Има ли надежда за Надеждин да победи Путин на изборите

Вече е събрал над 200 000 подписа, подкрепящи кандидатурата му

Обратно в новината

Коментари - Има ли надежда за Надеждин да победи Путин на изборите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбира се, че няма шанс. Иначе Путин не би го допуснал до изборите. Този е изфабрикувана опозиция.

Сериозно!!!! Тая дълга статия за безсмислено клатене.. .. Дори и да са недоволни от Путин ( а то не е така) руснаците точно сега няма да гласуват против него.... Те са наясно че англо- саксонската паплач ще ги прегази ако нямат силен лидер... Ае и лево...соросоидни говна

Надеждин е платен

Избори в кочината.Смях в залата.

Кочината е Украйна

Изчезвай боклук Надеждни.Този мърльо щял да оправя Русия.Само Путин трябва да остане начело ,за да има кой да ебава западните утрепки.

Какви избори? Те протоколите с резултатите вече са готови!!!

Глупак. Това да не ти е България

За Русия е ясно кой ще е президент. По-интересно е кой ще е президент на САЩ. Там стават чудни работи. Щат Тексас официално се противопоставя на федералната власт и не изпълнява разпореждания на Байдън. Още 7 щата подкрепят тексасци.

То и като министър си беше ...айно

Не, защото Путин казва кой да спечели.

Надеждин,е един готин пич,който навремето е имал неблагоразумието да се доучи на едни американски пари!!!Така,че има голям шанс да спечели изборите,ако Путин не ги манипулира:))))))

как беше във вица седнало едно сигане на брега на морето и гребе морка вода с лъжица и след това я изсипава , на въпроса що праиш бе , обяснило че подквасва морето, след като ми обяснили че това не може да се случи, реакцията била , леле чичи ами ако стане ще иам харана за сички цигани дикато ги имма ... та така с драсканиците по темата ВВП ще спечели това е предизвстено ма да се говори за пропаганда и втренда това е урналистиката днес

Нье.

яко ще се мре

Бихте ли ни информирали какво се случва от няколко седмици в щата Тексас? Злите езици говорят, че губернатора и националната гвардия отказват да се подчинят на централната власт. Може да е руска пропаганда, ама може и да не е...

Украинец загри8за Русия

Е щом е Надеждин-що за въпрос!

Лишь 2% россиян включили «переизбрание Путина» в перечень новогодних пожеланий 29.12.2023 Чаще всего россияне желали мира и окончания войны в Украине. В топе пожеланий россиян на Новый год не оказалось переизбрания президента РФ Владимира Путина на пятый по счету срок, следует из результатов опроса Russian Field. В ходе исследования гражданам задавали открытый вопрос, то есть они должны были дать свой ответ, а не выбрать из предложенных вариантов. Он звучал так: «Что бы вы пожелали россиянам в наступающем 2024 году?» Переизбрание Путина не попало даже в десятку популярных ответов. Лишь 2% респондентов заявили, что хотели бы этого для своих соотечественников в новом году, отмечает The Moscow Times

Русия при цялата територия и полезни изкопаеми пририрода се самопостави в партер и кадърните руснаци си бият шута нй запад. Там остават дебили и крепостници които могат да бъдат лесно манипулирани и престъпници като Кадиров които безнаказано тормозят хората.

Лошото е че и в БГ е така. Не мога намеря хора за 2000лв заплата само бараби.

Има, има шанс...ха-ха-ха....Като дойде при мен Путин.

ясно имат някво компроматче путлеристите. мен ми е много интересно ако спечели как маса народ ще се юрнат до си трият татуировките с путлер и медведев от задниците.

С две думи- няма значение за кого ще гласуват руснаците, резултатът е един и същ, без значение дали ще се казва Путин или Надеждин...

мне .. той няма как да каже че ще върне крим защото ще га вкарат в затвора ... това пе означава че няма да го върне ... може да договори референдум проведен от ООН или нещо такова в най добрия случай.

Олиговфренско дираджийско заглавие, което има за цел да внуши, че в Русия има свободни и честни избори.

Пережила сталина переживу и путина так!!! пошёл за русским кораблём ваш путин, так!!! https://www.youtube.com/shorts/r_jeSJjm1LI?feature=share

Ако не за Путин, поне за Байдън имате добър шанс.

ВВП России 1,6%. Когда Россия, в результате политики великого вождя, окончательно самоизолируется от мира по типу Северной Кореи (станет "фрагментом мировой экономики") то мало кто это вообще-то заметит. И если доллар - "оружие", то почему рубль не сделали до сих пор "оружием"? Почему при Брежневе доллар стоил 64 копейки, а сейчас при лысый пигмей 70 рубля? ЦАР ДОЛАР И ЕВРО - ХЕГЕМОН В вес мире. Нищая псевдо-"великая" держава Раша. Wатан за доллар маму родную трахнет. Только один твит Трампа достаточен, что обвалит рубль. И где ва6и NEFтяные рубли или петRо-юани, для которых вы KOкарекали много лет? Их нет. И не будет. Существует только большое падение рубля и юань. Но Зачем вам деньги, тупье нищие русские алкаши когда у вас ест путин ? Вы же купите на них всё импортное из врага –Америка, Европа-НАТО, Япония, Ю. Корея...

Да, никой няма да го забележи, просто защото такова събитие изобщо няма да настъпи...

Надежда в Россия всяка оставете,тия са генетично обременени с крепостничество и още припадат по Ленин,Сталин и Брежнев.

У 90% рабцияне есть 2 мечты,... 1.Как победить Америку 2.Как вьйграть Греен Кард youtu.be/nfFczcmfWrg /// Самая большая мечта русского патриота —стать французским, английским, итальянским, а лучше всего американским патриотом!

Това от достоверните статистики на настоящата руска власт ли го извадихте?

Всю жизнь слышу, что Америка скоро рухнет, но она об этом не знает, и только процветает! В процентном отношении наиболее представленные документы зеленой карты кремлебот из России- как Русские "кремлеботы" лают против свободной, демократической и богатой Америки ... И когда они возвращаются домой, они сразу же заполняют иммиграционные и гринкартовые формы. Чо такое „кремлебот“ - полу-человеческие существа в согнутом положении с ягодицами к Хуййло и с глаз запад и Америка. Всё руководство рашки жили в США и Европе, в росии они летают только за бабосиками.

В момента особено процъфтяват отношенията между щата Тексас и федералното правителство.

Има, има - във книгате за фантастика всичко е възможно!

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток Путя и очи на запад. Русоробите грухтят тук против Велика Америка…А всъщност: Ето Супер-оръжието срещу русофилите и руските троловете - Покажете им долар и веднага забравят всички опорки на Кремъл ... По принцип русофила е с айфон и немска кола В процентно съотношение най-много подадени документи за зелена карта са от русия. Руските "патриоти" и българските русофили лаят против свободна, демократична и богата Америка... И като се приберат в дома си веднага попълват бланките за емиграция и зелена карта. Русофилите нямат очакване от такава страна, но имат огромни надежди и мечти да бъдат екстрадирани в САЩ. Редят се на опашки за зелени карти, макар и с мисълта, че дори и да бъдат избрани, никога няма да успеят да спестят за самолетен билет до страната на неограничените възможности. Лосионите за вана , ферментирала храна и гаден живот ги приближават по-бързо към смъртта, но те си искат мечтите за САЩ.

ТЪПАК!

Вие явно за смартфон на Самсунг и за японски коли не сте чувал(а) в живота си. Което си е за съжаление, съчувствам Ви...

Гаранция, че ще го самоубият. Кремълския сволочь не оставя нищо на случайността.

И защо ще самоубиват Кашпировски? Защото е син на украинец и полякиня? Все пак да не забравяме, че Кашпировски в момента е част от руската политическа система, член на ЛДПР.

И теб, и теб, ха дано!

Любимейшее занятие российской нищеты- считать чужие деньги! Беда россиян в том, что чужие проблемы,как им кажется, интересуют больше, чем свои, которых не просто много, а огромное количество. Это как считать деньги в чужом кошельке. У 90% рабцияне есть 2 мечты,... 1.Как победить Америку 2.Как вьйграть Греен Кард youtu.be/nfFczcmfWrg /// Самая большая мечта русского патриота —стать французским, английским, итальянским, а лучше всего американским патриотом!

В момента това е любимо занимание на САЩ и ЕС - броят замразените руски пари и търсят начин как да ги присвоят и използват.

В США нормальная власть, избираемая народом. Это в России власть это лестница, или "вертикаль", которая периодически рассыпается! «Все московские воры связаны с ментами» Главный адвокат-решальщик в России задумал обмануть вора в законе. Но за авторитета вступилась ФСБ. lenta.ru/articles/2020/04/20/vasya/ 10 лет назад в СИЗО скончался Сергей Магнитский, раскрывший схемы по краже из бюджета на 5,4 млрд рублей. ЕСПЧ признал, что его пытали, а власти России лишили Сергея права на жизнь.

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток Путя и очи на запад. Русоробите грухтят тук против Велика Америка…А всъщност: Ето Супер-оръжието срещу русофилите и руските троловете - Покажете им долар и веднага забравят всички опорки на Кремъл ... По принцип русофила е с айфон и немска кола В процентно съотношение най-много подадени документи за зелена карта са от русия. Руските "патриоти" и българските русофили лаят против свободна, демократична и богата Америка... И като се приберат в дома си веднага попълват бланките за емиграция и зелена карта. Русофилите нямат очакване от такава страна, но имат огромни надежди и мечти да бъдат екстрадирани в САЩ. Редят се на опашки за зелени карти, макар и с мисълта, че дори и да бъдат избрани, никога няма да успеят да спестят за самолетен билет до страната на неограничените възможности. Лосионите за вана , ферментирала храна и гаден живот ги приближават по-бързо към смъртта, но те си искат мечтите за САЩ.

Бива ли за 20 цента да напишеш толкова дълга глупост? Или ще я копи-пействаш цял месец оттук нататък?

Бате Пешо знам унизително е, но 20 цента са си 20 цента. Иначе трябва да хващам мотиката. 3 трето отделение никъде другаде не те вземат освен при соросоидите.

Велика Америка е минало, затова Тексас иска да се отцепи, за да не потъне Велико с Велика Америка

Любимейшее занятие российской нищеты- считать чужие деньги! Беда россиян в том, что чужие проблемы,как им кажется, интересуют больше, чем свои, которых не просто много, а огромное количество. Это как считать деньги в чужом кошельке. У 90% рабцияне есть 2 мечты,... 1.Как победить Америку 2.Как вьйграть Греен Кард youtu.be/nfFczcmfWrg /// Самая большая мечта русского патриота —стать французским, английским, итальянским, а лучше всего американским патриотом!

Надежда има, иначе няма да се кандидатира ако не таеше надежда, но надеждата и реалността са две различни неща. И що ни занимавате с глупости? Имал ли надежда? Що не пишете, че в Тексас е военно положение? При това е въведено от губернатора на Тексас. Един Щат като се отцепи и другите ще последват, а Тексас имат подкрепата на 26 Щата. СССР 2 е на път да се разпадне, а вие ни занимавате с мокрите сънища на някакъв си.

Сега само мързеливият не подритва политическия труп на Руската Педерация. УЧЕТЕ ИСТОРИЯ русо-роби : ДОСЕГА САМО РУСКАТА помиина дупка е фалирала и се е разпаднала: -Московия ВЕЧЕ беше, -Руската империя беше -Руската република беше - РСФСР беше -СССР беше. - Вече е време руснаците да помислят за ново име на територията, която ще им остане. Комунистическият Совок (ссср) умря, ще умре и малка Педерашка . Може да се кажа с увереност, че ватненките ще изчезнат като неандерталците. ...Що за нещастна Русия - на всеки 30 години или нова конституция , или нова държава Предлагам Русия да се преименува на Путеристан /// „НИЩО НЯМА ДА СПАСИ РУСИЯ! youtu.be/8_-eQlSfHxY

Дирници, що ми се появи такъв коментара? Даже аз която съм го писала не го разбирам, че даже и латиница? Кога ще си оправите сайта?

забравих да допълня себе си- дебил съм .

Благодаря Путину и его мафия партии РОССИЯ ВПЕРЕД !!! 72-е место в мире по рейтингу расходов государства на человека; 97-е место в мире по доходам на душу населения; 127-е место в мире по показателям здоровья населения; 159-е место в мире по уровню политических прав и свобод; 175-е место в мире по уровню физической безопасности граждан; 182-е место по уровню смертности среди 207 стран мира; 1-е место в мире по количеству самоубийств среди пожилых людей; 1-е место в мире по потреблению спирта и спиртосодержащей продукции; 1-e место в мире по продажам крепкого алкоголя; 1-е место в Европе по числу умерших от пьянства и табакокурения; 1-е место в мире по потреблению табака и третье место по производству табачных изделий; 1-е место в мире по числу курящих детей и темпам прироста числа курильщиков; 1-е место в мире по смертности от заболеваний сердечно-сосудистой системы; ………………………… 1-е место в мире по количеству авиакатастроф (по данным Международной ассоциации воздушного транспорта уровень авиакатастроф в России в 13 раз превышает среднемировой); 1-e место в мире по объемам поставок рабов на международный черный рынок

За стотина немски марки и аз ще се наредя

Бунт на 25 щата срещу режима на Байдън: Националната гвардия на Тексас и Оклахома може да се сблъска с армията, пазеща границата от произвола на Вашингтон (ВИДЕО) https://rusvesna.su/news

В навечерието сме на гражданска война в САЩ. Няма лошо.

Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток Путя и очи на запад. Русоробите грухтят тук против Велика Америка…А всъщност: Ето Супер-оръжието срещу русофилите и руските троловете - Покажете им долар и веднага забравят всички опорки на Кремъл ... По принцип русофила е с айфон и немска кола В процентно съотношение най-много подадени документи за зелена карта са от русия. Руските "патриоти" и българските русофили лаят против свободна, демократична и богата Америка... И като се приберат в дома си веднага попълват бланките за емиграция и зелена карта. Русофилите нямат очакване от такава страна, но имат огромни надежди и мечти да бъдат екстрадирани в САЩ. Редят се на опашки за зелени карти, макар и с мисълта, че дори и да бъдат избрани, никога няма да успеят да спестят за самолетен билет до страната на неограничените възможности. Лосионите за вана , ферментирала храна и гаден живот ги приближават по-бързо към смъртта, но те си искат мечтите за САЩ.

Тексаска народна република? Ми не е лоша идея. Айде хаирлия да е. Дано повлекат крак и разрушат тумора на света фащ

Само крепостен може да се загрижи са съдбата на милиардери. Там всичко е шоу. Ако не го изберат еми...гледа си бизнеса и толкова. В Русия е държавна работа за Държавата, както и в България, както и в Германия, както и във Франция. Това им е работата и то срещи заплата. Голяма е разликата. После руснаците били крепостни.

Може да събере стотина гласа. Па кой знае---може и 150

Най -интересното е , че една от опашките на снимките е във вътрешния двор на култовата комедия "Кухня"

Доста млади хора има на снимката. Те явно са се подлашили да не ходят войници... Затова главно ВВС. Много умерено с живата сила. Аз непрекъснато пиша че трябва да е 0% смъртността сред руснаците.

Този нещастник може да е полезен с едно единствено нещо.Налосаксите да го поръчат на машата си Украйна и в подходящия момент да бъде пренахнат, за да може западните боклуци да се разврещят, че Путин ликвидира опозицята от страх да не загуби изборите

Никога не подценявай противника, ако ще и инвадилизиран пенсионер на 90 години да е. В тази игра всичко може да се използва срещу теб. В случая срещу сега действащия Президент на РФ. Тук говорим за най-голямата страна като територия; за първа ядрена сила; и за най-големия износител на суровини в света. Както виждаш има хора за 20-тина години надминаха по лучен капитал много капиталисти 3-4 поколение на Запад. Случайно подбрани кандидати няма, но подборът не е от Кремъл. Но, каквото и да стане нещата трябва да с приемат хладнокръвно и спокойно.....а и моята оферта за Член 12б е в сила постоянно за сега действащия Президент на РФ. Може пък и да имам този безумен късмет, и шанс да ми се случи такова чудо.

РОССИЯ ВПЕРЕД !!! 72-е место в мире по рейтингу расходов государства на человека; 97-е место в мире по доходам на душу населения; 127-е место в мире по показателям здоровья населения; 159-е место в мире по уровню политических прав и свобод; 175-е место в мире по уровню физической безопасности граждан; 182-е место по уровню смертности среди 207 стран мира; 1-е место в мире по количеству самоубийств среди пожилых людей; 1-е место в мире по потреблению спирта и спиртосодержащей продукции; 1-e место в мире по продажам крепкого алкоголя; 1-е место в Европе по числу умерших от пьянства и табакокурения; 1-е место в мире по потреблению табака и третье место по производству табачных изделий; 1-е место в мире по числу курящих детей и темпам прироста числа курильщиков; 1-е место в мире по смертности от заболеваний сердечно-сосудистой системы; 1-е место в мире по количеству авиакатастроф (по данным Международной ассоциации

Фейк! Айде стига вече с някакви фантазии. По объёму номинального ВВП (2,215 трлн долларов в 2022 году) Россия занимала 8-е место в мире и 4-е в Европе (по данным МВФ). По ВВП на душу населения (ППС) в 2022 году Россия была на 59-м месте в мире (МВФ). По ВВП на душу населения номинальному в 2022 году Россия была на 63-м месте в мире (МВФ).

Препоръчвам ти да видиш и индекс на човешкото развитие за 2022 година. РФ (вече във война) е на 52 място. България на 68. Има го списъка в интернета. Няма как да се манипулира. Много лъжци, както гледам, с недежда никой да не им чекне фактите.

Фейк! Лъжец! По объёму номинального ВВП (2,215 трлн долларов в 2022 году) Россия занимала 8-е место в мире и 4-е в Европе (по данным МВФ). По ВВП на душу населения (ППС) в 2022 году Россия была на 59-м месте в мире (МВФ). По ВВП на душу населения номинальному в 2022 году Россия была на 63-м месте в мире (МВФ). Препоръчвам ти да видиш и индекс на човешкото развитие за 2022 година. РФ (вече във война) е на 52 място. България на 68. Има го списъка в интернета. Няма как да се манипулира. Много лъжци, както гледам, с недежда никой да не им чекне фактите.

за сефте го чувам тоя.

В РОССИИ КОРРУПЦИЯ КАК В АФРИКЕ !!!! Рейтинг коррупции в 168 странах. 2015 год по данным Транспаренсу Интернешинал 117 Пакистан 117 Танзания 119 Азейбарджан 119 Гайана 119 РОССИЯ 119 Сьера Леоне 123 Гамбия 123 Гватемала Это в России власть это лестница, или "вертикаль", которая периодически рассыпается! А если разделит украденье милиардьй денги в доларах от лилипута путина и медведя на всех и средняя зарплата будет поднятся на 10 раз и более. Путину не нравится что его место на помойке, но поднять экономику он не в состоянии. Поэтому крысе осталось только бесноваться и бомбить.

Шило

Укра, на българска издръжка си вече две години. Научи го тоя език, бе. В България живееш, българските пенсионери те хранят.

Руските крепостни РОБИ имат толкова беден генофонд, че изглежда, че монголците - техните предци са ги цакали само в задника. Помислете само, 143 милиона руснаци не можаха да родят нито една (!!!) достойна алтернатива на Путин. Основното постижение на Русия за последните 20 години е поставянето на Путин на корицата на Time Търся отговор и не го намирам: Как 7 милиарда души живеят без Путин и то по-добре? Не, тук нещо не е наред!!!

Наври си своите мнения в гащите!

И как точно живеят тези 7 милиарда добре? Според официалната статистика за прехвален а Gермания, само 1.4 % души имат личен капитал над 10 милиона и само 0.3 % имат над 30 милиона евро. Останалите около 88 % имат личен капитал под 1 милион евро. Официално 25 милиона немци са на социалните дотации и ползват социални помощи за повече от 1 перо: Например, градина за дете; лекарства; плащане на лекарски разноски. И това е Германия.

Само копейките ги интересува какво става в клоаката на света - росия.

Шило

Сигурен съм, че малко от пишещите са прочели статията. А бе, не ви ли светна лампата, че политиката на Надеждин спрямо Украйна ще е същата? Което значи, че и запада трябва да продължи по същия начин. И, как очаквате различен резултат? По-вероятно е да има някаква промяна във вътрешната политика, но това е логично при смяна на хората.

Главният аргумент, използван от Запада за избягване на мирните преговори с Русия и за продължаване на подкрепата му за войната в Украйна, се основава на лъжа. Тази лъжа, изричана от президента Джо Байдън и повтаряна до изнемога от подчинените му лидери на държавите от ЕС, е, че когато Владимир Путин нахлу в Украйна, той е възнамерявал да завладее цялата страна и да я „унищожи“. Несъстоятелността на това твърдение беше многократно разобличена от военни експерти, които посочваха, както преди, така и след инвазията, че Русия не е имала намерение да за завладява цяла Украйна, тъй като не нахлу с достатъчно сили за това. Всъщност данните на украинското и западните разузнавания, сочещи, че Русия не подготвя армията си количествено и качествено за война, бяха ключовата причина висши украински служители и дори самият президент Володимир Зеленски да твърдяха броени дни преди нахлуването, че то няма да се случи. Но ако се вземе предвид елементарната военна логика, фактът, че Путин нахлу в Украйна само със 120 000 руска армия + 40 000 опълченци от ДНР и ЛНР и започна да мобилизира повече ресурси едва 3 месеца по-късно, след като Киев отхвърли Истанбулското мирно споразумение, показва, че целите му в Украйна са били ограничени и са се свеждали до това да защити населението в Донбас и Крим от украински нападения и да гарантира сигурността на Русия от заплахата с разширяващото се НАТО. Като се има предвид, че през 2015 година Украйна прекъсна водоснабдяването и електроснабдяването на Крим, това изискваше Русия да осигури сухопътен мост към полуострова; и именно това обяснява последвалото на по-късен етап незаконно анексиране на Херсонска и Запорожка област. Но това той направи на по-късен етап от операцията – след като стана ясно, че никога няма да се разбере с Киев за съдбата на Крим. Имаме и косвено потвърждение, че завземането на украинска територия не е била негова цел от безупречен източник: генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който заяви, че „Путин нахлу в Украйна, за да предотврати разширяването на НАТО“. Това обяснява и защо веднага щом тези цели станаха постижими, когато през март 2022 г. украинската преговорна делегация парафира проекта на Истанбулското споразумение, Путин спря военната си офанзива и изтегли руските сили от района на Киев, вместо да навлезе още по-навътре в Украйна. Този контекст е важен, защото аргументът на Запада да продължава и увеличава военната си подкрепа за Украйна се основава основно на твърдението, че Русия възнамерява да се разшири териториално, да атакува НАТО и да възстанови Руската империя. Но, както отбеляза известният учен проф. Джон Миършаймър, „няма нито едно публично проверимо доказателство Путин да е обмислял, а още по-малко пък да е възнамерявал да сложи край на Украйна като независима държава и да я направи част от голяма Русия, когато е нахлул с войските си на 24 февруари, 22 г. Това никога не е била сред обявените цели на Путин, нито някога украинското ръководство я е приемало на сериозно. Давид Арахамия, ръководителят на преговорния екип на Украйна в преговорите в Беларус и Истанбул, наскоро разкри, че „ключовата цел и искане“ на Русия е била Украйна да не се присъединява към НАТО, а „всички останали руски искани бяха просто реторика и политическа „подправка“. Самият Путин многократно е казвал, че „този конфликт не е за територия… [той] е за принципите, залегнали в основата на новия международен ред“. Не сме длъжни, разбира се, да му вярваме, но все пак си струва да се запитаме: ако амбициите на Путин бяха териториални, щеше ли да изчака до 2014 г., за да анексира Крим? Щеше ли горната камара на руския парламент през юни 2015 г. да отмени временните пълномощия на Путин да използва войски в Украйна? Щеше ли той да се противопостави на референдумите за независимост през 2014 г. в Донецк и Луганск? Защото тогава той го направи. Поглеждайки още по-назад, ако Путин наистина е искал да присъедини към Русия части от бившия Съветски съюз, той имаше идеалната възможност да го направи при 5-дневната война с Грузия през август 2008 г., когато руските войски бяха само на час път с кола от грузинската столица Тбилиси. Можеше просто да признае независимостта на Абхазия и Южна Осетия и след това да ги присъедини към Русия, но не го направи. Ето защо, разглеждайки сегашното поведение на Путин, бившият заместник-министър на отбраната на САЩ Стивън Брайън заключава, че „Русия няма намерение да се разширява извън зоната на украинския конфликт“. Фалшивият наратив за руските намерения изпълни основната си цел да обедини западните държави зад Украйна. Ако обаче Вашингтон продължи да поддържа тази фалшива теза, рискува прякото въвличане на НАТО в конфликта и ще застраши оцеляването на Украйна. Ако Вашингтон продължи да квалифицира предизвикателството, пред което е изправен Западът в този конфликт, като „екзистенциално“, тогава има ли друг избор НАТО, освен да изпрати свои военни сили, за да предотврати поражението на Украйна? Президентът Байдън намекна това, когато заяви: „Ако Путин вземе Украйна, той няма да спре дотук. Тук е важно да погледнем в дългосрочен план. Той ще продължи… Тогава ще се изправим пред нещо, което не желаем и което в момента нямаме: американски войски, които се бият срещу руски войски. В един момент ще трябва да вземем решение или да разширим значително ангажимента си, или да изоставим Украйна на произвола на съдбата“, каза американския президент. Уви, искането на президента Байдън за 61 милиарда долара допълнително финансиране за 2024 г. няма да помогне на Украйна кой знае колко, тъй като според главнокомандващият на Украинските въоръжени сили ген. Залужний Украйна се нуждае от поне пет пъти по-голяма сума, за да започне да печели битки. Тъй като украинската контраофанзива вече е изчерпана поради липса на финансиране и на оръжия, както и заради огромни човешки загуби, Украйна вероятно скоро ще се изправи пред мощна руска контраофанзива. Преди да започне обаче голямото си нападение Русия може да предложи на Украйна нови мирни условия, макар и далеч по-малко изгодни от онези, които й предложи през март 2022 г. Ако Украйна ги отхвърли, Русия ще използва смазващото си предимство и ще вземе повече територии – нещо, което всъщност тя не желае – за да принуди Украйна да седне на масата за преговори. Единственото нещо, което западната ескалация на този конфликт няма как да постигне, е поражението на Русия. Това е така, защото, потвърждавайки наратива на Путин, че НАТО възнамерява да унищожи Русия, неговата подкрепа както в Русия, така и по света вероятно ще се увеличи безпрецедентно. И така един по-разделен Запад ще се изправи срещу по-обединена Русия, този път открито подкрепяна от страните от БРИКС, както и от много други големи международни играчи, които в момента стоят встрани. Това на практика би променило стратегията на Америка да използва Украйна за ограничаване на глобалните амбиции на Китай. Вместо това, Русия и нейните съюзници ще започнат да използват Украйна, за да сдържат глобалните амбиции на Съединените щати. В голяма степен именно това първоначално фалшиво твърдение на Запада за целите на Русия в Украйна ни доведе до днешния мрачен резултат: отслабена Европейска сигурност, призракът на ядрена война, унищожена Украйна, а глобалната позиция на Америка – подкопана. Западният фалшив наратив вече влезе в употреба веднъж – за да провали Истанбулското мирно споразумение, което можеше да сложи край на войната, преди стотици хиляди да загинат. За да се превърнат мирните преговори в приемлива алтернатива на бъдеща война на взаимно унищожение, тази лъжа трябва да бъде разкрита и изоставена от Запада. Автори: Тед Снайдър и Николай Н. Петро за The Libertarian Institute

Доста напоителни брътвежи от колегата Коробко!