Гърци блокираха съдилища заради новия данък имоти

Съдилищата в Гърция са затрупани с жалби от граждани, които протестират срещу новия данък върху недвижимото имущество, въведен от кабинета в Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Гърци блокираха съдилища заради новия данък имоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е още един данък върху вече утежненото с други 20 данъка недвижимо имущество. Поправете ме, ако бъркам.

Не е лошо този който е написал статията да помисли какво означава данък "10 процента на квадратен метър". Така написано, това е пълна глупост.

Нещо като две кофи компресия

Няма що да се хабим да коментираме. Тия хора не са свикнали да си плащат. Ще пореват и постачкуват 2 седмици и всичко ще им опростят. Хващаме ли бас?

и с месечен доход от 361 евро - кво стана с доходите от 1000-1500 евро

брей какъв е този доход от 361е? нали в Гърция вземаха по 2-3000е?

то ние и тука сме така, ама не ревем, ами кротко си избираме мутри!

Добре намислено! Излиза, че за 6 години от този данъл могат да платят дълга (лихвите не ги смятам, но с тях ще станат 10 г. вероятно). Доста добро решение!!

според мен,не е ясно от статията че става въпрос за процент върху стойността на имота,наистина би било работещо решение ,но непосилно при тези споменати проценти

Поредният нищо не разбрал си от статията ,ама как въобще успявате да се оправяте Тук не говорим за 16% данък върху стойността на имота ,а за увеличение от 16% върху съществуващият данък , който е примерно 6 промила от стойността на имота Едва ли си мислиш , че след като е платил там около 400 евро данък то стойността на имота му /макар и гарсиониера/ е 2300 евро

"От него са освободени църквите..." ЗАЩО? Защо са освободени църквите? За да имат ескласи, аудита и блажно цял един безгрижен живот?

Един не знаел, кой е най-големия собственик на имоти в Света.

Когато пили-пели, а когато /ще/ плащали ревали!

Само ще си позволя да те поправя за конкретния случай.... Когато пили късали салфетки и чупили чинии.... плащането и реването са ясни. :)

Целта на ЕС и МВФ е хората да нямат недвижима собственост. Не, само в Гърция. Единствено - кредити и данъци! До живот!

Крайно време е и там да паднат цените! Лично аз ще си търся нещо без ток!

Яли пили и чинии трошили,сега като плащат реват!!