Търговски вериги замразяват цените на основни храни

Две търговски вериги няма да вдигат за три месеца цените на десет хранителни продукта от български производители, съобщи пред журналисти в Министерски съвет земеделският министър Мирослав Найденов.

Обратно в новината

Коментари - Търговски вериги замразяват цените на основни храни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

humfry

Цените по веригите са най-малко със 100% надценка. Само един пример, литър мляко се изкупува от производителя на цена 0.30-0.40лв, килограм сирене се прави от 5 литра мляко, а в магазините сиренето е над 10лв/кг. Заглавието би следвало да е следното - "Търговски вериги продължават да се ебават с хората"

ДЪРЖАВНА ПРОМОЦИЯ??? Стоките ще бъдат обозначени със специален знак!!! Яяяяя, ама това да не са продуктите в стил Стара планина, които никой не купува и не произвежда? А какво се случи с цената на бензина и обещаното връщане на цената на газта със СТАРА ДАТА??? Бе вие - нормални ли сте, нагли ли сте, какви такива изроди мутирали се пръкнахте???

ако намалим посещенията при големите вериги - цените ще паднат веднага. колкото повече купуваме, толкова по-скъпо ще става. когато една стока върви и се търси, цените и са високи. за справка - вижте Apple...

Щом не ги намаляват,значи си е увеличение:)

ами защи за 2мес нека да е за постояно едно време бозата беше 6сти в софия и в провинцията сега на какво прилича това отпуснаха им юздите и е на гледай сега какво става .

Юруш към Кауфланд.....честн оказано цените по принцип са си им височки, така че това май е поредния блъф! Лъжливи мошенници - нещо ако струва 2 лв., те го продават за 2.50 и представете си няма да мръднат от тази завишена цена два -три месеца - голям праз!

Репликирам на всичко, казано дотук от теб, приятелю: - Бре, непознат плод, то кой набор си, бе ? Портокали и банани - чудесни - вярно в показните магазини, но ги имаше. Те затова бяха показни, че да се намери екзотична продукция там. Сега какво ядеш ? Потокали изкуственяци, за бананите да не говорим. - Хаха, тук ме разсмя, приятелю, за телевизорите говоря...точно обратното - те бяха агитация на социализма, човече... - ЗА колата - да ама е нова и е без пари, а не както сега - турски боклуци мерцедеси за по 50 000 евро. -джинси или дънки - можеше да си набави човек, споко - руска водка или уиски - няма проблем - ходи на морето - само - ще ти сервират страхотно уиски - изходна виза - а сега обикаляш само ако имаш пари, иначе преди това спокойно си излишат в Изт.Европа. - селското сдружние на активнитеклюкарки, наречено "другарски съд" решава коя жена да абортира и коя - не (Бог да пази тези жени-мъченици!!) - пълни глупости - Ай ще ви... и комунисти недоклатени!! - А благодаря за последното, със сигурност си прокопсал и "доклатен" от седерастичната Демонокрация :)

вече с комунискт не разтгаварям! Пробвано е - не вдеват! Бъди здрав!

Какво ще ги замразяват?Да ги оставят сами да си образуват цените, ама да ги задължат при надценка от производителите по-голяма от 30 процента данъка да е 1,5, от 40 процента - двойно по-голям данък.По този начин те сами ще преценят на оборота или на високите цени да заложат.А производителите да не мрънкат, ами да започнат да продават продукцията си със документи, а да произвеждат, когато имат предварително осигурен пазар и то с договори.Ако всичко е документирано може да се търси отговорност за неспазване на правилата.И стига са ревали,че се внасяло!Докато вносните продукти са по-евтини от българските, разбира се, че ще са по-търсени.Това, че продукцията е българска не бива да означава, че трябва да е по-скъпа.Трябва им конкуренция!

не е проблема в цените, заплащането е мизерно, с такива доходи никога няма да има растеж и просперитет

Добрев се моли на Лукойл,Найденов на Метро,Бойко на Марешки...Какво става?

ВЕЛИКА МОЛБА!

Не са високи цените, заплатите са ни ниски !!! Разберете го най-накрая... По този начин само спъват бизнеса... В Европа цените са x2, но заплатите са x5 и на никого не му пречат тези цени....

Заблуждавате. Цените на Запад са сравними с българските, а при някои стоки и по-ниски. За качество да не говорим. А заплатите са мин. х10.

прав си но само за заплатите че са 10x, високи са цените но има класове магазини има избор и хората не се лишават

Здрасти. Абе ти разбра ли, че търговците ни сложили вериги и ни замразили целите- Не, бе, братчет, казва се "търговски вериги" и "замразили цените-е". Сега разбра ли- А-а, ясно, значи пак стрижат изрода-а. -Не,бе, това му викат "грижа за народа". Ай стига пита и да си ходим, че кое време стана, требе да бачкаме, че данъци и такси ни чакат. "Кво? Ще ни чака такси? -Не, бе, пак ще плащаш залудо, викат му данъци и такси, сега разбра ли? -А,да, добре, аре чао.

РЕКЛАМА НА ГЪРБА НА ПРОСТИЯ НАРОД.ВИЖТЕ КОЛКО СМЕ ДОБРИЧКИ НИЕ ЗАМРАЗИХМЕ. ЕЛАТЕ ДА ПАЗАРИТЕ ПРИ НАС! КОЛКО ЛИ ПРОСТИ НИ МИСЛЯТ ? ПРЕЦЕНЕТЕ САМИ ДРАГИ МИ СЪНАРОДНИЦИ!

Подобен популизъм е възможен само в нашият бантустан...Това точно каква иконмическа политика е пазарна, тоталитарна или просто торба лъжи?! Икономика се прави с работещо производство, износ и стимулирано потребление, в нашият бантустан потреблението за една година се е свило с 15-20 % - 26 000 фирми са фалирали, 420 000 загубени работни места !!! Тук е препъни камъка..., а търговците ще си избият намалението, не се съмнявайте !

СТИГА ХУМОР ВЕЧЕ. ДОРИ ГИ НАМАЛЯТ ПРЕДИ ДА ГИ ЗАМРАЗЯТ ТЕЗИ ЦЕНИ. ЕХ МАМКА МУ КОЛКО ЛИ ПРОСТИ НИ МИСЛЯТ ЗА ДА НИ ГОВОРЯТ И СЕ ПИШАТ ТАКИВА НЕЩА.?

Миро ГОЛЯМАТА МЪРША удвои цените на всички основни храни - хляб, мляко, сирене, кашкавал, колбаси, олио. Първо започна с измислените стандарти- вносни евтини замразени меса, а от тези боклуци - скъпи колбаси и кайма - Стара планина. Той играе срещу огромни комисиони за големите производители. Герберските мутри- гробокопачи на българите

Ами да бяха замразили цените на тока,бензин,дизел ... и те цените нямаше да имат нужда сега от замразяване .....

Винаги съм се чудил, какво ли яде министърът, как се изхранва с тази заплатка и какъв му е здравословният статус от консумацията на стандартизирани храни?То бъдещият е ясен. Бабите по опашките сега му го изработват. На него и на останалите управници.

ДА ИДВА ДРУГАРЯ ТОДОР ЖИВКОВ И ДА ОПРАВЯ ДЪРЖАВАТА. САМО ТОЙ ИМАШЕ ДУПЕ ДА СЕ ИЗПРАВИ И СРЕЩУ ПРЕДАТЕЛЯ ГОРБАЧОВ. ТОГАВА ХРАНИТЕ НИ БЯХА 100% КАЧЕСТВО. ИЗНАСЯХМЕ ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА СИРЕНЕ В КАЦИ, А НЕМЦИТЕ НИ СЕ ЧУДЕХА ЗА СТРАХОТНИТЕ МЕСА, КОИТО ИМАХМЕ. ДА ЖИВЕЕ ПРОСПЕРИРАЩАТА БЪЛГАРИЯ НА СЕДЕМДЕСЕТТЕ !!!

Как нямаше да продаваме, като цените енергията, суровините, заплатите се определяха от държавата и бяха в пъти по-ниски от тези на Запад!!! Това беше държавна политика и беше една от причините з скапването на социализма. Подобна е история сега в Китай. Докога, ще видим.

Имаше пазар за нашата продукция нали ? Сега има ли ? За боклуците, които ядем ? Има ли питам ? Цените са съвсем друга тема. Когато поддържаш добро и екстра качество, може и да ги продаваш по-скъпо. Западняка ще купува, защото хем ще е референтно по-ниско, хем ще е качествено. Ние сме тъпаците, че се отказахме от една перфектно работеща система, от географското разположение на страната ни като зеленчукопроизводител и плодопроизводител. Сега има да рупаме гумените доматчета от анадола, жълтите краставици второ качество за 1.90 кг и долмата от слънчева Turkiye за 5 лева килото...А честито, братя и сестри !

човеко , ако имаш хладилник турни и малко лед! Топни се там... и си спомни : - бананите са непознат плод, портокалите са като тях - телевизорът е про-западна прораганда, да не говорим за видеото - колата е лукс, супер лукс.... чака се с поколения - NO джинси или дънки... ватенката е OK - руска водка (когато има) е OK, ама няма уиски - изходна виза - селското сдружние на активнитеклюкарки, наречено "другарски съд" решава коя жена да абортира и коя - не (Бог да пази тези жени-мъченици!!) - ако това ти е малко- пиши ми да те светна за прасета яли хора, за диваци, избили народни представитери (ама свестни народни представители) и срещу какъв порцион изчекваш 1 кубик камъни с гол в ръката чук... Ай ще ви... и комунисти недоклатени!!

real_pleasure@

Болен, промит мозък...Замълчи, да не дойдат надзирателите!

Само че тогава бяха живи цар борисовите , които баха научени да се трудят и произвеждат.

Комунизъм в действие. При комунизма не се разрешаваше вдигането на цените, но рано или късно това избива с нови, още по-огромни цени или дефицит. Дали не се върнахме в комунизма?

че ние кога сме излизали?

Благодетелите на българския народ които работят 3та година на загуба за да му доставят горива, замразиха цените и резултатът е плачевен за нас, днес. Нафтата ще гони 3 лева. Същото ще стане и с храните - пламово масло, соя, кожи, нокти, химикали и т.н. Разбираме стремежа ви да направите така, че бъдещето да е по-скоро тук, но изчакайте поне новите стойности на лева, за да отговарят цените на тях.

Пълни смешници. Ядеме боклуци, цените - по две на испански и италиански. Ти какво направи за българските храни, бе Найденов ? Какво е това молене на колене пред веригите. Аха, да разбирам, че това е картел с държавата...Не ви ли е срам да се подигравате на българския народ бе, смешници !!! Цените са Х 2, откакто дойдохте на власт !!!

Абе Найденов, В България цените на хранителните стоки от първа необходимост изпревариха европейските, а заплатите ни са като от страните в третия свят. ПРАВИТЕЛСТВОТО ВИ ВОДИ ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Голените търговски вериги за които говориш РАЖДАТ НАЙ ГОЛЯМАТА МЕЖДУФИРМЕНА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ БАВЕЙКИ С МЕСЕЦИ ПЛАЩАНИЯТА КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ Да не говорим за таксите които достигат до 60% от цената на стоката която производителя е доставил за продаване на същите тези вериги!!!! ТИ ГАДИНО ОТЛИЧНО ЗНАЕШ, ЧЕ ЦЕНАТА НА СТОКАТА СЕ ВДИГА НЕ ОТ НЯКОЙ ДРУГ А ТОЧНО ОТ ТЕЗИ ЧУЖДИ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ.

И КОИ СА ТИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ОТ КАКВО ПРАВЯТ СИРЕНЕТО И САЛАМА

каквото намерят - тук умрел кон, там 100 тона палмово масло! То дабре че и това правят, иначе сме гризнали дръвцето хептен...

Честити ви увеличени, коледни цени скъпи сънародници!

Коледни цени за Илинден! Какви ли ще са за Коледа???? Петилетката за 3 г! Мандатът им за 3... и да се махат че ни пределя!

Пълен цирк за замазване на очите. И защо този контрол се прави кампанийно - тия служби и институции за какво ядат хляб и защо им плащаме заплатките? Жестоки проверки и постоянно сравняване с референтни страни за цени и качество на продуктите - това е лекарството за тия ояли се печалбари. От друга страна държавата е на кяр, приходи във веригите няма как да се укриват, а колкото са по-високи цените - толкова повече ДДС постъпления ще има за крадене от бюджета после.

ИЗУМЕНА СЪМ! Това е КАРТЕЛ С държавата!Не е възможно да имаме такова НАГЛО правителство!!!

това не е картел, не е конспирация, това си е е едно нищо по български! Това си е чиста проба последно издихание - човечецът не може нищо друго да измисли и преди да го изправят на килимчето в Банкя, иска да стори малко жужене и бръмчене по темата! Мироо.. не е работа на министъра да ходи да парламентьорства или да проси сред магазинери, производители и вериги. Ти, тропчо, до сега трябваше да имаш ясна представа какви са паричните и стокови потоци в производството и внос отвън на храна, кое къде се цепи и да натиснеш там със закони! Оди се моли на Зоров да намали сиренцето!!

Много плюете но Найденов си върши чудесно работата и е най-добрият и социално отговорен земеделски министър в последните 20 г. Ако всички досега на този пост бяха като него щяхмв да сме вече доста по-напреднали в тази сфера.

Найденофф си върши само неговата лобистка работа. Веригите няма да вдигнат цените 2 седмици и после ще ги ддигнат, както досега, министърът пак само ни хвърля прах в очите.

Я пак, че не можах да то хвана мисълта? Ти сериозно ли?

Смешко...

Ахахаха каква новина, какъв цирк!!! Цели 10 стоки в цели 2 магазина за цели 3 месеца няма да вдигат цените... Олеее малейй тия наистина не са в ред!

"Пазарът е изключително нервен и динамичен и след три месеца цените няма да се повишат, а ще паднат, каза министърът, който дори предложи да се обзаложи с журналистите, че цените няма да скочат. " Такива обзалагания се правят на световните борси от брокери с много пари за да спечелят или загубят. А министрите обикновено трябва да управляван възложеният им подотрасъл.

Сагата продължава... на 8D в цирка, известен с бившето си име "Държава България"! Вцепенени от ужас пенсионери наблюдават замръзнали цени из супермаркетите по време на Горещтниците и с премръзнала от цените уста молят продавачката за 83 грама сиренце, че внучката има рожден ден да и направи баба баница Щастливи родители на премъдри министри рупат доволно от размразените цени, щото те могат да си го позволят както каза училия за лидер ветеринар Миро Мъдрото! Тове е след САМО 3 г управление на Герб! Какво ли ще е, не дай си Боже, след Юще един мандат, за които се канят...

Малеееееее,няма угодия на този народ.Ако не ги замразят-плюене,като ги замразят-пак плюене.

замразяват, щото като ти е замръзнала и устата и кесията - нема плюене... само некакви странни звуци се чуват.Това първо! ВТОРО И НАЙ-СМЕШНО! Представител на уж дясна уж в ЕНП партия ходи като комисар и моли или заплашва супермаркетите да се озаптят и да не вдигат цените.Те, горките, какво да правят, му обещали че ще запазят цените на Великденските яйця, кремвиришите-кучеубийци и сиренето "Палмолив" Следва тъпирска изцепка на родителине на безработните и министрите... ами Време е да лови гората, от където и впрочем са го хванали.Имало ли е там завой или не - на нас не ни дреме!

Това е някаква гротеска!!! Каква е тази пародия Метро и Кауфланд да обещават да не вдигат цени?!? 1-во - това си е чиста четка пред ГЕРБ и чиста реклама! 2-ро - клиентските цени в тези магазини са производни на доставните цени, определяни от производителите и дилърите! Т.е. магазина може да движи до някаква степен цените, но не безкрайно! Ако доставчика вдигне сиренето с 20% за 3 месеца, магазина нищо не може да направи и не може да продава на минус! Т.е. Метро и Кауфланд ще извиват ръцете на производителите, както и до сега де. Всичко това е пълна пародия! Само крайно прости и ограничени хора могат да се връзват и да се радват на тези тотални глупости!

Правилно! Я и те да вдигат цените, че нали е важно вие лично да сте доволни, а не цените да са замразени...

Нито съм производител, нито съм в Метро! Преди обаче работех в една верига като баер, е няма по-отвратителна работа! Постоянни извивания на ръце, входни такси, хиляди глупости....и то към по-дребните производители! Големите пък играчи се опитват да мачкат магазина...и те така! Гадна работа! Но съм запознат с търговските практики и затова смело казвам, че тази статия е пълна глупост и поргнография и министъра е пълен глупак!

Съгласна с бургазлията. Ще ударят пак нашите произвадители. Замразяване само на БЪЛГАРСКИТЕ стоки. Обърнахте ли внимание. Това е някакъв вид благотворителност от големите вериги в очите на хората. Скоро разбрах, че на един български производител му взели от веригата 1500 лв, оказало се че веригата финансирала българския волейбол. В големите вериги да дават заплата на персонала си такава, каквато дават в Германия. Правителството да въведе минимално заплащане за 1ч труд. Щом ни обещават, че цените няма как да не са европейски, да работят в насока на вдигане на доходите. Това, което сътвориха герберистите, отново не се връзва с никакви икономически закони.

Бат Боко някой ден ще ни реши и екзистенциалните проблеми когато литнат нашите души, да стане тъй, че Бог да ги приеме! И пея аз: Здравей, живот, здравей! И ти край мене, мила, да си споко. Да ни е жив и здрав и да живей! днес, утре и вовеки бате Боко!

Че то какво има в кревирша - свинска и пилешка кожа,смлени пуешки фенери и мноооого химия за цвят,еластичност и миризма на пушек

Пазарната икономика окончателно победи при това правителство! А защо горивата не са наполовина по-евтини, тогава всички цени ще паднат?

Тя първата плаща с 5-6 месеца закъснение!

Продуктите са : сланина, чай, червено вино и тем подобни.

Г-да платени драскачи на БСП, не ви ли омръзна да плюете във всеки един пост?

Искаме Серго. При него нямаше криза и беше евтиния. Даже и такива горещини нямаше през лятото.

Аааа,не,тоя е голяма мишка!!!Нали се сещате,кой ще губи по цялата верига!Определено няма да са Кауфланд и Метро!Отново ще има извиване на ръцете на производителите,само че вече с официалната подкрепа на Миро...

Абе хора!Какво замразяване, какви 5 лв.Та те сега имат в пъти печалба, ами искат още увеличение.Пример: За производството на 1 кг. сирене са необходими 5-6 литра мляко, чиято изкупна цена в момента е 0.35-0.40 лв.Включете и административни разходи и смятайте колко струва сиренето и по-колко ние го купуваме от веригите.И това е ,ако се влага истинско мляко.

Ами вземи ти да произвеждаш или продаваш сирене за да разбереш, че сметките ти са "без кръчмар" правени.

Единственото правителство за последните двадесет години,което води истинска политика за спиране растежа на цените

ЕМИ, НЯМАМ ДУМИ.АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МУ ОБЯСНИ С ДВЕ ДУМИ ДА ЗАПОВЯДА. АЗ НЕ МОГА.

Вие в България ли живеете?

Посочи конкретно, кои цени не са се повишили през последните три години. Включи само стоки от първа необходимост.

ЧУДЕСНО, направо невероятно! Аз се чудя, защо сме на тоя хал? "какъвто ни народа, такива са ни и управниците!" МИНИСТЪРЪТ, НЕ МОЖЕ ДА ЗАМРАЗЯВА ЦЕНИТЕ!!! НЯМА ПРАВО!!! ТОВА Е КАРТЕЛ МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ТЕЗИ ДВЕ ФИРМИ!!!

Боже, докога??? "Ние, министрите, може да си позволим по-високите цени на ("..за, на..." - какво да очакваш от ветеринар-политик - бележката моя ) нашите родители, които са пенсионери, хората без работа не могат, категоричен беше Найденов." Е след такова изявление, особено дадено след "хленчене" по супермаркетите да си "замразят" цените - във всяка нормална страна и поне 90% от Африканските, този ще си е във Враца до края на деня без право да стъпва в София следващите 50г.

не го искаме във Враца този некадърник,да не стъпва повече тук,да ходи при Боко в Банкя

Поредният идиот-министър. Нали миналата седмица онзи, бърнестият, замрази и дори намали с 10-15% цената на бинзена и нафтата, пък това по бензиностанциите не се вижда и досега

До кога папулизъм.Веригите Метро и Кауфланд имат магазини в големите градове. А за живеещите в малките градове и селата как ще почустват това замразяване на цените.

Да, най-добре вместо да се занимаваме с глупости и замразяванки всеки да вдигне цените двойно, та да са доволни хем в градовете хем по селата. Освен това една проста сметка показва, че само в петте най-големи града живеят 2/3 от българите. Така че всъщност да са доволни "само" тези в градовете си е добро постижение.