Има задържан за смъртта на 39-годишната жена, разкъсана от кучета в Долна Оряховица

Кметът на града Йордан Байчев заяви, че няма правомощия да се справи с проблемните животни

Обратно в новината

Коментари - Има задържан за смъртта на 39-годишната жена, разкъсана от кучета в Долна Оряховица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие даже не знаете де е долна оряовица. Идете и вижте, че е като след гражданска война. Нищо не е останало. Вижте им лицата на скотовете, дето живеят там. Тр казват всичко. Тия труполяци са само част от картината.

Кплко години вече?

Йогато тумор не може да се лекува консервативно, се реже и се маха. Дружинка, неофициално, по тъмното, гилзите в джоба, кучетата на камара в товарния бус и храниш лъвовете в зоологическата градина в Плевен Ама няма топка, няма акъл, няма и хора. Купонът да те дебне смърт зад всеки ъгъл в тая кочина е неповторим.

Инструмент за правене на бележки, браво, държавата значи също е мъртва!!!!

Просто трябва да се направи като в Румъния, дадаха гратисен период кучкарите да приберат колкото желаят кучета от улицата и останалите...И това се случи след като помиярите бяха убили дете. Имаше голям вой на кучерасти чак от Европа, но не им се обърна внимание и нещата се получиха при румънците

Румъния има същата програма за хуманност към бездомните кучета, бе. Кастрирай и върни. И в цял свят, всяка държава я има. И в най-забутаните държави вече я спазват!!!!Само пещерния дебилен кмет на Букурещ не я е разбрал и против всички закони реши да избива, урода нечовешки! И ти, сега виждам, си на същото подчовешки ниво на развитие.

Е толкова ли няма кой да реши този проблем тихо и без много шум

Пещерните подчовеци шетате от месеци да "чистите" бездомните кучета за изборите! Извън времето и пространството на Земята, някъде там, в Ада, откъдето сте изпълзели, нещо не ви ли казаха за закони и за хуманност по отношение на надомните кучета? Тук, на Земята, всички други държави в момента си спазват тези закони.

Една снимка няма на кучетата и арестувания или на имота дето са отглеждани .В някои медии версиите достигат до 10 кучета тук са по скромни само 4 .Какви са тея журналисти ,с тая пандемията всички са хоум офис и само преписват едни от други

може истината да е по средата. 4-ри с постоянно гражданство в двора, 6 " бездомни ежанеца ", с временна виза, които са на хранителни помощи и влизат, излизат, когато си поискат и са си сформирали глутница с тия в двора. То кучешкия свят е огледало на човешкия, щото ние ги развъждаме добичетата за наш човешки кеф и полза

Милинките душички добре са похапнали.

Не трябва да се допуска да има бездомни животни, собствениците които изхвърлят животни да бъдат подведени под отговорност! Обичам животните, но и на мен ми се е случвало да ме гони глутница кучета! Не знам какъв кошмар е преживяла жената лека и пръст. Трябва да се вземат адекватни мерки, ако трябва и по сурови като евтаназия съжалявам че го пиша.

Докато собствениците на определени породи кучета не бъдат третирани като убици както е в случая от закона и да бъдат наказвани за това със цялата му строгост. Животните нямат вина виновни са хората, които се грижат за тях и такива които ги защитават. Редно е освен Собственика на кучетата и организациите защитаващи кучетата да поемат солидарно финасово да подпомагат детето което е останало сирак.

Айде бе, няма ли истински мъже в тая държава? Ако беше по времето на дядо ми, той щеше да си вземе пушката и след 20 минути проблемът щеше да бъде решен! И никой копче нямаше да му каже! Ако днес се намери такъв мъж, мисля, че цяла България би го подкрепила! Откога някакви кучета станаха по-важни от хората??? Има убит човек, жената е умряла в ужас и мъки. И вие казвате, че не можете да отстреляте агресивните животни? Страх ви е какво ще кажат природозащитниците? Ама в любимата ви Европа е така - агресивното животно се умъртвява! Направо сме криворазбраната цивилизация 100 години по-късно!

бил толкова кръвожаден, колкото си ти. Всеки род би се срамуваш от такава пещерно развита издънка.

4 лапи, какво ще кажеш, ако не дай боже, това се случи с децата ти, а ?

че и "кучкарката" и тези на другия полюс не сте съвсем прави!Проблемът не е в кучетата, а в хората! Преди някой да започне да ме псува, нека довърша! Всеки, кой има домашен любимец, не трябва да го пуска на свобода, без дори да го наблюдава! Освен това не всички кучета са подходящи за "Любимци" , има агресивни породи!

Кучкарката е просто трол, опитал се да се изкаже по темата със зле поднесена ирония.

Предлагам на кучкарите от 4 лапи да си приберат помиярите или избиване

кучетата у нас беше решен дефинитивно и ефикасно с присъствието на виетнамските гастарбайтери в края на миналия век. Жалко за жената Бог да я прости!

Просто тогава нямаше толкова много домашни любимци на глава от население. А и свободно мотаещите се кучетата ги отстрелваха, спомням си като ходех на гости на баба в един малък град от време на време наставаше паника на улицата и всички си криеха дворните кучета в къщите да не се виждат в дворовете щото минаваше един чичо с пушка ..и май заплащането му беше на бройка уши. Това с ушите не съм много сигурен дали ми е останало в детската глава като някаква легедна или наистина е било така.

Колко колко колко колко пъти още трябва да се повтаря, та да влезне в управленските тикви, че НЯМА в Европа държава, която да е ликвидирала глутниците по улиците чрез метода "Кастрирай и върни". Единственият успешен пример в света е Сингапур - страна с която очевидно нямаме нищо общо, нито като географски дадености, нито като манталитет, нито никак. Въвеждането на "Кастрирай и върни" като задължителна законова норма, чрез приемането на малоумния ЗЗЖ в началото на 2008-ма година, беше тържество на тъпотата и голямо поражение за здравия разум. "Кастрирай и върни" означава увековечаване на глутниците по улиците и - съответно - непрекъснати постъпления за десетките сдружения и фондации, чиито активисти забогатяха и си живеят охолно покрай проблема. Спомнете си как при агитацията за приемане на закона гнусните кучерастки създания от неустановен пол обикаляха студията и разправяха как за 4 (с думи - четири) години бездомните кучета ще изчезнат. Е, оттогава минаха четири пъти по четири години - и все така в нашето Отечество ГЛУТНИЦИ КУЧЕТА ЯДАТ ХОРА! Знам че подобни новини предизвикват оргазъм у кучерастките, макар че съвършено щастие им дават само новините за нахапани деца - като има такива са на седмото небе. Но, защо, за Бога, допускаме тази сган да диктува нормативната уредба и нейното изпълнение?!? Защо всички възможни управленски етажи във всички възможни държавни и общински институции им се подмазват, вместо да ги натикат там, където им е мястото - в кучи гъз!?!

Брилянтно

Вие съвсем не сте в ред. Кастрирай и върни в България реално не се практикува на ниво, което би могло да реши проблема. За всяко кастрирано куче в големите градове има поне 5 некастрирани по селата и циганските махали. Кастрирай и върни върши работа на места където изхвърлянето на животни е подсъдно и собствениците носят реална отговорност.

Кастрирането на домашните любимци - котки , кучета е задължително, аконе уредено чрез закон, то дълбоко набито в съзнанието на хората като нещо, което трябва да се направи. А , хората , които искат да се занимават с развъждане, подлежат на строги правила и са силно уреголирани и контролирани.

Работата на кмета е да си получава редовно заплатата. Останалото е извън правомощията му. Влезте му в положението, де!

Добре де - в този град толкова ли няма магазин за авточасти и аксесоари?

Много ми е интересно, що разните природозащитни организациики, които в последно време бяха особено активно,. Най-вече покрай избори, организирайки всякакви протести. Защо мълчат? Да кажат професионалното си мнение, нали са специалисти, нали за това са създадени, за да не се случват такива работи.??????????

Обаче какво може да направи една организацийката с кучетата на някого , който си ги отглежда в двора, по начин по който умишлено да озвереят с цел да пазят имота и не упражнява достатъчно контрол над тях да ги държи в пределите на двора.

За толкова време как не се намири кой да ги изтрови тези псета....

Разбира се, че вината е на кмета.

Слабо е медийното внимание към този случай. Виж, ако жената беше убила някое куче в опит да се защити , тогава наистина щяхме да гледаме гръмки заглавия!

Кога полицията ще започне да си върши работата и ще започне да пише актове на наглите кучкари, които си пускат кучетата и плашат хората?????

докато сме в ес..... За съжаление. защото можеше и да сме по-добре дори в ес, ако всичко това не беше измамна фасадна демокрация.

От ЕС няма как да дойде нещо добро. Добре че скоро няма да го има.

Хайде пробвай в лошия ЕС да си пуснеш кучето без повод, или да не му изчистиш акото.........

Оправдания, оправдания, оправдания Както винаги никой няма вина и не носи отговорност за нищо в България

Най-смъртоносните животни в света според годишния брой човешки смъртни случаи за 2022 г. Годишен брой човешки смъртни случаи: 1. Комари - 1,000,000 2. Змии - 100, 000 3. Кучета - 30, 000 4. Сладководни охлюви - 20, 000 11. Слонове - 500

В България най-смъртоносното животно се оказва кучето...

Maлоумен си на н-та степен. В България няма отровни змии (нашите отровни са слаба ракия и реално не са отровни освен ако не си алергичен) няма комари с болести, няма слонове, няма охлюви носещи зарази. така че остават твоите любими мастии !

Чукчоооо я чети!

"Ние, кметовете на населените места, нямаме правомощията да се справим с този проблем." бе кви правомощия бе д...а в....а м...а. Адски глоби, забрани за отглеждане под всякаква форма от нарушители, строг разрешителен режим, Евтаназия Който строго спазва правилата, няма проблем и 10 помяра да гледа Аз гледам 1 /един/ и той не се отделя от къщи и НАВЪН от мен НИКОГА БЕЗ НАМОРДНИК. как пък един път не съм имал проблем! ....освен с кучетата на комплексарите дет ги влачат по улицата... в смисъл кучето ги води, и уличните помяри заприличали на анаболици. кАКВО Му еСЛОЖното тЪпари!?!?

усрали и сте усмърдяли цялата псевдодържава.... за собствениците говоря дет ги е гнус едно лайно да вдигнат

Не съм наясно със законите , но ОК кметът няма правомощия, Кой има? Кметът е могъл да се размърда и да иницира тази среща с по-висшестоящия кмет , министерства институции НПО и там каквото изрди по-рано, щом явно този проблем е системен в селото му. Той може да прави устни забележки , при опасни нападащи кучета, ако се обадиш в полицията те не могат ли да се намесят, с предупреждения, глоби, че не са регистрирани, ваксинирани , с намордници , върани и там каквото е по закон не зная , или и те нямат правомощия? Скапана държава.

Ако жената на Кмета беше нахапана,веднага щеше да издейства правомощия! В нормална държава щеше да подаде оставка....

Кучетата са такива, защото са изхвърлени от лоши хора. 100 процента жената нещо ги е дразнила, за да ѝ се нахвърлят. И изобщо каква работа има да минава по пътя, ако трябва ще заобиколи! Аз имам 5 сладки бебока у нас, родени от незнайно коя бездомна кучка. Лаят, серат, пикаят из целия апартамент, но аз се грижа добре за тях. Комшиите пускат жалби, защото са злобни хора. Щом сте готови да изхвърлите беззащитни животинки, Вие сте способни и човек да убиете. Ето моят Бебка скоро не е правила секс, трябва да я задоволим. А сутрин целувам по устата 2 мъжки, защото спят в леглото ми. Те са обезпаразитени и много възпитани, сигурно са по-чисти от вас. Дори пикаят в леглото ми, но не мирише повече от мъж-работник. На мен мъж не ми трябва. Не че ме искат, на 42 години дебела, мустаката самотница, но мъж не ми трябва!

Ти луд ли си? Как се дразнят огромни кучета посред нощ в тъмното ? Най-вероятно са оставени без храна и са нападнали движеща се цел.

Браво много добре сте описали битието на лудите кучкарки ха ха ха

Кучето е хищен звяр, не е овца, коза или крава, напада, когато е гладно, раздразнено и бито, има силно развита интуиция за лоши хора, когато е обгрижвано отвръща с любов, когато е обиждано става звяр.

Елате да видите в Димитровград, какво чудо е.Навсякъде пуснати свободно да се разхождат кучета - в центъра, по паркове, алеи, а за стадиона да не говорим. На собствениците им не им пука само ехидно и злобно се подсмихват, като гледат хората, как се страхуват. А полицията естествено бездейсва и не си мърда пръста за нищо.

Защо кметът да няма правомощия да се справи с кучета, местни гамени и т.н. Кметът се избира пряко от хората и трябва да има всякакви правомощия. Не е над закона, но всеки закон може да бъде използван правилно. Просто, не им се занинимава на кметовете.

Съд за кмета. Съдии - близките на загиналата.

Да го съди синът на загиналата жена. И утре ако това момче почне а трепе кучета, никой с пръст да не може да го пипне.

Кметът нищо не може да направи защото кучетата са водят бездомни. По закон трябва да ги прибира обезпаразитява, кастрира и да ги връща да си пазят територията. Животните точно това са правили. Жената е убита в пълно съответствие със закона. Проверете хубаво кой вкарвате в Парламента, защото една от най-големите партии е събрала кралиците на кучкарите. Ако те са вътре - законите ще са такива.

Сериозно ли бе, другарю?! Ти от неговите лизачи ли си?!

kakви лизачи - човекът ти е казал как стоят нещата по ЗАКОН. А не по твое усмотрение, кметът не е престъпник, в какъвто ще се превърне, ако направи нещо на тези, или онези кучета. В момента законът е такъв, че по-добре човек да убиеш с кола (1-2 години условно), отколкото да убиеш куче или коте.

Проблема е че тези кучета не са бездомни, а са отглеждани от някого....

Не е вярно не са регистрирани или с паспорти, и щом ходят безпризорни, значи са бездомни

Всички бездомни кучета на практика са отговорност на кмета на общината.

Искам ми се да се изпратят кучезащитниците да минат през нощта покрай тези кучета и след това ще говорим пак.

Освен забележки, можете да налагате и глоби. Просто трябва поне малко да си размърдате задниците, че да документирате изрядно нарушението, за да не падне то в административния съд. Ама де тоз мерак от мърдите?

Най-добрият приятел на човека сред животните е делфинът. Делфинът помага на хората, изпаднали в беда, безвъзмездно. И е най-умното животно. Делфините имат собствени имена, уникални звуци, давани от майката при раждането. Кучето изначално е враг на човека, мръсно животно, което се подмазва и робски служи само на този, който го храни, а напада всички други.

Нямал правомощия, тогава какво правиш в кметството бе му..ьо? Нали за това са те избрали хората, да им помагаш, да ги защитаваш, да въвеждаш ред. За нищо не ставаш. Дори не си достоен да се наречеш Мъж.

Замирисала им е на зло, кучетата много усещат характера на човека и атакуват. Защо мислите циганите ги лаят от 200 метра...

Да, всички знаем, че кучетата са видни психолози. За една торбичка с помийка веднага преценяват човека като добър. Ако не носи храна и е лесна плячка, преценяват го за лош и го изяждат.

а по колоездачи що лаят ?

Това също е психологически трик. Така стимулират колоездача да подобри времето си. Кучетата усещат и липсата на мотивация.

Абе, в тая държава няма един с инструмент.

Щял да разговаря с Природозащитни организации, ХА ХА. Какво общо имат те. Трябва да има Човекозащитни организации вече. На там вървят нещата.

С наркоман и кучкар не се разговаря. Защитата на природата е нещо съвсем различно. Природозащитни организации са Зелени Балкани, WWF ... тия с които се кани да разговаря не са природозащитни организации, а психопати.

Нечипирано куче, шляещо се по улиците, да се товари на буса и в кучкарника. Чака 30 дена за осиновяване, ако никой не го ще - евтаназия. За чипирано куче, нападнало човек, да си отговаря собственика, все едно той го е направил.

Точно това е начинът. И кастрация на всяко куче, което няма лиценз за порода и развъждане.

Къде са кучкарите сега, дето плачат за зоополицията?

Като няма начин, ловната дружинка да хваща пушките.

Да ве ей ся ше си аба патроните

Цената на един патрон по ли е голяма от цената на един живот Малоумник

Е как не може да се справи тъпия кмет!? Отрова, отрова, отрова, докато не остане жив помияр!

Дам, това ни е нивото. Вместо, кучетата да са прибрани в приют, да бъдат обучени и после осиновени, най лесно отрова. Жалко че не са отровили вас и малоумните ви родители да се освободим и от малко човешки помияри…

Живот сред получовеци. Това ще е, все по-трудно и сложно.

Поредният кмет, който не си познава задълженията и правомощията и няма кой да му разясни законите. Да му каже, че сигнали могат да се подават и устно (щом жената му е "споменала"), а санкции не се налагат, като минеш да кажеш на съседа "Абе виж там, вържи го и не го пускай така на улицата". Да влезе в lex.bg, да отвори Закона за ветеринарномедицинската дейност, да напише в търсачката "кметовете" и да се информира. Искрено се надявам прокуратурата да му повдигне обвинение, защото той е косвен убиец, с бездействието си.

Кучкарите са асоциални и обичат кучетата повече от хората. Поставят ги пред децата. Постоянно мрънкат и недоволстват за неоправданите си мастии , а кучкар да спазва правила е 1 на 1000. Наморник , каишка и торба за акото.

Всички домашни кучета трябва да са чипирани за да се знае кое на кого е и да се плаща застраховка ГО с която да се плащат обезщетения на пострадали и собствниците да носят отговорност! И би било добре за да имаш право да отглеждаш куче да се минават платени курсове с изпит за да не може всеки дебил да отглежда питбули и добермани!

И ти ли ше го платиш бе педераст

По принцип човек се разполага според чергата си. Като не може да си позволи да в отговорен стопанин на куче значи няма да отглежда куче.

Нормално е в държава, населявана от помияри, бездомните кучета да са проблем. А кмета е смешен - поредния цар на оправданията.