Хванаха работник да троши с чук жълтите павета (снимки)

От фирмата изпълнител заявиха, че въпросните павета били бракувани

Обратно в новината

Коментари - Хванаха работник да троши с чук жълтите павета (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Със зъби трябва да ги заформяяя!!!

Сумалъка политици счупиха България а сега за няколко павета се вдига шум. Може да не съм прав но кювтетата без лук не ги уважавам.

Нямаш право пирон да забиеш в старинния център. А тука рушим историята си и бъдещето си. На никой не му пречеше Мавзолея, но явно страха от миналото го ра, руши.

Този строителен работник е най вероятно някой провинциален навлек, който не може да оцени така свидното за всеки столичанин жълто паве. Истинският столичанин се познава по това, че затиска зелето с жълто паве.

Ни взе добрите майстори и инженери и доктори. Тук останаха само не кадърните.

работа. Хванали един от робите да заблуждават населението за огромните кражби. Ей, истинските крадци, да ви преседнат фатално откраднатите пари.

Чудя се докога с тая анонимност в съобщения за немарливо строителство, което се вижда, че е такова и с просто око, без да чакаме дни наред резултати от среднощните проби на министъра? Кога изпълнителите ще застанат с името си за това, което правят, и което плащам аз? Ще връщат ли пари, или ще искат още, за ремонт на ремонта?

баси тъпите джурналя и фотографи тия бъпеши не фащали мистрия, тесла, чук не разбиращи от нищо сал лизане на политици на власт по задните части? Нали трябва се уплътни настилката за да не лопа! Тия що не хапят и гълтат хляба цял?!

Стига стя ни занимавали с тези жълти павета. Малко други и много по пажни въпроси има в тази държава има - павета та павята . Сигтер.

Ами ако вече няма как да се доставят жълти павета, да заколим работниците ли? Спирате със жълтите павета и слагате други. Що за идиоти живеят още в БГ!

Псевдоработници - много! А Жълтите павета струват повече. Но идеята е добра. Обесете един МЪРЛѝО за назидание на останалите "майстори"!

Не жълтите павета, а жълтопаветниците трябва

Аз като знам как се получава жълт сняг... Изобщо не виждам смисъл от тези пикливи павета. Наредете ги в некой парк и си им се кланяйте, бал съм ги във*толко важните павета

не е шега хаха

Това е промяната и опропасти София

Отдавна трябваше това да се асфалтира тия павета устояват на натиск на карета а по тях сега се движат х6 и кю7 как да издържат.

после ще ги шмърка и т.н.

Четох в коментарите, че паветата били специално изработени в Унгария преди 100 години. Чудя се кой вярва на такива измишльотини? Паветата са направени от много рядък тип метаморфна скала. Единственото находище на тази скала се е намирало на територията на Унгария. Но унгарците са изчерпали на повече от 90 процента от рядката скала още преди поне 150 години. Няколко десетилетия след закриването на скалната кариера,унгарците изпращат прословутите "жълти павета" в БГ. Но са казали, че те са произведени по специална технология. Спести ли са да кажат , че тези павета са направени от рядък тип метаморфна скала.

Тези павета не са ти бащиния! Те са ДАР от Австроунгарската империя на Царство България. Всяко паве има историческа и архитектурна стойност. Останалото от твоя коментар е Пролетарско тролене.

Глупости. Дар били. Какъв дар бе? Стига с тия легенди. Тия павета са закупени от гр София със заем и са изплащани почти 30 години.

Чудесно, на Бай Ганьо обаче и скулптура на Микеланджело да му попадне, ще я натроши да си затисне зелето примерно…

Някога гледал ли си ги тези павета от близко? Те за изливани в калъпи, керамични са, съставките им лесно се определят с хроматография и може да се направят необходимите смеси. Друг е въпроса дали някъде изобщо има запазени калъпи или дори достатъчно добре запазено паве от което да се снеме. Като ги гледах за първи път преди 35 години имаха жлебове и зъби и можеха да се наредят само по два начина така че да зацепват правилно. Още тогава редачите яко ги мързеше да мислят и очукваха зъбите.

Още преди 7 г. екип от учени не институтите по физикохимия и минералогия към БАН бяха разработили технологичен проект и изпитания на лабораторно изготвени (след консултации с техни унгарски колеги от съответните научни отрасли) физически образци, представляващи абсолютно точно копие на знаковото "жълтото паве", и излязоха с обосновано становище че за производството на този вид настилка има както местни технологични мощности - в Завода за огнеупорни изделия "Труд" гр. Русе - така и разработени местни находища за добив на изходния материал - варовиков мергел. Освен това, обработката на повърхността по новия метод - чрез комбинация от съответна зърнометния и добавката на полимерни материали при изготвянето й - биха значително повишили износоустойчивостта и коефициента на триене при всякакви климатични условия, съответно трайността на настилката и безопасното движение по нея с допустимите скорости в градски условия. Бяха представени също така технико-икономически разчети за очакваната стойност на новата настилка - от порядъка на 100 хил. лв. за декар покритие, по цени към тогавашната 2017-та г. Проектът бе предаден на забвение поради това, че в становището си Столична община обоснова неприемливостта му с .. обстоятелството, че при изготвянето на новите жълти павета "се прилагала технология, различна от тази при оригиналното производство през 1907-1908 г." (?!.) Как при това положение да не те осени хрумване за голямата игра и финансовите схеми, свързани с разпределение на средствата "усвоени" чрез нескончаемите ремонти и кърпежи на този отдавна овехтял символ на столицата ни ..

Не отклонявай темата - София е синя, ДБ и СДС/ГЕРБ я управляват, циганите нямат нищо общо и парите се изразходват както трябва. Поне така говорят едни 3 пъти ваксинирани срещу грип, които щяха да са поколение З и всички останали щяха да са умрели вече

у инфантилните шопски пьрдялници......

Ти така си завря цяла ръчна количка от тях и препоръчваш ?

София отдавна не са шопи.

Агент на КГБ и Путин! Провокатор, чиято цел е да отклони България от евроатлантическите ценности и цели!

Тези павета златни бе !

Данче, не беше цвете, но пък си отиваш от поста позорно

Айде на изборите да изринем гербо-ромската мафия. Бонев, какъвто и да е, е сто пъти по-добър от тези крадци. 70% на първи тур.

Аре извади малката пишка на това мазно педалче бонефф от устата си и недей да пишеш глупости.. видя се кво могат умнокрасивите от подмяната и дъбъто, тоя мазен и нагъл педал е същата стока.. ще уреди на сладки постове всичките швестерки в София, ще откраднат каквото могат и чакай да вършат работа.. Поредната глупава истерия с тия павета.. как да ги наредят бе идиоти?? Нали тая улица не е квадрат бе? Все някъде трябва да се сложи по-малко парче, как да стане без чупене? Малоумник..

С рязане, тъпанар! Има си специално оборудване за тази цел! Ганьовец прост - неосведомен, но със самочувствие (без покритие)!

Се реже керамика - с водна струя с абразив и с ЦПУ управление, идеални криви могат да се нарежат.

Унищожихте София заедно с поръчителите ви

И така приятели искам само откровено да кажа че проблема се състои в липсата на сериозна професионална подготовка, фирмите вземат хора които нямат никаква представа но им се дава шанс да се учат за сметка на възложителя защото са евтина работна ръка и така изпълнителя прибира голямата баница за делба с възложителя и това е винаги когато става въпрос само за държавни поръчки защото контролът е никакъв или вече е купен. В частния сектор ако се прояви некъдърност в най добрия случай само ще ги набият. Но ето такъв пример за пълни некадърници и безхаберие беше правителството на ПП. Можете да направите сравнение държавата изглеждаше като тези смотано наредени павета, следователно можем да заключим че ПП са абсолютни смотаняци. Мое мнение,необвързващо.

Фъндупкова е от Герп, а не ПП... се рая, един дол дренки са.

Насрахте се с тези жълти павета, които “красят” селската столица от 130 години… всяко нещо е с времето си, няма нищо вечно, освен ориенталската глупост, царуваща у нас. За времето си тези павета са били представителни, но от години са грозни, опасни за движението в мокро време и изпочупени…освен това се полагат върху пясъчна основа и водата разрушава паважа. Не се научихте, че икономията е майка на мизерията, не сме богати, за да строим калпаво, ако се прави паваж, трябва да е върху бетонова основа, същото важи и за тротуарите, покрити с плочки, които се разместват от водата и хлопат, каляйки минувачите. В днешно време най добрия избор е бетон или асфалт. Общинарите възлагат паважа и тротуарите на цигански фирми, за по евтино, но де факто става по скъпо с ремонтите длед това. Всички неща у нас се вършат от некомпетентни хора и ниско квалифицирани работници (цигани) без докуменъи за правоспособност. В Америка и най простия работник има лиценз за работата, която върши… у нас такива докуменъи няма, самозвани “майстори” лъжат хората и държавата, че могат да вършат определена работа, от която нямат понятие… така е навсякъде, и в политиката се натискат аматьори и шутове и простия народ ги избира, после плаче от последствията. Ние сме инфантилен и много прост народ, заслужаваме мизерията и беднотията… сами не можем да се управляваме, защото се мразим и презираме

Ейййй, много си прав да знаеш. От години и аз като теб съм ги разбрал проблемите но повечето хора не искат да ги разберат. Жалко ще мрем бързо.

Сельо, да знаеш, че има неща като, приемственост, традиции, достойнство, символи.

Тоя е мурзилка.

Ейййй, тротУар прост. Тия простотии на аверите ги дрънкай, че изобщо не са ти ясни нещата как се реди паваж и само ти се смеят на неграмотността.

Е, и? Строшил някакъв камък, голяма работа. Да ви имам проблемите.... От кога трябва да ни пука за камъни???? Какво толкова му е ценното на някакъв си камък???

Брато, има много ценни камъни и не трябва да се трошат. Бегай легай

Аман с тия жълти павета. За жълтопаветниците явно това е най-големият дерт на държавата. Жалки станаха! Между другото в Унгария това си е просто улична настилка и въобще не се фетишизира.

То за това Унгария си е Унгария. Орбан си защитава интересите на народа, а нашите - защитават интересите на САЩ. Скоро жълтите павета може да станат стъклени... ако полириците ни продължават в същия дух.

Какви интереси защитава Орбан бе смешник. Защитава руските интереси, които са против нас. Хайде сиктир от тук с тоз миризлив Орбан. А тоз дето троши паветата е сигурно поддръжник на тоз който защитаваш като бог. Всичките необразовани люде сте тъпи русофили.

Еее още един тапанар, бегай на село там нямате жълти павета, а парцуца и кочини с прасета

Част от проблема с жълтите павета го демонстрира в сутрешното предаване по БНТ министър Шишков. Но е ясно, че не се знае и спазва технологията на голяма част от всякакво производство от многото по веригата. Един пример още от соца, когато наш другар бил в една от германиите, как говижда началник как пуши не във времето за почивка. И се оказало, че работата му била да стругове детайли с малка стружка на няколко стъпки, но нашенеца праснал една стружка с голяма стъпка, Итака " спестявал" време, а всъщност прецаквал детайлите, защото заради голямата стружка в детайлите се получавало голямо остатъчно напрежение и после проблеми. И го уволнили без много церемонене.

Разбира то на тебе главата от стружки. Градски легенди

Чук са му дали шефовете с чук работи чука може и да е лично негов.

Някои му е платил защото по това време работниците са пияни. Няма начин ей тъй да е отишъл.

Да вземат малко майстори от Испания и Португалия. Толкова българи редят павета там.

Занимават хората с глупости!!! Има сериозни приблеми на национално ниво, нека те са обект на фокус и дискусия!!!

Прави впечатление, че вирусолозите са е преквалифицирали на павьори.

нещо издържало над 100 години се унищожава по най просташкият начин. Но гледам селяндурите не се впечатляват. Важно е да им смърди на манджа и да има евтина ракия.

Ами аз дойдох на София от Павликени и ми се троши кората секи път като минавам по тези прусловути жълти павета. Нищо особенно не са. За първи път ги видях на живо като дойдох на София като студент на Софииският университет.

То на тоя кенеф дето го караш кората му е строшена още от по предишния собственик. На село в Павликени по къровете как кората троши ли се

Да ги натроши всичките, мама им хлъзгава !!!

Няма работници, полагане на павета не е проста работа, трябва ти пространствено мислене и най вече опит, а тук тези работници го нямат.

Е за 6 хилиядарки на месец толкуз кат искате там правенстонско мислене пла6таите по 12 хилиядарки на месец а не да си мислете че може да ни пла6тате малко аз в чожбина пот 10 хилиядарки в ойро не падам

Дай на някой българин да ти пише коментарите бе мангал

Те си имала водещи шлицове и зъби които да влизат в тях. Само по един начин могат да се подредят правилно, ама са изпочупени от години такива майстори

Е с какво да ги троши? С ръце ли? Той да не е терминатор?

Заврете си ги някъде всичките павета. В 21ви век ще дундуркаме настилки за файтони и животински впрягове понеже шепа възпалени ретрогради си ги харесват...

Гледай си кравите и не се обаждай неподготвен. Ако ти искам мнението - ще ти го дам...

Немам крави я гледам питбули

Така е. В Пловдив реват за някакви съборетини, които преди 100 и кусур години били тютюневи складове. То ще падне на някой на главата, и може да затрупа камара хора... ама било паметник на културата???? Да ти имам културата...

Вашата... Колко много сме ви развъдили

Оше древните римляни са правели от глина тухли в калъпи и така са строили баните си

Изхвърлете тъпите павета и асфалтирайте

Някой провинциалист трябва да е ! Истински кореняк софиянец, на който цялото му детство е минало на жълтите павета, никога няма да ги троши ! Няма ли вече да се отдели София от провинцията ?

А бе ти малоумен ли си. Кво общо има тука провинцията. Явно от некой село там

Не провинциалист, а чист селтак, като тези дето напълниха София. То затова имаше жителство едно време за да не може провинциалистите - селяндури да идват да живеят в София. Като водиха кола със софийски номер и газ пикаеха

Ми ще троши я отде да напасне павета дет не се правт от 200 години

Как се облъчват панелистанските роби като казват, че фирмата била глобен 100хил.лв, а за ремонта са платени 18млн. Плюс каква махленска клоака та е България да не могат едни павета да наредят и занимат всипки с това, вече половин година. Ами най-скапаното място познато на човека-Панелистан

Ай стига с тия павета бе... Жълти били. Само прахоляк и шум създават. Аман.

Човека си подготвя крайни малки парчета. Така се прави. Това са измислени истории.

Където съм видял павета, никога не е имало счупени парчета да пълнят аралъците. Отдавна има лазери, 3д проекти и прочее. Още преди да се сложи първото паве е ясно как ще изглежда в завършен вид. Нали за това са проектите, които контролните органи и възложителя е редно да одобрят и да изискват стриктното им спазване.

Тъп ли си? Кой чупи още с чук, неандерталец смотан. Реже се с диамантен диск и пр. съвременна техника и инструменти... Тъпанари...

Има си хидро абразивни резачки за керамика, даже с компютърно управление, ще изреже каквито искаш форми

Да троши тиквите на Банкянския и Доган!

Държава, която трепери за паветата си, а не може да асфалтира пътя ат Козлодуй до Лом, за изтърбушените тютюневи складове, а не може да плати сметките на една белодробна болница, не искам да е моя държава.

КАК ДА ЗАВЪРШИ ПОДРЕЖДАНЕТО НА ПАВЕТАТА ако накрая няма парче . те па и тея що не се крият

Имаше преди едни специални триъгълни парчета по 45 градуса които да затапват диагоналните редове в двата края

Едно нещо не сте в състояние да напишете без грешки В под заглавието липсва « че»..... са били бракуван ....»

Чукането ясно. Брака и той ясен. Само не разбрах първо брак и после чукане, или първо чукане и после брак? С една мома тука спорим.

С Мара Петте Баджака ли?