Три вериги супермаркети вече с таван на цените

От днес в следващите три месеца се замразяват цените на 10 основни хранителни продукта, българско производство.

Обратно в новината

Коментари - Три вериги супермаркети вече с таван на цените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СМ

Найденов подхожда чисто по мускетарски ЕДИН за ВСИЧКИ и ВСИЧКИ за ЕДИН. От бръщолевене на това правителство се чудя кога му остава време да работи. Всеки ден по 5-6 министъра по телевизията правят изявления или дават интервюта начело с босовете.

СМ

Абе Найденов, абе мухльо кой заблуждаваш ? Търговец да работи на загуба, това го няма по света. Има промоции, които служат за реклама. Ти рекламираш тях, те ти дават още политически живот. АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ !

Миличък, ако някой ме е питал за нещо, щеше да се направи референдум. А целта на занятието пред българите е: 1. Да придобият неоколониален опит. 2. Да схванат какво е това корпорация и Нов световен ред. 3. Що е то монопол, картел, "комисия за защита на конкуренцията" и частен монопол, БАНКгангстер-банков капитализъм. 4. Как да се намери "цаката" и на "Империята на доброто". И тези задачи вече са почти решени. Остава да дойде и финала на многоизмерното българско робство - епилогът на "Под игото".

Три месеца се замразяват цените,а след това??Ще ги вдигнат ,когато станат зимните месеци и се започнат големите сметки за парно и ток!!А ако живее човек в село или град,където няма голяма верига?Браво Миро,,браво ГЕРБ!Не можаха да измислят нищо друго.Да се управлява се иска ум,не е за всеки.И да кажа по повод измисления БДС за киселото мляко.Скоро купих домашно прясно мляко,реших да го заквася с кисело мляко по БДС и стана една гъста,кремообразна,лепкава и безвкусна смес.Значи в това кисело мляко по БДС не е имало никаква бактерия на българското кисело мляко.Миро,Мирооооооо.....

Това показва безсилието на правителството относно политиката на ДОХОДИТЕ

От Кауфланд вече пазарувам само паста за зъби и сапун. Вси(ко друго стана по-скъпо от останалите магазини. Същата картинка е и с Билата. Лидъл са на път и те да се присъединят към групичката. Стана така, че оновните хранителни стоки във Виена вече са малко по-евтин оттук при средни доходи 4 пъти по-високи от тези в Б-я!

Таво се нарича акционизъм за отвличане на вниманието. На български - партенка.

Ех този КЛОУН- министър всеки ден по телевизията и пресата .С тези акробатични номера всеки ден стана медийна звезда. Що не си го прибират в ЦИРКА откъдето са го изтървали?

А,бе защо се правят на слепи всички!Всеки ден пазарувам едни и същи стоки и всеки ден цената има е по-висока!Говоря за ДАР,Т- Маркет,БиллаФантастико.

Всичко това е за големите градове с посочените окови/вериги/.Аз от село доде ида до града/с кола рейс или влак/замразените цени ще заврат.

Ето на - въздишахте по комунизма, плачехте за социализма, как всичко било евтино, млякото, сиренето, месото, хляба! Ето ви на сега - социализЪма се върна. Хайде сега да ви видим - да не ми ревете пак - ето, това вече е социализЪм. Мене ако питате, и Тодор Живков да възкръсне и да го направим президент, пак ще плачете, че едно време било по-хубаво, а сега вече не е.

Какви глупости пишеш и ти, измислен емигранте? На кого помагаш с такива тъпи коментари, компексите ли си избиваш? Сподели нещо конструктивно, ако можеш. А ако не можеш, се наври в мишата си дупка и си трай. Аман от пошли типове като теб!

хахаха а след три месеца кво 20% увеличение!!! Смешното правителство време ви е да вкизате в затвора

Министъра направи така ,че всички жители на селища в които веригите магазини не са стъпили , да го богославят.

Кое е евтино, във въпросните вериги, че чак и цени да замразяват, че да не се вдигали видите ли. Само за пример - Цени: Бълг. кашкавал: Кауфланд - 13-16 лв., Магазин за млечни продукти - 7,50-9 лв. Пържоли: Кауфланд - 9-10 лв., Магазин за месни продукти - 7 лв. Пресни пилешки бутчета: Кауфланд: 8 лв., Месарски магазин /по-качествени/ - 4,80 лв. То бива, бива ефтина пропаганда и популизъм, ама тва вече минава всички граници. Миро Мършата явно всички ни смята за олигофрени.

подкрепям

Когато над 90% са, все едно всички са. А млякото го изкупуват на по 0.30-0.40лв/л, 5 литра за 1кг сирене, а цените в магазина ги знаете...

КАКВОТО И ДА СЕ ОПИТВАТ ДА ЗАДЪРЖАТ ТЕ ЦЕНИТЕ СА ТОЛКОВА ВИСОКИ И НЕПОСИЛНИ ЗА КУПУВАНЕ ОТ МНОГОТО БЪЛГАРИ, ЧЕ ТОВА МОЖЕ САМО ДА СЕ ПРИЧИСЛИ КЪМ ПРЕДИЗБОРНИТЕ ЕВТИНИ ТРИКОВЕ НА ГЕРБ!!! ТЯ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ Е ВИНОВНА!!!

Ами ти произвеждай и продавай евтино, ще станеш милиардер! Ама да работиш не е като да дрънкаш глупости по форумите, че и с главни букви, да не би някой да ти пропусне идиотиите..

Голям майтап щом и в пазарната икономика става задържане на цените с убеждения, да се върнем тогава при комунизма и тогава така ставаше, но за разлика от сега хората бяха добре.

Е добре де, то е много лесно просто да се критикува, без да се предлага нищо насреща. Тази мярка е по-добре от нищо, защото може и без нея. Който може да предложи нещо по-добро, има си начини да го направи, дори и по форуми като този. Има си служители от министерствата, които ги четат, и които, ако са толкова гениални, ще стигнат където трябва. В крайна сметка, на срещите с производители и търговци е имало и представители и на други вериги, имали са възможност и те да се съгласят на това споразумение, но не са го направили - така са си преценили. Но е нормалн да се споменат имената на тези, които са ги направили... дори и да звучи като реклама

Еми ето едно предложение, щом искате, гласувайте отново за Борисов, тогава освен, че асфалт ще ядете, ще се договорят да "държат" цените още на 10 продукта!

както се видя и асфалта е некачествен, разрушават го. Така че нищо в булгаристан не става за ядене.

Това споразумение, ще рефлектира върху производителите, които веригите и без това притискат да им продават на безценица, всеки сам да се сеща до какво ще доведе. Поредния безумен популиски ход, горе долу като с рецептата Стара планина" и т.н. Това не е начина да се стабилизира пазара, това са популиски ходове за пред потребителите, ефекта за тях ще е нулев, за икономиката отрицателен. Но по бездарно правителство не сме има ли така че друго едва ли ще измислят.

Направете малко сравнение цените на по пазарите са доста по-ниски от тези на вносните зеленчуци и плодове в Кауфланд. Да не говорим за млечните продукти в същата верига надути до безбожие. Тази нова политика е отново лъжа и измама.

Да обобщя коментарите ви - да се замразяват цените е кофти, защото се прави реклама на определени магазини, а освен това не е и пазарно. Браво, пийпъл, ненадминати сте!

Toeст, 3 месеца няма да мърдат цените, а след това ще паднат ? Значи, умишлено ще ги държат 3 месеца високи, без да се прави проверка на големите вериги? Това май не е в полза на крайния потребител.

КАКВОТО И ДА НАПРАВЯТ, ЗА ВАС И ЗА ТАКИВА КАТО СТАНИШЕВ, УГОДИЯ НЯМА. ЩЕ МРЪНКАТЕ ДОКАТО НЕ ДОЙДЕТЕ НА ВЛАСТ, ЧЕ МНОГО ПООГЛАДНЯХТЕ !

Кои си ти бе,да излизаш от името на народа.Явно си некакъв разбойник,щом ти е угодено.

Пазарна икономика та дрънка!

и как го обясняваш? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

преди избори- дрън, дрън.

По-големият проблем е в ниската цена на труда в България

Абсолютно съгласен!

За каква пазарна икономика говорят някои хора, когато в България никога не е мало /абсолютно умишлено/ реален пазар на труда, като основен елемент от пазарната иковномика. Как се формират цени без цената на труда? Защо никой не говори за това? На мутромилионерите уж "бизнесмени" никак не им е удобно!

За каква пазарна икономика говорят някои хора, когато в България никога не е мало /абсолютно умишлено/ реален пазар на труда, като основен елемент от пазарната иковномика. Как се формират цени без цената на труда? Защо никой не говори за това? На мутромилионерите уж "бизнесмени" никак не им е удобно!

Пълна тъпотия!! Тези търговски вериги са в големите градове. Къде ще намерят тези стоки с "фиксирани цени хорага в останалите населени места????? Кретени за винаги и навсякъде!!

Кило праскови на пазара -60ст. Кило праскови в голямата верига -1.8 лева! Защо да стъпвам в хипермаркетите? миро найденов стои на пост като министър, а работи и дава резултати като обикновен лобист.

Докато е хранил кучетата на Тодор Живков,другаря Бойко Борисов е понаучил нещо. В това число и как да одържавява частни супермаркети.Това не е решение другарю Борисов видяхме с бензина ,един месец замразени цени на втория цените двойни. Сега пак ще се получи същото.

аман от Ветеринари, Пожарникари и НСА-министри/Лобисти ...Да не споменавам напразно Божието име ...или на Радоя, лека му пръст, една Епиграма за България ...и Бездария ...

лукановата зима 1996 ше се повтори

Чуждестранните магазини ни докараха бедността и безработицата ,а сега се подиграват с нас !

ВСИЧКО ПО РЕДА СИ! 1. ПОВИШЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ 2. ПОСОЧВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ ПЪТЯ КЪМ ЧУЖБИНА. ЯВНО НА НЯКОЙ МУ Е НУЖНА ТЕРИТОРИЯТА НИ.

Това си е ЧИСТО КАРТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ от където и да го погледнеш! А другаря, кучкаря, хипопотам-министър, така завлечен в това престъпление, си е директно за ЗАТВОРА! Представете си още за колко милиони продукти се правят НЕОБЯВЕНИ и не така широко РЕКЛАМИРАНИ картелни споразумения между бензиностанции, хипермаркети и вериги!

За ненормалния ни живот и преди, и сега са виновни комунистите. Това не го е казал Боко или някой гербер, а го казвам аз.

Те цените на всичко са вдигнати най-малко със 100% а сега при това положение ги замразяват. Докато Б. Борисов и компания не премахнат прекупвачите оправия няма да има. Държавата си дала територията на мутри да си веят байрака, както си искат и да експлоатират населението, а не можела да се намеси в цените. Нека да се намеси в държавното устройство, технологията на производство и достъпа на производителите до търговската мрежа, тогава цените ще си дойдат на място. Сега правителството защитава спекулантите, прекупвачите и мафиотите. Така оправия няма да има. А примери в Европа за нормална търговия и ценообразуване колкото искаш. Само правителството трябва да е загрижено за населението си. В България не е така.

И за нова година ще ги надуят-както преди ВЕЛИКДЕН.И през лятото не се консумира толкова месо....... прах в очите ,както винаги .

Сега отново на мода ще излязат продуктите с растителни мазнини, добавени калциеви препарати, обезобразеното от добавена вода месо, а да и соевите препарати. Проверки и и замазване на очите няма да има- министърът с просията и ррекламата на веригите обеща. Така ,че освен за това, че ше се повишат цените на некачествени продукти пригответе си и повече пари за лекарства.

те при незамразените цени ни продаваха лайна, представям си сега какво ще пуснат във веригите. Ега ти разложената, мутрафонска държава. Не обиждайте мафията, нашите боклуци за мафиози не стават. То в мафията също имаше принципи и правила, а червеногъзите от всякакъв вид признават само потопа след тях. И не ми плямпайте, че боко не е червен, дори не си е хвърлил партийния билет. Ма и европа да го духа, щото прие боко в енп за 4-5 кирливи гласа, въпреки всеизвестната истина. Я се разходете в "бедстващите" гърция и испания и хубаво се огледайте за кВо точно става въпрос и как живеят хората. Тук, в булгаристан, работещите бедняци и роби са в поза хванати за палците. И така 22 години, в тази поза чакат да падне тавана.

Ясно е, че министърът се опитва да направи нещо, колкото и малко да е това. Ако всички смятате, че това са спекули и нереално завишени цени, да спрем за 2-3 седмици (ВСИЧКИ) да купуваме тези стоки и тогава ще се види каква ще бъде цената и тогава всички по веригата ще видят какво е НАИСТИНА да се работи на загуба. За тези, които винаги са недоволни и смятат, че нищо не се прави, само ще припомня, че когато цените на яйцата по Великден тръгнаха необяснимо нагоре, министър Найденов излезе и каза, че ако това продължи ще отвори вноса на яйца от Полша... Много бързо всичко си дойде на мястото. За сравнение Предишния ни министър-председател в такива ситуации винаги казваше: "Това е пазарна икономика, държавата не може да се меси". Казваше го и за мобилните оператори (сега се видя, че всъщност може и да се меси), казваше го и за заплатите (това също се видя, че може да се регулира в някаква степен от държавата). Не плювайте министрите, които се опитват да направят нещо във ваша полза, такива не сте имали до сега...

С такова мислене /може и да е платено/ цял живот подлога ще бъдеш и за жълти стотинки ше се радваш.

Внимавай да не се задушиш от злоба човече. Прав е Стефан. Социалистите не са никакви социалисти, никакво регулиране не правят.

2-3 седмици ще гладуваш ли? То и карфица да купиш все тая, все е с огромна надценка.

Чужденците и техните дюкяни искат на ни вземат парите и да ни поробят и колонизират !Те изнасят парите на България и ги пращат във фирмите си в Германия !

в БГ почти няма чужди работодатели. всички тези магазини се бг представители на западните вериги, управляват се и са собственост на българи ,чужди са само някои стоки и надписа над магазина

В тези вериги пазарува няколко процента от населението.Основната маса пазарува в кварталните и селски бакалии,където не са и чували за замразяване на цените.А когато се размразят тези цени по Нова година свят ще ни се завие от скъпотия.

Ами вдигни си мързеливия задник и иди до някой по-евтин магазин. Всички знаем, че в махалата е най-лесно да напазаруваш - хем ще изтичаш по потник и гащи, хем ще цапнеш една биричка с аверите. Но в тези магазинчета цените винаги са били по-високи. Това е - удобството също се заплаща. ;-)

И като сложиш бензина да отидеш до по-евтиния магазин...

Не се връзвайте, това са поредните опити за замазване на положението. Реално цените са с най-малко стотина процента надценка. Само един пример, литър мляко се изкупува от производителя за 0.30-0.40лв, 1 кг сирене се прав от 5 литра мляко, а в магазините сиренето върви за над 10-13лв килото. Същото важи и за останалите продукти.

Няма ли кой да обясни на матряла, че регулирането на цените от държавата е вредно и опасно в дългосрочен план? Няма ли кой да обясни на матряла, че само истинската конкуренция държи цените стабилни? Няма ли кой да обясни на матряла, че цените не се вдигат от производителите и от големите вериги, а от мутрите-прекупвачи на едро, които са монополизирали цели хранителни сектори? Знае ли матрялът, че дребните и средни производители на хранителни стоки нямат пряк достъп до големите вериги и изнемогват, притиснати от ниските изкупни цени на мляко, месо, зеленчуци и т.н? Спомня ли си матрялът как бяха празни магазините във времената на регулираните цени? А един по-пресен спомен: цените на горивата, които бяха "замразени" преди половин година? Доведе ли това до поевтиняване? Докато матрялът е все така прост, ще го управляват комунисти и милиционери.

Цените в постоянен галоп нагоре, заплатите надолу - всичко е цветя и рози. Едно време празните магазини бяха заради спекулантите, а не че нямаше стока, просто се държеше по складовете. Къде е истинската конкуренция в България? Всичко е картел или монопол. Може ли литър немско био-мляко да е по-евтино от българско не-био? То е ясно, че проблема така няма да се реши, ама само лудите очакват у нас нещо реално да се промени.

Някак не ми се връзва компетентен, но неграмотен .......????

Към "някой си". Какви комунисти ни управляват това са партийни членове кариеристи които бяха първи в СДС,НДСВ и ГЕРБ и биха отишли в всяка партия която ще дойде на власт- за какви комунисти говориш такива няма...пазарна икономика е при капитализма държавата не регулира цените...това не ти е социализма да има единни цени... кои ти е виновен -естествено че има виновни...

Спокойно. Не зависи от никой министър. Зависи само от мен и теб и от това колко нужда и възможност имаме да купуваме и на каква цена. Каквото и да пишат и да политиканстват.

следващата стъпка е купона система ха ха ха е ви герб

Е, ами аз като живея в място където, няма такива вериги, ще трябва да ползвам замразена вода. Сбогом на всички приятели и познати... така ли? СМЕШНИЦИ и демагогия, кого лъжете , майките и бащите си с мизерните стотинки, живеещи в малки населени места!

Смешници! Ами те вече вдигнаха цените и сега обещават три месеца да не ги вдигат. Голямо постижение, няма що. Важното е гьобелсовата пропаганда да върви въпреки тоталното вдигане на цените на всичко.

вдигат цените ревът, замразяват цените пак ревът е няма угодия на българите

Защото тия замразени цени ще ти излязат през носа, юе повишат много нещо друго, също толкова потребно, а замразяването ще се отнася за стоки с растителни добавки, соя и шприцовано най малко с 30% вода и химикали месо. И аз ще поръчам призводство на такъв тип продукти и ще ги продава на повисока цена дори. Да не съм луд.

КВО ЧАКАМЕ БЕ?!? ЗАЩО НЕ ИЗРИНЕМ ТИЯ ГЕРБЕРАСТИ НАЙ-СЕТНЕ???ЗАЩО СИ ТРАЕМ да се гаврят с нас бе???