Истанбул е новият ”Париж”

Все повече богаташи от цял свят гледат към Истанбул. Вместо в Париж те предпочитат да закупят луксозен имот в метрополията на Босфора. А там цените вече гонят тези в най-скъпите райони на френската столица.

Обратно в новината

Коментари - Истанбул е новият ”Париж” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо чудно! Комшиите се справят много по-добре от нас. Ние какво направихме? Нали бай Ганьо е тарикат, опитахме се да излъжем чужденците-англичани. Лъскави имоти за без пари ... евтинджос, така да се каже, лапнишараните налапаха въдиците, да де ама не кълват вече!!! Заведоха много дела, и сега в Банско вече има такива които са ги спечелили. Ама славата ни на мошеници се носи по цял свят. За разлика от турците. Които ще спечелят много повече инвеститори. Да им е честито, така да се каже! Заслужават го. Мъчно ми е да го кажа, но това са фактите.

Всяка страна с грамотен елит се опитва и често успява да организира инвестиционни балони, от които печели значително. Турският елит, за разлика от "българския" е положителен, модернизира страната си, превръща я в индустриален и туристически център. Естествено в такава среда доходите на хората нарастват. Нормално е в един огромен град, още повече център на развита страна да има бомбастични цени на имотите. Нормално е и ние да сме център на балканите, но не става - управлява ни негативна мафия.

ПОРЕДНИЯТ ИМОТЕН БАЛОН ЗА БАЛЪЦИ. Цените ще растат, докато икономиката на Турция също влезе в криза и тогава ще се сринат както навсякъде. Или докато започне войната в Близкия изток и Турция се сбласка с Израел и с ЕС. Стига сте хвалили Турция. Вижте какъв конфликт тлее там с кюрдите. Това ще е гражданска война в близките 5-10 години и крах на Турската икономика.

Егейската перла /остров Санторин/ е най-проспериращата част на Балканите. С неповторима красота и блясък е многократно-предпочитана дестинация и място за инвестиции пред турския турлюгювеч и център на "СИВИТЕ ВЪЛЦИ" Истанбул.

Отчаяни гърци пращат децата си в домове. Гърците чакат туристи балами за да им вземат парите срещу фиктивни услуги. Огромните дългове на Гърция се отразиха и на порциите по хотелите и ресторантите, салатите без всякакъв вид, рибата прегоряла, узото противно, десерта - един на 10 човека, музиката - отблъскваща.

Скоро чух, че Истанбул е станал световен център по изследване на ролята на дървения материал на таблата за хвърлянето на чифтове със заровете за играта "тапа".

Париж и Истанбул....Гъливер и жалък лилипуд...Виктор Юго и Али Акджа... Хе, че сравнение. Абе, ако платят повече ще го изкарат и център на нанотехнологийте и ядрен ускорител на електронния колайдер.

Невъзможно е да сравняваме един център на велика многовековна империя разпрострял се на пролива свързващ просторни морета между два огромни континента със селище от двете страни на канализацията Сена със страхливо население отдало се навремето за 24 часа на нацистите.

Ха, дано стане център Истамбул. България пък ще стане офшорна зона и "Швейцария на Балканите" и шейховете и мафията ще си държат тук милиардите петро- и пут.. -долари. Оха, какъв купон ще спретнем с Доган и Станишев, тъмно ви е под шапките! Леле-е-е-е...!

Ехе, турската пропаганда пак ръси глупости. Ще... ще...ще...! И какво ще...? Обиколил съм нашир и длъж Турция, щото съм византолог, такава задръстена история няма никоя друга държава. Където и да ровнеш - само кръв и невежество, а често - злобарщина и обсебеност...Единствено изпитвах пиетет към Бисерите от Византия - Св. София, Троя, Ефес и пр. На много места църкви и храмове са бастисани и с мрамора са изкалъпени жалки джамии. Такъв е и случаят с храма на Артемида край Ефес. Та...за Стамбул - сигурно ще стане център на ислямистите, начело с Ердоган! И ще има бол локуми, кадаиф и аромат на шалвари, натъпкани с обезценени турски лири...Нищо повече...А, и серии от "Листопад".

Не знам дали си византолог, но ако си такъв си сбъркал професията-от тебе ставаше динозавролог...

Ти си византолог колкото, Б.Борисов футболист...Щом Троя и Ефес ги причисляваш към Византия. ти си жалък комунист от Живковата епоха...То заради такива измислени учени кат теб България е в това положение...

защо я няма новината за убиването на цивилни кюрди от турски самолети и погребението им днес.

само Византииски паметници ,но и от древността та и на чужди религии!Бях на гроба на Дева Мария,майката на Христос!Съмнявам се ,че ние можем да организираме по подобен начин поклонението на подобно място у нас!При тях има голямо уважение към изповядващите чужда религия!

просто знаят как да омайват туристите, това е!

О това не бива да ви учудва.Турция е една от първите държави в изтока,която печели доверието на САЩ и точно под натиск на тази империя германците бяха принудени да приемат милиони турски емигранти.След близо 40г. изгнание тези хора се завръщат в Истанбул и работят по зараден образец.Отделно спечелиха и Китай,като това е една от малкото държави която има спогодба за пряк внос на всичко.Не ви ли прави впечатление,че турският език е вече водещ в държави като Германия,Щвейцаря,Австрия,Холандия,Белгия и пр. където има масови обяви за работна ръка с турски език.

Аз не съм ходил в Цариград, ама ако може тия които са ходили и се напъват да хвалят Турция да кажат къде и какво е останало от византийско време като паметници на културата. Поне досега никой не е споделил или показал снимки на нещо древно от Цариград, подобно на римските останки в центъра на София.

Съхранени са десетки амфитеатри, стотици крепости от всички епохи, хиляди храмове - църкви, катедрали, синагоги, джамии, хиляди паметници на културата, уникални хидротехнически съоръжения от миналото. Освен всичко има и 3000 км плажна ивица на 4 морета, дузина високопланински курорти и изключително богата, вкусна и разнообразна кухня, благородни, усмихнати и гостоприемни хора.

Бил съм в Турция 2 пъти и съм изумен от много неща-трудолюбие,младостта на хората там,патриархалните порядки,коита означават много-уважение към възрастни и деца,към брака,към чуждия човек независимо дали е купувач,почиващ,турист!Има много неща,които да учим от тях!Затова само в Измир имат 5 автомобилни завода,а в страната 27!В хотела,магазина,курорта те те карат да се чувстваш господар!Те станаха повече европейци от нас,а ние повече турци от тях!Затова са 17-та икономика в света и това е временно!До 3-4 г.очаквам да са далеч пред 11-та Русия и да са в топ 10 на света и топ 3 на Европа-след Германия и Франция!Живял съм във Франция и съм купувал за кухнята си турски ел.уреди,след като изгоряха скъпите и слаби френски!Турските са 3 до 4 пъти по-евтини и толкова пъти по-мощни и здрави!Тази страна е с голямо бъдеще!Българин съм,християнин,обичам България и макар и със възможности не искам да живея там,но истината е тази-много по-напред са от нас,и не само от нас!

Хайде и нашите турчоля да преоткрият прелестите на Истанбул и да останат там повечко годинки....а и ромите не е зле да помислят за прекрасните възможности, които този проспериращ град предлага.

Цялото това многобройно и разноцветно множество от турчоля и роми са си напълно свой продукт и са бъдещето на нацията българска в условията на катастрофалния демографски срив.

от твоите уста (ръка) в твоя "двор"( задният ти)

остро осждам тези които тврдят е в турця има манафи!!!Tova naritsatelno naimenovanie ne vaji VEE!!!

Невъзможно е да сравняваме един център на велика многовековна империя разпрострял се на пролива свързващ просторни морета между два огромни континента със селище от двете страни на канализацията Сена със страхливо население отдало се навремето за 24 часа на нацистите.

Къде е санитаря........

Французите ги отрязаха като горчива краставица и сега се напъват да се мерят с тях;) Егати плоската история....

Та отишил един новобогаташ на пазар в Турция.В началото на улицата прочел на огромна табела- Внимание МАНАФИ !Пазарува нашият, гледа реклами ,стоки и обяви.На края на улицата ,долу в ниското, имало малка табела на която пишело -Ние Ви предупредихме!Но вече било късно!Бил заклещен здраво.

Дрън, дрън,дрън. Голема глупост вдъхновена или от турските сериали или от някоя турска любов на авторката

истанбул никога няма да е Париж !

Госпожо Чилева, защо преписвате пропагандни турски статии, които най- малкото са неверни?

... ако имаше културни нашенци в страната, щяхме да си имаме и министър на културата българин...

турция е в огромен балон в момента, но това е нормално, после криза после пак балон и така, били сме и в Париж били сме и Истанбул, 2 различни планети

ходил си по евтините пазари предполагам

културната разлика е огромна, те си имат 100 пъти повече музеи, 10 пъти повече театри и концертни зали, 20 пъти повече художници, писатели и поети на нивото на Орхан Памук - Нобелов лауреат какъвто ние си нямаме, но можем да си имаме скоро Нобелов лауреат по злоба и завист.

... затова с всеки изминат ден Истанбул надминава Париж, а София заприличва на Столипиново.

КАКВА ЗЛОБА.ЗЛОБА.ЗЛОБА СТРУИ ОТ ПОВЕЧЕТО КОМЕНТАРИ-ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ- БЕДНИ. МИЗЕРСВАЩИ . НО ПЪК ПЛЮЕЩИ И ГОРДИ ОТ ТОВА!

ти да мълчиш!

ЧУДЕСНА СТАТИЯ!!!! 100% СМЯХ!!! ТОЛКОВА СА КУЛТУРНИ СКЪПИТЕ... НЯКОИ НЕ РАЗБИРАТ, ЧЕ ЕВРОПА И АЗИЯ СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ КУЛТУРНИ ОБЩНОСТИ.... А ПЪК АНАДОЛА?!?!? ДА ОРИЕНТАЛСКА ЕКЗОТИКА... НО, ДО ТУК.

... ниската им култура ли и българският министър на културата е турчин. Смешници!

Истанбул (Константинопол) е на стратегически важно място - вратата на Европа към Близкия Изток и "врата" за Черно Море. Не случайно е бил столица на 2 империи. Руската Империя я възпряха останалите "велики".

Поредният имотен балон не изначава, че една пренаселена полу-азиатска махала автоматически се превръща в "Париж". За съжаление културната разлика никога не може да бъде превъзмогната.

културната разлика е огромна, те си имат 100 пъти повече музеи, 10 пъти повече театри и концертни зали, 20 пъти повече художници, писатели и поети на нивото на Орхан Памук - Нобелов лауреат какъвто ние си нямаме, но можем да си имаме скоро Нобелов лауреат по злоба и завист.

"писатели и поети на нивото на орхан памук там ги арестуват,нали знаеш??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

10% руснаци и 90% арабески купували жилища и вече миризливата азиатска клоака станала бетер от Париж и Лондон.Сикейм кафалъ сикейм.

... не умирайте от злоба и завист, ами бачкайте и правете деца!

Защо трябва да се купуват имоти в Париж или Истанбул ? Какво значи да инвестираш в поредната уловка на някоя икономическа прослойка,която създава у хората поредната фалшива "потребност" от защита на парите им ? Едно нещо поскъпва,само когато се повярва в неговата "безценност".Едни и същи номера,от както свят светува...

бравоо на турция *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Толкова е хубаво, че се чудя тези турчаля които не ги желаем в България, какво правят още тук и защо се бавят та не отиват на хубавото.

Нямам нищо против Турция и нейните граждани. Нека се развива към доброто и по-доброто. Но нека да ми обяснят по-умните от мен защо милиони турци отиват и работят в Европа. Нашите българи ходят от зор, а те защо напускат такава просперираща държава. И защо европските държави не ги долюбват много?

инвазия с модерни методи

няма ли да ти отпуснат малко отпуска?

Анадола и Балканите са тесни за нашите души, затова сме плъзнали по европата и даже америката.

Смехурковци. Тези мангали се слагат навсякъде....

Финансово сити с административни сгради, устремени към небето, редом с минарета и турски манталитет е далече от представата ми за култура. Истамбул може да е бизнес център, но е далече от културен. Има предположение, че Великите сили ни готвят за провинция на Турция и сега ще ни облъчват с подобни статии за прелестите на ориента.

нас кюрдите ни стигат дет ги храним наготово, немаме нужда от други готованковци и мързели кат вас. Нека Европата да ви храни...

вас не ви трябват хората, а земята им и ресурсите! Затова, никого не храните, а напротив - изтребвате!

Пише се ИстаНбул! И ако случайно не знаеш, градът беше избран за една от европейските столици на културата за 2010 година.

Истанбул няма да остане лидер задълго. Правителството на ГЕРБ, и лично г-н Борисов ще коригират тази несправедливост. Страната ни се развива с бързи устойчиви темпове, и скоро София ще измести по развитие и блясък Истанбул, а България ще стане най-предпочитаната дестинация за всички!

Ако французите не бяха приели закона за геноцида, Истанбул щеше да настигне Париж...

За турците, руснаците и французите може да е новият Париж. За българите - не! Историята с турското "присъствие" не е чак толкова древна! Такава рекламна, поръчкова, манипулативна статия не ми минава!

Париж е символ и световен център на изкуството и културата, а не купчина скъпи имоти за сноби и парвенюта. В този смисъл статията е показателна за ценностите и разбирането на турците за култура и изкуство.

интересно кож купуват в истамбул? ходил сам и в двата града. истамбул е ориенталски град, не може да се сравнява с парис. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз пък съм наследник на българската аристокрация, чиито имот остана в пределите на Османската империя. И сега турската държава великодушно ще ми даде правото отново да купя земята на дедите си. Ако съм богаташ.

СМЕШНО Е! С МААНЕТАТА И БАКЛАВИЧКИТЕ МОЖЕ БИ СА ПРЕД ПАРИЖ! А ЗА ДРУГО, ЕЛЕ ПЪК КУЛТУРА..... FAR AWAY!

Ами то повече Турци и Араби има в Париж отколкото в Истанбул

Ми аферим на комшиите. Между другото, тази година бях в Париж. Напълнило се е с чернилки от бившите им колонии, които прескачат оградите в метрото (смятайте колко са позлезни в обществото). Само золуми правят. До това води толерастката политика.

Всъщност Париж отдавна се е превърнал в мюсюлмански град като Истанбул, а не обратното :) r

Истанбул е бил столица на Булгаристан бе завистливи аркадаши.Не пишете глупости.

а после 500г България е била лека турска провинцйика ,а като гледам по добре да си беше останала такава

По-добре ти лееко да си беше станал само Турчин. Какво ти пука на нас скакво ни е? В нашата си държава? Патим си от простотиите, но са си наш проблем! Като не те кефи отивай в новия Париж.

Браво, добре пишете на български г-н турчино, дано и младите турчета да се справят така. Интересно как се справяте с турската граматика?

в турция им викат българи, представи си как говорят турски език:))))

А бе вие не сте у ред - какъв Париж, кви пет лева... Тази цигания и ориенталска безвкусица, мазни гаджали, които оглеждат жена ти и дъщерв ти на всеки метър... нещо сте прекалили с наздраве-то по Коледа, май..

Бил съм многократно и в Париж и в Истанбул, незнам какво сравнение може да има между двата града.Къде е Шанс Елизе и къде точно е циганията на Баязид или около Капълъ Чаршито.

Балкански иди на ул. Багдат в кв. Кадъкой или на ул. Абди Ипекчи в кв. Нишанташъ и ще видиш нещо по вече от Шанз Елизе. Данеби в Париж навсякъде да е като на Шанз Елизе а....Ама ти си одил в Стамбула само да търсиш кусури,е намерил си радвай се... ама има и хора дето виждат и красотите тук в Истанбул та затова над 15 000 000 хора годишно я посещават....