Хванаха 15-годишен да шофира в София, в колата били родителите и брат му

Автомобилът ще бъде дерегистриран, а на майката на непълнолетния водач ще бъде съставен акт

Обратно в новината

Коментари - Хванаха 15-годишен да шофира в София, в колата били родителите и брат му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мейби малко манга стайл са били работите….

За да си добър шофьор , всеки ден трябва да караш . Овладяваш емоциите , свикваш на автомобила , изграждаш преценка ! И да ви питам , научиха ли ви как се кара по лед като взехте книжката ???

Задължително тренирахме на сняг и лед.

Разбира се, че трябва опит и време, че основни движения и маневри да слязат от съзнателни действия, на ниво условни рефлекси, че да разтоварят аналитичната част на мозъка за наблюдение над пътната обстановка и предвиждане на развитието на движението. Обаче, всичко това се прави СЛЕД КАТО СИ ВЗЕМЕШ ИЗПИТА И ТИ ИЗДАДАТ СУМПС! И след като си сключил валидна застраховка. Защото, ако калпазанина беше прегазил някого, застрахователят щеше да плати точно нищо. Без тези неща можеш да караш само в Collin McRae и Trucs Simulator. Или най-много из двора на семейната къща. Да питам още нещо - от кога се разрешава на фирма да провежда курсове, без собственост или договор за ползване с полигон!!??? Чаках на един паркинг до пазара Н.Петков в София и половин час една учебна се учеше на перпендикулярно паркиране. При това на общински паркинг с почасово паркиране, сред коли на граждани!

Той и Киру имал диплома от харвард ама виждате колко му е акъла , елементарен като ученик 9 клас .....

Е защо обиждаш деветокласниците…

Простотията у нас ни убива вече 33 години и то успешно.

Убива те па си още жив.

Книжката не кара колата .... Човек който е свикнал на колата кара колата. Да знаеш къде вървят колелата , броните , как се кара на хлъзгав път.

А правилника знаеш ли?

Мисля , че знам .... с категория С съм .

този многознайко. Комплексар.

За да се науча да карам , карах без книжка ! Разберете , с 30 часа поизвеждат убийци . Хубаво семейството го гледали как кара . Колко време ви трябваше да се научите да карате велосипед , 30 часа ли ?!? Караш всеки ден 1-2 часа .

Вземи книжката и после карай две години с придружител от семейството, който да те гледа, ако щеш и всеки ден. Преди това, си седи на дирника пред компютъра и върти виражи в някоя игра.

Отивали са за булка на големия!

Майката е бременна , бащата е пиян , а брат му е отивал при жена си . Кой да кара колата при това положение?

Кой да кара? Шофьора на патрулкта, разбира се! А колата се товари на репатрака и отива на паркинга, където съхраняват доказателства.

По-добре така, отколкото с 30ч кормуване да го пуснат из улиците сам.

Моля да се уточнят данните за водача! "Транстемпорален осемнадесетгодишен в тялото на пигментиран петнадесетгодишен трансбългарин от Филиповци е спрян от хетеронормирани, чистокръвни български полицаи. Хелзинският комитет не се е произнесъл по казуса, но се очаква да се застъпят за страдащото семейство, което е подложено на расистки терор от страна на българите. "

мдааа бързали за жълтите павета

Къде протестирате??? В кенефа или в сайта на дир... КОЕТО Е ЕДНО И СЪЩО

Цинги минги.... Всичко им е позволено...

Имашеше един френски специалист, д-р Гилотен се казва...изобретил е нещо... и един германски имаше...

"задържаха" не е ли по-правилно, журналя?

Съвсем правилно е написано. "Задържаха" би означавало,че някой е прекарал време в ареста. В текста няма такава информация. Цигането е хванато да кара, и толкова.

А откъде майкат има пари да си купи ,, мощен автомобил,,?. Дали Плаща данъци, или ползва ,,майчински ,,по безработица? Или има недекларирани доходи от магистралата? Няма д ни кажат

Ей ,Фончо станал на 15 ! А честито !

мъж, деца ша праи, кат баща си.

Майката родила на 16, най-вероятно няма средно образование. Най-вероятно се води "самотна майка" заради социалните плащания. 17 годишния помага на 15 годишния да кара - най-вероятно и двамата са започнали да карат без книжка още от 10 годишни, но сега са ги засекли некорумпирани катаджии или подкупа е бил малък.

Тя, като ги родила чаветата, е била стара мома, а бащата вече не е бил девствен, но не разбрал . А тя разбрала за бременността, като и се скъсала минижупката, преди да тръгне на работа.

Цигани отново

Тези от предните седалки още с мама и тате ли живеят? На 15 и на 17 е нормално да си женен и да имаш 2-3 деца ... културни особености на етноса.

В Щатите всички се учат с родителите си да карат вместо с инструктор. Трябва 66 часа зад волана (10 от тях нощем) . С инструктор е 2-5 часа кормуване само. Започват като са на 15 години и 9 месеца. Преди да се разреши обучението минават теоретичен курс и изпит. Като го вземат им издават документ че могат да се обучават . Ако ги спрат показват че легално се учат да карат . След като се завършат часовете по кормуване се явяват за книжка. Казвам го не заради тези които в случая са идиоти и престъпват законите в БГ защото те го правят от простотия, а за да покажа че в други общества има опция сам легално да си учиш детето или някой който кара на когото имаш доверие.

Тези 66 часа как се доказват? Питам, щот това е много бензин, пък детето може да кара ... Нали разбираш, че такава система у нас не може да просъществува и няма да бъде ефективна.

Вероятно там лъжат по-малко отколкото у нас.

Да се доказва нещо което е необходимо да се извърши за да си научиш детето да кара. Но за недоверчиви като теб все пак е помислено, попълваш една тетрадка. И разбира се не лъжеш като циганин. А бензина не го мисли, юнака ще изгори в пъти повече веднага щом си вземе книжката. То като че ли ние не правехме същото.

Защо да лъжеш като това е детето ти? На кой точно правиш услуга? Цял живот го гледаш и ще си спестиш 66 часа бензин и време което е минимум да кара преди да го пуснеш в джунглата?

Защо да лъжеш ли? Ми по същата причина, поради , която позволяваш на детето ти шофира , при положение , че е изрично забранено в нашаа държава. Или си мислиш, че ако го направят тука като в щатите, ще се спазват тия 66 часа ли или ще научат на базови умения да владее автомобила и ще го пуснат да си бръмчи с приятелите. Кое мислиш е по-вероятния сценарий за нашата държава и манталитет ?

защо не казвате .че са получовеци от факултето .долни дирници

Тия двамата братя не са цигани, само майка им и баща им са цигани.

Сега в полицията да ги черпят по един ром със сок от манго.

За алкохол тествани ли са?

Забогатяли от кражби или гурбет провинциални цигани, дошли в Събота "на Софията". И в моловете е пълно с такива смешни, цигански парвенюта, барабар с кифлите и арабите :(

На тия сите у колата сборно им се събира 12-ти клас - таткото повтарял САМО два пъти...

Преди десетина години в работата имахме чистачка циганка, казваше се Ани. Разказа ми веднъж как мъжа ѝ карал такси, и на въпроса ми има ли книжка, каза "как да има, не е карал курсове". Е, добре, викам, а като го спрат от КАТ? Дава по 50 лв. и го пущат, каза Ани и гледаше така, сякаш се чуди как може да съм толкова прост и да не знам елементарни неща от живота...За 90% от катастрофите с жертви у нас е виновен КАТ, в това съм повече от убеден.

на тъпия ганьо винаги някой му е виновен че се е насрал

Вие сте го създал такъв:))

той си е такъв по определение. на нас само ние разказано, но никой не си е взел поука, особенно самонадеяния бае ганя.

Ценостите на християнското семейство :) Някой да друсне едно хорце в булчинска рокля и потури?

Родила е на 17, забременяла на 16, започнала ... Не, това не са от боята, не.

Цигани, 100%.

Колата не трябва да бъде дерегистрирана, А отнета! Двамата родители да се лишат от детски, и глоба половината от имуществото им!

Абе кога най- накрая ще Върнат софийското жителство?!

Няма, тази държава се е ос.рала от всякъде! Простотията е тотална!

По всички нива

Каква идилична семейна картинка, тия са за коледна картичка. И са кво - учителите не са ги възпитали, нали?

Щом не е имало бежанци в колата и наркотици, не е проблем

Голямият син на 17, а майката на 34? Тая на 17 родила, познайте дали тия са мангали цялата пасмина в колата?

Наследниците на хората дошли от река Цинг В Индия!!!!

Какъв ли е етноса.....без имена и майка на 16 години....

Смятайте майката и бащата какви диви селяни са, нищо, че имат пари

А ти що мислиш, че имат пари тия ГРАЖДАНИ?

Манталитет, сър! Дисциплина - нула!

Тук, в Австралия, можеш да изкараш книжка на 16 години. Но курсовете, изпитът и условията са много тежки. И четирите ми хлапета шофираха още от гимназията, както повечето деца. Но не и нелегално, не и натоварили цялата рода....

Виждате ли вас всеки ден безброй доказателства за каква ориенталска кочина става въпрос населена с ОРКИИИ. ОРКИИИ ОРКИИИ

Гледам ги в парламента през целият си съзнателен живот

Някой хора от детската седлака направо скачат в шофьорската седалка. :-)

От индийските "българи"

Точно в Младост-4!? Откъде имаш тази информация? Я дай линк?

Чети с разбиране - хванати в младост а не, че са от там. След това - големия син е на 17, майката на 34. Пита се в задачата на колко е родила ?

Не разбирам защо ни го съощавата едва ли не като сензация някаква. То това на нашата територия явно си е нещо нормално. Един пишлегар бичи по скоростен път, друг подкарал автобус с пътници, трети сополанко бичи по магистралата и мнението на болшинството е , че нищо толкова не е станало, значи всичко е ОК.

Чавес нанайси феродо.

Явно 48 годишната баба и 49 годишният дядо не са били с тях ;))))

Чини ми се, че са от факултето тьез бугари.

има ли значение от къде са...важното е къде и как са били в дадения момент.

Тъй, тъй. Щом има ганювщина, няма начин циганите да не са виновни. А Смерджиев като си разцепи колата, какво ти се чинеше? А кюркчиевчето като уби момичето и го пуснаха с условна, какво ти се чинеше?! Я кажи да видим!

В Белене, и няма повече да правят така

https://banker.bg/2023/12/05/%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0/

Голяма новина, шофира момчето!