Коментари - И Трифонов е за махането на Паметника на съветската армия, иска на негово място Аспарух | Днес.dir.bg

И Трифонов е за махането на Паметника на съветската армия, иска на негово място Аспарух

По думите му това е „паметник на една отдавна несъществуваща армия, която въобще не ни е освободила, а направо ни е поробила”

Обратно в новината

Коментари - И Трифонов е за махането на Паметника на съветската армия, иска на негово място Аспарух | Днес.dir.bg

Коментари

Това нещо...Трифонов...говно си беше,е,и ще бъде.

Вижда се че възрожденците не искат и Аспарух само на путин тираничта им допада. Нищо Българско е свято за тях

Русия и от турско не ни е освободила, американците са били-чуковете и да съборим паметника на Шипка!

На празното пространство на бившия мавзолей спокойно може да се напрамви паметник на хан Аспарух.

Прост народ, проста държава. Защо трябва да разрушиш, за да издигнеш ??!!! Ами затова сме на този хал.

боклук

Хайде всеки да мести паметниците, които сам е поставил.

Слави стигна дъното, като излъга толкова много хора гласували за него, но сега продължава да копае...

Тва не са хора тва са ватенки с ушанки то кои ли не ги лъже

Това е паметник на тези, които са дали живота си! Не е паметник на политически последователи.

Е то има двама загинали от алкохолно отравяне други няма ! Има 30 000. българи загинали под руско ръководство след това и още толкова народни съд избива концлагерите никои не знае колко са убитите там .... За тва ли е тоя паметник ?!?!?!

Ти знаеш ли, кои и колко гелеми български творци - архитекти, худовници, склуптори са сътворили този паметник, колко струва в ходовествено отношение, бе мангал????!!! Чалгар скапан, дай му на него Радка пиратка да и цепне дънките! Капацитет по всичко, Ку-ку продуцент.... Циганин на който му плаща Сорос, за да опростачи цяло едно поколение българи, вместо да виси в подлеза на ЦУМ и да продава мартеници! Сега пък се превъплатил в Аспарух и иска да се появи натопорчен в центъра на София!

Имаше такъв виц някога "Стоит статуя с огромнь!м хуя, рука поднята в руке граната" беше за Чапаев, който бай Славчо чалгаря се опитва да измести и да се намести

Ако не са смешници като мен, не ми ги хвали.

Сега мангал си ти. Дори като художествена стойност тва говно не струва бетона

Погледнал ли си някога склуптурите? Защо не погледнеш в нета накаква друга информация освен чалгарската?

Ку-ку чалгар

да разкараме тоя паметник и да издигнем нов на бай Ганю Трифонов.

Тоя скоро ще започне да ни агитира за ИК и третия пол.

Да сложа и моя дан в тази говорилня. Този паметник е на СССР, не на Русия. Съвременна Русия няма нищо общо със СССР. Като паметник на СССР, това е паметник едновременно на Украйна, Русия и всички СССР-ски републики. Така, че бутането му може да засегне на много хора интересите, вкл. и на украйнците. Второто нещо това е паметник на българска територия, построен от българи с български пари. И аз съм против неговото бутане най-малкото заради средствата изразходвани по неговото вдигане.

Съветска армия няма от 1990 година, но сАвеЦки роби в България все още има…

СоРоЦки роби и робини Изаури... Благодаря

СССР никога не е имал базирани войски у нас за разлика от демократичните САЩ и НАТО

щала да прави Аспарух космонавт?! А дано!

Ако направи още едно подобно изказване и два гласа

Изключвам гласовете на сценаристите и другите от шоуто.

ДОЛУ ГНУСНИТЕ ВИ МАЗНИ РЪЧИЧКИ ОТ ТАЗ СВЕТИНЯ!!!! СЛАВА НА РУСИЯ

ти си чуждопоклонник

дайте да се махне от история на БГ всичко, осмаско робство, неуспешни въстания, и успешните, може абре направо да си махаме историята ..

Ми и хан Аспарух отдавна го няма!?

ей нещастник ако не беше Червената армия навремето сег атам щеше да има сигулно концентрационен лагер била е за времето трябвало е да ни освободят не ги плюйте и хулете нещастници такива такъв героизъм няма по света поклон нека си стои там пречат ти ташаците не теб

Другарко Дърева,пак водка от сутринта!?

и тоз подфана "най-важното нещо" за да са опраим... .....Аз пък искам паметник бащата на аспарух

Славуца вече не крие че е десният т.а.ш.а.к на грб/дпс. До сега ни баламосваше с какви ли не неадекватни обяснения, защо саботира правителството. Но идват избори - разчита на гласовете от Турция, и започна голямото лизане на соколски задник. Трифонов, от прост чалгар, се превърна в мразен прост чалгар!

Само да вмъкна, че предците на сегашните радетели за запазването на МОЧА, без да питат никого, взривяват на 16 април 1925г. един от най-големите православни храмове в София и символ на града - "Света Неделя", с цел да избият цялото държавно ръководство! Техните наследници не са по-различни - вършат същото в милион пъти по-голям мащаб в Украйна! Никаква милост към такива!

В този смисъл, защо не се разруши статуята на Св. София пред Булбанк, и на нейно място да се постави такава на Коста Янков, който да гледа към "Св. Неделя"! А защо и да не довършим делото му - при ремонтни работи... по невнимание... 10-на килца тротил...

Славчо, вземи че създай паметник, не бутай паметник. Безпаметните бутат паметници, остави тези простотии с дискусии това паметник ли е или не. Да ПАМЕТНИК Е!

А защо е ПАМЕТНИК, много просто, има едни хора които искат да се забрави един период от 70-на години.

комунист - големи евроатланти преди изборите... нали бяхме 90 процента русофилистици... кво се напъвате...

За съм за премахване на плочите от този паметник! За съм за паметник на основаването на България! Много паметници липсват, на герои. Много имена на видни Българи също липсват! Младото поколение те учи история и затова нямаме Бъдеще!

Та като си за махане на искторя, за каква история и за какви бъднини говорши?!

" онзи глупак " е учен, симпатизант на партията на Доктор Петър Дертлиев, социалдемократа, който е уважаван политик, от всички, това може да се каже само, за двама трима. Грешката е в твоя телевизор зомбирал си се.

Този неграмотен тъпанар къде се вре? Някой очаква ли на 02/04 да прескочи 4%?

Ще има поне 14%, не се тревожи!

Няма лошо, сами каквото си направим, никой не може да ни направи.

То хубаво, ама кан/хан Аспарух е основал Дунавска България, със столица Плиска, която днес има население под 1000 човека … Малко странно е да се изгражда паметник на български владетел в град, който не е бил в пределите на царството му. СофиА има невероятно вредно въздействие върху демографията на България, чрез засмукване младото население на цяла цялата държава.

То е ясно, че не си българин, но поне не се излагай. Първата столица, след 681 г. е някъде, около Варна или в самата Варна, науката не казва точно, кое се е смятало тогава, за Варна. Но е логично, конете да са пиели вода, от сегашното Белославско и Варненско езеро. Столицата се мени, но името на Държавата никога, така е при българите, "българино".

Да беше посочил източник на неверните твърдения … opsss…. "информация" Черноморското крайбрежие около Варна НЕ Е било част от Българската държава на Аспарух, и точно с кораб пристига император Константин IX Погонат. Варна е приобщена към България по времето на Тервел.

Ти "българино", къде си учил Бг история? Щом не знаеш, че българите гонят ромеите, чак до Хемус. Старите автори, казват как българите наводнили Мизия, Тракия и Македония, върнали се в старите си земи, от където са били изтласкани, по-рано, от силите на Александър Велики. Част, от българите са гетите, който пленяват Лизимах. Дават му да яде в златни посуда а самите те са яли в дървени такива.

Може и да се намери някой мотивиран тъпанар. По мотивиран от онзи глупак с чука и плочите и да взриви паметника. По примера на тъпите мюсюлмански диваци от Ислямска държава, които разрушиха древните паметници на Палмира, защото им се стрували езически. А следващата стъпка може би е някой да струпа пред паметника произведения на Толстой, Пушкин, Лермонтов, Достоевски и други велики руски писатели, както и партитурите на Чайковски, Мусоргски, Римски-Корсаков и пр. и да им драсне една клечка. Впрочем, да не давам повече идеи, че, току виж, някой от 80-те процента дебили в тази държава вземе и се вдъхнови.

Точно това щях да Ви напиша - не давайте идеи на безумците! Бъдете здрав

И този не е наясно, че съветската армия като победител във ВСВ е получила България при разпределението на сферите на влияние. Защо Гърция не е, защото е дадена на САЩ и Великобритания. Крайно време е да осъзнаем, ние българите, че нас никой не ни е питал къде да отидем и друго руснаците като победители са наложили техния обществено-политически модел на управление и никой не е питал българите искате ли или не искате и за една част от българите то е доброволно, но за друга насилствено.

радвате се още на пирамидите, защото такива като Слави и Бакърджиев се раждат само в Бегето

Да ги махат всичките, във всички градове!

Всеки, коментар срещу казаното, от С. Трифонов е чисто национално предателство. Който е учил поне до 8 клас е грамотен, в документите ясно пише, Б-я е окупирана, от СССР, без основание, към този момент вече сме обявили война на Х. Германия и въпреки обявената война, от страна на СССР към Б-я не сме оказали военна съпротива, което значи, че сме гледали на тях като към съюзници, за разлика, от тях, който са ни гледали, като врагове, при положение, че Б-я не изпраща войски срещу тях, може би сме единствените, имаме дипломатически отношения през цялата война. Няма основание да има такъв монумент в центъра на София, защото тази армия е окупационна а не освободителна. В Б-я не е имало немски войски, какво са "освобождавали"? Истината е че Б-я е била демократична държава с работещ Парламент, когато се взема решение да се присъединим, към Централните сили, комунистите са били "ЗА". Още повече, че и СССР е бил съюзник с Германия към този момент. Парадоксално, но тъкмо това ни спасява, от стотици хиляди, или дори милиони жертви, както е станало със повечето страни, през ВСВ . И евреите-комунисти, вместо да "пеят" фалшиви песни в стил България е била фашистка", да вземат да ни се извинят, за погубеният ни елит (над 30 000 ), който се явява и техен спасител, около 50 000 български евреи са спасени, благодарение на това, че запазваме суверенитета си! Там където сме нямали, естествено не сме могли да направим нищо (македония и беломорието). Браво на Слави.

Половинчати трактати на историята са ужасно неуместни. Показват наклонностите на коментатора, пардон тълкувателя, даваш наклон на мисълта на 80%. поизчакай още малко, да минат 40-на години, пък пробвай отново.

Ако искаме да имаме някаква национална гордост, трябва да изградим музей на паметниците от войните. В този музей трябва да се преместят както паметниците на съветската "освободителна" армия, така и паметника на американските авиатори, намиращ се пред посолството на САЩ. Защото едните са ни "освободили" незнайно от какво (все по-често се говори, че са ни освободили от научната и политическа интелигенция), а другите са ни бомбардирали и донесли разрушения и смърт на невинни мирни граждани!

Все по-често се говори ли, кой говори, че СА ни е освободила от полит-научната интелигензия? Подлогите англосаксонски. Под влиянието на СА и България и всички държави от Източна Европа станаха мощни индустриални държави, толкова, мощни, че имаха собствени огромни армии. КЪДЕ Е ДНЕС 100 000 БЪЛГАРСКА АРМИЯ? Не паметник на хан Аспарух, А ПАМЕТНИК НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ НИ ТРЯБВА, която съществуваше под влиянието на Съветската армия.

Да, каменно-циментова армия, като нЕма друга.

Българската армия е съществувала, и то доста успешно, много преди да се появи съветската армия, преди да се появи руската армия, че и преди да се появи самата Русия! Да казваш, че българската армия е била силна благодарение на съветската армия е светотатство и обида за хилядите българи, загинали за съществуването на нашата държава!

ТрифуноФ е един плужек който си е въобразил ,че е фактор !!! Ояло се копеле ,което плещи глупост след глупост !!! Нахалник и отвратяга..." Шоумен" дотегнал със тъпото си шоу !!!

Слави се опитва да яхне тренда. Първо Слави да провери каво значи думата "тренд" в новобългарския и да разбере дали тренда иска да бъде яхан от Слави.

Съвсем изперка. Простотия след простотия!

На това централно мяато трябва да се сложи паметник на Чалгата. Тя е национална гордост и вулгарите днес се й кланят .

Чалгата е културата на демокрацията и на влиянието на англосаксонците. Голотии и простотии в ритъма на за.ниците, пфу. ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ХЪРВАТИЯ КАЗА ЧЕ Е ОТВРАТЕН ОТ ПОПФОЛКА.

То това с чалгата и опростачването си беше план. Да си спомним речта на Алън Фостър Дълес на 24.02.1945г. И в допълнение да си припомним плана Ран-Ът от 1990г, за дълго планираното съсипване на България. Е - изпълниха се - и стратегията на Дълес за пълно опростачване на поколенията, и планът за съсипването на България.

Всички равнис пред американското посолство. Славчо и той. Избори идват. Пак ще се реже баницата. Само че Славчо (когото по принцип уважавам) този път малко се поизложи. Този паметник е по-стар от него. И ако руснаците не са ни освободили от добра славянска душа, то и американците хич не са се засили да ни освобождават. И за двете империи малка България е точно колкото разстоянието между тока и стъпалото на ботуша им. Т.е. ако стъпят правилно дори няма и да усетят, че са ни прегазили. Единствената разлика е, че по руско робство парите от СССР стигаха и до обикновения човек. Големците караха волги с перденца, но обикновения човек имаше за Ладичка или Московец. А децата играеха по тъмно и надалече от вкъщи, а можеха и да отидат по тъмно домагазинчето да купят цигари за баща си. Сега парите на американците не стигат много надълбоко, делкат си ги още на върха. Волгите с перденца се замениха с бентлита с плеймейтки. За останалите може по някое голфче или фордче комба, че да мъкне неща. Да си услужва. Никой не си пуска детето да играе на улицата. А какво остава по тъмно. А някои се страхуват да си пускат децата и дами до училище. Но пък има демокрация. За някои. И те много държат да продължава да има демокрация. За тях. Останалите кучета ги яли. Те са гориво за пещите на демокрацията. И така нататък... Но защо само гледаме какво да разрушим нещо в името на новия господар? Защо не постройм нещо в името на новия господар? Нека да постройм паметник на НАТО? Нали сме с НАТО? Градинката е достатъчно голяма, а звездата на НАТО не е толкова сложна. Ще ни дадат чертежите да си ги снимаме. Можем да го направим и по-висок. И по-голям. И по-хубав. Да се вижда отвсякъде. Новата звезда да грее над София. И така ще си имаме два паметника. Един за миналото. Един за бъдещето. Един да ни напомня къде сме били. Един да ни напомня накъде сме тръгнали. Въпросът е дали ако съборим стария паметник или ако вдигнем новия нашите нови господари ще гледат с по-добро око на нас? Аз мисля, че не. И ние пак ще си останем някъде там под ботуша им. Едно малко камъче, което дори не се заслужава да се спреш и да го извадиш. Но вече няма да си имаме паметник. Така както вече си нямаме 4 реактора в АЕЦ, както си нямаме армия, рафинерия, индустрия, земеделие. Но затова пък си имаме демокрация. За някои.

Кой е този, за да иска да мести, унищожава или да строи паметници. Ами има достатъчно пари. Да построи някъде в София паметник на Аспарух, ако иска. А иначе - защо, изобщо, този клоун си позволява да прави политически изказвания. Да си поддържа тъпата телевизия, да си дрънка глупостите там и да си гледа разклатеното здраве. Е, разбира се има и тъпаци, които го приемат насериозно. Но, както каза един професор - този народ се състои от 80% дебили.

Ти пък кой си,бай никой?Паметникът ще бъде съборен и толкоз!!!!

Да си построиш паметник на Аспарух върху чуждо гробище от друга епоха е все едно да си построиш парламента върху турското гробище. Понеже фараона е гонил евреите дайте да бутнем пирамидите. Паметника бърка на много хора заради хубавата градина, вероятно може да се превърне в музейн на комунизма, както направиха редица държави. А освен това е паметник на украински войници, не е ясно защо никой не тиражира тази теза, наистина загинали в борбата срещу фашизма.

И Тоя Неща.тник се о.ра, като политик до уши, но продължва да се изживява, като такъв и да ръси мъдрости - президентска република, мажоритарни избори ... а сега и паметника на съветската армия ... абе важното е да се плямпа, за да си в кадър и под светлините на прожекторите, ма че нищо не си свършил и пак ще повторя, че си се о.рал явно няма значение.

ВСИЧКИ ИСКАТ МАХАНЕТО НА ТРАЛАЛИФИНОВ СЪР

И Славчо се оказа .че е слаб по история .В София действително трябва паметник на Аспарух ,но най -вече на Крум.А този паметник на никой не пречи.

И защо на някой трябва да му пука какво иска трифонов?Това,че иска да се докара пред все по-малкото си избиратели се вижда и от космоса!!!

Бутай м.оча !!! Отдавна трябваше да е съборен ра6исткия окупаторски олтар

Платена словесна магистралка на чужди интереси. Отклоняващи вниманието от трагичното състояние на нацията и държавата в последните 30 годишни, ошмулена до кокъл. Некой си лае срещу пари....

Ошмулена, от тия които се кълняха в тоя паметник, чайките с перденца са возили пикльовците тогава, които днес доведоха до нечуван геноцид в бг историята, милиони загубени,пълен крах, до пълен крах ще отиде и кремъл.

Някои наши глупци така и не разбраха, че Славчо има едно качество, -умее да прави пари, във всичко останало е въздух под налягане... Барабар с клоунчетата около него. Впрочем, като им падне рейтингът на някои и започват да гледат жалостиво към Козяк, кешки изшумули някойи друг долар. Този се приравни с дъното,което е мизерното генералче Атанасов, дето електоратът му е по- малък и от дружеството на орнитолозите. Такива нищожества са ни вкарали във Втората световна война, такива се напъват да ни вкарат във война и сега. Плитки, продажни и алчни. Но докато Борисов, Атанасов и подобията им са начело на партии и на политическата сцена, нищо хубаво не чака нацията. Защото глупците у нас извират, извират и винаги ще има селски полуграмотни лумпени да си дават гласа за тях, заедно с полека лека фашизираща се прослойка. България вече е без приятели и това не е случайно, никой не обича неблагодарни, злобни и жалки предатели, това й подписва присъдата.

И този е американска подлога, добре че се изказа, иначе мислех за него да гласувам, сега никога

Може би е редно да направим паметник на Хитлер, дето ни върна Южна Добруджа? Защо се занимаваме с тоя паметник, какво казват децата на жертвите на жандармерията преди 1944г? Гледах в един музей снимки на царски войник пред отрязани глави на партизани! Това не е ли спряно със съветските войски? Че после Г.Димиров и компания избиха хиляди е отделен въпрос

Помнете, този, който премахва паметници от едни отминали епохи и времена не е по-добър от този, който цензурира книги за използване на език, който в миналото е бил нормален, а днес бил уж дескриминационен. Гласувайте или най-добре не гласувайте, за да можем на 02.04 да приемем всички ценности от Европа без цензура.

Разрушените домове и инфраструктура в Украйна са паметници на руската агресия. Но хората ще си ги премахнат и ще си възстановят държавата!

Коментари - И Трифонов е за махането на Паметника на съветската армия, иска на негово място Аспарух | Днес.dir.bg

И Трифонов е за махането на Паметника на съветската армия, иска на негово място Аспарух

По думите му това е „паметник на една отдавна несъществуваща армия, която въобще не ни е освободила, а направо ни е поробила”

Обратно в новината

Коментари - И Трифонов е за махането на Паметника на съветската армия, иска на негово място Аспарух | Днес.dir.bg

Коментари

Това нещо...Трифонов...говно си беше,е,и ще бъде.

Вижда се че възрожденците не искат и Аспарух само на путин тираничта им допада. Нищо Българско е свято за тях

Русия и от турско не ни е освободила, американците са били-чуковете и да съборим паметника на Шипка!

На празното пространство на бившия мавзолей спокойно може да се напрамви паметник на хан Аспарух.

Прост народ, проста държава. Защо трябва да разрушиш, за да издигнеш ??!!! Ами затова сме на този хал.

боклук

Хайде всеки да мести паметниците, които сам е поставил.

Слави стигна дъното, като излъга толкова много хора гласували за него, но сега продължава да копае...

Тва не са хора тва са ватенки с ушанки то кои ли не ги лъже

Това е паметник на тези, които са дали живота си! Не е паметник на политически последователи.

Е то има двама загинали от алкохолно отравяне други няма ! Има 30 000. българи загинали под руско ръководство след това и още толкова народни съд избива концлагерите никои не знае колко са убитите там .... За тва ли е тоя паметник ?!?!?!

Ти знаеш ли, кои и колко гелеми български творци - архитекти, худовници, склуптори са сътворили този паметник, колко струва в ходовествено отношение, бе мангал????!!! Чалгар скапан, дай му на него Радка пиратка да и цепне дънките! Капацитет по всичко, Ку-ку продуцент.... Циганин на който му плаща Сорос, за да опростачи цяло едно поколение българи, вместо да виси в подлеза на ЦУМ и да продава мартеници! Сега пък се превъплатил в Аспарух и иска да се появи натопорчен в центъра на София!

Имаше такъв виц някога "Стоит статуя с огромнь!м хуя, рука поднята в руке граната" беше за Чапаев, който бай Славчо чалгаря се опитва да измести и да се намести

Ако не са смешници като мен, не ми ги хвали.

Сега мангал си ти. Дори като художествена стойност тва говно не струва бетона

Погледнал ли си някога склуптурите? Защо не погледнеш в нета накаква друга информация освен чалгарската?

Ку-ку чалгар

да разкараме тоя паметник и да издигнем нов на бай Ганю Трифонов.

Тоя скоро ще започне да ни агитира за ИК и третия пол.

Да сложа и моя дан в тази говорилня. Този паметник е на СССР, не на Русия. Съвременна Русия няма нищо общо със СССР. Като паметник на СССР, това е паметник едновременно на Украйна, Русия и всички СССР-ски републики. Така, че бутането му може да засегне на много хора интересите, вкл. и на украйнците. Второто нещо това е паметник на българска територия, построен от българи с български пари. И аз съм против неговото бутане най-малкото заради средствата изразходвани по неговото вдигане.

Съветска армия няма от 1990 година, но сАвеЦки роби в България все още има…

СоРоЦки роби и робини Изаури... Благодаря

СССР никога не е имал базирани войски у нас за разлика от демократичните САЩ и НАТО

щала да прави Аспарух космонавт?! А дано!

Ако направи още едно подобно изказване и два гласа

Изключвам гласовете на сценаристите и другите от шоуто.

ДОЛУ ГНУСНИТЕ ВИ МАЗНИ РЪЧИЧКИ ОТ ТАЗ СВЕТИНЯ!!!! СЛАВА НА РУСИЯ

ти си чуждопоклонник

дайте да се махне от история на БГ всичко, осмаско робство, неуспешни въстания, и успешните, може абре направо да си махаме историята ..

Ми и хан Аспарух отдавна го няма!?

ей нещастник ако не беше Червената армия навремето сег атам щеше да има сигулно концентрационен лагер била е за времето трябвало е да ни освободят не ги плюйте и хулете нещастници такива такъв героизъм няма по света поклон нека си стои там пречат ти ташаците не теб

Другарко Дърева,пак водка от сутринта!?

и тоз подфана "най-важното нещо" за да са опраим... .....Аз пък искам паметник бащата на аспарух

Славуца вече не крие че е десният т.а.ш.а.к на грб/дпс. До сега ни баламосваше с какви ли не неадекватни обяснения, защо саботира правителството. Но идват избори - разчита на гласовете от Турция, и започна голямото лизане на соколски задник. Трифонов, от прост чалгар, се превърна в мразен прост чалгар!

Само да вмъкна, че предците на сегашните радетели за запазването на МОЧА, без да питат никого, взривяват на 16 април 1925г. един от най-големите православни храмове в София и символ на града - "Света Неделя", с цел да избият цялото държавно ръководство! Техните наследници не са по-различни - вършат същото в милион пъти по-голям мащаб в Украйна! Никаква милост към такива!

В този смисъл, защо не се разруши статуята на Св. София пред Булбанк, и на нейно място да се постави такава на Коста Янков, който да гледа към "Св. Неделя"! А защо и да не довършим делото му - при ремонтни работи... по невнимание... 10-на килца тротил...

Славчо, вземи че създай паметник, не бутай паметник. Безпаметните бутат паметници, остави тези простотии с дискусии това паметник ли е или не. Да ПАМЕТНИК Е!

А защо е ПАМЕТНИК, много просто, има едни хора които искат да се забрави един период от 70-на години.

комунист - големи евроатланти преди изборите... нали бяхме 90 процента русофилистици... кво се напъвате...

За съм за премахване на плочите от този паметник! За съм за паметник на основаването на България! Много паметници липсват, на герои. Много имена на видни Българи също липсват! Младото поколение те учи история и затова нямаме Бъдеще!

Та като си за махане на искторя, за каква история и за какви бъднини говорши?!

" онзи глупак " е учен, симпатизант на партията на Доктор Петър Дертлиев, социалдемократа, който е уважаван политик, от всички, това може да се каже само, за двама трима. Грешката е в твоя телевизор зомбирал си се.

Този неграмотен тъпанар къде се вре? Някой очаква ли на 02/04 да прескочи 4%?

Ще има поне 14%, не се тревожи!

Няма лошо, сами каквото си направим, никой не може да ни направи.

То хубаво, ама кан/хан Аспарух е основал Дунавска България, със столица Плиска, която днес има население под 1000 човека … Малко странно е да се изгражда паметник на български владетел в град, който не е бил в пределите на царството му. СофиА има невероятно вредно въздействие върху демографията на България, чрез засмукване младото население на цяла цялата държава.

То е ясно, че не си българин, но поне не се излагай. Първата столица, след 681 г. е някъде, около Варна или в самата Варна, науката не казва точно, кое се е смятало тогава, за Варна. Но е логично, конете да са пиели вода, от сегашното Белославско и Варненско езеро. Столицата се мени, но името на Държавата никога, така е при българите, "българино".

Да беше посочил източник на неверните твърдения … opsss…. "информация" Черноморското крайбрежие около Варна НЕ Е било част от Българската държава на Аспарух, и точно с кораб пристига император Константин IX Погонат. Варна е приобщена към България по времето на Тервел.

Ти "българино", къде си учил Бг история? Щом не знаеш, че българите гонят ромеите, чак до Хемус. Старите автори, казват как българите наводнили Мизия, Тракия и Македония, върнали се в старите си земи, от където са били изтласкани, по-рано, от силите на Александър Велики. Част, от българите са гетите, който пленяват Лизимах. Дават му да яде в златни посуда а самите те са яли в дървени такива.

Може и да се намери някой мотивиран тъпанар. По мотивиран от онзи глупак с чука и плочите и да взриви паметника. По примера на тъпите мюсюлмански диваци от Ислямска държава, които разрушиха древните паметници на Палмира, защото им се стрували езически. А следващата стъпка може би е някой да струпа пред паметника произведения на Толстой, Пушкин, Лермонтов, Достоевски и други велики руски писатели, както и партитурите на Чайковски, Мусоргски, Римски-Корсаков и пр. и да им драсне една клечка. Впрочем, да не давам повече идеи, че, току виж, някой от 80-те процента дебили в тази държава вземе и се вдъхнови.

Точно това щях да Ви напиша - не давайте идеи на безумците! Бъдете здрав

И този не е наясно, че съветската армия като победител във ВСВ е получила България при разпределението на сферите на влияние. Защо Гърция не е, защото е дадена на САЩ и Великобритания. Крайно време е да осъзнаем, ние българите, че нас никой не ни е питал къде да отидем и друго руснаците като победители са наложили техния обществено-политически модел на управление и никой не е питал българите искате ли или не искате и за една част от българите то е доброволно, но за друга насилствено.

радвате се още на пирамидите, защото такива като Слави и Бакърджиев се раждат само в Бегето

Да ги махат всичките, във всички градове!

Всеки, коментар срещу казаното, от С. Трифонов е чисто национално предателство. Който е учил поне до 8 клас е грамотен, в документите ясно пише, Б-я е окупирана, от СССР, без основание, към този момент вече сме обявили война на Х. Германия и въпреки обявената война, от страна на СССР към Б-я не сме оказали военна съпротива, което значи, че сме гледали на тях като към съюзници, за разлика, от тях, който са ни гледали, като врагове, при положение, че Б-я не изпраща войски срещу тях, може би сме единствените, имаме дипломатически отношения през цялата война. Няма основание да има такъв монумент в центъра на София, защото тази армия е окупационна а не освободителна. В Б-я не е имало немски войски, какво са "освобождавали"? Истината е че Б-я е била демократична държава с работещ Парламент, когато се взема решение да се присъединим, към Централните сили, комунистите са били "ЗА". Още повече, че и СССР е бил съюзник с Германия към този момент. Парадоксално, но тъкмо това ни спасява, от стотици хиляди, или дори милиони жертви, както е станало със повечето страни, през ВСВ . И евреите-комунисти, вместо да "пеят" фалшиви песни в стил България е била фашистка", да вземат да ни се извинят, за погубеният ни елит (над 30 000 ), който се явява и техен спасител, около 50 000 български евреи са спасени, благодарение на това, че запазваме суверенитета си! Там където сме нямали, естествено не сме могли да направим нищо (македония и беломорието). Браво на Слави.

Половинчати трактати на историята са ужасно неуместни. Показват наклонностите на коментатора, пардон тълкувателя, даваш наклон на мисълта на 80%. поизчакай още малко, да минат 40-на години, пък пробвай отново.

Ако искаме да имаме някаква национална гордост, трябва да изградим музей на паметниците от войните. В този музей трябва да се преместят както паметниците на съветската "освободителна" армия, така и паметника на американските авиатори, намиращ се пред посолството на САЩ. Защото едните са ни "освободили" незнайно от какво (все по-често се говори, че са ни освободили от научната и политическа интелигенция), а другите са ни бомбардирали и донесли разрушения и смърт на невинни мирни граждани!

Все по-често се говори ли, кой говори, че СА ни е освободила от полит-научната интелигензия? Подлогите англосаксонски. Под влиянието на СА и България и всички държави от Източна Европа станаха мощни индустриални държави, толкова, мощни, че имаха собствени огромни армии. КЪДЕ Е ДНЕС 100 000 БЪЛГАРСКА АРМИЯ? Не паметник на хан Аспарух, А ПАМЕТНИК НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ НИ ТРЯБВА, която съществуваше под влиянието на Съветската армия.

Да, каменно-циментова армия, като нЕма друга.

Българската армия е съществувала, и то доста успешно, много преди да се появи съветската армия, преди да се появи руската армия, че и преди да се появи самата Русия! Да казваш, че българската армия е била силна благодарение на съветската армия е светотатство и обида за хилядите българи, загинали за съществуването на нашата държава!

ТрифуноФ е един плужек който си е въобразил ,че е фактор !!! Ояло се копеле ,което плещи глупост след глупост !!! Нахалник и отвратяга..." Шоумен" дотегнал със тъпото си шоу !!!

Слави се опитва да яхне тренда. Първо Слави да провери каво значи думата "тренд" в новобългарския и да разбере дали тренда иска да бъде яхан от Слави.

Съвсем изперка. Простотия след простотия!

На това централно мяато трябва да се сложи паметник на Чалгата. Тя е национална гордост и вулгарите днес се й кланят .

Чалгата е културата на демокрацията и на влиянието на англосаксонците. Голотии и простотии в ритъма на за.ниците, пфу. ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ХЪРВАТИЯ КАЗА ЧЕ Е ОТВРАТЕН ОТ ПОПФОЛКА.

То това с чалгата и опростачването си беше план. Да си спомним речта на Алън Фостър Дълес на 24.02.1945г. И в допълнение да си припомним плана Ран-Ът от 1990г, за дълго планираното съсипване на България. Е - изпълниха се - и стратегията на Дълес за пълно опростачване на поколенията, и планът за съсипването на България.

Всички равнис пред американското посолство. Славчо и той. Избори идват. Пак ще се реже баницата. Само че Славчо (когото по принцип уважавам) този път малко се поизложи. Този паметник е по-стар от него. И ако руснаците не са ни освободили от добра славянска душа, то и американците хич не са се засили да ни освобождават. И за двете империи малка България е точно колкото разстоянието между тока и стъпалото на ботуша им. Т.е. ако стъпят правилно дори няма и да усетят, че са ни прегазили. Единствената разлика е, че по руско робство парите от СССР стигаха и до обикновения човек. Големците караха волги с перденца, но обикновения човек имаше за Ладичка или Московец. А децата играеха по тъмно и надалече от вкъщи, а можеха и да отидат по тъмно домагазинчето да купят цигари за баща си. Сега парите на американците не стигат много надълбоко, делкат си ги още на върха. Волгите с перденца се замениха с бентлита с плеймейтки. За останалите може по някое голфче или фордче комба, че да мъкне неща. Да си услужва. Никой не си пуска детето да играе на улицата. А какво остава по тъмно. А някои се страхуват да си пускат децата и дами до училище. Но пък има демокрация. За някои. И те много държат да продължава да има демокрация. За тях. Останалите кучета ги яли. Те са гориво за пещите на демокрацията. И така нататък... Но защо само гледаме какво да разрушим нещо в името на новия господар? Защо не постройм нещо в името на новия господар? Нека да постройм паметник на НАТО? Нали сме с НАТО? Градинката е достатъчно голяма, а звездата на НАТО не е толкова сложна. Ще ни дадат чертежите да си ги снимаме. Можем да го направим и по-висок. И по-голям. И по-хубав. Да се вижда отвсякъде. Новата звезда да грее над София. И така ще си имаме два паметника. Един за миналото. Един за бъдещето. Един да ни напомня къде сме били. Един да ни напомня накъде сме тръгнали. Въпросът е дали ако съборим стария паметник или ако вдигнем новия нашите нови господари ще гледат с по-добро око на нас? Аз мисля, че не. И ние пак ще си останем някъде там под ботуша им. Едно малко камъче, което дори не се заслужава да се спреш и да го извадиш. Но вече няма да си имаме паметник. Така както вече си нямаме 4 реактора в АЕЦ, както си нямаме армия, рафинерия, индустрия, земеделие. Но затова пък си имаме демокрация. За някои.

Кой е този, за да иска да мести, унищожава или да строи паметници. Ами има достатъчно пари. Да построи някъде в София паметник на Аспарух, ако иска. А иначе - защо, изобщо, този клоун си позволява да прави политически изказвания. Да си поддържа тъпата телевизия, да си дрънка глупостите там и да си гледа разклатеното здраве. Е, разбира се има и тъпаци, които го приемат насериозно. Но, както каза един професор - този народ се състои от 80% дебили.

Ти пък кой си,бай никой?Паметникът ще бъде съборен и толкоз!!!!

Да си построиш паметник на Аспарух върху чуждо гробище от друга епоха е все едно да си построиш парламента върху турското гробище. Понеже фараона е гонил евреите дайте да бутнем пирамидите. Паметника бърка на много хора заради хубавата градина, вероятно може да се превърне в музейн на комунизма, както направиха редица държави. А освен това е паметник на украински войници, не е ясно защо никой не тиражира тази теза, наистина загинали в борбата срещу фашизма.

И Тоя Неща.тник се о.ра, като политик до уши, но продължва да се изживява, като такъв и да ръси мъдрости - президентска република, мажоритарни избори ... а сега и паметника на съветската армия ... абе важното е да се плямпа, за да си в кадър и под светлините на прожекторите, ма че нищо не си свършил и пак ще повторя, че си се о.рал явно няма значение.

ВСИЧКИ ИСКАТ МАХАНЕТО НА ТРАЛАЛИФИНОВ СЪР

И Славчо се оказа .че е слаб по история .В София действително трябва паметник на Аспарух ,но най -вече на Крум.А този паметник на никой не пречи.

И защо на някой трябва да му пука какво иска трифонов?Това,че иска да се докара пред все по-малкото си избиратели се вижда и от космоса!!!

Бутай м.оча !!! Отдавна трябваше да е съборен ра6исткия окупаторски олтар

Платена словесна магистралка на чужди интереси. Отклоняващи вниманието от трагичното състояние на нацията и държавата в последните 30 годишни, ошмулена до кокъл. Некой си лае срещу пари....

Ошмулена, от тия които се кълняха в тоя паметник, чайките с перденца са возили пикльовците тогава, които днес доведоха до нечуван геноцид в бг историята, милиони загубени,пълен крах, до пълен крах ще отиде и кремъл.

Някои наши глупци така и не разбраха, че Славчо има едно качество, -умее да прави пари, във всичко останало е въздух под налягане... Барабар с клоунчетата около него. Впрочем, като им падне рейтингът на някои и започват да гледат жалостиво към Козяк, кешки изшумули някойи друг долар. Този се приравни с дъното,което е мизерното генералче Атанасов, дето електоратът му е по- малък и от дружеството на орнитолозите. Такива нищожества са ни вкарали във Втората световна война, такива се напъват да ни вкарат във война и сега. Плитки, продажни и алчни. Но докато Борисов, Атанасов и подобията им са начело на партии и на политическата сцена, нищо хубаво не чака нацията. Защото глупците у нас извират, извират и винаги ще има селски полуграмотни лумпени да си дават гласа за тях, заедно с полека лека фашизираща се прослойка. България вече е без приятели и това не е случайно, никой не обича неблагодарни, злобни и жалки предатели, това й подписва присъдата.

И този е американска подлога, добре че се изказа, иначе мислех за него да гласувам, сега никога

Може би е редно да направим паметник на Хитлер, дето ни върна Южна Добруджа? Защо се занимаваме с тоя паметник, какво казват децата на жертвите на жандармерията преди 1944г? Гледах в един музей снимки на царски войник пред отрязани глави на партизани! Това не е ли спряно със съветските войски? Че после Г.Димиров и компания избиха хиляди е отделен въпрос

Помнете, този, който премахва паметници от едни отминали епохи и времена не е по-добър от този, който цензурира книги за използване на език, който в миналото е бил нормален, а днес бил уж дескриминационен. Гласувайте или най-добре не гласувайте, за да можем на 02.04 да приемем всички ценности от Европа без цензура.

Разрушените домове и инфраструктура в Украйна са паметници на руската агресия. Но хората ще си ги премахнат и ще си възстановят държавата!