Усилен лов на нелегални имигранти в САЩ

Имиграционните власти в САЩ са арестували стотици имигранти от най-малко шест щата без документи тази седмица.

Обратно в новината

Коментари - Усилен лов на нелегални имигранти в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нима има морален и здрав човек, който да се оплаква, че Тръмп изпълнява законите и разчиства страната си от престъпност? Че това е достойно за медал!

Колко фашистко! Хората са проявявали такава креативност, за да влязат и да се закрепят в щатите и точно сега ще ги погнат!Но все пак е добре да си припомним българската поговорка за лудия и зелника!

Какво фашистко има? От 11 милиона нелегални имигранти за задържали 151 криминално проявени. От какво въобще може да се оплаква някой?

Значи за проверка на 11 млн. незконни емигранти е необходимо провеждането на над 68 х. проверки (с по 160 задържани). А от 11 млн. ще се окажат над 90% криминално проявени, т.е. около 10 млн. Е, това е "основанието" за вой срещу Тръмп и мерките, които взима... Дано "керванът си върви, независимо от кучешкия лай"!

Осем години слушкахте такива като вас (двойното гражданство в САЩ е лукс, значи не бедстващ в някое НПО) корумпирания отбор на обама и прочее. Какво си се развихрил тука срещу Тръмп? Няма месец от мандата. Сега си намерихте кой ви е крив. Освен това форума е оспамен, флъднат и прочее. С насипани други теми. Собствено мнение по въпроса?

МАЙ ЩЕ СИ ЗАМИНАТ ЗА МАЙМУНАРНИЦИТЕ :)

Тази бройка ако нашите решат да си вършат работата както трябва ще я преизпълнят от Лъвово мост до Св. неделя:(((

Мерил Стрийп поднови критиките към Тръмп 12:07 12 февруари 2017 Холивудската звезда Мерил Стрийп поднови критиките си срещу президента Доналд Тръмп и политиката му и ПРИЗИВА ЗА ОТПОР НА "КАФЯВИ РИЗИ И БОТУШИ". Това стана в реч на годишната галавечеря за събиране на дарения на Кампанията за човешки права - водеща организация в САЩ, защитаваща хората с различна сексуална ориентация, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Тя припомни реакцията на Тръмп в Туитър на критиките, които отправи срещу него при връчването на наградите "Златен глобус". Тогава той обяви, че актрисата е прекалено "надценявана". "Да, аз съм най-надценяваната и най-награждаваната, а сега и най-мъмрената актриса от моето поколение", заяви Стрийп, предизвиквайки смях в залата. Тя добави, че би предпочела да си е у дома и да пълни съдомиялната, отколкото да говори от подиума, но "тежестта на всичките награди", които е получила през кариерата си, я карат да смята, че е длъжна да го направи. "Ужасно е да сложат мишена на челото ти", каза Мерил Стрийп. "Това те прави уязвим на всякакъв вид атаки, армии от кафяви ризи и ботуши, и още по-лошо, а единственият начин е да се изправиш срещу тях. Нямаш избор. Трябва да го направиш", допълни тя. Стрийп не уточни на какъв вид атаки е подложена след речта й на "Златния глобус" или от кого, посочва АП и припомня, че терминът "кафяви ризи" е използван първоначално като описание на членовете на нацистките паравоенни милиции. Стрийп беше удостоена в събота вечерта с наградата "Съюзник за равенство" от Кампанията за човешки права. По адрес на Тръмп в речта си тя изтъкна: "АКО ОЦЕЛЕЕМ ПРЕЗ ТОЗИ ПЪЛЕН С ОПАСНОСТИ ПЕРИОД, АКО КАТАСТРОФАЛНИЯТ ИНСТИНКТ ЗА ОТМЪЩЕНИЕ (на Тръмп) НЕ НИ ДОВЕДЕ ДО ЯДРЕНА ЗИМА, ЩЕ ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ НА ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ. ЗАЩОТО ТОЙ НИ ОТВОРИ ОЧИТЕ КОККО КРЕХКА Е ВСЪЩНОСТ СВОБОДАТА!!!

СТРАНАТА СЕГА НАУЧИ КАК ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ НА ЕДИН ТЪРГОВЕЦ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗПОЛЗВАНА СРЕЩУ НАРОДА, КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, смята актрисата. "Камшикът му може чрез Туитър да удря и заплашва, наказва и унижава, да делигитимира пресата и всички въображаеми врагове", допълни тя. Накрая, актрисата отправи емоционален призив за религиозна свобода, за правото да живеем със или без Бог, за правото на щастие. Мерил Стрийп получи през януари своята 20-а номинация за Оскар, припомня АП.

Ами нали са ни ''приятели'' как толкова години не са го видели нагледно с любимеца им боко и цвъки???

В западната цивилизация Култура и Религия са различни неща, а на Изток те са едно цяло. При това в арабските мюсулмански общества културната съставка просто е предназначена да обслужва Религията. Цялата им култура е чисто религиозна... И когато тази "култура" е допусната да нахлуе на Запад, адаптацията на носителите й е абсурдна и невъзможна! Защото е генетично циментирана в мозъците им. По приемливо за тях е да умрат, отколкото да се променят, което за тях е едно и също... Изходът е: "всяка жаба да си знае гьола ( и да си го пази!)"

Най-добре Мерил Стрийп да се спре преди да е паднала окончателно в очите на хората. Не знам, дали като по-глупавите хора е позволила медиите да й промият ума или продължава да си връща заради Хилъри Клинтън, но всичко това е нередно и неморално. Ако има поне малко ум, трябва да стане адекватна. Иначе вреди само на себе си. Защото истината е свещена и винаги сама си намира път.

Да сте чули и видяли предизборни обещания да се изпълняват от някого и най вече тук ? Сега толерастите оплюват бай Тръмп а той просто си изпълнява обещанията предизборните точка по точка това че на някого не му харесва си е негов проблем.Нашите защо не го правят или не могат или не искат?

От УФР: Неясна фискалната политика на Тръмп Мануел Насименто - 11 февруари 2017, 17:43 Значителна неяснота има за американската фискалната политика при управлението на президента Доналд Тръмп, заяви вицепрезидентът на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Стенли Фишер, цитиран от Ройтерс и БТА. Той изтъкна, че УФР обаче стриктно ще се придържа към целите за постигане на пълна заетост и свеждане на инфлацията до 2 процента. В изказване на икономическа конференция в английския град Уоруик Фишер отбеляза, че според него финансовата регулация "Дод-Франк" няма да бъде отменена изцяло и че се надява капиталовите изисквания за банките да не бъдат намалявани значително. "Има доста голяма неяснота за това какво всъщност ще се случи, не мисля, че някой действително знае. Това е процес на определяне на фискална политика, включващ и администрацията, и Конгреса", каза Фишер в отговор на въпрос. Финансовата регулация "Дод-Франк" - пакет от финансови реформи, подписан през 2010 година от президента Барак Обама след финансовата криза през 2008-2009 година, създава службата за финансова защита на потребителите, а също така изисква от банките да имат по-големи капиталови запаси за предотвратяване на кризи. Изказването на вицепрезидента на американската централна банка последва обявената снощи оставка на главния банков регулатор в управителния съвет на УФР Даниел Таруло, който каза, че се оттегля, за да даде възможност на Тръмп да смекчи тази реформа. Миналата седмица Доналд Тръмп нареди преразглеждане на основните банкови правила, въведени след банковата криза през 2008 година, привличайки критиките на демократите и предизвиквайки силно покачване на борсовите котировки на фона на очакванията за предстоящо отслабване на банковата регулация.

Ричард Гиър обвини Тръмп в най-голямото престъпление 11 февруари 2017 Сн.: БТА Ричард Гиър обвини американския президент Доналд Тръмп, че е извършил "най-голямото престъпление", свързвайки бежанците с терористите. 67-годишният актьор заяви на пресконференция на Берлинския кинофeстивал, че за съжаление съществуват ръководители, които генерират страх, цитира го ДПА. Той изтъкна, че "страхът ни кара да вършим ужасяващи неща". Вижте снимки от срещата на Гиър с Меркел >> "Броят на престъпленията, свързани с омразата, скочи рязко след идването на власт на Доналд Тръмп", коментира Гиър, който е в Берлин за премиерата на най-новия му филм "Вечерята". "Най-ужасяващото нещо, което направи Доналд Тръмп, бе приравняването на двете думи бежанец и терорист", заяви той, като определи действията на президента като "най-голямото му престъпление". По думите на актьора по-рано народите по света са се грижили да дават подслон на бежанците, но днес вече те се страхуват от тях. Гиър е отдавнашен критик на американския президент Тръмп, дори нарече управлението му "всеобщ кошмар", припомня БТА. Преди два дни холивудският актьор се срещна с германския канцлер Ангела Меркел. Двамата разговаряха за подкрепа на независимостта на Тибет и гражданските права.

Интересно, а как Ричард Гиър не се впечатли, че процента на сирийските бежанци е само около 8% от всички нахлуващи БЕЗ ДОКУМЕНТИ мюсюлмани. Значи той смята, че е нормално цялата Ислямска държава да се прехвърли в Европа и САЩ без документи, докато хората слушат някакви фалшиви и слъзливи малоумия? Ако Ричард Гиър и Меркел искат да се самоубиват, няма нужда да вредят и на всички останали хора!

Интересно ми е у някой (говоря за нормален и поне средно интелигентен човек, а не лумпен и кретен) има ли и грам съмнение, че ако Америка, американската държава и управленията им имаха наистина желание да се освободят от нелегалната имиграция, нямаше да го направят в много големи мащаби досега през всичките тези години, и визирам и двете големи партии в САЩ? И истинският въпрос всъщност е и защо досега не са го правили и направили и смята ли някой, че Доналд Тръмп наистина ще го строи, като оставим камапниините му акции и удряне в гърдите. Искам да видя как ще го направи, но наистина. И още нещо, видам, че мнозина неориентирани автоматично правят паралела и реминисценцията между имигрантите в Америка и мигрантите в България и в Европа, а нещата са доста по-различни, както и състава им. Изобщо нещата далеч не са толкова прости, колкото на някои им се струва и доколкото могат изобщо да схванат комплексността на проблема - Тръмп им подава популистки лозунги и по-простите и комплексираните или невежите лапат въдицата, това е! А този проблем има и сериозни конституционни апликации, нека само да ви напомня един от най-популярните американски девизи, свързани в съзнанието на всеки американец със символа на Америка - Статуята на свободата, the Statue of Liberty: ================== Give me your tired, your poor, your huddled masses yearning to breathe free. ================== Да привета за неграмотниее ли наползаащи английски (американски :) ) език: ДАЙТЕ МИ ВАШИТЕ УМОРЕНИ, БЕДНИ И ПОДТИСНАТИ ХОРА, СТРЕМЕЩИ СЕ ДА ЖИВЕЯТ СВОБОДНО!! ================== И в това се концентрира и прословутата енигматична "американска мечта", която привлича милиони хора от целия свят и е символ на Съединените Американски Щати! Независимо кой как я приема... Забележете кои и какви думи за използвани в този призив, там има СВОБОДА, бедни, низвергнати, подтиснати...хора от целия свят! Няма да намерите никъде в нея И ДУМА ЗА ... ВИЗИ И ЛЕГАЛНИ ДОКУМЕНТИ, нали така:)

САЩ е емигрантска държава и може би няма чак такова лошо отношение към нелегалните емигранти, АКО ТЕ НЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ. Защото никой не може да принуди някоя държава да приема престъпници или да я обвини, че не го прави. Това е свещено право на всички страни. Затова виждам, че Тръмп правилно се е насочил към КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИТЕ нелегални имигранти. Няма сила на Земята, която да принуди нормалните държави да приемат престъпници и то без документи. Да не говорим, че САЩ има практиката да подбира емигрантите си по квоти и обича да "купува" мозъци. Така че всичко е ясно и това, което прави Тръмп засега е повече от позитивно.

"Еър форс уан" - хахаха! Това Уан, да не би да е някой нелегален китаец? Или пък да сте се объркали с една буква и да е съседа от "мехико" Хуан.

Аз съм за тръмп,но какво прави американското правителство и наще слуги спрямо НЕЛЕГАЛНИТЕ нашественици чада на американските войни в Афганистан,Ирак и Сирия?Значи тръмп ги екстрадирва,а ние требва да приемаме циганията от американските интереси.Еххх дееба толко тарикати аз!

не лъжи зелени чорапи, лайната навсякъде ги въртят руснаците империята на злото

Руснаците въобще не са ми присърце,но в момента истината е тази дето е четеш по-горе!Не се прави на интересен манипулатор.Кой ни налага да приемаме тия джихадисти,и кой ни критикува при положение,че не ги искаме в държавата си ,че не им удобряваме шибаните традиции и т.н.?Че на всичкото отгоре ни се налагат и наказания ако не им ходиме по гайдата!Само орбан е президент и политик на място ,не цепи басма нито на блядове ,нито на американци,който е против унгарските интереси да върви на п. си майна!

Тръмп ги гони от държавата си ,нашите управници ги хранят безплатно!

А и мрънкат че условията тук били кофти.

sps_hrsf@abv.bg

КАКВОТИ МРЪНКАНЕ, НАПРАО СЕ ОБАЖДАТ НА БХК! И ТЕ НАРЕЖДАТ НА "ПРАВИТЕЛСТВОТО" КАКВО ДА ПРАВИ.

Това е по разпореждане на Меркел. Защото нашата Мутра много й се мазнеше. А и освен това Тиквата защитаване ИД, нищо чудно, че откриха българско оръжие там. Това не става без закрила от държавата.

Така е. И пионката Кристалина Георгиева искаше да приеме ИД и Боко Харам в ООН. И Мутрата защитаваше ИД, че трябвало да ги разберем и те били прави за себе си (да убиват невинни хора?!). Явно са от едно котило и са снабдявали ИД с оръжие. Добре, че ги махнаха, но за съжаление още имат твърде много власт.

Всъщност заглавието е "Усилен лов на криминално проявени нелегални емигранти в Щатите". Ама в такъв случай кой щеше да чете новината? Нищо извънредно не се е случило.

И аз това щях да напиша. Кога ще спре тази долнопробна престъпна медийна пропаганда и манипулация? Тя е само във вреда на човечеството.

Тоя взе пример от наш Динко и Пепи....! Само нашите палячовци дремят начело с генерал Деси, пардон Радев май се казваше

Ще построи ограда към Мексико, ще отвори отново платнациите в Куба, но как ще накара нелегалните имигранти да се върнат да работят на американците за жълти стотинки там?

Интересно ,има във форума Бай Ганювци които се мислят за Янки .след 5-10-15г в Америка

ПРОБЛАМЕ БАЦЕ , Е ЧЕ младежи тук си въобразяват, че живеят в Харлем.

Ami ako sa si kupili kashta estestvenno che se misljat za amerikanci!!!!

БРАВО ТРЪМП! Даже требва шут у гъзо при депортиране.

151

каубой качени на мустанги ловят мюслита-индианци :))))

ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ МУТРО-НЕЛЕГАЛИТЕ ОТ БУЛГАРИСТАНА ПРИ НАС СА ПЪРВИТЕ РУСОФОБИ :))) .. МИСЛЯТ СИ ЧЕ ТОВА МОЖЕ ДА ГИ СПАСИ ОТ МЕТЛАТА :)))

A ti kakuv si be muhlijo? Rusoful (bulgaromrazetz) li? Smeshen bezdelink, ochevidno si neshtaten satrudnik na "Russia Today", ama ot nai-golemite looser-i, inache nijama kak da se obijasni chovek fakta che seresh tuk po 24 chasa pod vsijaka statija, po 20-30 posting-a che i sam si otgovarijash ... Dori i skapanija Detroit, da rechem che naistina si tam, pak si nalijagash partzalkite obache i ne vrushash na selo pri baba si, v panelkata si tzyganskata mahala na Jiambol, ili da rechem v Ljulin-38 ... v nijakoe mijasto - ot kudeto si! Choveche, az puk poznavam mnogo neshtastnitzi kato teb - tuk v Amerika (kudeto sum ot 17 godini) - pljuijat vse kolko gadno bilo, golemi mnogoznaikovtzi, bivshi komunoidi (i chengeta) i prochie nehranimaikovtzi, deto tuk nishto ne vajite i se vijda jiasno che za nishto ne stavate! Zatui tolkoz te stijaga chepika! Ama smeete da se vurnete v Bulgaristan, nali? ... Prez 90-te imashe edna mastija, poznavah jia neprijako - gnusno chenge i gadina, i bashta i chenge (beshe vissh partietz v Ruse), a tija beshe "Doktor po Nauchen Komunizum"! ... Vuprosnata svnija, mejdu vsichki gadosti koito praveshe se zanimavashe s krajbi na palta ot luksozni butitzi - iziskva se seriozna naglost i hladnokruvie, profesionalno napravo! Ta tazi beshe daje zavurtijala "biznes" s edna ruskinija, opitvaha se da prodavat "stokata" si s otstupka na nas ... eh, "cherveni biznes-dami"! Pisha tova za da znaijat horata che tochno takuv tipaj si i ti, jalka rabota ... Nito si amerikanetz (i nikoga nijama da stanesh), nito si bulgarin (nikoga ne si bil), mojesh da budesh samo edin tupoumen selski komunoid-rusofil, demek nehranimaiko! Hai good luck ... in Detroit, the Motor City (detima edin laf)!

Това на каква азбука е написано? И какво пише? Как е попаднало тук? Вероятно е някой обратен. Със сигурност е русофоб. Педерунгел срамува се от произхода си.

Лапникуров,я го напиши сега на кирилица че да го прочетем на български!

Se taia

161 за седмица... Интересно колко време ще му трябва да се справи с останалите над 10млн (малко над 1000 години по моя сметка :) ) Да му пожелаем успех...

Няма да се справи, това са балони, а тепърва предстоят и чукат на вратата куп наистина сериозни и неотложни проблеми и този какъвто е надут и неподготвен ще се оплете окончателно като пате в кълчища. Ще го импийчмант, почти съм убеден като го гледам и виждам както става. Критичната фаза ще е когато се увеличат още малко недоволните от него американски граждани и им писне окончателно от лъжите, маймунджулуците и надуванията и позите му, както стана и с Борисов в България. Просто ще вземе още малко време, но няма да е много при това положение, никой няма да го чака още дълго с подобни "геройства" и дим!

Теб какво те топли бе смотан трол?

Корупцията е неимоверно по-голям, огромен проблем на Америка, но ГОЛЯМАТА КОРУПЦИЯ, но за нея Тръмп не обелва и дума! Всъщност корупцията и домогванията на съмнителни и нечистоплътни лобита до властта е в дъното и на тероризма, ако човек се замисли по-сериозно и обективно. Да не говорим за медицинското обслужване, за образованието, което е безбожно слабо за вложените в него огромни средства - говоря за публичното образование, и достъпа до качествено такова на всички деца с всякакво материално положение и статус, за застраховките, социалните помощи на мързеливи американци, икономиката, КАЧЕСТВЕНИ РАБОТНИ МЕСТА И КОНКУРЕНТНИ НА СВЕТОВНИЯ ПАЗАР ПРОДУКТИ И УСЛУГИ (като Apple), пенсионното осигуряване и дефицита на средства на много пенсионери, лъжливи и корумпирани политици, управленци и лобитата зад тях, нееднаквото прилагане на законите и двойните стандарти, злоупотребите с власт и служебно положение, кражбите в големи размери от държавни средства, вк. и от Медикеър и Медикад, безобразията на големи корпорации и банки, вкл. измамите и укритите данъци, пране на пари и пр. (само покрай субпрайм мортгидж кризата редица банки платиха глоби от порядъка на милиарди и десетки милиарди долари за участието си, с което предизвикаха и Голямата рецесия)...И разпалването на ненужни и вредни и за човечеството, и за обикновените американци войни по света, за които плащат всички, а печелят малциня, които ги причиняват и провокират, и лобитата им. Така че Тръмп с тези заловени 151 човека нелегални имигранти може да залъже само откровените дебили, и то само за един-два дни, докато мине "новината" по медиите...

Dо инфо:Tрамп е бизнесмен,работодател и президент на световния лидер Aмерика.3а тебе не питам кои си ,но от коментара ти мога да кажа,че не си в час.Aмериканците са работливи-много от тях работят на 2 дори и на 3 места.безработните получават пари само 6 месеца.Hа соцuална помощ са наркоманите и алкохолиците.Aмериканците имат наи доброто колидж и университет cко образование в света.пропускам другите неща.Aмериканците живеят добре и го заслуяват, защото работят много. B Aмерика няма free lunch.

Бил съм и преподавател в Америка (тук се сещам и за Университета Тръмп и милионите, десетки милиони, които Тръмп бе осъден за тази измама, ако случайно не знаеш...) и имам преки впечатления от образованието в Америка от първа ръка. Да не говорим за децата ми, които завършиха престижни университети. (Няма да ти казвам колко струва образованието в един университет от Бръшляновата лига, ако не знаеш) Не е добре, особено в публичните учебни заведение. Добро ниво имат някои частни и най-вече университетите от Бръшляновата лига -The Ivy League, които са сред най-добрите в света. Естествено, че има работливи американци, и то не малко, но има и много които не са. Първият ми шеф тук - имигрант, от много години живеещ в Америка често ми казваше диксретно, че избягва да назначава американци, защото са мързеливи, и аз винаги изразявах резерви, казвах му, че не може да поставя всички под един знаменател. Онези американци, които работят на по две или три места (и аз съм го правил) не го правят, защото са непременно работливи, а от принуда, икономическа принуда, и така се предимно ниско платени ИМИГРАНТИ в началото на пребивването им тук. Познавам отлично манталитета и начина на мислене на американеца. Аз никъде не отричам, че американците "живеят добре" и че не го заслужават, но това важи преди всичко за онези, които получават високи доходи - няма как да живееш добре ако работиш две и особено три работи, защото няма кога реално да ЖИВЕЕШ (добре), ако представите ни за добър живот сяа тривиални, въпрос на гледна точка и възможности. Не са само алкохолици и наркомани на социални помощи - това изобщо не е вярно, за тези групи специално има обособени заведения, организации и групи като Alcoholics Anonymous, Narcotics Anonymous, специализирани клиники, ако и това не ти е известно.

Я обясни, между другото, защо Тръмп толкова упорито, и до ден днешен крие доходите си, декларираните си доходи и платените данъци през последните години, реалното си имуществено състояние, както по традиция прави всеки американски президент ако преди изборите, то след встъпването му в длъжност? Какво е твоето обяснение? Той обеща, че ако го направят президент ще ги покаже, документите (нали той много врещеше при Обама че иска да види свидетелството му за раждане, и то "дългата му форма":) и Обама след като го остави да лее простотиите си му го показа) По време на кампанията твърдеше, че ще си ги покаже когато Хилъри Клинтън си публикува имейлите, добре, А СЕГА? Да имаш някакви смътни догадки защо упорито крие доходите си и реално платените от него данъци?

Тръмп е един жалък мошенник и въобще не е успял бизнесмен.Това ще се разбере от таксите му които той точно затова не иска да покаже.Пример е Тръмп университет.Измами стотици хора и бе осъден да плати 20 милиона долара.Но пък е откраднал над 100 ето така си прави парите.Нещо като Цецко Василев във Бг.

Осем години слушкахте корумпирания отбор на обама и прочее. какво си се развихрил тука срещу Тръмп?

Ei 4e na uplashiha v4era tva shofiorite i raznosva4ite na pizi iz Chikago.Ma nii tolkoz go haresvame, pqk toi oranjeviata shte vzeme da ni vqrne obratno

Един нелегален имигрант тук може да се наеме за някъде около 40-50 долара на ден, и то за тежък и непрекъснат физичеки труд, така съм разбрал от приятел американец, който ми е казвал преди няколко години, ако си спомням правилно. Това означава, че аз ако искам например спокойно мога да си наема няколко такива човека и да не пипам абсолютно нищо по къщата и двора (не съм се интересувал жената (жените, фирмата), която жена ми ползва да почиства къщата напирмер дали са нелегални имигранти, но все съм си мислел или допиускал по инерция, че не са, или по-точно не съм се замислял и платата им е нормална и прилична, смятам, по 80-100 долара). Но има други в Америка, особено такива с бизнеси и производства или други дейности, КОИТО ГО ПРАВЯТ И ЕКСПЛОАТИРАТ ТЕЗИ ХОРА, И ТО ДО ЧЕСТО ДО ДУПКА! И които явно ги смятат и третират като втора категория хора или дори не за хора! Ето затова толкова години и десетилетия този проблем с нелегалните имигранти не е решен в Америка всъщност, но същевременн периодично се повдига и преекспонира, и то винаги и основно от ... РЕПУБЛИКАНЦИТЕ, преди избори!!! И се заиграват с чувствата на лумпените и ред неците с редовния припев, че нелегалните имигранти им отнемало работните места и хляба, като всички отлично знаем, че за повечето работи тези няма и да с ехванат, като могат да дърпат помощи от данъците ни! Това е истината!

Dо инфо:Tрамп е бизнесмен,работодател и президент на световния лидер Aмерика.3а тебе не питам кои си ,но от коментара ти мога да кажа,че не си в час.Aмериканците са работливи-много от тях работят на 2 дори и на 3 места.безработните получават пари само 6 месеца.Hа соцuална помощ са наркоманите и алкохолиците.Aмериканците имат наи доброто колидж и университет cко образование в света.пропускам другите неща.Aмериканците живеят добре и го заслуяват, защото работят много. B Aмерика няма free lunch.

Абе да го кажа в съвсем прав текст, за да не могат дори и последните идиоти и лумпени да не го стоплят. Няма американец или българин в Америка, който е читав, образован, не е мързелив и мошеник или тъпанар, на когото нелегалните имиграци да са му конкуренти и/или да му пречат с нещо и за нещо, или да има необходимост да мачка или злорадства над по-слаби хора, напротив! Особено ако не са престъпници и рецидивисти. Ако има такъв с подобни характеристики, то значи той е жертва на пропагандата и лъжите и манипулациите на политици и телевизии, и най-вече на тези от Републиканската партия. И само да напомня и информирам лумпените, че има изчисления от уважавани и налоожени икономисти и екипи С КОЛКО МИЛИАРДА ДОЛАРА НА ГОДИНА ИМИГРАНТИТЕ ДОПРИНАСЯТ ЗА БВП НА АМЕРИКА, и то само като преки бенефити, не говоря за косвените, колко голям и важен е техния принос, с техния труд, но за това от Тръмп и републиканския естаблишмънт никога няма да чуете. Но за тези неща с откровени идиоти и неграмотни лумпени и тролове с опорни точки и оскъдна граматика и още по-оскъдни познания и мислене няма изобщо смисъл да начеваме (по-сериозен) подобен разговор.

Аз не мога да разбера, или по-точно мога, но не е за казване, толкова е долно, И КАКЪВ ТОЧНО ИМ Е ПРОБЛЕМЪТ НА НЯКОИ ЛУМПЕНИ ТУК ФЪФ ФОРУМА И В БЪЛГАРИЯ, на българчета, които МРАЗЯТ АМЕРИКА И АМЕРИКАНЦИТЕ, И СА СЕ ВТОРАЧИЛИ И ЗАГРИЖИЛИ ЗА ... НЕЛЕГАЛНИТЕ ИМИГРАНТИ В АМЕРИКА, че и се пенят и коментират непрекъснато по темата. Някой тук може ли да обясни този "феномен"? Или просто става дума за откровени тролове и сбъркани мизерни същества и долни хейтъри и лузъри?

Защо ми се струва, че си се озъбил яко, докато пишеш това? Отпусни малко! И без друго сам си призна, че нищо не разбираш

Както и сам разбираш, аз не мога да ти отговоря защо на теб нещо ти се струва за някого, който е на хиляди километри разстояние и изобщо не знаеш и познаваш, на този въпрос може да отговори психиатъра ти. Или изобщо на липсата ти от такъв... А и не ме интересува, ама изобщо не ме интересува, това не е и не може да е мой проблем:), а евентуално на майка ти и баща ти, и на липсата им на умения да си възпитават отрочетата. Аз мога само да предполагам, че си на грешните лекарства или доза.

Stava duma za pederasti i guzolizci kato teb,mamichkata ti daeba i psihopata! Ajde bliz-bliz guzut na borisoff!

Тоя пък кретен, къде ме бъркаш със сикаджията, с Бай Хуй у обрза му в огледалото, бе червено говедо и лумпен:) И ти намери какво да изтропаш с този един грам закърнял мозък в тиквата ти, на батко педалчето. И всеми и са научи да пишеш на български и намери кирилицаята, бе говедо просто, ако си решил да комуникираш с норамлни хора.

Прави се на нтересен само. Обаче скоро ще се види, че все ялови актове пише. Играем си на котка и мишка със съдилищата... засега.

В Раша пък има усилен лов и разстрел на опозиционери на плешивия кремълски дакел.....примерно Немцов !!! Как така ще е против волята на султан Путялеон ??? Веднага получи куршум в главата и вече никой не пише и говори за него

нелегалната миграция трябва да се забрани и да се преследва в цял свят

"УСИЛЕН ЛОВ на нелегални имигранти в САЩ" Усилен, усилен, и колко да е усилен този лов, при положение, че в Америка живеят над 320 милиона души и само нелегалните имигранти са над 10 милиона:) ТЪПА РЕКЛАМА И РЕДОВНАТА ТРЪМПОВА ПУШИЛКА!

Значи, шанса да те хванат е 1: 10 000 000. Не може да си чак такъв карък.

:) Абе сега като се замисля, на плацата на един Home Depot (това е верига от магазини за всякакви строителни материали и инструменти, вещи за бита, градината, къщата...), който е най-близо до къщи обикновено се събират около поне десетина-двадесет мексиканци или подобни и чакат сутрин рано някой да ги наеме за деня и предполагам, че са нелегални имигранти. И в града ни има поне още 4-5 подобни магазина, да не говоря за каунтито (окръга), където са много повече. Аз съм имал случаи когато отивам в магазина на паркинга да ме приближи някой от тях и да ме попита съвсем кротко имам ли нужда от някаква помощ, и като отговоря отрицателно се отдалечават. А има и други подобни вериги магазини, като конкурента на Home Depot - Lowe's (Home improvement) например. А да не говоря за по-дребни подобни и други магазинчета. Та си мисля, колко ли са нелегалните имигранти само в нашия град, но със сигурност са стотици поне. Преди време бяха позачезнали и приятел американец си спомням, че ми каза, че е търсил да наеме двама да му свършат някаква работа по къщата и двора и не е намерил никого там, и че полицията ги била подгонила и те са се преместили някъде другаде да си търсят работа и поминък, това бе преди може би 1-2 години... Такива ми ти работи.

А и какво точно ознаава, че след УСИЛЕН ЛОВ НА НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ В АМЕРИКА СА ХВАНАТИ ... 161 ЧОВЕКА!?!?! Ами то само в едно градче на Америка от хилядите ако се спретне местната полиция и ще залови много по-голямо количество, ако наистина са решени, като се позамисли човек! Това звучи комично... Аман от полупустые рекламнее кампании!

А Обонго колко нелегални имигранти прибра от улиците за 8 години?!

Аз не си спомням Обама да е извеждал като приоритет борбата с имигрантите или да е обявявал това за огромен, за най-големият проблем на Америка, може би ЗАЩОТО НАИСТИНА НЕ Е! Обама имаше за основна и неотложна задача да изчисти лайната, големите лайна, които друг републикански президент и Бай Хуй изсра в Америка и по света - Джордж Буш с войната си в Иран и най-голямата криза в Америка и света през последния поне половин век - Голямата Рецесия през 2008 година, да ти припомня, лумпен! През последните месеци от управлението на РЕПУБЛИКАНЕЦА, НА ПОДКРЕПЯНИЯ ОТ СЪЩАТА ВЪРХУШКА, КАКТО И ТРЪМП БУШ в Америка се губеха стотици хиляди работни места МЕСЕЧНО, по от 250,000 - 300,000 до по 400,000 - 450,000 ИЗГУДЕНИ РАБОТНИ МЕСТА ... МЕСЕЧНО!!! А сега погледни макроикономическата картинка, ако разбираш какво е това, кретен!

За 10 години Обама депортира 4,5 милиона. Тръмп обеща, че за 5 години ще депортира 4,8 милиона. Значи - 2 пъти повече. Да видим.

Следващата анкета на dir.bg трябва да е : Колко време давате на кукуто Тръмп като президент ? :) :)

Повече, отколкото ти ще си извън "Свеи Наум".

еййй туй червените торбалановци нямате сън бе :) бравос

Аз обаче имам един друг, според мен по-съществен въпрос по темата: "Задържани са 161 чужденци без документи. 151 от тях са имали присъди по углавни престъпления" Та въпорсът ми е, И ЗАЩО СЛЕД КАТО ТЕЗИ 151 ДУШИ СА ИМАЛИ ПРИСЪДИ ПО УГЛАВНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ТЕ НЕ СА ОТЗОВАНИ, ЕКСТРАДИРАНИ ОТ СТРАНАТА ОЩЕ СЛЕД ИЗЛЕЖАВАНЕ НА ПРИСЪДИТЕ И НАКАЗАНИЯТА ИМ? Ако имаме група - да кажем по национален или религиозен принцип, например българи и/или християни, и някои от тях са извършили престъпления и углавни престъпления, то това означава ли, че всички автоматично трябва да бъдат третирани като престъпници? И отново напомням за трудно схващащите - мен лично този въпрос пряко не ме касае, той е принципен, свързан с мироглед и ценностна система. На времето един толуп, чийто баща бе полковник от ДС и той се бе присъединил към една мощна (и доста известна в България) схема, тоест фирма за източване на пари, като разбра, че напускам със семейството си страната, ми каза в прав текст, толкова простодушно откровено, че дори и аз, който го познавах добре и много пъти съм му помагал се изненадах: "Още по-добре, КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ОТ ВАС (забележете разделението - това за същите, които сега зоват към помирение и единство) НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ ИМА ЗА НАС!?!?!?!" Та такива ми ти работи! Трудно се контактува и общува с примитиви, загрижени само за собствения си търбух и задник (а този имаше огромни такива, между другото, наистина, макар и още млад, тук се сещам и за Пеевски)

Шошка, ся имигрант ли стана бе, бахти биполярното разстройство!

Идиот, всеки, който е роден в една държава и иде да живее в друга е имигрант, ясно ли бе, дебил? А и не е на магарето или откровени идиоти и лумпени работа аз какъв съм и къде живея:) Абе вземете и ней-после научите българския бе, катили!

"Задържани са 161 чужденци без документи. 151 от тях са имали присъди по углавни престъпления" Къде не е прав Тръмп, та зеят срещу него? Това, което прави, е нещо което трябва да прави всеки един ръководител, за да защити своята родина и хората, които я населяват!

Това са платени боклуци. Скоро и Европа ще започне да си отваря очите. Всичко се прави и спомсорира от евреите. Искат да се изчистят от тази сган и ни я изпращат на нас.

Особено в България,дето всеки ден четем:задържан някой си който имал 60 обвинения и 30 присъди...да не говорим за какви ,,чужденци,, минават през страната.

След толкова години сервилничене пред САЩ, защо точно сега, след като показа нагледно как се решава проблена с нарушителите на щатските граници, ЕК и разните му там евродепутати почнаха да разлюбват биг брадър? Това ми намирисва на съучастничество с каналджиите и огромна корупция с нашествието на нелегалните преселници. Жална ни майка, ако все още не сме разбрали истината и не застанем на страната на бунтарите от Вишеградската четворка.

Каквото и да пишат в платените медии или каквито и акции да извършват подкупни репортери, псевдо-артисти и псевдо-политици за мен Тръмп е човек който се грижи за своята държава!

Грижи се да унищожи всичко, което прави Америка велика.

След като човек е без легални документи в една държава, то той е нарушител на закона ! Колкото и протести да има срещу Тръмп, той президента е в правилната посока! А тези от Холивуд, най добре е, да си гледат киното и да не се месят в политиката!..

А ти що даваш съвети който е упълномощил и да слагаш определяния на хората. Марш на село!!!!

Ако отида на село, ти ще останеш един безработен пияница, разбираш ли или е трудно за пияната ти кратуна.

Добър пример. Да го последваме.

Едва ли, трябва да напише специален указ за България иначе тцъ...:)))

Браво на Тръмп, здрава ръка си трябва, па макар да е в Америка...само така може да бъде силна една държава...с ред и дисциплина, а не с педераслък!

Първо тоя тръмп да даде личен пример и да изгони жена си откъдето е дошла. Второ, Да изгоним американските фирми от България и ние, за да си върнем добива на злато и произеодството на ток, нали това са стратегиите на тръмп - изгони другите от страната си...

Интересно, защо чак сега се сещаш? Защо не ги изгони преди 10 години?

се запознай с това що е нелегален мигрант и след това си чеши езика!!!

Ти от къде знаеш, че съпругата на Тръмп, словенката Мелания е била нелегален имигрант? Така, че не се изхвърляй.

Аз искам да чуя от пишещите срещу имигрантите, и по-точно нелегалните имигранти в Америка (самата Америка е изградена и създадена от ... НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ, между прочем, това за онези, които не знаят и са кръгли невежи, защото на времето имигрантите в Америка не са идвали с визи..., говоря за първите заселници и тези след тях, А С ОРЪЖИЕ!!!) та аз искам да чуя ПОНЕ ЕДНА ИСТОРИЯ ОТ НЕГОВ ПЕРОСНАЛЕН ЕКСПИРИАНС С НЕЛЕГАЛЕН ИМИГРАНТ В АМЕРИКА, ОТ НЕГОВ ЛИЧЕН НЕПРИЯТЕН ОПИТ, с малко повечко подробности, ако може. ПОНЕ ЕДИН ЕДИНСТВЕНА РЕАЛНА ЛИЧНА ИСТОРИЯ! Аз живея над 20 години тук, в Америка, и нямам, не съм чул и никой от колегите ми, близките ми, приятелите ми тук, всичко което съм чувал от някои американци (не особено интелигентни, между другото), СА ПРИКАЗКИ НА АНГРО, ИЗБИВАНЕ НА КОМПЛЕКСИ! И един подвъпрос - ако един нелегален имигрант е влязъл тук преди да кажем 5 или 10 години, работил е усърдно през цялото това време, да кажем тежък физически труд, плащал си е данъците (с фиш) и е издържал семейството и челядта си, превеждал е например пари на близки и роднини в Мексико или която е родната му страна, вкл и България, не е извършил никакви нарушения и престъпления... Е, ТОГАВА С КАКВО ТОЙ Е ПО-ЛОШ ОТ ХИЛЯДИ ЛУМПЕНИ И ДОРИ ОТКРОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ С АМЕРИКАНСКО ГРЖДАНСТВО, вкл. убийци и рецидивисти? В Америка и по света е пълно с откровени лумпени, биготи и невежи, търсещи и умиращи да си избиват комплексите и неудовлетворението от собствените си неудачи и мизерия с "наказание" и преследване на другите, особено когато са по-слаби или в по-слаби позиции! И това е наистина отвратително! Става дума за хора! Точно като предците на всички американци, които НЕ СА ИНДИАНЦИ в Америка!

Абе, info, какви са тези закони в САЩ? Хем нелегален, хем няма работна виза, няма и полицейско разрешение за пребиваване, сиреч юридически не съществува, но работи и си плаща данъците към държавата. Е, както казват братята сърби, ово е и стандарт. Значи ти от 20 години си нелегален имигрант. Когато превеждаш пари на близки в България, не ти ли искат документ в банката. Какъв документ показваш, я ни светни.

В Америка има много имигранти, както на всички е известно, вкл. и много нелегални, тоест без легални документи за живот в страната, повечето икономически. Тази голяма маса, десетки милиони, включая легалните, както си представяш, в огромното си мнозинство ... РАБОТИ! Допреди няколко години, доколкото си спомням, имаше много работодатели, които наемаха на работа нелегални имигранти заради по-ниските заплати, липсата на необходимост да им плащат застраховки и предоставят други бенефити и най-вече невъзможността им да имат претенции и да си търсят правата, например при уволнение по усмотрение или ищах на работодателя, по всяко време. Един от тези бизнесмени, който е ползвал труда на нелегални имигранти е и ... САМИЯТ ДОНАЛД ТРЪМП, между прочем, и по строежите си, и в къщата за прислуга, градинари и т.н. И това му бе припомнено в някои интервюта при кандидат-президентската кампания, вкл. и със зададени директни въпроси на журналисти, че е хипократ, както например в случая на гневните му критики срещу онези американски работодатели и фирми, които изнасяли работни места и бизнеси в други страни и по-специално в Китай, докато ... ТОЙ САМИЯТ Е НАПРАВИЛ СЪЩОТО, вкл. с производството на фланелки, вратовръзки (има го как ги рекламира) и т.н... Точно затова, защото много американски фирми и работодатели наемаха дълго време по горните причини и нелегални имигранти, преди години когато решиха да затегнат мерките една от първите бе да наложат големи гложи на такива фирми и бизнесмени! Надявам се, че съм обяснил подробно и разбираемо, става дума за дълги години доскоро...

В ония времена имигранта е преместил се от едно място на друго. Сега времената са други и сравнение трудно може да се направи. Дори преди сто години да влезеш в друга държава не е било забранено.

Не може да сравняваш онези времена и сега. Няма база за сравнение, освен за неграмотници, които повтарят чужди приказки.

Абе ти да не си нелегален, че толкова те е яд на Тръмп :)))

Не, не съм и никога не съм бил, но не смятам, че всички мигранти трябва да се преследват, особено хората, които бягат по политически причини или търсят просто по-добър живот за себе си и семействата си с честен труд и нямат престъпна нагласа и намерения. Впрочем с такова отношение към Тръмп са още десетки милиони американци, да те информирам, ако и това не знаеш. Просто не обичам мошеници, патологичнее егоцентрици с откровений лъжи и двойни стандарти - той яростно критикува бизнесите и фирмите, които изнасят производства от Америка, и точно в Китай например, а не споменава, че ... И ТОЙ Е СРЕД ТЕЗИ! Той си крие данъците и още не смее да ги публикува, рекламира (хора от щаба му и щерка му) линията й и прочие простотии...Успя да обиди невероятно много хора - мексиканци, канадци, имигранти, расист е, бигот е, невежа е, заяви, че не обичал и образованите... Е яз пък да те попитам - и какво още възможно може да каже и направи някой с неговото положение и претенции, а вече и пост и оъговорности, за да отблъсне един нормален и независим гражданин с простотиите и лъжите си? Гра.ни я за п.тката...!!! Абе досега ако не си рзбрал за какво става дума, не ме заговаряй и не ми задавай тъпи въпроси, шт тъ замола, простичко казано просто не обичам простаците, особено агресивните и със самочувствие и позиции, особено когато се натискат и претендират да управляват живота на другите хора, това е.

Този за 20 дни свърши повече работа отколкото Обонго за 2 мандата! Българите без документи не са много , а и си траят, защото САЩ не е Булгаристaн, че да си правиш каквото искаш безнаказано. Тъй че споко за нашенците, никой няма да ги гони!

Всеки, който има персонален проблем с нелегални имигранти в Америка и Канада, без да е от професионален характер, ПО ПРИНЦИП НЕ ЖИВЕЕ И НЕ СЕ ДВИЖИ В - нека така да го кажа - ПОДХОДЯЩА СРЕДА! Или - което убеден съм е най-разпоространено - има проблеми със самочувствието си или някаква спотаена мизерия и необходимост да я прикрива или компенсира и по този начин, а най-често и двете. Това е истината. С две думи - нека някой да разкаже достоверна история от собствения си опит и живот, НЕ ОТ ТОВА, КОЕТО Е ЧУЛ, за подобен проблем с нелегални имигранти в Америка! Много съм любопитен да чуя. А ако някой започне да реди дежурните лакардии на реднеци, че нелегалните имигранти им взимали работните места - значи толкова му е и акълът, и образованието, и способностите щом е така - на крива ракета космосът и пречи. А на нещо друго - вълната:) От всички терористи на 11 септември в Америка срещу близнаците в Ню Йорк НЯМАШЕ НИТО ЕДИН НЕЛЕГАЛЕН ИМИГРАНТ, да ви припомня и да ви светна на някои между другото... Истинските опасни и подготвени террористи НЯМАТ ПРОБЛЕМ ДА ВЛЕЗНАТ ЛЕГАЛНО В АМЕРИКА, ПОНЕ ИСТОРИЯТА ПОКАЗВА И ДОКАЗВА КАТЕГОРИЧНО ТОВА! Това е простата истина, другото е популизъм и шум в системата, отклоняване на вниманието от реалните големи проблеми! Не твърдя, че няма проблем с нелегалната имиграция в Америка, мнапротив, НО ТОЙ ИЗОБЩО НЕ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ, НЕ Е И СРЕД ПЪРВИТЕ 5!

За какви нелегални и легални имигранти за взривяването на кулите пишеш. Трябва да си огромен наивник или дебил, за да повярваш в това. Военното министерство (Пентагона) и двете административни сгради бяха разрушени от правителството на САЩ и по точно от кръга Буш-Чейни и двамата с еврейски произход. В случая изявлението за нелегалните имигранти е на разузнаването на САЩ. Значи, когато ти е изгодно приемаш нещата за верни, а когато не ти е изгодно твърдиш, че разузнаването разпространява лъжа, за да подпомогне Тръмп. Стига вицове, българите не са прости.

Я се дръж прилично и не сменяй темата и не отклонявай вниманието, шъ тъ замола! И недей да спориш със самоя себе си. Това за кулите го дадох само за пример и напомняне на РЕАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА СТРАНАТА МИ, недей да забиваш - неволно или унишлено - в темата, в друга тема. По която между другото съм изписал много и то в унисон - мразя да го кажа, като гледам как ми звучиш като лумпен - с повечето от КОНКРЕТНИТЕ ИМЕНА И ФАКТИ, които си написал! И то още от онова време, преди много години! Така че приържай се към темата и приличния тон. И не използвай измислени тези и вложени несъщестувани думи и твърдения в моите уста, за да се опитваш да ме обвиняваш в редовните за теб и такива като теб простотии. Аз бях свидетел на тези събития и огромните лъжи и манипулации на шайката на Буш, КОЙТО МЕЖДУ ДРУГОТО Е РЕПУБЛИКАНЕЦ ТОЧНО КАТО ТРЪМП! И зад двамата стоят едни и същи хора и кръгове...- това във връзка с прокламациите и обещанията на оранжевия перчем да се бори и пребори статуквото!

Няколко лета съм ходил на Work & Travel в САЩ и мога да ти кажа, че нелегалните са голяма аванта за работодателите. Да не говорим колко са доволни разните парвенюта с десетки души прислуга работещи за жълти стотинки. И, да, буквално вземат работата на работническата класа. Не защото са по-кадърни, а защото като нелегални са склонни да работят за по-малко пари, защото за тях данъци и осигуровки не се плащат, защото си траят и не смеят да си отворят устите. Иначе бързо-бързо пристигат имиграционните власти. Затова и никой не поставя въпроса за легализирането на нелегалните, които имат работа и си изкарват прехраната с честен труд. Разните ИТ и банкстери искат да имат многобройна прислуга, която им се кланя и не смее да си отвори устата, за да не дойдат имиграционните власти. Съвременно робство, нищо повече.

Ами това е истината, добре го обясни, всичко друго е вятър и мъгла! И измами и внушения, и заиграване с ниските чувства и емоции на простаците, невежите и лузърите и хейтърите, които умират да мачкат и зорадстват над същества, които са в още по-тежко положение и от тяхнот, не не заради друго, заради лични качества и умения, а просто защото тези хора са тръгнали по света да търсят по-добър живот за себе си, децата и семействата си, или бягат от лошо в страната си!

Да не си посмял да гониш българите.

Както ние българите казваме: Всяко начало е трудно!