начин.

Обратно в новината

Коментари - Кушлев ще прави обиски и ще конфискува имоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Н е е ли възрастен г-н Кушлев за една такава сложна и много тежка напрегната задача ?

Не трябва да позволяваме на бившите полицай да прокарват авторитаризма срещу ,когото всички се бориха в България в годните на демокрацията,не са това принципите на демокрацията,това со повече авторитарни методи на група хора с полицейски обучения и част от бившото ДС.Изберете алтернативата на изборите.................

Венцислав Върбанов рздаде недвижимите имоти на своите братовчеди Улян Удренов, Тони Милев Тонев и на брат си Любомир Върбанов. Всички станаха МИЛИОНЕРИ с държавни имоти. Предлагам на Кушлев да започне от депутата с най-голям стаж в парламента и крдец номер едно в земеделието.

А НЯКОЙ ДАВА ЛИ СИ СМЕТКА КАКВО ЩЕ СТАНЕ, АКО ГАДНИ ДОНОСНИЦИ ЗАПОЧНАТ ДА ТОРМОЗЯТ ХОРАТА, КАКТО ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ 1989 ГОДИНА?! ИЛИ ЗАБРАВИХТЕ КАКВО БЕШЕ?! А АКО СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ СИГНАЛЪТ ИЛИ ДОНОСЪТ НЕ СА ВЕРНИ, КОЙ ЩЕ ПЛАЩА МОРАЛНИТЕ, ФИНАНСОВИТЕ И ДРУГИТЕ ЩЕТИ НА ХОРАТА - ДЪРЖАВАТА ЛИ?! АКО ТОВА СЕ УЗАКОНИ, ВСЕКИ ЩЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗКЛАТЕН ОТ СИСТЕМАТА И ЩЕ МОЖЕ ВЛАСТИМАЩИТЕ ДА СЕ САМОРАЗПРАВЯТ ЕЛЕГАНТНО С ВСЕКИ!!! А СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И ВСЯКАКВИ ДРУГИ СВОБОДИ - ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ ЗАБРАВИМ!... ЗАЩО В ГЕРМАНИЯ, АВСТРИЯ, АНГЛИЯ, ИТАЛИЯ И Т.Н. НЯМА ПОДОБНИ ПРОСТОТИИ, А?! НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО! - ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО ПРАВО И СВОБОДА НА ИСТИНСКОТО ДЕМОКРАТИЧНО ОБЩЕСТВО! ТОВА, ЧЕ СЪДЪТ СЕ БАВИ И НЕ ОСЪЖДА БЪРЗО И ЕФЕКТИВНО, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА С ХВАТКАТА - ПЪРВО БИЕМ, ПОСЛЕ ПИТАМЕ!!! ТОВА Е ПЪТЯТ КЪМ КРАЯ!...

В голема грешка си или направо заблуждаваш. В Швейцария и в Народна Република Америка, ако ти си купиш кола за 100 х.лева и аз уведомя НАП, ти ще доказваш че си платил данъците за тези 100 хилки, а не държавата с моите данъци да те разследва и разни мазни и алчни адвокати и магистрати да протакат делото. И отбележете, специално в Швейцария - за тази моя будна гражданска позиция аз ше получа отстъпка от данъците си за следващата година. Ние тъпите балканци му казваме на това "кудош", но швейцарците са по-умни и затова и по-богати. Те не са "андрешковци".

А НЯКОЙ ДАВА ЛИ СИ СМЕТКА КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ГАДНИ ДОНОСНИЦИ ЗАПОЧНАТ ДА ТОРМОЗЯТ ХОРАТА КАКТО ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ 1989 ГОДИНА?! ИЛИ ЗАБРАВИХТЕ КАКВО БЕШЕ?! А АКО СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ СИГНАЛЪТ ИЛИ ДОНОСЪТ НЕ СА ВЕРНИ, КОЙ ЩЕ ПЛАЩА МОРАЛНИТЕ, ФИНАНСОВИТЕ И ДРУГИТЕ ЩЕТИ НА ХОРАТА - ДЪРЖАВАТА ЛИ?! АКО ТОВА СЕ УЗАКОНИ, ВСЕКИ ЩЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗКЛАТЕН ОТ СИСТЕМАТА И ЩЕ МОЖЕ ВЛАСТИМАЩИТЕ ДА СЕ САМОРАЗПРАВЯТ ЕЛЕГАНТНО С ВСЕКИ!!! А СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И ВСЯКАКВИ ДРУГИ СВОБОДИ - ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ ЗАБРАВИМ!... ЗАЩО В ГЕРМАНИЯ, АВСТРИЯ, АНГЛИЯ, ИТАЛИЯ И Т.Н. НЯМА ПОДОБНИ ПРОСТОТИИ А? НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО Е НАЙ-ВАЖНОТО ПРАВО И СВОБОДА НА ИСТИНСКОТО ДЕМОКРАТИЧНО ОБЩЕСТВО. ТОВА ЧЕ СЪДА СЕ БАВИ И НЕ ОСЪЖДА БЪРЗО И ЕФЕКТИВНО НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ТРЯБВА ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА С ХВАТКАТА - ПЪРВО БИЕМ ПОСЛЕ ПИТАМЕ!!! ТОВА Е ПЪТЯ КЪМ КРАЯ ...

Идва лов на вещици...соц.реализъм в псевдодемокрация.Най добре пари и имот да са вън от България

ВСИЧКИ НЕ СТАВАТЕ ЗА НИЩО ЩОМ СЕ ДРЪВЧИТЕ ТУК, А НЕ СИ ВЗЕМЕТЕ ЧУКАЛАТА И ВЪЗ. НАЛИ ВСЕ НЯКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ В ЧУЖБИНА БЪЛНУВАТЕ. ОСТАВЕТЕ ТУК ЦИГАНИТЕ И ПОЛИЦИЯТА ДА ГИ ВАРДИ.ДА АМА НЕ.НЕ СТАВАТЕ ЗА НИЩО.

Да му мислят тея с 60 000,а не тия с 60 000-борч!ЯЯЯЯЯЯЯЯ ,ама вие сте били много ,а имало криза!От какво сте недоволни,че ще вземат от богатите и ще дадът на полицията?-Е от това и аз съм недоволен.Болниците изнемогват,хората умират от глад и болести( на първо място сме в Европа ) лихвите в банките са най-високи в ЕС,най-ниски доходи , а те мислят за ченгетата дето ги пазят и слухтят чия жена с кого си ляга и откъде и са дранкулките.

.....така си отива демокрацията - с ръкопляскания ! Стоя , чета и не мога да повярвам, че никой не разбира какво значи този закон ако бъде приет !

СТИГА С ТЕЗИ МАЛОУМНИ ПУШИЛКИ! Как без решение на съда ЩЕ КОНФИСКУВА? Тези хора ни взеха напълно за балъци.

Дедо Кушлев разказва приказки....Той мисли ли ,че ще дочака тоя закон преди да е гушнал китките?

Хубаво е че си цитирал някои точки и алинеи, обаче аз искам да прочетете малко законите от преди 100-120 години. Те са общо не повече от 30 , като няма хиляди там подточки и алинеи. Само прът решава проблемите, иначе нищо няма да се промени. Голямата грешка беше че не ги заведоха на стадиона , можеше и пред президенството да стане. А сега , същите тези комунисти , управляват този хаос, само че цветовете са различни, сини,жълти итн. Всички гледат да напълнят гушите и ако ще и потоп. За това сме на това дередже. Всички знаят как се печелят много пари за кратко време, само че не всички се пускат по пързалката и бързия но кратък живот.

За да са защитени обикновените хора,този закон трябва да се прилага само спрямо богатите.

Важно е да има приоритет на количеството на необяснимото богатство. Да не се започва от незаконните бараки, а от големите пари. Необходимо е да се доразработи законът и да е по-прецизен.

Мярката е целесъобразна. Вместо 20 години назад, да ровят поне 25 назад. А това, че според законите документите се пазели 5 години е доказателство за недобръсъвестност от страна на вносителите на тази норма- да ни ги пипат щом мине срок от пе години. С една дума, насърчително престъпление е характеристиката на подобно управление.

вижте дами и господа във всичко си има баланс, част сме от ес.хора които нямат никава идея/или възможност/ за стопанска инициятива намират тук трибуна за изява на комплексите си.Да ,закон трябва да има но съобразен с нашата реалност.....

До Sieminehn ! Напълно си прав! С една малка забележка- Няма ляво и дясно политическо пространство в Благия- има само едно бандитско и то е представено изцяло в Парламента. Всички там са бандити, от един корен родени и един и същ начален капитал, завзели парламента НЕЗАКОННО с фалшификации и подмяна на вота на избирателите. Идея за България- алтернатива на статуквото

А вие от кое котило на БКП сте?

Ние не сме от нИчие котило в България. Ние сме от котилото само на ЕВРОПЕЙСКАТА РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ. Това, че непременно трябва да бъдеш от нечие политическо котило на България е плод на ТЪМНИ БАЛКАНСКИ СУБЕКТИ!Идея за България- алтернатива на статуквото

Идея за България е идея на БСП. Другото са докторски глупости от Швеция.

И много интересно, защо не се обнародва преди приемането му този закон, а трябва да разбираме за него от слабия превод изпратен на Венецианската комисия. Защото някой го е страх от народа му и е решил, че Венецианската комисия и папска индулгенция ли? Като е толкова добро нещо това недомислие, според което Кушлев или Вишинский или който и да е там чиновник на ГЕРБ може да ти продаде имота, преди да имаш присъда, защо го крият? И най-главното, къде в текста пратен на Веницианската комисия за индулгенция и подготвен за приемане от автоматите за гласуване на ГЕРБ в парламента, е дадена гаранция, че няма да се използва за репресии на политическите противници "Граждани" за "европейско" "развитие" на България?

Е как може само простотие да предлагат?!!!направо не знам в каква държава живеем?...Как ще отнемат на хората имущество без доказана вина и влязла присъда?Пак ще строим комунизъм?????????????

Дядо Стоян Кушлев няма ли си внуци, ами все още заема мястото на някой безработен млад човек. Този човек или е гьонсурат или е талант по прикриване на незаконни богатства.

поредния цирк, смях в залата ха ха ха

Това е абсурдно, ще се превърне в диктатура! Аз съм за това да има възмездие за грабителите на обществени ресурси, но това трябва да стане със съответни промени в законодателството!Този парламент НЕ ИСКА да ги направи!Затова ще правят най-различни постановки, показни акци, ще ни противопоставят едни на други, ще ни мотаят! Хляб и зрелища! Пардон, без хляба..., само зрелища останаха за простолюдието както ни наричат!

ДА ОЦЕНЯТ ИМОТИТЕ И ДА СИ ГИ ПЛАТЯТ ПОВТОРНО. ДА СИ ПЛАТЯТ ДАНЪЦИТЕ ЗА ГОДИНИТЕ НАЗАД И ДА ПЛАЩАТ ТАКСА БОГАТСТВО!! ТОГАВА ЩЕ СЕ ВИДИ С КОЛКО СА ОЩЕТИЛИ ДЪРЖАВАТА. НО ПОНЕЖЕ ПРОКУРОРИТЕ СА АЛЧНИ, ЩЕ ИМ НАМЕРЯТ ВРАТИЧКА ЗА ИЗМЪКВАНЕ СРЕЩУ ПАЧКИ.., ТОВА Е РЕАЛНАТА КАРТИНА В НАШАТА МИЛА РОДИНА...

Някой дава ли си сметка, какво се върши с такива закони и докъде може да стигне всичко това? Остава и Андрей Януаревич Вишински да си произведе това управление. Пак ли ще съдят България за правно недомислие и пак Европа ли ще ни оправя нещата? Защо? Защото тези толкова могат ли? Като не могат да си ходят по родните села. Без присъда и по подозрение. По сталински ей така. Не сме 1935та и този път ще се търси отговорност.

в белите държави отдавна е така,аз например бях в чужбина на работа и живеех в малко блокче на квартира...както си спях се чу трясък и докато се изправя вътре се напълни с маскирани ченгета които веднага ме проснаха по бели гащи и обискираха квартирата,оказа се че в блокчето живеят наркодилъри и затова те обискираха всички апартаменти до един!защо го разказвам това се питате,ами защото хората си вършат работата,затова там имат страх от закона...е на мен ми се извиниха разбира се,поуплаших се,но си виках ей на това му се вика полиция,хем така респектират и останалите да си помислят ще правят ли глупости,като видиш как дебелата блиндирана врата пада за секунди и докато кажеш,,а,,си на пода...

Представям си в каква бяла държава си живял! През деня - миеш чинии, а надвечер се прибираш в белия квартал при белите наркодилъри... И защо се върна бе, муньо в тази скапана черна държава България? Или си гледал много филмчета, м?

Ами ходи там да си живееш глупако, да те просват по очи и да си с децата си без да имаш грам съпричастност с някакво престъпление...,за да си съгласен с това значи нямаш никакво достойнство и мъжество.може направо като ти счупят вратата да си свалиш гащите.

ти явно си мазохист...няма какво да ви обяснявам...

Колко пъти и аз съм цитирала Конституцията,Nemo... Но се убедих,че няма смисъл. За простаците от ГЕРБ тя нищо не значи. Нали виждате долния коментар: "Много смешно си го написал"...

Еленке, Еленкее - с тия новите тикви вече и един разврат не може да си спретне човек, а ти си се загрижила за смешната Конституция!

точно така трябва.в европа могат ъ само приповдигнато обвинение да ти запорират имустеството,ако е незаконно.зивея виспаня ъ има много случаи сотнемане на имустество ,придобито от корупзя *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

а бе този от "6-тош няма ли кои да го светне ,че анонимните сигнали не се разглеждат!е ..ти и простотията!всеки грабнал молива ,плюнчи и драска ли драска! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ха-ха,мн.сте прав човека е гледал мн.филми

Няма , страшно , КОМУНИЗМЪТ СИ ИДВА !!!! хахахаха

"Комисията "Кушлев" ще може с разрешение на съдия да прави обиски и конфискация на имущество срещу ЗАПОДОЗРЕНИ, че са го придобили по незаконен начин." Конфискация по подозрение звучи много демократично. Това ще ни издигне в очите на европейците. Отново ще ги убедим, че нищо старо не сме забравили. ХАЙДЕ УСПЕХ! И ДАНО НЕ НИ ЗАПОДОЗРАТ...

Обрърнете мнимание на статия : Ще може, ще направи, Ще, ще ще. А до сега?

Дали има КК нещо общо със СС от едно време ?!

"Комисията "Кушлев" ще влиза в действие и ако граждани или техни близки са обвинени за: тероризъм; убийство; отвличане; склоняване към проституция.....; длъжностно присвояване; измама; фалшификации... злоупотреба с доверие...притежаване на оръжие или боеприпаси; продажба на наркотици" Трудно ми е да преброя служителите, с които ще трябва да се сдобие комисията Кушлев за да оперира на толкова фронтове. Така както гледам, тук липсва само открадване на кокошка. Излиза, че държаванат администрация в една посока намалява, а в друга расте. А може ли също да попитам защо при "несъответствие между декларираното и действително притежаваното имущество на политици и висши държавни чиновници ще се "конфискува несъответстващото имущество И ТО АКО Е НА ЗНАЧИТЕЛНА СТОЙНОСТ НАД ОПРЕДЕЛЕН ПРАГ, който вероятно ще е 60 000 лв". А другото несъответстващо имущество като подарък от благодарните гржадани ли ще бъде разглеждано? Само питам. Интересно ми е. В Британския Парламент брояха и електрическите крушкие, несъответстващо придобити от депутатите. Сигурно щото живеят на остров и нашето културно влияние още не е стигнало до тях.

AXAor , по това което си изброил, не ти ли прави впечатление, че Комисията на Кушлев може да запориха имущество придобито само от битовата престъпност, но не и от приватизации, нито от бъркане в държавната хазна на политиците и използване от тях властта за лично облагодетелстване. А по това са 99% от незаконното придобито имущество и не няколко стотици милиона, а десетки милиарди? Това е само коментар на твоя хубав коментар. Идея за България- алтернатива на статуквото

Много смешно си го написал , поточно така ти изнася явно. Веднага отговори на тези въпроси : Тези къщи с какви пари са построени ? Получили ли са разрешителни за строеж ? Имат ли ток,вода, парно и по легален път ли са получили тези услуги ? Тази земя е частна или е държавна / общинска собственост ? АКо е строено неправомерно КАКВО ПРАВИМ ???? А то сигурно е , няма как иначе. Ако се окаже не са плащани никакви данъци ? КАКВО ПРАВИМ ???? Демек , кой каквото е направил си е негово ? Стига вече.

Абе, тъпанар - Немо го е написал смешно? А, това е тоя Немо, който е написал смешната конституция и смешните закони! Абе, животно тъпоглаво - ти не виждаш ли в какви случаи може да те разследват, а? Дори И ЗА НЕИЗГОДНА СЕДЛКА, така и за незаконна сеч!!! Та ми се ще да имам един такъв съсед или бизнес партньор, пръдльо като тебе - че като го запукам с едни доноси - свят ще му се завие! И докато си правя търговия - всичките сделки няма да са ми изгодни!

Тъпанар е този дето те е създал ! Доколкото разбрах той си чете конституцията като дявола евангелието. Не се прави на много умен, не ти се отдава. Въпросът е че всички , айде не всички ама над 90 % от тези палати са строени по нелегален начин и със крадени пари. Това е проблема. В тази кочина наречена БГ всеки прави каквото си иска, а не както пише в закона. Защото тогава като имаме супер конституция и закони, имаме голяма група олигарси и милионери дето нямат и 1 месец работен стаж ? Точно тези хора управляват страната . Ако това нещо се случи в САЩ , веднага ще се самосезират органите и сами ще извършат проверки как са построени и задължително произход на парите. Стига с тези малоумни исказвания за демокрация, защото тук никога не е имало. Това че няма свобода на словото е най ясния критерий че тук закони не се спазват. ТРябва ли някаква си ТВ да прави репортажи , за държавата да си върши работата ? Явно трябва, защото веригата започва от много ниско ниво и стига до министри, съдии, та чак до Гоце. Навсякаде е фрашкано с агенти и ченгета, така че не ми цитирай конституцията, не е нужно. Пикльовци на по 20-25 години карат коли за 100 бона и живеят в палати за милиони. Това сигурно се постига със много труд и спазване на конституцията. Айде не говори глупости, ако се спазваше конституцията трябваше да има поне 10-15 нови затвори пълни главно от политици,съдии,шефчета на разни агенции и прочие.

Е сега всички сме виновни до доказване на противното. НЯМА ТАКЪВ закон при демокрация. Това е пълна тъпотия и още една стъпка към тотална полицейщина. Ами то няма да има и един човек с доказани доходи по тази логика с изключение на бездомни и цигани, впрочем за циганите не съм сигурен. Представяте ли си какво става. Идват у вас взимат ви апартамента, вилата и колата и докато не докажете от къде са ви парите за тях живеете в ареста. А, за това, че сте невинен и сте работили на 2 места без договор за да не ви изгонят и да оцеллеете. Пълни кретени и те са с по 10-15 000 заплати и живеят в държавни жилища и карат служебни коли. Да му мисли държавата откъде ще намира пари за обезщетения на заведените срещу нея дела, а после тези "законотворци" пак ще пляскат с ръчички и няма да знаят, защо се случва. Не вземат да си следват законите и да си събират те доказателствата, та ние да им ги събираме. Поредната глупост сътворена от "реформаторското" правителство.

Не е възможно да си работил на 2 места и да си закупил апартамент, вила и скъпа кола! С 3000 лева заплата не може да закупиш тези неща за по малко от 20 години.

Единственото място където съм срещал подобен закон е книгата 1984. То бива, то може, ама следната ситуация НЕ ТРЯБВА да бъде узаконявана: На мен ми взимат колата. Защо - защото е купена на старо от Х. Е как така - ами У обвинил Х, че е свалял незаконни материали от интернет и е нанесъл щети за милиони на държавата. Добре де, аз какво съм виновен, че ми вземат колата? Е, ти не си, ама ТОЙ може и да е, така че ние сега ще я продадем на търг да покрием щетиде дето Х ги е нанесъл, пък ти доказвай после, че е законна. Ако случайно успееш, може да заведеш дело срещу държавата, ама не се надявай, че Кушлев ще продаде държавно имущество за да ти плати на тебе. Най много да бутнат на съседчето да те обвини в тероризъм и да ти вземат и апартамента. Пиша ги тези редове и не знам да се радвам ли, че живея в чужбина или да плача за абсурдите които се измислят в България.

Добре, че се махнах от тая скапана държава. Толкова погазвания на личността и правата на човека в един закон ми беше трудно да си представя, че могат да се съберат. В нормалните държави при приемане на подобен закон направо би избухнала революция, но в България най-много хората да изцъкат с език и да се съберат да гледат сеир. Аман от тоталитаризъм и комунистически манталитет.

Няма как да мине подобен закон, защото е противоконституционен. Наказание само по обвинение няма никъде.

Нали думичтата "ЩЕ" беше забранена

А НЯКОЙ ДАВА ЛИ СИ СМЕТКА КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ГАДНИ ДОНОСНИЦИ ЗАПОЧНАТ ДА ТОРМОЗЯТ ХОРАТА КАКТО ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ 1989 ГОДИНА ИЛИ ЗАБРАВИХТЕ КАКВО БЕШЕ. И КАТО СЕ ОКАЖЕ ЧЕ СИГНАЛА И ДОНОСА НЕ СА ВЕРНИ КОЙ ЩЕ ПЛАЩА МОРАЛНИ ФИНАНСОВИ И ДРУГИ ЩЕТИ НА ХОРАТА - ДЪРЖАВАТА ЛИ. АКО ТОВА СЕ УЗАКОНИ ВСЕКИ ЩЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗКЛАТЕН ОТ СИСТЕМАТА И ЩЕ МОЖЕ ВЛАСТ ИМАЩИТЕ ДА СЕ САМОРАЗПРАВЯТ ЕЛЕГАНТНО С ВСЕКИ. И СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И ВСЯКАКВИ ДРУГИ СВОБОДИ ЩЕ ЗАБРАВИМ........... ЗАЩО В ГЕРМАНИЯ, АВСТРИЯ, АНГЛИЯ, ИТАЛИЯ И Т.Н. НЯМА ПОДОБНИ ПРОСТОТИИ А? НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО Е НАЙ-ВАЖНОТО ПРАВО И СВОБОДА НА ИСТИНСКОТО ДЕМОКРАТИЧНО ОБЩЕСТВО. ТОВА ЧЕ СЪДА СЕ БАВИ И НЕ ОСЪЖДА БЪРЗО И ЕФЕКТИВНО НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ТРЯБВА ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА С ХВАТКАТА - ПЪРВО БИЕМ ПОСЛЕ ПИТАМЕ!!! ТОВА Е ПЪТЯ КЪМ КРАЯ ...

досега, вече двадесет години ги гледахме тези безобразия, никое правителство не взе никакви мерки, а сега може и не съвсем силово/както в Италия/,но все пак се разбутват нещата,вие пак плюете и сте недоволни.Дайте малко позитивизъм, подкрепа, за да имат стимул хората,които се заемат с това.Вие, дето хленчите с какво помагате?Все пак има начало ,нали?

Прав си шесто! Ако влезе в сила новия закон на Герберите "за анонимните доносници" ще започнат да влят купища анонимни доноси и ще бъдат обвинени сумати невинни хора. И понеже в Българската Лилова конституция от 1990 г няма въведено разделението на властите, ръководството на съдебната система продължава да се избира от политическите партии в Парламента на квоти, този закон ще се използва само срещу политическите противници и от този ,който си е ПЛАТИЛ ДОБРЕ ЗА ЛЪЖАТА. Европа нази гледа, сочи и се смее! Идея за България -алтернатива на статуквото

На анонимките не се обръща внимание.

ако всичко ти е наред драги -нема се плашиш толко'!

Точно така! Само че въпроса не е какво ще стане АКО се появят доносници, а какво ще стане КОГАТО се появят! Така ще може всеки да си разчисти сметките с някой неудобен било конкурент било съсед, било роднина. След като го натопи и комисията му спретне един екшън, след като го изведе от владение на имуществото му на човека ще му се е..е мамата. И ако се окаже че няма вина едно извинявай! Още малко ще искат да разстрелват по подозрения. Та ние се връщаме в най-мрачните години от историята ни. Не може по подозрения да се прави нищо друго освен разследване. Просто сега бездействащите умишлено органи, като съд, прокуратура и следствие, трябва да се накарат да работят, та ако трябва и с масова чистка. А не да се дават форсмажорни права на един орган от типа на гестапо. Защото много невинни ще изгорят. Дори съм сигурен че след малко време тази комисия ще се използва главно за разправа с неудобните. Знам че има много ограбено в тази държава и съм за това да има възмездие. То иначе няма да се спре това грабене и все ще боксуваме, но не това е начина. Както казах има си измислени начини и средства. Има закони. Просто трябва да се спазват, а не магистратите и полицаите да са най-големите престъпници в държавата. В това се коренят проблемите. Не е начина да се заменя съд прокуратура и следствие с една малка и силова структура.

ideyazabulgaria.org

Правилно Гестапо. Ако влезе в действие новия съд Антимафия или се приложат тези форсмажорни обстоятелства и предложения на Кушлев- БЕЗ СЪД, може да тласне обществото ни към ВЪТРЕШНА ВОЙНА! Антимафия и предлаганото от комисията Кушлев без съд запориране, може да се приложи само ако се ДЕполитизира съдебната система с премахване на сегашния избор на ВСС и със закон си криминализират приватизациите от 1989 г. насам, като се придружи с още един закон, действащ във всички страни на ЕС - ИЗСЛЕДВАНЕ ПРОИЗХОДА НА НАЧАЛНИЯ КАПИТАЛ. Идея за България- алтернатива на статуквото

Ако си си плащал данъците няма от какво да се притесняваш.

А ако ощипя за дупето кака Пена, дащната съседка - ще ме обвинят в РАЗВРАТ и пак ще ми запорират имуществото!

ТО ОТ МНОГО "ОПАСЕНИЯ" И ТОЛЕРАНТНОСТ СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ- ОТАЙКАТА СТАНА ХА " СТРОИТЕЛИ" НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ, А НОРНАЛНИЯТ ЧОВЕК СПАЗВАЩ ЗАКОНИТЕ - ГЛУПАК И НЕУДАЧНИК...

Този проектозакон изобщо не е домислен. Трябва да има решение на прокурора за изземването на имущество, как иначе ще си го взимат и употребяват само по доноси?

В Германия докторите правят ли ремонт, който струва 3000евро с фактура, която е на стойност 300 000 евро? НЕ! Ние сме шашава държава и понякога са нужни извънредни мерки.

Ами как какво ще стане? Ще стане като през периода 1925-1944 година, ще се появят разни боклуци, които ще те натопят, само за да си направят густото или за да получат награда. Преди 1944 година пращаха по лагерите хора, които са набедени за поддръжници на комунистите само по един донос, като доносника получаваше 1/2 от имуществото на окепазения пред тогавашната власт. В момента се връщаме прогресивно към политиката от онзи период, но с тази разлика, че сега ни управляват хора, които уж сами сме си избрали. Жалката истина е, че откак няма соцлагер да се конкурира с някогашните капиталистичски страни, то и там спадна жизнения стандарт и ти доста чувствително. Като гледам на къде върви света, то бъдещето на човечеството май е робовладелския строй. А и то вече робовладелството се завръща, защото реално погледнато, повечето хора са роби на банките, понеже са се прецакали да се набутат с кредити. Понеже банките дават информация на едрите работодатели кой как е с кредитния си рейтинг и баланс, тези горгорбашии от своя страна пък са превърнали бачкатурите си в роби. Може са се каже, че имам дългогодишни наблюдения по въпроса какви механизми се използват, за да се притискат работещите. Но покрай проверките на данъчните и Кушлевата комисия, възниква следните въпроси: -Акой ще проверява данъчните? -А Кушлев кой ще го проверява, за да не се облагодетелства от подобни акции по конфискация на имущество без да е имало влязла в сила присъда и направено по донос? -А банките, които непрестанно правят едностранни промени на лихвените проценти по вече договорени кредити и така се явяват измамници? -А кой ще проверява приватизационните сделки, които бяха чиста проба разграбване и унищожение на бъкгарската икономика, която беше изградена, точно от тези комунисти, които сега всички плюят? -А кой ще проверява сега действащите и бившите политици на прехода, от къде са се сдобили с имуществото, което имат? Отговора е един: НИКОЙ Никой, защото политиците от дясното пространство, а и не само те може би, не искат да има прецеденти, относно подобни казуси. Защото банките и политиците действат заедно с големите индустриалци, за да поробят народа, който накрая да им работи бадева. Истината е една и тя е ясна, че България за пореден път е в лапите на тези, срещу, които са се борили хора като Левски, Ботев, Стамболов и много други видни възрожденци и строители на съвеременна българия, които са платили нашата свобода и перспектива за добро бъдеще със собствения си живот. Всичко друго е бош-лаф работа, понеже никой никога нищо не ще промени, чрез избори в днешно време. Защото изборите са нещо като съревнование между вълка и мечката, кой ще докопла властта в кошарата, за да яде на воля от тъпото стадо, което само ще блее и няма да се вдигне срещу вредителя, понеже и кучетата дето уж трябва стадото да вардят са работещи за интересите на управниците. Това е чистата истина, че ИЗБОРИТЕ НЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА, ЗАЩОТО, АКО ГО ПРАВЕХА, ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ.

ideyazabulgaria.org

До Sieminehn ! Напълно си прав! С една малка забележка- Няма ляво и дясно политическо пространство в Благия- има само едно бандитско и то е представено изцяло в Парламента. Всички там са бандити, от един корен родени и един и същ начален капитал, завзели парламента НЕЗАКОННО с фалшификации и подмяна на вота на избирателите. Идея за България- алтернатива на статуквото

КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА ОТИВАЙ В САЩ, ГЕРМАНИЯ, АНГЛИЯ ИЛИ КЪДЕТО ИСКАШ!!!! Няма какво да ми пищиш и да пишеш глупости! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ДА ИМ СЕ НАМЕРИ ПРАВИЛНОТО МЯСТО! Стига вече с тая анархия ! Глупостите които си написал за малоумните - за всички останали нещата са ясни и нямат нищо общо с тия дивотии които си писал!

Хехехе! Алооуу главчо!! Нещо ти настъпиха интересите ли ? ВЪВ ВСЯКА ЕДНА БЯЛА ДЪРЖАВА НЕ САМО ЧЕ Е ТАКА АМИ Е ОЩЕ ПО СТРОГО!!! За справка - в Германия данъчните могат да ти кажат кога, къде и кога си си купил хляб! Айде стига с тия празнословия и тъпотии които слушаме 20 г.! ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРАВА ТРЯБВА ДА ИМАТ!!! Никой който спазва законите и правила няма от какво да се страхува - както и навремето не се е страхувал! САМО ТИЯ КОИТО СА С 2-ТА КРАКА В БАТАКА СЕ СТРАХУВАТ ОТ ТИЯ МЕРКИ!!!

мръсен комуняга, дано първо теб посетят

Да ме посетят - нямам никакви притенсения! Ти обаче явно имаш! Не съм комунист, но и не го смятам за обида! За жалост ти си пълен ТЪПАК и с право се притесняваш.

Дойде време пак за "национализация" на частното измущество и "разкулачване". Историята се повтаря, както след 9.9.1944 г.

Да му мислят тея с 60 000,а не тия с 60 000-борч!

НЕШАТА СА ОБЪРНАТЕ:ТИ СИ ВИНОВЕН ЗАЩОТО СИ ЖИВ!ДОКАЖИ ЧЕ НЕ СИ РОДЕН!ТОВА Е ПРАВОТО НА КУШЛЕВ!?ТЪПО НО СТРАХ ЛЪХА,СМРАЗЯВА МИСЪЛТА ЗАЩОТО Е СМЪРТА,КРАЯТ НА СВЕТА!!

Моите уважения към проф. Кушлев, но дълбоко се съмнявам, че на неговта възраст ще оглавява тежката борба с КОРУПЦИЯТА по високите етажи. Все пак не сме в ерата на БРЕЖНЕВ ?!

Това е само проект който е предложен за одобрение после ще има друг проект и после пак и така докато се размият нещата във времето. Тоя сценарий сме го гледали вече 21 години. Бандитите в тази територия са си все същите и придобиват облаги по една и съща схема от всякъде където могат да смъкнат нещо. Да вземем за пример безсмъртната топлофикация все е на загуба и все оцелява и все ни рекетира начело с мръсния и марионетен съд съставен от престъпници без морал и ценностна система а това е само върха на аисберга от цялата тая кочина в която живеем.

както са тръгнали накрая ще възстановят и политическите концлагерите и всички , които не са от ГЕРБ ща бъдат пращани там за по-спокойно управление на ББ

Време е да се проверят 90% от покупките на апартаменти в София. Откъде имат пари да си купуват апартаменти по над 100 000 лв. С какво живее този народ? Мисля че с този закон се връщаме в едни други времена. Всеки от нас има от някъде страничен доход за да преживява. Сега който е неудобен да му мисли. Мислете и вие пишещи тъпаци. Ама то си има и поговорка де.....Не е важно на мен дали ми е добре,важно е на Вуте да му е зле.

Подкрепям това което пишеш, защото преди време и аз имах същото предложение . Да не се забравя ,че има и апартаменти с не по-малка разгъната площ отколкото къщите и вилите снимани от въздуха . И не само това да се погледнат с какви пари са направени фирмите особено завършващи на "парк" или "бизнес център" . С какви пари са построени и тези сгради защото там са влюжени много милиони лева . Това ,че такива центрове на са жилищни комплекси е ясно , но с какви пари са правени не е ясно .

ТОЗИ КУШЛЕВ/КЮШЛЕВ/ СЕ ЗАВИРАШЕ ПО КЮШЕТАТА ДОКАТО СЕ НАЛАПА С ГОЛЯМАТА СИ ЗАПЛАТА И ЧАК СЕГА СЕ СЕТИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИ РЕВИЗИЯ И КОНФИСКУВА ТОВА, КОЕТО Е ДОБРЕ ПРИКРИТА КРАЖБА.

Всичко това са думи; дела искаме не думи и закони които не се прилагат. В Гърция имаше нещо подобно преди доста години - какво стана? Никои не загуби нищо и никои не влезе в затвора. Ясно?

Ще ми вземат упинците - имам лукс.имот и в България и извън България + джип който струва колкото 4 панелки в ЛЮЛИН и така съм си вързал гащите, че никой не може да ме пипне дори - А простолюдието нека се радва на евтини ПР акции на НАП - балъци - къде бяхте по време на прехода, когато аз правех кинти на поразия а?

Прав си да му мислим ние с Опинците и цървулите . Не знам какъв бизнесмен си , ама да ти кажа пише Опинци а не Упинци . Я ни кажи как правеше кинти на "поразия" тровеше децата или просто крадеше ... Можеш да пишеш и против циганинте колко са изостанали пред теб умния , но да знаеш на мен не ми дреме защото съм дебил !

От такива, като теб (дето идват с каруците и кучетата да ровят по кофите и моята охрана ги сритва още на бариерата пред къщата ми) не искам мозък - постигни това, което аз съм постигнал(не съм нито престъпник, нито нарко барон) - и тогава си отваряй па....

И всичко това МОЖЕ и да се случи в БЪДЕЩЕ време!!! Евентуално и ако ....

Абе на кратко някой ден,но не сега..налъ тъй...