Найденов препоръча семейни кооперации за агнета и обеща евтини храни

Земеделският министър Мирослав Надейнов препоръча на хората да се "кооперират" и да си купят цяло агне за Великден, което след това да си разделят, защото разфасованото агнешко е по-скъпо.

Обратно в новината

Коментари - Найденов препоръча семейни кооперации за агнета и обеща евтини храни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е краино време е да има стабилна цена на всико поне да знаят хората за какво ги гледат тези животни *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Дано агнешкото да не поскъпне рязко. Но би било добре, като застраховка, потребителите да си купят още от сега, когато цената е по-ниска", призова министърът". Разсъждения и съвети от и това, което ни било министер!! Къде са ти агнетета, бе?! К'во си планирал, произвел...тъпанар!

г-н Министър не ни дрънкаите глуности ами кажете какво правим с обезлюдените Български села някъде към двеста парчета

ТЕМАТА ЗА АГНЕТАТА ПО ВЕЛИКДЕН Е БОЛЕЗНЕНА ЗА БЪЛГАРИНА И МИНИСТЪР НАЙДЕНОВ БЪРКА КАТО ПРЕДЛАГА СЕМЕЙНИ КОМБИНИ. АЗ НЕ СЪМ ЗАБРАВИЛ, ЧЕ ПО ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО КОЖАТА НА АГНЕТО СТРУВАШЕ ПОВЕЧЕ ОТ МЕСОТО И КАРАНТИЯТА НА ЦЯЛО АГНЕ. НАПОМНЯМ ТОВА , НЕ ЗАРАДИ БАЙ ТОШО, А ЗА СЪОТНОШЕНИЕТО МЕЖДУ ДАХОДА И ЦЕНАТА НА ТОЗИ ВЕЛИК ПРАЗНИК

Ами, на Найденов мога да отговоря по следния начин: Предлагам да се кооперираме входно или жилищно за всичко - сметки, пазаруване и т.н., за да може Найденов и такива като него, да си развяват коня на наш гръб. Скоро може даже и жените да си кооперираме за по-добра продуктивност.

Какво е агнето? Детенцето на овцата. Найденов, Найденов, не се научи...

Найденов за празниците ще пуска и дезодорант Агне по БДС, за лев килото, копуваш пиле пръскаш го с дезодоранта слагаш малко коприва и все едно си ял агнешко от ГЕРБ.

Простак!

Какво е кооперация? Двама бедни,като се съберат се получават двама сиромаси. Врачанският "мозък" продължава да се подиграва с хората. Сега се изтакова и в хляба. Този ще повлече цялата гробарека партия, ако доживеем докрая на управлението и.

Тая палячо, колкото стандарта е направил, толкова пъти само вдигна цените на продуктите двойно и тройно. А качеството никой не го гледа. Войнов само трепе животните с шап и друго не го интересува. Дори не се сеща да направи ваксинация на всичкия добитък при турската граница.

А БЕ НЕЩАСТНИЦИ КАКВО ЩЕ НИ УЧАТ КАКВО ДА СИ КУПИМ КАТО ТО ПРОСТО НЯМА С КАКВО НЕ МОЖЕ ЧОВЕК ДА РАБОТИ ЗА СМЕТКИ И ПРЕЖИВЯВАНЕ НЯКАКСИ И ТОЙ ЩЕ МИ КАЗВА КАКВО ДА КУПИМ ИЛИ КАКВО НЕ НЕ ГО ЛИ Е СРАМ АБСОЛЮТЕН НЕЩАСТНИК ТЕ ВЕЧЕ ПРЕКАЛЯВАТ НЕ ГИ Е СРАМ

По добре цирк Балкански отколкото ГЕРБ

ТОЧНО ТАКА НА ТОЗИ ЦИРК СЪМ ХОДИЛА И ТАМ ХОРАТА РАБОТЯТ ТРУДЯТ СЕ И СА ТОЛКОВА ИНТЕЛИГЕНТНИ И ТАЛАНТЛИВИ И ТЕЗИ КАКВИ СА НАСЛЕДНИЦИ НА КУМОНИСТИТЕ - КРАДЦИ ДО ДУПКА НО СЕ НАУЧИХА НА ЕДНО МНОГО ДОБРЕ ДА ГИ ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА НА ОТКРИВАНЕ НА НЕЩО СИ ТОЙ БОЙКО ЗАТОВА РАБОТИ ДА РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ

Гледах го, слушах го сутринта и се чудя от кой ли цирк са го изпуснали този палячо. После като прочетох, че Борисов и Т. Трайков удържат цените на горивата, ми светна. Цирка се нарича "ЦИРК БОРИСОВ И СИЕ". ГОЛЯМ СМЯХ ПАДА. Ако не е толкова тъжно.

това момченце ще иска да се кооперираме във всичко-аз ще седна на неговата маса а той на мойта ! вечерта аз ще легна в неговото легло и т.н.

Министерът както винаги е точен, в десятката. Само така, кажи им, Миро, право в очите. Агнетата не са за простолюдието, а само за избрани хора от сой.

За мен агнето а за Найденов кожата на агнето - става.

Един като него със сълзи на очите призоваваше:"За Бога, братя, не купувайте"! Не съм очаквал това безсилие на управляващите да се повтори. Много назад се върнахме, май!

А защо не 2-3 министерства с 1 министър?

Да не дойде време пенсионери да се събират и да си купуват един хляб и едно бурканче мляко и да си го разделят за по евтино.

ПРАВИМ КООПЕРАЦИЯ ЗА АГНЕ, ПОСЛЕ ГО ГОТВИМ С КАРТОФИ, КОИТО СМЕ СИ ПОСАДИЛИ В ГРАДИНКАТА, КАТО МАЙКАТА НА БОЙКО - АЛО-О-О, В КОЙ ВЕК СМЕ???

Г-н Найденов,предлагам кооперация с Вашето семейство - от мен софрата,от съседката козунака,от съседа яйцата,от другия съсед картофките,от другата съседка салатката,а от Вас агнешкото.Може и ракийка да намерим.Да живее кооперацията в блока ни. Боже,боже,слез да си вземеш вересиите!

Не се надявай, агнето на него ще му го донесат. А ти и аз ще ядем картофи. И накрая средностатистически ще сме яли агне с картофи. :)

На 2 семейства може, ама ако са 3, ще се сбият за бутчетата.

Добре, че е телевизионният министър за да ни даде акъл кога и как да си купуваме агнешко....и така ще си спестим по 0.50 лв. на килограм и с тях пари ще си купим сирене от млеко.../а от къде е млекото като няма животни/ но вече доста по скъпо сиренце....грижовни управници!!!1

След време -- по един хляб на 3 семейства и т.н. Докато продължават да изнасят продукция при недостиг на вътрешния пазар, докато остават монополите да диктуват цените, ще има пОзОрна икономика каквато е, а не пазарна

У сяка къща - говедо!

Найденов препоръча семейни кооперации за агнета-1 агне на 200-300 семейства и всички ще са доволни.Така се свалят цените.

кав ялак свят :д вече хората не се борят за почивка и кола както в комунизма, ами се борят за касче хляб.. избягахм от питомното, и се хванахме с дивия капитализам.. скоро ще става още по лошо.. богатите ще стават по богати, бедните по бедни, а природата още по мрасна

Дали води глупостта или наглостта не се наемам да предценя...но понеже се научиха да дават кажи -речи 1 заплата на 23 семейства,та е логично и 1 агне да си делне например ...входа на блока ?

ПО 2-ма, 3-ма министри, заповядяйте да си разделите по един ЗАТВОР

Най-обичам когато някой почне да ми дава идеи какво да правя защото той не може да си свърши работата, за която АЗ му ПЛАЩАМ!!! Къде остана демокрацията, предприемаческия дух и "...невидимата ръка на пазара"?! За това ли 21 години сме в преход, но не към пазарна икономика, а към натурално стопанство?!?!?!? Подобни жалки изказвания нямат място където и да било, още повече от такива "видни експерти". Честно, повръща ми се от Вас...!!!! Предлагам да се направи ново риалити - "Министерски сървайвър". Премиера ще копа картофи, министъра на земеделието ще отглежда агнета и др. добитък. и т.н. за всеки министър. Същевременно, 33% от участниците ще живеят с мин. работна заплата, други 33% с мин. пенсия, а останалите без никакви доходи - те ще се самозадоволяват с произведената и реализирана от тях продукция на пазара (тъкмо ще разберат що е то картел и има ли почва у нас) Печели този, който успее да оживее след 3 месеца престой в нашата китна татковина.

Страхотна идея. Дали може да се осъществи

Преди години Найденов, ако случайно паметта ти се простира дотам беше точно обратното. На едносемейство се падаха по 2-3 агнета. А сега ти е нуедобно да отидеш на гости у приятели, защото не искаш да ги поставиш в неудобното положение да се товарят финансово да ти варят по един чай. Сещаш ли се за какво става въпрос убавецо?

Не знам убавеца сеща ли се, но става дума пак за монополи, олигарси и комунисти /явни , скрити или неоъсзнати/

Абе тоя уял се шопар, Мирослав Найденов, кога ще спре да говори глупости?

Въй, въй, Въй тея ГРОБ-ари хепнен за ташак ни вземаха.. ама прави са след като са на власт значи овцете са ги избрали и ще ги стрижат да КОСТ. Аз предлагам да пускат по ТВ снимки и репортажи на КОЧОВЕТЕ, власт-имащи, да блеят, вместо да купуваме агне та и тем подобни.

по-добре едно агне на 200-300 семейства, така ще нахраним цялата страна

следващ съвет:едно жилище на 2-3 семейства!

Я кви бузки си отпрал, момче! И от снимката капе. Да те нащипкам, дедовото, че и мойте ягнета не са така тлъстички, па и казваш понеке ора да ги ручат. Бе я направо да ручат жабетата им кажи, ама они си знаат.

бозе господи, с какво те обидихме така, че ни наказа да имаме дебили и разбоиници за министри, президенти, садии и дупетати? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Удобно ли е г-н министре да се кооперирам с Вашето семейство?

не е вазможно да има такива дебили министри. ами много по евтино ще баде ако не само агнето, а и останалата храна се купува на едро от поне 100 семеиства и после се разпределя. по евтино за 10 маже ще баде да имат една обща жена и любовница, да живеят в обща каща и да карат една обща кола. абе какви са тези министри-идиоти в балхаристан? по евтино ще баде да нямаме изобщо министри, садии и даржава. изобщо.

Един министър на цел народ, въздебеличък министър, не му е лош живота... ще требва да ни стигне за Великден... за Гергьовден ще се фърлим у мисъл като кой ще да е министър ...

Весела идея! В България цените се качват по празниците, а получаваме безплатни съвети. И от мен един съвет: Който има пари да се маха за празниците от тук, на който са му малко, да не купува агнешко. Да ги видим търговците какво ще го правят агнешкото!

на всеки министър за велигден по едно агне-безплатно от нас пък ще видиме на изборите

Толкова ме е срам ,че има такъв български министър ! Избиха животните на хората , блокираха пазара на животни ,унищожиха средните и малките фирми ! Пълно безхаберие ..... ! Най слабия министър от 1990 г насам .......

Ако е навит да ми се обади. Ще си радделим едно агне. Драги ми министре що и хонорара не си разделиме пък аз ще си купя шиле.

по повод заглавието че министърът обещава евтини храни заявявам че обещавам още по евтини храни

аз обещавам най-евтини

Този министър дразни с напъните си да бъде конкретен и полезен с някакви съвети, но и пишещите тук с жалби и трагедии за мизерията на народа доста са се поувлякли! Като се огледа човек в магазините - всички грабят, пълнят торби и багажници на коли, всеки знае кое колко струва във всички вериги от магазини /значи ходи периодически навсякъде/, кафенета и ресторанти са пълни, както обикновено, и нацията затлъстява, включително децата ... Като имате компютри да чаткате по цял ден разни мрънканици, значи не сте останали без десет лева за парче агнешко, не се тръшкайте толкова! Аман от лицемерни писания ... Манията за оплакване и мрънкане си е национална черта!

Богиньо, не всички посрещаме зората на Капитолийските хълмове от където си видяла тази гледка!

Особено пълни са и багажниците(на количките) и на тези , гдето зареждат от денонощните магазини за вече употребени стоки(кофите за боклук).

Като чета постовете си личи че всички са писани от граждани.Като ви е скъпо си вървете на село откъдето сте дошли.Аз се върнах на село и сега си имам всичко.Прав е Борисов.След като в града всичко е с пари при мен не е така.И картофи и агне и кокошки лук зеле домати салата всичко.а вие се дърлете по форумите че било скъпо.Ами скъпо като ви мързи да си го произведете.

И аз така викам. НО тея хора в града не признават никакви житейски успехи освен да станеш рентиер...Не изкарват ли за агне за агне?

Я копай, копай, виж и нефт бликнал!

И да не бликне, като ви продам сега агнешко, утре ще изревете на умряло че хлябът ви е скъп, вдругиден свинското - и така ще съберем за нефт.