17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На мен под 5000 лв. пенсия за момента ми е малко. Затова ще си остана на социални помощи още някоя друга година

Тате каза, че ще купи колело, ама надали ли? Че и тези 3400 лева. На 1 юли пенсионерите с тавани ще пият по една студена вода. Това им е приготвил другаря Гьоков.

Х.Х. може и да се възползва от тази промяна, знам ли... Що се толкоз радва?

Дерзайте младежи - още 60 години работа и ще вземете 3400лв пенсия.

А 500лв за 1 ляб как им звучи на младите мераклии за пенсии?

Другата хубава новина е ,че ще я взимат когато стигнат 100 год. не по рано.

и най вече, че с нея ще могат да си купят един килограм краве сирене, ако го намярят де! тияь разчитат само на изключително късата памет на българина!

Става въпрос за максимален осигурителен доход, а не пенсия. За да има такава пенсия осигурителния доход трябва да е 5200.

Ами те младите на толкова ги осигуряват. Ние дори взимаме 16 годишни ученици и работят при нас за 6800 лева бруто. Разбира се това са стажанти програмисти.

Петко, може да си програмист, ама си пр0ст. Едното на пречи на другото. Не можеш да се осигуряваш на повече от МАКСИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН доход.

То май ти не си разбрал. Максималния осигурителен доход от няколко месеца е 3400 лева. Сега става дума максималната пенсия ( т.е. сумата над която ти режат реалната пенсия) да стане 3400 лева. Това няма отношение към пенсиите на младите хора. Те ще се пенсионират след време, а тогава тази сума във всики случаи ще е различна. Сега става дума за тези, които вече са пенсионери или им предстои пенсиониране в следващата година. Най чистия вариант е изцяло премахване както на тавана, така и на максималния осигурителен доход, но за второто работодателите ще наддадат такъв вой, че никой няма да посмее да го направи. То и първото трудно ще направят защото тогава воя ще е от тези дето са крили осигуровки, или не са работили и пенсиите им са малки. Те сега са на принципа - "Не е важно аз да съм добре, Важното е Вуте да е зле". Т.е. след като мойта пенсия е малка нека да отрежат и тези които са се осигурявали на макс и имат много стаж. Айде де, как така ще взимат толкова пари.

ако стане реалност след 10 години и за 1 хляб няма да стигнат 3400 лв.

от децата до 14г. ми се струват с родители от тези с правата и свободите, самотните майки с шест от пет деца с асМа, които са потомствено работливи, ученолюбиви, особено законопослушни граждани, които никога не се осигуряват(ако изобщо го правят) на минимална. От другите - 20те% с потенциал много бързо ще се ориентират извън България. Та 3400 ли - и сегашните ми осигуровки на максималния отиват за всеки друг, но не и за мен - ползвам допълнителното медицинско, както и за всяка ''услуга'', която плащам на държавата, се налага да дублирам с частна такава, за да може да се получи някакво качество и да не купувам бонбони/цветя, пиене и да слагам в пликове някой държавен/общински търтей да се черпи. Най-добре на граждански или минимална и останалото в джоба.