От ляво и дясно: Става все по-скъпо

40% от доходите на хората в момента отиват за основни хранителни стоки, заяви Корнелия Нинова от Коалиция за България. Лидерът на ДСБ Иван Костов пък обяви, че някой блокира конкуренцията с храни.

Обратно в новината

Коментари - От ляво и дясно: Става все по-скъпо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да подадат оставка само ,че кой ще ни оправи Станишев и БСП,Доган,Костов може би Царя!!!!!!!!

Трактора ,комбайната ,багерът,булдозерът!!!!!!!

Трябва да си голям Кретен за да напишеш това! - в работно време! - в 19,30 часа!

Нищо нелогично няма в увеличението на цените. Капиталистическата система работи именно по този начин - масово печатане на необезпечени пари. От там идва и константното увеличение на цените. Някога, освен в отделни кризи и индустрии, да сте забелязали спад на цените? Инфлацията е заложена в сегашните "развити" икономики. Цените винаги ще се вдигат, за заплатите ще догонват ама със закъснение.

чуди ме ти се на простия мозък. кой печати пари тука? Печатат ги в америка и там си съживиха икономиката. Излиза че само американците заслужават да работят срещу заплати, навсякъде другаде по света Америка диктува с нейния международен валутен фонд, че хората са животни и трябва да работят БЕЗ ПАРИ и БЕЗ ЗАПЛАТИ.

Г-жа Нинива и толкова компетентния доктро на икономическите науки Иван Костов да коментират следния цитат: " Предприятията на българския бизнес - както големите, така и малките, както произвеждащите, така и обслужващите - са неефективни и са главната причина за намалелия доход на страната и за икономическия спад. България може да се похвали с много скромни постижения за огромните капитални вложения, които е направила в тези предприятия. Българските стоки и услуги са с ниско качество, ограничено разнообразие, и неконкурентоспособни по отношение на тези, произведени на Запад, при това те все повече липсват. Системата за разпределение, състояща се от предприятия на едро и на дребно, е също толкова неефективна и още повече затруднява снабдяването дори и с малкото стоки, които са налични. За да обобщим, ще кажем, че българските производствени предприятия, собственост на държавата, заемащи монополни позиции в системата, успяват да комбинират ценни капитали с квалифицирана работна ръка, за да постигнат един от най-ниските жизнени стандарти в Европа."

Състоянието на държавния бюджет е катастрофално!!!! Ако в началото на мандата си правителството на Борисов е имало 7 млрд. лв. резерви, то те сега са сведени до санитарния минимум от 4 млрд. лв.!!!!!! КАКВО СТАВА В ДЪРЖАВАТА НЕ Е ЯСНО НИТО НА ПОЖАРНИКАРЯ НИТО НА ОНОВА ДОВЛЕЧЕНО НИ ОТ ДЖУНГЛИТЕ НА КОЛУМБИЯ НЕДОРАЗУМЕНИЕ ДЯНКОВ. В момента в държавата тече процес на отказ на фирмите да продължават да се превръщат в дойни крави на едно крадливо и корумпирано правителство. САМОТО ПРАВИТЕЛСТВО БЛОКИРА ДЪЛЖИМИТЕ ПЛАЩАНИЯ НА ФИРМИ И С ТОВА ПРЕДИЗВИКВА БЛОКИРАНЕ НА ЦЯЛАТА МЕЖДУФИРМЕНА ДЕЙНОСТ!!! БЪЛГАРИЯ С БЪРЗИ ТЕМПОВЕ СЕ ДВИЖИ КЪМ ТОТАЛЕН РАЗПАД И СРИВ НА ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА. Тези папагали са толкова вредни, че дори не подозират, че не са в състояние да спрад процесите на дестабилизация на икономиката.

Красчо, Научи се да пишеш с детайли, а не общи понятия!Помисли над идеята?

Щом работата ти е в работно време - да си чешеш езика по клавиатурата на компа... Впрочем, има десетки работни места, където обичайното и катадневно занимание на служителите е ровичкане из нета /за забавление срещу скуката/ и в гонене на нищото. Хвала на подобна икономика и ръст при подобни обстоятелства. Жалко, че народът плаща за подобни никому ненужни институции.

Ей, управници, вземете се осъзнайте. Само за сравнение ще Ви дам една близка ни страна, а именно Гърция. Колкото и да си я плюваме там минималната заплата е близо 800 евро, а цените са едно към едно с нашите /че и по-надолу/, но едно е да взимаш 2000 евро, друго е нашите кирливи 350 евра. Е кой ли живее по-добре се питам. Ако не вярвате влезте в сайтовете на големите им вериги като: Лидл, Масутис или Карфур. Ми направо да ти се заживее там...

А дали работиш колкото тях?Запитал ли си се?Само не ми казвай, че си голям производител...

КАК ДА РАБОТИШ, КАТО В БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ РАБОТИ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ НЯМАМЕ ИКОНОМИКА, ЗАЩОТО И БИЗНЕСМЕНИТЕ СА НИ ИЗМИСЛЕНИ, ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИИ БЯХА В СТРОИТЕЛСТВО НА ХОТЕЛИ И ДР. ПОДОБНИ, ПОЛИТИЧЕСКАТА НИ КЛАСА СЪЩАТА, ПРОСТО ГЪРЦИТЕ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ СИ, ДОСТОЙНСТВОТО СИ И ПАЗЯТ ДЪРЖАВАТА СИ, А НИЕ ПРОСТО ПОВТАРЯМЕ КОЛКО СМЕ МЪРЗЕЛИВИ И ЧЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ ВСИЧКО КОЕТО НИ СЕ СЛУЧВА

А дали обурудването с което работим е същото? И чие задължение е то? РЕШЕНИЕТО- минимална заплата - 500 лв. Който може ще развива бизнес при тези условия. Останалите -наемни работници в Европа.

Ти си мислиш, че гърците работят много ли? Мале, мале, явно въобще не си запознат.

урод, изрод, олигофрен! Само борисов не работи и рита мач през работно време. от неговата "производителност" зависи и следва производителността на всички останали в тая държава!!! Поне елементарен ред да беше сложил в държавата, затова сме на тоя хал, а не защото хората в страната не били производително. То няма работа, тоя ми вика "производителност". Първо некадърниците от жълтите павета да открият поне едно работно място в провинцията бе, ненорманико ниеден! Остана само едната софия, където някаксо можеш да намериш някаква търговска, прекупваческа работа ( а не производителна) и там почти всеки един българин работи каквото намери на минимун две работни места, а ти, болен кучи мозък такъв, пишеш едно и също изречение по цял ден всеки ден, ти ли ще говориш, празнодумеци и безделнико за производителност?. САМО БОРИСОВ И НЕНОРМАЛНОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО НЯМАТ НИКАКВА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ, затова днес потънахме и под дъното. Каква е производителността на борисов първо отговори , всеки обед ритане на мач, всеки ден простотия след простотия. В страната е пълен хаос В МОМЕНТА. НЯМА РЕАЛНО ДЕЙСТВАЩА ПОЛИЦИЯ, НЯМА ЕФЕКТИВЕН СЪД, хората НЯМАТ никакви права освен на работят за 240 лева и то и тях много от тях не си и получават. Вече стотици хиляди хора се оказва, че работят по половин , една година без да са получили и една заплата. Производителност!? А останалите работят за една сметка на топлофикация. Твойта пройзводителност каква е бе, освен да сереш простотии из коментарите в дира? Мръсници лицемерни. А производителността на цветелина бориславова, която от невзрачна възрастна се събуди с банката на слабвчо христов и после със 140 милиона в личната си банкова сметка? Ще ми говори простака за производителност в тая джунгла тука!!!. За да има производителност трябва да има ред и спокойствие И РАБОТА, а не премиери като борисов и капиталисти като мишо бирата с няма и средно образование и празни глави!!!!!

Народе????Изчезваш вече!

Така ще е докато си здрав,а ПОСЛЕееееееееееееее????Може би си мислиш че ще имаш пари за да си купиш здраве???Е имам лоша новина за тебе-НЕМА ДА СТАНЕ.(аз този път съм го минал братленце и още не-мога да се оправя)

Чудя се - хората ежеминутно бълват десетки аргументи и контра-аргументи, правят опити за артументиране на простотията и аргументират простотията чрез опити за писане... Кога и дали някой ще формулира такова послание, което наистина да взриви духовете?! Прекалено сме търпеливи и само преливаме от пусто в празно в нета, това е!

От ляво и дясно ще става все по-тясно за управляващите,ако не вдигнат заплати и пенсии.

Човек ,който дава на месец повече от 20% от дохода си за храна е РОБ !!!

не е роб, на това му казват рая

"1 литър олио в Ротердам е 1,50 лв., а в България гони 3 лева (всъщност около 3.50 - бел.ред.)

Защо БСП мразят ГЕРБ?Защото БСП не са на власт,а са изметени от ГЕРБ.Сега БСП са на сухо и това ги подлудява.Но,народът не е прост.Той няма да гласува повече за БСП,нито пък за ГЕРБ,ако не повишат пенсиите и заплатите от бюджета.Чудя се, на какво се надяват управляващите за следващите избори,че ще са на власт или си предават такъв вид...

Нека да те поправя. Червените не мразят ГЕРБ, въпреки че имат пълно основание да го правят. И не драпат да се върнат на власт. В интерес на истината, тъкмоТиквата, непонятно защо заслепен от омраза към бившата си партия, дойде на власт сипейки хули, лъжи и измислици по неин адрес. В потоците кал и жлъч с които заливаше тройната коалиция се визираше само БСП и нито дума срещу мадридския си господар или към феса, на когото много скоро ще започне да се умилква. А обяснението е просто. С всеки изминал ден се вижда превъзходството на предшественика му Станишев и като култура, и като възпитание и особено като държавник при който държавата и народът дръпнаха напред. И обратното - поради некомпетентност и хаотично ръководство при тиквата държавата се срива, народът изнемогва и враждебността към властта е всеобщо. Тези факти, видими и за него самия, още повече усилват омразата на комплексираната тиква, а оставането му на власт на инат задълбочават кризата, която той не наследи, а сам предизвика.

Хайде дружно да се изнесем от Бг-то! Дано приемат като политически емигранти 2-3 млн. българи! (подчертавам "политически" и "българи" - останалите, дето ги хрантутят по гетата може да останат тук като "малцинства" и да им отпускат помощи)!

Мулти милионите на Корнелия Нинова и подобни олигарси, които де факто са крадени, да се раздадат като пенсии.

незнам кои юрналист е написал статията и ит каде е видял,че олиото в ротердам струва толкова,може но не сега ,а миналата година.наи евтиното сланчогледово олио което си копувам в германя струва 1,ч9 € и тука беше 1,09 €....но беше.....скапи юрналисти има саитове кадето може да си правите парво справките,или чуждите езизи са ви чужди....???занимавате хората в бг с глупости *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не се изказвай неподготвен. Основен износител не продава на другите евтино , а в страната си си по скъпо. Какви журналисти , какви пет лева...

Залудо се трепеш! Не обръщаш достатъчно време на семейството си. Децата ти растат без теб. Улицата лесно ще ги подлъже. Жена ти седи сама вкъщи. Все повече и липсва внимание и нежност. А навън има много изкушения. Един ден ще разбереш, че заработените от теб пари други са ги изхарчили а ти си останал сам и гол като пушка. А сега продължавай да работиш, трябва много да работиш, трябва да си пример за всички. Но ако погледнеш наоколо ще разбереш, че с много работа никой не е забогатял!

седиш да работиш до късно за да купуваш големи джипове, бензин за тях, и гуми :), а да се возят други в тях, това правиш в 19.36ч. освен, че разсъждаваш и безумно де.... бачкай и по-добре не се срами да пишеш такива неща

Ти кво, СРС-та ли слушаш до късно? И затуй ти стигат парите а?

По себе си знам, че когато имам страшно много работа, нямам време да отида до тоалетната, а за четене на новини не мога и да си помисля. Явно не си от твърде заетите. Такъв човек може да е на работното си място по различни причини -дежурство, липса на друго занимание, а може да се намерят и по-прозаични причини.

Каква инфлации и мозъчни промивки те гонят??? Колко пъти ти го казаха хората - В ЛОНДОН олиото е 2.30ЛВ наши пари! Дали лондончани работят за 200 евро и дали БЕЗРАБОТНИТЕ МАИКИ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ БЕЗ ДА ИМАТ НИКАКЪВ ДОХОД ВЪРХУ НЯКАКВА ИЗМИСЛЕНА ЗАПЛАТА,КОЯТО НЕ ВЗИМАТ??!!ВЗИМАТ 900 ПАУНДА НА МЕСЕЦ, ЗА ДА СИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА+ОСИГУРЕН ТРАНСПОРТ+БЕЗПЛАТНИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ.

да и връщат майчинството сигурно с 50% лихва ,да има за самолети...

Момци, вие дето коландрисвате и ползвате тази държава като на безплатна аренда вече толкова години, трябва да не забравяте казаното в Св. писание: Неправдите и безчестията на бащите се изкупуват до 4-то поколение... (За тези, които имат уши и очи да разберат.)

Браво другари комунисти.

Абе вие там в България - очаквайте Либйиския сценарий скоро време, българина освирепява когато няма с какво да нахрани детето си...

Мисля като теб братко,дано станем повече.

Анонимен глас попитал радио Ереван: - Може ли един щастлив народ да живее цяла година без да яде? - Не може, г-н Борисов ! - отговорило радиото.

ПОДОЗРИТЕЛНА ЗАГРИЖЕНОСТ ПРОЯВЯВАТ 20 годишните грабачи на народа.За какво ли е тази мнима грижа за сегашното ни състояние или е истинска тревога за загубите ,които следват след сериозните усилия на Правителствота да се ликвидрат схемите за себеобогатяване.ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМЕ ОЖЕСТОЧЕНИТЕ АТАКИ СРЕЩУ ЗАКОННО ИЗБРАНАТА ВЛАСТ.кОЙ ДАВА ПРАВО НА ЧЕРВЕНИ=СИНИ=ДЕПЕСЕТА ДА ФАЛШИФИЦИРАТ (да си присвояват гласа на народа) ,ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА И БЕЗНАКАЗНО ДА ПУБЛИКУВАТ КОМПРОМАТИ ,ОТ КОИТО КРАЕН ПОТЪРПЕВШ Е САМАТА БЪЛГАРИЯ. Демокрацията все пак си има законни граници.

Че тия са виновни, маскарите му с маскари - виновни са.Ама я ми кажете г-да селяни, добре ли ви е у градо?Заебахте производството и после високи ви били цените.Ем, високи ще са.Мрете от глад сега "офис-работяги".А аз скоро заминавам на село и ще си отглеждам сам половината храна!!

Закъснял си драги.Аз от 4год.живея и ми е гот.За цялата зима съм купил дърва за 150лв храня се с това което съм произвел през лятото и ракиика си пиивам и кокошцица си хапвам и ми е тихо и спокойно.Да му мислят селяните които отидоха в градовете.

Ела на Шабла. Ще ти дам място , мотика да работиш и да се храниш ,весело да живееш че и на плаж ще ходиш без пари. Чакам те

Привет!!!!! Колкото коментари - толкова повече виждаш,че употребяват 10-12 думи. ...тет...тет.

какво е детска бира реклама по нова.......... немам думи

Kozi ли си, Ovci ли си? Гордееш се, че бачкаш от тъмно до тъмно, за да си купуваш олио без притеснения? Ми... какво да кажа на толкова заблудено същество... да са ти сладки пържените тиквички - но ти пък нямаш време да ги изпържиш, тъй че и това е неуместно. От примиренческо мислене като твоето сме на този хал!

Хората трябва да разберат едно нещо: главният Закон на капитализъма е - търсенето и предлагането, тоест когато има голямо търсене за една стока (или малко предлагане), цената на тази стока ще се увеличава. В сегашния случаи за голямото увеличение на храните, причините са:1/.лоша реколта в Китай, Канада и наводнението в Австралия и други страни, увеличението на населението в света, революциите и стачките в доста страни и ненаситността на търговците на храни по света. Резултат: какви цени виждаме по магазините. Ясно ли ви е хора?

това е валидно, обаче, при условията на съвършена конкуренция... икономическите ти познания могат да изведат изискванията, на които един пазар треа да отговаря за да е съвършен... истината обаче е, че храните в българия струват малко,когато търговците ги купуват от производителите....основната печалба в сектора я отнасят именно те- притискат производителите надолу и след това надуват цените на горе...естествено държавна намеса и регулация няма, защото сме пазарна икономика, а споразомения под масата може да има...

:-))) Още един "сух" теоретик учил недоучил:-))) Защо ми говориш за света/ това е тенденция предсказана от Ванга дори/ , а не се разходиш извън града да видиш колко слънчоглед и житни култури се сеят!!! Как може да преливаш от суровина и да вдигаш цените "заради слабо предлагане- недостик"!!! Я размисли какво ще стане с такава "изкривена" квази пазарна икономика??? Потреблението се свива, хората се притесняват за бъдещето и почват да пестят от всичко- ако имат излишен лев го вкарват в банка за лихва и резерв/ считай това за предпазна ликвидност/ , икономиката почва да се свива все повече и безработицата нараства, което води до още по-малко потребление и + тая спирала има изкуствена инфлация на основни стоки!!! Въобще наясно ли си до къде води това???Дано ти е дълъг носа и да видиш какво те чака преди да почнеш да крадеш и да се ориентираш към собствено производство на храна... Връщане 70г назад в 21век:-(.

Тези хиляда и отгоре милиарда долара, дето ги напечатаха американците имат за последствие гарантирано едно нещо - инфлация и то в световен мащаб, защото светът все още е базиран на долара. Прочие, 14-те трилиона долара дълг на САЩ не могат да бъдат изчистени по друг начин освен чрез инфлация. Както се пееше в песента - обръщайте "доларите - в марки".

ами така де, и ние сме хора-трябва да живееем добре-човещинка!

Пропуснали сте две букви, правилното изписване на вашето име е - Tedi UftSA

смешната история се повтаря но сега е трагично

ОТ МАГАЗИНА,ОТ БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА,ОТ КАСИТЕ НА КАРТЕЛИТЕ И МОНОПОЛИСТИТЕ-СКЪПО Е!Или не е скъпо,ако имахме адекватни доходи.Ама нямаме и ни е скъпо.Евроцени,но твърде БГ доходи.И не ми пробутвайте тезата,че Станишев вдига подмолно цените.Та,дали от ляво или от дясно,значение-нулево,СКЪПО Е!

вярно е, но също е вярно, че когато имаше леко оживление на заплатите 2007-2008, всички видяхме, че търговците бързо се ориентираха и надуха цените безумно - за период от година и нещо всичко започна да струва жестоко много - т.е. не е само относително спрямо ниските доходи - просто няма контрол на равнището на цените и никаква истинска конкуренция.. естествено цените леко паднаха, но няма как да се върнат от нивата на 2007 , защото покриват всички лоши търговски решения от тогава насам...

А така по смело.Костов да покаже повече от долната си комунистическа крадлива същност.

зените на храните в момента растат в зеля свят...аз живея в лондон и тук на магазина 1 кг олио струва 1 британски паунд или около 2.з0 лева.. а в булгаря сам сагласен че има много мафиоцки шеми...честно казано вярвах че това правителство ще направи нещо по вапроса,но като че ли нещо не се получава.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В цяла европа и свят има страхотна инфлация ,а вие говорите ,че Борисов е виновен за Бг инглация,идете малко по света,поживейте там,отворете някой западен вестник и нет вижте и чуйте би би си или друг канал и тогава говорете!

мислиш ли, че не сме чели?

Досега не съм видял държавата да е направила нещо за данъкоплатците си дори и по време на криза :):) Гледа да ги дои докрай да ги превърне в Андрешковци и после що щеш от българина - бил обременен, не бил с европейско мислене, гледал основно в портмонето и чинията на съседа си... :)

Има ли икономически отрасъл, който не е контролиран от партийната мафия? Сами се отговорете и ще разберете защо цените не спират да се вдигат, въпреки евтината работна ръка в страната.

сметката ми за парно за януари за два радиатора беше 195 лв, а за февруари ми дойде сметка 180 лв. Заплата ми е 550 лв., цените на хранитените продукти всеки ден са по-високи от вчера!!!!След като разплатя всички сметки за месеца ми остават по малко 200 лева за 30 дена транспорт и храна за мен и за детето - по 100 лева а човек. Борисов разбрахме, че изяждал 200 лева на една вечеря в ресторант? В болницата пък искат 900 лв първоначална сума "избор на екип" го кръстили за да ме оперират, консумативите трябва да си ги платя около 2000 лева излизат,.......искам да счупя главата на оня с тънкия гласец дянкофф и на другия магистралния манияк - борисов

Интересно как още никой не ти е отговорил, че малко работиш, не си производителен/лна, недоучил/а. Задръстен, примирен народ е това, няма жал и съвест, само плюе и не мисли. А повечето са на същия хал, но не -трябва да се плюе - разбирай го като солидарност - това е бг начина за насърчаване!

Да подчертая - тази сметка си я платил за остатъчен продукт от производството на ток - пара. Как някаква пара, която в противен случай отива в атмосферата, може да струва толкова скъпо? И забележете какво пише в новите сметки на топлофикация, това е дословен цитат от последната сметка за парно - "Възражения за разпределен прогнозен дял за топлинна енергия за месеца се предявяват в 45-дневен срок пред 'Топлофикация Град-X' ЕАД. След изтичане на посочения срок възражения не се разглеждат (чл. 33, ал. 3 от Общите условия за продажба на топлинна енергия от 'Топлофикация Град-X' ЕАД на потребители в гр. X).". Струва ли ви се нагло това? Няма да споменавам каква беше сметката, просто нещата са феноменални, все повече и повече се замислям да се махна от тази "държава". За огромно съжаление в България няма бъдеще за младите, просто не се лъжете!

Да подчертая - тази сметка си я платил за остатъчен продукт от производството на ток - пара. Как някаква пара, която в противен случай отива в атмосферата, може да струва толкова скъпо? И забележете какво пише в новите сметки на топлофикация, това е дословен цитат от последната сметка за парно - "Възражения за разпределен прогнозен дял за топлинна енергия за месеца се предявяват в 45-дневен срок пред 'Топлофикация Град-X' ЕАД. След изтичане на посочения срок възражения не се разглеждат (чл. 33, ал. 3 от Общите условия за продажба на топлинна енергия от 'Топлофикация Град-X' ЕАД на потребители в гр. X).". Струва ли ви се нагло това? Няма да споменавам каква беше сметката, просто нещата са феноменални, все повече и повече се замислям да се махна от тази "държава". За огромно съжаление в България няма бъдеще за младите, просто не се лъжете!

костов може да е провален политик, но е отличен икономист затова може да му се вярва. вижда се че той не прави изказването си с цел да натопи герб по скоро да ги предпази. герб цифрите са политика , но цифрите не винаги стават за политика.

"1 литър олио в Ротердам е 1,50 лв., а в България гони 3 лева

Ами вкарай 10 ТИР-а! Ще станеш милионер със 100% печалба.

Мислиш ли, че тези които го продват по 3 лв. не правят точно това?

Гласувайте за Бойко, защото иначе Сергей ще ви управлява и тройната ламя.

Гласувайте я, при тях поне имаше какво да се яде, а сега?

Ами да, след като милиарди са спестени в бавките за високите лихви от депозити -такова поскъпване е естествено и логично.

да им е.....а м......а кви синдикати,кви 5лева,работищите хора ги ебават като животни а те споразумения с правителството подписват

А защо се увеличават цените на храните по целия свят, когато ма свръх производство? Това не е ли подобно явление като спекулата през 90-те години при нас? То всъщност в България постоянно се спекулира с цените. Ръст на цените на петрола - скок на цените при нас, спад на цените на петрола - отново ръст на цените при нас. Появява се криза, която засяга най-вече страните с развита икономика и при нас отново се спекулира. Някой пръднал в Китай - при нас отново скок на цените. Медиите публикуват негативна новина - отново ръст на цените. Първо закриват БДС, а сега спекулират с него и отново ръст на цените. Всеки си измисля някаква глупост и видиш ли - ръст на цените. Всяка една втора новина е подготовка за ръст на цените, а някои цени ги вдигат дори тихомълком. Топлофикация ти продават остатъчен продукт от производството на ток, които се изкупува на доста високи цени и ти е продаден вече, но това не им пречи да ти продават и парата с цени на злато.

"Социалстката обясни, че управляващите трябва най-накрая да разберат, че хората не се хранят със СРС-та и асфалтови магистрали. " Това само един болен мозък може да го каже. Не разбират ли тези социалистчета, че именно магистралата създава нови работни места, тя ще спаси стотици живота, които си отиват всяка година в отсечката Ст.Загора- Бургас. Да не говорим, че ще се увеличат осезаемо чуждите инвестиции. Чисто популизъм другарко социалистке!

А, знаеш ли ти, че печалбата от чуждите инвестиции отива в чужбина? Икономисти са изчислили, че за 2010 г. това са около 8 млд.лв!!! нези пари излизат от България, а ние лапаме мухите. Честито!

А кой разпродаде и унищожи родните фирми и освободи терен за чуждите? А кой позволи това да се случи? Сега заслужено ядем дървото от "дълновидната" политика на същите тези тикви, дето се изказват в последните 22 години.

А сигурен ли си в това което пишеш? Мисля че не!!

...го каза ясно: приказват така, защото ни завиждат. Не е хубаво да се завижда, това поражда излишни емоции, а те водят до завишен адреналин. Един завистлив човек хванал Златната рибка. --Ще ти изпълня три желания, но каквото си пожелаеш, на съседа ти--двойно.Съгласен? Кво да прави оня, съгласил се. --Първо желание-голяма къща с гараж, а вътре "Бентли" Хоп, готово, но на 200м-две къщи и две коли у комшито. Ядосал се нашия, но такава е уговорката. --Второ, две световни миски за гаджета. Обесили се мадамите на врата му, а в басейна на съседа се плацикат четири гаджета. --Е?-казала рибката- какво е третото желание. Замислил се завистникът, па махнал с ръка и отсякъл: --Абе, нека ми падне единия та....к.

Има ли синдикати в България ??? 23 год - Тренчев ! 33 год - Тодор Живков ! На кого му трябват още 10 ?! Не се ли борехте за двумандатност ГОСПОДА ??? Даживотен синдикален лидер на иначе БЕЗ СИНДИКАЛНА БЪЛГАРИЯ!!!!!

Тодоре колко още да работат пенсионерите.Та някои от тях имат по 40-45 години трудов стаж и вземат по 136,00лв. пенсия.Това правителство просто не спазва законите на страната за индексиране на пенсиите съгласно инфлацията.