България чества 170-годишнината от рождението на Ботев

В България започват честванията по случай 170-годишнината от рождението на националния герой, поет и революционер Христо Ботев (роден на 6 януари 1848 г.).

Обратно в новината

Коментари - България чества 170-годишнината от рождението на Ботев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

смел родолюбец, който е нямал страх да се опълчи на империята, която е всявала ужас всред други империи. изключително чувствителен наблюдател, дарен с ум, интелигентност и голямо сърдце. непонасящ гаврата с хора от самозабравили се идиоти, както и днес. Будител! защо Ботев и за мен е гений? защото вземете някое негово произведение, прочетете го и ще разберете, че то се отнася и за днешните времена. ето за това Ботев остава безсмъртен. поне за мене.

vasil

Не е хранил илюзии относно Русия и Сърбия.

vasil

"Атеист,комунист,анархист,фашист,каратист,парашутист..."го изкарват,а е бил ПРОСТО ЧОВЕК -такъв,който не е подлежал на рамки и калъпи,наистина СВОБОДЕН.И наистина е направил нещо ЗА ДРУГИТЕ.

Всъщност Христо Ботев е роден на 25 декември 1847 година. Това сега го наричат стар стил и преместват датата по новия стил, който обаче е въведен в България значително по-късно - през април 1916 година. След 1 април 1916 следва 14 април 1916 година. Не виждам никакъв смисъл да се преместват дати преди промяната от април 1916 година.

ЗАЩО ПОПОВЕТЕ НЕ ПРАВЯТ ЛЕВСКИ И БОТЕВ СВЕТЦИ ??? ... АМИ ЗАЩОТО СТАРОЗАВЕТНИЦИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ СЛУЖИТЕЛИ НА МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ :)) .. А БОТЕВ И ЛЕВСКИ СА БИЛИ КОМУНИСТИ :))

МУТРЬО , ДОГАН , ВОЛЕН ПАВИАН , ДАЛАВЕРКАТА И ШКЕМБЕ ПИЩОВА НЕ СМЕЯТ ДА ОТИДАТ ЗА ДА НЕ ГИ ОСВИРКАТ :)) ... ПРАТИЛИ КОРУМПИРАНАТА КУЧКА КАРАЯНЧЕВА ДА СЕ ДРУСА :))

Ако беще жив днес Ботев вероятно би написал: Патриот е, душа дава лифт да застроява. Патриот е , душа дава Пирина да обезлесява Ботев може да е бил всякакъв, но едно е безспорно - обичаше България и умря за нея. Това изкупува всичките му "грехове". И никога не е бил патриот като сегашните лоясали патриотари, дето мислят само са комвисионни, хотелчета и лифтове!

"велик поет, а наред с това атеист, комунист и математик - просто гений" И пияница, комарджия, крадец и негодник задържан 29 пъти за кражби от румънската полиция. Откраднал печатницата на Любен Каравелов.

vasil

И най-големите му врагове не са могли да кажат,че е сложил и една стотинка в джоба си за свои нужди. Иначе да - падал си е малко хулиган и е побийвал чат- пат такива като тебе. Бил е слаб,но кокалест,почти двуметров гигант със светлокестенява коса и брада.Силно ретушираните му снимки дават измамен образ на грациозен брюнет. Тръгвайки с "Радецки"прави брилянтна PR акция - за него са над 3/4 от всички световни публикации за Априлското въстание.

Който плюе по Ботев трябва да знае, че храчката ще падне на собственото му чело. Толкова високо е Ботев, че никаква храчка и плювня няма да го свали от високото му място!

Бъдещето е в единний, светлий комунизъм

Нека помним думите на този гениален млад човек Христо Ботев : Лъжа и робство на таз пуста земя царуват !?

... Жив е той, жив е! Там на Балкана, потънал в кърви лежи и пъшка. юнак с дълбока на гърди рана,. юнак във младост и в сила мъжка....

Хората живота си дадоха за земя и свобода. Сега анти-български управници продават Вашата свобода и земя.

Интересно, кой тъпънар дава минус на стихотворението на Ботев. Ботев е велик и велик ще остане.

А Каратанчева ще отговорили на казаното от Ботев -Кажи ми кажи бедний ми народе ,кой те в таз робска люлка люлее????????!!!!!

Ти пък?! Много искаш от тая проста женица. Нейнният Ботев не е от КТалофер, а от Банкя!

Кощунство е душманите на народа да честват рождението на Христо Ботев!

велик поет, а наред с това атеист, комунист и математик - просто гений