Проверката: Европейци ни продават храни с различно качество

Има разлики между хранителните продукти, които се продават на българския пазар и в страните от Западна Европа.

Обратно в новината

Коментари - Проверката: Европейци ни продават храни с различно качество | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбрахте ли какво ви даде ЕС?Пълен развал на промишленост и селско стопанство с цел БГ да не конкурира с европейски бизнес и превръщане на БГ в пазар за ЕС. Не се предвижда нищо повече. И като капак на всичко третиране на граждани на източните държави на хора втори ръка недостойни да се хранят според евростандарти и да бъдат уважавани и да бъде зачитан техния здравен статус.И нашите деца не са като техните, а нашите са животинки.Това е цинизъм, дискриминация и нецивилизовано поведение,когато се допуска да се потъпква по-бедна държава.

От изледваните групи храни повечето по принцип са за избягване и не са част от здравословното и разнообразно хранене. Аз лично по принцип избягвам веригите за пазаруване, особено на храна. В крайна сметка конкуренцията при храните е огромна и потребителят е този, който прави избора си. В крайна сметка ако съдържанието отговаря на етикета не виждам какъв е проблемът с разликата във съставките и вкусовете. За най-големият производител на газирани напитки в света е практика съставките и вкусовете на продуктите да са различини по региони и страни. Рецептурите се пригаждат към преобладаващите вкусове, като се правят редовни дегустации, така че напитките вит.наги да са възможно най-близо до вкусовите предпочитания.

Преди няколко години спорих с познати, които ме уверяваха, че ние тук ядем истинска храна, а на Запад - не. Не знам за всички страни, но в Германия и Австрия си държат на стандарта. Разбира се, има и боклучарници като Лидъл, на като цяло по малките семейни магазини или пазарите качеството е високо. У нас, за съжаление, не достигат субсидии нито за фермери, нито фермерските магазинчета могат да издържат конкуренцията с многобройните немски вериги.

Пак ни лъжат! От 31 бр. храни взети за проба само 7 бр. били различни. От 31 бр проби 41 бр. са фалшиви - това е истината. Ядеме само боклуци и вносни, и български!!!!

Не Ви е срам! Как може, да плюете по чужденците, ами ако сега се обидят и спрат да внасят храни? Какво ще ядем тогава а?

Тогава ще ми ядете цървулите!

Не само че стоките у нас се продават на завишени цени. Защо не гледа и качеството. С други думи има ли баланс между цена и качество. Веднага давам пример: LIDL! Това е верига магазини в които се продават най-големите боклуци. А хората се заблуждават че купуват изгодно качествени продукти. Нито са евтини нито качествени. Нищо което съм купувал от тази верига не струва, с малки изключения. Три пъти купувах ел. уреди но повече никога! Пълни боклуци. Тази фирма " Силвър крест" която произвежда всички ел. и електронни уреди е световно неизвестна. Някаква "куче марка". За храните да не говорим. Пише произведено в Германия!!! Това ако го хапне германец сигурно ще застреля продавача. Повярвай те, купих веднъж някякви баварски колбаси, които съм опитвал в Германия. Ужас!!! Нищо общо освен етикета. Дадох ги на една овчарка която пази гаражите ни! Амчи тя дори не го помириса, завъртя се и си тръгна? Вече напълно се отказах да купувам хранителни продукти от там. За сега, понеже ми е под носа магазина, купувам тоалетна хартия, сапун, препарат за пране и по някога зеленчуци и плодове. Нищо друго. А, и българска бира.

От Лидл са ми връщали пари за ел уред на почти 3-тата година. Еда ел. възглавница изгоря. Имам перфоратор и хлебопекарна ОК са!Специално техниката име СУПЕР. Месото им е проблем, дори попадах на гадости, но и тук говорим ЗА БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА МЕСО НА КОЙТО ЛИДЪЛ СЕ ДОВЕРЯВА!

Аз ги харесвам. Не ям месо -а маслото и всички млечни продукти, както и плодовете и изленчуците, хлябът и хигиенно-козметичните продукти са добри. Не си купувам техника оттам, нито инструменти или дрехи.

По добре най скапаното швейцарско сирене отколкото ЛАКРИМАТА на Данчо Ментата

Вие сте второ качество, защото не мислите с главите си,аз не съм като вас ! Купувам си неща които ми харесват като цена и вкус и никой не може да ме излъже. Когато купя нещо и не ми хареса, просто не повтарям. Това е. Вие сте глупави сноби, който все търсят ''НАЙ-ДОБРОТО'',за това винаги ще ви прецакват.

БРЦК

Безбожно тъп си ,а се мислиш за умен. Например бабите не са химически експерти за да знаят всяко 'Е' какво значи , или пък защо 'фруктозен сироп' е много по-вреден от захарта. Тук не става въпрос ,че те лъжат(повечето си го пише на етикета) , а че те заблуждават ,че ти продават Кока Кола например. Не не ти продават Кока Кола - продават ти един боклук който е във същата бутилка като Кока Колата. Разбра ли сега?

Я, още един ганю, който се има за най-големия тарикат, дето никой не може го излъга! Че и всички останали са балъци, естествено! Буров чувал ли си какво е казал кога ще се оправим?

С лекарствата не е по различно...

БРЦК

За което са си виновни самите производители. Имат си асоциации, могат и сами да си направят по един голям магазин в големите градове!!! Никой не ги задължава да се молят на МЕТРО.

Чиновниците от Българската агенция по храните вместо да се шматкат по Европа, да проверят качеството на продаваното масло у нас и да обяснят, защо маслото Президент хем е некачествено, хем е 7,59лв за 250гр. а в Теско в Англия е 1,7 лири, т.е 3,80лв.

БРЦК

Цената не е проблем- нали сме много богати. Проблем е разликата в качеството на идентични продукти!!! Огромен проблем и на виновниците трябва да бъдат наложени огромни глоби!

Маслото "Президент" което се продава в ТЕСКО, Великобритания е френско производство. В България е полско производство. Даже цената от 1.7 лири е повишена, защото лирата падна. От време на време това масло го пускат на голяма промоция. Така може да се каже, че в България това масло е много по-скъпо.

Tези крият от нас и не казват цялата и порочна истина : - B прясното, киселото мляко, детските храни и др., които се внасят от Западна Европа на българския пазар са намерени : - конска урина!!! - човешка урина!!! - тебешир!!! - гмо(GMO) нишесте!!! - и огромни количества хормони!!! искаме разследване и подвеждане под наказателна отговорност престъпниците : - Западни и "местни" поръчители - Западни и "местни" производители - Западни и "местни" вносители - Западни и "местни" търговски мрежи в които тези "храни" се продават и са наясно с престъпното им "качество"!!!

loyola

Лъжат като брадати цигани. Само саламите е достатъчно да се изследват, за да се видят разликите!

Сегашните?!? Те в ГЕРБ са все БКП кадри и техните роднини ако не си разбрал.

А, добър ден!

Едно е ясно ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ПРОИЗВЕЖДАТ БОКЛУЦИ и после Европа им виновно Я вижте кои са собственици на големите комбинати произвеждащи хр продукти и тогава плюйте Европа

Плюя и на едните и на другите, какъв е проблема?

Някой по-долу питаше защо СЕГА се шуми около това, като се знае от над 20 години? Ами защото, дами и господа, много средно образовани млади западноевропейци на възраст между 20-30г. започнаха да се местят да работят в кол центровете в Чехия, Словакия, Румъния, България. И взе, че им хареса, вече няколко годин плащат данъци тук, а някои купиха и къщи!Редно е да се напомни на тези хора, че всичко в Източна Европа е Второ качество.

БРЦК

Шуми се сега щото гръмна скандал във Вишеградската четворка по случая. Иначе наште гъзоблизци никога нямаше да се задействат. То не че сега са се задействали кой знае колко де.

Западноевропейци се местят да работят в България ли? Да не си слънчасал бе, приятел?

РАЗЛИЧНО, но не по-лошо!!!! Четете внимателно, не повтаряйте като папагали!

А за банките кога да очакваме?

Аз не виждам какъв е проблемът, ако всичко, което се съдържа в даден продукт, е описано на етикета. Всички тези продукти, освен млечните, чието изследване е в наша полза, нито един от тези продукти не трябва да присъства ежедневно на трапезата на всеки уважаващ здравето си човек - нито безалкохолното, нито соковете, нито шоколадът, нито саламите, още по-малко - енергийните напитки. Колкото до шоколада, на пазара има и варианти без палмово масло и подобни нетипични продукти. Според мен се вдига повече пушилка, вместо да се решават директни проблеми като например грешно етикетиране, пропускане да се упоменат разни съставки, занижена хигиена, продажба на стоки с изтекъл срок на годност.

Проблемът е, че ни смятата за 2-ра категория, за кучета, ама не техните!

Човек е такъв, за какъвто се смята. Ако ти се смяташ за втора категория - добре. Аз не се смятам и никъде по света не са ме смятали за втора категория човек. Между другото наденичните в Англия и Германия на цената на българските са абсолютна отврат и имат доста повече боклуци от българските.

И да добавя, че за мен продажбата на българско саламурено сирене с палмова мазнина, без това да се казва на потребителите, е много по-страшно от това, че газираните напитки не били със захар или че имало по-малко кофеин в енергийните напитки!!!

БРЦК

Проблема е ,че един и същи продукт на една и съща марка се продава у нас хем по-скъпо, хем с по-ниско качество. За теб ако това не е проблем , мисля че няма проблем да пише на етикета, че си идиот.

Ами не е проблем, имам очи и мозък зад тях да прочета етикета и да преценя. Ако се наливаш с безалкохолни, маргарин и енергийни напитки, едва ли трябва да те тревожи факта, че си съсипваш здравето с глюкозо-фруктозен сироп, а не захар.

България с Крум Зарков

В България , политиците ни превърнаха живота на хората като ,...НАРОД ЗА 1 ЛЕВ . НЕ Е ЛИ СРАМНО ? Но може би и народа иска да е така.

Ако сте яли немска и българска "Милка" с еднакви опаковки и на почти еднакви цени ще усетите каква е разликата или по-точно,че нямат никаква прилика.Ако току що сте изяли немска "Милка" и някой ви даде българска,със сигурност последната ще изхвърлите в кофата за боклук.

За сведение: българската Милка се произвежда в България. Защо не питате българския производител какви ги е дробил?

БРЦК

Какво значение има къде се произвежда? Проблема е съвсем друг.

ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е СМЕТИЩЕТО НА ЕВРОПА БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ, ЦАЦРОВ И ПЕЕВСКИ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ

слагай правешкия каскет и "живей"щастливо

Номерът е да си ядеш храна собствено производство, но Чернобил и бомбардировките на НАТО ни отровиха земята.

Ще се ''радваме'' и на СЕТА от САЩ /уж от Канада/.

Едно време хората са си произвеждали храната сами, но най-често са гладували ;)

По-добре отколкото да станеш 200 кила хранейки се с боклуци.

има ли българска марка прах за пране..?

Имаше,и то много марки.Имаше завод за производство на български прахове.Завод "Верила" се казваше.Ама нали искахте демокрация.Алчните копелета ликвидираха и приватизираха всичко,за да може да лапат.Сега ревете-имало разлика в продуктите.Ми ще има.Германия пази народа си.А вие яжте дръвцето.

прах и гел за пране аз си ползвам гел-а от години http : link . com Easy марка.

втора употреба дрехи, второ и по-старо качество "прясно размразени"държавни резерви за храна,автомиби втора употреба, самолети втора употреба...всичко употребявано и за боклука отива в България, защото сами се обозначихме с тази втора употреба. Един беше казал че такъв е матриЯла, ама май ще излезе прав щом сами се самоопределяме като такива.

а в кореком какви бяха стоките, само се чудите как да заблуждавате тъпите бг

Такива като тебе бяха най-верни на СССР.

Ти десидент демократ ли си бил тогава? Или просто партиен секретар?

''В наша полза е показателят в изследвано масло от млечната група - 82% съдържание на мазнини на българския пазар, при 80% на пазара в Германия.''

при нас стандартът е 82% и са се съобразили с него

Това ако не е дискриминация !!!!

Трябва да измоли от Монсанто боб, който да пуща много газ, щото с този ХЪБ на Бат.Баце. ..?

Не ми ясно следното: Преди няколко години тази тема беше зачекната за първи път. Тогава големите фирми излязоха с мъглявото обяснение, че нагласяли продуктите според вкуса на хората в отделните страни. И с това се спря -ЗАЩО?! И ЗАЩО сега се почва отново?! Аз се радвам и приветствам тези изследвания, но да не се замете проблема както миналия път!!!

защото взеха да прекаляват

Онзи ден Ути Бъчваров се правеше на възмутен от глюкозо-фруктозния сироп! Този ако е учил малко кулинария и биохимия, ще знае,че двете неща нямат абсолютно никаква разлика от гледна точка на здравословно хранене!И двете са еднакво ''вредни''! Внушават се мнения на простия човечец и той кълве като шаран на варена царевица! Глюкозо фруктозния сироп/ има няколко вида/ не е по-вреден от захарта! Запонете да не ви лъжат! По-евтин, но не по-вреден!

Не заблуждавай хората. Глюкозо-фруктозният сироп се добива чрез процес на ензимна хидролиза на царевично нишесте(ГМО) и е много богат на фруктоза. Това е калоричен подсладител, който се използва за засилване сладостта на много напитки и храни. От 80-те години на миналия век в производството на храни и напитки започва извършването на тиха революция. Производителите постепенно започват да заместват захарта в изделията с глюкозо-фруктозен сироп. През 1970 година над 80% от подсладителите, които са консумирани в САЩ са се падали на захарта. Въпреки че глюкозо-фруктозен сироп и захарта съдържат приблизително еднакви количества фруктоза, те не са съвсем еднакви. Фруктозата от сиропа се усвоява много по-бързо. Погрешно е схващането, че глюкозо-фруктозният сироп е по-натурален и безопасен.

Основна разлика между натуралните източници на фруктоза, захарта и глюкозо-фруктозния сироп е, че последните две доставят на организма единствено празни калории. Те не осигуряват минерали, витамини или други ценни съставки единствено захар. В големи количества глюкозо-фруктозен сироп не само не е диетичен, но е и опасен за здравето. Основната причина е, че за да се използва фруктозата като гориво за мускулите, тя първо трябва да премине за обработка през черния дроб. Неговите възможности да се справи с тази задача не са толкова големи и когато фруктозата постъпи в по-големи количества, тя се преработва в мазнини, които повишават нивото на триглицериди в кръвта. Високите нива триглицериди повишават риска от развитие на сърдечно-съдови проблеми, инсулинова резистентност и диабет.

Ясно е, че ручоме жабетата!? А дали ще успее Русията да преебе част от европейските страни- кинжали с Турската тръба, която вече тръгна през морето? Нашите ,,експерти,, бяха категорични , че това е ..химера ,..ама..?

Повечето от месните производители произвеждат много по-некачествени и по-скъпи неща. Въпрос на стандарт, манталитет и култура. Месните управници и "бизнесмени" не ни броят за хора. Защо другите трябва да го правят?

СЕГА ЛИ ОТКРИХТЕ ТОПЛАТА ВОДА,,,,,ОЩЕ ПРЕЗ 1994 ШАМПОАН ЕЛСЕВ КУПЕН В MULLER нямаше нищо общо с такъв купен в БГ ,НА ПАРФЮМИТЕ ДАЖЕ ГЛАНЦА НА КАПАЧКИТЕ СЕ БЕЛИ, НИЩО ОБЩО С ФРЕНСКИЯ АНАЛОГ,,,ВСИЧКИ ПО-ГОЛЕМИ КОМПАНИИ ИМАТ ПРОИЗВОДСТВО ЗА ИЗТОЧНА ЕВРОПА И ЗАПАДНА ЕВРОПА,,,,,НИЩО ОБЩО

Отидете на село и вижте пиле на два месеца как изглежда. Пиле от голяма кокошка в никакъв случай няма ръст и размер за клане ! Ние ядем пиледа на по месец и половина които тежат 1.5 килограма!! ГЕРМАНЦИТЕ ЛИ ДА ДОЙДАТ ДА НИ НАПРАВЯТ КОНТРОЛА И СТАНДАРТА???

и после шприцовано с химия Европа ли пак е виновна ?

Яж на Колбасо саламо от 1,90лв/кг и пии Каменица с уран

ЗАЩО МИ СКРИХТЕ МНЕНИЕТО? Явно не ви изнася. 1кг.свинска кайма 8л00лв, 1кг. телешка 9.00лв.. кайма смес 50 на 50% - 5.6. да в кауфланд е това. Или го криете този магазин, че е бъкан с буклуци от Запада

и от България

Дрогари и дрогарке, стига сте правили лъжлива пропаганда! Никъде не пише, че стоките са некачествени, а че не са същите. Познат говорил с представител на Западна фирма и го питал, защо качеството не е е същото. От фирмата му отговорили, защото дистрибуторът така иска, за да са по-ниски цените. На което нашият човек отвърнал - ами че цените не са по-ниски. Така че дрогаре и дрогарке, колкото и да се напъвате, истината е една - в Ада край българския казан - няма дяволи да пазят. Българите дърпат другите в казана!

по-некачествени пише, научи се да четеш. Пише, че не са опасни, но че са с различно /по-ниско/ качество.

една стока, братя българи, или е качественна или е евтина. двете на един път не става!!!!

За 2016 г. в БГ са консумирани 12 хил. тона палмово масло. Само този факт е достатъчен, да се направят изводите.

Не стига, че при нас са по високи цените на хранителните продукти ами са и по некачественни.

вместо захар."!!!!!! ЗАХАРТА СЕ СЪСТОИ ОТ ГЛЮКОЗА И ФРУКТОЗА!

И от кога ?

ВЪПРОСНИЯТ ГЛЮКОЗО-ФРУКТОЗЕН СИРОП СЕ ПРАВИ ОТ ГМО ЦАРЕВИЦА, НО ТОВА НЕ Е УКАЗАНО В ЕТИКЕТА

Прави се в България, на няколко места ! Какво ГМО те гони!

Правиш се на неразбиращ или на интересен. Убеден съм, че знаеш, че глюкозо-фруктозния сироп е основно от царевица (в Щатите например, 80% от царевицата е ГМО) /. Глюкозо-фруктозен е названието родно, английското е High Fructose Corn Syrup. Виж на японски, откъдето са измислили процеса на рафиниране на царевичния сироп, не знам как е. Иначе и захарта (бялата, рафинирана) и споменатия глюкозо-фруктозен сироп са еднакво вредни и опасни, като дори втория дори повече. Само за сведение провери под колко различни наименования може да го срещнеш.

Нека верицата ви гейропска. Продължавайте да се изпускате в гащите, че лумпеноподобно пиянде било арестувано и щяли били да ни се обидят, че не им се разрешава да се "позабавляват" оповръщвайки навсякъде и раздавайки ритници. Продължавайте да княвите за "западния цивилизационен избор и ценности". Те не само руснаците и унгарци, и поляци, и чехи вече открито пго казват какво значи за тях "партньорско" отношение. Продължавайте да пляскате на гей паридите и да се кланяте ниско-ниско и яжте боклуци на тройни цени.

Изследване my ass. Незначителни разлики. Резултати изсмукани от пръстите целящи да покажат лошия европеец. Дрън дрън ярина.

И Българската "качествена"стока

Е коя е тая "качествена" българска стока - салами ли без месо сирене без мляко гнусни инжектирени пилета бира с уран ?ЕВРАПА ЛИ НИ Е ВИНОВНА !

нали? Ама рубладжии с рубладжии. Не ги е срам бе, за такива "незначителни" разлики видиш ли...Абе кво щеше да стане в Швабия ако набарат там такива "незначителни" разлики а? Питам само.