И украинците в "Златни пясъци" вдигнаха протест срещу местенето им в държавните бази

Страх ги е хората, те не знаят какво да правят, каза демонстрантката Екатерина Колаева

Обратно в новината

Коментари - И украинците в "Златни пясъци" вдигнаха протест срещу местенето им в държавните бази | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се приберат в украйна и да протестират срещу техният президент да спре войната и всичко ще се оправи и няма да има нужда да я напускат

Някой да ми каже колко пъти сме гледали по българските телевизии как банката ѝ е изхвърлила на пътя семейството които нямаха възможност да си платят вноските и къде отидоха тези хора да живеят А вижте къде настанихме бежанците от украйна по хотелите А българите които банките изхвърлиха на улицата и там си останаха държавата без да им помогне След като техният президент зеленский и като западните медии разкриха че той има в коста-риканска банка над 1 милиард и 200 милиона долара нека той да им плаща сметките в хотелите Нито една държава не посрещна украинските бежанци както в българия в хотелите всичките други държави в училищата и в много по-лоши условия Като не им харесва да се приберат в украйна там ще им бъде по-добре и искам да изтъкна нещо важно не всички украинци са лоши хора но 80% от тях са недоволни в всички западни страни които ги приеха с една дума неблагодарници и навсякъде създават проблеми

Що не последваме европейския пример ? Физкултурни салони, бази за дървосекачи, младежки лагери на походни легла... При нас лиготии и хотели, дето туристите трудно си позволяват!

Пожалуйста, не думайте обо всех украинцах плохо! Действительно есть много не очень хороших людей, которые смеют что то "требовать". Но я из Украины, сезон работала как все болгары и работала очень хорошо, учила и говорю на болгарском языке, так как понимаю что в чужой стране лучше говорить на языке этой стране. Также я всегда была очень благодарна болгарскому государству за любую помощь.

Че защо протестират срещу тези, които ги приеха? Едно писмо до президента им и с милиардите, които получава да им плаща хотелите и разходите.

Съвършено вярно. САЩ им пратиха милиарди, няколко десетки милиона от тях могат да се преведат. И тогава украйнците да изкарат едногодишно море в поне 3-звезден хотел, защото те на по-ниско не са свикнали.

Да поканят една украйнка, с децата ѝ, един украинец (дезертьор), и да ги заведат в бежански лагер, там са настанени сирийци, афганистанци, които също бягат от война. И едните и другите са бежанци. Там да попитат, милите, за училище, личен лекар, маникюр, интернет, магазини, ресторанти, барове, къде да си паркират скъпите коли. "Хотелът бил техния дом, не ни го отнемайте!" Да заминат за Германия - там няма да са на хотел, а във физкултурния салон на училището, на походни легала.

чемодан вокзал киев

чемодан, вокзал, москва

Това е златната среда на Украйна, бедното им население си стои в Украйна... Защо едно население бяга от вържавата си, а не вземе участие във войната? Нали е част от това население? То така е мн. добре - живеят на гърба на европейските страни, а Зеленски не спира да иска, иска, иска и още и още...

Четох , че във Франция емигрантите се настаняват в семейства, които искат да ги приемат. Четох как става на практика, как се подготвят приемащите и точно разписване на условията на пребиваване. Та понеже тези дни в ччтовете се леят " сърцераздирателни " коментари на укро фили, плюещи България и българите колко сме жестоки, как не сме човеци, та предлагам да има такава програма и в БГ. Така, мисля, всички ще са доволни. и " добрите българи" ще ни покажат какво е хуманност. В апартаментите си с някоя засукана украинка. МЕЖДУ ДРУГОТО УСТАНОВИХ, ЧЕ СОФИЯ Е НАВОДНЕНА ОТ УКРАИНКИ. . Не знам откъде изпълзяха.

Нагли до безобразие, наводнените семейства от Карловско са във фургони, а украинците в хотели. Това не е ли дискриминация на българските граждани от собствената им държава.

Какви са тези претенции ?Даваш им подслон и храна,лекар,училища и градини и искат и още и още.Няма такава наглост

Видях "плакат" " Дана палас нашата къща". Утре ще четем "Слънчев бряг, Златни пясъци - наша украинска територия чрез референдум" А това "дана палас" звучи толкова проста=шки, толкова ци ган ки , коя е тая и каква е , та кара украинците така да протестират.

С 40 години стаж съм и никога не съм почивал на Златните... И преди, и сега не ми е по джоба, въпреки усърдието ми да отделя пари за почивка. А украинците какво - кеееф! И "протести"! Български управници, не ви ли е срам, че народът ви пати?!

Предлагам нашите пострадали българи от карловско да бъдат преместени в хотелите, като им се осигури всичко за нормален живот, а тези да заемат тяхното място в опустошените села. Ние Българи ли сме или чужденци и мигранти в собствената си страна. Потърси ли някой отговорност на тези дървосекачи и мафиоти изсекли горите над тези села???. Де е главния прокурор и колегите му??. Някой знае ли какво правят укрите с нашите българи в Украйна?. За това нито дума. А ония 175 изроди в народното събрание - чемодан вокзал и на фронте.

Там никто не живёт в 5 звёздных отелях. Они живут в 3 звездочных, а по факту 1 звёзд. Сами убирают, стирают и еда довольно скудная. Плесень, воши, кишечные инфекции - вот их привелегии. Так что завидовать нечему.

Значи не е проблем да живеят при същите условия в други бази за настаняване, а не в хотели. Излишните претенции са абсурдни!

Ако има въшки - вие сте си ги донесли. и хлебарки. В България отдавна, освен в отделни случаи при деца , не се е говорило за въшки. Ески есть вши - вьi их привезли с собой в чемоданах. Привезли и клопьi.

Това са по-скоро курортисти на издръжка на бедните българи,.....

Защо не са в бежански лагери като всички други бежанци?!

Ами те хубаво протестират,но кой ще ги издържа в хотелите?

Tina

Щом искат да останат в хотелите, нека останат, но вече като туристи, а не като емигранти. За емигрантите, бягащи от война за да оцелеят, са достатъчни покрив и парче хляб, които всяка една държава е готова да предложи/не само България/, за туристите -всеки си осигурява лукса сам . Аз не съм съгласна от моите данъци и от данъците на всички работещи в моята страна , някои от които са в незавидно положение-наречени работещи бедни, държавата да осигурява лукса на емигрантите, Плащайте си и стойте в хотелите клкото искате, както правят всички туристи, никой няма да ви изгони. Но, вие сте емигранти, не го забравяите и ще бъдете наравно с другите емигранти ! Приемете това, което ви предлага държавата, за да не останете и без него.

Ще се увеличи страната. Иначе кой не работи да ги пращат в Германия.

Да протестират при Зеленски,да им реши проблема.

Тези украински дезертира са нагли,да си ходят при зеленски,всичко тук им е безплатно а аз трябва да плащам.вън от страната ни или в лагери

Да останат в хотелите до пролетта,и без това легловата база няма да се запълни през зимата.Но да започнат работа и да плащат наем,както навсякъде се прави. Изнемогващи българи защо не се настаняват в луксозни хотели,и без това стоят празни??!! Трябва да се намери Сломоновско решение.Агнето цяло и вълкът сит.

Някой знае ли ЕС ли осигурява парите за пребиваване на украинците в хотели или държавния бюджет? Ако е първото, значи нашите институции крадат от средствата и няма с какво да платят на хотелиерите, но ако е второто.....държавата решава къде да ги настанява..

ВСИЧКИ средства са от държавния бюджет. По двете програми за хуманитарно подпомагане (за настаняване и изхранване) са похарчени около 200млн.лв. За около 70% от тези средства е кандидатствано за възстановяване на похарчените суми от ЕС, но като всеки европроект възстановяването отвема месеци и най-вероятно около 140-150 млн лв. ще бъдат възстановени през 2023. Толкова за "парите от ЕС".

Нищо няма да ни възстановят от тези 200 милиона . Длъжни сме да им ги дадем. А останалите 300 милиона са ни разрешили да бъдат отчисления от някакви европейски фондове, дадени ба БГ. . Т.е. вместо парите от тези фондове да отидат за програми за подпомагане на българи и на България, те им ги дават на тях.

Радетелите от парламента са с големи имоти, те могат да подслонят укронацистчетата!

НЯКОЙ ЧУВАЛ ЛИ Е,ЗА ПРОГРАМА ЗА НАСТАНЯВАНЕ В-ДЪРЖАВНИ БАЗИ,ЗА ИЗНЕМОГВАЩИ-БЪЛГАРИ??? ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ-ПЕНСИОНЕРИ,МНОГОДЕТНИ СЕМЕЙСТВА,НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ:ТОК,ОТОПЛЕНИЕ,ХРАНА!!! САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ,ЖИВЕЯТ,И УМИРАТ,КАТО СКОТОВЕ! САМИ НА-ТЪМНО И СТУДЕНО!!! МОГАТ ДА СЕ НАСТАНЯТ,В-СТАРЧЕСКИ ДОМ(ЧАСТЕН),СРЕЩУ:600-1000-ЛВ.-МЕСЕЧНО…ПРИ ПЕНСИЯ ОТ:300-500-ЛВ.!!! НА ТЕРИТОРИЯ,КОЛКОТО-ЛЕСТ БЪЛГАРИИ,НИКОГА НЕ Е ИМАЛО-ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ!!! ЗА КАКВИ-“БЕЖАНЦИ”, СТАВА ДУМА??? БОЛШИНСТВОТО СА-ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ,ИЗДЪРЖАНИ С-2-3-ХИЛЯДИ МЕСЕЧНО ОТ НАС! ДА СЕ ПОМОГНЕ НА ЧОВЕК В НУЖДА Е ХУБАВО,НО СЛУЧАЯТ НЕ Е ТАКЪВ!!!

Време е вече тези хора да разберат, че това не е лошо отношение към тях. Просто в един момент трябва сами да започнат да се справят. И за нашите възможности сме им осигурили направо отлични условия. Но все пак не може да живеят цял живот безплатно по хотелите ни.

Молитиса да ни Доди до вас войната.Сетня жа видим ,са радватили на Русия.

Военните действия са в 1/4 от Украйна.Украйна е голяма,не като малка България.Място за бежанци много и пари от Европа текат към Украйна много повече отколкото за България.Освен това работещите българи издържат и 1 млн. неграмотни,неработещи тъмнозелени.

Не разбирам едно. Защо у нас ги настаняват в първокласни хотели, докато другаде живеят във временни лагери за емигранти или в общежития. Искаме да се покажем пред света със голямата си щедрост ли, или с недомислената си глупост. Разбира се, че сега преместването се възприема от тях като „влошаване“ на битовите им условия. Протестите им, разбира се, граничат с безочливост.

Защото тези хотели са на ония 175-та от парламента, които подкрепят войната и пращат оръжие!

Щом с малко протестиране могат да си живеят в луксозни хотели на морето...защо да не го направят. И без това не правят нищо освен да посещават ресторанта и бара на хотелите. Да не са луди да се махнат от този рай... ..за наша сметка.

Толкова е гнусно това да изкараш децата напред. Да протестираш за права, които не ти се полагат като на емигрант. Тази година не успях да заведа семейството си на родното море, независимо, че съм на 250 км. Нямах възможност. Моля ви не ги наричайте бежанци. Те са си нагли туристи.

Е, това вече граничи с нахалство. Искаме тука, хотелът е наш дом. А хотелиерите дали мислят като тях . Когато бягаш от бомби, трябва да си доволен на всеки подслон, а не да претендираш за лукс. Училища и детски градини има и на други места в България, работа също ще им се намери. Никакви отстъпки не трябва да се правят, защото с това се създава стандарт. Нашите уважения и състрадание за съдбата им в Украйна, но трябва да важи девиза: ЧУСТВАЙТЕ СЕ КАТО У ДОМА, НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ СТЕ НА ГОСТИ.

Настаняваите ги украинските к.у.р.в.и в общи спални с арабите в бежанските центрове така и едните и другите ще са доволни те това търсят украинките затова са плъзнали из европа

едно е ясно няма разлика между украинец и руснак еднакви говеда са

Тая курвенска измет бежанци ли са и от какво бягат? Та те имат претенции да са вип гости бе. Интересно ми е и пред кого протестират та повечето транспаранти писани на английски. Дали ме е добре да се преместят в уркайна, ако им е студено, може да идат към Сирия.

КУРОРТИСТИТЕ са АНТИреклама на Украйна.

Цяло лято ги гледам тези нахалници из Варна. По цял ден са в молове, кръчми и магазинчета. За 6+ месеца ЕДНА ДУМА НА БЪЛГАРСКИ не са си направили труда да научат. Навсякъде говорят на "украински" и настояват да им се отговаря на "украински". Една сурия деца ги записаха (без приемен изпит естествено) в руското училище да учат- "Щели по-лесно да се интегрират така!"...Предплатени български карти им раздадоха, пари на ръка, безплатно да паркират из града и какво ли не още. За каква интеграция говорим? Да си направят документи, да си намерят работа и да излязат на квартира на свободния пазар? Те да не са луди... Че аз до сега кола с украинска регистрация за по малко от 100 бона из града не съм видял, камо ли втора ръка! Значи спокойно могат и да са на квартира. Ама е обществена тайна, че никой в града не се натиска да им дава апартаменти под наем - напротив! Брокерите масово отказваха да настаняват украинци, защото достатъчно хора се опариха на пролет и завариха имотите си в окаяно състояние... И така. Не ми ги показвайте тези "майки с деца" от първа линия на морето. И не ме занимавайте с оръжията дето искате да им пращате! Искам да знам хората от карловските села дали някой ще се сети да ги пита как ще изкарат зимата, имат ли вече вода, кой/кога ще им чисти коритото на реката и т.н. Украинците не ги мислете - те са си много добре!

Един български бизнесмен беше казал като беше кризата в Гърция че чакал гърците да дойдат да му работят и беше им приготвил метла да им я връчи.Обаче не дочака нито един грък.Е сега може и да ги огрее с украинците въпреки че като гледам даже и те не искат да рабптят за наш бизнесмен тире мутра.

"Не ме карайте да сменям училище", "Не мога да сменя семейния лекар", "Дана Палас - нашата къща" Укрити имат 20 лета опит с лозунгити. Секи турколюбец да си земи пу идин ф дома и после заедно на фронта ф усрайна. Ф Западна усрайна няма военни действия!!

Тука толкова грантаджии има поне 500 грантаджии на които им се плаща да правят пропаганда за Украйна и против Русия един не настани украинци у тях а иначе взеха парите.

Плащайте на пазарни цени тогава

"Не ме карайте да сменям училище", "Не мога да сменя семейния лекар", "Дана Палас - нашата къща" Укрити имат 20 лета опит с лозунгити. Секи турколюбец да си земи пу идин ф дома и после заедно на фронта ф усрайна. Ф Западна усрайна няма военни действия!!

Тези нагли укри съвсем прекалиха. Навсякъде из Европа, където са изпълзяли, ги настаняват в спортни зали, на походни легла, или в работнически общежития, с по 5-6 души в стая и обща баня и кухня. Такова нахалство, да искат в лукс хотели на Черноморието ни, да не работят, да получават всичко като някакви ВИП гости, е вече много прекалено и създава тежки проблеми. Но, има и гадна роля на нашите алчни хотелиери, които вече изиграха картите си пролетта, когато нямаше чужди туристи, и беше им подарена тази нелепа акция с настаняване на тези нагли скакалци, по този начин прибраха едни добри пари. Сега, вече извън сезона, коли му е да опитат пак далаверата... И застават до уж страдащите укро навлеци, със сълзи на очи, да искат държавата пак да им пълни джобовете, за сметка на нещастните наши българи в унищожените от наводнения райони. Най-доброто решение е - да ги изпратим обратно там, откъдето са допълзели. А и още нещо, истински страдащите украинци са си там, по селата и градовете в Източна Украйна. А тук виждаме всякакви баровци, скъпи джипове, разкош по лукс заведения, млади и здрави мъже, които никак не искат да ги мобилизират там, луксозно облечени млади украинки, които имат доста фриволно поведение, и всичко това все в наша вреда... Време е за размисъл и точни решения...

Войната е факт! САЩ ще воюват с Русия до последния окраинец.Всички на фронта . Какво се спотайват тези дезертьори ВСИЧКИ НА ФРОНТА.99.9% от Българите не са ходили в окрайна , няма и да ходят . Какво са дошли теа дезертьори тук , а пък и имат претенции. марш на фронта.

Само да попитам:Нямаме ли държавни бази на Малдивите?

Украинките и децата имат основание за протест. Зл. пясъци, хотел , храна, интернет, социални придобивки идеални условия за живот. Държавата отпуска пари и живота си върви безпроблемно, независимо че в Украйна е ад. Но парите свършват и конфликта е на лице. Украинките искаме, полага ни се а държава не е в състояние да удържи разходите. И какво правим, шантава работа. То когато отидеш на гости, естествено си има и норми, гости гости но до време. Милиони останаха в Украйна и я карат криво ляво, тези и те да се прибират.

Всем привет. Меня зовут Валерия,мне 29 лет, моему сыну 9лет . Я приехала две недели назад из Запорожья, эвакуационным автобусом.Принять решение уехать,мне далось очень трудно,так как у меня осталась там семья и муж. Я каждый день плачу,и хочу домой. Я не приехала выбирать апартаменты, я приехала потому что Россия бомбит по жилым домам, над домом летают ракеты.И каждую ночь,и каждое утро ты благодаришь Бога ,что остался жив,и что твоя семья жива. Мы приехали в 3* отель, который нас принял. Как я уже сказала,для нас стресс был уезжать с родного города, мой ребенок просится каждый день домой. Сейчас мы уже начали привыкать к улицам и местности.Но из-за принятого решения о переселении ,у нас опять стресс и мы живём на чемоданах,в подвешеном состояние.Я не хочу чтобы Болгары на нас обижались,и держали зло.Мы приехали вынуждено ,туда куда нам предложили,мы не перебираем отели,куда заселили , там и живём с благодарностью. Я работаю в интернете, поэтому мне работа впринцыпе не нужна.Я видела комментарии ,что 80% Украины живёт спокойной,и там нет боевых действий.Но это не так массовые воздушные тривоги, шахиды ,и ракеты летают каждый день.В любой точке Украины не безопасно.Поэтому пожалуйста проявите чуточку сострадания.Я не спорю что в нашей стране есть наглые люди, которые ведут себя как свини,и что-то требуют.Но.... в каждой стране есть такие люди , абсолютно в каждой.Допустим недавно в одном из автобусов Болгар очень сильно обидел моего сына, он его схватил за ухо и телепал при этом что -то пытаясь сказать,мой ребенок испугался ,так как не понимал что этот мужчина от него хочет, а оказывается как мы поняли он просил моего ребенка,уступить бабушке место .Для меня это не нормально,первое то что чужой мужик тронул моего сына,а второе то что он сам не уступил бабушке место,а требовал это от моего 8 летнего ребенка. И я могу сейчас тоже озлобиться на всех болгар ,и сказать что вы плохие люди.Но это единичный случай,и я не могу позволить себе сделать какой -то вывод о вашем народе. Я просто от чистого сердца благодарна Вам и Вашей стране что нас приняла.Извините наш народ ,если вы увидели какое -то не уважительное отношение, но на самом деле мы все очень разные ,и очень добрый ,ранимый,чистолюбивый и благодарный народ.Мне действительно хотелось бы к Вам приехать как туристу, но к сожалению мне пришлось приехать как беженцу.Извините ,если что-то не так .

illegal alien go home

След като имаш работа в интернет и имаш доходи, остани си в хотела и си плащай. Ако ти е скъпо, наеми си квартира, плащай си наема и живей където искаш. И близките си може да доведеш. А отделно, в Германия сте на палатки. Такъв е стандарта. какви са тия претенции към нас? Я да те заведат къде са другите бенци в бежанските центрове как живеят, знаеш ли. С какво сте по-специални. Закрила от войната имате. Луксовете си ги плащайте от джоба. Ама и наглост А що ли ми се струва, че всичко това е превод и е от Английския център за психологически операции. Там сте и българи безродници, и руски безродници и праведни украинци. В коментара ти има много несъответствия и логиката на просяка. Така че не вярвам да си реален субект.

Все на фронте. Родина мать зовет! идите нахуй

НЕ съм против Украинците, НО чужденци НЯМА какво да търсят и да правят в БЪЛГАРСКО училище... Щом са Украинци с Украински имена, нека си ходят ОБРАТНО в Украйна !!! И е време да ЗАКРИЯТ Агенцията за бежанци и всичките пари, от тая Агенция на ПРЕДАТЕЛИ да отиват за БЕДНИ и безработни БЪЛГАРИ.. ПРЕДАТЕЛИТЕ, работещи в АГенцията за бежанци да си търсят ДРУГА работа !!! България беше ОСВОБОДЕНА от Мюсюлманско РОобство от Руския цар.. Тия Украинци са СЕПАРАТИСТИ, отцепници..

Не са виновни служителите в агенцията. Питай Калинка Константинова и изживяващата се за председателка на агенцията за бежанците Мариана Тошева от какъв зор настаниха украинците по хотелите.

"Не ме карайте да сменям училище", "Не мога да сменя семейния лекар", "Дана Палас - нашата къща" Укрити имат 20 лета опит с лозунгити. Секи турколюбец да си земи пу идин ф дома и после заедно на фронта ф усрайна. Ф Западна усрайна няма военни действия!!

Хайде още едни дето изтъпаниха деца на първа линия. Абе защо никой от тези не пита за работа? Работа има и пари се дават. С тях могат да живеят като всички нас. Ние да не живеем по хотели.

Сънародниците ни във фургони,тия с претенции за хотели.Да си заминават за Украйна веднага.