Преди Великден: Не купувайте храни с дълъг срок на годност

Агенцията по храните започна засилени проверки в магазините за качеството на агнешкото, яйцата, козунаците и всички продукти, които се купуват преди Великден.

Обратно в новината

Коментари - Преди Великден: Не купувайте храни с дълъг срок на годност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми тя открила Америка бе! Това, за което говори д-р Цветанка - че храните с дълъг срок на годност са пълни с Е-та, го знае всяко дете!... Призивите и ми напомнят за оня премиер през 90-те който по повод инфлацията се изцепи: Не купувайте, братя бъльгари! ... Също толкова налудничаво е, защото нито е възможно, нито решава кардиналния проблем. Ами д-р Цветанке, вместо да даваш такива акъли, защо не погнеш малоумните производители, дето блъскат Е-та в храните?!? Нали заради безумната алчност на производители и търговци храната съдържа цялата Менделеева таблица?!? Трябва да отрежем главата на змията, а не опашката и, Цветанке!

Ако има търсене на храни с малко консерванти, много скоро ще се появи и предлагане. То и сега има такива храни, но са малко по-скъпи от другите.

Абе, Мери, що пишеш за нещата дето не разбираш. Знаеш ли какво се крие е зад Е941, зад E160а, E300 или Е330? Май, хал хабер си нямаш...Провери и след това обясни как се натрупват Е-та в организма. Сега по темата, Е списъкът точно отговаря на поговорката "Пътят към Ада е постлан с добри намерения". Идеята е добра, но с времето се е изродила и много хора живеят със заблудата, че всичко с Е номер е вредно. Истината е, че има съставки, които са безвредни и има такива, които не са полезни. Например Е160а е бета каротен или про-витамин А.

Ха да не ми слагат Е- та в храната, а като искам бета каротен ще си изям един морков.

Съгласна съм с вас, че се е получило точно това - Пътят към ада е покрит с добри намерения. Но понякога и това не е, а намеренията са откровено комерсиални - да направим храната по-вкусна и по-дълготрайна, за да я ПРОДАВАМЕ и да не сме на загуба! Разглеждала съм списъка с Е-та и за съжаление там има ужасно много канцерогени. А и както казва "до България", защо да се набутва в даден продукт СИНТЕТИЧНИЯТ бета-каротен, когато желаещият да го приема може просто да си хапне моркови или пък да си го взима допълнително, ако има нужда, а не УЛТИМАТИВНО да присъства в продукта?!?

А бе платена драскачко, домашния ми хляб без консерванти издържа без да плесеняса и да се развали в пъти повече от този който си купувам от магазина. Толкова ти разбира главата, че даже са ти дали и да пишеш.

А брашното ти дали няма консерванти?

Има за да не се плесенясва самото брашно, но не влияят на срока на годност на крайния продукт.

Храна мечта.

Българско,не значи качествено. Това е трик на търговците да ти вземат парите.

"Това, което беше известно в миналото, в днешно време отстъпва на заден план, защото има много строги контролни органи..." Де ги, тия строги контролни органи! Съм в голяма търговска верига - дойдат "строгите контр. органи" започват проверката, шефа дава кола да ги върне у "дома на органите" с по една торба уиски, луканки, филета и други благинки, а джобчето им вече дрънкат банкнотки по 50 кинта, едната. И всички весели и доволни посрещат празниците.

плащаш - продаваш

К'ви са тия булки, дето веднъж в годината не могат един козунак да омесят!? Ми че то дори в домашната хлебопекарна да го направят, пак ще е по-хубав от боклука от супермаркета.

То найлона по-бързо се разлага от пакетираната манджа бре. Изобщо как ще купя такова чудо.

Глупости, как ядем на НАТО храните от резерва , да не би да са с 3 дневен срок на годност? Храна с дълъг срок на годност гарантира дълъг живот!

Мдааа консервира ни за доста дълго време