Студени досиета: Взривената аптекарка Христомира Атанасова

Точно преди 15 години 39-годишната Христомира Атанасова - собственичка на 4 аптеки в София, беше взривена в колата си. Единственият обвинен беше оправдан.

Обратно в новината

Коментари - Студени досиета: Взривената аптекарка Христомира Атанасова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз мисля, че версията за бомбата е пари. Но роднините казват, че не са изнудвани, а в същото време са им искали откуп. Сейфа обаче се водел на майката на убитата, а тя преждевременно се оказва в кома. И защо са взривили жената, защото не са получили откупа ли? Изобщо започват да се намесват десетки имена на мутри, полицаи, прокурори, офицери и военни и в главата ми става пълна каша.

Няма такава държава! Защо ни е родната милиция щом и такъв случай не може да разреши? ОТВРАТ!

Само това може да се очаква от КОРУМПИРАНИЯ съд, когато се съди мутра (подсъдим и оправдан, подсъдим и оправдан) ! В Пловдив осъдиха на 4 години ефективна присъда един клошар, който с един незагасен фас, бил запалил три тютюневи склада !

Много жалко за жената. Помните какви времена бяха,след 1989-та година. Имаше кръгове, с хора, които постоянно издевателстваха над мирното население. Техни гардове ставаха момчета от провинцията, ''гардероби'' - на заплата, които висяха по фитнес залите. Изнасилваха мимичета, палеха, грабеха, каквото могат. Полицаите бяха на процент, от грабеното. Отделно ''оправяха работите'', когато някоя мутро го закършеше... После, тези мутри, за да озаконят парите, купиха бизнеси тук - там, някои бяха придобити по брутален начин. Държава няма от 1990-та. Тогава настана анархията. Затова и много честни работливи хора се изнесоха, за да спасят семействата си. За момичетата беше гордост, да спят с тези ''тутманици-мутри-крадци''. Престъпността в здравеопазването стигна своя връх със създаването на здравната каса, е те тогава започна голямото лапане. Всички мутри искаха да отварят аптеки, предлагаха на дипломирани аптекари, суми, срещу които аптеките да се водят на тяхно име, но всъщност собствениците бяха престъпници. Джи-Пи-тата се превърнаха в търговци на човешко здраве. Още си е така, но поспадна оборота. Във всички сектори беше така. Общинските администратори се бяха сдушили с МВР администраторите и те бяха вързани за престъпната верига - данъчни измами, имотни измами, фалшиви показания, като взимаха кръв от пияни шофьори се подменяше, ... Не можеше да се оплачете на никой, докато си мислите, че ще ви се помогне и вече сте в списъка с ''неудобните''... Много хора си отидоха, като тази жена, ... Много! Жалко за изгубените живооти, жалко за държавата ни!

Кафявият СУДЖУК от Банкя, беше глав секретар и започваха да го пропагандират като КАФЯВИЯТ БАТМАН.

loyola

Добре де, кой е "мистериозния служител на МВР" ? Там е заровен ключа от палатката!

може да е бил цецо,боико,бригадира или алексеи Tрактора

може да бил някои които е имал нужда от пари да създаде и легитимира партия герп,затова бяха и отвличанията и не бяха намерени и стотинка от платените откупи

Дядо Мраз... гарван гарвану око не вади.

Този бомбаджия, ако го бяха сложили под наблюдение за известно време, щяха да го пипнат и в други такива сделки, едва ли е направил и продал само една-две бомби, най-вероятно с това се е прехранвал.

кой да го сложи под наблюдение, то не остава време от мрънкане за по- високи заплати и от прибиране на кинти от тук от там.

Собственичка на три аптеки, кара си малката количка, работи "честно" и заработва 400 - 500 хиляди лева, които държи в сейф на името на майка си?! Ами естествено, че ако не се отчита, ще си получи заслуженото....Съпругът се прави на изненадан.

Боко Тиквов, ти ли си, бе, батка? Като ти чета постингите напоследък, няма как да е друг с такъв мутренско-рекетьорски манталитет...

Да, аз съм! Но тук не става въпрос за мен, сега коментираме аптекарката, която е изкарала с честен труд 500 хиляди, не без помощта на баща си - химик, който е помагал в лабораторията.... Кой човек го взривяват ей така, без да е замесен в бизнеса...

аз пък съм останала с убеждението от прочетеното...преди 18 години, че тя е имала афера с този военен и че той поради ревност й е видял сметката...естествено, че съпругът й няма да знае ===и сега разбирам, че телефонът й не бил нейния, а някакъв друг, прикрепен към колата.

Не започна ли от тогава "възхода" на Магарешки?

"Един факт обаче опровергава тази версия - оказва се, че дни преди взрива служител на МВР е поръчал справка в информационната система за собственика на реното." Ето това не ми е ясно, защо не е разследвано! Външен, срещу пари, поръчва на склужител на МВР да на прави справка! Кой е този външен! Какво става със служителя от МВР, уволнен ли е, повишен ли е?! Винаги в едно престъпление се оказва замесено и вечно стачкуващото за пари МВР!

какво да правят хорицата, те не са могли да докажат сигурно, че тази проверка има връзка с престъплението. Както горките немогли да докажат, че каквото и да е друго --свързано-- с престъплението --има връзка-- с престъплението. Уникално. Просто този служител на МВР, ей така, докато си вървял по улицата видял, че тази кола не е добре измита и решил да види на кого е, за да му направи забележка, което разбира се няма нищо общо с престъплението.

и в америчко се засичат не един, а цели 17 проверки на здравния картон на заподозрян ли беше, къв беше, някакъв случай, за когото ...пак съм чела...и което отпваря много въпроси...за съкровението, пардон, за съхранението на личните данни и въобще.

Сигурно всички са си свършили работата, качествено ! Следствие, прокуратура, Съд, всички са работили по случая. Само дето не се знае кой колко е взел за да няма обвиняем и осъден престъпник.

страна на нашите мечти. И значи този точно да стане кмет и те взеха, че пак го арестуваха...

ами не беше ли един как се казваше - друг оправдан,забравих му името..., дето пък искаше да се кандитатира за президент - нещо ми се върти, че Алексейчо се казваше, но може и да се лъжа

Славни мутренски години ! Демокрация, сър !

Не е демокрация, а е точно азиат-болшевишки НЕП, както са го описали класиците.

stan_posta@

Даааа, не е демокрация. А все още ни го пробутват за такова ... :)

Само Меч-а оправя работата...

та кои ще ,,отвори,, досието...??? същите дето още ,,горещото,, го ,,замразяват,,...!!!

Този Колев най-вероятно знае подробности за атентата може и той да е сглобил бомбата. Но още тогава, както и сега полицията и прокуратурата не си вършат работата поради професионална непригодност.

Как може да не се трогвате от страданито, това показва много ниска интелигентност на нацията.

Престъпниците престъпват законовите норми, а този садист-социопат нито закон нито морал, нито човещина го вълнува. От такива спасение няма,... за съжаление.

за жалост форума подкрепя този изверг като търси вина в жертвата

Не е луд тоя дето изяда зелника, а тоя дето го дава... Не е изверг извършителя, а поръчителя...

Ей престъпници има по целия свят.Лошото е, че ние сме в зоната където не ги хващат,а и да ги хванат не могат да ги осъдят понеже съдиите са ни най-соазващите закона интелектуални същества които скоро ще заменим с изкуствен интелект!На нас не ни трябват съдии буквалисти и буквоядци, трябват ни такива които ефективно да ги вкарат в затвора дори ако обвинението не кристално според буквата на закона но когато е ясно за всички кой е извършителят!

докато в съда е в състояние да бъде корумпиран - с пари можеш да си купиш добър адвокат или съдия, не може да има условия за нормална държава. Може би точно това е и целта на така наречената Демократична конституция.

КМЕТ-УБИЕЦ, ПРЕСТЪПНИК ОТ ВСЯКЪДЕ... ТОВА СЕ СЛУЧВА САМО В БЪЛГАРИЯ!

то премиерът е мутра и рекетьор, ти за един кмет... това е наследството на комунизЪма

Марио беше гаден тип. И него го взривиха веднъж пред бардака му, но оживя - куц, без око и т.нат. Нямаше скрупули.. Най-тъжното е, че две деца останаха без майка...дано бащата да е упсял да ги отгледа и възпита!

Вижте аз съвсем не обичам бизнесмените. Повечето дори да не са престъпници просто гледат максимално да оберат тия които работят за тях с цел лична печалба. Изстискват хората като мръсно пране.НО!Докато РЕКЕТА съществува като практика ние едва ли ще станем някаква нормална европейска държава!Това удра директно по икономиката и по мотивацията на хората да правят бизнес тука! Престъпление с ОСОБЕННА обществена значимост и тука МИЛОСТ не трябва да има!

" хахх ( нерегистриран ) 09.10.2017 10:26 Ако може само да обясните, как една обикновена библиотекарка от Етрополе се сдобива с 4 аптеки в София? Мерси!" Дори да е билка служителка на сутеньора от Плевен и той да е инвестирал в нея все пак "прибирането" на лихвата е доста грубо!

Ми да си бе мирно седяла в Етрополе в библиотеката...ама тя лакома за пари. Сега как ли ги харчи на оня свят...

това потресаващо разсъждение е по жестоко от самото престъпление

защо реши че е библиотекарка , не разбрах

Ето как се прави "бизнес" в българия. Някой се замогнал и сутеньор от Плевен му налага данък печалба. Естествено бизнесменът понеже знае как ще го защити държавата не съдейства особенно.Но и полицията не действа особенно убедително. Макар и да е факт, че една чернокожа американска съдийка щеше да прати и сутеньора от Плевен и "офицера" от Калофер съптветно ако не директно на електрическия стол то поне единия за 1458 години в затвора,а другия за 3042!

Бате, тва комунизма възпита и обучи най-безскрупулните престъпници и убийци.

Пусни си Октопод и поразсъждавай по италианския комунизъм.

Щото там всичките са биши национали, полицаи и военни ли? В "Коза ностра", ако те надушат, че имаш каквато и да е връзка с полицията, ти правят усмивка от ухо до ухо.

Ако може само да обясните, как една обикновена библиотекарка от Етрополе се сдобива с 4 аптеки в София? Мерси!

убийците ли се опитваш да оправдаеш

И, естествено, замесен служител на МВР. Интересно, че хем няма осъдени, хем и думичка не се споменава за разследване на тоя анонимен служител, направил справката за колата. Тия работи някакси умело ги пропускат при поредното циврене за заплати и привилегии.

Интересно, кой отговаряше за амфетамините в СИК?

едно малко изречение ми направи впечатление - служител на МВР е поръчал справка. кой е той и кой му е поръчал справката ?

Няма да кажат защото въпросния човек сигурно и до ден днешен работи в системата на МВР. После групировките и МВР нямали връзки....

Иван Петров

вероятно и поръчителя на справката е някъде във властовите етажи, ако не и на покрива

няма значение къде е работел Човекът...въпросът е бил, че жената е била следена ОТБЛИЗО...или поне телефонът й е бил следен ОТБЛИЗО ...

Поуката от цялата случка, е че всякакви Подметки и Шатки- изнудвачи трябва да бъдат убивани незабавно... Ако бяха убили някой корумпиран крадлив - Шеф на митницата, или съдия, щеше да е нормално....

Breaking Bad пасти да яде.

каква държава ... схеми, далавери, подслушвания, играчи, шушу мушу, Боже мой, докога, как може, та кой си занесе на онзи свят нещо, дори от тези на които направиха цели гробници, жалък народ, ненаял се, ненапил се, не на......

беден народ,бедни мутри и престъпници на които само шепа пръст ще им затвори очите

27г. "Ддмократична" България - държава на разбойници ,гейове и предатели!

ЗНАЕ СЕ ОБАЧЕ КОЙ Е ПОРЪЧИТЕЛЯТ! ЯСНО Е И ЗАЩО НЕ СЕ РАЗСЛЕДВА !

Интересно, кой отговаряше за амфетамините в СИК?

Важно е и едното и другото.

Колев е кандидат за кмет на Калофер, издигнат от НДСВ... това не е любопитен факт, а ЗАКОНОМЕРЕН факт. Партиите и НС са се превърнали в убежища за престъпници.

А някои идиоти все още се чудят защо много образовани млади хора напускат България.

Защото наркотрафикантите се взривяват едни други???

Не, защото МВР работи за тях. И те са на високи държавни постове. Други въпроси?

Нямам и капка съмнение, престъпността се ражда в редиците на армия и полиция. Нашите пазители с 20 заплати за добре свършена работа.

ясен случай без присъда,затова масово безчинстват и не се наказват-толерира се престъпността в БГ от съд и парламент-КО

Всичко това идва да докаже за пореден път некачествената работа в разследването и досъдебното производство. Или са много тъпи или много подкупни, та не могат да съберат годни за съда доказателства!

А, може би, просто не това се иска от тях. Основната функция на службите в България не е събирането на годни за съда доказателства. Тяхната цел е събирането на "достоверна оперативна информация". Т.е. тези, които са на власт искат да знаят в подробности кой къде какви ги върти. За да могат да го изнудват или отстранят. А за това не ти трябва съд. Важното е да е вярно, а не как е събрано. И скоро може да им се наложи да съберат доказателства, но да са забравили как. И преди някои да започне да ги сочи с пръст, нека не забравяме, че всички ние с бездействието и овчедушието си ги оставихме да се превърнат в това, като качихме на власт такива хора, които искат от службите не борба срещу, а контрол върху организираната престъпност.

Може и така да е, явно имаш инфо от кухнята на нещата, но е факт, че нямат контрол върху нищо. Престъпните шайки си правят каквото си искат и когато си искат.Ако пък и това е една от целите - защо изобщо да има тогава полиция, прокуратура, съд и прочие...Май само театър да разиграват.

Из "Хроники от Територията"...Престъпност, наркотици и убийства има навсякъде по света, но смущаващ е факта , че високо образовани и ерудирани хора, доктори също са замесени в това... Е , сега халал да са им парите на всички! Жалко само за дечицата...

от къде разбра че е така статията е написана да угоди на наивници и дрогстери и как може българите да не се трогвате от страданито това е елементарно

кой беше гл. секретар на МВР, помни ли някой.......?

ТОЙ

И кой е направил справка за реното ...

"Любопитен щрих в цялата история е, че по време на втория му ареста Йордан Колев е кандидат за кмет на Калофер, издигнат от НДСВ" Познатата България.....бивши СИК, ВИС....собственици.....геройте на ново време все Левскари и Ботьовци.....за това и до 2025г ще търсят цялостното ни присъединяване подобно на Молдова към Румъния в днешни дни:)....жалка картинка...

Герой (ед.ч) Герои (мн.ч) Героите

"По ирония на съдбата точно в този ден - 10 септември, в града пристига премиерът Бойко Борисов, за да реже лента на ремонтирана улица." Бойко Лентичката.

Видя ли? пристигнал е и е предотвратил експлозията. Браво на него.

Полицаите добре са си свършили работата. И мотивите са ясни ( 90 000 $ и 230 000 лв. не са от закуски ) и извършителят е ясен.

А кой е полицейския служител дето е проверил регистрацията на колата преди взрива?... Работата не е само между сводници и нарко дилъри.... Полицейски служител(и) са замесени тук....

Мноо питаш. Да не ти проверят АйПи-то :)

Какво значение има КОЙ е проверил регистрацията на колата...тя може да има един, а може да има и 5 собственици - как ще се докаже кой я е карал ПО ВРЕМЕ на взрива...представете си, че е открадната...колата имам предвид?

Нормални събития във фавелята България.Никой не е защитен,а правоохранителните структури са част от горното.

Комунизко-мутренска държава, а овцете на всичкото отгоре си избраха отново мутра да ги граби и рекетира!Ако бяха изтребени всички комунистически отрепки след 10 ноември, сега България щеше да изглежда по друг начин!