”Независимая Газета”: Идват тежки времена за Русия

В Русия се задават по-тежки времена, отколкото правителството предполага. Според банкери официалните прогнози за близките 3 години са твърде далеч от реалността

Обратно в новината

Коментари - ”Независимая Газета”: Идват тежки времена за Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ние сме свободна и демократична страна". Предлагам Шкумбата да включи това изявление на Путлер в репертоара си като топ виц

По вяроятно е да има 3та ядрена световна ,отколкоз цветна революция в Русия или Китай.Все пак съм съсед на баба Ванга:)))

Само от как падна рублата, производствто скочи на 2,9%, тока че ниската рубла има и предимства

Е няма да има растеж естествено. Икономика не се развива само с нефт и газ. Трябва и акъл, трудолюбиво , образовано население, . Нека да се задавят с чукарите на Крим сега. Лаком г-з кръв с--е

Ние ще теглим поредния заем, за да покрием поредното неизпълнение на бюджета... акъл ли ще даваме на Русия ?

ако отпаднат визите за руснаци към EU в руссия ще останат само путин и медведев :D

забрави Жириновски

val55

....то е за тези, които трябва да се досетят, какво трябва да направят....

Иска да каже - Че автоматически загубата на мужиците се превръща в победа :) Както на времето П. Попандов пародираше футболния радиокоментатор Митко Чуков, по повод на поредната загуба на нашите национали :)

val55

То рашките могат да си попълнят резервите от петрол, като купуват. Така и така, ще минават в разплащане с национални валути, защо и да не си напазаруват с милиарди долари, като има чужд нефт на ниска цена. Правете, като американците, пада долара петрола се вдига и обратно. Сега е момента за големият пазар в перспектива. Американците отдавна го правят този номер, но се чудя, и на другите държави, защо и те не го правят по едно и също време с тях. Дали тогава може да се практикува номера безконечно по политически причини. Най-важното е, че пазаруваш стратегическа суровина на смешна цена. Корабите, и тръбите на реверс и...... Нехтохима да си коригира цените овреме, че на нашите политици не им е хрумнало да направят евтин внос на горива под натиска на...... Всеки знае, колко са производствените разходи за 1 литър бензин, а дизела трябва да е много по евтин от него. Доколкото знам в Нефтохима се добива много повече дизел отколкото бензин поради нефта, който се преработва. Все, още инсталациите на Нефтофима имат по ниско КПД и повече сяра от сродните им западни аналози с над 10-20% КПД и качество. Защо е така питам рашките. Или играем честно или не....избирайте....

В моментот ЕС, САЩ, Китай + Индия държат 75% от световната икономика! Путиномиката на Русия е 0.5%, квот с нея това и без нея! Китай и Индия я нямат за нищо, за това и теглиха якия шут от Г-20! Сега Русия и КНДР правят Г-2, 0.505% от световната икономика!

скоро ще станат 100 г . от как чакаме и гледаме как сащ и целият запад се разпадът , дори им бяхме гробокопачите !

Тази абсурдна страна Русия, най добре да се разформирова и да изчезне от картата

Споко, Путин точно това прави!

намаляха ли рублите , а рубладжии

защото ще струват все по-малко. Май ще трябва да изсекат всички гори в Коми - за да им стигне хартията... донякъде...

Ако се премине границата 50 рубли за долар, Путин може да наводни пазара с диаманти. :)

Рубли, рубли, все е пари. А най-ценното качество на парите е тяхното количество.

На американските гадове много им се иска да видят една слаба РУСИЯ,но това скоро няма да стане,защото РУСИЯ е велика държава ,пълна с руски БОГАТИРИ,а не с българо-американски БОКЛУЦИ, на коитпредстои скорошно изчезване от лицето на земята.

щом България скоро ще изчезне от лицето на земята , ти венци що не се спасиш към великата русия а рискуваш да живееш тук ?

руските богатири се парфюмират с тройньй ! вътрешно !

Много "велика", като "великото" жуже! 100 години се лее кръв заради Русия по цялото земно кълбо! Над 200 милиона са жертвите на комунизма! Е, не мирясаха, още кръв искат, не се наситиха! До вчера като върли комунисти, днес кръвожадни империалисти! Дано се задавят!

НАЛИ ТОВА СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ЗЛАТНАТА ОРДА!?

Освен с богатири, Русия е пълна и с мужици.

забрави Жириновски

забрави Жириновски

само толкова ли бе,соросоиди? вече на изпарения ли карате?

ОК Русия ще има спад на икономиката и БВП. А какво би се случило ако поредният балон който се надува от "нашите партньори" зад океана се спука както стана през 2008 година? Все един вижда изкуственият курс на долара и петрола . Да горивата поевтиняват но това скоро ще се отрази на намалени приходи от акциз и ДДС в българската икономика. А какво ще случи с еврото след като за последните 3 месеца се обезцени с повече от 12% спрямо долара?

Като се спука балона, въздухът ще издуха Русия, както по Рейганово време, Рейгън духна леко и СССР потъна тежко!

И по тежки времена ще дойдат!!! Това е само началото!! А при нас горивата поевтиняват!! Супер.

Къде се изпокриха путиноидите бе?

на гарата са !

Абе на мене нещо не ми се връзва. От една страна руснаците, не може да им се отрече, са големи патриоти. От друга страна, Путин има 99,9%, или там някъде, рейтинг (официално). Е, при такъв рейтинг, значи народът е доволен от управлението и живота си, следователно каквато и да е революция е немислима. Никой не скача срещу властта, когато е доволен и щастлив. Тогава защо вчера Путин открито заплаши, че няма да допусне "цветна" революция?!

Треперят му гащите на Путята! Тоя народ отвикна да гладува, докато Европата и Щатите го хранеха!

val55

....хранеха само някои, а мнозинството с трохи....Като свършат трохите идват....цветята, и от това го е страх Путин. При празен стомах започват едни цветни...пред очите и оттам думите "цветни революции". За рашките незнам кога, ама тук със сигурност......

Някъде около 85% му е одобрението. Ти да не мислиш, че на майдана бяха излезли повече от 15% от населението на Украйна. Нашите протестъри миналата година нямаха и един процент от населението. А Либия преди да започне преврата срещу Кадафи беше най-богатата държава в Африка. Народа и живееше по-добре от народа на доста държави в ЕС: България, Румъния, Гърция, Словакия, Полша, Португалия, може би и други. Интересно, защо няма цветна революция в Португалия?

Вувузел

В Португалия имаше цветна раволюция на капитаните в края на 70-те! Свещенна простота!

Добре, защо няма цветна революция в Португалия? Отговорът е много, много прост - ако португалците не са доволни от управляващите, ги сменят на избори. А иди смени Путин с избори. Що се отнася до нашите т.нар. протестъри, на изборите се видя, колко процента са били, макар и да не са ходили по площадите.

Ако през август за Путин са били готови да гласуват 57 на сто от анкетираните, то през септември те са били 49 процента. Допитването е извършено между 26 и 29 септември сред 1630 души в 134 населени места, предаде ТАСС. Говорителят на Путин заяви, че известните колебания на рейтинга на президента са естествени и в Кремъл на това не придават особено значение.

Щото всички цветни революции по света досега , бяха управлявани и финансирани отвън.Включително украинската и тази в Хонг Конг.Тук поне режисьорите малко разнообразиха нещата - бяха чадъри вместо определен цвят.

В момента американската марионетка Саудитска арабия води необявена ценова война в петрола срещу Русия и Иран , под натиска на САЩ разбира се ( нали никой не си мисли , че арабите ще свалят цените доброволно :)) Въпросът е кой ще издържи по-дълго.Твърде вероятно е , ако цените продължат да падат , Русия просто да спре да продава и да продължи само да купува от Иран , чакайки покачване.

Ако продължи да пада, Китай ще започне да го изкупува. В момента е ангажиран с изкупуването на медта, но тази офанзива скоро ще преключи.

В момента Русия и Иран имат договор , според който Русия ще изкупува половината от иранския добив.Другата половина е за Китай явно :)

А бе, тия 1 милион арабии били страшна работа, бе! Разгониха фамилията на 140 милиона руснаци!

Надявай се. САЩ да си спомнят петролното ембарго на арабите , заради подкрепата им за Израел във войната и срещу Сирия

Лошо,много лошо!Идат тежки времена и за субсидираните от Русия български политици.

А как ще скимтят изоставените от него глупендери когато емигрира?!? А Колима едва ли ще е избраната от него дестинация!

Спад не се очаква, идва направо фалит! А милиардерите готвят отделянето на Сибир от Русия, с президент Ходорковски! Писнало им е Москва да ги граби!

Огромният ужас за азиатски путлеристан се нарича шистов петрол. Най-новите ЮЕсЕй Технологии позволяват печалба от добива дори при $50/барел, а шистовия газ веч е пределно ясно - от 2009-та до сега Щатите са най-голям производител на газ /конвенционалин + шистов/ !!!

е себестойността на шистовия петрол! За сега сащ го продават под себестъойност. Нали разбираш, замърсяват си недрата и се надяват на някакви хипотетични печалби в бъдеще, за да ги прочистят. Или вършхушката им просто смята да се пресели в Англия.

pmotikov@abv.bg

Замърсена ти е главата от чизмаристанската пропаганда.

Мурзилке, наистина САЩ продават под себестойност шистовия газ.Така ви се иска на вас безродниците.Ако това е така САЩ нямаше да са най- богата страна в света.Един ден и ТУК В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ДОБИВА ШИСТОВ ГАЗ НАПУК НА ВАС РУБЛАДЖИИТЕ И ЩЕ БЪДЕ НЕЗАВИСИМА ОТ ПУТЛЕРИЯ!!!

Един милион минуси да дращите, нефельни рашофилистичета, т'фа са нещата, както е рекъл лябимият ви правешки селяндур: "науката -производителна сила".

Защо не пишем ли? Защото целта въобще не е Русия! За да се разбере, каква е целта, да си припомним, каква е ползата да владееш световната валута: - Печелиш от всяка транзакция между субекти от други държави. Без да си мръднеш пръста трупаш огромни печалби, които можеш да използваш за оръжия, научни разработки, социални дейности, шпионаж, органициране на цветни революции и всичко друго каквото ти дойде на ум. - Печелиш от инфлацията. Всички помним, как онези които знаеха кога БНБ ще емитира левове или долари през 90-те години натрупаха несметни богатства, без да открият нито едно работно място. - Има още редица изгоди, но тия са най-важните. Та кой може да си разреши лукса да държи световната валута? Отговора е саме един - най-силния. Китай вече изпревари САЩ по реален БВП. В съюз с Русия, Китай става най-силната държава в света и неминуемо ще поиска световната валута. Та целта на войната в Украйна е разбиването на този съюз. Тъй като не може да се повлияе на Русия да промени външната си политика, искат да я направят ненадежден партньор.

Това е реплика към поста на Иван от 13:24, но ДИР-ът така реши.

Китай вече изпревари САЩ по реален БВП! Съюз с дрипльовците от Русия не и е нужен!

Ако си прочел, това че Китай изпревари САЩ съм го написал! Проблемът на Китай е, че няма да го оставят доброволно да бъде най-мащна икономика. Впрочем той вече е бил, но Англия води срещи него опиумните войни и го срива. Е в съюз с Русия, нова версия на опиумните войни е немислима.

Най ми е мъка за японците ,че са изпаднали в рецесия . Мъка ми е и за гръцките пенсионери щото в тяхната фалирала държава взимат по 870 долара пенсия . Мъка ми е и за Германия едва не изпадна в рецесия само 0.1 е ВП ама какво ми пука за другите ние сме добре имаме 2.6 В.П и да си съдерат гащите другите не могат да ни стигнат . А Русия не я мился имат си всичко .

Русия нас не ни интересува, вече не сме с тях. А представете си ако ни затворят кранчето на заемите какво ще стане с нас . Ако само за 1-2 месеца спрем да плащаме на няколко милиона "малцинства" парички /тези парички нямаме производство за да им ги даваме/ незнам каква черна революция ще ни споходи.

А защо нищо не пишем за договорите на Русия и Китай от май месец за 400 млрд долара и сега в Пекин за още 350 млрд, за двойното увеличение на експорта за Китай на нефт? Което според америконците ще създаде проблем на Сащ.

Русия изкуствено се енкапсулира в своя си Мир. Все пак да и пожелаем Успех. (не знам как е на китайски)

В сайта на Немцов друго пише! :) Посочения алъш вериш с Китай са поредната издънка на оня от Кремъл :)

Не пишем, щото няма никакви договори! Имаше намерения, но след като Китай тегли шута на Путин на срещата на Г-20, намеренията се изпариха!

сичко е заради ония мърди - украйнците хамериканците натискат чалмите ама кога ще избият чивйте и на арабите. Аз доволен ако мое и 30 зелени гущери да падне а бензинеца както при тато 60 стинки.

Това дето все някой друг Ви е крив го знаем. А колкото до "Х"-то на американците, за което пищиш, че постоянно те подпира на деликатно място е обикновен комплекс за малоценност на съборената от клона маймуна и е плод на определен тип болно въображение.

М да, време е за нова световна война!!

И кой с какво ще воюва? Руснаците с термочдрени ракети а нашите съюзници с орехови черупки, пардон самолетоносачи (но те при ядрена война са си орехови черупки).

Цените на горивата и санкциите срещу Лусия са по-сташни оръжия от самолетоносачите :) Мужикистанците ще капнат като зрели круши :)

Четвъртата Световна война е в пълна сила вече от няколко години. Огледайте се по-отвисоко. Ако чакате в 21ви век, война в окопи на полето, сте в огромна заблуда.

Не е за хвалене държава, която разчита 100% на износа, на природните си богатства. Да не говорим, че това не е икономика.

За по-любзнателните ще дам един пример. Държавата Кувейт е спряла да разчита на добива на нефт в началото на 1960те години. Приходите и от него са по-малко от 50%. Ама то човек трябва да има нещо в главата за да го разбере.

Ти много лесно се съгласяваш бе! Гледам един под друг постове все на ДА, ДА; ДА. Бързо да си обуваш гащите!

БРЦК

Житото природно богатство ли е ? Щото руснаците май са в Топ3.

Брътвежите на Независимая газета са продиктувани от доларите на Сорос, ЦРУ, ФБР, МОСАД, ФИФА, ФУФА, ТУФА, МУФА, масоните, илюминатите, евреите, голямата черна дупка в центъра на Млечния път и вся асталная империалистическая непиющая сволоч.

В Съветския съюз се живее мирно и свободно. Мирно! Свободно! Мирно! Свободно!...

След Свободно! следва: почеши коня!

Тази новина идва да ни каже , че вижте Русия умира от глад и няма доверие в банките , а в България- членка на ЕС и НАТО всичко е по-хубаво и лъскаво. Тук под вещото командване на запада банки немогат да фалират,българинът е сит,на всяко кръстовище има дюнери и нямаме цветни революции вече.

МИЗЕРИЯТА Е В РУСИЯ.

да имаш по българското черноморие повече жилища от българите. Мизерно е да си купуваш такива и на Френската ривиера, Сицилия, Хиади, Споради, Додеканези и другите гръцки острови, а също така в Анталия и на Босфора.

БВП на глава от населението в Русия е 16500 USD ,а България е 6000 USD . Разликата е 275% !!!! Това са данни на МВФ за уточнение

НЕ ЗНАМ ЗАЩО ПУТИНОИДИТЕ ПИШАТ ЗА СЪЮЗ МЕЖДУ РУСИЯ И КИТАЙ. ТАКОВА НЕЩО НЯМА, НЕ Е ИМАЛО НИКОГА И НЯМА ДА ИМА. КИТАЙ ПОМНИ АГРЕСОРСКИТЕ НАБЕЗИ НА РУСИЯ, КИТАЙ Е БИЛ СЪЮЗНИК НА ЩАТИТЕ, НО НИКОГА НА РУСИЯ. ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА КИТАЙ И РУСИЯ СА ПРОТИВОПОЛОЖНИ.

Ти наистина са дебил при това нискообразован. Китай е от страната на съюзниците втората световна война.

и кои са съюзниците през втората световна ?

ЗА ЩАСТИЕ БЪЛГАРИЯ Е В НАТО И ЕС И РУСИЯ Е ВРАГ.

Хич,ама хич не ме засяга дали Русия закъсва или САЩ се оправят,дали Япония се въздига или ЕС запада...Опитът не ви ли показва че афоризма на Мао Цзе Дун "Дали ще се кланяш на изток или на запад,задникът ти все остава открит" е много валиден за България.

Трябва да се въведат тотални икономически санкции на демократичните държави срещу империята на ужаса и злото Русия, за да се ускори разпадането й! Господ да пази България от комунисти и русофили!

Изглежда,че данните за Русия са по интересни, отколкото тези за изчезналите пари от КТБ.Може би това е една илюстрация ,че си заслужаваме съдбата.Два дни мяучеха за 20 лв дадени на катаджия,сега..... утре може би ще обърнете взор и към Занзибар.Добре вървим!

Ми то парите от катебе са в кагебе.

За това, че са там, има ли виновни в България и ако да, кой и кога ще ги съди? Ако няма виновни, кой е виновен, че ни е такава банковата система? Какво пречи утре парите на друга банка да отидат пак в КГБ или пък в Ми6? Сегашните управници ще си бъркат в носа ли или ще променят системата?

за Русия - рецесия, 1% спад. Добре - обаче руснакът е издръжлив. А какво да кажем за западняците - рецесията отдавна ги подпира и малко влошаване на жизнения стандарт ще ги изправи на барикадите. И тогава???

Е знаем историята.Руснака в при обсадата на Ленинград от фашистите руснака е преживявал и с хапване на човешко месо.....

Много "ще" в таз прогноза ))) А в това време Япония и Германия ВЕЧЕ са в рецесия Абе кво става с таз рубла бе ? Не пишете и аз почнах да се притеснявам.Да не е станала 100 към 1 ? ))) Соросоидите,аз кат ви разправям,че Рашата и Запада си смениха местата вие не вярвате.Сега лозунгите от вас-реалната икономика от нас !

Безмилостен си!!! Не стресирай хората така.... Тези неща,се сервират на малки порции!! Представи си Бай Иречек,сега,да прочете този коментар.... Ще ти тежи на съвестта!!

Но пък Иречек ще получи висше просветление! И на това мерси!

Тригодишна рецесия не е особен проблем за Русия.Руснаците са се адаптирвали и към по лоши периоди.Имат огромен потенциал и завидни съпротивителни сили.Вярно е,че имат проблеми с ниските цени на петрола,но това не е единственото,което продават.Предполагам,че този период ще изиграе положителна роля-промени в организацията и ориентацията в икономиката.

За периодите,за лишеният си напълно прав.Руснака може да е кара на капуста,картошка и т.дале.Може да живее в подвала,но да вика "Аз съм най-велик" на свете. Аз се питам във времена на рецесия,как ще се построи моста до Крим.Мост-красавец,с 4 ленти в посока,с две трасета за влакове??Ще да е доста скъп,отделно в Русия никога не са строили подобно нещо. Питам се и дали ще бъде завършена 4 поред магистрала в Русия.М/у градовете Самара и Толияти.Магистрала с 3 платна в посока и покрита с най-нов тип гладък паваж? Кога ще бъде пусната в действие новата скоростна ЖП отсечка м/и Сочи и гр.Грозни и в бъдеще до Махачкала?Щяла да развива около 120км?ч.

Гледам тази седмица пазарите, надничарите, и нещо неми се вярва. Независимая газата - еврейски вестник Смешници

РУСИЯ СЕ СРИВА!

Това е лошо. За съжаление Путлер е опасен за целият свят.

Володя, не се сети, че след добра дума и пистолет, ще следва и адекватна реакция." Моят империализъм е по-добър от твоят империализъм" цитат от една реклама. Германия се държи цивилизовано, Путин говори немски, дано се разберат. И заедно да инвестират в България.

Начина, по който Западът съсипа СССР е в действие и днес. Няма как слабата и демодирана икономика на Русия да издържи на целенасочен натиск. И рано или късно ще се сгромоляса. И тогава да видите как руснаците ще се отнесат към Путин, когото сега величаят. Впрочем, когато рублите почнат да намаляват, първи ще се отрекат от него българските му подлоги, начело с Вольной Сидеров.

Има една огромна разлика от времето на СССР обаче, и то е че Китай в момента е втората икономика в света, а до 2020 ще е първа. Китай и Русия в момента оформят стратегически съюз, и икономически, и военен, за да се противопоставят на САЩ, защото си дават сметка, че поотделно няма да се справят. Така че не ги мисли, този път номера на Чичо Сам няма да мине.

Ти да ни далечен племенник на Хенри Кисинджър та си толкова наясно с китайската политика?? Може да се обединят ,ако Сибир,Манджурия и Приморския край станат провинции на Китай!! А Русия има с кой да си прави съюзи от рода на Г-7.Русия,Казахстан,Северна Корея,Венесуела,Сирия,Беларус и Иран.

агенте , единствената външна заплаха за русия е китай !

ПУТИН ЩЕ РАЗСИПЕ РУСИЯ, КАКТО КОМУНИСТИТЕ РАЗСИПАХА БЪЛГАРИЯ.

Я, по-конкретно, как "комунистите разсипаха България!

Тихо тихо.Не сме болни от амнезия .Всички помним как БКП си направиха преврата и станаха новите капиталисти в България.

Ейиииииии!!! Голямата новина бе!!! Ясно,че е така... Но-къде е изненадата?? Като чели останалите напредват със светлинна скорост,нали... Че,по целия свят рецесия има!! И ще продължи!! Така че,за какво спорим изобщо........

Ама нали направиха телефон, много високо оценен. Сега ще излязат на първо място.

Нали знаеш,че всяка монета има две страни?? Обърни тази която държиш в ръката ти-и ще ти стане интересно...... Там ще видиш,високо оценени плазми,перални и коли-заедно с купони за храна,хора умиращи от грип защото са без осигуровки,и процент на неграмотност който удря небето!! Е,и те ще излязат на първо място-нали??

Ти май освен смартфона на съседа си и купичката жито, която майка ти (или жена ти) е сварила по случай скорошната задушница друго не си виждал! Русия е световен лидер в производството на: - оръжия; - ядрени реактори; - хеликоптери; - турбини; - лазерни установки; - високо проходими машини; - списъкът може да бъде продължен. Западът води ембаргова политика срещу Русия не от тази година. Не дори от създаването на СССР. Дори от преди времето на Наполеон. Западът е взимал от Русия нещо, само ако по никакъв начин не може да го намери другаде. Това за СССР беше проблем. Сега обаче има много други пазари, които с удоволствие биха си купували руски стоки вместо безбожно скъпите западни.

Притеснението на "демократичните"батковци,и особено на Брюкселските,е следното:-"така и така,всички отиваме по дяволите с тая криза,сега пА и Русия спря да купува прави краставици да му се не види...ще потънем по-бързо,вместо да се спасим на чужд гръб!!" Кризата,е предизвикана от алчността на едни мижитурки в Сити-Лондон,и борсата в Ню Йорк!! Сега,освен празни приказки,друго не им остава.....

Що си мислиш, че руските олигарси са по-малко алчни от брюкселските батковци? Та именно те превзеха Ситито, ама иначе били света вода ненапита. Колко ли долара изнесоха от Русия и какви инвестиции само може да се правят в руската икономика... Велика страна, велики глупости - отличителна черта в историческото развитие на тази страна!

Както в България така и в Русия има едни НПО като ИПИ ИИД и т.н. все финансирании от Сорос и Хамерикански държавни агенции които правят тези прогнози за да всеят УЖАС и ХАОС. Само, че РАН казва друго и Путин прави друго. Прави се заместител на МВФ и СБ. Сключват се договори с Китай, Виетнам и т.н. Така че да гледаме ние от Еврогейския съюз в КАКВО БЛАТО ЗАТЪВАМЕ. Русия има огромни резерви, потенциал и лоялни партньори. А България има продажни мутри бандити, лицемери и ДЕМАГОЗИ!

Сключват се договори с Китай, Виетнам и т.н, Корея-заместител викаш! Кон за кокошка!

да е кон за кокошка? Вече вместо китайските стоки да отиват в Русия през франция, ще отиват направо. Тя Франция друго освен парфюми не прави! Аз лично мога без френски парфюм, който не може да му търси колая!

Всъщност я да продължават така руснаците. Падне ли нафтата под 2лв България пак ще живне малко.... Стойте си в Украйна .... да не сте посмели да се изтеглите...

"Според експерта Владимир Тихомиров например, икономиката на Русия е "в обсадно положение" и вместо очаквания досега бавен растеж през 2015-2016 г. всъщност ще настъпи спад. В Русия не бива да се случи "цветна революция", заяви вчера президентът Владимир Путин" Руската панаирджийска Меца, усетила халката в носа, почна да вие като върколак на пълнолуние :-) $$$, дето уж не струваха, 'зеха да привършват, на Газпром ще му помагат от "Фонда за благосъстояние", а благосъстоянието, е, к'во толкоз. Показателно е и "очаквания досега бавен растеж" ;-) Е, може да понатиснат робите, нали са според ДИРа на 5-то място по робовладелство в света !

Абе, що си се загрижил толкова за руснаците!? Ние да не сме цъфнали и вързали, та да ни брига какво става в Русия? Русия е самодостатъчна страна и може без всички останали. И ще оцелее и не само! Това е норма обаче на западния свят към тая територия - започне ли да напредва и им спретват нещо отвън, което ги връща назад - то не беше Наполеон, то не бяха революции и икономическа блокада, като стана капиталистическа държава, то не бяха тотални разрушения и война с милиони жертви, която ги върна поне век назад, то не са сега санкции. И всеки път възстановяването обаче е все по-бързо! Няма какво да ги мислим руснаците! Какво да кажем за нас, кажи! Колко се обезцени лева, спрямо долара откакто се заформиха санкциите? Как се промени животът у нас? Дали следващите години ще сме по-добре, ако въобще ни има на картата като държава? Щото ако руснаците са роби (според тебе!), ние сме още в пещерите, май! И изходът, като че ли, е или към Терминал 2, или към по-добрия свят! Ти за Русия си се закахърил!

БългАриец

С/у Наполеон са изгубили и двете по сериозни битки- при Смоленск и Бородино, след което го пуснали да влезе в Москва, която "цивилизовано" сами запалили. Императора бил потресен от варварщината и си тръгнал обратно за Франция. Гладът, болестите и най вече зимата съсипали армията му. Сега обаче, 200 г. след това, такива азиатски сценарии не биха минали- санкциите и предстоящите руски майдани ще довършат Рашата.

Какво търси около ЕС. Ей и Китай, ей и С. Корея. Кой като може.

Тук вче почваме да връзваме. Какво и трябва на една държава. Няколко милиарда заеми, да се бутне некоя и друга банка, някой нов данък. Да подменим едни калинки с други. И воала, настана един разцвет.