Найденов: Замразените цени на храните ще паднат след 3 месеца

Запазването на сегашните нива на цените на десетте продукта е промоция от страна на веригите супермаркети, заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов във Варна. Така той коментира действията на три големи търговски вериги, които замразиха цените за 3 месеца по настояване на управляващите.

Обратно в новината

Коментари - Найденов: Замразените цени на храните ще паднат след 3 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този надмина и Настрадин ходжа..Как ще паднат цените при повишението на енергията и горивата които влизат в себестойността на всеки продукт..

Замразяването на цените е промоция, а г'усин министъра е манекен в рекламата на тези три вериги супермаркети: "Яжте боклуци и ще станете като мен!" :-)))

Що го мъчиш?

Ей, Пич, за герберастите не се говори лошо бре, ти по политикономия не си ли учил!!! Боко е в Лондон, за да даде акъл на Камеран, ама като се върне ще ти размаха пръста заканително!

това е първото правителство което мисли за народа а не за олигарсите

Шеки беше клоун, нали? Ти не четеш ли бре - "цените ще паднат след трите месеца", тоест ние се договорихме да задържим падането дотогава, че народът да развърже кесията и да го пообрулим още! Ама лапнишараните герберастите ги ловят и на ръждясал пирон...

kapiika@

Модератори, защо не си виждам коментара? Мисля, че съм спазил правилата, но...

kapiika@

Браво на др. Найденицов! Най-отговорно позволи на веригите да си замразят цените (т.е. да си запазят печалбите) точно през периода, през който ежегодно цените падат и отчитаме дефлация именно за сметка на храните, особено на плодовете и зеленчуците. БРАВО! А защо не горивата? А защо не подскаже на шефа си да увеличат доходите? Направете минималната 1 000 лв, или направете чиновническите тройни (за да ги последва и частния бизнес), пък да видим няма ли да има продажби - и оттук по-високи доходи на всички по веригата, а също и много по-големи данъчни постъпления. А на тези, които ми кажат, че съм соци или коми ще напомня какво направиха Щатите след 15.9.2008: точно по социалистически наляха в икономиката едни 700 млрд. долара, ЗА ДА НЕ СПАДНЕ ПОТРЕБЛЕНИЕТО!

Капе, хубаво даваш пример със САЩ, само че ние сме си загубили финансовия суверенитет и не можем да си напечатаме парици... Иначе истината е в потреблението, няма спор. Дали обаче то се стимулира със строежи на магистралки?

сър

Аха.Разбрах, че тия ще паднат до 3 месеца.

Те хубуу ще паднат, ами кои ще станат на тяхно място? Пръмовица ли? Станишев/Доганчо ли? Кой бе? Колкото и да ревете още не се е появила свястната алтернатива на ГЕРБ.